Sou aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Vic subvenciona la rehabilitació de pisos buits que es destinin durant 5 anys a la borsa de lloguer assequible

L’Ajuntament de Vic subvenciona la rehabilitació de pisos buits que es destinin durant 5 anys a la borsa de lloguer assequible

Es lliura un màxim de 15.000 euros per reforma i el 25% de la subvenció rebuda és a fons perdut

Mai 11, 2022
L’Ajuntament de Vic subvenciona la rehabilitació de pisos buits que es destinin durant 5 anys a la borsa de lloguer assequible

Pisos a Vic

 

L’Ajuntament de Vic torna a activar un any més els ajuts econòmics per arranjar o reformar habitatges buits. La iniciativa forma part del programa InVic que té l’objectiu de lliurar subvencions (un 25% del qual a fons perdut) per facilitar la rehabilitació de pisos buits amb el compromís que s’incloguin a la borsa de lloguer assequible durant 5 anys. Un cop s’hagi passat aquest període el pis rehabilitat podrà entrar al lliure mercat.

 

Es lliuraran un màxim de 15.000 euros per reforma. El 25% de la subvenció rebuda és a fons perdut i s’hi poden acollir tant persones físiques com jurídiques. La resta de la subvenció es cobrarà a partir de la renda de lloguer.

 

Aquestes subvencions, que tenen com a requisit incloure el pis a la borsa de lloguer assequible, beneficien a les dues parts implicades en el lloguer d’un pis. Per una banda els propietaris obtenen una cobertura multirisc, una cobertura jurídica gratuïta per impagament, contracte gratuït i mediació i aval del lloguer. D’altra banda, les persones que llogaran el pis obtindran el preu per sota de mercat, contracte gratuït, mediació i un únic mes de fiança obligatòria.

 

La regidora d’Habitatge, Fabiana Palmero, destaca que aquests ajuts tenen l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge al mateix temps que es redueix el nombre de pisos buits a la ciutat.

 

El termini per presentar sol·licituds a l’Oficina Local d’Habitatge (Pl. Santa Eulàlia, 1) és el 30 de juny de 2022. Per a més informació podeu trucar al 93 702 72 52 o escriure a habitatge@vic.cat.

 

 

Qui pot demanar aquestes subvencions per fer habitables pisos buits?

Totes aquelles persones que tinguin un pis de més de 25 anys i que la finalitat de la reforma sigui fer el pis habitable. Cal estar al corrent de les obligacions fiscals i s’haurà de lliurar un projecte de les obres de rehabilitació i el cost. Com a últim requisit la persona propietària del pis haurà de disposar de cèdula d’habitabilitat i certificat d’eficiència  energètica i, en cas de no disposar-ne, s’haurà de contemplar en el projecte de les obres.

 

1.110 ajuts per mantenir i evitar la pèrdua d’habitatge l’any 2021

L’any 2021 l’Ajuntament va atorgar 1.110 ajuts per mantenir i evitar la pèrdua d’habitatge, xifrats en 1.541.408 euros. Aquests ajuts van fer possible 73 nous contractes de lloguers assequibles i es van lliurar 12 subvencions pe rehabilitar pisos buits en desús per posar-los a lloguer.

Vic és l’únic municipi de Catalunya que porta la gestió directa del parc d’habitatges de la Generalitat a través de l’Oficina Local d’Habitatge, que també fa qualsevol operació relacionada amb les polítiques d’habitatge de l’Ajuntament de Vic.

 

Ajuts per rehabilitat pisos buits

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...