Sou aquí: Inici Notícies S’aprova per unanimitat el nou projecte d’skate park de Vic

S’aprova per unanimitat el nou projecte d’skate park de Vic

El nou espai substituirà l’existent al Parc de Xavier Roca i Viñas amb l’objectiu d’avançar en l’ampliació i millora dels espais públics destinats a la pràctica esportiva i el foment de la cohesió social

Jul 30, 2019
S’aprova per unanimitat el nou projecte d’skate park de Vic

Ple de l’Ajuntament d’ahir

 El ple municipal de Vic va aprovar per unanimitat el projecte per a la construcció d’un nou skate park al parc de Xavier Roca i Viñas, que substituirà l’existent en aquesta mateixa ubicació.

 

El regidor d’Esports, Titi Roca, va detallar que el projecte, amb dos o tres anys d’antiguitat, no s’ha pogut portar a terme fins ara perquè s’estava pendent de l’informe positiu de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que finalment ja ha arribat. Roca va exposar que l’skate park “és una aposta perquè la ciutat segueixi incrementant els espais destinats a la pràctica esportiva” amb l’objectiu de fomentar la cohesió i convivència en l’espai públic.

 
 

 Skate Park de Vic

 

Nous passos per a la creació de la caseta de La Pista

 

El ple també va aprovar per unanimitat la creació del servei de dinamització cultural i d’ocupació del temps lliure a la zona d’El Terrat d’en Cols, en el solar que ocupava l’antiga benzinera de La Pista.

 

Així, tal com va aclarir la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, es va aprovar la creació del servei dinamització de l’espai per tal de poder-ne determinar el seu gestor. Palmero va aclarir que la caseta ja està en fase de contractació i que s’espera que “esdevingui un punt d’interès i cohesió pel barri i per la ciutat”.

 

Des de Capgirem Vic, el regidor Pere Freixa va celebrar els avenços en el projecte. “Estem satisfets que el projecte tiri endavant perquè el veiem com a una oportunitat per a les entitats de la ciutat”, va afirmar.

 

La subhasta de sis finques patrimonials de Casa Moreta, declarada deserta

 

El novembre de 2017 es va iniciar un expedient per a l’alienació, mitjançant subhasta pública, de sis finques patrimonials que formen part de Casa Moreta. Finalment, el mes de maig d’aquest any, la mesa de contractació va constatar que no hi havia hagut cap oferta de compra d’aquestes finques, i va instar que el ple declarés deserta la licitació. Així, en el ple celebrat ahir, es va portar a aprovació aquesta mencionada declaració.

 

La regidora de Capgirem Vic, Carla Dinarès, va exposar que no es veia amb bons ulls “la venda de patrimoni públic per reurbanitzar carrers i millorar equipaments, que no correspon a cap permuta, sinó a obtenir ingressos”. Dinarès va demanar que els diners que s’obtinguessin de la venda de les finques es destinesssin a polítiques públiques d’habitatge social.

 

En aquesta mateixa línia, la regidora del PSC, Carme Tena, va sol·licitar que la recaptació de la venda de patrimoni es destinés a habitatge públic.

 

El dictamen va ser aprovat amb els vots a favor de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, mentre que Capgirem Vic i el PSC hi van votar en contra.

 

Modificació de crèdits del pressupost municipal

 

Un altre dels punts que es van portar a aprovació de ple va ser el de la modificació de crèdits del pressupost municipal, que va comptar amb el suport de tots els grups municipals a excepció de la regidora del PSC, Carme Tena, que es va abstenir. Tena va al·legar que no entenien el motiu de les modificacions “ni estem d’acord amb el pressupost de l’Ajuntament ja que no recull la sensibilitat de l’ideari socialista”.

 
 

Modificació de la dedicació del regidor Albert Castells

 

El ple va aprovar també amb tots els vots favorables a excepció d’ERC Vic que es va abstenir i de Capgirem Vic que hi va votar en contra la modificació de la dedicació del regidor Albert Castells, nomenat recentment conseller comarcal. Així, Castells rebaixa la seva dedicació del 80% al 76% i obtindrà una retribució de 35.446 euros, repartits en 12 pagues.

 

En aquest punt, la portaveu d’ERC Vic, Maria Balasch, va justificar l’abstenció del seu grup “no en contra de la seva persona sinó perquè no estem d’acord amb el percentatge de dedicació i les seves retribucions”.

 

El regidor de Capgirem Vic, Pere Freixa, va fer una intervenció en el mateix sentit, criticant “les retribucions excessives dels càrrecs públics, molt per sobre de la mitjana salarial dels vigatans i vigatanes”.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...