Sou aquí: Inici Notícies Han començat les obres del carrer Jacint Verdaguer
Àrea de Territori
Plaça de Don Miquel de Clariana, 5

Casa Masferrer

 

Tel: 93 886 21 00
Fax: 93 889 23 70
urbanisme@vic.cat

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h


Horari de visita amb els tècnics:
hores convingudes

 

 

Han començat les obres del carrer Jacint Verdaguer

La reurbanització del carrer Verdaguer s’allargarà 9 mesos i segueix l’opció preferida pels participants en el procés participatiu sobre les obres en aquesta via

Nov 15, 2018
Han començat les obres del carrer Jacint Verdaguer

Aspecte del nou carrer Verdaguer

La reurbanització del carrer de Jacint Verdaguer ha començat avui i s’allargarà nou mesos. L’execució de les obres anirà càrrec de l’empresa adjudicatària Otxandiano Empresarial i té un cost de 1.119.250 euros.

 

Les obres han començat avui i es divideixen en 4 fases. La primera i la segona –amb una durada aproximada de cinc mesos- afectaran el tram de la rambla de l’Hospital fins al carrer del Bisbe Morgades, i la tercera i la quarta –amb una durada aproximada de quatre mesos- al tram del carrer del Bisbe Morgades fins a la plaça de l’Estació.

En totes les fases es mantindrà el sentit de circulació de baixada. En la primera i tercera fase es treballarà en el costat dels números imparells –cantó dret en direcció a la plaça Major-; i en la segona i quarta fase s’actuarà en el costat parell –cantó esquerra en direcció a la plaça Major-

 

Aposta per la pacificació

 

El nou carrer de Jacint Verdaguer mantindrà l’arbrat actual, tindrà unes voreres d’un metre més amples, comptarà amb dos sentits de circulació i un únic carril destinat a càrrega i descàrrega, contenidors i zona blava tal com va escollir un 44% de la ciutadania que va opinar en el procés participatiu d’aquesta reurbanització, uns resultats que es poden consultar aquí.

 

La regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, detalla que seguint el Pla Estratègic de la Bicicleta de la ciutat, el carrer Verdaguer no comptarà amb carril bici segregat. Segons els experts, quan el carrer és pacificat –amb velocitat màxima de circulació a 30 quilòmetres per hora-, com és el cas, la bicicleta pot conviure perfectament amb els automòbils. A més, els carrils bici segregats només són recomanats quan la velocitat de la bicicleta i el cotxe no són compatibles o quan es necessita fer un recorregut en sentit contrari als cotxes, com és el cas de la Rambla de l’Hospital. Segons la regidora, “l’habilitació d’un carril únicament per bicis faria empetitir les voreres en lloc de permetre ampliar-les allunyant-se de la ciutat que aposta per les persones”.

 

Fases de les obres per colors (a l’esquerra, la plaça de l’Estació i a la dreta, la plaça Major)
 
 
 

Afectació als aparcaments particulars

 

Tal com s’ha informat als veïns i veïnes afectades, durant les obres hi haurà dos tipus d’afectacions als aparcaments del carrer. Una afectarà només de 8 del matí a 7 de la tarda i els cotxes no podran entrar ni sortir de l’aparcament durant aquest període temporal; i l’altra afectarà les 24 hores del dia i els cotxes no podran entrar ni sortir en cap moment del dia.

 

Per minimitzar les molèsties, es penjaran avisos amb cinc dies d’antelació a les portes dels aparcaments i podran utilitzar l’aparcament del Mil·lenari gratuïtament mentre el seu estigui afectat per les obres.

 

 

Afectació a la mobilitat per després de Nadal


 

Fase 1 i 2: Obres al tram situat entre la Rambla Hospital i el carrer Bisbe Morgades

El tram afectat per les obres serà d’un únic sentit, en sentit plaça de l’Estació. L’únic accés a aquest tram de carrer serà a través de la Rambla Devallades, a la que es podrà arribar des del carrer Torras i Bages o bé des del Portalet. L’altre tram del carrer Verdaguer no es modificarà.

 

Fase 3 i 4: Obres al tram situat entre el carrer Bisbe Morgades i plaça de l’Estació

El tram afectat per les obres serà d’un únic sentit, en sentit plaça de l’Estació. L’accés a aquest tram de carrer serà a través del primer tram del carrer Verdaguer o bé per carrer del Bisbe Morgades. Quan s’actuï en aquest tram, el primer tornarà a tenir els dos sentits de circulació oberts.

 

 

Tant a la fase 1 i 2 com a la 3 i 4, el sentit de circulació serà en sentit plaça de l’Estació per tal de poder garantir el recorregut de totes les línies de bus urbà que passen pel centre, de manera que les obres del carrer Verdaguer no alteraran el recorregut del servei de bus urbà.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...