El Seminari (Pati de l'ÓS)

Guillem Roma / Momi Maiga

Horaris

Divendres 22.30h (Guillem Roma)
Dissabte 22.30h (Momi Maiga)

El Seminari (Pati de l'Ós)

Aquest immens edifici de 18.000 m2 va ser promogut pel bisbe Joan Perelló i Pou un cop finalitzada la Guerra Civil. Va ser projectat per l’arquitecte Lluís Bonet i Garí i construït entre el 1944 i el 1947 per acollir els Seminaris Major i Menor, que havien estat ubicats des del 1770 a l’edifici situat al carrer de Sant Miquel dels Sants.

La volumetria, composició i honestedat de la seva arquitectura, fan que sigui un clar exemple de l’arquitectura de qualitat de la postguerra. L’edifici va ser inaugurat el 1949 i va arribar a formar i a allotjar 384 seminaristes; funció que es va mantenir fins el 1985, quan la manca de vocacions religioses va reorientar les seves activitats formatives amb una mirada oberta i permanent al món canviant i actual.

Guillem Roma - Divendres 22.30hImatge 1.jpg

Estrena un nou disc POSTUREO REAL que arriba amb força, amb energia renovada i amb cançons amables i sinceres que ens faran ballar i trobar-nos amb la bellesa de les coses que ens envolten!

Després de viatjar lluny amb els seus últims treballs, Guillem Roma agafa un camí de retorn a casa, cap a l’essència i aquesta naturalitat que fan de la seva música una de les propostes més personals del panorama actual. Envoltat per una banda de luxe, l’artista osonenc estrena el nou espectacle que compta amb una posada en escena original per endinsar-nos en un univers carregat de màgia i emoció. Cançons que ens acosten a una platja entre amics, melodies que es perden pels boscos verds i sons que transporten a països llunyans per celebrar la diversitat.

Una festa de presentació per parar el món frenètic i superficial que ens volta, escapar per uns moments de la realitat tangible de les coses i fer un oasis per celebrar la bellesa, la sensibilitat dels sentits, compartir la felicitat i aprendre a cuidar i estimar el que ja tenim.

RESERVA LA TEVA ENTRADA

Momi Maiga - Dissabte 22.30hNIO - MOMI MAIGA0900_By_Neus_Solà_jpg.jpg

Amb només 25 anys, Momi Maiga destaca com un virtuós del seu instrument (la kora), així com per la seva fluïdesa vocal i com a compositor curiós, autodidacta, i amb una sorprenent sensibilitat musical.

Immers en el ric patrimoni musical de l’Àfrica occidental, Momi Maiga va créixer a la regió de Casamance, al sud del Senegal. Procedent dels reconeguts músics de la Família Cissokho, Momi va educar-se amb les seves riques tradicions musicals. Als sis anys va començar a tocar la kora, un dels instruments més venerats de la regió. Seguint el llegat històric dels griots, que abasta segles enrere, la seva herència artística el vincula amb una profunda connexió amb les tradicions Mandes i els seus repertoris.

Dues dècades després, Momi Maiga destaca com a virtuós de la kora; un compositor atrevit i curiós amb una sensibilitat musical sorprenent. En el seu primer àlbum debut titulat Nio, ens presenta un treball on combina jazz ètnic, flamenc i les sonoritats de les seves arrels. Fusiona la kora amb instruments clàssics com el violí i el violoncel, i emprèn un viatge que el condueix a l'inici d'una carrera musical prometedora. Amb una espectacular estrena a finals del 2021 a Fira Mediterrània de Manresa, Momi crida l'atenció de promotors nacionals i internacionals.

RESERVA LA TEVA ENTRADA