Hospital de la Santa Creu (Pati de la Creu)

Geometrical Sardine

Horaris

Divendres 18 h / 19 h / 20 h
Dissabte 18 h / 19 h / 20 h
Diumenge 11 h / 12 h / 13 h

Hospital de la Santa Creu (Pati de la Creu)

La fundació de l’Hospital es degué a Ramon de Terrades, que l’any 1348 va disposar  de manera molt precisa que, a la seva mort, els seus béns, valorats en 600 lliures, es destinessin a la seva construcció, al carrer de Sant Pere. Així ho testimonia una de les targetes que hi ha al pati, on hi consten els diferents benefactors que ha tingut la institució. També hi ha una pedra amb una inscripció en llatí que hi diu “Vaig tenir set i hem van donar de beure a l’hospital”, realitzada a finals del segle XVIII. Destaca, en un dels laterals del pati, l’accés a la farmàcia, que va ser reubicada aquí el 1932, sota la direcció del arquitecte Josep Ma. Pericas, amb un treball de fusteria de gran detall i qualitat.

El Pati de la Creu és un petit pulmó verd dins del complex de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Espai de benestar i tranquil·litat i testimoni de l’evolució històrica i arquitectònica del centre.

 Precisament, aquest pati va ser durant segles la porta d’entrada de l’hospital, edificat el segle XVI en temps de guerres i epidèmies, quan també es van construir les sales gòtiques, la capella i la façana renaixentista de la Rambla. La fundació es degué a Ramon de Terrades qui, a la seva mort l’any 1348, va deixar els seus béns per a la construcció de l’Hospital.

Amb set segles d’història, l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic ha estat sempre present en la vida de la ciutadania. Un camí que seguim recorrent també ara, després del 675è aniversari, amb el ferm compromís del benestar i la salut de les persones.

Geometrical Sardine_MG_6242recorte.jpg

Són en Jaume Rosselló, Joan Roca i Pep Aspas. Junts, aconsegueixen un so de jazz fresc i revitalitzant fruit de la dilatada experiència en bandes i formacions musicals variades i de reconeguda trajectòria nacional i internacional: Antònia font, Ensemble ACA, BOC, Dinamo, Orquestra Simfònica de les Illes Balears i Banda Municipal de Palma.

A més de l’amalgama estilística que entre els tres formulen, l'energia i la potència del seu directe és un dels pilars fonamentals de la formació.