Sou aquí: Inici 8a Jornada PEC
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

8a Jornada PEC

Jornada de debat i reflexió entorn el futur de l'educació a Catalunya

8a jornada pec - capçalera4 

  

La Jornada PEC és l'espai mitjançant el qual es proposa l'exposició i reflexió del fet educatiu a la nostra ciutat, una oportunitat per a la trobada de tots els agents educatius en la que es plantegen reptes i experiències d’innovació educativa.

 

En aquesta 8ª edició, la ciutat de Vic vol promoure una jornada participativa i de reflexió entre els agents educatius de la ciutat, en la que es posarà a debat el futur de l’educació a Catalunya.

 

La jornada s’emmarca en la proposta que promou el Consell Escolar de Catalunya (CEC) i la Subdirecció de Qualitat Democràtica, sota el nom Ara és demà i en què es planteja un debat a nivell de territori català entorn cinc eixos de treball que parteixen de cinc ponències, elaborades per experts en cadascun dels àmbits, amb la intenció de centrar la reflexió en una sèrie d'aspectes rellevants:

 

 1. Els pilars dels sistema educatiu: Equitat, igualtat d’oportunitats, inclusió, qualitat, família, entorn digital.
 2. Arquitectura del sistema educatiu: Etapes educatives, currículum, educació obligatòria i postobligatòria, noves oportunitats.
 3. El centre educatiu: Autonomia de centre, avaluació, equip docent, treball en xarxa, projecte educatiu, implicació/participació de la comunitat educativa.
 4. El professorat: Accés, formació, ètica professional, perfil professional, mentoria.
 5. L’alumnat: Acompanyament, enfoc competencial, educació, aprenentatge, personalització. 

 

A banda d’abordar l’encàrrec partint d’una subcomissió de treball específica, l’organització d’Ara és demà ha promogut taules de debat territorials en les que s’ha convidat a persones i entitats vinculades a l'educació per tal de reflexionar i expressar les seves idees, propostes i conclusions, entorn els eixos de treball proposats.    

  

Amb la voluntat de mostrar una vegada més les ganes d’anar més enllà en temes educatius, Vic ha estat l’única ciutat que, per iniciativa pròpia, s’ha volgut sumar a la proposta generant un debat a nivell local; aportant d’aquesta manera la seva visió i reflexió entorn aquest tema amb l’objectiu que pugui quedar representada l’aportació de tota la comunitat educativa de la ciutat en el replantejament del futur de l’educació a Catalunya. D’aquesta manera, i a banda de publicar-ne els resultats a la web de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntment de Vic, les conclusions que es derivin de la 8a Jornada PEC quedaran incloses en el document final de reflexions i propostes, elaborat pel Consell Escolar de Catalunya, per encàrrec de la mateixa Consellera Meritxell Ruiz.

 

A la jornada hi estan convidats a participar professionals de l'educació, AMPA, famílies i persones a títol individual interessades en l'educació, prèvia inscripció.

 

Per a més informació:

 • Programa de mà 8a Jornada PEC
 • El període d'inscripcions a la 8a Jornada PEC ha finalitzat. 

  En cas que estigueu interessats en assistir a la jornada, podeu presentar-vos a l’edifici el Sucre (Carrer de l'Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5) el mateix dissabte dia 22 d’abril a les 8.30h.

 

Programa i contingut de la 8a Jornada PEC

 
8.30 h

9.00 h
9.30 h

10.00h

14h
Arribada i acreditacions

Inauguració i benvinguda
a càrrec de l'Alcaldessa de Vic, Sra. Anna Erra, i el
president del Consell Escolar de Catalunya, Sr. Lluís Font

Presentació dels eixos de treball

Taules de debat, amb pausa - esmorzar, i plenari

Cloenda de la jornada
8a Jornada PEC 
     
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...