Sou aquí: Inici Notícies La borsa de lloguer assequible de Vic amplia el nombre d’habitatges disponibles

La borsa de lloguer assequible de Vic amplia el nombre d’habitatges disponibles

S’ha designat un administrador judicial per l’execució d’embargament de fruits i rendes d’una comunitat de propietaris del carrer Enric Prat de la Riba i ja s’han cedit 22 habitatges a la borsa de lloguer assequible per la credibilitat i bon funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament

Mai 08, 2019
La borsa de lloguer assequible de Vic amplia el nombre d’habitatges disponibles

Nous pisos a la borsa de lloguer assequible

Després que s’hagi designat Jaume Romero com a administrador judicial d’una societat que és morosa, i que és copropietària d’una comunitat de propietaris del carrer Enric Prat de la Riba, 18-20, s’han cedit 22 habitatges a la borsa de lloguer assequible de l’Oficina Local d’Habitatge. Això ha estat possible “gràcies a la credibilitat i bon funcinament de l’Oficina Local d’Habitatge de Vic”, segons indica Albert Sentías, representant dels administradors de l’edifici (Administració Finques Osona).

 
Així, a dia d’avui, 22 habitatges se sumen als 266 de la borsa de lloguer assequible de Vic. Cal tenir en compte, però, que l’edifici en qüestió té 140 habitatges, la majoria propietat de fons d’inversió que han fet fallida, i es podrien anar incorporant a la borsa a mesura que el jutjat n’embargui l’ús.
 

L’augment de la borsa de lloguer assequible ha estat possible gràcies al treball transversal i persistent entre el servei de mediació de l’Ajuntament de Vic, l’Oficina Local d’Habitatge, els administradors de l’edifici representats per Albert Sentías i el jutjat de primera instància número 2 de la ciutat.

 

El regidor d’habitatge, Titi Roca, es mostra satisfet amb l’ampliació del parc d’habitatge de lloguer assequible que permet avançar per “garantir un habitatge digne a les famílies i ciutadania que en necessita”.

 

Vic és l’únic municipi de Catalunya que té cedida la gestió del parc públic d’habitatge, en conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  i per això l’ocupació està gairebé sempre entre el 98% i el 100%. A més, és un dels 11 municipis del país que compta amb una mesa d’emergència pròpia, que sumat amb la gestió del parc d’habitatge públic, “permet anar molt més ràpid a l’hora d’adjudicar pisos d’emergència”, afegeix Roca.

 

Titi Roca defensa la implicació de l’Ajuntament perquè “els habitatges embargats hagin passat a ser gestionats per l’Oficina Local d’Habitatge i s’incorporin de forma immediata a la borsa de lloguer assequible”.

 
 

Borsa de lloguer assequible

 

La borsa de lloguer assequible és un servei de l’Oficina Local d’Habitatge que facilita als propietaris particulars que tenen algun pis buit perquè l’ofereixin a uns preus sota mercat. Per això, s’ofereixen avantatges per part de l’Ajuntament com la cobertura multirisc, cobertura jurídica gratuïta per impagament, contracte gratuït i mediació, aval lloguer, comprovació de morositat i reducció de l’IBI segons les ordenances vigents. 

 
 

Foment de la rehabilitació de pisos buits per destinar-los a lloguer assequible

 

InVic és el programa que lliura subvencions a qualsevol propietari d’un pis desocupat, que es trobi dins la ciutat de Vic, amb l’objectiu que el reformi per incloure’l a la borsa de lloguer assequible.

L’Ajuntament de Vic torna a disposar d’una partida pressupostària limitada per subvencionar les despeses de rehabilitació, honoraris tècnics, taxes i impostos amb el límit del 20% del seu cost i un topall màxim de 15.000 euros per habitatge. En aquest sentit, es prioritzarà els particulars amb rendes més baixes i, seguidament, les persones jurídiques prioritzant de menys a més les rendes dels administradors i l’impost de societats.

El 80% de les despeses de rehabilitació, fins al topall de 15.000 euros, es podrà avançar en forma de préstec per part de l’Ajuntament si així ho sol·licita el propietari. Així, l’Oficina Local d’Habitatge serà l’encarregada de cobrar les rendes corresponents fins al total justificat de la despesa en l’habitatge. Un cop arribat al total de despesa, les rendes seran satisfetes directament a les persones propietàries dels immobles.

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se al programa InVic està obert fins el proper divendres 28 de juny.  

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...