Sou aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Vic i Telefónica arriben a punts d’acord amb l’antena del carrer Sant Fidel

L’Ajuntament de Vic i Telefónica arriben a punts d’acord amb l’antena del carrer Sant Fidel

L’entesa permetrà minimitzar l’impacte visual de l’antena i mantenir un bon servei de telecomunicacions

Abr 25, 2016
L’Ajuntament de Vic i Telefónica arriben a punts d’acord amb l’antena del carrer Sant Fidel

L’alcaldessa, Anna Erra i el 1er tinent d’alcalde, Josep Arimany a la reunió de treball d’avui amb Telefònica

 Divendres passat, Anna Erra, i el 1r tinent d’alcalde, Josep Arimany,van mantenir una reunió de treball amb el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura,i altres responsables de l’empresa, arrel de la problemàtica de l’antena del carrer Sant Fidel i amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència i l’impacte visual al municipi, mantenint el bon servei de telecomunicacions. En el transcurs de la sessió, les dues parts van mostrar la necessitat de trobar punts d’entesa i consens, ja que és necessari ser sensibles amb la ciutadania i, a la vegada, ser conscients de la necessitat de disposar d’uns bons serveis de telecomunicacions.

 

Així doncs, es va acordar traslladar els aparells de la torre antiga (dels anys 70) a la nova estructura d’antena en un termini màxim de tres mesos. Aquest trasllat permetrà reduir fins un 50% els elements de l’antena gràcies a les millores tecnològiques. Destacar que també es va definir obrir un grup de treball entre l’Ajuntament i tots els operadors amb la finalitat de trobar més emplaçaments a la ciutat i paral·lelament s’encarregarà un informe al Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions sobre l’afectació del servei que tindria al municipi de Vic prescindir d’aquesta antena.

 

L’antena del carrer Sant Fidel és un tema molt sensible a nivell de ciutadania i des de l’Ajuntament de Vic s’estan fent totes les accions possibles amb l’objectiu d’arribar al màxim de consens social. En aquest sentit, és important recordar que l’Ajuntament de Vic ha iniciat ja un seguit d’actuacions com ja va afirmar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra a la darrera sessió plenària:  el passat 22 de març Erra va traslladar la problemàtica al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín; una altra acció que s’ha portat a terme és la creació d’una comissió formada per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; els regidors del consistori -Josep Arimany i Fabiana Palmero-; representants del veïnat afectat; i un tècnic municipal, i que a dia d’avui, ja han mantingut dues reunions (11 i 15 d’abril). La darrera d’aquestes s’hi va afegir una assessoria independent experta en telecomunicacions. Aquestes comissions de treball han posat damunt la taula diferents propostes i accions, una d’elles ha estat oferir la possibilitat de fer un estudi individual a cadascun dels habitatges pròxims a l’antena amb la finalitat de saber la mesura exacte de les emissions.

 

D’altra banda des de l’Ajuntament de Vic es farà el retorn dels acords amb l’empresa de telefonia al llarg d’aquesta setmana a la plataforma d’afectats per l’antena amb la finalitat de mantenir les converses mantingudes amb el veïnat.

 

Amb aquestes accions l’Ajuntament de Vic continua amb el compromís de continuar treballant amb l’objectiu de minimitzar les emissions de la nova antena i, a la vegada, poder disposar d’un bon servei de telecomunicacions.

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...