Sou aquí: Inici La 5ena edició del Vic Floreix descobreix el landart

La 5ena edició del Vic Floreix descobreix el landart

El Vic Floreix aprofita l’entrada de la primavera per engalanar diferents espais emblemàtics de la ciutat. La iniciativa, que arriba a la seva cinquena edició de la mà com sempre de les Floristes de Vic, tindrà lloc del 6 al 17 d’abril.

 Els espais que es decoraran en aquesta edició són el Temple Romà, el Pont de Queralt, el balcó de l’Ajuntament de Vic i, com a novetat, el Parc Jaume Balmes.

Per Mª Carme Bover, Regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vic “estem molt orgullosos de poder comptar amb un col·lectiu que ens ajuda a recordar que està començant la primavera. Aquest any, les Floristes de Vic ens sorprenen amb un pas més i és el d’enfocar el Vic Floreix cap al Landart*, fent que la natura sigui un mitjà per crear una obra de gran bellesa i originalitat”. Bover també ha aprofitat per anunciar que “Vic formarà part de la xarxa de les Viles Florides que posa en valor la riquesa natural d’espais enjardinats, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics de diferents ciutats de Catalunya”.

Per Núria Simon, representant de les Floristes de Vic, “hem volgut orientar el Vic Floreix d’aquest any cap al moviment Landart que intenta la interacció entre la natura i l’home. Es fa en tot tipus d’espais, des del bosc fins a un museu passant per espais urbans que és on ho farem nosaltres”. Simon ha destacat que “volem anar fent créixer el Vic Floreix i que l’any que ve hi puguin haver més espais decorats i amb artistes internacionals del sector participant-ne.” Simon també ha agraït la col·laboració del personal de Vic Verd, la Brigada de l’Ajuntament i l’Escola Estel.

Per Toni Brachs, President de Vic Comerç “aquesta és una iniciativa fantàstica que busca donar llum i color a la nostra ciutat a través de la decoració de llocs emblemàtics. Com sempre, i des de l'inici, Vic Comerç ajudem organitzant i col·laborant amb les Floristes de Vic per dur a terme aquesta activitat. Enguany però canviarem el clàssic concurs d'aparadors florals per una exposició a les botigues de fotografies de landarts d'arreu del món. És una col·lecció de 18 fotografies diferents que tindrem exposades als nostres aparadors.” i afegia que “Vic Comerç volem reivindicar també l'enorme esforç i treball de les nostres floristes any rera any quan arriba el Vic Floreix. El seu talent i capacitat creativa ens fa estar molt orgullosos de les floristes que tenim a Vic. Hem de seguir donant suport a aquesta iniciativa en el futur i hem d'aconseguir fer-la créixer i que sigui més participativa.”

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...