slide-08.jpg
slide-06.jpg
slide-03.jpg
recarrega.jpg
slide-08.jpg
CAPÇALERA MOU-TE.jpg

‘Jo vaig amb bici’ promou l’ús de la bici en els desplaçaments urbans de Vic

La campanya, dissenyada pel grup promotor de la bicicleta, destaca els beneficis que aporta moure’s en bicicleta en contraposició al vehicle privat, resumits en les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència

 

L’Ajuntament de Vic segueix promocionant l’ús de la bicicleta en els desplaçaments quotidians amb la campanya ‘Jo vaig amb bici’. D’aquesta manera, se segueix apostant per fomentar el canvi d’hàbits i prioritzar l’ús de la bicicleta en lloc del vehicle privat.

 

Aquesta campanya ha estat dissenyada conjuntament pel grup promotor de la bicicleta, que forma part de la taula de mobilitat de Vic, i que ha proposat i concretat la idea esdevenint protagonistes de la campanya com a usuaris habituals d’aquest mitjà de transport a la ciutat.

 

La campanya de promoció s'emmarca dins l’eix que contempla el Pla Estratègic de la Bicicleta, que com assenyala la regidora de Convivència i Seguretat en funcions, Susagna Roura, té com un dels objectius “incrementar els desplaçaments en bicicleta per la ciutat del 2% al 5%  d'aquí al 2025”. 

 

Mapa_xarxa_ciclable

 

Les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència

 

La campanya es basa en destacar els beneficis que aporta el fet de moure’s en bicicleta en contraposició a fer-ho amb el vehicle provat motoritzat, i que s’ha anomenat les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència.

 

Al llarg d’aquesta setmana s’han instal·lat diversos elements en tot el municipi amb la intenció de divulgar aquest quatre beneficis, a més de facilitar consells de com evitar el robatori de les bicis i donar  informació de la xarxa pedalable de la ciutat.

 

Aposta per la mobilitat sostenible

 

‘Jo vaig amb bici’ es difondrà a través de diferents mitjans, com ara díptics informatius destinats a la ciutadania, lones, cartelleria i elements artístics, així com també a través del web municipal i de les xarxes socials.

 

Vint lones penjades en façanes de diferents equipaments municipals, hexàgons o cartells ubicats al carrer proporcionen informació comparativa del que suposa fer un mateix recorregut amb bicicleta o en vehicle privat. A més, també s’han penjat cartells a les botigues de la ciutat, amb l’eslògan de la campanya i destacant un dels quatre beneficis principals que conformen les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència.

 

Per altra banda, a les rotondes d’accés principal al municipi s’hi ha instal·lat elements artístics en forma de bicicleta per a recordar als conductors que poden utilitzar altres modes de transport per desplaçar-se per dins de Vic i d’una manera molt més sostenible.

 

Paral·lelament també s’han portat a terme dues pedalades pedagògiques per aprendre a circular amb bicicleta per la zona urbana de la ciutat, en què van assistir-hi una quarantena de participants en cadascuna.

 

Per últim, s’ha iniciat la renovació de la senyalització dels aparcaments de bicicletes de la ciutat, incloent un pictograma que mostra com cal lligar correctament la bicicleta per evitar robatoris i indicant la possibilitat de registrar-la a la plataforma de biciregistre. El biciregistre, que va entrar en funcionament l’any passat, permet recuperar la bicicleta en cas de pèrdua o robatori si s’ha registrat el mitjà de transport en aquesta base de dades d’abast estatal.

Llegir més

Comença a construir-se la Biblioteca Pilarín Bayés

Aquest dijous començaran els treballs topogràfics al solar que ocupava l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

 

Les obres per construir la nova biblioteca Pilarín Bayés comencen a perfilar-se. A partir d’aquest dijous 6 de juny ja no es podrà aparcar en aquest solar per tal de poder portar a terme els treballs topogràfics, coneguts com a acta de replanteig, previs a l’inici de les obres.

 

Durant el temps que durin els treballs, la placa en record de les víctimes de l’atemptat de l’any 1991 que va tenir lloc en aquest punt, es traslladarà a davant de la tanca d’obres.

 

Les obres, amb un pressupost total de 6.868.678,33 euros, aniran a càrrec de l’empresa gironina Arcadi Pla, SA i tenen un termini d’execució de 26 mesos. 

 

La Biblioteca Pilarín Bayés

 

La biblioteca Pilarín Bayés estarà projectada en forma d’ela, en un solar que ocupa uns 4.000 m2. Comptarà amb cinc plantes, cadascuna destinada a usos diferents.

 

L’entrada a la biblioteca serà per la banda del Passeig de la Generalitat. La part davantera de l’edifici estarà ocupada per un jardí en què s’hi plantarà un arbre per cadascuna de les víctimes de l’atemptat terrorista de l’any 1991.

 

Podeu consultar tots els detalls del projecte a www.novabibliotecavic.cat.

 

Llegir més

El proper dilluns comencen les obres del carrer Montserrat entre el carrer Sant Segimon i el carrer Canigó

Les actuacions de millora duraran uns tres mesos aproximadament i mentre durin les afectacions als aparcaments del veïnat podran aparcar gratuïtament els seus vehicles a l’aparcament de l’Atlàntida

 

El proper dilluns 10 de juny comencen les obres del carrer Montserrat, entre la rotonda del carrer Sant Segimon fins al carrer Canigó, i afectarà la mobilitat d’aquest tram durant els tres mesos que duraran les actuacions, aproximadament.

 

Per aquest motiu, els veïns i veïnes que aparquin els seus vehicles en els garatges privats dels edificis patiran restriccions per accedir-hi durant les obres. Unes afectacions que, per tal de minimitzar-ne les molèsties, s’avisaran amb antelació amb un rètol a la porta dels garatges.

 

La regidora d’Urbanisme en funcions, Fabiana Palmero, ha exposat que l’Ajuntament posa a disposició l’aparcament de l’Atlàntida de forma gratuïta als veïns mentre pateixin afectacions d’accés parcials o totals al seu aparcament. 

 

Per poder disposar d’aquest servei, el veïnat s’haurà de personar a l’aparcament de l’Atlàntida on omplirà un formulari amb el nom de la persona sol·licitant, la matrícula del vehicle i la direcció de l’aparcament afectat per les obres. Els formularis també es podran omplir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la plaça Major però caldrà que la targeta s’activi a l’aparcament de l’Atlàntida. 

 

Aquest servei d’aparcament gratuït es podrà utilitzar durant el temps que les obres afectin al gual d’accés a un pàrquing en concret, no durant tot els mesos que durin les obres, i s’hi podrà accedir tantes vegades com calgui al dia. Per això, Palmero remarca que es facilitarà una targeta per plaça d’aparcament i sol·licitant.

 

Mentre durin les obres, els vehicles hauran d’accedir a la plaça de Lluís Companys pel carrer de la Indústria. Per altra banda, els carrers afectats per la primera fase de les obres -carrers Canigó, Girona, Bellmunt i Passatge Torelló- recuperaran els sentits de circulació habituals.

Llegir més
Més notícies

Destaquem

Xarxes Socials

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...