Sou aquí: Inici Notícies Dos membres del Consistori Infantil de Vic escollits com a representants al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

Dos membres del Consistori Infantil de Vic escollits com a representants al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya

L’Ainhoa Porta i en Martí Bancells seran els nous representants de Vic al CNIAC

Mar 15, 2016

Durant la sessió del Consistori Infantil de Vic d’aquest dilluns dia 14 de març, un dels punts dins l’ordre del dia ha estat l’elecció dels nous membres que representaran la ciutat de Vic dins el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), durant els propers dos anys.

 

Aquest òrgan de participació va ser constituït el passat 20 de novembre de 2014, moment en  què la Polina Shchervakova, de l’Escola Sta. Caterina de Siena i una Consellera Infantil de Vic del curs 2013/14, va ser la representant de la nostra ciutat exercint el càrrec de secretària de l’entitat fins a data d’avui.

 

Partint del Decret dels consells de participació territorial i nacional dels infants i adolescents de Catalunya aprovat el passat dia 23 de juliol de 2013 com a marc de referència jurídica, a partir del qual es defineix la funció dels consells participació infantils i d’adolescents, el CNIAC es planteja com a òrgan consultiu i de participació amb una funció de representació dels interessos col·lectius per tal de fer les propostes corresponents.

 

Partint del dret dels infants i joves a ser escoltats i tinguts en compte, recollit als articles 27 i 34 de la llei dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència, l’objectiu d’aquest òrgan de nova creació és la de fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.

 

En primer any de funcionament, la funció del CNIAC ha estat la d’elaborar les bases i el funcionament d’aquest nou òrgan de participació infantil, com ara els canals de comunicació, l’organització dels seus participants, els canals de participació o els membres que en formen part.

 

En aquest punt, i davant el fet que la consellera que fins ara havia representat el Consistori Infantil de Vic ha hagut de deixar el càrrec, a la sessió de Consistori infantil del passat dilluns dia 14 de març, els Consellers i Conselleres Infantils van escollir els nous membres que actuaran com a representants de la ciutat al CNIAC.

 

 

Havent rebut l’interès per part de tres membres del Consistori Infantil per formar part del CNIAC, dues nenes i un nen, es va procedir a la votació per tal d’escollir la nostra representant femenina. Finalment l’Ainhoa Porta i en Martí Bancells han estat els dos infants escollits entre tots els consellers i conselleres que formen part del Consistori Infantil d’aquest curs 2015/16, de manera que actuaran com als representants de la nostra ciutat en aquest òrgan de decisió, en un mandat que tindrà dos anys de durada.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...