Sou aquí: Inici Notícies Més de 7.000 alumnes han començat el curs en els centres d’educació obligatòria de Vic

Més de 7.000 alumnes han començat el curs en els centres d’educació obligatòria de Vic

És el primer any que es viurà un curs amb tota normalitat després de la pandèmia i amb tots els centres educatius a ple rendiment sense restriccions.

Set 12, 2022
Més de 7.000 alumnes han començat el curs en els centres d’educació obligatòria de Vic

Elisabet Franquesa i Ester Marco

 

7.052 alumnes han començat el curs en l’etapa obligatòria a Vic (1.376 alumnes d’infantil, 3.234 alumnes de primària i 2.442 de secundària). Elisabet Franquesa, regidora d’Educació, ha exposat aquest matí que s’ha iniciat un “nou curs a ple rendiment, fruit de les ganes de tornar-hi a ser, i amb total normalitat“.

És el primer any que es viurà un curs amb tota normalitat després de la pandèmia i amb tots els centres educatius a ple rendiment sense restriccions. Franquesa ha volgut agrair la implicació de la comunitat educativa i l’esforç d’aquests últims anys per seguir oferint una educació de qualitat i continua als infants i joves de la ciutat.

Al mateix temps, la regidora d’Educació ha detallat que des de l’Ajuntament s’ha contribuït en tot el possible perquè totes les escoles i instituts poguessin començar amb la “màxima normalitat possible”. Per això, aprofitant les vacances escolars d’estiu s’han fet tasques de manteniment i de millora als centres educatius, tant als equipaments interiors i aules com als espais oberts, per tal de millorar l’estada de l’alumnat i dels mestres i professors a les aules.

Està previst que al llarg d’aquest mes de setembre prop de 8.000 alumnes comencin el curs entre l’educació obligatòria i post-obligatòria.

 

Espai Familiar Municipal

L’Espai familiar municipal “El Remei”, reobre les seves portes un curs més després de l’èxit de la reobertura el curs passat. Aquest és un servei social i educatiu per a la petita infància de 0 a 3 anys i que complementa el projecte educatiu de Vic, una ciutat educadora. Ofereix tres zones diferenciades en horari de matí i tarda: Espai Nadó, Espai Caliu i l’Espai de joc lliure.

 

91,3% d’ocupació a les escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals tenen una oferta de 249 places de les qual 243 ja estan ocupades (82 als Caputxins, 82 a l’Horta Vermella i 79 la a Serra de Senferm). A hores d’ara, i tenint en compte que la matrícula és viva, queden places a l’escola bressol dels Caputxins i de l’Horta Vermella.

91,1% d’ocupació en els nous cursos per facilitar l’accés al món laboral 

Aquest curs s’ha augmentat l’oferta dels PFI, amb una línia més en la modalitat d’Auxiliar en Imatge personal: Perruqueria i estètica per la gran demanda rebuda. L’oferta actual de l’Ajuntament de Vic és Auxiliar en Imatge Personal: Auxiliar de Comercialització de productes i logística i Auxiliar de Muntatge d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas. A més a més, l’Institut de Vic ofereix el PFI d’Auxiliar de Vivers i jardins.

Aquesta formació, que ofereix l’Ajuntament de Vic conjuntament  amb el Departament d’Educació, permet que joves que no disposen del graduat puguin accedir, en finalitzar la formació, a un cicle formatiu de grau mitjà, a cursar l'ESO a un centre de formació per adults o a treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...