Sou aquí: Inici Notícies Nou servei de suport a les persones amb diversitat funcional dins les instal·lacions esportives

Nou servei de suport a les persones amb diversitat funcional dins les instal·lacions esportives

L’Ajuntament de Vic promou un nou servei, gestionat per ADFO, que neix com a prova pilot i té l’objectiu de créixer i poder-se implementar en d’altres centres esportius

Feb 19, 2019
Nou servei de suport a les persones amb diversitat funcional dins les instal·lacions esportives

Suport al vestidor

L’Ajuntament de Vic posa en marxa una prova pilot de suport al vestidor per a persones amb diversitat funcional a les piscines municipals Joan Riera-Club Natació Vic ETB. El regidor d’Esports, Titi Roca, explica que aquesta iniciativa neix amb la intenció de donar resposta a les necessitats que es troben les persones amb diversitat funcional que són usuàries de les instal·lacions esportives. Roca exposa que la prova pilot permetrà avaluar la funcionalitat del programa i poder-ho implementar en d’altres centres esportius de Vic.

 

El nou servei, que l’Ajuntament ha encomanat a l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), permetrà vèncer les limitacions de les persones amb diversitat funcional que practiquen esport a l’hora de canviar-se, dutxar-se o desplaçar-se de forma autònoma per les instal·lacions.

 

La iniciativa s’adreça a persones de 16 anys o més amb diversitat funcional -física, visual, intel·lectual o mental- que no poden canviar-se de muda al vestidor de forma autònoma, tenen necessitat d’acompanyament en els desplaçaments dins del centre, precisen de suport en les transferències o, en ocasions, necessiten suport en l’activitat física o esportiva.

 

Per tot això, ‘Suport al vestidor’ permetrà que la persona amb discapacitat es pugui canviar de roba abans de l’activitat, dutxar-se i tornar-se a canviar després de la mateixa; facilitarà les transferències en el cas d’usuaris o usuàries de cadira de rodes; i en els casos que així ho requereixin, s’oferirà ajuda pels desplaçaments dins la instal·lació esportiva fins al vestidor, i viceversa, abans i després d’acabar l’activitat.

 

Cada usuari disposarà d’una atenció màxima de 4 hores setmanals distribuïdes segons les seves necessitats.

 
 

Com disposar de ‘Suport al vestidor’?

 

La gestió de les demandes d’aquest programa es farà a través d’ADFO i s’haurà d’omplir una fitxa de sol·licitud corresponent que s’acompanyarà d’una còpia del DNI, del certificat de discapacitat, del certificat d’empadronament i de l’informe d’un treballador o treballadora social que acrediti la necessitat d’una tercera persona per accedir a les instal·lacions esportives. En cas de no disposar d’aquest darrer informe la valoració es realitzarà des de la mateixa entitat.

 

Les demandes podran ser derivades per l’Ajuntament de Vic o d’altres entitats especialitzades i s’hauran de realitzar amb antelació, 15 dies abans d’iniciar el servei. Des d’ADFO es concertarà dia i hora per entrevistar la persona beneficiària o tutors legals, amb l’objectiu de valorar les necessitats de suport i les característiques de l’auxiliar a assignar, i serà la mateixa entitat qui comuniqui les conclusió de la gestió i la data d’inici del servei.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...