slide-08.jpg
slide-06.jpg
slide-03.jpg
recarrega.jpg
slide-08.jpg
CAPÇALERA MOU-TE.jpg

Afectacions a la mobilitat atès a la Cavalcada dels Reis d'Orient a Vic

A les 6 de la tarda els Reis d’Orient arribaran per la carretera de Barcelona acompanyats pel seu seguici i a dos quarts de 9 del vespre entraran a la plaça Major

La nit més màgica de l’any arriba a la seva 79a. edició a la ciutat de Vic amb totes les mesures sanitàries garantides. Els Reis d’Orient acompanyats pels seu seguici entraran a les 6 de la tarda per la carretera de Barcelona i a dos quarts de 9 del vespre, arribaran a la plaça Major.

 

 

Una vegada més, i des del 1944 quan l’Ajuntament s’encarrega d’organitzar la rebuda dels Reis Mags a la ciutat, es preveu una de les cavalcades més lluïdes i emblemàtiques del país. Serà aproximadament a les 9 del vespre quan des de la balconada de l’Ajuntament, Ses Majestats rebin la benvinguda de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, i el rei Melcior adreci unes paraules a la ciutadania i el popular “a dormitare, a la nonne”.

 

Tal com estableix la tradició, s’anima a tota la quitxalla a rebre els Reis d’Orient amb lluminosos fanalets. La patgessa Elisea  i el patge Berenguer seran els encarregats, com a carters reial de Ses Majestat, que de  recollir totes les cartes.

 

Recorregut de la Cavalcada

 

Reis 2023 - Recorregut

 

Inici a la carretera de Barcelona, Passeig de la Generalitat, Parc de Jaume Balmes, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de la Soledat, carrer de l’Hospital d’en Cloquer, carrer de Francesc M. Masferrer, carrer del Bisbe Torras i Bages, Plaça de Santa Teresa, Rambla del Passeig, Plaça de Santa Clara, Rambla del Carme, Rambla Davallades, Rambla de l'Hospital, Carrer del Doctor Junyent, Carrer Mossèn Josep Gudiol, Carrer Jacint Verdaguer i Plaça Major.

 

       Afectacions temporals en la circulació de vehicles

 

·       A partir de les 4 de la tarda, i fins que acabi la Cavalcada, no es podrà accedir al Passeig de la Generalitat des de la sortida Vic Sud.

 

·       A partir de dos quarts de 6 de la tarda, i fins que acabi la Cavalcada, no es podrà circular en tot el recorregut de la Cavalcada dels Reis d’Orient i els trams de carrers que hi donen accés. La fi de les restriccions es faran en funció del pas de la cavalcada.

 

Reis 2023 - Talls carrers

 

Prohibicions temporals de parada i d’aparcament

 

·       A partir de les 2 del migdia no es podrà aparcar en els aparcaments habituals ubicats al llarg del recorregut de la Cavalcada i en alguns dels carrers adjacents (Passeig de la Generalitat, c. Hospital d’en Cloquer, c. de Francesc Maria Masferrer, c. Prat d’en Galliners,  Rambla del Passeig, la Rambla del Carme, la Rambla Davallades, Rambla de l’Hospital, Rambla Sant Domènec, c. Doctor Junyent c. Mossèn Josep Gudiol i carrer de Jacint Verdaguer. Tots els punts on es prohibeixi l’aparcament estaran degudament senyalitzats

 

Afectacions en les línies de transport urbanes i interurbanes

 

·       Bus urbà: L’últim bus urbà que circularà el dia 5 de gener arribarà a l’estació d’autobusos a tres quarts de 5 de la tarda.

 

·       Autobusos interurbans: A partir de les 4 de la tarda les parades de la Ponzella i Pont del Blanqueig queden anul·lades.

 

Llegir més

Afectacions a la mobilitat durant el Mercat Medieval de Vic 2022

Del 6 al 12 de desembre hi haurà afectacions al transport públic i al transport privat a diferents punts de la ciutat.

Vic celebra el Mercat Medieval del 8 a l’11 de desembre. A partir del dia 6 hi haurà afectacions a la mobilitat, tant al transport públic com al privat, a diferents punts de la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restriccions en vehicle privat:

 

Afectacions vehicle privat MM22

Afectacions de circulació al vehicle privat

 

Del 6 al 12 de desembre hi haurà afectacions a:

 • Passeig de la Generalitat, entre la carretera de la Guixa i la rambla de Sant Domènech. Només es permetrà el pas del veïnat d’aquests carrers entre el tram comprés entre la carretera de la Guixa i el Passeig Pep Ventura.
 • Carrer dels Pellaires.

 

Del 7 al 12 de desembre hi haurà afectacions a:

 • C/ Hospital d’en Cloquer, Rambla Sant Domènech, C/ de Sant Antoni Maria Claret, C/ de Santa Maria, C/ de la Ramada, Plaça de la Catedral, Plaça del Bisbe Oliva, Plaça de la Pietat, C/ del Pare Xifre, Plaça del Pes, Plaça Sant Felip i C/ dels Corretgers.

 

Dissabte 10 de desembre:

 • De 5 del matí a 5 de la tarda hi haurà afectacions al carrer Jacint Verdaguer, entre la plaça de l’Estació i la rambla Hospital, atès que hi haurà les parades del Mercat de dissabte

 

Diumenge 11 de desembre:

 • De 5 del matí a 5 de la tarda es tallarà el passeig de la Generalitat per ubicar les parades del mercat de diumenge.

 

Aparcaments:

 

Vic disposa de més de 20.000 places d’aparcament, ja siguin gratuïtes o de pagament, repartides per la ciutat.

Totes les bosses d’estacionament estan senyalitzades mitjançant senyalització vertical.

Els carrers que presenten restriccions de trànsit tindran l’aparcament prohibit des de les 6 del matí del primer dia de la restricció de circulació fins el dia 12.

 

Aparcaments_MM22

Aparcaments de la ciutat

També podeu consultar el mapa dels aparcaments de la ciutat clicant a aquí.

 

Afectacions al bus urbà:

 

 • L1 – Serra de Senferm:  Atès al tancament de Rambla Sant Domènec, del 7 a l’11 de desembre, la línia 1 - Serra de Senferm del bus urbà, no farà les parades: Sant Domènec/Sant Pere i Casal Mossèn Guiteras.
 • L6 – Sentfores – La Guixa – Tanatori: Circularà amb normalitat en la ruta d’anada, tot i que, la tornada es farà pel carrer de Mossèn Josep Gudiol. Així, no es pararà en les parades del Passeig de la Generalitat-Andreu Febrer, rambla del Passeig (Escorial), plaça Santa Clara (Pare Coll-Sant Miquel) i carrer Verdaguer.
 • Totes les línies: El dissabte 10 de desembre, atès a la presència del mercat setmanal al c/ Jacint Verdaguer, cap de les línies del bus urbà de Vic farà parada en aquest carrer.

 

Afectacions bus MM22

Afectacions al servei de bus urbà de Vic

 

Bus interurbà:

 

 

 • Línia Exprés E12 – Barcelona –Vic: Durant els dies de celebració del Mercat Medieval, del 8 a l’11 de desembre, la línia interurbana e12 Barcelona –Vic, únicament farà parada a l’Estació d’autobusos de Vic. Indicar que el dia 8 farà horari de dia laboral i al cap de setmana s’ha ampliat els horaris.
 • Línia interurbana: 441 – Vic - Tona - Seva - Viladrau - El Brull: Atès al tancament de Rambla Sant Domènec, del 6 al 12 de desembre, la línia 441 - Vic-Tona-Seva-Viladrau-El Brull, no farà la parada: Rambla Sant Domènec - Carrer Sant Pere.
 • Línies interurbanes 406-407, 410, 441, 446, 470 (L5), 476, 710:  Atès al trànsit derivat del Mercat Medieval, del 4 al 8 de desembre al migdia, les línies interurbanes 406-407, 410, 441, 446, 470, 476, 710; només faran sortides i arribades des de l’Estació de busos de Vic.

Llegir més

Afectacions en la mobilitat per la inauguració de la biblioteca Pilarin Bayés

El dijous 6 i el divendres 7 d’octubre es produiran afectacions a la mobilitat en vehicle motoritzat al Passeig de la Generalitat, entre la carretera de la Guixa i la rambla de Sant Domènec

 

Per a la preparació dels actes d’inauguració de la biblioteca Pilarin Bayés, així com per a celebrar aquests actes, els dies 6 i 7 d’octubre es produiran afectacions a la mobilitat en vehicle motoritzat al Passeig de la Generalitat, entre la carretera de la Guixa i la Rambla de Sant Domènec.

 

Les afectacions a la mobilitat en vehicle privat seran:

 

 • Des de les 3 de la tarda fins a les 12 de la nit de dijous 6 d’octubre.
 • Des de les 9 del matí fins a les 11 de la nit del divendres 7 d’octubre

 

Durant aquests dos intervals de temps, es produirà una restricció de circulació total en el tram entre la carretera de La Guixa i el carrer de Lluís Vila d’Abadal, mentre que en el tram entre el c. de Pep Ventura i la Rambla Sant Domènech, només es permetrà la circulació de veïns i veïnes del carrer de Pep Ventura i els que s’hi accedeix a través d’aquest, així com els acompanyants dels alumnes de l’escola Centre en moments d’entrada i sortida de l’horari escolar.

 

L’aparcament de vehicles en aquest trams estarà prohibit des de les 3 de la tarda del dia 6 fins a les 11 de la nit del dia 7 d’octubre. També es prohibirà l’aparcament al carrer de Lluís Vila d’Abadal, atès que s’habilitarà com a carrer de doble sentit de circulació per tal que els veïns amb aparcaments privats amb entrada per aquest carrer puguin accedir i sortir dels seus garatges, accedint al carrer per la carretera de La Guixa.

 

Llegir més
Més notícies

Destaquem

Xarxes Socials

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...