Sou aquí: Inici Notícies Vic presenta els nous regidors de barri

Vic presenta els nous regidors de barri

Un dels primers objectius és determinar la delimitació geogràfica exacta de cada barri de Vic

Jul 27, 2011
Vic presenta els nous regidors de barri

L'alcalde de Vic i els regidors de barri

Avui al matí s’ha fet la presentació dels 8 nous regidors de barri que tindrà la ciutat de Vic. Es tracta d’una iniciativa que es va posar en funcionament la legislatura passada amb bons resultats ja que facilita el contacte directe dels ciutadans amb l’administració. Els regidors de barris són els interlocutors davant les associacions de veïnes i veïnes i també, particularment, amb els ciutadans que resideixen al seu barri. Els regidors de barri estaran coordinats pel regidor Toni Serrat.

 
L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha posat de relleu aquesta iniciativa i ha detallat cada una de les zones que han estat assignades a cada regidor. En primer lloc, Joan López Carol es farà càrrec de la zona de El Sucre, El Nadal, Castell d’en Planas i Eix 11 de setembre; Anna Erra s’encarregarà de la zona del C. de Manlleu, C. de Gurb, P. Mil·lenari i Pl. Estació; Joan Ballana es farà càrrec del Centre històric i C. de Sant Pere; David Sala de El Remei i P. Pep Ventura; Montse Rovira de l’Horta Vermella, Santa Anna, La Calla i Pla de l’Estadi; Josep Rafús del barri d’Osona, Serra-de-Senferm i Món Rural; Xavier Farrés dels Caputxins, Eixample Morató, Sant Llàtzer i Quatre Estacions i finalment Toni Serrat de La Guixa.
 
L’Ajuntament de Vic ha redactat un Pla director del regidor de barri on es defineixen un objectius per aquesta legislatura que es resumeixen en tres punts, segons ha explicat Serrat. ‘En primer lloc determinar la delimitació de cada barri’ i això s’ha de fer a partir de les converses amb els veïns, entitats i associacions i amb la recerca de la memòria històrica de cada barri. Això ‘enfortirà l’essència i la identitat de cada barri’ i ens ajudarà a definir la categoria de ‘barri’ dins el marc de la ciutat.
 
Un segon objectiu és ‘l’anàlisi de recursos i la planificació de serveis’, ha continuat explicant Serrat. Això pretén buscar la creació ‘d’un banc de materials únic’ a disposició de tots els barris i ‘establir un contracte-programa per a cada barri concretant pressupostos individualitzats per activitats pròpies com festa major o tallers’.
 
El tercer objectiu és determinar i debatre ‘com ha de ser la representació veïnal i establir una relació concreta’, fomentar ‘associacionisme a cada barri’ així com millorar la comunicació amb l’Ajuntament. En definitiva, ha afirmat el regidor, ‘millorar la relació, la comunicació, l’entesa entre el municipi i cada un dels barri de la ciutat, tot donant veu a associacions veïnals, de comerciants, d’entitats i presidents i representants de cada zona de la ciutat en bé d’un Vic on es promogui l’entesa i la col·laboració entre tots els seus habitants’.
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...