Sou aquí: Inici Notícies Vic treballa per la recuperació integral del Puig dels Jueus

Vic treballa per la recuperació integral del Puig dels Jueus

Se celebra la primera trobada del grup local del projecte europeu Urbact Ciutats Saludables amb diversos representants de la ciutat per treballar en el Pla d’Acció

Nov 27, 2019
Vic treballa per la recuperació integral del Puig dels Jueus

Trobada del grup local d’Urbact a Vic

Vic lidera el projecte europeu Urbact ‘Healthy Cities’ (Ciutats saludables), que proposa crear una xarxa de ciutats per aprofundir en la relació entre la salut i el medi urbà, desenvolupar polítiques centrades en la millora de l'estat de salut de la població; així com desenvolupar una rigorosa avaluació de l’impacte sanitari d’aquestes polítiques, tal com apunta la regidora d’Urbanisme i Projectes internacionals, Fabiana Palmero.

 

Al llarg dels dos anys i mig de durada del projecte europeu, cadascuna de les ciutats que participa en el projecte desenvoluparà un Pla d’Acció al voltant d’una temàtica per avançar cap a una ciutat encara més saludable. En aquest sentit, Palmero ha anunciat que Vic centrarà el seu pla en la recuperació integral de tota la zona del Puig del Jueus.

 

Per a dur a terme el Pla d’Acció que ha començat avui a la capital d’Osona, cadascuna de les ciutats de la xarxa ha de constituir un Grup Local, integrat pels diversos agents de la ciutat i el territori relacionats amb el projecte que es vol desenvolupar. És per això que en la primera reunió del grup local a Vic s’hi han aplegat diversos representants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, associacions de veïns i veïnes, el Consorci Hospitalari de Vic, Osonament, el Seminari, representants dels polígons, escoles, partits polítics i els diferents departaments municipals implicats en el projecte, com són medi ambient, esports, mobilitat, urbanisme, salut i participació.

 

La reunió ha comptat amb la presència del Dr. Sebastiaan van Herk, expert principal de la xarxa de ciutats saludables. Van Herk assessorarà i col·laborarà amb totes les ciutats del projecte de Ciutats Saludable per a facilitar l’intercanvi de coneixement.

 

Fabiana Palmero ha exposat que la trobada ha servit per posar en comú els diversos punts de vista i els diferents reptes a tenir en compte a l’hora de plantejar el projecte de la recuperació integral del Puig dels Jueus, des dels accessos fins als usos possibles, passant per la seva vegetació i la relació amb els equipaments que hi confronten.

 
 

Ciutats saludables

 

La xarxa Healthy Cities, liderada per la ciutat de Vic, està formada per 9 ciutats (Vic; Loulé (Portugal); Bradford (Anglaterra); Alphen aan den Rijn (Holanda); Pärnu (Estònia); Anyksciai (Lituània); Farkadona (Grècia); Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta).

 

Urbact és un Programa Europeu de Cooperació Territorial finançat per la Unió Europea (a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional -FEDER) i els estats membres; i té una durada de 2 anys i mig i fomenta l’intercanvi i l’aprenentatge a nivell europeu per tal de promoure el desenvolupament urbà sostenible i integrat i permetre a les ciutats treballar juntes per a fer front a problemes urbans, tot compartint coneixements, bones pràctiques i solucions.

  

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...