Sou aquí: Inici Notícies El proper 2 de maig les escoles implicades en el projecte "Projecte cultura emprenedora a les escoles" organitzen la 2a Trobada de cooperatives
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

El proper 2 de maig les escoles implicades en el projecte "Projecte cultura emprenedora a les escoles" organitzen la 2a Trobada de cooperatives

Escola Dr. Joaquim Salarich, Col·legi Sagrat Cor, Col·legi Pare Coll - Fedac Vic i Col·legi Escorial

Abr 27, 2016

El proper dilluns dia 2 de maig les cooperatives creades pels alumnes de 5è de primària, Salarich Vic i  Salarich Pro de l’escola Dr. Joaquim Salarich, Material 100% i Un Tic del Col·legi Sagrat Cor, Yabadumba, Lapits i Spoom del Col·legi Pare Coll – Fedac Vic, i Coopcraft i Dismo del Col·legi Escorial, organitzen la 2a trobada de cooperatives en el marc del Projecte Cultura emprenedora a les escoles, impulsat per la Diputació de Barcelona i amb el suport de la Regidoria d’educació de l’Ajuntament de Vic.

 

El projecte, que enguany arriba a la seva 4a edició a la nostra ciutat, ofereix a l’alumnat la possibilitat de crear i gestionar una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la ciutat.

 

El projecte, aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça una vessant de responsabilitat social. Per això, el procés empresarial de creació, organització i gestió d'una cooperativa a l'escola té la finalitat de fomentar l'esperit emprenedor que ajudi a adquirir valors, habilitats i capacitats com competència lingüística, cultural, social i ciutadana, matemàtica i competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

 

Després d’una formació inicial per part del professorat que acompanya als alumnes participants al projecte, des del passat mes de novembre els alumnes han estat treballant de valent en aquest projecte, havent seguit diferents fases per arribar a elaborar un producte que caldrà vendre al mercat setmanal de Vic: elecció dels membres de la junta, redacció i registre d’estatuts, creació de comissions de treball i celebració d’assemblees de socis, elaboració de prototips de productes, estudi de mercat, aportació de capital econòmic per poder comprar el material necessari per elaborar els productes, disseny d’un logotip i material de difusió, videoconferències per a la coordinació amb l’entitat que promou el projecte, creació i gestió d’un blog, sol·licitud de parada al mercat setmanal, elecció d’entitat o ong a la que destinaran el 10% dels beneficis, entre d’altres.

 

Al llarg de tot aquest procés, han estat diverses les entitats que han col·laborat amb les cooperatives oferint xerrades i tallers als alumnes per tal d’ajudar-los en cadascuna de les fases del projecte: Universitat de Vic, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Creacció, Cooperativa Plana de Vic, Ajuntament de Vic, entre d’altres entitats, així com persones a títol personal atesa la seva llarga experiència professional en algun sector concret.

Amb la finalitat de veure la feina feta per les cooperatives al llarg d’aquests mesos, així com el fet que els nens i nenes puguin conèixer l’experiència per part de la resta d’escoles participants, es proposa un acte de presentació de les cooperatives que tindrà lloc el proper dilluns dia 2 de maig a l’Auditori Marià Vila d’Abadal – Recinte firal El Sucre (Carrer de l'Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5), a les 10.00h.

Durant la primera part de l’acte, les cooperatives ens presentaran la seva experiència i el procés que han hagut de seguir a l’hora de crear una cooperativa i, durant la segona part, els nens i nenes coneixeran els productes que els seus companys cooperativistes vendran el dia de mercat.

 

L’acte serà presidit pel Regidor d’Educació; Àlvar Solà, el Diputat delegat d’Educació; Rafael Homet, i Laura Abillar, tècnica referent de la Diputació de Barcelona.

 

Després d’aquesta activitat, serà el moment de vendre els productes al mercat setmanal de Vic, de manera que l’escola Dr. Joaquim Salarich i el Col·legi Sagrat Cor ho faran el proper dimarts dia 24 de maig i, en el cas del Col·legi Pare Coll – Fedac Vic i Escorial, podrem adquirir els seus productes el proper dia 31 de maig.

 

El projecte Cultura emprenedora a les escoles va ser iniciat durant el curs escolar 2012/13 essent l’escola Dr. Joaquim Salarich la primera en adherir-se al programa. Després d’oferir la possibilitat de participar-hi a la resta de centres educatius de primària de la ciutat, es va fer un sorteig entre els que van mostrar interès, per tal que, sota les indicacions de la Diputació de Barcelona, s’hi poguessin adherir progressivament la resta d’escoles interessades (a raó d’un centre nou per any acadèmic).

 

Per això, durant el segon any d’implementació del projecte a la nostra ciutat s’hi va adherir el Col·legi Sagrat Cor, en la tercera edició el Col·legi Pare Coll es va sumar a la iniciativa i, durant aquest darrer curs escolar ha estat el Col·legi Escorial el nou centre que ha ofert als seus alumnes de 5è formar part del projecte.

 

salarich1

Cooperativa Salarich Vic de l’escola Dr. Joaquim Salarich

salarich2

Cooperativa Salarich Pro de l’escola Dr. Joaquim Salarich,

sagrat1

Cooperativa Material 100% del Col·legi Sagrat Cor

sagrat2

Cooperativa Un Tic del Col·legi Col·legi Sagrat Cor

pare coll1

Cooperativa Yabadumba del Col·legi Pare Coll – Fedac Vic

pare coll2

Cooperativa Lapits del Col·legi Pare Coll – Fedac Vic

pare coll3

Cooperativa Spoom del Col·legi Pare Coll – Fedac Vic

escorial1

Cooperativa Coopcraft del Col·legi Escorial 

escorial2

Cooperativa Dismo del Col·legi Escorial

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...