Sou aquí: Inici Pla Director
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

Pla Director

Des del 1995 l’Ajuntament de Vic treballa de forma continuada en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Durant tots aquests anys però, el panorama internacional ha canviat de forma radical i els municipis han evolucionat de manera que les polítiques de cooperació al desenvolupament s’han hagut d’anar adaptant a tots aquests nous canvis i al context.

 

En aquest sentit, i amb una clara aposta per millorar la política de cooperació del municipi, el 2009 es va aprovar el primer Pla director de cooperació de Vic, consensuat per polítics i per les entitats del Consell de Cooperació, que va marcar el primer període de planificació estratègica de la política de cooperació al desenvolupament a la ciutat de Vic. El Pla director 2009-2012 de Vic va servir per assentar les bases d’un model de cooperació propi, en concordança amb els compromisos internacionals, però amb unes particularitats més específiques que responien a les necessitats ciutadanes. D’aquesta manera el Pla director de cooperació 2009-2012 va suposar el primer full de ruta que definia la política de cooperació al desenvolupament i el procediment per portar·la a terme.

 

Actualment en el moment de canvi important que ens trobem, calia renovar el Pla director i dissenyar un nou document que per una banda reforçés totes les potencialitats i, per l’altre, minimitzés les debilitats identificades gràcies a l’avaluació dels quatre anys i a l’experiència acumulada durant aquest període.

 

Així doncs amb el nou Pla director de cooperació 2013-2016, la ciutat de Vic pretén continuar i consolidar la seva política de cooperació, integrant·la de forma més global i transversal a la situació actual de la ciutat, amb uns objectius clars per millorar l’eficàcia dels suport al desenvolupament i construir un model de governabilitat més democràtic.

 

A més, en un moment com l’actual, el nou Pla director de cooperació és doblement innovador, ja que assumeix el repte de consolidar aquesta política pública de cooperació municipal en un moment de crisi econòmica marcat per la davallada de recuros econòmics. D’altre banda, també reivindica la necessitat que els governs locals continuïn formant part de l’agenda internacional de desenvolupament per complir els compromisos internacionals en l’àmbit del desenvolupament, la pau i els drets humans.

 

Podeu consultar el Pla director de cooperació 2013-2016:

Pla director de cooperació 2013-2016

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...