Sou aquí: Inici Notícies La nova Biblioteca de Vic es dirà Pilarín Bayés

La nova Biblioteca de Vic es dirà Pilarín Bayés

1.588 persones han participat en el procés participatiu per escollir el nom del nou equipament cultural que es construirà en el solar de l’antiga caserna

Abr 23, 2019
La nova Biblioteca de Vic es dirà Pilarín Bayés

Pilarín Bayés i Anna Erra

La nova Biblioteca de Vic ja té nom: Pilarín Bayés. Així ho han decidit el 29,48% (468 suports) de les persones participants en el procés participatiu per escollir el nom de l’equipament cultural. U d’Octubre és la segona opció amb un 24,74% (393 suports) i Ausa, la tercera, amb un 24,56% (390 suports). Maria Àngels Anglada i Anna Dodas han quedat en quarta i cinquena posició, amb un 13,22% (210 suports) i un 8% (127 suports).

 

Un total de 1.588 persones (4,07%) han participat en el procés participatiu per escollir el nom de la Biblioteca que es construirà en el solar de l’antiga caserna. Un percentatge de participació que segueix amb la mitjana obtinguda en els diversos processos participatius a la ciutat i que es mou entre el 3 i el 5%, aproximadament.

 
NOM
SUPORTS
PERCENTATGE
 Pilarín Bayés
468
29,48% 
 U d’Octubre
393
24,74% 
 Ausa
390
24,56% 
 M. Àngels Anglada
210
13,22% 
 Anna Dodas
127
8% 
 
 

Un miler de persones van participar en la primera fase del procés per triar el nom de l’equipament cultural, on van sorgir un centenar de propostes. D’aquestes en van sobresortir cinc i, al llarg de tres mesos, la ciutadania empadronada a Vic i major de 16 anys ha pogut triar per donar nom a la Biblioteca entre Anna Dodas, Ausa, Maria Àngels Anglada, Pilarín Bayés i U d’Octubre.

 

Del 18 de gener fins al 14 d’abril, s’ha pogut entrar a la nova plataforma de participació ciutadania decidim.vic.cat i també des del diversos centres cívics, la Biblioteca Joan Triadú, pavellons, zones esportives, centres de formació i escoles bressol municipals, entre d’altres, amb l’objectiu de facilitar i d’apropar més a la ciutadania el procés de participació per a la tria del nom.

 

Ara, el Ple de Vic haurà de ratificar el nom de Pilarín Bayés la ciutadania ha decidit per majoria.

 

Per altra banda, i tal com s’havia acordat, la voluntat de l’equip de govern és posar la resta de noms finalistes, i que han obtingut l’acceptació popular, en diversos espais del nou equipament com poden ser el jardí exterior, la sala d’actes, l’aula de formació, alguna sala d’estudi o de lectura, l’espai de laboratori musical o el bar-cafeteria.

 

Nova Biblioteca de Vic
 

 

Biblioteca Pilarín Bayés

 

La biblioteca Pilarín Bayés estarà projectada en forma d’ela, en un solar que ocupa uns 4.000 m2. Comptarà amb cinc plantes, cadascuna destinada a usos diferents.

 

L’entrada a la biblioteca serà per la banda del Passeig de la Generalitat. La part davantera de l’edifici estarà ocupada per un jardí en què s’hi plantarà un arbre per cadascuna de les persones que van perdre la vida en l’atemptat terrorista de l’any 1991, en aquesta mateixa ubicació.

 
 

La distribució dels espais a cada planta

 

·         Al soterrani s’hi ubicarà un pàrquing amb 39 places i una àrea de magatzem amb capacitat per acollir diverses col·leccions locals de la ciutat.

·         La planta semisoterrada comptarà amb sala d’actes i polivalent, zona multimèdia (Espai Lab), espai juvenil i despatxos de treball intern.

·         A la planta baixa hi haurà un ampli vestíbul, l’espai dels diaris, la cafeteria-restaurant i la zona infantil.

·         La primera planta acollirà aules de formació, quatre espais tancats per treballs en grup i fons general.

·         La segona planta també tindrà sales de lectura (fons general), així com una terrassa exterior apta per activitats i una sala de lectura- mirador de la ciutat.

·         El jardí serà l’espai central i totes les plantes de l’equipament hi miraran; un espai pensat per fer actes socials i culturals, a part de zona de lectura en temps de bonança.

·         La nova Biblioteca també acollirà alguns serveis municipals.

 
 

Ambaixadora de la ciutat

 

Pilarín Bayés, reconeguda dibuixant i ninotaire vigatana nascuda el 1941, és una ambaixadora de la ciutat allà on va que ha publicat més de nou-cents llibres, alguns traduïts a diferents idiomes, i ha treballat amb infinitat de formats: cartells, escultures o murals.

La Pilarín ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi, premi Serra d'Or i la medalla d'Or de la ciutat de Vic. És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, el qual es veu reflectit en les seves obres.

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...