Sou aquí: Inici Suport a la infància i famílies Servei d'informació i atenció a les dones
Atenció Ciutadana
Departament de Benestar i Família

Regidoria de Benestar i Família

Casa Bojons
C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos 

Tel.: 93 885 25 52
a/e: benestar@vic.cat

@vic_ciutadania

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00h

dilluns i dimecres, de les 16.00 a les 18.00h (del 03/06 al 27/09, ambdós inclosos, tancat)

 

Atenció primera acollida:
dimarts i dijous, de 9.00 a 13.00h (hores concertades)

Servei d'informació i atenció a les dones

Un equip de professionals especialitzats en problemes d’igualtat i de gènere informa, atén, orienta i assessora de manera individualitzada les víctimes de violència de gènere.

El Vicdones-SIAD Osona és un servei de proximitat dirigit a totes les dones de la comarca d'Osona amb l'objectiu d'informar-les, orientar-les i assessorar-les, a través d'una atenció personalitzada i/o grupal, sobre totes aquelles inquietuds, dubtes o necessitats que puguin tenir.

 

Els serveis que s'ofereixen són:

 

 • Servei d'informació a les dones i a la ciutadania sobre els recursos, els actes i les activitats especialitzats en temes de dones i igualtat d'oportunitats (dona-home)Recepció VicDones SIAD Osona

 • Servei d'acollida, informació, orientació i assessorament sobre els drets de les dones i les seves necessitats

 • Servei d'assessorament jurídic, orientació i assessorament jurídic per a dones en problemes de parella, impagament de pensions, maltractaments, separacions, família, causes penals, etc., i derivació, si s'escau, als serveis jurídics pertinents per a la tramitació del procés

 • Servei d'atenció psicològica a dones que han patit i pateixen situacions de violència masclista. L'atenció es fa individualment i/o en grup

 

A més, la comarca disposa del Pla de polítiques de dones i d'igualtat d'oportunitats. A partir dels eixos recollits en aquest Pla es prenen un conjunt de mesures per anar assolint la igualtat entre dones i homes de la comarca, com són: campanyes de sensibilització, assessorament a empreses sobre plans d'igualtat, tallers i activitats formatives, xerrades i exposicions, trobades d'entitats, etc.

 

 

A més, el Servei Bàsic d'Atenció Social (apartat de la pàgina web "Atenció Social Bàsica") s'ofereix un suport intensiu a les dones que han patit una situació de violència, un suport individualitzat per a tots els membres de la família i, si s'escau, es tramiten els recursos següents: 

 

Acolliment temporal per a dones en situació de violència: estada temporal en un allotjament comunitari o individual per a dones soles o amb fills que han de marxar del seu domicili per problemes de violència de gènere o domèstica. Si és necessari es tramita la denúncia per maltractament.

 

Teleassistència: és un servei de de teleassistència mòbil que ofereix una resposta ràpida, les 24 hores del dia i des de qualsevol lloc, a víctimes de violència de gènere. Està basat en un sistema de telefonia mòbil i telelocalització.


Qui pot rebre aquests serveis?

Dones víctimes de violència de gènere que disposin d'una ordre d’allunyament o bé que es trobin en una situació d’alt risc per aquest motiu.

 

 

S'ha de pagar?

No. Els serveis són gratuïts.

 

Com s'hi accedeix?

Es pot demanar informació als serveis municipals següents:

Vicdones - SIAD Osona

Edifici del Sucre

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

Tel.: 93 702 72 84

a/e: vicdones-siadosona@vic.cat

Pàgina web: http://www.vic.cat/viure-a-vic/dones

 

Departament de Benestar i Família

C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos, Vic

Tel.: 93 885 25 52

a/e: benestar@vic.cat

 

Entrada

 


fons_dones.png
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...