Sou aquí: Inici Notícies Martín Floor rep la Beca Horitzó Àsia per fer una estada de recerca a la Universitat xinesa de Hong Kong

Martín Floor rep la Beca Horitzó Àsia per fer una estada de recerca a la Universitat xinesa de Hong Kong

La beca valorada en 2.550 euros li permetrà enfortir la xarxa de col·laboradors internacionals experts en el camp de la química computacional i l’enzimologia. Floor treballa per comprendre com construir nous enzims a través del disseny de variants que no existeixen a la natura i que tinguin aplicacions pràctiques en diversos camps del coneixement

Feb 16, 2018
Martín Floor rep la Beca Horitzó Àsia per fer una estada de recerca a la Universitat xinesa de Hong Kong

Susagna Roura, Martin Floor, M.Àngels Crusellas i Joan Masnou

L’investigador del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, Martín Floor, ha rebut avui la Beca Horitzó Àsia valorada en 2.550 euros, que li permetrà fer una estada de recerca a l’Institut Arieh Warsherl de la Universitat Xinesa de Hong Kong a Shenzhen.

La beca, atorgada per l’Ajuntament de Vic dins el projecte Horitzó Àsia, que impulsa juntament amb la UVic-UCC i les Nits de Cinema Oriental, ha estat lliurada per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, acompanyada de la secretària general de la UVic-UCC, Àngels Crusellas i del vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Joan Masnou.

Susagna Roura ha afirmat que “com a ciutat educadora, Vic vol ajudar al desenvolupament del territori i fer de pont entre orient i occident”. També ha afegit que “sense la feina que porta a terme el Festival de Nits de Cinema Oriental, segurament avui no estaríem donant aquesta beca”. Per la seva banda, Joan Masnou ha adreçat a l’Ajuntament de Vic un agraïment per partida doble, “per donar aquesta beca, i per aglutinar sota el Projecte Horitzó Àsia totes les institucions que, de manera separada, treballàvem amb el continent asiàtic, la qual cosa ha ajudat a crear moltes sinergies”.

Àngels Crusellas ha destacat la importància d’aquesta beca que significa “entrar en la normalitat d'enviar anualment estudiants a universitats asiàtiques per completar estudis”, ja que l’objectiu d’aquesta beca és fomentar l’establiment de futures relacions amb altres universitats i centres de recerca d’Àsia i fomentar la codirecció de tesis doctorals, que puguin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori. A la beca hi poden accedir estudiants de màster i de doctorat de la UVic-UCC.

El projecte de tesi doctoral que desenvolupa Martín Floor es basa en el disseny computacional de nous enzims d’interès industrial i ambiental. Els enzims són proteïnes que les cèl·lules utilitzen per accelerar processos químics que, altrament, serien massa lents per ser utilitzats per un ésser viu. L’evolució ha refinat aquestes màquines moleculars fins a nivells gairebé perfectes, i ho ha fet a través del senzill concepte de prova i error. “Malauradament, encara no en coneixem tots els detalls, tot i que  darrerament hem estat capaços de millorar el coneixement de la relació entre l’estructura dels enzims i la seva funció, la qual cosa ha permès que es comencin a generar versions artificials d’enzims que catalitzin reaccions químiques específiques”, explica Floor.

El Laboratori de Bioquímica i Biofísica Computacionals, que forma part del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica  (BEM) de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, treballa per comprendre com construir nous enzims a través del disseny de variants que no existeixen a la natura i que tinguin aplicacions pràctiques en diversos camps del coneixement. Les característiques d’aquests enzims permetran el control i l’optimització d’aquests escenaris amb molta eficiència, la qual cosa obrirà un nou univers de possibilitats en innovació.

La xarxa de col·laboradors internacionals del grup de recerca BEM inclou diversos experts en el camp de la química computacional i l’enzimologia, entre els quals es troba el Dr. Jenn-Kang Hwang, de l’institut Arieh Warshel de la Universitat Xinesa de Hong Kong a Shenzhen, que té una llarga trajectòria desenvolupant metodologies computacionals per entendre l’evolució de les proteïnes. Aquesta beca Horitzó Asia permetrà establir una estreta col·laboració amb el grup del Dr. Hwang amb l’objectiu d’optimitzar l’enginyeria d’aquestes màquines moleculars. 

Per Martín Floor  “rebre aquesta beca és un honor inesperat i una gran oportunitat tant personal com professional per poder col·laborar amb un projecte important i amb un dels centres referents a nivell mundial de la biologia computacional”.                

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...