slide-08.jpg
slide-06.jpg
slide-03.jpg
recarrega.jpg
slide-08.jpg
CAPÇALERA MOU-TE.jpg

Es mantenen les tarifes actuals del transport públic per l'any 2022

L'ATM congela les tarifes del transport públic pel 2022

 

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ha acordat mantenir les tarifes del transport públic per al pròxim 2022. D’aquesta manera no es modificaran els preus, contribuint així a fer front a l'impacte negatiu que la pandèmia té per a moltes persones i famílies. Per altra banda, també s’ha optat per no modificar l’oferta de títols, que seguirà sent la mateixa que durant el 2021.

 

El manteniment de les tarifes permetrà ampliar la caducitat dels títols adquirits durant el 2021, que no caducaran fins al 31 de desembre del 2022. En el cas de la T-verda, la T-16 i la T-compensació covid, mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol.

 

El bitllet senzill del bus urbà de Vic, al tenir el preu referenciat en l’import marcat pel bitllet senzill d’una zona marcat per l’ATM, també mantindrà la tarifa actual.

 

Tarifes TP 2022

 

Llegir més

Afectacions a la mobilitat per Mercat Medieval de Vic 2021

Del 2 al 9 de desembre hi haurà afectacions en la mobilitat en vehicle privat i en transport públic en diversos punts de la ciutat

Vic celebra del 4 al 8 de desembre el Mercat Medieval. A partir del dijous 2 de desembre hi haurà afectacions en la mobilitat, tant en transport públic com privat, en diferents punts de la ciutat. Tanmateix, l’Ajuntament ha habilitat diversos pàrquings propers al centre de la ciutat per poder aparcar el vehicle.

 

Restriccions en vehicle privat

 

 • Del 2 al 9 de desembre hi haurà afectacions al passeig de la Generalitat, entre la carretera de la Guixa i la rambla de Sant Domènec. Només es permetrà el pas del veïnat d’aquests carrers entre el tram comprès entre la carretera de la Guixa i el passeig Pep Ventura.
 • Del 3 al 9 de desembre hi haurà afectacions als carrers: Soledat, c. dels Pellaires, c. Hospital d’en Cloquer, Rambla Sant Domènec, Rambla dels Montcada i Rambla del Bisbat.
 • Dissabte 4 de desembre, de 5 del matí a 5 de la tarda hi haurà afectacions al carrer Jacint Verdaguer, entre la plaça Estació i la rambla Hospital.
 • Dimarts 7 de desembre de 5 del matí a 5 de la tarda estaran tallat els carrers entre els carrers: Bisbe Morgades i rambla Hospital per ubicar les parades del mercat setmanal. El carrer Bisbe Morgades restarà obert a la circulació de vehicles.
 • El diumenge 5 de desembre de 5 del matí a 5 de la tarda es tallarà el passeig de la Generalitat per ubicar les parades del mercat setmanal.

 

Aparcaments

 

Vic disposa de més de 5.500 places d’aparcament, ja siguin gratuïtes o de pagament, repartides per la ciutat. Totes aquestes bosses d’estacionament estan senyalitzades mitjançant senyalització vertical.

 

A banda dels aparcaments habituals de la ciutat, s’han habilitat dues zones d’estacionament: un aparcament al carrer de Rafael Subirachs i Ricard, i un altre aparcament al pati de l’escola Sagrat Cor, (entrada pel c. Pare Huix).

Mapa dels aparcaments de la ciutat

 

Bus urbà

 

 • L1 – Serra de Senferm:  Atès al tancament de Rambla Sant Domènec, del 3 al 9 de desembre al migdia, la línia 1 - Serra de Senferm del bus urbà, no farà les parades: Sant Domènec/Sant Pere i Casal Mossèn Guiteras.


Mapa de les afectacions de la línia L1

 

 • L6 – Sentfores – La Guixa – Tanatori: Atès al tancament de la rambla del Bisbat i de la rambla dels Montcada, del 2 al 9 de desembre, la línia 6 del bus (Sentfores-La Guixa/Tanatori) circularà amb normalitat en la ruta d’anada, tot i que, la tornada es farà pel carrer de Mossèn Josep Gudiol. Així, no es pararà en les parades del Passeig de la Generalitat-Andreu Febrer, rambla del Passeig (Escorial), plaça Santa Clara (Pare Coll-Sant Miquel) i Verdaguer.

 

Mapa de les afectacions de la línia L6

 

 • Dies de mercat setmanal (totes les línies): El dissabte 4 i dimarts 7 de desembre, atès a la presència del mercat setmanal al c. Jacint Verdaguer, cap de les línies del bus urbà de Vic farà parada a la parada Verdaguer, fins aproximadament a les 5 de la tarda.

 

Bus interurbà

 

 • Línia Exprés E12 – Barcelona –Vic: Durant els dies de celebració del Mercat Medieval, del 4 al 8 de desembre, la línia interurbana e12 Barcelona –Vic, únicament farà parada a l’Estació d’autobusos de Vic.
 • Línia interurbana: 441 – Vic - Tona - Seva - Viladrau - El Brull: Atès al tancament de Rambla Sant Domènec, els dies 3 i 9 de desembre, la línia 441 - Vic-Tona-Seva-Viladrau-El Brull, no farà la parada: Rambla Sant Domènec - Carrer Sant Pere.
 • Línies interurbanes: 406-407, 410, 441, 446, 470 (L5), 476, 710:  Atès al trànsit derivat del Mercat Medieval, del 4 al 8 de desembre al migdia, les línies interurbanes 406-407, 410, 441, 446, 470, 476, 710; només faran sortides i arribades des de l’Estació de busos de Vic.
Llegir més

S’aprova per unanimitat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per una ciutat més saludable

El Pla, treballat de formava participativa per la ciutadania i agents socials implicats, defineix el model de mobilitat a Vic en els propers sis anys on s’aposta per una mobilitat activa i sostenible

El ple d’ahir va aprovar per unanimitat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Vic, el document bàsic per definir el model de mobilitat a la ciutat en els propers sis anys. Tal com va destacar la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, és l'eina que dibuixa la mobilitat sostenible i activa a Vic per seguir consolidant una ciutat saludable on es posen les persones al centre i s’estableixen nous eixos cívics-saludables que treballen per una ciutat policèntrica i amb diversos pols d’atracció, en la línia del POUM.

 

El PMUS s’ha treballat de forma participativa en diverses sessions per reflectir al màxim les necessitats i ajustar-se al model de ciutat a la mesura humana per la que es treballa. Totes les propostes s’han englobat en quatre reptes:

 

 •  Millora de les xarxes de transport per afavorir una ciutat policèntrica.
 • Fer els carrers atractius, segurs, saludables i pensats per les persones.
 • Millorar la competitivitat.
 • Governança i educació cívica.

 

Palmero va remarcar l'objectiu de seguir apostant per una mobilitat sostenible amb un bon pla, que tot i que s’ha fet esperar, ha valgut la pena per poder-lo millorar de forma conjunta i debatent-lo.

 

La regidora d'ERC, Viqui Terricabras, tot i mostrar-se satisfeta pel pla va lamentar la tardança en elaborar-lo. Afegint el neguit pel temps i oportunitats perdudes per haver pogut perdre subvencions en el marc del Next Generation.

 

En la mateixa línia el regidor de Capgirem Vic, Roger Cumeras, va fer una valoració positiva per la incorporació de les aportacions fetes pel grup municipal que representa. Tot així, va criticar haver perdut nou anys de transformació per una mobilitat sostenible i cap a una ciutat enfocada als objectius de l’agenda 2030.

 

Per la seva banda la regidora del PSC, Carme Tena, va recalcar haver perdut l’oportunitat d’acollir-se a subvencions europees per “una mala i lenta gestió”. Tena va exposar que la solució hauria estat convocar un ple extraordinari per aprovar el pla i poder accedir a les subvencions.

 

La regidora de Mobilitat va concloure que tot i les crítiques rebudes era un gran dia per poder disposar d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, treballat, consensuat i pensat perquè les persones siguin al centre. “Apostem per un bon pla i esperem poder aconseguir un bon finançament, aprovar un pla a corre cuita per tenir un bon finançament no és la nostra manera de fer política”, va dir. A més, encara que s’hagués fet un ple extraordinari no s’hauria complert amb el període d’exposició pública de 45 dies necessaris ni hauria transcorregut el temps necessari per acollir-se a les subvencions europees, va afegir.

 

 

Més passos per una ciutat accessible

 

També per unanimitat es va aprovar el Pla d’accessibilitat de Vic que és un instrument de promoció de l’accessibilitat en l’àmbit municipal, que identifica les barreres arquitectòniques en els diferents àmbits de la població, en proposa solucions, en fa un pressupost i estableix un programa per a la seva progressiva eliminació per tal d’assolir que Vic sigui plenament accessible, d’una manera racional i planificada.

 

La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero, va exposar que el pla presenta una programa per a la progressiva eliminació de les barreres arquitectòniques perquè la ciutat sigui plenament accessible i que ja s’havia presentat a la Taula de Diversitat Funcional. Palmero va voler recordar que ja es té en compte l’accessibilitat en les noves obres però el Pla ajuda a traçar unes línies necessàries per seguir-hi treballant.

 

La regidora d'ERC, Viqui Terricabras, es va mostrar satisfeta pel projecte tot i lamentar que s’hagués tardat tant en fructificar el que s’havia aprovat en una moció de l’any 2015.

 

Roger Cumeras, de Capgirem Vic, es va mostrar satisfet per l’arribada d’un nou pla fonamental tot i no incloure’s l’estudi d’accessibilitat en equipaments municipals i mitjans de comunicació. “La intenció és bona però encara hi ha molts carrers històrics inaccessibles", va dir.

 

 

Durant el ple també es va aprovar per unanimitat el projecte de reurbanització del carrer Nou, entre el carrer de Sant Sebastià i la plaça d’Angels Custodi, que permetrà completar el projecte de remodelació del carrer. La regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, va dir que s’estava treballant per donar compliment a les demandes del veïnat i dels comerciants  i poder transformar el carrer, com ja s’havia exposat en una reunió informativa.

 

La regidora d'ERC, Sandra Quilez, va posar sobre la taula que els veïns encara no tenien la informació necessària sobre l’inici de les hores i que desconeixien les afectacions que podrien tenir.

 

Palmero va recordar el contacte permanent amb veïnat i comerciants i va afirmar que tot i que les obres durarien uns quatre mesos per tram, cada veí tindria una afectació màxima de 15 dies i se’ls proporcionarien alternatives d’aparcament

Llegir més
Més notícies

Destaquem

Xarxes Socials

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...