Sou aquí: Inici Mou-te com Cal

Com et mous per la ciutat?

Mou-te com Cal

 

El consistori infantil presenta tres vídeos fruit de la petició de l’alcaldessa, Anna Erra, per resoldre la problemàtica en mobilitat segura i sostenible a la ciutat de Vic. Raúl Solà, conseller infantil, ha explicat que després de l’encàrrec de l’alcaldessa van posar-se en marxa el mes de gener per trobar solucions per als accidents de circulació.

 

Els vídeos plantegen com moure’s sense presses, es crida a l’atenció en la via pública i a circular sense distraccions, tant pels vianants com pels conductors. Amb aquesta acció “s’ha aconseguit que amb menys d’un minut s’expliqui molt i es fomenti la mobilitat i la sostenibilitat amb seny amb una mirada fresca i sota el lema ‘Mou-te com cal’”, ha explicat el regidor Toni Serrat.

 

El regidor de mobilitat ,Antoni Serrat, ha aprofitat per explicar que a la xarxa viària des de principis d’any s’han esborrat 24 places d’aparcament al davant dels passos dels vianants que s’han substituït per illes d’exclusió del trànsit per tal de millorar la visibilitat de vianants i conductors en diferents punts de la ciutat de Vic.

 

En el mateix sentit, s’ha actuat a l’Era d’en Sellés amb el camí de la Tolosa, un punt de concentració d’accidents amb ferits que està recollit en el Pla Local de Seguretat Viària 2015-2018. Aquí s’hi han col·locat esquenes d’ases abans de la cruïlla del camí en ambdós sentits per reduir la velocitat i s’ha permès que es continuï fent el gir a l’esquerra però amb més seguretat.

 

Mireu els videos aquí.

 

Mou-te com Cal: Presses

 

Mou-te com Cal: No mirar

 

Mou-te com Cal: Distraccions

 

 

 

Per tal de fomentar la mobilitat en bicicleta a la ciutat, cal millorar la convivència entre aquest mode de transport i la resta de modes.

 

Amb aquesta finalitat, a principis de la pirmavera del 2018, es va iniciar una campanya per a difondre consell pràctics d'utilització de la bicicleta per a moure'ns per la ciutat.

 

Aquí, podras consultar els consells pràctics.

 

Ah, i no et deixis de veure el vídeo!

  

             

 

El bus urbà és un mode de transport sostenible que et permet acostar-te als principals equipaments des dels barris de la ciutat.

 

Consulta les línies del bus urbà de Vic i els diferents bitllets que tens disponibles aquí.  

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...