Sou aquí: Inici Serveis Mobilitat elèctrica

Mobilitat elèctrica

A Vic treballem envers la mobilitat elèctrica, amb l'objectiu de reduir les emissions i l'ús de combustibles fòssils per als desplaçaments dels vehicles.

 

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics

 

Vic compta amb punts de recàrrega de vehicles elèctrics gratuïts. Actualment disposem de 3 punts de recàrrega convencionals, amb capacitat màxima per a 6 vehicles; i d'un punt de recàrrega ràpida amb capacitat per a dos vehicles.

 

L’accés a tots els punts de càrrega de la ciutat és lliure, i es pot accedir a través del codi QR que es disposa sobre de cada mànega, o passant la targeta o clauer RFID (clauer Electromaps, targeta Live, targeta de l'Aliança de Municipis...) pel lector que es disposa en cada punt.

 

Per iniciar la càrrega en cas que es faci ús del codi QR, cal registrar-se prèviament al web d'Estabanell Mobilitat.

 

Els punts de recàrrega convencionals estan situats a:

 • Carrer de Gravat Crosta (aparcament Josep Maria Sert)
 • Carrer de Miramarges (davant de l’entrada de la Universitat)
 • Avinguda del Mercat (davant de la xemeneia del Sucre). 
 
Per a aquests punts l'usuari ha de portar i fer ús de la seva pròpia mànega amb endoll Mennekes. La càrrega està limitada a un màxim de 4 hores.

 

El punt de recàrrega ràpida està situat a:

 • Avinguda del Mercat (al costat de la passera de vianants del Sucre). 

 

El punt disposa de dues mànegues de càrrega en continu, amb endolls CHADEMO i Combo/CSS i una mànega de càrrega alterna, amb endoll Mennekes.  La càrrega està limitada a un màxim de 30 minuts.

 

punts_recarrega

 

Electrificació de la flota de transport urbà

 

Des de febrer de 2021, Vic compta amb el primer bus híbrid de la flota del transport urbà de Vic. El nou autobús redueix les emissions de gasos contaminants de manera que promou un servei més sostenible, i alhora redueix la contaminació acústica, ja que el vehicle fa menys soroll en circulació i en repòs a l’estació i a les parades. 

 

A més, permet oferir millor informació de servei a l’usuari i està preparat per a instal·lar tecnologia que permeti millorar la gestió i l’explotació del servei. També ofereix més comoditat en les parades i arrancades del bus i també quan està en marxa.

 

bushibrid3

 


Incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal 

 

L’Ajuntament de Vic s’ha associat a la cooperativa Som Mobilitat per tal de poder fer un ús compartit de tres cotxes 100% elèctrics. L’Ajuntament disposa dels vehicles perquè el personal municipal pugui utilitzar-los de les 8 del matí a les 3 de la tarda, i durant la resta d’hores i caps de setmana els vehicles es troben a disposició de la ciutadania

 

Actualment es disposa de dos vehicles (un Renault Zoe i una Renault Kangoo) ubicats al carrer Indústria, 69, a l’aparcament dels Serveis Municipals, i un altre vehicle (un Renault Zoe) a l'aparcament de l'Atlàntida. 

 

Fes clic en aquest enllaç o a la imatge per poder-t'hi adherir i fer-ne ús.

  

sommobilitat2

 

 

Beneficis fiscals per possessió de vehicle elèctric

 

A Vic, els vehicles elèctrics 100% purs (no híbrids), tenen bonificacions en el pagament de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (Impost de Circulació). S’estableix una bonificació del 75%, d’acord amb l’article 95.6 de la LLRHL, de la quota de l’impost a favor de titulars de vehicles elèctrics purs (no híbrids), atès que es considera que produeixen menor impacte ambiental. 

 

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...