Sou aquí: Inici Notícies Mesures excepcionals als hospitals i a les residències d’Osona

Mesures excepcionals als hospitals i a les residències d’Osona

D’acord amb les mesures decretades per la Generalitat de Catalunya per contenir la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, es restringeixen de manera taxativa les visites als hospitals públics i residències d’Osona

Mar 13, 2020
Mesures excepcionals als hospitals i a les residències d’Osona

Mesures preventives segons la Generalitat

En concret, als centres assistencials del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i de la Fundació Hospital de la Santa Creu (FHSC) s’aplicaran les següents mesures:

 

Hospital Universitari de Vic i Clínica de Vic (CHV)

 
Accessos

·     Només podran entrar a l’Hospital aquells pacients que tinguin programada (i no anul·lada) una intervenció quirúrgica, visita o tractament ambulatori.

·     En cap cas podran accedir acompanyants amb símptomes d’infecció respiratòria.

·     La porta d’entrada de Consultes Externes de l’Hospital restarà tancada.

·     Personal de seguretat supervisarà l’entrada al centre per garantir que només hi accedeixen aquells usuaris i acompanyants que estiguin autoritzats.

 
Hospitalització

·     Queden totalment prohibides les visites als pacients hospitalitzats.

·     Únicament es permetrà entrar a un acompanyant en el cas d’infants hospitalitzats, parteres i persones dependents, prioritzant que sigui sempre la mateixa persona.

·     Es permetrà un acompanyament especial a persones en situació de final de vida.

 

Hospitals de dia

·     Hemodiàlisi i els hospitals de dia mèdic i oncològic mantindran en gran mesura la seva activitat, amb mesures especials per limitar la possibilitat de contagis.

 
Cirurgia

·     S’ajorna parcialment l’activitat quirúrgica convencional programada (no urgent).

·     Es manté tota la cirurgia urgent i oncològica, així com les proves intervencionistes que no siguin ajornables.

 

Urgències i UCI

·     Es reforçarà la vigilància dels accessos a Urgències i a la Unitat de Cures Intensives. La informació als familiars es donarà per via telefònica.

 

Àrea Ambulatòria: Consultes Externes, Diagnòstic per la Imatge i Laboratori

·     S’anul·laran totes les visites i les proves programades no urgents o que es puguin ajornar sense perjudici per a la salut dels pacients.

·     Sí que s’atendran de forma presencial, a la Clínica de Vic, les visites amb l’especialista que no es puguin ajornar o atendre telemàticament, així com els controls a les embarassades i als pacients pediàtrics.

·     Diagnòstic per la Imatge i Laboratori només realitzaran les proves urgents, oncològiques i a pacients ingressats.

 

Activitat privada

·     S’anul·la tota l’activitat de tipus privat o mutual (cirurgia, proves i hospitalització) que no sigui inajornable.

 

Sala de parts

·     Els controls (seguiments i ecografies) es realitzaran a la Clínica de Vic.

·     Després del part, es prioritzarà l’alta precoç en aquells casos que sigui possible, derivant el seguiment posterior a la llevadora.

 
 

Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic (FHSC) i

Hospital Sant Jaume de Manlleu (CHV)

 
Hospitalització

·     Queden totalment prohibides les visites als pacients hospitalitzats.

·     Només podrà haver-hi un acompanyant per pacient.

·     Es permetrà un acompanyament especial a persones en situació de final de vida.

·     En cap cas podran accedir acompanyants amb símptomes d’infecció respiratòria.

 

Hospitals de dia sociosanitaris, consultes i proves

·     S’estudiarà cas per cas, posposant tota aquella activitat que es puguin ajornar sense perjudici per a la salut dels pacients.

 
 
 

Àrea de Rehabilitació (CHV)

·     S’ha anul·lat tota l’activitat presencial, tant els tractaments de rehabilitació, com les consultes i la valoració de la discapacitat.

·     Es manté la rehabilitació als pacients ingressats als hospitals, els tractaments de rehabilitació domiciliaris i també el servei de valoració de la dependència.

 
 

Osona Salut Mental (CHV)

·     S’anul·laran aquelles consultes presencials que no siguin imprescindibles o que es puguin ajornar, i se substituiran per atenció telefònica.

·     Se suspèn temporalment l’activitat dels hospitals de dia de salut mental, tant d’adults com infanto-juvenil.

·     Es manté l’activitat del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències.

·     Les urgències s’atendran, com fins ara, a l’Hospital Universitari de Vic.

 
 

Residències per a persones grans

Residència Aura de Manlleu (CHV), Residència El Nadal de Vic (FHSC) i Residència Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà (FHSC)

·     Queden totalment prohibides les visites als usuaris de les residències.

·     Només es permetrà l’accés de visites en casos molt excepcionals o d’urgència, i sempre sota indicació assistencial.

·     Es limitaran les activitats socials col·lectives i els tallers per mantenir capacitats es duran a terme en grups reduïts.

·     L’activitat dels centres de dia queda temporalment aturada.

·     S’han extremat les mesures d’higiene i de prevenció en tots els espais.

 

 

Actualització dels casos de COVID-19 a Osona

A dia d’avui, es mantenen els mateixos dos casos de persones infectades pel coronavirus SARS-CoV-19 a Osona: un home de 67 anys que està ingressat a la UCI de l’Hospital Universitari de Vic i una dona de 64 anys que està sent atesa a l’Hospital de Bellvitge.

 

Actualment, a l’Hospital Universitari de Vic hi ha 16 casos sospitosos –d’acord amb els criteris clínics– que es mantenen en situació d’aïllament a l’espera dels resultats que permetin descartar o confirmar si pateixen infecció per coronavirus o per algun altre virus respiratori. També hi ha 17 professionals sanitaris confinats preventivament a casa seva, dos menys que ahir.

 
 

Tranquil·litat i confiança

Des del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic s’estan complint estrictament tots els protocols i mesures indicades per prevenir, contenir i atendre a les persones que puguin resultar afectades pel coronavirus.

 

Davant la situació d’excepcionalitat que vivim, volem recordar a la ciutadania les mesures que recomana seguir el Departament de Salut:

 

·    Evitar acudir als hospitals si no és estrictament necessari, restringir les visites de pacients ingressats i limitar el nombre d’acompanyants de les persones que acudeixin a fer-se una prova o a Consultes Externes.

 

·     Si creieu que podeu tenir el coronavirus, feu el test que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si compliu els criteris d’infecció i, si us dona positiu, trucar al 061.

 

·     Seguir les mesures preventives enfront de malalties respiratòries: rentar-se les mans sovint, evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria –o almenys mantenir-hi una distància de dos metres–, tapar-se boca i nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i evitar compartir menjar o altres estris.

 

·     Fer un ús responsable del 061 i trucar a l’Atenció Primària per a qualsevol dubte. En cas d’emergències greus i de risc vital, cal trucar al 112.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...