Sou aquí: Inici Notícies El ple de Vic modifica per unanimitat el Pla d’Inversió i Finançament per poder condicionar dues adoberies

El ple de Vic modifica per unanimitat el Pla d’Inversió i Finançament per poder condicionar dues adoberies

La corporació farà una inversió de 722.000 euros i la resta fins a 2,2 milions es finançarà amb la sol·licitud de la subvenció de l’1,5% cultural

Jun 25, 2020
El ple de Vic modifica per unanimitat el Pla d’Inversió i Finançament per poder condicionar dues adoberies

Adoberies de Vic

El ple extraordinari i amb caràcter d’urgència que s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Vic ha aprovat per unanimitat una modificació del Pla d’Inversió i Finançament (PAIF) de l’Ajuntament 2020-2023 que ha de permetre rehabilitar dues adoberies de la ciutat per convertir-les en centre d’interpretació i espais de pública concurrència. Així doncs, es preveurà una dotació de 2.222.000 euros per l’aplicació pressupostària de l’exercici 2021 “Condicionament adoberies 1,5% cultural”. Aquesta partida queda desglossada en 722.000 euros aportats per l’Ajuntament i 1.500.000 euros de subvenció de l’1,5% cultural.

 

Els 722.000 euros estaran finançats per la redistribució que s’ha efectuat al PAIF a l’exercici 2021: 322.000 euros provenen de  l’aplicació “Adquisició busos” i 400.000 euros, de “Gespa camp de futbol Remei”. L’import a aportar en aquest projecte per part de l’Ajuntament (722.000 euros) és superior al requerit en la sol·licitud (600.700) ja que es preveu que la part de la direcció i seguretat i salut no estigui inclosa en la justificació de la subvenció.

 

Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Projectes Internacionals, ha explicat que amb aquesta aprovació per poder sol·licitar la subvenció de l’1,5% cultural es fa “un pas més en la consolidació de l’eix del riu com a cremallera de la ciutat, una ciutat activa, sostenible i que cridi a gaudir de l’espai públic”. Segons Palmero, la zona de les adoberies és un espai “on conviu la història i el patrimoni de la ciutat”, on el riu Mèder es vol que faci la funció “d’eix saludable que ajudi a cosir la ciutat”. Després de la compra de les adoberies i la consolidació de l’estructura, el tercer pas és la sol·licitud d’aquesta subvenció. “Aquest 1,5% ens pot donar l’empenta per consolidar aquest patrimoni adquirit fa poc”, ha explicat la regidora.

 

Josep Lluís García, regidor d’ERC, ha manifestat el vot favorable del seu grup atès que la idea d’unir els barris del nord i del sud de la ciutat la consideren molt pertinent i ha preguntat què passaria amb les dues partides pressupostàries que es donen de baixa.

 

Pere Freixa, regidor de Capgirem Vic, també ha expressat l’aprovació d’aquest punt per part del seu grup, abans de manifestar: “Esperem que les inversions previstes es faran igualment”.

 

Carme Tena, regidora del PSC, ha considerat que “la inversió és necessària” i ha defensat que la sol·licitud de la subvenció al govern espanyol “és encertada”. Tena també s’ha interessat per si la inversió amb els autobusos i la gespa del camp de futbol es faria més endavant.

 

L’alcaldessa Anna Erra ha agraït el suport de tots els grups de l’oposició. “Si aconseguim la subvenció seria una bona injecció, ja que és un projecte clau de ciutat”. Erra ha exposat que s’han escollit “les partides que donaven més diners” però que tant els autobusos com la gespa “són dues prioritats i en aquest mandat aquestes dues accions es faran”. La intenció és incloure-les al pressupost de l’any que ve. El caràcter d’urgència del ple d’avui, segons l’alcaldessa, s’ha justificat perquè abans del 29 de juny s’ha de presentar un requeriment per poder sol·licitar la subvenció de l’1,5% cultural.

 

 

  

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...