Sou aquí: Inici Notícies El Ple Municipal aprova la proposta de crear una associació per promoure el Dret a Decidir de Catalunya

El Ple Municipal aprova la proposta de crear una associació per promoure el Dret a Decidir de Catalunya

També s’ha aprovat una moció en defensa de l’ensenyament en català presentada per CiU, CUP, PSC, ERC, ICV i SI

Set 12, 2011

Avui al matí s’ha celebrat el Ple Municipal a Vic del mes de setembre en el qual s’han debatut els següents punts de l’ordre del dia:

 

1. S’ha nomenat el regidor Toni Serrat com a representant de la corporació de l’empresa Depuradores d’Osona, SL

 

2. Després de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya en la qual es van modificar continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país, va sorgir un moviment entre els municipis de Catalunya que van fer una declaració de municipis moralment “exclosos” de la Constitució Espanyola i on l’Ajuntament de Vic també s’hi va adherir. Aquesta sentència va provocar que milers de persones sortissin al carrer a favor de la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010, on es reivindicava el dret a l’autodeterminació. Aquest dret és un principi fonamental dels drets humans i que així queda recollit a la carta de les Nacions Unides i al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977. Davant d’aquestes premisses el ple municipal ha acordat aprovar la proposta de constituir una associació d’ens locals amb l’objectiu de defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya per promoure l’exercici del Dret a Decidir. La majoria de partits polítics representats a l’Ajuntament han coincidit que aquest és un nou camí per obtenir una sobirania plena del poble català i com en altres ocasions “Vic sempre ha estat capdavantera en temes vinculats amb el nacionalisme”, en paraules de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

 

3. Un altre dels punts que també s’ha tractat en el ple d’avui ha estat aprovar una modificació del Consorci d’Acció Social d’Osona que es treballa paral•lelament amb l’Ajuntament de Manlleu.

 

4. S’ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Vic i Diputació de Barcelona per la posada en marxa de la Unitat Mòbil del Servei Local de Teleassistència de la província de Barcelona.

 

5. Avui també s’han designat els membres externs de la junta de l’Institut Municipal d’Esports que són: Joaquim Peix, del Club Natació Vic-ETB; Jordi Pagespetit del club Vic Riuprimer REFO FC; Joan Font, del Club Patí Vic; tots ells com a representants de les entitats esportives. Com a representants de les escoles públiques i concertades de la ciutat s’ha designat en Lluís Corominas i l’Helena Sala i de la Universitat de Vic, Eduard Comerma.

 

6. Un altre dels punts ha estat donar per finalitzada l’encomana de la gestió de la Fundació Educació i Art del servei de punts d’informació i dinamització juvenil a diversos espais de Vic. En aquest punt, el regidor de Joves, Xavier Farrés ha explicat que amb aquest pas es vol reestructurar i optimitzar el servei del VicJove que ara es gestionarà únicament a partir dels recursos del mateix Ajuntament de Vic. D’aquesta manera “es vol donar continuïtat al projecte encetat ara fa quatre anys, però amb un nou enfoc que exigeix el context actual”, ha dit Farrés.

 

7. El ple municipal d’avui també ha aprovat la gestió a SermuVic per diversos serveis informàtics necessaris pel treball diari de l’administració local.

 

8. El ple també ha aprovat ratificar el nomenament dels membres que integren la Comissió Municipal de Delimitació de Vic, després d’haver tingut lloc les últimes eleccions municipals. Així doncs, està formada per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, els regidors Josep Rafús i Toni Serrat, el secretari Jaume Parareda i el tècnic municipal Albert Vilarrasa.

 

9. Un altre dels punts ha estat l’aprovació del conveni de col•laboració amb el Servei Meteorològic de Catalunya per la instal•lació d’una Estació Meteorològica Automàtica i ubicar-se al costat del Mas d’Osona de Vic (C. de la Fura s/n)

 

10. L’últim punt que s’ha debatut avui ha estat aprovar la modificació de la condició relativa al pagament del preu del contracte d’alineació d’unes parcel•les del Polígon Industrial El Bruguer.

 

 

 

MOCIONS

 

A/ DE CiU, CUP, PSC, ERC, ICV I SI EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT EN CATALÀ.


Després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que posa en perill el sistema d’immersió lingüística als centres educatius catalans la majoria dels partits polítics de l’Ajuntament de Vic manifesten el seu desacord i volen instar al govern de la Generalitat a recórrer les decisions judicials espanyoles que suposin un atemptat a la llengua catalana. A la vegada, també demanen al govern català a assumir les responsabilitats polítiques i si s’escau prendre les mesures penals per mantenir la llengua catalana com a única llengua vehicular a l’ensenyament. Així, la majoria de grups polítics han coincidit a actuar per la protecció de la llengua oficial de Catalunya i han donat tot el suport als centres d’ensenyament i els professionals de l’educació per treballar en aquest sentit”. Aquesta ha quedat aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC, CUP, PSC, ICV i SI. I PxC s’ha abstingut.

 

B/ DE TOTS ELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS PER SOL•LICITAR A LA GENERALITAT DE CATALUNYA EL COMPLIMENT DELS COMPROMISOS EN LES APORTACIONS PER ALUMNE/A A LES ESCOLES DE MÚSICA I ESCOLES BRESSOL PEL CURS 2010-2011


Vistes les retallades de la Generalitat referent a l’aportació econòmica a les escoles de música i escoles bressol tots els grups municipals demanen a l’administració catalana que mantinguin els compromisos adquirits pel curs 2010-2011, sense entrar en una aplicació retroactiva d’uns acords que perjudiquin greument el funcionament futur d’aquests centres docents. En aquest sentit la regidora d’Educació Anna Erra ha explicat que divendres passat hi va haver una reunió entre tots els afectats i van acordar reclamar a la Generalitat de Catalunya que no es posés en marxa el caràcter retroactiu d’aquesta nova mesura que pot causar molts problemes a les escoles bressol i escoles de música de Catalunya.

 

C/ DE ICV-EUiA SOBRE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ. Aquesta moció es refereix a les ajudes del Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció que es gestionen des de l’ens locals. Ha quedat aprovada per tots els grups polítics acceptant una sèrie d’esmenes.

 

D/ DE PXC PER INSTAR AL GOVERN DE L’ESTAT QUE NO SIGNI EL CONVENI BILATERAL AMB EL MARROC QUE ATORGARIA EL VOT A LES ELECCIONS LOCALS ALS IMMIGRANTS MARROQUINS. DESESTIMADA.
 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...