Sou aquí: Inici Notícies Vic s’adhereix al sistema tarifari integrat de l’ATM

Vic s’adhereix al sistema tarifari integrat de l’ATM

Els usuaris del transport urbà de Vic i rodalies es podran estalviar fins a un 22% si s’utilitzen els nous bitllets disponibles gràcies a la integració tarifària

Set 08, 2017
Vic s’adhereix al sistema tarifari integrat de l’ATM

Toni Serrat, Anna Erra, Josep Rull i Ramon Sagalés

A partir del proper dimarts, 12 de setembre, al servei de transport urbà de la ciutat de Vic es podran utilitzar els títols integrats de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), inclòs el títol T-16, que permet utilitzar als nens i nenes de manera il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats dins de la zona tarifària del municipi on resideix i que, excepcionalment, s’ha pogut sol·licitar des del passat 1 de setembre a www.t-16.cat i a diversos estancs de la ciutat abans de la signatura del conveni.

 

Ha estat avui a la tarda quan el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i el representant de l’empresa 25 Osona Bus, SA, Ramon Sagalés han signat el conveni d’adhesió al Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’ATM que permetrà que els ciutadans de Vic i municipis disposin de millors connexions amb un sol títol, un sol pagament i un considerable estalvi econòmic, ja sigui dins o fora de la ciutat i la comarca d’Osona.

 

Actualment, l’ATM de l’Àrea de Barcelona abasta 346 municipis i una població total de de 5.711.003 habitants. La integració de l’urbà de Vic suposa la incorporació de l’última ciutat amb una població considerable, una adhesió que s’ha fet esperar però que “ara garanteix les millores a escolars, gent jove, la població de més edat o en situació d’atur”.

 
 

Aposta per la sostenibilitat

 

"Vic s'incorpora avui a una de les grans revolucions que hem impulsat a Catalunya: el sistema tarifari integrat, un model que respon al país modern i sostenible que volem" ha remarcat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

 

Aquest conveni multiplica les possibilitats en intercanvis i dona més flexibilitat als ciutadans de la ciutat de Vic a l’hora d’utilitzar el transport públic fomentant-ne així el seu ús. En aquest sentit, l’alcaldessa ha remarcat que “amb l’adhesió a la integració tarifària es garanteix la mobilitat a la ciutadania, millorant la comunicació de la pròpia ciutat i dels municipis propers amb Barcelona i es reforça la capitalitat de Vic”.

 

A més, ha subratllat que amb aquesta signatura es referma el compromís de l’equip de govern amb la sostenibilitat i la mobilitat segura: “Es treballa per incrementar el nombre d’usuaris de transport urbà i, alhora, disminuir el nombre d’usuaris de vehicle privat, fet que afavorirà la reducció de la contaminació atmosfèrica”. D’aquesta manera, Vic es presentarà amb els deures fets a la reunió que ja té sol·licitada des d’abans de l’estiu amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en matèria de contaminació.

 

En aquest mateix sentit, el conseller Rull ha destacat que “el govern fa una aposta molt clara pel transport públic. Després d'aprovar la Llei del canvi climàtic i amb la regulació del trànsit que aplicarem en cas d'episodi de contaminació, hem de ser capaços de donar alternatives".

 
 

Estalvi per a l’usuari

 

Per exemple, un desplaçament a Barcelona, realitzat combinant 3 modes de transport: servei urbà de Vic + Rodalies de Catalunya (Renfe) o bus interurbà + Metro, actualment tenia un cost de 5,11 € per desplaçament. Amb la integració tarifària el preu del desplaçament es reduirà a 4,21 €, un estalvi de prop del 18%.

 

Gràcies a la integració tarifària de la capital d’Osona, altres desplaçaments de la comarca reduiran el seu preu utilitzant el transport urbà de Vic amb estalvis de fins al 22% respecte el que es paga en l’actualitat.

 

Ab. de 10 viatges (= preu actual)                                                                                            T-10 2 zones (=preu integrat)

Vic-Torelló

Preu actual

Preu integrat

Diferència

%

Servei urbà Vic + Rodalies de Catalunya (Renfe)

2,34€

1,96€

-0,38€

-16,1%

Servei urbà Vic + 25 Osona Bus

2,53

1,96€

-0,57€

-22,4%

Preu actual= preu T-10 Vic + Bonotren 2z

Preu actual= preu T-10 Vic + preu S2 (10 viatges)

 

Ab. de 10 viatges (= preu actual)                                                                                            T-10 2 zones (=preu integrat)

Vic-Taradell

Preu actual

Preu integrat

Diferència

%

Servei urbà Vic + Autocars Prat, SA

2,45€

1,96€

-0,49€

-20,0%

Preu actual= preu T-10 Vic + Abonament no integrat

 
 

El servei urbà de Vic

 

L’any 2016 el servei urbà de la ciutat va transportar 422.758 viatgers que se sumaran a la demana del sistema integrat. Una xifra que s’espera que augmenti amb la posada en marxa del nou servei d’integració tarifària i la reordenació de les línies de transport urbà que es presentarà properament i que millorarà la connexió dels centres escolars, la zona esportiva i el tanatori.

 
 
 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...