Sou aquí: Inici Cooperació al desenvolupament
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

Cooperació al desenvolupament

 

Vic té una trajectòria de més de 20 anys en matèria de cooperació internacional, que arranca el 1995 amb la posada en marxa de les primeres accions amb certa continuïtat. I actualment la ciutat ja compta amb el seu tercer període de planificació estratègica: el Pla director 2013-2016, el 2019-2012 i l'actual 2018-2021.

 

Durant aquests anys la ciutat ha esdevingut una referència entre els municipis catalans pel què fa a les pràctiques de cooperació i codesenvolupament. Aquest, ha estat possible gràcies al suport de la ciutadania, a través del Consell Local de Cooperació.

 

A nivell de recursos, el municipi ha mantingut el compromís amb la cooperació malgrat la difícil situació econòmica de la primera meitat de la dècada, assolint durant els darrers anys la fila de tornar a destinar el 0,7% dels impostos recaptats localment a la cooperació internacional.

 

La missió de la cooperació a Vic ha de centrar·se en contribuir al desenvolupament sostenible i la protecció dels drets humans. En concret i en especial, als països més desafavorits dels quals prové una bon apart de la població de la ciutat, de manera que es contribueixi a eradicar les causes d'arrel econòmica, social, polític i ambiental, que forcen a tantes persones a deixar casa seva, tot reduint desigualtats i promovent l'equitat de gènere.Vic considera la seva cooperació com un exercici bàsic de justícia i redistribució de la riquesa en aquests països.

Aquesta missió es considera des d'una visió municipalista: la cooperació s'ha de portar a terme a la pràctica des de la reivindicació del fet local i el seu potencial per transformar la vida de les persones.  Posa en valor les capacitats de la ciutat i aspira a millorar·les a través de la participació en accions de cooperació , per tal de compartir i adquirir nous coneixements que millorin les capacitats d'integració i servei públic a Vic.

 

La missió a més, contempla, la coherència del conjunt de polítiques públiques, alineant·se amb la transposició local i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

 

 6 Classe a Diatock2 _3080023.jpg

Les prioritats sectorials de la cooperació municipal es centren sobretot en l'educació, la formació, l'accés a l'aigua i el desenvolupament econòmic.

 

Pel què fa a les prioritats geogràfiques: la cooperació vigatana actualment es centra en primer lloc a la població de Diatock i la regió de la Casamance. I en segon lloc, d'altres ciutats a països com el Marroc, el Nepal i el Camerun. A la Mediterrània també col·labora amb els esforços per protegir els drets de les persones migrants durant el seu procés migratori.

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...