slide-08.jpg
slide-06.jpg
slide-03.jpg
recarrega.jpg
slide-08.jpg
CAPÇALERA MOU-TE.jpg

A partir d’aquest divendres es restitueix el pagament del transport

Aquest dissabte el bus urbà circularà però es modifiquen els horaris a la línia L6

 A partir d’avui a la mitjanit quedarà restituït el pagament de les tarifes integrades del transport públic i dels títols propis de Vic. La restitució es fa efectiva d’acord amb el que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va aprovar per unanimitat la setmana passada, en què se suspenia temporalment el pagament de les tarifes de transport públic entre els dies 2  i 9 d’abril coincidint amb la restricció excepcional de mobilitat i l’aturada de tots els sectors econòmics que no fossin essencials. La gratuïtat dels títols propis de l’Ajuntament de Vic estava decretada mitjançant decret d’alcaldia, vinculat al reial decret-llei 10/2020 de 29 de març.

 

L’ATM recorda a totes les persones usuàries que han fet ús del transport públic entre el 2 i el 9 d’abril que guardin qualsevol abonament de transport (com ara T-usual o T-jove) amb validesa durant aquest interval de vuit dies. Un cop acabi el període d’emergència es compensaran aquests vuit dies de gratuïtat, ja que l’atenció i les sol·licituds presencials estan temporalment interrompudes.

 

Horaris del bus urbà de Vic per Setmana Santa

 

Aquest dissabte 11 d’abril, en no ser festiu a Vic, el bus urbà circularà amb els mateixos horaris reduïts d’aquests últims dies. També s’informa que, segons l’establert per la Generalitat de Catalunya i tenint en compte la reduïda demanda d’aquestes línies últimament, per Setmana Santa -entre demà divendres 10 d’abril i dilluns 13 d’abril (ambdós inclosos)- les línies interurbanes de transport públic per carretera no donaran servei. Només mantindrà les expedicions establertes per als dies festius la línia 449: Vic-Roda-Manlleu-Torelló-Sant Pere de Torelló (inclòs també el dissabte, tot i no ser festiu).

 

Es recorda que, tenint en compte que la línia interurbana 470 (La Guixa-Vic) no circularà, el dissabte 11 d’abril es modifiquen els horaris del bus urbà establerts actualment per a la línia L6 (La Guixa-Tanatori), per tal d’adaptar-se a les necessitats d’accés a Vic. El proper dimarts es tornarà als horaris que s’han fet durant aquesta darrera setmana.

 

El dissabte 11 d’abril, els horaris de la L6 seran els següents:

 

  • Estació d’autobusos (9.45 h)-Plaça de la Creu (9.57 h)-Pl. Sta. Clara (10.09 h)- Estació d’autobusos (10.15 h).
  • Estació d’autobusos (12.15 h)-Plaça de la Creu (12.27 h)-Pl. Sta. Clara (12.39 h)-Estació d’autobusos (12.45 h).

 

Consulteu els horaris del bus urbà de Vic aquí. 

Llegir més

Des d’avui dijous, 2 d'abril i fins al 9 d’abril el transport públic de Vic serà gratuït

Avui entra en vigor la gratuïtat dels viatges en transport públic. Informar també que, a partir de demà divendres el bus urbà oferirà nous horaris, reduint l’oferta fins a un 31%

A partir d’avui 2 d’abril i fins al proper 9 d’abril la xarxa de transport públic de Vic serà gratuïta. En virtut del reial decret-llei 10/2020 de 29 de març, el desplaçament de les persones queda limitat excepte per a aquelles persones que treballin en serveis essencials per al funcionament bàsic de la societat. La policia té l’encomana de vetllar pel compliment d’aquesta restricció i en qualsevol moment pot demanar als viatgers l’acreditació. En cas que no es pugui demostrar que es treballa en un servei essencial, la persona podrà ser multada. La suspensió de tarifes és, per a aquestes persones que durant aquest període de màxima excepcionalitat han de treballar, un petit reconeixement i una mesura per ajudar-los a fer més fàcil el seu dia a dia.

 

Amb tot Fabiana Palmero, regidora de Mobilitat, recorda la necessitat de confinament de la població i de quedar-se a casa mentre duri aquest episodi, així com també limitar els desplaçaments només als que estiguin autoritzats i siguin estricament necessaris.

 

Atesa la circular 5/2020 de l’Autoritat del Transport Metropolità, fins al 9 d’abril les tarifes del Sistema Tarifari Integrat queden temporalment suspeses. Tots els desplaçaments fets en transport públic, mitjançant títols integrats, seran de franc. També seran gratuïts tots els desplaçaments fets amb els títols propis i socials de l’Ajuntament de Vic. A partir d’avui dijous, els autobusos urbans de Vic tindran precintada la validadora de tiquets. Els conductors dels busos emetran un bitllet senzill per passatger que es quedarà el propi conductor. D’aquesta manera, els viatgers podran continuar accedint als busos per la segona porta (sense haver d’interactuar amb el viatger) i es podrà tenir un còmput d’ocupació dels vehicles. L’emissió del bitllet senzill, sense cost, es traurà perquè la tinença d’un títol de transport és rellevant a efectes de cobertura de l’Assegurança Obligatòria de Viatgers.

 

L’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) facilita informació a les persones usuàries sobre la suspensió de tarifes en el transport públic de Catalunya a l’apartat de preguntes freqüents que podeu consultar aquí.

 

Nous horaris

 

Demà divendres 3 d’abril, i fins a nou avís, també entren en funcionament els nous horaris del bus urbà de Vic, que reduiran en un 31% l’oferta habitual.

 

Per tal de reajustar l’oferta a la demanda actual –el 27 de març el bus urbà de Vic va registrar una disminució d’usuaris de gairebé el 96%- s’ofereix una oferta d’expedicions equivalent a una tercera part de la que hi ha normalment. Els horaris establerts procuren donar servei als treballadors d’activitats essencials que continuen en actiu, així com també cobrir les necessitats de mobilitat bàsiques dels ciutadans. Els nous horaris son:

 

Horaris_covid19_1-1-4-2020

Horaris_covid19_2_1-4-2020

 

Es recorda que continua vigent la necessitat de no superar un terç de la capacitat dels vehicles en tot moment, en compliment de l’establert en la resolució de la Generalitat SLT/737/2020 de 13 de març, per la qual s’adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel COVID-19.

Llegir més

Vic disminueix el nombre de busos urbans per prevenir el contagi del coronavirus

Les zones d’aparcament taronja, verda i blava continuen sent gratuïtes fins a nou avís per afavorir el confinament a casa

 

A partir d’avui, la freqüència de busos urbans disminueix un 43% fins a nou avís.

 

La regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, exposa que la mesura està acordada per garantir els desplaçaments obligatoris tot i que al llarg de la setmana hi poden haver nous reajustaments, seguint les mesures aprovades per la Generalitat.

 

S’han eliminat les línies 7 i 8 perquè paren a equipaments municipals tancats o coincideixen amb recorreguts d’altres línies.

 

Palmero remarca que s’han augmentat la neteja en els diversos busos i es garanteixen les condicions preventives per contenir el contagi del coronavirus.

 

Tot i així, la regidora de Mobilitat recorda que s’han de limitar els desplaçaments si no és per fer els que estan autoritzats.

 

Els horaris dels busos urbans son els següents:

Horaris_covid19_1

Horaris_covid19_2

 

 Els horaris dels autobusos interurbans també han variat (s'inclou l'horari de l'anomenada L5 (470). Atès que poden anar-se modificant, preguem que consulteu els horaris als punts d'informació d'horaris de cada operador.

 

Zona blava, verda i taronja gratuïta

 

Des de dissabte passat les places d’aparcament de les zones taronja, blava i verda son gratuïtes, fins a nou avís, per afavorir que la gent es confini a casa.

 

Per altra banda, la regidora de Mobilitat recorda que no es pot aparcar a les zones de càrrega i descàrrega i la Z-DUMA, a excepció dels vehicles que poden fer-ho habitualment, per poder garantir el subministrament de productes en els comerços oberts.

 

La limitació de circulació a les illes de vianants, que no requereix personal a peu de carrer, es manté per contribuir a la limitació de desplaçaments per la ciutat.

Llegir més
Més notícies

Destaquem

Xarxes Socials

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...