Sou aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Vic ingressarà, així que sigui possible, l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya

L’Ajuntament de Vic ingressarà, així que sigui possible, l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya

El Ple Municipal ha aprovat aquesta moció així com 4 més referides a diferents temes

Abr 02, 2012

 

L’Ajuntament de Vic ha celebrat avui el Ple Municipal ordinari del mes d’abril. En l’ordre del dia hi havia els següents punts:

 

1. S’han aprovat les modificacions dels estatuts de l’ImpeVic amb l’objectiu de crear la nova denominació “Organisme Autònom de Fires i Mercats (OFIM)” que té com a finalitat organitzar, gestionar i promocionar tota classe de fires o altre acció relacionades amb qualsevol dels sectors econòmics de producció. L’OFIM també gestionarà el recinte firal i altres dependències adscrites al mateix organisme.

 

2. L’Ajuntament de Vic s’ha adherit com a soci a la Xarxa Alcover de teatres. Això implica que s’haurà de fer una aportació anual 300€. L’any 1996, a partir de la Mostra de Teatre d’Alcoi, s’inicià el Projecte Alcover amb la intenció de reforçar la mobilitat entre els espais escènics catalans dels territoris que comparteixen la mateixa llengua i la creació de fòrums de reflexió entorn la realitat de les arts escèniques catalanes actuals. De fet, l’Ajuntament de Vic, a través de l’IMAC, participava en aquesta iniciativa des del 1998, igualment com les ciutats de Lleida, Manresa, Igualada, Alcoi, Manacor o El Vendrell. El novembre de 2000 es va decidir anul•lar aquesta vinculació, ja que el projecte no assolia les expectatives previstes. Ara, després de 12 anys, es decideix reprendre l’adhesió, ja que els impulsors del projecte han expressat les noves línies de treball anteriorment esmentades.

 

3. S’aprova definitivament la modificació del Reglament del servei d’abastament d’aigua potable.

 

4. Es dóna compte de la liquidació del pressupost de 2011 amb un resultat pressupostari ajustat de 3.493.928,64 €. En aquest punt l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal ha volgut fer un agraïment i reconeixement públic als responsables de l’àrea d’Hisenda del mateix Ajuntament, així com també els funcionaris i l’interventor al capdavant per la seva gran capacitat ‘en gestionar un pressupost en uns moments difícils com els actuals’.

 

5. S’aprova la bonificació de llicència d’obres d’un 95% de l’impost sobre construccions, instal•lacions i obres per portar a terme les obres de construcció d’un edifici d’acció social i comunitària de la Universitat de Vic al carrer Miquel Martí i Pol, 1.

 

6. L’Ajuntament de Vic ha dissolt l’empresa mixta SimaVic SL que gestionava el sistemes informàtics de la institució i ha recuperat directament la gestió d’aquest servei. Segons el regidors de Serveis, Toni Serrat aquesta decisió s’ha pres per diferents motius, el més destacat dels quals és que ‘hem aconseguit una subvenció de la Diputació de Barcelona que propicia que no ens sigui necessari un soci financer al projecte de modernització ja que ara ho podem fer directament’, ha afirmat. Serrat ha reconegut que l’e-administració a l’Ajuntament de Vic té molt camí per fer.

 

7. El ple d’avui també ha aprovat una modificació de crèdit amb un import de 347.579,65 €.

 

8. S’ha ampliat al 90% la dedicació del regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés amb una retribució de 46.953€ anuals. L’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal ha explicat que aquesta regidoria és una àrea molt sensible en aquests moments i requereix de més dedicació per tal de poder donar el servei que necessita la ciutat. A la vegada, Vila d’Abadal ha recordat que, a banda, i dins aquesta mateixa matèria s’està treballant en la posada en funcionament del Consorci d’Acció Social d’Osona que impulsen els Ajuntaments de Vic i Manlleu i que això requerirà ‘d’una gran dedicació i esforç’. De fet, ‘l’experiència del Consorci ja s’ha dut a terme a altres comarques com la Garrotxa o el Gironès amb gran encert’, ha afirmat l’alcalde.

 

A banda, aquest mateix punt també contemplava que per assistir a la Junta de Portaveus hi haurà una retribució de 142,50 € per membre representat. Aquesta retribució que s’havia aplicat a la darrera legislatura encara no s’havia fixat per aquesta etapa 2011-2015.

 

9. Els dos últims punts de l’ordre del dia del ple municipal d’avui han estat modificacions del puntuals del POUM.

 

Mocions:

 

A/ MOCIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN (CiU i ERC) EN RELACIÓ AMB LA PROPOSTA DE L’AMI SOBRE EL PAGAMENT DE L’IRPF I L’IVA. APROVADA amb el vot favorable de CiU, ERC, ICV, CUP i SI i s’han abstingut PSC i PxC. La moció expressa la submissió que Catalunya ha estat sotmesa en termes fiscals des de la darrera centúria. A més, al llarg dels darrers anys amb l’augment de la càrrega fiscal encara s’ha fet més evident. Per aquesta raó la moció acorda instar a la Generalitat de Catalunya i l’Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d’actuació que permeti realitzar els pagaments d’aquests impostos a l’Agència. A la vegada s’acorda ingressar, així que sigui possible, els pagaments efectuats per l’Ajuntament de Vic corresponents a l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya i no a l’Espanyola com s’ha fet fins ara. La moció també contempla habilitar mecanismes necessaris per tal d’assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses que s’hi vulguin acollir a nivell particular.

 

B/ MOCIÓ DE PxC PER INSTAR ELS IMAMS DE LA NOSTRA CIUTAT A QUE CONDEMNIN PÚBLICAMENT I SENSE EMBUTS LES DECLARACIONS DE L’IMAM DE LA MESQUITA BADR DE TERRASAS. RETIRADA.

 

C/ MOCIÓ DE LA PxC PER LA DECLARACIÓ DE CONDEMNA A L’ABLACIÓ GENITAL FEMENINA. MOCIÓ APROVADA amb els vots a favor de CiU, ERC i PxC; vots en contra de PSC i SI i les abstencions d’ICV i la CUP.


La moció ‘condemna rotundament l’aberrant i denigrant pràctica de l’ablació de clítoris a tot el planeta’ així com ‘insta al Departament d’Interior de la Generalitat i al Ministeri de l’Interior a que destini els recursos econòmics i humans necessaris per tal de lluitar contra la terrible pràctica de la mutilació genital tant a Catalunya com a la resta de l’estat’. L’Ajuntament de Vic ja té un protocol municipal per actuar en aquests cassos.

 

D/ MOCIÓ DE LA CUP D’IMPULS MUNICIPAL I PROMOCIÓ DEL MODEL ECONÒMIC COOPERATIVISTA. LA MOCIÓ HA ESTAT REBUTJADA I NO HA PROSPERAT.

 

E/ MOCIÓ DEL PSC INSTANT A L’ACM A LLIURAR ELS SEUS COMPTES, ENTRE ELS ANYS 2003 I 2011, A LA SINDICATURA DE COMPTES DE LA GENERALITAT, PER PROCEDIR A LA SEVA AUDITORIA PÚBLICA I PÚBLICA DIFUSIÓ. APROVADA amb el suport del PSC, SI, ICV, PxC, ERC, CUP i l’abstenció de CiU. La moció insta a l’Associació Catalana de Municipis el lliurament dels seus comptes, entre els anys 2003 i 2011, a la sindicatura de Comptes de la Generalitat de Catalunya, per poder procedir a la seva auditoria i, alhora poder fer públics aquests comptes. L’alcalde de Vic ha volgut posar de relleu ‘la gran tasca’ que desenvolupa l’ACM des de fa més de 30 anys d’assessorament dels municipis. La regidora, Anna Erra, ha posat de relleu que en els darrers mesos s’han dut a terme una sèrie de mesures ‘per garantir la transparència de l’Associació’.

 

F/ MOCIÓ DEL PSC EN DEFENSA DELS AFECTATS PER LA CONTRACTACIÓ DE “PARTICIPACIONS PREFERENTS” EMESES PER DIVERSES ENTITATS FINANCERES. MOCIÓ APROVADA PER UNANIMITAT. Aquests productes financers sovint han afectat a persones grans i pensionistes que es veuen ara sense poder extreure aquests estalvis econòmics. Davant d’aquesta problemàtica la moció exposa poder manifestar la manca d’informació davant d’aquestes “participacions preferents”, a la vegada que comunicar als organismes reguladors la necessitat d’impulsar una campanya de comunicació per part de les mateixes entitats financeres. Donar suport a totes les iniciatives legislatives i parlamentàries encaminades tant a la denúncia i divulgació d’aquestes males pràctiques com la defensa i demanda de restitució dels drets de les persones afectades.

 

MOCIONS D’URGÈNCIA

 

G/ MOCIÓ DE CUP PER DONAR ELS ALIMENTS SOBRANTS DELS SUPERMERCATS AL BANC D’ALIMENTS DE LA CIUTAT. REBUTJADA per considerar que l’Ajuntament de Vic, juntament amb altres entitats socials de la ciutat de Vic com Càritas i Creu Roja i concretament amb el Banc d’Aliments ja està treballant en aquest sentit.

 

H/ MOCIÓ DE CiU, ERC i PxC DE SUPORT A LES ACCIONS DE LA FISCALIA PROVINCIAL DE BARCELONA, A L’AJUNTAMENT DE TERRASSA I A LES POLÍTIQUES CONTRA LA DISCRIMINACIÓ I LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. APROVADA AMB EL VOT FAVORABLE DE CiU, ERC, PxC, SI, ICV i l’abstenció del PSC. Segons ha remarcat el regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López, ‘es tracta d’una moció integradora i institucional’. En el text de la moció es dóna suport a les accions empreses per la fiscalia provincial de Barcelona, a l’Ajuntament de Terrassa i l’Institut Català de les Dones en relació al cas de l’imam de Terrassa, Abdeslam Laarsoussi, per un presumpte delicte, contemplat en l’article 510.1 del codi penal. També reitera ‘el compromís d’aquesta corporació en la defensa dels drets d’igualtat entre homes i dones i alhora condemnar qualsevol tipus de violència envers elles’.

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...