Sou aquí: Inici La ciutat Suports a la creació

Xarxa de suports a la creació i la producció cultural

L'Ajuntament de Vic inicia una xarxa de suports a la creació i la producció cultural

Amb l’objectiu de promoure i fomentar treballs de creació, producció, exhibició i difusió, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic ha presentat el projecte de Suport a la Creació i a la Producció en els àmbits de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals i plàstiques, els audiovisuals, els videojocs, les arts multimèdia i digitals, i la cultura tradicional i popular.  

 

 

El consistori segueix així la línia iniciada amb la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística, que consistia en un suport únicament econòmic i que a partir d’ara tindrà també un suport en la producció, exhibició o comunicació. Així doncs, a la millora econòmica s’hi afegeixen diferents tipus d’ajuts en espècie com l’assessorament individualitzat, el suport tècnic o la cessió d’espais, entre d’altres, atès que la ciutat disposa de nous equipaments (Espai ETC, MediaLAB de la Biblioteca Pilarín Bayés, FABLAB, etc.) i recursos orientats a la creació cultural. Cal destacar, a més, que se’n podran beneficiar diversos projectes culturals, ja siguin individuals o col·lectius. 

 

Amb aquesta iniciativa, les persones que disposin de projectes de creació i producció en fase de disseny o desenvolupament podran trobar una via de finançament i/o impuls per dur-los a terme. Hi poden participar tots aquells que tinguin una vinculació amb la ciutat de Vic. 

 

Amb caràcter anual, s’estructura en quatre línies de suports:  

 1. Cessió d’espais  

 2. Suport tècnic i /o formatiu, que consistirà en un acompanyament per part de persones especialitzades en els diferents àmbits.  

 3. Suport econòmic, que facilitarà la producció i es realitzarà a través de convenis.  

 4. Suport d’exhibició, que permetrà que els treballs s’incloguin en les programacions culturals regulars de la ciutat 

Una vegada presentades totes les propostes, seran avaluades per un equip d’experts format per personal de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic i diversos especialistes i posteriorment es formalitzaran els acords corresponents per assignar el recurs adequat per a cada proposta. 

 

Cada any, una de les propostes presentades rebrà la distinció “Creació Cultural Ciutat de Vic”, que s’atorgarà a aquella que hagi destacat per la seva singularitat i aporti valor a la vida cultural de la ciutat. 

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...