Crònica del monogràfic ‘Begudes oblidades’

Persona manipulant saüc.
Persona manipulant saüc

El dijous 16 de maig ha tingut lloc el taller ‘Begudes oblidades’, un dels monogràfics que forma part de la programació de primavera dels Centres Cívics de Vic.

El taller ha tingut una durada de dues hores, s’ha portat a terme a la cuina del CCVIC El Montseny i ha anat a càrrec d’Anna Colomer Campeny , una enamorada de la natura. En total hi han assistit 12 persones, les quals s’han reunit al voltant d’una taula preparada amb diferents tipus d’herbes i flors com el saüc, les agulles de pi, la sàlvia, la menta… ingredients naturals i essencials per elaborar les ‘begudes oblidades’. En aquesta ocasió, els participants van elaborar tres begudes. La primera d’elles ha estat el xampanyet de saüc, arbre que té moltes propietats medicinals. Seguidament, van elaborar una de les begudes considerada la més antiga de la humanitat, l’hidromel. I per acabar, el popular vermut. Així doncs, tots ells s’han emportat tres begudes cap a casa, tot i que ara hauran d’esperar unes setmanes per fer la degustació.

En conclusió, un taller enriquidor per conèixer com s’elaboraven aquelles begudes que s’han anat oblidant amb el temps, però que podem fer gràcies a la natura que ens envolta. Gràcies a tots per l’assistència.