Sou aquí: Inici Notícies El ple municipal declara Vic ‘territori català lliure i sobirà’

El ple municipal declara Vic ‘territori català lliure i sobirà’

L’Ajuntament de Vic ha celebrat aquest migdia el Ple Municipal ordinari del mes de setembre amb 15 punts a l’ordre del dia que s’han aprovat de forma ràpida.

Set 17, 2012

S’han adoptat els següents acords:

1. El ple d’avui ha aprovat per unanimitat sol•licitar a la Generalitat de Catalunya la Creu de Sant Jordi 2013 per a l’Associació Sant Tomàs, que aquest any celebra el seu 45è aniversari. Aquesta sol•licitud és en reconeixement a la seva tasca de qualitat i de compromís amb les persones amb discapacitat intel•lectual, amb les seves famílies i la societat osonenca. Sant Tomàs ha promogut, i promou, projectes i serveis socioeducatius per a la protecció i la millora del benestar personal d’aquestes persones i les seves famílies des de l’any 1967.

 

2. També s’ha aprovat, amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte la CUP, la cessió gratuïta d’ús a favor de la Generalitat de Catalunya d’uns locals de propietat municipal, qualificats de béns patrimonials i que es troben ubicats dins del recinte firal El Sucre de Vic. En aquests locals s’hi ubicaran els serveis administratius del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i/o altres que pugui considerar convenient la Generalitat de Catalunya per tal de desenvolupar-hi tasques, activitats i prestació de serveis que li són propis en compliment dels fins i objectius que té assignats.

 

3. També s’ha aprovat per unanimitat la cessió gratuïta de domini a favor de l’Associació Sant Tomàs-PARMO de dues finques municipals situades al carrer del Sot dels Pradals, números 5 i 7. Aquestes dues finques es destinaran a les finalitats d’atenció a les persones amb discapacitat psíquica. Aquestes dues finques consten a l’Inventari de Béns municipals com a béns patrimonials i que constitueixen les finques registrals 27.367 i 23.368. La cessió d’aquestes dues finques és per temps indefinit sempre que es compleixi el condicionant que el seu ús és per a serveis propis de l’Associació Sant Tomàs-PARMO.

 

4. En quart lloc, s’ha aprovat, amb el recolzament de tots els grups municipals, la cessió gratuïta de domini a favor de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal de la Comarca d’Osona de la parcel•la de terreny de propietat municipal situada al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Aquesta parcel•la té la qualificació jurídica de bé patrimonial. La cessió d’aquesta parcel•la ho és per temps indefinit sempre i quant es compleixi el condicionant que es destini a oficines, magatzem i aparcament de vehicles de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal de la Comarca d’Osona.

 

5. També s’ha aprovat el conveni amb la Diputació de Barcelona pel traspàs de la carretera C-153, del p-k 0 (plaça Divina Pastora) al 0,920 (carrer Josep Vicenç Foix). El conveni comporta l’obligació per part de la Diputació de Barcelona de realitzar unes obres de millora del ferm, fent el sanejament de les zones deteriorades, extensió d’una capa de 3 centímetres d’aglomerat asfàltic en calent i repintat de la senyalització horitzontal.

 

6. En sisè lloc, s’ha aprovat definitivament el pla de millora urbana PMU 16 “Curtits Codina” polígon 1 delimitat del POUM.

 

7. També s’ha concedit una bonificació del 95% en la liquidació de l’impost per llicència urbanística a la Fundació Privada Educativa Vedruna-BCN per les obres d’ampliació al col•legi Escorial de Vic.

 

8. Un altre dels punts que s’ha tractat ha estat l’aprovació del compte general de l’exercici 2011 de l’Ajuntament, el de l’Institut Municipal d’Esports (IME), el de l’Institut Municipal de Promoció i Economia (IMPE), el de les societats municipals SERMUVIC i IMPULSVIC. El compte general ha estat publicat mitjançant Edicte al Butlletí Oficial de la província de Barcelona, del dia 11 de juliol de 2012, i al tauler d’anuncis de la Casa Consistorial, durant quinze dies i vuit més, des de l’endemà de la seva publicació, sense que, en aquest període s’hagi presentat cap reclamació ni objecció.

 

9. També s’ha acordat, acceptar la devolució de 9 bicicletes que estaven cedides a la Fundació Universitària Balmes. Aquestes bicicletes ara es cediran a el Seminari Diocesà (6) i a l’alberg Canonge Collell (2), durant un termini de dos anys, prorrogables per dos anys més. Les bicicletes es destinaran a promoure la mobilitat sostenible i el transport no contaminant entre la societat estudiantil.

 

10. En desè lloc, s’ha tractat admetre a tràmit la iniciativa per a l’aprovació de la modificació de l’ordenança municipal reguladora de les llicències urbanístiques de Vic. En aquest sentit, s’ha designat la comissió d’estudi, de conformitat amb l’article 62 del ROAS, encarregada de redactar el text de l’avantprojecte d’aprovació de la modificació de l’ordenança municipal reguladora de les llicències urbanístiques de Vic. Aquesta comissió està formada per representants tècnics municipals.

 

11. Aquest ple municipal també ha admès a tràmit la iniciativa per a l’aprovació de la modificació de l’ordenança municipal sobre reclams publicitaris i s’ha designat la comissió d’estudi formada per tècnics municipals.

 

12. També s’ha proposat la modificació de l’ordenança Municipal de Circulació de Vehicles i Vianants amb l’objectiu de millorar la gestió del control de les zones d’aparcament reservat a la via pública. Per aquest motiu, igualment s’ha creat una comissió d’estudi formada per regidors i tècnics municipals.

 

13. Aquest punt s’ha retirat de l’Ordre del Dia. Aprovació del conveni de col•laboració amb el Consell Comarcal per la recollida d’animals de companyia abandonats.

 

14. El ple també ha aprovat declarar festes laborals de caràcter local a Vic per a l’any 2013 el dilluns, 20 de maig i el divendres, 5 de juliol –festa de Sant Miquel dels Sants-.

 

15. Finalment, el darrer punt del ple, ha estat encarregar la gestió de la licitació i execució del “Projecte d’urbanització de l’accés a la incubadora tecnològica i espais per a grups de recerca” a la societat Parctec Vic, S.L, com a obra complementària i necessària del projecte finançat pel FEDER.

 

El ple d’avui ha debatut tres mocions presentades per diverses formacions polítiques.

 

A / MOCIÓ CONJUNTA DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS EN CONTRA LA LIBERALITZACIÓ DELS HORARIS COMERCIALS. APROVADA PER UNANIMITAT. La moció s’ha aprovat per unanimitat. El document exposa una crítica a la modificació anunciada a la proposta del Reial decret llei que modifica el marc estatal en matèria d’horaris comercials ja que suposen un canvi de model comercial i una invasió de les competències pròpies de la Generalitat de Catalunya. La moció considera, entre d’altres, que l’ampliació dels horaris comercials no augmentaran ni el consum ni la renda familiar, que destruirà llocs de treball al teixit comercial de proximitat i que dificultarà la conciliació de la vida laboral i personal. En aquest sentit, la primer tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Anna Erra, ha explicat que l’Ajuntament va rebre la petició de les associacions de comerciants de Centre Vic, GAP, Remei-Estadi i Mercat Municipal perquè “ens hi suméssim” i ha afegit que, a més de les raons exposades, “també rebutgem aquesta possible nova llei perquè envaeix les competències de la Generalitat”. Els diferents grups al consistori han defensat el model de comerç català, basat en el petit i mitjà comerç i distribuït pel centre de les ciutats el que contribueix a la seva dinamització.

 

 

B/ MOCIÓ DE PxC PER A LA SUPRESSIÓ DEL SENAT. DESESTIMADA

 

C/ MOCIÓ D’URGÈNCIA DE LA CUP-ERC-SI I ICV PER LA DECLARACIÓ MUNICIPAL D’INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA
Tot i que la CUP havia presentat aquesta moció a l’ordre del dia, l’ha retirat i s’ha sumat a la presentada per urgència per ERC a la qual també s’hi ha afegit SI i ICV. També hi ha votat a favor CiU. Hi ha votat en contra PxC i s’ha abstingut el PSC:

 

Aquesta moció declara ‘Vic territori català lliure i sobirà’. També insta al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya ‘que iniciïn en el termini més breu possible, en tot cas abans del dia 11 de setembre de 2014, el procés de declaració de sobirania nacional catalana i convoquin els referèndums i comicis necessaris per preparar de manera convenient la transició cap al nou estat català’.

 

En el text de la moció també s’apel•la ‘a l’esperit cívic de tot Europa i en especial a l’Estat Espanyol, per tal que s’imposi una resolució democràtica dels conflictes i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l’amistat i la germanor entre el pobles del món’.

 

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha argumentat el vot favorable de CiU a aquesta moció ‘perquè encaixa perfectament amb l’esperit de l’11S’ i també ha advertit a totes les formacions polítiques ‘que la nostra nació passa per un moment molt important i amb un futur que cal que construïm junts’. També ha posat de relleu la gran tasca que està duent a terme l’Assemblea Nacional Catalana amb ‘un projecte nacional que cohesiona’.

 

El regidor portaveu d’ERC, Joan López, que ha defensat la moció, ha estat acompanyat d’alts dirigents del seu partit com Oriol Junqueras, Marta Rovira, Anna Simó, Alfred Bosch, Joan Puigcercós i Oriol Amorós, entre d’altres.

 

La regidora de la CUP, Georgina Rieradevall s’ha mostrat satisfeta d’haver arribat a un acord tant ampli, tot i haver rebaixat la seva moció inicial, i el regidor de SI, Iban Lapeira ha explicat que ‘no és la moció que ens hagués agradat presentar’ referint-se a que hagués estat més ambiciosa, però ha posat de relleu que ‘Vic sempre ha estat la capital de l’independentisme’. Finalment el regidor d’ICV, Xavier Tornafoch ha dit que ‘estarem al costat d’un estat català independent i amb prosperitat econòmica’. El PSC ha argumentat la seva abstenció perquè ‘creiem en el federalisme, tot i que no som antiindependentistes’.
 

Podeu consultar la moció aquí

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...