Sensibilització cultural
Sota el títol de sensibilització cultural pengen les diferents propostes i accions que els centres educatius puguin en resposta a les demandes recollides des de “codis culturals” i que sovint es vinculen a la coneixença dels aspectes psicosocials de les societats d’origen. Conèixer per comprendre, per entendre, per acollir.
Realització de xerrades i/o tallers per donar a conèixer els aspectes psicosocials de les societats d’origen, el procés migratori i la construcció identitària dels fills de les famílies nouvingudes a la ciutat posant el focus en la criança i l’educació a l’àmbit familiar dels infants i adolescents.
Aquestes xerrades i/o tallers també es volen dirigir als mateixos alumnes, prioritzant l'etapa de secundària, per tal de coordinar accions de sensibilització de l'alumnat. En aquest cas, es farà en un centre de secundària, de forma pilot, per tal de donar resposta a la demanda rebuda pel mateix entre, en el marc dels Codis Culturals.
Objectius:
- Promoure la interculturalitat que ens aporta la diversitat cultural de la nostra ciutat, entesa aquesta interculturalitat com la relació efectiva entre les diferents cultures (interacció, solidaritat, reciprocitat).
- Emprendre estratègies i accions consensuades per sensibilitzar la comunitat educativa envers la diversitat cultural.
- Transformar situacions quotidianes que poden revertir en una millor convivència en els centres educatius i, per extensió, a la ciutat.
- Facilitar eines als agents socials i educatius per a la gestió de la diversitat cultural al seu àmbit de treball.