Sou aquí: Inici Serveis A Vic, mou-te com cal

A Vic, mou-te com cal

 A Vic seguim fomentant la mobilitat activa i sostenible com a eix bàsic de la mobilitat a la ciutat.

La mobilitat activa, és aquella que ens permet desplaçar-nos sense cap tipus de vehicle (a peu, pedalejant una bicicleta...). Aquesta mobilitat no contamina, és sostenible i és respectuosa amb el medi ambient. Alhora ens permet moure'ns i fer esport, millorant la salut de les persones.

 

Vic disposa d’una gran xarxa de carrers, els quals permet desplaçar-se per la ciutat, de forma còmode i segura, a les persones que van a peu, amb bicicleta, o amb patinet i altres  VMP. A més, per tal de reduir el trànsit a certes zones del municipi, existeixen  quatre Illes de vianants (Centre Històric, Eixample Morató, carrer Gurb i El Portalet), que permeten únicament l’accés en vehicle privat als vehicles autoritzats.

 

Així mateix, la ciutat disposa d’una àmplia xarxa ciclable per a desplaçaments en bicicleta o en patinet i altres vehicles de mobilitat personal, que ha anat creixent progressivament al llarg dels anys, arribant actualment a una longitud de 54,2 km, on s’inclouen carrils bici, illes de vianants, carrers residencials i zones pedalables.

Aquesta xarxa connecta amb centres educatius, equipaments esportius i culturals i altres punts que generen o atreuen desplaçaments, millorant la intermodalitat. La intermodalitat és la capacitat i facilitat que tenen les persones per a fer un desplaçament utilitzant diversos modes de transport d'una forma ràpida, còmode i senzilla. D'aquesta manera, es fomenta que la persona que arriba a Vic des d'altres municipis, en transport públic o vehicle privat, disposi de facilitats per a accedir directament a la xarxa ciclable de la ciutat, facilitant l'ús de la bicicleta, el patinet i altres VMP per a fer els desplaçaments més llargs dins la ciutat; i d'un entramat de carrers còmodes i accessibles per a fer els desplaçaments a peu.

 

Per a fomentar la intermodalitat, Vic disposa de més de 20 aparcaments dissuasoris gratuïts, situats als entorn de la trama urbana, la majoria dels quals, disposen d'un accés directe a la xarxa ciclable. Aquests aparcaments gratuïts faciliten que els vehicles no arribin directament al centre, sinó que els usuaris aparquin als voltants de la ciutat i facin els darrers trams del seu desplaçament, a peu, en bicicleta o patinet.


Pots descarregar el PDF de la xarxa clicant aquí, o sobre del plànol.

 

 planol mob sost v1
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...