Sou aquí: Inici Cooperació al desenvolupament
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

Cooperació

La millora de la qualitat de la cooperació per al desenvolupament ha esdevingut un dels objectius principals de la Unitat de cooperació en els dos cicles de planificació d’aquesta política pública, tal i esstableixen  les línies del  Pla Director 2009-2012 i de l’actual Pla director 2013-2016. També pretén ordenar i planificar la cooperació que s’ha estat realitzant des del consistori i des dels agents locals de cooperació, així com dotar-la d’eficàcia, de transparència i de rigor.

 

Les modalitats d’actuació per assolir els objectius citats en Pla director de cooperació 2013-2016, seran la cooperació directa, entesa com un treball conjunt entre consistori i Consell Local de Cooperació, i la Sensibilització.

 

En aquests quatre anys doncs, desapareix la cooperació indirecta i la seva convocatòria de subvencions per donar pas a un treball conjunt entre entitats i consistori. És a dir, en el marc del Consell Local de Cooperació, en que hi ha representades totes les entitats de cooperació de Vic, es decideixen els projectes que cal treballar a nivell de ciutat segons les prioritats del mateix Pla director. L’objectiu és treballar en projectes d’iniciativa del Consell, que siguin municipalistes, però que alhora es treballin de forma transversal, en concret amb els actors del territori, en què experts locals, en l’àmbit segons el qual s’actuï, puguin implicar·s’hi, aportant·hi la seva experiència i coneixement, per augmentar així el grau d’apropiació i pertinença de totes les iniciatives.

 

Pel què fa l’àmbit d’actuació, els darrers anys, l’Ajuntament de Vic amb coordinació amb el Consell Local de Cooperació ha focalitzat la tasca de cooperació a la zona de Casamance, a Senegal a través d’un programa integral de desenvolupament que s’ha desplegat en diverses accions dins l’àmbit educatiu i de desenvolupament econòmic, prioritats que venen marcades per l’ARDZ (Agència Regional de Desenvolupament de Ziguinchor).

 

El codesenvolupament pretén ser  l’instrument de tota la cooperació del consistori, ja que una de les variables a tenir en compte és la població nouvinguda de la ciutat. Actualment Vic té un 25% de població nouvinguda.

La consideració de Senegal país prioritari només reflecteix la voluntat de focalitzar i concentrar recursos i esforços per tal de treballar conjuntament més d’una entitat per uns mateixos objectius i així aconseguir una major capacitat d’impacte i  transformació, i que està alineada amb una de les  prioritats geogràfiques de l’AECID i l’ACCD. Un dels criteris importants que es va valorar va ser el de focalitzar la cooperació en una població senegalesa d’on provinguessin una representació de senegalesos/es residents a Vic. De la mateixa manera que també hi hagués altres entitats de cooperació de Vic que treballin en aquesta mateixa zona per tal de sumar esforços.

 

PROJECTES A SENEGAL

2011. CONSTRUCCIÓ D’UNA ESCOLA DE PRIMÀRIA A LA POBLACIÓ RURAL DE DIATOCK.

2012. CREACIÓ D’UNA HORTA DE CONREU PER A LES DONES DE DIATOCK.

2013. AMPLIACIÓ DE L’ESCOLA DE PRIMÀRIA DE DIATOCK.

2013. FORMACIÓ I TECNIFICACIÓ DE L’EQUIP FEMENÍ DEL CASA SPORT, ZIGUINCHOR.

2014. CONSTRUCCIÓ I POSADA EN FUNCIONAMENT D’UNA GRANJA AVÍCOLA A DIATOCK.

2014. ENFORTIMENT DE LES CAPACITATS DE GESTIÓ DE LA CONTRAPART DE DIATOCK.

2015. PRODUCCIÓ, EMPRENEDORIA I DESENVOLUPAMENT SOCIOECONÒMIC A DIATOCK.

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...