Sou aquí: Inici Notícies Tot a punt perquè es pugui votar amb seguretat als set col·legis electorals de Vic

Tot a punt perquè es pugui votar amb seguretat als set col·legis electorals de Vic

S’ha augmentat en un 40% el personal que treballarà a les eleccions perquè es garanteixin totes les mesures sanitàries i els protocols establerts

Feb 10, 2021
Tot a punt perquè es pugui votar amb seguretat als set col·legis electorals de Vic

Anna Erra i Albert Castells al col·legi electoral de l’Atlàntida

 

27.198 persones estan cridades a votar a Vic el proper diumenge, 14 de febrer, en un dels set col·legis electorals preparats perquè tothom pugui exercir el seu dret a vot amb total seguretat. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat l’esforç fet per l’Ajuntament perquè es garanteixin tots els protocols tant pels membres de la mesa com per la ciutadania que votarà en cadascuna de les 44 meses electorals de la ciutat. “A Vic es podrà votar amb seguretat”, tot estarà bé i a punt perquè es pugui exercir el dret a vot amb la màxima agilitat i facilitat, ha remarcat Erra.

 

L’alcaldessa ha recordat que les persones que votaven al Palau Bojons i a l’Escola Estel ho hauran de fer a l’Escorial, i qui votava al Casal Mossèn Guiteras podrà fer-ho a l’Atlàntida. Dues noves propostes que queden el més a prop possible dels anteriors col·legis i que són de fàcil accés.

 

La resta de col·legis electorals (El Sucre, Escola Dr. Joaquim Salarich, Escola Guillem de Mont-rodon, Escola Sentfores i Escola Vic Centre) es mantenen amb recorreguts d’entrada i sortida diferenciats, meses més espaiades en espais ventilats, aforaments limitats, punts de desinfecció, distàncies de seguretat i personal que vetllarà perquè es compleixin totes les mesures sanitàries.

 

40% més de personal per poder votar amb seguretat

                                                                                     

El regidor de Manteniment i Serveis, Albert Castells, ha detallat que s’ha augmentat en un 40% el personal que treballarà per vetllar pel correcte funcionament de les mesures sanitàries durant les eleccions.

 

D’aquesta manera, hi haurà treballadors i treballadores de l’àrea de Manteniment i Serveis que controlaran la ventilació i els sistemes de climatologia, personal de seguretat per garantir la disciplina en els comicis, personal de neteja i desinfecció que es reforçarà a partir de les 7 de la tarda, que segons la Generalitat, és la franja per les persones malaltes de COVID-19 o contactes estrets.

 

Durant tot el dia agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra també vigilaran l’entorn dels col·legis per garantir la seguretat de la ciutadania.

 

Un cop es tanquin els col·legis electorals es farà una desinfecció a fons i per nebulització perquè tant les superfícies com l’atmosfera dels espais on s’ha votat estiguin degudament desinfectats i lliures de contagi. El regidor de Manteniment i Serveis ha recordat que l’endemà, dilluns 15 de febrer, les escoles faran festa per ser Carnestoltes  –és un dia festiu a lliure disposició dels centres educatius- i facilitarà una bona desinfecció i la ventilació necessària perquè es pugui tornar a les aules amb normalitat el dimarts.

 

Castells ha recalcat que totes les mesures a seguir estaran degudament senyalitzades i que es proporcionarà tot el material pertinent a les persones que formin les meses (mascaretes, pantalles protectores, bates, guants i gel, entre altres) per garantir la seva seguretat.

 

Formació i testos d’antígens per membres de les meses

 

El regidor de Manteniment i Serveis ha recordat que tots els membres de les meses hauran rebut formació prèvia i els dies previs se’ls faran testos d’antígens. De fet, els titulars i primers suplents rebran un missatge al mòbil des del Departament de Salut per fer-se el test i en cas de no rebre’l poden trucar directament al seu Centre d’Atenció Primària (CAP) perquè li facin.

 

En el cas dels segons suplents poden demanar cita al CAP portant el nomenament a la mesa i la targeta sanitària.

 

A hores d’ara, i segons informa la Junta Electoral de Zona, s’han rebut 132 al·legacions per no ser representant a les meses electorals de Vic.

 

Recomanacions per anar a votar

 

Des de l’Ajuntament es fa una crida a l’autoresponsabilitat perquè se segueixin totes les mesures vigents i es recomana que la gent consulti el web eleccions.vic.cat/cens perquè sàpiguen a quina mesa han d’anar a votar per evitar cues innecessàries i que es porti el vot i la documentació preparada des de casa, sempre que sigui possible.

 

 Aforaments limitats a tots els col·legis electorals

 

 • El Sucre: 60 persones.
 • Escola Dr. Joaquim Salarich: 130 persones  (entre tots els espais habilitats).
 • Escola Guillem de Mont-rodon: 80 persones (entre tots els espais habilitats).
 • Escola Sentfores: 20 persones.
 • Escola Vic Centre: 120 persones  (entre tots els espais habilitats).
 • Escorial: 180 persones  (entre tots els espais habilitats).
 • L’Atlàntida: 90 persones.

 

 

 

 

 

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...