|
Ja podeu consultar la programació de la 20a edició de la Mostra d’Entitats de Vic
Aquest 2024 la Mostra es farà el dissabte 11 de maig de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre a la rambla del Passeig i del Carme
Com sempre, questa jornada suposa una excel·lent oportunitat perquè associacions, fundacions i altres col·lectius sense ànim de lucre puguin donar a conèixer el seu projecte i les seves activitats al conjunt de la ciutadania. I més enllà d’acostar tota la riquesa de l’associacionisme vigatà al conjunt de la població, la Mostra d’Entitats és també un espai òptim perquè les mateixes entitats de la ciutat coneguin de ben a prop la tasca que desenvolupen les altres organitzacions de la societat civil vigatana.
La Mostra d’Entitats és cooperació, desig de canvi, compromís i solidaritat. No te la perdis!
+info aquí
|
|
|
Xerrada informativa sobre Armènia, un conflicte poc conegut
Acte de presentació de l'associació Manuk, a càrrec de la presidenta Mariam Chichoyan.
L'Associació porta el nom del seu pare, qui sempre va actuar desinteressadament en favor de les persones necessitades. D'ell ha heretat aquesta manera de sentir i actuar i és el qui dona nom a l'associació.
L'objectiu de l'Associació Manuk és ajudar a les famílies de soldats armenis que van morir en el conflicte amb l'Azerbaidjan, amb qui tenen contacte directe.
Dia: 3 de maig
Hora: 19:30 h
Lloc: ccivc Joan Triadú
|
|
Bicia't al Remei
🚲 Fomentem l'ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible al barri del Remei!
Els dies 8 i 15 de maig serem als Habitatges Montseny amb activitats de circulació i mecànica de bicicletes. Vindreu? 🚲
"Bicia't al Remei" és una activitat organitzada per @biblioteca_montseny i @laferaferotgecoop
📆 8 i 15 de maig
🕠 17.30h
📍 Habitatges Montseny
#mobilitatsostenible #bicicleta #circuit #mecànicabicicleta #bicirepair #habitatgesmontseny #barriremeivic #barriremei #comunitat
|
|
|
Xerrada informativa sobre l'acolliment familiar
Dia: 6 de maig
Hora: 19:30 h
Lloc: Biblioteca Pilarin Bayés
Organitza la Llar Juvenil de Vic.
La xerrada comptarà amb servei de canguratge per els infantsmentre duri la xerrada
|
|
DIXIT Vic acull la xerrada híbrida "La soledat de les dones migrades"
La conferència servirà per crear un espai d'expressió i comprensió del que comporta el procés migratori femení i es parlarà sobre les diferents migracions i els factors desencadenants
En la nostra societat globalitzada, reconèixer les experiències de les dones en diverses cultures i contextos religiosos és fonamental per abordar la complexitat de les seves vides. Desafortunadament, sota aquestes diverses realitats, les dones sovint s'enfronten a nivells variables de vulnerabilitat, des de formes extremes de violència fins a manifestacions més subtils de discriminació i desigualtat.
Les dones migrades no són una excepció, ans al contrari. Per millorar l'acompanyament que se'ls ofereix des dels serveis socials, DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials oferirà el 21 de maig la conferència "La soledat de les dones migrades", en què s'abordarà el fenomen migratori femení i l'impacte de la desigualtat de gènere en les diferents etapes. Es parlarà sobre les diferents migracions, els factors desencadenants i les motivacions per migrar.
L'objectiu de la xerrada –que serà en línia, però que també podrà seguir-se de forma presencial en una sala habilitada per DIXIT Vic- és poder crear un espai d'expressió i comprensió del que comporta el procés i les seves conseqüències.
+info aquí
|
|
|
Nova exposició de Nataly Roc
Benvolguts i benvolgudes, ens plau informar-vos que continuem amb la nostra programació estable d’exposicions a la Sala Romeu del Centre Cívic Joan Triadú amb l’exposició Des-corpórea de la fotògrafa valenciana Nataly Roc, projecte guanyador d'un dels Premi Aldana (2023) de fotografia artística relacionada amb el creixement personal i social, i de la qual us convidem a la seva inauguració.
Data de la inauguració: divendres 3 de maig
Hora: 19h.
Lloc: Sala Romeu del Centre Cívic Joan Triadú
Adreça: Carrer Arquebisbe Alemany, 5 de Vic
Dates de l’exposició: del 3 de maig al 5 de juny
Horari: de 17 a 20h de dilluns a divendres
Organitza: Tres-e-u VicClic
Des-Corpórea ens parla de la lluita entre un cos malalt i una ment forta, somiadora i molt creativa. Un desdoblament no sempre fàcil però absolutament necessari per poder continuar endavant. Imatges que poden semblar inconnexes, però que parlen de l'autora sense embuts.
|
|
ARRIBA EL PORTA A PORTA A SANT LLÀTZER, LES QUATRE ESTACIONS I LA GUIXA
Sessions informatives dels barris de Sant Llàtzer i les Quatre Estacions:
-Dijous 2 de maig a les 18:30 h al ccvic Can Pau Raba
Sessions informatives de la Guixa:
-Divendres 3 de maig a les 19:00 h al ccvic la Guixa
+info aquí
|
|
|
S'acosten les festes del barri dels Caputxins
El barri dels Caputxins celebrarà les seves festes de barri del 20 d'abril al 26 de maig.
Aquestes oferiran una programació molt variada i adaptada a tots els públics, amb activitats com un campionat de parxís, campionat de bitlles catalanes, la participació de l'associació de veïns a la Mostra d'Entitats, un dinar de germanor, concert de NED, taller de capgrossos, botifarrada popular... i ens falta espai per incloure-hi totes les propostes!
Per conèixer tota la programació cliqueu aquí.
No us ho poder perdre!
|
|
55è Pelegrinatge a Lourdes
Viu un voluntariat acompanyant a persones amb manca de salut, gent gran, i persones amb discapacitat, en un PELEGRINATGE A LOURDES i/o en unes COLONIES D'ESTIU
Fins al 17 de maig, l'Hospitalitat de Lourdes de Vic té obertes les inscripcions per assistir al Pelegrinatge a Lourdes que tindrà lloc del 15 al 19 de juny, adreçat a gent gran, persones amb discapacitat o amb manca de salut, acompanyades de persones voluntàries de totes les edats, i personal sanitari, que sempre ens fa falta.
De la mateixa manera, a l'estiu del 5 al 10 d'agost, l'Hospitalitat farà una estada de colònies adreçades també a aquests col·lectius i a persones voluntàries (en especial joves). Les inscripcions per les colònies seran més endevant cap al mes de juliol.
Fem una crida a personal sanitari i persones voluntàries de totes les edats (joves, persones d'edat més adulta, persones jubilades, etc..), a viure aquesta experiència, que permet que persones que no poden fer soles aquest viatge-pelegrinatge, o aquesta estada de colònies, ja sigui per motius de salut, socials o econòmics, o per que estan soles a casa, no en quedin excloses. També fem una crida a famílies cuidadores de gent gran o persones amb manca de salut o discapacitat a que ens coneguin, i vegin la possibilitat de que el seu familiar, o acompanyant al familiar, pugui assistir a alguna de les nostres activitats pel benefici personal que pot aportar-li, així com el benefici a la persona cuidadora.
Tota la informació es pot trobar a la nostra web: www.hospitalitatvicsolsona.org , o també a les nostres oficines a Vic, a l'edifici del Seminari (Ronda Camprodon 2), de dilluns a divendres de 4 a 8 de la tarda, o bé trucant al 93 8869340 (tardes)
|
|
|
Tots i totes necessitem la cultura - EL REFUGI
Som El Refugi, un espai comunitari de creació que busca facilitar l'accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat de la mà de les entitats socials.
Aquest projecte va néixer a partir de la voluntat i inquietud de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. Junts creem una xarxa que creiem en el poder transformador de la cultura i ens recolzem sota la filosofia de:
"La cultura és de tots, i és el nostre dret"
És per això que us convidem a assistir a l'obra de Teatre "ELLS I JO o aquella sensació que els arbres et miren" de Jordi Font que tindrà lloc el dijous 9 de Maig al Refugi.
Ells i jo, o aquella sensació que els arbres et miren és una aventura poètica que combina el teatre d'objectes amb el videomapping. Jordi Font ens parla a través de la seva història particular de la pèrdua en l'àmbit general. Tant la pèrdua de la innocència, de l'imaginari, d'una casa familiar o d'una persona estimada. D'acceptar allò inevitable que la vida et convida a viure. Ens explica com al llarg de la nostra vida experimentem moltes pèrdues i com aquestes acaben definint la persona que som.
En relació amb el nostre principal objectiu d'apropar la cultura a tots els col·lectius, tenim un preu reduït de 5€ per a cooperatives, fundacions i entitats socials.
→ 18:30h Obertura de portes
→ 19:00h Visita guiada al nostre centre
→ 19:30h Inici de l'espectacle
→ 20.30h Finalització de l'espectacle
📍 Direcció del Refugi: Carrer Pau Vila 2, 08505, Sentfores (Barcelona)
Per qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres a travès de: elrefugi.art@gmail.com o trucant al 938134863
|
|
Formació Prospect Vic
Formació en empoderament per a persones amb experiència en salut mental, familiars i professionals
Noves perspectives per conviure amb un trastorn mental en primera persona, com a familiar i com a professional.
La formació Prospect ofereix espais de comunicació i confiança entre les persones implicades. Format grupal, distingint persones amb experiència pròpia, familiars i amics i professionals de la salut mental.
Mòdul 1 Persones amb experiència pròpia Enfortiment de les bases per a la recuperació i integració social.
Mòdul 2 Familiars i amics Afavorir la recuperació de la confiança en un mateix i reconèixer i aprofitar recursos interns i externs per millorar la seva qualitat de vida.
Mòdul 3 Professionals de salut i atenció social
Promoure la reflexió sobre la relació entre salut mental i ciutadania, i establir propostes per a la millora de l’atenció.
Mòdul 4 Comú Millorar la comunicació entre
els tres col·lectius implicats.
Més informació i inscripcions: bages@activatperlasalutmental.org 635 191 300 girona@activatperlasalutmental.org 605 867 971
+info aquí
|
|
|
El Tupí està buscant persones voluntàries per donar un cop de mà al menjador social
El Tupí és una associació sense ànim de lucre que neix a Vic (Osona) l’octubre de 2004 amb la intenció de vetllar per les persones que passen dificultats i que per diversos motius es troben soles i sense recursos oferint-los un menjador social perquè puguin menjar un àpat calent.
Ubicats al carrer Pellaire Dulcet de Vic, actualment estan buscant perfils diferents per incorporar-se al seu equip de persones voluntàries:
👉-Cuiner/a: persona amb experiència en el món de la cuina que pugui donar un cop de mà a l'hora de preparar els àpats
👉-Magatzem: persona/es qper fer tasques de magatzem i de recollida amb la furgoneta de l'entitat
👉-Tasques de control: control de les persones usuàries de 12:30 a 14 h
El Tupí està obert els matins de dilluns a divendres així que els horaris i tasques s'adaptarien a la disponibilitat de cada persona voluntària.
Per més informació podeu escriure a mrvirs@gmail.com o trucar al 649428342
+info aquí
|
|
Sant Jordi a Creu Roja Osona
PUNTS DE LLIBRE PER A LA GENT GRAN
Una vintena de persones voluntàries de Creu Roja i alumnes de l’Institut de Gurb han repartit tres-cents punts de llibre en forma de rosa entre les persones grans usuàries del servei de teleassistència.
TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA PELS JOVES D’ÈXIT ESCOLAR
El dilluns abans de la Diada en Biel Barnils, poeta i responsable del Rebost, va fer un taller d’escriptura creativa amb els 15 joves de Secundària del projecte de reforç escolar de Creu Roja.
LLIBRES PER A TOTS ELS INFANTS I JOVES
La tarda del dijous 25 d’abril vam repartir llibres entre els infants i joves de les famílies que atenem en projectes d’intervenció social, dones i ocupació. Una desena de voluntaris van preparar aquesta jornada d’oci que va combinar música, lectura i manualitats. Mentre uns feien dracs amb pinces d’estendre roba, d’altres pintaven i retallaven punts de llibre. Als més menuts els llegien contes. Tot això combinat amb un berenar ben dolç.
|
|
|
507 persones amb discapacitat treballen gràcies a l’acompanyament de Sant Tomàs
L’entitat social Sant Tomàs, dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament i les seves famílies a la comarca d'Osona des de l’any 1967, ha registrat un augment significatiu en la seva tasca d’inserció laboral: durant l'any 2023, l'entitat ha facilitat feina a 507 persones, la qual cosa representa un augment de 24 persones respecte a les mateixes dates de l'any anterior.
Amb motiu del dia internacional dels treballadors, l’entitat vol fer valdre la importància de comptar amb la col·laboració i el suport del sector empresarial per tal de facilitar oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual o amb situació de vulnerabilitat. El centre especial de treball de Sant Tomàs, Tac Osona té contractades 341 persones amb discapacitat i 42 en situació de vulnerabilitat. Aquestes xifres responen al compromís de Sant Tomàs amb la inclusió laboral i l'obertura de noves línies de producció, com les patates fregides de Sant Tomàs o la recent obertura de la cafeteria formativa a Vic.
+info aquí
|
|
Circular 24#09 Patronat d'Estudis Osonencs.
Dissabte 4 de maig a les 7 de la tarda, al Temple Romà, tercera conferència de les Vetllades filosòfiques 2024, sobre el Mite, a càrrec del Dr. Roger Castellanos (Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Patronat d’Estudis Osonencs): «La lluita entre el Leviatan i l’home llop. La força i l’infortuni dels mites filosòfics de Thomas Hobbes».
Divendres 10 de maig a les 7 de la tarda, al Temple Romà de Vic, presentació del llibre "La revista 'Inquietud' (1955-1966). Literatura i art en el context sociocultural de mitjan segle XX", Número 36 de la sèrie Monografies del Patronat d'Estudis Osonencs, del que n'és autora Montse Caralt.
Diumenge 12 de maig, a les 12 del migdia, a l'Esglesia Romànica de Sant Esteve de Vinyoles (Masies de Voltregà, "Concert de primavera del Patronat d'Estudis Osonencs". Sonates per a violí sol BWV 1001, 1003 i 1005 de J.S.Bach (de les Sonates i Partites)
Interpretades per:
Vlad Stanculeasa, concertino de l'Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).
Jaha Lee, concertino associada de l'Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).
Raúl Garcia, assistent de concertino de l'Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).
+info aquí
|
|
|
Trueta al dia - abril 2024
De la Trueta a Madagascar, col·laborem amb el projecte Ranja.
Gasses, benes, esparadrap, cotó fluix, guants, termòmetres, bisturís, una bàscula de bebè, un otoscopi, un esfigmomanòmetre i un fonendoscopi. Aquest és el contingut de les onze caixes que el passat mes de febrer van sortir de la Fundació Humanitària Dr.Trueta amb destí final a Betavilona, a l’illa de Madagascar. Material sanitari de primera necessitat que gràcies al Projecte Ranja permetrà abastir el grup de dones d’aquesta població a qui s’ha format en primeres cures mèdiques i el centre mèdic de Sambala.
Voleu saber què passa a la Trueta? Cooperació, Ressò, fires, visites, xerrades, actes… Clica aquí i et posarem al dia!
|
|
4 llibres per entendre la gestió econòmica de les organitzacions sense ànim de lucre
És crucial que les entitats del tercer sector comprenguin i compleixin totes les obligacions fiscals i comptables que tenen.
Els llibres són mitjans molt útils per aprofundir sobre temes complexos com la comptabilitat o la gestió fiscal de les organitzacions sense afany de lucre. A continuació, quatre llibres per comprendre millor les obligacions econòmiques del tercer sector.
‘Comptabilitat d'entitats sense ànim de lucre’
‘Manual comptable d'entitats no lucratives’
‘Gestió d'entitats no lucratives’
‘Introducció a la gestió financera en entitats sense ànim de lucre’
+info aquí
|
|
|
Tot allò que cal saber sobre el diploma de monitor/a i director/a de lleure
a més de 35 anys que a Catalunya es va formalitzar l’educació en el lleure. Com és ben sabut, monitors/es i directores/es, juntament amb infants, adolescents i joves són el màxim exponent d’aquest sector que engloba un conjunt d’iniciatives, moviments i experiències que es realitzen en el temps lliure amb una intencionalitat pedagògica, fora del currículum escolar i de l'àmbit familiar.
En aquest recurs, s’explica com es pot obtenir tant el diploma de monitor/a com el de director/a, i es recullen des dels organismes responsables fins al continguts dels cursos i les escoles responsables de la formació.
Actualment, dos grans sectors organitzen activitats d’educació en el lleure al llarg de l’any i, especialment, en períodes de vacances escolars. Per un costat, es troben les grans federacions, les quals representen l’associacionisme educatiu català i aglutinen centres d’esplai i agrupaments escoltes. Per l’altre, s’engloben les empreses d’educació en el lleure, un sector empresarial dinàmic i que ofereix propostes educatives de qualitat.
El curs de monitor/a és una formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. El capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.
+info aquí
|
|
Formació per a professionals: masculinitats corresponsables i intervenció amb homes i joves
Des de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI+ organitzem la formació Masculinitats Corresponsables i Intervenció amb homes i joves, a càrrec d’Oriol Ginès i Heinrich Geldschaläger de Conexus.
La formació proporciona coneixements teòrics, estratègies i eines d’abordatge per a la intervenció amb homes i joves en diferents àmbits, com ara serveis socials, joventut, l’atenció familiar, la paternitat, la salut i l’educació. Inclou continguts amb perspectiva de gènere i masculinitats, destinats a la prevenció de les violències masclistes, la millora de l’autocura i la salut mental, així com la promoció de la corresponsabiltiat.
Dirigida especialment a professionals que treballen amb homes i joves, així com a entitats que es plantegin començar a intervenir o millorar la intervenció psicosocial amb homes i nois.
- Modalitat: Presencial, s’acreditarà per part de l’entitat formadora l’assistència.
- Durada: 15 hores en 3 sessions.
- Dates i lloc: Divendres 10, 17 i 24 de maig, de 10h a 15h.
- Lloc: Sala de juntes - Edifici El Sucre - Vic
Inscripció gratuïta aquí.
Per qualsevol dubte, podeu contactar amb la tècnica d’Igualtat Marina Solé a msolep@cssosona.cat
|
|
|
Curs d’Iniciació al Voluntariat (CIV) en línia: una porta d’entrada a l’acció voluntària
Sis noves edicions en línia del Curs d’Iniciació al Voluntariat (CIV) obertes a tothom
El Curs d’Iniciació al Voluntariat (CIV) és una formació bàsica que esdevé la porta d’entrada al món del voluntariat, i que té com a objectiu donar a conèixer la realitat i el sentit del voluntariat a les persones interessades que es volen incorporar a una entitat sense ànim de lucre, o que ho han fet fa poc.
El CIV forma part del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (PFAVC). Per a aquest 2024 , la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa sis edicions en línia i gratuïtes que s’inicien a mitjans del mes de maig i acaben el mes de novembre. Les formacions es realitzen de forma asincrònica durant el termini indicat per cada convocatòria, a través de l’Aula Virtual del PFAVC i les inscripcions s’han de realitzar mitjançant formulari.
Les edicions es duran a terme en diferents mesos i estan impartides per diferents escoles reconegudes dins del PFAVC:
13 de maig al 12 de juny: Fundació Verge Blanca
1 – 30 de juny: Escola ADHARA – Escola d’Educadors en el lleure
1 – 30 de juliol: Cae – Formació i serveis sòcioculturals
1 – 30 de setembre: Escola Mirall, per a educadors en el temps lliure
1 – 30 d’octubre: Creu Roja Catalunya
1 – 30 de novembre: Escola de l’Esplai de Girona
Es tracta d’una aposta de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) per tal que qualsevol persona interessada en iniciar-se a l’acció voluntària, o que faci poc temps que s’hi ha iniciat, tingui disponible aquesta formació per fer a distància des d’on vulgui i de forma totalment gratuïta. Cal tenir 16 anys per poder dur-la a terme.
Pots fer la teva inscripció mitjançant aquest formulari d’inscripció.
+info aquí
|
|
Cicle de ballades + taller de sardanes
DESCOBREIX-LA!
Cicle de ballades i taller de sardanes de Vic
Primavera de 2024
Cada dissabte del 20 al 18 de maig
Aquest dissabte 20 d’abril comença un nou cicle de ballades i taller de sardanes Descobreix-la! organitzat pel Grup Sardanista Riallera i amb el suport de l’Ajuntament de Vic. Totes les ballades es faran els dissabtes, a la plaça Major, i començaran a les 6 de la tarda. És un cicle de cinc ballades amb les següents cobles:
Dissabte 20 d’abril: Lluïsos
Dissabte 27 d’abril: Montgrins
Dissabte 4 de maig: Flama de Farners
Dissabte 11 de maig: Bisbal Jove
Dissabte 18 de maig: Jovenívola de Sabadell
Cada dia, a la segona part de la ballada, a partir de les 7, els monitors del Grup Sardanista Riallera faran un taller de sardanes adreçat tant a principiants com a persones amb nivell avançat, dividits segons l’edat i el nivell inicial. El taller és gratuït.
Les inscripcions es poden fer a gsriallera@gmail.com o a la mateixa plaça.
En cas de pluja o mal temps, les ballades es faran igualment en espais a cobert: a L’Orfeó (20 d’abril), al C.C. Joan Triadú (dies 4 i 11 de maig) o La Central (27 d’abril i 18 de maig).
|
|
|
Acaptes de sang del mes de maig
Trobareu tota la informació aquí
|
|
AV Vic Nord atendrà als veïns al CCVIC Joan Triadú
L'Associació de Veïns del barri Vic Nord atendrà als seus veïns al Centre Cívic Joan Triadú perquè puguin manifestar les seves inquietuds i suggerir possibles millores. Aquestes aportacions seran canalitzades als organismes competents per tal que prenguin les mesures pertinents.
L'horari d'atenció serà els dimarts de 19 a 20h.
|
|
|
|