slide-08.jpg
slide-06.jpg
slide-03.jpg
recarrega.jpg
slide-08.jpg
CAPÇALERA MOU-TE.jpg

Afectacions per obres de millora a la carretera de la Guixa

Des de dilluns 19 d'octubre i durant dues setmanes, la Diputació de Barcelona, titular de la via, realitzarà tasques de millora a la Carretera de la Guixa (BV-4316).

A partir de dilluns 19 d’octubre i durant dues setmanes, la Diputació de Barcelona realitzarà tasques de millora a la Carretera de la Guixa (BV-4316) entre els punts quilomètrics PQ 0+600 i PQ 6+300, de l’accés a la Carretera de Barcelona (N-152a) fins a Santa Eulàlia de Riuprimer.

 

Les obres que es realitzaran a la carretera preveuen la pavimentació les cunetes per fer-les practicables, atès que la carretera és estreta en certs trams, i s’aprofitarà per allargar i/o reparar desaigües o serveis; garantint una millora de la seguretat de la via.

 

Les afectacions s’aniran produint en diversos punts/trams localitzats, i es regularà el trànsit (per pas alternatiu) en les fases que així es requereixin.

Llegir més

L’Ajuntament de Vic incorpora tres cotxes elèctrics de Som Mobilitat a la flota municipal

A partir de les 3 de la tarda, aquests vehicles podran ser utilitzats per la ciutadania que prèviament s’hagi associat a la cooperativa.

En un nou pas per continuar avançant cap a una mobilitat més sostenible a la ciutat, l’Ajuntament de Vic s’ha associat a la cooperativa Som Mobilitat per tal de poder fer un ús compartit de tres cotxes 100% elèctrics. L’Ajuntament ha comprat un paquet d’hores d’ús dels vehicles perquè el personal municipal pugui utilitzar-los de les 8 del matí a les 3 de la tarda, mentre que la resta d’hores i els caps de setmana estaran a disposició de la ciutadania que s’associï a la cooperativa Som Mobilitat. Dos vehicles (un Renault Zoe i una Renault Kangoo) estaran aparcats al carrer Indústria, 69, a l’aparcament dels Serveis Municipals, i un altre vehicle (un Renault Zoe) es trobarà al carrer Francesc M. Masferrer, 2. En aquests dos llocs d’estacionament reservat hi ha punts de recàrrega elèctrica.

 

Amb aquest sistema de cotxe compartit es posa en pràctica la mobilitat sostenible des de molts punts de vista: es promou que els veïns i les veïnes de Vic provin els avantatges d’un cotxe elèctric, es fomenta l’hàbit de compartir cotxe entre diferents persones i evitar que cadascuna n’hagi de comprar un, es redueix el parc de vehicles de la ciutat de manera que es guanya en places d’aparcament disponibles, es paga només per les hores que s’utilitza el vehicle i la persona s’estalvia les despeses associades d’assegurança, carburant o manteniment, entre altres.

 

En la presentació que s’ha fet aquest migdia, el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, ha explicat que la incorporació de tres vehicles elèctrics a la flota municipal s’emmarca en l’adhesió de l’Ajuntament de Vic al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia, i en els compromisos de l’Horitzó 2030, que té l’objectiu de reduir d’aquí a deu anys el 30% de gasos d’efecte hivernacle. “Hem de descarbonitzar l’economia i fer una transició energètica, reduint el CO2 i els altres gasos d’efecte hivernacle”, ha remarcat.

 

“Estem molt contents de presentar aquest projecte per completar una xarxa d’ús municipal que s’obre a la ciutadania”, ha subratllat Castells. Segons ell, la voluntat és fer una renovació progressiva de la flota de vehicles municipals i de moment s’ha posat en marxa aquesta prova de sistema compartit. Per a aquests tres vehicles, l’Ajuntament de Vic i Som Mobilitat han signat un contracte de serveis per a un any, amb modalitat de rènting.

 

La regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, ha dit que amb la incorporació d’aquests vehicles elèctrics compartits “assolim una nova fita cap a la mobilitat sostenible”. A part del personal tècnic de l’Ajuntament, podran utilitzar aquests tres cotxes qualsevol persona associada de Som Mobilitat. “Això és cap on hem d’anar, és un pas inicial que esperem que vagi avançant i creixent, perquè aspirem a crear una nova modalitat de transport, una modalitat compartida”, ha dit Palmero.

 

El representant del grup local de Vic de la cooperativa Som Mobilitat, David Pérez, ha comentat que l’objectiu és fomentar “la mobilitat a peu, en bici, en bus i, allà on no arribis, amb cotxe compartit”. Segons ell, “un cotxe compartit treu de la ciutat sis cotxes, amb la qual cosa hi ha més espai per al ciutadà, es recuperen els carrers i hi ha menys embussos”. Com a entitat associada a la Taula de Mobilitat d’Osona, “la nostra missió és tenir ciutats netes”, ha destacat Pérez.

 

Som Mobilitat fa dos anys aproximadament que es va implantar a Vic, ciutat on en l’actualitat aquesta cooperativa disposa de set vehicles de cotxe compartit, dels quals quatre els utilitza principalment la UVic-UCC. Qui vulgui fer ús d’un vehicle de Som Mobilitat només cal que es doni d’alta com a soci a la https://www.sommobilitat.coop/. A partir d’aquí podrà descarregar-se una app amb la qual podrà reservar el vehicle –amb una antelació de fins a tres mesos- i també obrir-lo. Hi ha dues tarifes, una per si s’utilitza el cotxe de forma puntual i una altra per si es fa servir en dies fixos. Les tarifes inclouen tots els serveis: pàrquing, electricitat, assegurança a tot risc, manteniment i neteja. El servei està reservat a persones majors de 22 anys.

Llegir més

Les caminades i la bicicletada pedagògiques protagonitzen la Setmana Europea de la Mobilitat a Vic

Els veïns i veïnes assistents a les activitats d’aquest cap de setmana han pogut descobrir caminant entorns naturals i històrics de la ciutat, així com també fer un recorregut en bicicleta per l’entorn del Puig dels Jueus

Un total de 55 persones han participat aquest cap de setmana a les diverses activitats que s’han programat a Vic per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra fins demà dimarts per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com recorda Fabiana Palmero, regidora de Mobilitat i Urbanisme. Les activitats que s’han organitzat han sigut la caminada per la ruta històrica per la zona del Nen, la caminada per l’entorn del Puig dels Jueus i la pedalada pedagògica per l’entorn de Vic.

Dissabte a partir de les 5 de la tarda es va fer la ruta històrica per la zona del Nen, una caminada guiada per diversos punts d’interès cultural i patrimonial dins de la zona dels vermells, amb diverses parades informatives. L’activitat, que va començar a La Pista, davant l’escultura del Nen, va comptar amb la participació de 30 persones i va estar guiada per Josep Casanovas, historiador i professor de la UVic-UCC, el qual es va encarregar d’explicar a cada punt d’interès diversos fets i detalls històrics i culturals.

Diumenge, 15 persones van prendre part a la caminada guiada que es va fer a partir de dos quarts d’11 del matí per l’entorn natural del Puig dels Jueus. L’itinerari, que va comptar amb parades a diversos punts on es van comentar aspectes urbanístics i ambientals de l’entorn, va començar a l’ermita de Sant Miquel Xic i va acabar al Seminari passant per la Bassa, el Molí i alguns dels miradors que hi ha en aquesta zona natural. Les explicacions van anar a càrrec de tècnics municipals dels departaments de Mobilitat, Medi Ambient i Urbanisme.

A la pedalada pedagògica que també es va fer diumenge al matí, hi va haver 10 participants. L’activitat va consistir en la realització d’un itinerari en bicicleta per diversos carrers de la ciutat. Es van fer dos grups els quals van fer dues rutes en bicicleta per carrers de diverses tipologies: carrers residencials, carrils bici bidireccionals, unidireccionals i inscrits i illes de vianants. També es van realitzar parades informatives en les quals es va explicar als participants diversos aspectes de la normativa, comportaments i bones pràctiques de circulació i estacionament de bicicleta.

La pedalada va comptar amb la presència de la Guàrdia Urbana, Agents Cívics i Protecció Civil de Vic, els quals van acompanyar els dos grups i van realitzar les explicacions pertinents. La ruta va començar i acabar al Centre Cívic Can Pau Raba.

Aquest any, per complir amb les mesures de seguretat decretades arran de la pandèmia, cap activitat va comptar amb l’habitual refrigeri, i es van seguir tots els protocols com és l’ús de la mascareta i la inscripció prèvia per garantir el nombre permès de participants.

 

Objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat                                                       

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
Llegir més
Més notícies

Destaquem

Xarxes Socials

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...