Sou aquí: Inici Mou-te com Cal Setmana de la mobilitat 2018

Setmana de la mobilitat 2018

 

Com cada any, Vic participa a la Setmana de la mobilitat Sostenible i Segura que organitza la Generalitat de Catalunya.

 

Enguany aquesta setmana ha passat a anomenar-se, Setmana Europea de la Mobilitat, i es celebrarà del 16 al 22 de setembre del 2018, amb el lema “Combina i Mou-te!”, i que té per objectiu fomentar l’ús de més d’un mode de transport pels diferents desplaçaments que cadascú fa en el seu dia a dia.

 

 

 

Tot i que la setmana europea de la mobilitat finalitza el dia 22 de setembre, a Vic s'ha inclòs altres activitats d’octubre dins dels actes d'aquesta setmana.

 

logo SMSS2018

 

 

 

Els actes i activitats programades per aquesta setmana a Vic son les següents:

 

Concurs fotogràfic de la Setmana

 
Descripció:

El concurs fotogràfic de la Setmana de la Mobilitat consisteix en la publicació de fotografies a la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2018. Les imatges han d’estar inspirades en el lema d’enguany “Combina i mou-te!” i en les noves formes de mobilitat i transport més sostenible, segur i saludable.

 

Termini:

Del 12 al 25 de setembre de 2018

 

Qui pot participar?

Podrà participar en el concurs fotogràfic qualsevol persona física amb domicili a l’àmbit territorial de Catalunya que no hagi estat implicada en la definició i/o preparació d’aquest concurs. En el cas de persones menors de 18 anys, el fet de participar en el concurs implica que tenen el consentiment dels seus pares o tutors per fer-ho.

 

Objectius de l’activitat:

Promoure la mobilitat sostenible: l’ús del transport públic, caminar, pedalar, etc. i l’eslògan d’enguany: “Combina i mou-te!”

 

Categories i premis:
 • Foto, la millor foto entre aquelles que hagin participat en el concurs.
 • Vídeo, 30”, boomerang o gif.
 • Difusió, fer un m’agrada a la foto de promoció del concurs i etiquetar a dos amics.

 

Requeriments bàsics:

Per participar en el concurs s’haurà de tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa social (http://instagram.com/legal/terms/).

 

Els participants hauran de:
 • Fer una fotografia o un vídeo relacionades amb la intermodalitat. És obligatori que tant la fotografia com el vídeo estiguin fets al territori de Catalunya.
 • Posar un títol a la fotografia i/o al vídeo, preferiblement identificatiu del lloc o l’acció.
 • Etiquetar la fotografia i/o el vídeo amb l'etiqueta #mobilitat2018, sens perjudici d’altres etiquetes que l’autor vulgui incloure.
 • Cada col·laborador podrà promoure aquest concurs.

 

 

Combina i mou-te!

 

 

Del 17 al 21 de setembre del 2018

 

Cada tarda, així com també els dies de mercat al matí, ubicarem una carpa, a diferents punts de la ciutat on trobareu informació de les línies del bus urbà de Vic, així com dels horaris i informació dels diferents títols de transport públic de l’ATM disponibles, i que també es poden fer servir en el bus urbà de Vic des de que al setembre del 2017 es va integrar al sistema tarifari integrat.

 

Ubicacio carpa SMSS2018

 

 

Exposició “Mobilitat urbana, reptes i solucions”

 

Del 17 al 21 de setembre del 2018, a la Casa Masferrer

SMSS2018_2

 

Durant cada matí, de 9.00 h a 14.00 h, us convidem a veure l’exposició itinerant que ofereix la Diputació de Barcelona als pobles i ciutats que tenen iniciat un procés de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura.

 

Aquesta exposició, pensada per al públic en general, exposa els reptes i les solucions que ens planteja la mobilitat als nostres pobles i ciutats, tractant la seguretat viaria, una mobilitat més eficient, equitativa, saludable i que generi un valor afegit, així com planteja com passar del concepte “trànsit” a “mobilitat”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitat física al carrer

 

 

Del 17 al 21 de setembre del 2018.

 

Com els darrers anys, la regidoria d'Esports de l’Ajuntament de Vic programa les sessions d’activitat física de la gent gran que desenvolupen durant tot l’any en els diferents centres cívics i casals de la gent gran de la ciutat.

  

 • Dilluns, 17 de setembre, de 9.30 a 10.30h   al Centre Cívic La Serra de Senferm
 • Dimarts, 18 de setembre de 10 a 11h   a La Central
 • Dimecres, 19 de setembre de 10 a 11h   al Centre Cívic Pau Raba
 • Dijous, 20 de setembre de 10 a 11h  al  Casal de Gent Gran Mossèn Josep Guiteras
 • Divendres, 21 de setembre de 10 a 11h   al Centre Cívic Santa Anna

 

Durant la setmana de la mobilitat, cada centre organitza una sessió a l’aire lliure aprofitant els patis dels centres o bé les places o parcs més propers, incorporant a la dinàmica de la sessió les instal·lacions de gimnàstics que hi ha ubicades a alguns parcs de la ciutat, en aquells casos que es pot.

 

Conferència “Què hem de fer amb els cotxes?”

 

Dimarts 18 de setembre a les 19:30 a la Sala Coll i Bardolet (Ed- El Sucre)

 

En Màrius Navazo, geòleg i consultor en mobilitat, expert en mobilitat sostenible i segura, ens exposarà, de manera distesa i entenedora, el paper que juguen els cotxes als nostres pobles i ciutats i com afecten a la nostra manera de concebre els carrers i a la manera com ens desplacem i com utilitzem els altres modes de transport.

 

Al acabar la conferència, d’una hora de duració, s’obrirà un torn de preguntes i/o de posada en comú de dubtes o consideracions que hagin pogut sorgir.

 

 

Circuit de Karts de la Guàrdia Urbana

 

Dimarts 18 de setembre, de 17.00 h a 19.30 h a la Rambla del Passeig

 

Un any més, la Guàrdia Urbana de Vic construirà un circuit de karts amb pedals per tal que els infants de 4 a 12 anys puguin iniciar-se en el món de la circulació i conèixer els principals senyals de circulació.

 

 

Xerrada sobre el manteniment bàsic de la bicicleta i inauguració de l’estació d’auto manteniment de bicicletes

 

Dimecres 19 de setembre, a les 18.30 h a darrera l'estació de ferrocarrils

 

Vols saber quin és el manteniment bàsic que has de fer a la teva bicicleta? Vols saber com es fa? I saps com l’has de lligar per evitar que te la robin?

 

Et convidem a venir a la xerrada que en Xavier Jofré, on explicarà quines son les feines de manteniment més bàsiques que hem de fer a la nostra bicicleta per tal de mantenir-la en bones condicions i poder gaudir al màxim quan la fem servir, així com també donarà consells de com hem de lligar la bicicleta per evitar robatoris quan l’aparquem a la via pública.

 

Al finalitzar la xerrada, es faran bici registres gratuïts als assistents a la xerrada (fins a fi d’existències). Els bici registres son un registre de la bicicleta que permet identificar-la en els casos en que es roben. El fet d’estar registrada també actua d’element de persuasió davant els robatoris.

  

Per finalitzar l’activitat, s’inaugurarà una estació d’auto manteniment de bicicletes que l’Ajuntament posa a disposició dels usuaris d’aquest mitjà de transport. Aquesta estació disposa de les eines bàsiques de manteniment.

 

 

Caminada de la Gent Gran – Caminades saludables

 

Dimecres 3 d’octubre a les 9.30 h

 

El departament de Benestar i Família i la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Vic, cada any organitzen una caminada per a la Gent Gran amb l’objectiu de promoure el caminar com a  hàbit saludable.

 

La sortida tindrà lloc a l’Atlàntida i l’arribada serà al Parc Xavier Roca i Viñas, on se’ls obsequiarà amb un esmorzar.

 

 

S’ha dissenyat tres recorreguts amb llargades diferents per tal de que cada participant pugui escollir el recorregut que més s’adeqüi a la seva condició física.

 

 

Gira Catalana de l’ÈRICA – Demostració del Bus Autònom

 

Del 24 al 28 d’octubre, a la Rambla del Passeig

 

L’associació de municipis per la mobilitat i el transport públic (AMTU) ha seleccionat a 8 ciutats catalanes per a fer una demostració del bus autònom (bus urbà sense conductor).

 

Vic ha estat una de les ciutats escollides per aquesta prova pilot. Així doncs, els últims dies d’octubre podrem veure i pujar a un bus autònom que circularà per la Rambla del Passeig de Vic.

 

SMSS2018_3

 

 

SMSS2018_4

 

 

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...