Sou aquí: Inici Notícies El Ple Municipal de Vic debat 8 mocions de les quals en prosperen 6

El Ple Municipal de Vic debat 8 mocions de les quals en prosperen 6

Vic cedeix la primera planta del recinte firal El Sucre per ubicar-hi les delegacions d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Medi Natural i Alimentació de la Generalitat

Mar 05, 2012

El Ple Municipal celebrat avui a Vic ha debatut els següents punts:

 

1. S’han aprovat les modificacions dels estatus del Consell de Cultura. L’Ajuntament de Vic té en aquests moments el Consell de Dones, de Joves, de Cooperació, de Ciutat i ara es fan passos per tenir el de Cultura. Aquest organisme és un òrgan col•legiat de caràcter consultiu i sectorial que té com a finalitat l’assessorament, la informació, la col•laboració i la participació ciutadana en la gestió i planificació de les polítiques culturals, la gestió del patrimoni i la divulgació de la cultura catalana, així com preservar i promoure la riquesa de la cultura popular i tradicional.

 

2. També s’ha aprovat el Pla anual de Cooperació al Desenvolupament 2012. Amb aquesta eina es programen les actuacions i accions que es portaran a terme aquest any en l’àmbit de la cooperació directa, indirecta i de sensibilització ciutadana. Finalment i en un context de crisi econòmica com l’actual, l’Ajuntament de Vic ha hagut de rebaixar el pressupost destinat a aquesta partida i s’hi ha assignat el 0,4% del pressupost global, que fins ara era del 0,7%. Així aquesta unitat de cooperació compta amb un pressupost de 67.600 € per a l’exercici 2012. S’ha de tenir en compte que s’hi ha d’afegir 37.000 € que ha concedit l’ACCD (el Fons Català de Cooperació) per seguir amb el projecte de codesenvolupament iniciat l’any passat amb Senegal.

 

3. En el ple d’avui també s’han nomenat nous membres del Consell de ciutat per donar al màxim de representativitat social a l’organisme. La societat és canviant i com a tal hi ha entitats i altres organitzacions que tenen modificacions internes que s’ha de tenir en compte. Càritas Arxiprestal Vic estarà representada per Joan Redorta; l’Associació de Diabetis de Catalunya –delegació Osona- per Jaume Casas; l’Associació Cultural Sudsahariana Amics Osona per Malang Diba; l’Associació Social i Cultural de la Índia per Margaret Mariadas; l’Associació d’Equatorians per Carlos Ordóñez; Veus Diverses per Carme Roquer i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vic per Eloy Lucas. D’altra banda també hi ha altres nomenaments del Consell de Ciutat com són Maria Dolors Múñoz per ICV; Segimon Molist per part del SI; i Marina Cegarra per part de la CUP. També hi ha Ajo Loba en representació del Consell de Cooperació. Pel què fa representants d’associacions empresarials i econòmiques hi ha Lourdes Baulenas per part de la Cambra de Comerç; Anna Castillo per part d’Unió de Comerciants Remei-Estadi (UCRE), i Miquel Pi i Costa pel Consell Empresarials d’Osona. Finalment, i també, pel què fa a representants dels Col•legis Professionals hi ha David Aceves com a representant del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya – delegació Osona-.

 

4. S’ha aprovat el conveni de cessió d’ús del programari de gestió i suport als processos de les policies locals denominat SIPCAT entre el departament d’Interior de la Generalitat i l’Ajuntament de Vic. Amb aquest acord es vol que policies locals i Mossos d’Esquadra puguin tenir accés a una xarxa de dades comuna amb l’objectiu de millorar el sistema de seguretat. Segons ha explicat el regidor de Seguretat i Convivència, Joan Ballana, es tracta ‘d’un conveni estandarditzat al qual s’hi ha adherit moltes policies locals’ i on s’hi transmeten dades estadístiques, en cap cas personals.

 

5. El ple d’avui també ha acordat que l’espai de primera planta del recinte firal el Sucre deixi d’estar cedit al Patronat de Fires i Mercats a partir del 30 d’abril. En aquest espai hi ha la voluntat d’ubicar-hi les oficines que ara hi ha a la rambla Hospital del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

 

6. El ple ha validat avui un conveni per donar llum verda a una subvenció entre el Consell Català de l’Esport i l’Ajuntament de Vic pel finançament de la construcció del “Circuït d’Osona”, per un import de 600.000 €. És un projecte que no suposa cap inversió per part de l’Ajuntament però si que “millorarà els quilòmetres del circuit i ampliar la zona de l’escola de formació” que gestiona l’Escuderia d’Osona, segons ha explicat la regidora d’Esports, Montserrat Rovira.

7. El ple d’avui també ha aprovat encomanar a SermuVic diverses gestions relacionades amb el servei informàtic. Totes aquestes millores informàtiques han suposat un cost de 140.488,14€ que l’Ajuntament de Vic ha de pagar a SermuVic. Toni Serrat ha explicat que s’acaba l’encomana de la gestió a l’empresa Semic pel servei informàtic de l’Ajuntament i es torna a passar a l’empresa pública SermuVic.

 

8. S’han aprovat dues modificacions de crèdit amb un import de 150.000 €, la primera i de 60.000€ la segona.

 

9. El ple d’avui també ha aprovat el pla específic municipal del Mercat del Ram que enguany se celebrarà del 29 de març a l’1 d’abril. Aquest pla té per objectiu establir l’organització i els procediments mínims d’actuació dels organismes, serveis i recursos locals o externs, per tal de fer front a possibles situacions d’alerta i/o emergència que puguin succeir.

 

10. També s’ha marcat la delimitació dels termes municipals de Vic i Calldetenes.


Mocions:

 

A/ MOCIÓ EN CONTRA DE LA REFORMA LABORAL IMPOSADA PEL GOVERN DE L’ESTAT. APROVADA AMB ELS VOTS A FAVOR DE ICV, PSC, SI, ERC i PxC, l’abstenció de CiU i el vot en contra de la CUP al no admetre una esmena on es volia fer constar que es mantinguessin els drets laborals dels treballadors de l’Ajuntament de Vic i de les empreses públiques. La moció va ser lliurada a l’Ajuntament de Vic fa uns dies per part dels sindicats UGT i CCOO. A la moció es posa de manifest que aquesta crisi econòmica està tenint greus conseqüències socials. Per aquesta raó la moció acorda que es convoqui una mesa del diàleg social per obrir un procés de negociació amb els agents socials i econòmics per tal de reorientar la reforma laboral i entre altres punts es destaca també que es compleixin els compromisos adquirits en matèria de finançament entre el Govern de l’Estat i el Govern de la Generalitat.

 

B/ MOCIÓ CONJUNTA DE SUPORT INSITUCIONAL A LES COOPERATIVES DURANT EL 2012, ANY INTERNACIONAL DE LES COOPERATIVES. APROVADA PER UNANIMITAT. La resolució 64/136 de l’Assemblea General de les Nacions Unides proclama el 2012 com l’Any Internacional de les Cooperatives, i demana als estats membres, com també sol•licita a altres institucions públiques i agents socials, a aprofitar el 2012 per promoure el cooperativisme, reconèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic, i impulsar la formació i el creixement de les cooperatives. El missatge de l’Any Internacional: “Les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”, reflecteix la valuosa contribució de les cooperatives a les persones i al seu entorn. A Catalunya existeixen més de 4.807 cooperatives que, conjuntament, aporten el 4,5% al PIB català. Les cooperatives són generadores d’ocupació i, en el període més sever de la crisi econòmica actual, entre 2008 i 2011, l’empresa cooperativa ha perdut un 33% menys de llocs de treball que el conjunt de l’economia catalana. La moció ha estat presentada per la Cooperativa Plana de Vic.

 

C/ MOCIÓ DE LA PxC PER L’ABOLICIÓ DE LES EXECUCIONS NOTARIALS EXTRAJUDICIALS. APROVADA AMB EL VOT FAVORABLE DE PxC i SI, el vot en contra de PSC i ICV i l’abstenció de CiU i ERC. La CUP no ha votat la moció i per tant el seu vot es comptabilitza com a abstenció. A Catalunya les vendes extrajudicials s’han quintuplicat des de 2009 i aquesta pràctica mostra una indefensió jurídica, ja que els impedeix accedir al benefici de la justícia gratuïta. Per aquesta raó la moció reclama la nul•litat de ple dret de totes les clàusules hipotecàries que incorporin la possibilitat de l’execució hipotecària extrajudicial, establint com a legals exclusivament les execucions judicials. ICV ha presentat una esmena a la totalitat a aquesta moció però al considerar-se que es tractava d’una altra moció s’ha debatut a l’apartat final com a moció d’urgència.

 

D/ MOCIÓ DE PxC PER SOL•LICITAR QUE S’APLIQUI LA ‘DOCTRINA PAROT’ A JUAN JOSÉ ZUBIETA, L’ETARRA AUTOR DE L’ATEMPTAT DE VIC. APROVADA AMB EL VOT FAVORABLE DE PxC i l’abstenció de CiU, ERC, PSC, ICV i el vot en contra de SI. La CUP no ha votat la moció i per tant el seu vot es comptabilitza com a abstenció. La moció presentada per PxC demana que ‘els terroristes no es puguin beneficiar de cap avantatge’, en referència a l’etarra Juan José Zubieta, un dels autors de l’atemptat de Vic i per tant, ‘se’ls apliqui la pena màxima i així evitar que reclusos amb multitud de delictes gravíssims puguin sortir de la presó’.

 

E/ DELS GRUPS MUNICIPALS DE LA CUP, ERC I SI SOBRE EL PAGAMENT DE L’IRPF I L’IVA. REBUTJADA amb el vot contrari de CiU, l’abstenció del PSC i PxC i el vot favorable d’ERC, la CUP, ICV i SI. La moció expressa que al Principat de Catalunya té dos ens públics dedicats a la recaptació d’impostos (IRPF i IVA) que són l’Agència Tributària Espanyola i l’Agència Tributària de Catalunya i per aquesta duplicitat els partits de la CUP, ERC i SI insten a la Generalitat i a l’Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d’actuació que permeti realitzar aquests dos impostos –IVA i IRPF- a la mencionada agència. El grup de CiU ha demanat als grups que han presentat la moció que s’esperi a la propera reunió de l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència que tindrà lloc el proper 19 de març per tal de portar al Ple Municipal la moció que presenti aquesta associació respecte a aquest tema.


F/ MOCIÓ D’ICV-EUIA A L’AJUNTAMENT DE VIC DE REBUIG A LA SUPRESSIÓ D’INCENTIUS ECONÒMICS PER A L’IMPULS DE LES ENERGIES RENOVABLES. APROVADA amb el vot d’ICV, SI, PSC, CUP, CiU, ERC i l’abstenció de PxC. El Consell de Ministres del passat 27 de gener, va suprimir els incentius econòmics per a noves instal•lacions de producció d’energia elèctrica a partir de fonts d’energia renovables. Per aquesta raó es vol mostrar el rebuig d’aquesta supressió i a la vegada instar al Govern central i a la Generalitat de Catalunya a impulsar noves mesures per impulsar energies renovables i a incloure nous impostos sobre l’energia nuclear.

 

G/ MOCIÓ de SI i la CUP “DEFENSEM L’ESCOLA EN CATALÀ”. REBUTJADA amb el vot contrari de CiU i PxC, l’abstenció d’ERC i el vot favorable de SI, CUP, ICV i PSC. aquesta moció es vol fer una adhesió a la proposició “Defensem l’Escola en Català” per establir el català com a única llengua vehicular i d’aprenentatge del sistema educatiu a Catalunya en tots els nivells, etapes i modalitats. CiU ha argumentat que tot el que defensa la moció ‘ja està contemplat en la normativa vigent’ i que treu força ‘a la campanya engegada en aquest mateix sentit per Òmnium Cultural’. ERC ha afegit que ‘no discutim el fons del tema sinó la forma i el moment’.

 

F/ MOCIÓ d’URGÈNCIA PRESENTADA PER ICV SOBRE LA PREVENCIÓ DELS DESNONAMENTS A VIC. APROVADA PER UNANIMITAT.
 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...