Sou aquí: Inici Notícies Joan Sala pren possessió com a primer síndic municipal de Greuges de Vic

Joan Sala pren possessió com a primer síndic municipal de Greuges de Vic

L’existència d’aquesta nova institució municipal és fruit de la voluntat política dels diversos grups municipals al consistori, encapçalats per l’equip de govern i Vic per a tots, i serà el proper dilluns 5 de març quan comenci la seva sindicatura que s’allargarà durant un període de cinc anys

Feb 16, 2018
Joan Sala pren possessió com a primer síndic municipal de Greuges de Vic

Arnau Martí, Rafael Ribó, Joan Sala, Anna Erra i Joan Barrera

Joan Sala ja és oficialment el primer síndic municipal de Greuges de Vic. Així doncs, Vic s’afegeix a la quarantena de pobles i ciutats de Catalunya que compten amb aquesta figura. Acabat de jubilar, Sala ha estat director del Centre Residencial d'Osona, va ser president de l'Associació de Mediadors de Catalunya, a més de professor a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) durant 18 anys i va treballar en diversos mitjans de comunicació de la comarca.

 

Sala va prendre possessió del càrrec ahir a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, que va ser presidit per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó; el president del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya, Joan Barrera, i el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí.

 

El proper dilluns 5 de març serà quan el Síndic de Greuges municipal de la ciutat començarà a treballar de forma efectiva, un càrrec que Joan Sala ocuparà per un període de cinc anys, i que està desvinculat de qualsevol partit polític. 

 

 

 

“Amb el nomenament de Joan Sala com a síndic municipal obrim una pàgina a la història de Vic. Des de l’Ajuntament de Vic confiem plenament en aquesta figura, i també en els valors d’empatia, professionalitat i independència que encarna. Amb el Síndic de Greuges municipal, la ciutat guanya un nou representant, i volem que sigui una eina útil per a la ciutadania”, va subratllar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. “Li desitgem molta sort i encerts i que la seva capacitat d’arribar a acords i de resoldre problemàtiques guiï la seva etapa al capdavant de la sindicatura”, va concloure Erra.

 

En la seva intervenció, el primer síndic municipal, Joan Sala, va expressar “l’enorme honor d’haver estat escollit el primer síndic de Vic”, així com “el sentiment de responsabilitat que comporta el càrrec, que ha generat molta expectativa”. Sala va insistir que la seva feina “és esdevenir el defensor dels drets dels vigatans” i va posar en relleu que un dels elements al voltant dels quals pivotarà la seva sindicatura serà l’atenció a les persones: “A part de recollir les queixes de la ciutadania, per mi el més important és la persona. Puc garantir que tothom que vingui a ser atès pel síndic se sentirà escoltat. Accepto el càrrec amb tota la il·lusió i moltes ganes”.

 

El regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, va repassar la història dels síndics a la ciutat de Vic, que es remunta al 1450. “Tenir un Síndic de Greuges municipal és un avanç cap a una democràcia participativa. El síndic fa de mediador entre la ciutadania i el propi Ajuntament a fi de millorar la governança i la gestió municipal”, va detallar. Arnau Martí va finalitzar la seva intervenció agraint a Sala que “hagi acceptat el càrrec de defensar la ciutadania, en un moment en el qual exercir un càrrec públic no està sempre ben vist”.

 

El síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va voler reivindicar la figura dels síndics, “que no són simples missatgers entre les dues bandes. Un bon síndic o síndica ha de ser capaç d’entrar a solucionar els problemes i ha de ser valent. Una solució a un cas individual pot beneficiar a molta més gent. Ribó va instar al nou síndic municipal perquè ajudi a recuperar els drets ciutadans amb tot el rigor i la valentia possibles, oferint-li la màxima col·laboració i cooperació.

 

Per la seva banda, el president del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya, Joan Barrera, va felicitar l’Ajuntament de Vic “per una decisió profundament democràtica i la recuperació després de molts segles, d’un figura com el Síndic de Greuges municipal”. “Els síndics actuen de mediadors i de pont entre les institucions i la ciutadania. Per millorar les administracions públiques, és molt important que la ciutadania percebi proximitat i aquesta característica és definitòria del món local”, va afegir Barrera.

 

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...