Sou aquí: Inici Notícies Vic promou la campanya Foraneu

Vic promou la campanya Foraneu

El vespre del dimecres la Generalitat de Catalunya ha desactivat el Pla NEUCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya dona per finalitzat l'episodi de nevades

Feb 27, 2018
Vic promou la campanya Foraneu

Campanya Foraneu

Des de primera hora d'aquest dijous, 1 de març, 4 equips de maquinària treuen pilots acumulats de neu al municipi; 1 camió cuba de VialnetVic segueix fonent la neu en embornals i reixes per facilitar l'evacuació d'aigües; i 7 equips de personal de l'àrea de Serveis i Manteniment treuen neu en voreres de les zones obagues i obren passos a les zones més afectades.

 

A partir d'avui es normalitzarà el servei de recollida de fracció orgànica i vidre; i a partir de demà, divendres, quedarà restablert el servei de recollida de multiproducte.  

 

 

 

Campanya Foraneu

 

La campanya Foraneu, que es posa en marxa quan hi ha grans nevades a la ciutat, demana la implicació del veïnat i dels comerços per la neteja de la neu davant dels seus domicilis i establiments.

Aquesta campanya estarà vigent fins que desaparegui la neu i demana la col·laboració de la ciutadania per treure la neu de la vorera davant les llars o establiments. D’aquesta manera, amb la implicació de veïns i veïnes, la neteja de voreres es realitza de forma molt més ràpida i s’aconsegueix normalitzar la situació en un mínim de temps, evitant caigudes i accidents.

Totes les associacions de veïns i veïnes i comerços que ho vulguin poden recollir sal de les 8 del matí a les 6 de la tarda a l'àrea de Serveis i Manteniment (c. de la Indústria, 69).

 

Des de l’Ajuntament es demana precaució a tothom que circuli per la ciutat i que es prioritzin els moviments a peu. Consulteu els canals oficials dels serveis meteorològics i de trànsit, i el telèfon 112 per emergències i els consells preventius pel risc de nevades aquí.

 

Carrers de Vic al migdia de dimecres

 

La jornada de dimecres


Al voltant de les 8 del vespre la Generalitat de Catalunya ha desactivat el Pla NEUCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'episodi de nevades.
 
A partir de les 3 de la tarda, quan ha començat a ploure a Vic, 4 treballadors de VialnetVic han començat a treballar manualment en passos de vianants i passeres. Al mateix temps, diverses màquines treien els pilots de neu que dificultaven la mobilitat i la visibilitat als carrers del municipi i es traslladaven al riu Gurri, a la zona del Prat d'en Galliners. A més, en aquells punts en què segons la guàrdia urbana cregui que la calçada no és prou neta s'ha previst que hi passi una cuba d'aigua a pressió.

 

Des de les 6 del matí d'aquest dimecres i fins a les 2 del migdia, 25 treballadors de Vialnet i Minsvic i 39 de l'àrea de Serveis i Manteniment han estat escampant sal a les voreres del centre, barris, equipaments bàsics i de públic concurrència. Unes actuacions manuals que s'han reforçat a partir de les 7 del matí amb 11 màquines que han treballat per treure neu i escampar sal als divesos carrers del municipi, on s'ha intentat mantenir els carrers amb un carril central net. Paral·lelament, 2 màquines han seguit habilitant passos a les voreres, juntament amb personal a mà, per garantir l'accés en passos de concurrència pública i zones d'accés d'equipaments públics.

  

Degut a les condicions meteorològiques, aquest dimecres s'han suspès les classes de gimnàstica per a la gent gran i les activitats programades als diversos Centres Cívics de la ciutat.

 

El servei de recollida de residus es veurà alterat durant la jornada d'aquest dimecres per impossibilitat de circulació dels camions segons les determinacions del Consell assessor del Pla Neucat de la Generalitat de Catalunya. Per evitar desbordaments, es demana la col·laboració de la ciutadania i dels comerços i no treure les deixalles fins demà, dijous.

 

Per altra banda,i com cada dimecres, sí que hi haurà servei de recollida de cartró comercial. A partir del vespre d'aquest dimecres es normalitzarà la recollida de rebuig i a partir de demà, ho faran els serveis de recollida de fracció orgànica i vidre; i a partir de divendres quedarà restablert el servei de recollida de multiproducte.  

 

Per la seva banda, el servei de bus urbà s'ha suspès fins a un quart de 3 del migdia, mentre ha durat la nevada, i a les 4 de la tarda seguia cancel·lat el servei de bus e-12, de Vic a Barcelona, de la companyia Sagalés.

 

Des del voluntariat de Protecció Civil s'informa que s'ha donat suport abans, durant i després de la nevada en alguna incidència de trànsit, sense danys personals i s'ha transportat als habitants d'una masia aïllada per la neu a l'Hospital Universitari de Vic.

 

 

 

Màquina treballant als carrers de Vic el dimecres 

 

PLA NEUCAT

 

A les 2 del migdia del dimarts, 27 de febrer, el Consell assessor del Pla NEUCAT de la Generalitat de Catalunya ha determinat:

 

 • Restriccions de circulació de camions (més de 7,5 tones) a tot el territori a partir de les 4 de la tarda del dimarts 27 de febrer
 • Suspensió transport escolar per demà dia 28/02/2018 a tot Catalunya
 • Centres educatius romandran oberts en situació de no normalitat lectiva. Es demana no substituir el transport escolar per mobilitat particular.
 • Es prioritzarà re-programació sanitària de pacients que no puguin arribar als centres sanitaris o hospitalaris, per la nevada.
 • Es recomana anul·lar activitats esportives i extraescolars a partir del dimarts 27 a la tarda

 

 

Treballadors a primera hora del matí d'aquest dimecres

 

La jornada de dimarts

 

Un total de vuit màquines van estar treballant des del dilluns al vespre, i fins la matinada de dimarts, per treure la neu dels carrers del municipi i escampar-hi sal. Unes actuacions que es van portat a terme a les vies principals, a la Guixa i als diversos barris de la ciutat i zones de treball dels polígons industrials.

 

Els 20 centímetres de neu acumulats el dimarts van provocar la caiguda de dues brancades d’arbre al centre de la ciutat. Una al carrer Jaume I a la matinada, sense incidents, i l’altra a la Rambla Sant Domènec, al matí, que va provocar alteracions en la mobilitat en aquest punt de la ciutat, habilitant-se un recorregut alternatiu pel carrer Sant Pere i el passeig Pep Ventura. La incidència es va resoldre al cap d’una hora, aproximadament, quan des de l’àrea de Serveis i Manteniment es va retirar la brancada de la calçada.

 

Les mesures per netejar la ciutat es van reforçar a les 5 del matí per garantir l’accés a llocs públics i de pública concurrència, i a les 7 del matí es van iniciar els treballs per netejar manualment les voreres. Així, un total de 31 treballadors de l’àrea de Serveis i Manteniment, 25 de Vialnet i voluntariat de Protecció Civil van ne estar netejant les voreres dels més de 155 quilòmetres de carrers que hi ha al municipi. En aquest sentit, es van prioritzar els accessos als centres d’atenció primària, equipaments públics i la zona de l’Hospital Universitari. A partir d’aquí es va anar ampliant progressivament el radi d’actuació i es va demanar també, la col·laboració de la ciutadania per treure la neu de la vorera davant les llars o establiments, com determina la campanya Foraneu.

 

Carrer de Mossèn Josep Gudiol el dimarts

 
 

Oficina Municipal del Remei el dimarts

 

 

 

Última actualització: 01/03/2018 a les 09:53

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...