Sou aquí: Inici Notícies La Biblioteca Pilarin Bayés tindrà un bar-restaurant

La Biblioteca Pilarin Bayés tindrà un bar-restaurant

L’adjudicació de l’explotació del restaurant es va aprovar per unanimitat

Nov 15, 2022
 La Biblioteca Pilarin Bayés tindrà un bar-restaurant

Ple del mes de novembre

 

El ple de l’Ajuntament de Vic del dilluns 14 de novembre va aprovar per unanimitat l'adjudicació per l'explotació del restaurant de la biblioteca Pilarin Bayés de Vic. Tal com va explicar la regidora de Cultura, Bet Piella: “És el tràmit definitiu per poder tenir un bar restaurant a la biblioteca”.

 

També es va aprovar per unanimitat el projecte d’instal·lació d'il·luminació amb projectors led al camp de rugbi de la zona esportiva municipal. El regidor d’Esports, Titi Roca, va explicar que l’objectiu és canviar tota la il·luminació de la zona esportiva i que es comença pel camp de rugbi, seguit de la pista d’atletisme i els camps de futbol.

 

La pròrroga del Pla Director de Cooperació Internacional 2018-202 per als anys 2022 i 2023 es va aprovar per unanimitat. El regidor de Cooperació, Josep Ramon Soldevila, va exposar: “Proposem prorrogar el Pla Director de Cooperació Internacional perquè creiem que ara no és el moment de treballar en un nou pla. De cara el mandat següent es podrà treballar des de zero”.

 

Amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC i PSC i els vots en contra de Capgirem Vic es va aprovar la cessió gratuïta d’ús temporal de l’immoble ubicat al carrer Bisbe Morgades, 6. “És l’aprovació definitiva després del període d’exposició pública, va dir la regidora d’Economia, Núria Homs. Per la seva banda, des de Capgirem Vic, Susana Vives, va comunicar el seu vot en contra, ja que “no ha sigut un procés obert a tothom”.

 

Habitatge

 

Tots els grups polítics municipals van votar a favor d’aprovar el conveni entre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona relatiu a la col·laboració i coordinació entre les respectives oficines locals d’habitatge. La regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, va afegir que des del 2008 “tenim ImpulsVic i és una de les poques ciutats que gestiona el seu propi parc d’habitatge, a més que el Consell Comarcal d’Osona també va signar un conveni, que delimita l’espai per no superposar la feina que es fa des de les dues oficines”.

 

Per unanimitat, el ple va aprovar la revisió de preus del contracte de concessió administrativa per a la gestió del servei d’acolliment diürn dels centres de dia per a la gent gran. La regidoria d’Economia, Núria Homs, va exposar: “A causa de les millores pel que fa al conveni col·lectiu s’ha valorat fer una puja de preus, que ja està previst dins el contracte”.

 

Amb els vots a favor de JuntsXCat, ERC i PSC i l’abstenció de Capgirem Vic es va aprovar la desafectació de la primera planta de l’immoble anomenat Escola Bressol Sentfores, situat en els números 13 i 15 del carrer de les Escoles de Vic. El regidor de Cooperació, Josep Ramon Soldevila, va apuntar: “La desafectació d’aquest immoble que fins ara en fa ús la Generalitat, passa a ser de l’Ajuntament i ho cedim a l’Associació Aurora”.

 

Regulació de personal

 

Amb els vots a favor de JuntsXCat i els vots en contra d’ERC i l’abstenció de Capgirem Vic i PSC, el ple va aprovar la relació de personal directiu públic professional de l’Ajuntament de Vic i dels seus organismes autònoms. La regidoria d’Economia, Núria Homs, va argumentar que s’aprova la regulació d’un nou lloc de treball a l’Ajuntament que ha de permetre regular, també, altres figures dins de l’Ajuntament. “Estem contents que la llei reculli aquesta opció, perquè podem vincular persones amb experiència i formats a l’administració”.

 

Homs, va afegir: “És una manera de donar continuïtat als projectes de l’administració, més enllà dels cicles electorals. És un pas endavant pel que fa a la millora del bon govern de l’Ajuntament de Vic i de la prestació dels serveis. Avui no s’aproven les bases sinó del marc general que regirà aquest nou perfil”, va apuntar.

 

Per la seva banda, Josep Lluís Garcia, regidor d’ERC, va dir: “No ho veiem tant positiu. Aquesta nova figura s’allunya del procés actual de selecció i afegeix subjectivitat. Ens sembla una mesura poc objectiva. Això sembla més un càrrec eventual que un càrrec públic”. Des de PSC, Carme Tena, va afegir: “No veiem prou clara la necessitat de crear aquestes figures a l’administració.

 

Homs va recollir les respostes argumentant que: “Estem lluny del plantejament estancat de l’administració. No ens ho estem inventant. És un procés que ja contemplen les administracions. Ho farem com marca la llei amb uns processos nets i transparents, més enllà del mandat. Josep Lluís Garcia, d’ERC, va afegir: “Aquesta figura està vinculada al Pla d’Acció Municipal. Creiem que hi ha certa subjectivitat, sobretot, en el moment de l’entrevista.

 

Amb els vots a favor de JuntsXCat i l’abstenció d’ERC, Capgirem Vic i PSC es va aprovar desestimar el recurs administratiu interposat per un funcionari de l'ajuntament de Vic contra l’acord del sistema d’assignació d’hores extres. La regidora d’Economia, Núria Homs, va explicar: “Desestimem el recurs posat per un treballador de la casa que fa referència a l’assignació d’hores extres”.

 

El ple va aprovar amb els vots a favor de JuntsXCat, ERC i PSC la pròrroga del contracte de subministrament d’energia i manteniment integral de les instal·lacions de biomassa al complex d’equipaments de la zona dels trinitaris. Albert Castells, regidor de Serveis i Medi Ambient, va exposar: “La proposta de pròrroga d’un any ja estava prevista en el contracte inicial i, per tant, portem la proposta pel període 2023. La quantia serà de 26.000 € pel període corresponent al novembre 2022. Per la despesa de l’exercici 2023, s’haurà de consignar crèdit al pressupost per un import de 116.000 €.

 

Des de Capgirem Vic, Carla Dinarès, va manifestar que la pròrroga és un exemple més que no hi ha un projecte clar pel que fa a la gestió municipal. “Fa la sensació que s’està improvisant. Fa 10 anys que saben que aquest any caducava aquest contracte”. A més, Dinarès va proposar que la gestió es faci directament des de la Xarxa de Serveis.

 

Castells va tancar dient: “Són lliures de tenir les sensacions que vulguin. Executar les pròrrogues forma part d’una previsió, per això s’incorpora als contractes. Executem una pròrroga prevista”.

 

Amb els vots de JuntsXCat, Capgirem i PSC i l’abstenció d’ERC es va aprovar l’autorització i disposició de la despesa per incloure la modificació del contracte pel servei de recollida de les altres festes i esdeveniments variables per un import màxim per l’any 2022. Albert Castells, de Serveis i Medi Ambient, va aclarir que la quantificació dels serveis de la segona pròrroga no es va incorporar la despesa prevista referent a la previsió dels serveis de neteja d’altres festes i esdeveniments. “Serà un important de 4.000 euros l’any”.

 

Renúncia de regidora

 

Durant el ple de la regidora del PSC, Carme Tena, va voler que constés en acte que aquest ha estat el seu últim ple com a regidora del PSC:

 

Comunico que aquest és el meu últim ple com a regidora del PSC. Aquest és un partit que m’ho ha donat tot i estic molt agraïda. Fa aproximadament un any vaig manifestar la meva intenció de tornar a encapçalar la llista del maig del 2023, mai vaig dir que no.

 

Ningú m’ha dit que no soc prou bona, i des de fa sis mesos sé que s’estan buscant altres opcions. Mai se m’ha fet partícip de les decisions. En el proper ple passaré a ser una regidora no adscrita.

 

Quan acabi la legislatura marxaré amb orgull. He treballat amb rigor, il·lusió i amb honestedat pensant en el bé comú de la ciutadania.

 

Precs i preguntes

 

El grup municipal d’ERC va preguntar sobre la convivència i la seguretat ciutadana pels fets que van ocórrer fa uns dies a la ciutat; les molèsties del plató de la plaça de l’Estació; la previsió dels pisos de la plaça Osona; la il·luminació del camp de beisbol; la transparència i qualitat de la informació pública; i el directori de contactes.

 

Per la seva banda, el grup municipal Capgirem Vic va demanar sobre la regulació de la mobilitat en patinet i altres vehicles de mobilitat personal de forma acordada i participada a través de l’urbanisme i no de la policia; la instal·lació de càmeres de videovigilància a la via pública; i el cost total de la inauguració de la biblioteca Pilarin Bayés: espectacle inaugural, publicitat i difusió de l’acte, i de tots els costos que se’n puguin derivar.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...