Sou aquí: Inici Notícies L’estiu de 2019 l’antena de Sant Fidel serà història

L’estiu de 2019 l’antena de Sant Fidel serà història

Vic passarà de 16 antenes de telecomunicacions a 18 per garantir un servei de telecomunicacions fonamental per l’economia i la cohesió social de la ciutat

Nov 29, 2018
L’estiu de 2019 l’antena de Sant Fidel serà història

Anna Erra presideix la primera audiència pública

Sota el títol ‘Vic, ciutat connectada’, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha presidit aquest vespre la primera audiència pública celebrada a l’Ajuntament de Vic i que s’ha retransmès en streaming pel web municipal.

En una primera part expositiva, Erra ha presentat el pla de reubicació d’antenes de telecomunicacions a la ciutat que garanteix un servei de telecomunicacions del màxim nivell perquè Vic pugui seguir mirant el món.

 

L’alcaldessa ha remarcat que “estem assistint al naixement d’un nou dret fonamental i que tenir accés a unes bones telecomunicacions s’ha de garantir”, com s’ha de fer amb l’accés a la salut o a l’educació. És per això que s’ha treballat per preservar i millorar els nivells de qualitat de què gaudeix la ciutat ja que “sense bones telecomunicacions la societat i les persones perden oportunitats de benestar i de progrés”.

 

En aquest sentit, i per tal de no posar en risc el servei, l’alcaldessa ha treballat amb el compromís polític de retirar l’antena de Sant Fidel i s’han buscat tres noves ubicacions per repartir la cobertura que només es donava des d’un punt.

 

Amb el nou pla de telecomunicacions que ha d’estar operatiu l’estiu del 2019, Vic seguirà sent una ubicació ideal per l’emprenedoria, l’empresa i el sector primari i de serveis, així com un bon lloc per viure-hi.

 

Anna Erra ha volgut agrair als veïns i veïnes de Sant Fidel la seva solidaritat envers la resta de vigatans i vigatanes i la paciència amb el procés de cerca de noves ubicacions. “L’impacte visual i la convivència amb l’antena de Sant Fidel són molt difícils i s’ha trobat la solució per resoldre una situació que qualsevol pot veure que no era justa”, ha afegit.

 
 

De 16 antenes de telecomunicacions a 18

 

L’enginyer municipal, Jordi Tordera, ha relatat la cronologia per trobar les tres noves ubicacions que repartiran la cobertura que fins ara només es dona des d’un únic punt, al carrer Sant Fidel número 9.

 

Els tres nous emplaçaments –edifici dels Jutjats, campanar del Carme i edifici d’Incasol del carrer Indústria- se sumaran a les 15 antenes que ja existeixen a Vic i que garantiran el servei de qualitat que necessita la ciutat. Així, amb el desmantellament de l’antena de Sant Fidel es passarà de 16 antenes a 18.

 

 

Primera audiència pública a Vic

 

En la segona part de l’audiència, la ciutadania assistent ha pogut preguntar a l’alcaldessa, a l’enginyer municipal i també a Xavier Flores, gestor del projecte de la Governança Radioelèctrica, de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, de la Generalitat de Catalunya, per resoldre els dubtes sorgits en la part expositiva.

 

L’acte que aposta per la transparència de la informació pública ha tingut una durada d’una hora i quart i es pot visualitzar aquí

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...