Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Som 211 vigatans entre 90 i 100 anys (0,6% de la població)

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
11917 CAPUTXINS 2020/02/28 Els docents de l'Institut de Vic paguem un pàrquing per aparcar a prop del centre i assistir al nostre lloc de treball. D'altres, aprofiten que treballen a l'obra per no pagar aquest. Multes i sancions per tots o per ningú.
11916 REMEI 2020/02/27 Aquest arbre encara és viu i porta així des de la tempesta Gloria. No replantem, cuidem el que ja tenim o esperem que algú prengui mal???? Barri del Remei. Ja sabeu on és, oi?
11915 CAPUTXINS 2020/02/27 Eixample  Morató .-Contenidors vidre. Al començament del c/ Baró de  Savassona , c/ St. Sebastià i c/ St. Antoni hi ha tres tipus de contenidor; hi falta el de vidre En canvi al c/ Jaume I (tram Baró  Savassona - Crta . Roda)  n ´ hi ha  dos, i un altre al c/Misericòrdia (tram c/Nou/Jaume I)  és  a dir, que en una distància de 70  m.   n ´ hi ha  tres. Potser  seria  qüestió de moure ´ n   algun  d'aquests.
11914 EL SUCRE 2020/02/27 2020/02/28 Sóc  veïna del barri del Sucre, concretament del carrer Miquel Llor a la zona de la  RUVIC  i m'agradaria saber perquè, any rere any, aquesta zona verda de davant de la  RUVIC  i els blocs 24 i 26, no té el mateix manteniment que altres zones verdes del barri. Per un cop que tallen aquest tros, tallen els altres 4 vegades. Sembla que espereu a fer el manteniment  a què  hi hagi queixes. Voldríem conèixer quin manteniment s'hi preveu i perquè no es fa com en altres zones, perquè fa pena. Resposta
Tota la zona del Nadal és de praderia, amb un manteniment programat en funció del creixement de la gespa (no hi ha reg). Les zones amb reg  ( Occitània ,  Santi   Ylla Ylla , Segimon Serrallonga ..., s' han de tallar més sovint. Som coneixedors que aquesta zona l'any passat va quedar un temps  descuidada. T enim previst poder-ho corregir enguany.
11913 NORD 2020/02/27 M'agradaria que es posés solució a les faltes de respecte pel silenci (més que necessari) que s'hauria de tenir a la biblioteca pública, per part dels seus treballadors. Fa molt temps que vaig a la biblioteca amb la intenció de trobar un lloc tranquil i silenciós, on es pugui estudiar i per més que he intentat demanar respecte a les diferents persones encarregades, no he rebut més que males cares i mofes alçant encara més la veu. És bastant vergonyós que encara segueixi la situació sent molts els que ens hem queixat reiteradament per aquest comportament. Espero que en algun moment es pugui trobar la manera de solucionar-ho.
11912 CAPUTXINS 2020/02/27 L'Institut de Vic consta de 150 professors i més de 1000 alumnes. Aparcar davant o  a prop  és car, tenint en compte que assistim  5  dies a la setmana i forces hores (hem de sortir a canviar tiquet cada poca estona) i hi aparca molt poca gent per tal de no pagar. Hi ha instituts que tenen espai suficient per  aparcar  i d'altres que els seus docents aparquen gratuïtament o a un preu simbòlic. Afavorir l'aparcament i per tant l'assistència dels docents, és contribuir a la millora de les condicions d'aquells que formen els individus del demà.
11911 ESTADI 2020/02/27 2020/02/28 Al davant de les escales del Carrer Matagalls, hi ha una gran tifa de gos que bé mereix ser analitzada per multar a l'amo! Resposta
L'anàlisi d'ADN de les femtes s'ha de fer en circumstàncies molt específiques perquè la mostra sigui vàlida. El millor és que trobem l'excrement just al moment que l'han abandonat al carrer, per assegurar que no hi ha hagut contaminació amb l'entorn i el resultat sigui fiable. Els agents cívics es posaran en contacte amb vostè per saber si l'acció incívica és un fet recorrent o puntual, i si es poden acotar hores o persones. 
11910 QUATRE ESTACIONS 2020/02/26 2020/02/27 És molt urgent, algú va trencar ahir el senyal de prohibit aparcar que hi ha davant del carrer Primavera número 2. Aquesta tarda ens hem ensopegat i caigut a terra 3 persones en 30 minuts, amb les restes del senyal i aquesta nit el pàrquing amb 51 places ha estat 5 minuts sense poder sortir ningú, perquè hi havia aparcat un cotxe de repartiment just davant. Moltíssimes gràcies de veritat. Resposta
Hem passat la incidència a l'àrea de manteniment. Avui mateix quedarà repararat. 
11909 GENERAL 2020/02/26 Bicicletes, aparcaments, robatoris. Està clar la bona intenció de fomentar l'ús de la bicicleta, però a la nostra ciutat tenim una important problemàtica que és on deixar la bicicleta sense arriscar-te  a que  te la prenguin, per això personalment em costa utilitzar la meva. Però tot i això, aquest Nadal vam obsequiar al nostre fill amb una nova bicicleta que l'utilitza/va habitualment per anar a l'escola Escorial, o  EMVIC , o desplaçar-se per la ciutat, però l'alegria ha durat menys de  2  mesos, avui li han sostret de l' EMVIC , de l'espai que tenen reservat per aparcar. Així com a l'Escorial s'utilitza un espai tancat, no és el cas d' EMVIC . Sé que és difícil i que s'hi deu treballar, però en llocs susceptibles d'un ús de menors, escoles, entitats esportives, no es podria cercar/promoure/ facilitar, habilitar espais tancats o de difícil accés per als amants de les propietats alienes? Gràcies.
11907 EL SUCRE 2020/02/26 Consulta sobre els guals permanents Estic en una casa unifamiliar i la sortida dels cotxes és en una via de vianants. Per no sé qui motiu, sóc l'única propietària que té la placa del gual posada a la porta. És que ningú més de veïns paga l'impost de gual? Tots tenen aparcament a les seves propietats i entren i surten amb els cotxes igual que nosaltres . Veig  que a Vic, no totes les sortides de garatges tenen la placa posada. No ho controleu?
11906 GENERAL 2020/02/26 2020/02/26 Qüestiono que una campanya de convivència entre vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat reduïda amb un "objectiu pedagògic", parteixi de les sancions econòmiques.... . L' enfocament de les sessions parteix d'una quasi obligació.. . Aquest  és el sistema autoritari d'aquest Ajuntament??... .Tristor  màxima.... Resposta
Des de fa  2  anys, les agents cíviques han fet campanya a diferents punts de la ciutat, informant a més 1.100 ciclistes de com s'havia de circular, amb uns resultats no gaire exitosos, ja que de forma generalitzada, els ciutadans s'han continuat  queixant  de bicis i  VMP  (circular per les voreres, sentit contrari i passos de vianants no habilitats). Ara hem pensat una mesura que sigui més exigent, sense que sigui recaptatòria, i les persones que assisteixin a una xerrada d'1 hora en què precisament se'ls informarà de per què no es pot circular per les voreres, entre altres circumstàncies. Per tant, si hi assisteixen no hauran de pagar res. Per una altra banda l'assistència és obligada perquè precisament el que es pretén, és que siguin conscients de la problemàtica que generen als vianants, especialment als infants i persones grans. Si fos voluntària, qui no vingués continuaria sense ser conscient del problema. Som conscients que les millores de les infraestructures no han anat al ritme que hauríem volgut, però estan en marxa i es prioritzaran. I, mentrestant, no podem mirar cap a una altra banda i ignorar els problemes que pateixen els vianants, que tenen en les voreres el seu hàbitat natural, que hem de protegir i conscienciar-ne tothom, també les bicis i  MVP . Això, no és anar contra les bicis i  MVP , sinó protegir els vianants.
11905 NORD 2020/02/25 Voldria demanar que es pintés en vermell, com tota la resta de passos de bicis  ( o  es  senyalitzi millor) el que hi ha just davant la comissaria dels mossos d’esquadra. Pels que anem en bici, aquest pas és molt perillós, ja que has de creuar quatre carrils seguits en una zona on els cotxes corren molt i el fet d'estar mal senyalitzat, a sobre fa que  t ' hagis d'escoltar esbroncades d'algun conductor recriminant-te que creuis per allí.  També volia demanar si es pot pintar un pas de bicis a la Ctra. de Manlleu, entre el Roc 34 i la Toyota. És curiós però allí hi ha un carril bici a cada costat del carrer, però no hi ha cap pas senyalitzat per on creuar. Gràcies.
11904 CAPUTXINS 2020/02/25 2020/02/28 He rebut una multa, per accedir al carrer Baró de  Savassona  3. Som de fora de Vic, i en cap moment posa a cap lloc que és sancionable, buscàvem aparcament. Vam tirar marxa  enrere , en veure que no es podia accedir al  següent  carrer. Per tant, la multa efectuada, no és correcta, ja que no vaig accedir a cap carrer prohibit. La foto feta, és en el mateix carrer aquest, no accedint al carrer d'ús restringit. Resposta
Tal com pot comprovar a la fotografia, la senyalització vertical indica la prohibició d'accés "excepte veïns i vehicles autoritzats". Com totes les altres senyalitzacions verticals de trànsit, la infracció és sancionable.
11903 MON RURAL 2020/02/25 Cal cuidar el paisatge urbà i el medi ambient. Aquesta indústria té un abocador incontrolat que es veu des del passeig del  Gurri .  Espero que  es pugui corregir.
11902 SANT LLÀTZER 2020/02/24 2020/02/25 C/Mercè Rodoreda.:  Avui esteu plantant arbres al carrer davant de les portes de pàrquing. Molesten per entrar el cotxe al pàrquing, generen moltes fulles com els plataners del costat de la carretera que cauen als patis, i el pitjor és que a la llarga aixecaran el paviment com ja passa amb tots els altres arbres existents al carrer i per la part del passeig. Només cal veure el carreró per als vianants que hi ha al mig del carrer que està  ben rebentat per les arrels. No crec que aporti res posar aquests arbres, segurament hi ha llocs més adequats on posar-los i que no generin molèsties als veïns. Resposta
Fa més de  6  anys es van tallar els arbres existents en aquest carrer (sòfores), es van refer els escocells i els paviments, es va comprovar que no havien malmès cap infraestructura i es va planificar la replantació. Els treballs van quedar aturats per divergències entre veïns. Enguany hem planificat la reposició dels arbres d'aquest carrer, que ha de ser arbrat, tal com es va explicar en una reunió veïnal al CC de Can pau  Raba  la tardor passada. Els arbres que es planten no són de la mateixa espècie que els que hi havia abans, sinó que es planten arbres de l'amor ( Cercis   siliquastrum ), un arbre de dimensions més petites i que no ha de portar problemes d'aixecament de paviments. Aquesta intervenció també s'ha fet els darrers anys al C/ Mercè Font i Codina, sense cap  tipus  de problema, i ara gaudeixen d'un arbrat adequat i en condicions. En anys propers es completarà la substitució de la resta d'arbres del carrer Mercè Rodoreda. Els arbres es planten a la ciutat perquè ens aporten molts beneficis, molts d'ells intangibles, i també alguns inconvenients que hem de saber gestionar globalment.
11901 REMEI 2020/02/24 2020/02/25 Fa dies que la  farola  que hi ha al davant del núm. 3 del carrer  Virrei Avilés, no funciona. Resposta
S'ha substituït l'equip i làmpada, i ja funciona.
11900 MON RURAL 2020/02/24 Avui   pel  riu, he vist que en aquesta antiga  instal·lació  de Can Garreta,  té els   fonaments   molt  descalçats .  No  sé  si  està  de servei?  Hauríeu  de comprovar-ho tot.
11899 CARRER SANT PERE 2020/02/22 Davant l'hospital de la sta. Creu, on comença el c/ Morgades, on el carrer és més estret, hi ha un parany per les rodes dels cotxes que sembla esponsoritzat pels venedors de neumàtics i si t'hi acostes gaire, et pots carregar la roda amb facilitat. Fent la vorera al nivell de la calçada dels cotxes, com davant de Correus, es pot solucionar. La vorera del C/ Morgades no és massa ample, si a més alguns comerços ocupen la vorera amb els seus productes i els senyals de trànsit els posen 40 cm dins de la vorera, hi ha problemes per passar les cadires amb rodes, els carros de la compra i els vianants. Si a més de no permetre que el carrer es converteixi amb botiga es posessin els senyals enganxats a les cases amb una corba a 2,5  ó  3 m i a la punta el senyal corresponent, es podria solucionar el problema. Els conductors agrairíem que s'arreglés la cruïlla del C/ Morgades amb l'Arquebisbe Alemany que, sobretot a la sortida de la cruïlla, molts cotxes toquen amb els  paracops  a terra.
11898 NORD 2020/02/21 2020/02/25 La  farola  davant  del  número  12 del carrer Forat Micó, fa dies que no funciona. Resposta
S'ha substituït la caixa de connexions i ja funciona.
11897 NORD 2020/02/21 2020/02/24 Al portal de la Rambla hi ha una  farola  amb el tap a terra. S'hauria de col·locar per evitar  possibles accidents .  És  un moment de feina. Resposta
 Ja ha estat reparada.
11895 SANTA ANNA 2020/02/21 2020/02/24 Caldria, al parc de Sant Jaume, fer un bon manteniment global i veig que en els parcs, ara hi falten les aixetes. Resposta
Les fonts de Vic es paren des de tots Sants fins al Mercat del Ram, per evitar el deteriorament de les instal·lacions durant les glaçades de l'hivern. Quan s'engeguen es fa una repassada i reparació dels elements en mal estat. Pel que ens comenta del parc, ho passem a l'àrea de manteniment, per poder-hi fer un repàs.
11894 LA CALLA 2020/02/21 2020/02/24 Ahir passant pel Carrer Sant Francesc (La Calla) una rata passejava pel mig del carrer, un senyor del barri va dir que cada dia en veia. Demano si es pot fer una campanya de  desratització  per eliminar- les. Resposta
Hem passat  avís a l'empresa de control de plagues, perquè faci una intervenció a la zona.
11893 CAPUTXINS 2020/02/21 Sóc una veïna que viu vora del Parc de  Pascual  Blanca. M'agradaria que em diguessin o m'aclarissin si és possible. La meva pregunta és la següent: Això és un parc per a les persones o un pàrquing per a cotxes ?, perquè  sempre hi ha cotxes aparcats sense respectar res (vegetació, espais de pas,  etc. ). Si us plau, poseu-hi remei.
11892 CARRER SANT PERE 2020/02/21 A  l'avinguda  Països  Catalans (a la  zona del carrer  de les Flors), falten tres o quatre arbres  des de  fa dies. Seria bo que  se   substituïssin .
11891 NORD 2020/02/20 2020/02/26 S'hauria de controlar el nou aparcament de motos que hi ha en  les escales  del portal al C/Pari Gallissà 2. Pel que sembla hi ha hores del dia que s'aparquen aquí les motos, provocant que alguns veïns hagin d'anar esquivant per a poder arribar a les seves cases. A part d'això, s'haurien de regular els horaris del gimnàs  Anytime  Fitness Vic, així com el soroll que ocasiona, ja que en la matinada és molest sentir els sorolls de les màquines, així com els crits  dels / les esportistes que marxen del gimnàs. Resposta
La zona que comenta, és una zona privada. Malgrat tot, hem passat la incidència als agents cívics/ ques  perquè puguin parlar amb els responsables del gimnàs i que puguin informar els seus usuaris del fet que no es pot aparcar, i al mateix temps, poder parlar amb els motoristes que hi aparquin,  que  no es pot fer.
11890 NORD 2020/02/20 2020/02/28 El pàrquing públic de l'Era d'en  Sellés , està en molt males condicions. Les línies de separació entre cotxes estan sense pintar o no es veuen, i això fa que els cotxes aparquin com vulguin, provocant que hi hagi menys llocs per aparcar, ja que en dues places aparca un cotxe. S'hauria de tornar a mirar l'asfalt i pintar les línies. És un treball que podria fer-se en trams i no afectaria tant els conductors. Resposta
Hem programat repintat d'aparcaments i neteja terra zona carril bici, davant carrer camí de la Tolosa.
11889 ESTADI 2020/02/20 A l'avinguda de l'Estadi 14,davant l' OAR  hi ha un pas de vianants molt concorregut,  contínuament  travessen el  carrer nens  per anar als entrenaments, pocs cotxes es paren i baixen molt de pressa pel mateix carrer, alhora hi ha poca visibilitat. Potser caldria posar algun sistema perquè no es corri tant, per evitar alguna desgràcia.
11888 GENERAL 2020/02/20 Trànsit a Vic: 1. Vic hauria de fer com Mollet, CIUTAT 30, 30 a tota la ciutat per emetre menys emissions contaminants a l'aire. 2. A Vic s'han fet només algunes zones 30 que no serveixen per reduir el trànsit a la ciutat, ja que el que hi ha és un  transvàs  de cotxes d'uns carrers cap d'altres. A més, els  30  no en fa cas pràcticament ningú i  al  fer les obres no s'ha previst cap forma pel que es veu de fer-los respectar. 3. Segons la UE el 2020 s'ha d'haver reduït el trànsit mínim un 30 % a totes les ciutats europees, o sigui les ciutats senceres no només una part .  Que fa l'Ajuntament per complir -ho? 4. Els autobusos  Segalés  no compleixen la velocitat de 50  km.  quan surten de Vic pel Passeig de la Generalitat, últim tram. Van a 70 com a mínim. 5. Els semàfors, per què es continua beneficiant els cotxes  enlloc  dels  vianants?  A molts semàfors els vianants ens hem d'esperar 35 i 45 segons, quan els cotxes només se n'esperen 20 .  Com a mínim igualtat.  Embussos?   El cotxe a casa.
11887 GENERAL 2020/02/20 2020/02/21 Volia demanar si es podrien enviar  suggeriments  de cursos/tallers de  CCVic , i on hauria de fer la proposta . Gràcies Resposta
Pots enviar-ho per e-mail a  ccvic@vic.cat.
11886 GENERAL 2020/02/19 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, avui una Sra. que és molt de fer servir la bicicleta em comentava, perquè els  Srs  de l'Ajuntament, prediquen el seu ús i en canvi no  es  preocupen de què existeixin llocs, adequats en tota la ciutat, per poder aparcar-les en condicions , en  especial el centre de la ciutat, i en alguns llocs, que hi  són , estan plens de bicis quasi abandonades, i tampoc en llocs esportius, en els  col·legis  i altres. Sempre veus bicis lligades, a una  farola , a un arbre,  diu ben bé prediquen  el que no fan o promouen.
11885 NORD 2020/02/19 2020/02/21 No m'agradaria gens que  quan  s'obri la biblioteca del Remei, es deixi de tenir biblioteca al carrer Arquebisbe Alemany. Això és vestir un barri, per despullar-ne un altre. Resposta
La  biblioteca  del Remei ( Pilarin   Bayés ) no serà una biblioteca de barri, serà la biblioteca pública comarcal i de Vic, fent les mateixes o superiors funcions que fa ara l'actual Joan Triadú, que per raons òbvies, s'ha quedat petita. La  biblioteca  Joan Triadú no es tancarà, però es convertirà en un espai on a part de lectura s' hi  podran fer altres activitats per acabar de definir. El servei de préstec de llibres també es mantindrà a la biblioteca Joan Triadú per qui no pugui desplaçar-se a la  Pilarin   Bayés .
11884 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/02/19 2020/02/28 Sóc  ei veí de Sentfores La Guixa, pregunto, quan unes  faroles  es tomben perquè la base de formigó ha fallat, el correcte no seria retirar-les , fer  la base de fixació de formigó nova i correcta i després tornar a col·locar les  faroles ? doncs  a dues  faroles  en lloc de fer la reparació correcta, hi han posat un  " pagot  de formigó com a contrapès perquè no continuïn caient , això  en el carrer Canonja Ramis, bé potser ara faran aquesta reparació i d'altres correctament en aquest lloc i finançades amb els 3000,€ de la donació Aigües Vic, que ens han pres, unes reparacions que fa anys que s'han de fer .  En lloc de finançar amb aquests diners ,una  obra social ,o  de cultura o de benestar ,seria  el correcte i l'honrat , oi  que si, doncs no , i  així anem. Resposta
No s'hi ha fet cap actuació. Es deu haver arrencat per  algun  motiu. Gràcies per avisar-nos. Programem reparació, i fer millora de fonamentacions de les columnes.
11883 CAPUTXINS 2020/02/19 2020/02/28 D'aquí   4  dies ja serem a l'estiu. Fa molt temps que estic reivindicant més arbrat a l'Avinguda Bernat  Calbó  (concretament des de la cruïlla de Can Maurici, fins al semàfor amb Comtat d'Osona) o sigui tota la vorera que dóna a l'IES Vic. Ara, a més a més, s'ha tallat un altre arbre. Això és d'un abandonament total. Us convido que hi passeu i veureu quants escocells no hi ha arbres. De vegades llegeixo que algun veí es queixa que les branques els priven visibilitat. Aquí no seria el cas. Si us decidiu a plantar, si us plau que facin  ombra  i siguin de creixement ràpid. Moltes gràcies i espero veure'm atesa. Tampoc costa tant.! Resposta
La contractació del subministrament de l'arbrat de reposició en carrers, places i parcs es fa anualment. Fins a l'octubre es detecten les baixes en tots els carrers i es fa llistat. Al novembre-desembre es fa el procediment de contractació dels arbres en els vivers. El subministrament es fa al febrer. Per tant, en les setmanes vinents s'iniciaran els treballs de reposició i plantació. Cada any funciona de la mateixa manera. Hi ha una limitació de disponibilitat de pressupost que no permet fer efectives totes les baixes d'arbrat, algunes de fa uns anys, i es prioritzen les baixes del mateix any, les renovacions per canvi d'espècies i les dels carrers amb arbrat d'alineació de la ciutat. Algunes zones del polígon, les reposicions segueixen un ritme més lent. S'intenta plantar cada any el que es pot garantir que amb el manteniment es pot assegurar la seva supervivència. A l'Av Sant Bernat  Calbó  està previst reposar-hi 2 arbres:  Un Celtis   australis  (mitjana) i un  Prunus   serrulata   Royal   burgundy  (vorera). Pot ser que resti alguna baixa d'arbre que s'hagi produït amb posterioritat a l'inventari de baixes que no es pugui replantar, però l'anotarem per reposar-la més endavant si s'escau.
11882 GENERAL 2020/02/18 2020/02/23 Un suggeriment... Els  Tonis  de Vic cada vegada van en decadència. És trist que una ciutat com la nostra, tingui un passant  tan  ridícul i curt, que ens va sorprendre a tots els assistents. Pobles del costat ens donen 40 voltes. Valoreu que, si no millora, poder no cal tenir  Tonis ... Resposta
Hem passat el vostre comentari a la comissió organitzadora, perquè ho puguin tenir en compte en la seva avaluació.
11881 CENTRE HISTÒRIC 2020/02/18 C/ Torres i Bages, amb l'enllaç amb la  Rambla  del Passeig, un turista que anava amb el seu vehicle, va intentar girar cap a l'esquerra, enfilant el c/  Rambla  dels Montcada,  contra direcció ... El vaig avisar i em va fer constatar que no hi ha cap senyal que prohibeixi fer la maniobra... Seria interessant posar un senyal de prohibit trencar a l'esquerra, tot i que entenc que és problemàtic, doncs  sí  que es pot trencar una mica més amunt cap al  casc antic ...
11880 NORD 2020/02/17 2020/02/23 Des d'ahir diumenge dia 16, amb el tema dels  Tonis , no sé qui va fer passar el cavall o altre animal de 4 potes, que a la vorera de la cantonada del C. Forat Micó amb Sagrada Família, van deixar brutícia i algunes cagarades. De la mateixa manera que es vol multar als propietaris de gossos per no recollir els excrements, també seria bo fer-ho amb els dels passants dels  Tonis . Ja poden passar de l'Ajuntament a fer una analítica d'ADN de l'animal en qüestió, per sancionar-ne al propietari. Resposta
  Hem passat la queixa  a la comissió organitzadora, 
11879 LA CALLA 2020/02/17 Els veïns del carrer  Andreu  Febrer i  carrer Soledat,   d'ençà que   s' està  construint la biblioteca  és  més  difícil  aparcar, sempre estan plens per la gent que treballa al Sagrat Cor, a la  Movistar  i els negocis del voltant, i els clients dels bars de la zona. Els  veïns  mai trobem aparcament, tampoc tenim cap zona verda on podem aparcar amb facilitat, i si aparquem malament, ens multen. Hi ha alguna solució?
11878 CAPUTXINS 2020/02/17 2020/02/28 El parc de la Vall de Sau cada dia està més deixat, ple de males herbes i la part de gespa bastant deixada i uns bancs i uns jocs per als nens que fan pena  del deixats  que estan. Resposta
S'ha fet neteja, i hem millorat la jardineria. Pel que fa als elements del parc, hem programat la seva reparació, pintada i millora. 
11877 EL SUCRE 2020/02/17 2020/02/28 Hem vist el missatge respecte a les caques de gos al Nadal i ens hem assabentat que s'inicia campanya de seguiment dels agents cívics/Guàrdia U rbana . A les persones amb gos responsables del barri, també ens emprenya veure a 3rs que no recullen caques, fins i tot arribant a enfrontaments. Les caques són de 4 gossos, que els amos mai les recullen i de gent que ve de fora i els deixa campar. Si us plau, que la campanya contra les caques al carrer  es  centri en els infractors i no en tothom que tenim gos, la majoria procurem supervisar adequadament els nostres gossos i la imatge que es dóna de nosaltres cara el veïnat, és que devem ser tots uns porcs.  Al contrari , esperem que agents cívics parin a qualsevol veí ( amb o sense  gos), per informar-lo de les seves obligacions de ciutadà. A banda, destacar que al barri sembla que només es veuen les caques, però seguim amb pudors de  Proquimia , deixalles fora de lloc, parcs abandonats per l'ajuntament, prostíbuls...i fins i tot merda de persona al carrer. Resposta
D'ací a poc temps,  els agents cívics i la Guàrdia Urbana començaran una campanya informativa i sancionadora de cara a les persones que no són responsables amb les seves mascotes. Tal com dieu, la campanya se centrarà en les persones incíviques.
11876 NORD 2020/02/16 2020/02/23 Aquesta foto és d'ara mateix davant el  Lavakan , al  Mil·lenari .  Òbviament són excrements de cavall, i n'hi ha un bon tram  ple . Si ens posem a multar excrements a la  via  pública, que sigui per tots els animals, no únicament els gossos. Resposta
El diumenge passat es va celebrar la festa dels 3 tombs a Vic, amb el passant de carros i  cavalls . El recorregut es va netejar el mateix dia i pot ser que en algun punt per on van accedir els  cavalls  fins al  punt  de  trobada  al Sucre, es produïssin algunes deposicions d'excrements.  És   una qüestió   puntual  que ja va quedar recollida.  Hem passat la queixa  a la comissió organitzadora, 
11875 CARRER SANT PERE 2020/02/16 2020/02/28 En el carrer de les flors (a l'encreuada amb l'avinguda països catalans) hi ha els containers. El sistema de rebuig funciona força bé i no acostumen a estar plens, però per contra, el camió de les escombraries passa diversos cops i el soroll pels veïns és molt molest. Vist que ja hi ha uns altres containers en el mateix carrer a la cantonada d'abans, aquests containers podrien passar a la part del davant de l'avinguda dels països catalans on no hi ha habitatges. Si es col·loquen més prop del pàrquing Països Catalans, potser altres residents agraeixen la proximitat d'aquests containers. Gràcies. Resposta
Les àrees de contenidors estan ubicades prop dels ciutadans amb la finalitat que se'n faci un bon ús. Cada àrea s'ha estudiat a on es posa i la quantitat de contenidors que hi ha i és molt difícil de moure-les de lloc per casuístiques diferents. Es farà seguiment de l'estat de l'àrea amb els informadors i amb l'empresa que fa el buidatge i comentar-vos que si no s' omplen els contenidors de resta, és  un bon senyal perquè indica que hi ha una disminució de la fracció que va directament a l'abocador i fa que els contenidors de les fraccions reciclables funcionin molt més, per això possiblement es  trobin  plens. 
11874 CAPUTXINS 2020/02/15 2020/02/19 El 13/01 ens varen posar una multa per aparcament en càrrega i descàrrega al carrer Bellmunt, a les 19:30 h segons diu el full de color groc de la guàrdia urbana, Expedient 51794 per "requeriment d'usuari". Ens va arribar la multa de la Diputació de Barcelona per correu ordinari (no certificat) a la bústia el dia 11/02, amb data de multa de 21/01 amb pagament de data ja vençuda dels 100 € i per tant, a pagar 200 €. Suposo que arriben  massa multes  amb data vençuda i per això ja te la deixen tornar a imprimir des de la seva web. Ens fem diferents preguntes: 1/Si l'estacionament en càrrega i descàrrega és de 8:00 a 20:00 h, trobeu normal (encara que sigui legal) multar a les 19:30 h? 2/ Novelec  i Casa  Jové , que són els dos únics comerços de la zona els quals necessiten la càrrega i descàrrega, tanquen les oficines a les 19:00 h 3/Si és a "requeriment d'usuari", vol dir que qualsevol persona que trobi un cotxe mal aparcat en càrrega i descàrrega (li molesti o no) pot trucar per retirar-lo? Resposta
És normal que s'actuï fins a les 20 hores, moment que finalitza la prohibició. Tots els usuaris poden veure esmentat aquest horari al senyal corresponent en el moment d'estacionar. El requeriment pot procedir de qualsevol establiment, transportista, etc. que tingui necessitat de fer una càrrega o descàrrega de material. Fins i tot un particular que vegi un abús en l'estacionament ho pot denunciar i la policia té l'obligació de comprovar la infracció i actuar en conseqüència.
11873 LA CALLA 2020/02/16 2020/02/17 Faig saber que hi ha un obstacle en una zona de pas. És un separador de ferro d'aquells que posa l'ajuntament per evitar que els cotxes  envaeixin  les voreres. Està trencat i al mig del pas. És perillós, perquè algú s'hi pot entrebancar i no deixa passar ni cotxets ni cadires de rodes. Està just  darrere  del bloc on hi ha la Creu Roja, Molí d'en Saborit, 5 - 7. Resposta
 Ho hem passat a l'àrea de manteniment, que ja hi ha actuat. Gràcies per l'avís.
11872 NORD 2020/02/15 2020/02/28 Teniu pensat podar la morera de la Plaça  Mastrot?   Està  bastant malmesa i algunes branques tenen perill per a la gent que passa per sota. S'hauria de fer un seguiment i tallar aquestes branques  malmeses . Resposta
Aquesta morera en fem un seguiment periòdic del seu estat. Tot just dimarts passat va ser avaluada per un especialista en arbrat, extern a l'Ajuntament, que ha d'emetre un informe i proposta d'intervencions. Segurament s'haurà d' apuntalar  i fer alguna tasca d'esporga lleugera. Hi estem a sobre. Gràcies
11871 GENERAL 2020/02/15 2020/02/25 M'agradaria proposar d'anomenar alguna plaça de Vic (la del final del carrer Sant Pere?) amb el nom del meu pare, Vicenç  Pascual  Rodríguez, historiador, mort fa  1  any. La seva contribució a la ciutat de Vic és innegable: com a docent a l' institut  Jaume Callís, autor de diversos llibres sobre Vic, sobre el museu episcopal, sobre  Sert , etc.; així com de defensor de mantenir les  Adoberies  com a testimoni històric de la ciutat. Gràcies per la seva atenció. Resposta
Passem la seva proposta a la comissió de noms de la ciutat, perquè ho puguin estudiar i valorar.
11870 CAPUTXINS 2020/02/15 2020/02/20 S'hauria de mirar entre els carrers Indústria, Canigó, Mossèn M. Serinanell últimament la gent aparca a les voreres , zones de minusvàlids i davant dels guals. Amb els inconvenients que això comporta tant pels vianants, com la bona convivència entre veïns . Sobretot  és un" fes el que vulguis", cada dia sobretot entre la 1 i les 3 de la tarda. Hauríeu de mirar de posar una mica d'orde pel bé de tothom.  Dóna 'n les gràcies per  endavant . Resposta
Iniciem control d'aquestes infraccions per la policia de proximitat
11869 NORD 2020/02/14 2020/02/26 Al C/Pare  Gallissà  2, des que hi ha el gimnàs A nytimefitness  just davant de les escales del portal A, s'ha convertit en un aparcament de motos.  Agrairíem  posessin  solució, ja que  està prohibit aparcar en aquesta zona, que  a part  de ser privada, és la vorera. A més aquest portal A patim els sorolls i retrucs que s'escolten i noten a tots els pisos de l'escala per culpa de les màquines d'aquest gimnàs. De moment  l'única  resposta que hem rebut de l'Ajuntament i del tècnic que va venir és,  pràcticament , que ens hem d'aguantar. És un problema de convivència pels veïns al qual de moment l'Ajuntament no està donant cap solució efectiva. Resposta
Com comenta, és una zona privada. Malgrat tot, passem la incidència a les agents cíviques per fer una mica de pedagogia i  informar els  que hi aparquen i també fer-ho saber al gimnàs, perquè  informin els  seus usuaris que no es pot aparcar.
11868 CARRER SANT PERE 2020/02/14 Em remeto a la resposta de referència 8.383 del 03/03/2017. És perquè es faci una bona gestió perquè els fanals de l'entrada de l'Hospital de la Santa Creu vell (Rbla. Hospital), es tornin a col·locar en el seu lloc.
11867 REMEI 2020/02/14 2020/02/21 Si us plau, podrien arreglar, pel benestar dels petits, el parc que hi ha al Prat i  a l mateix temps, arreglar-lo? Està bastant deteriorat. Resposta
S'ha fet la reparació i una repassada general.
11866 REMEI 2020/02/13 2020/02/14 Al pàrquing la Sínia, hi ha un arbre que està a punt de caure. Si els de manteniment de parcs i jardins poden passar a replantar-lo així evitarem que acabi caient damunt algun cotxe . Gràcies Resposta
Gràcies per l'avís. Hi posarem dues vies i l'adreçarem per a recuperar-lo.
11865 SANT LLÀTZER 2020/02/13 2020/02/14 Per culpa de les pluges el parc de Sant Llàtzer té el pas de vianants i la zona al costat de la pista de bàsquet, amb excés de sorra i ple de rierols/forats. Ho podeu arreglar si us plau? Gràcies Resposta
 Ho hem passat a l'àrea de manteniment, que ja ho ha programat per a la seva neteja i millora.
11864 NORD 2020/02/13 2020/02/14 Els escrivim de l'institut de Vic per a comunicar-los-hi que avui el camió de reciclatge ha destrossat un tros de paret de l'entrada de cotxes,  agrairíem  explicacions i alguna possible solució respecte al que ha passat. Al mateix temps, també recordar-los que a l'entrada doctor  Flemming  hi ha  unes senyals  blaves de la guàrdia urbana, agrairem que les vinguin a treure. Moltes gràcies. Resposta
Hem passat avís a l'empresa de reciclatge perquè es posi en  contacte  amb vosaltres. Pel que fa a les tanques, ho comuniquem a guàrdia urbana, perquè  les  pugui retirar.
11863 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/02/12 2020/02/16 Sóc  el  veí  de Sentfores La Guixa.  A  més a més d' haver  de  suportar  el desmanec i la falta d'atenció en el Parc Pla Del Maset d'aquí al Poble, per la falta d'interès per part  de l'Ajuntament  de Vic, també  hem  de  suportar  als i ncívics , branques, canyes, troncs, tifes del  gossos , i  d'altres , i que alguns  incívics ,d   descontrolats  amb les fustes hi fan fogueres, i també després de moltes queixes, encara  hem  de  suportar  el fastigós  contenidor que d'altres  incívics   hi   llencen  de tot,  trossos  de mobles,  deixalles, etc , Pregunto: fins quan  haurem  de  suportar , alcaldessa, tant de desmanec en el Poble per la falta del seu interès? Perquè no sols  és  en aquest indret, si  no  en tots  els serveis  de reparacions, jardineria, cura de l'espai del riu, l'atenció per la gent gran, el servei de la  línia  d' autobusos , moltes d'altres qüestions, que de segur  vostè  ja sap, suposo,  però  que no l'importen. Sols hi puc posar una foto, llàstima. Resposta
Com molt bé comenta, hi ha gent que no recull les  femtes  de gossos, tiren coses per terra i no respecten els entorns i als seus conciutadans. Per això tenim molta gent que treballa pel benestar de les persones, que neteja, repara els desperfectes,  etc... . Tenim personal a l'Ajuntament que treballa cada dia per millorar i reparar, entre altres, els temes que comenta. Passem les seves queixes als agents cívics, que podran ajudar amb els temes de  femtes  que comenta i  poder  parlar amb la gent per informar-los i fer-los-hi veure com s'ha de fer, àrea de neteja, que vetllen per la neteja i que tot estigui net, a l'àrea de  manteniment  que reparen els  desperfectes  que es van ocasionant. Les branques que es veuen a la fotografia, no són de cap poda, que està prevista durant el mes de març, sinó que son branques que, com molt bé diu, algúna persona no molt correcte, ha tret del contenidor i deixat en aquesta zona, i que ja s'han retirat. Pel que fa al contenidor que comenta, i com ja sap, estem treballant per posar-lo en una altra emplaçament, però les coses a vegades no són  tan  fàcils com fer un simple desplaçament, sinó que es necessiten permisos, com segur que sabrà. El que no podem evitar, és que en un contenidor de compostatge, algú hi tiri algunes fustes. Si ho veiem hi actuarem  immediatament . Si vostè sap qui és, i ens en pot informar, hi parlarem, perquè potser no té  consciència   que  només és per compostatge. El poble de Sentfores La Guixa, és un gran poble, bonic,  tranquil  i net, i entre tots  seguirem  treballant perquè  continuï  sent així.
11862 ESTADI 2020/02/12 2020/02/21 És una vergonya que no feu res al barri de l'Estadi-Remei. Avui ens hem assabentat que han entrat a robar a la pastisseria Lladó. Vergonyós!!!! Resposta
Malauradament de tant en tant hi ha algun acte delictiu, per molta prevenció que es pugui fer. L'Estadi és precisament una de les zones de la ciutat on es fa més vigilància. Hi estem a sobre.
11861 CAPUTXINS 2020/02/12 Volem denunciar el femer en què s'ha convertit la terrassa del pis 2n 1a del carrer Guilleries x, cantonada amb carretera de Roda.  Hi ha un gos de grans dimensions, tancat a la petita terrassa tot el dia convivint amb excrements i orins acumulats de fa mesos, en unes condicions totalment insalubres. Les pudors són evidents des del carrer i desconec perquè  els mateixos veïns  no han denunciat. 
11860 CAPUTXINS 2020/02/12 Eixample  Morató - Illa Sant Fidel/Sant Antoni:  Fa més de mig any que  varen  acabar les obres i només hi ha una paperera en tot el tram.  Es  possible  posar-n'hi   més? Per  altra  part, la pedra del terra  és  molt  embrutadissa , a la que cau una taca d'oli o una  pipinada  de gos, ja queda marcada per sempre.
11859 CAPUTXINS 2020/02/12 Al carrer Nou,  Ctra.  Roda i Eixample  Morató , les bicicletes van per la vorera, sense cap control. Ningú els hi diu res. Com s'ha de fer perquè les bicicletes no circulin per la vorera?  Són  un perill.
11858 EL SUCRE 2020/02/12 2020/02/20 Els embornals del pàrquing del carrer  Miramarges  (zona taronja) davant de la universitat estan embussats i quan plou no podem accedir al parquímetre de la foto perquè es fa un bassal considerable. Podríeu netejar-los? Resposta
Hem passat avís a Vialnet que avui mateix passaran a fer-ho.
11857 LA CALLA 2020/02/11 2020/02/12 Hi ha 2 tanques d'obra dins el riu de fa ja una setmana . També  està ple de deixalles que llença gent que fa " botellón " i que ho llença al riu . Tot  això per la zona del pont de vidre del davant de l'Atlàntida. Resposta
Vam passar l'avís i avui mateix han estat retirades. Gràcies per avisar-nos.
11856 REMEI 2020/02/11 A veure , és  normal que a les 4:15 del matí, que és quan vaig a treballar, trobi molta gent amb bicicleta sense llums ni casc? A veure si un dia  féu  alguna cosa. A més, van contra direcció. Gràcies.
11855 CENTRE HISTÒRIC 2020/02/11 2020/02/12 L'enginyer instal·lador de telecomunicacions d'una obra que estic fent al carrer Estret de Sant Cristòfol, em demana d'instal·lar un pericó de 40 x 40 x 60 cm al mateix carrer davant la finca. L'Ajuntament autoritzaria la instal·lació d'aquest pericó al carrer Estret? Gràcies! Resposta
El Carrer Estret de Sant Cristòfol té unes dimensions i un paviment que pràcticament impedeixen col·locar-hi una arqueta de registre com la que ens comenta. En aquests casos l'operador de telecomunicacions hauria de buscar solucions alternatives que permetessin donar el servei sense construir aquest pericó.
11854 CAPUTXINS 2020/02/11 La meva aportació va dirigida a intentar reduir la velocitat dels vehicles abans d'arribar als passos de vianants, al carrer Jaume I El Conqueridor de la ciutat. Concretament detallo els dos passos de vianants abans de la rotonda, que enllaça amb la carretera de Roda. La meva opinió és la d'instal·lar unes elevacions amb la finalitat que els vehicles redueixin la marxa, abans dels passos de vianants, que són en un carrer en baixada. La majoria de vehicles no respecten el pas de vianants, en part per l'elevada velocitat del vehicle. No hi ha més accidents, perquè el vianant no passa. Moltes gràcies.
11853 CAPUTXINS 2020/02/11 2020/02/20 A la cantonada del carrer Guilleries amb la carretera de Roda, sempre hi ha cotxes mal aparcats, fins i tot sobre el pas de zebra. La gent que porta cotxet o va amb cadira de rodes, no pot travessar el carrer. A més a més, quan els cotxes que estan mal aparcats se'n van, ho fan marxa enrere o fent maniobres estranyes per incorporar-se un altre cop a la carretera de Roda,  augmentat  la perillositat. Podeu, des de l'Ajuntament, vigilar aquest encreuament, ja que un dia algú prendrà mal? Resposta
Iniciarem control d'aquestes infraccions per la  policia  de proximitat
11852 CAPUTXINS 2020/02/11 2020/02/21 Dia 21/1/20 quan plou sense parar (borrasca Gloria) vaig a buscar al meu fill a la porta de l'escola Escorial que surt a les 14:35 h. M'enfilo a la vorera dos minuts per esperar-lo com puc!! A les 14:40 h el senyor municipal, plaça núm. 1111 arriba, em tira foto per no mullar-se ell, està clar, i em diu que té ordres per denunciar i avui m'arriba la denúncia. Molta ajuda, oi? La que fan els agents de la ciutat de Vic!! O potser negoci? Per cada denúncia. Tinc la sensació d'injustícia i tolerància zero amb l'actitud per part d'ells Quan hi ha moltes altres coses que podrien anar tant a la idea i no ho fan. Multar així, és ajudar als ciutadans!!! Molt bé!! Ens queixem d'injustícies i ens la fan a la mateixa nostra ciutat. Que hem de dir doncs? Moltes gràcies!! Resposta
Em sap greu que la multessin, però no es pot estacionar sobre la vorera perquè es perjudica el pas dels vianants. Cada persona té una justificació diferent, però al final tots els vehicles perjudiquen els vianants. Les voreres són per ells. En zones i horaris d'entrada i sortida d'escoles, encara és més important que les voreres estiguin lliures de cotxes, això també pot evitar atropellaments, circulació d'escolars, de gent amb cadira de rodes, etc....
11851 CAPUTXINS 2020/02/11 2020/02/20 Us demano si podeu anar a mirar el tram de vorera del c/ Raval Cortines, davant del número 28. Està en mal estat i l'altre dia una dona gran s'hi va entrebancar. Ho van  informar  a una patrulla de la guàrdia urbana que passava per allà, però ningú s'ho ha anat a mirar. Gràcies. Resposta
Ho hem estat mirant i ho programem per a la seva reparació.
11850 EL SUCRE 2020/02/10 Us demanaria que feu una passejada per les zones verdes del Nadal, si us atreviu. No ho fan ni els amos dels gossos que  s'hi   passegen,  per tantes caques que hi ha. A les zones dels carrers Miquel Llor, davant la  residència  universitària i a les del Pare Rambla ja només  hi   passegen  gossos, que fins i tot es banyen a la bassa, i ja no parlem de la brutícia dels terrenys urbanitzables. Si no es  poden controlar els incívics, almenys es podria  netejar la zona.
11849 GENERAL 2020/02/10 2020/02/11 A la pàgina web Vic.cat, si cliques damunt el submenú "La Ciutat", es descontrola el programa i et demana una contrasenya ( veure  la foto). No hi ha manera d'avançar navegant en les diferents  opcions . Els altres menús de "Vic Turisme" o "Seu Electrònica" o ...  funcionen  correctament. Resposta
 Ja s'ha reparat. Funciona de nou correctament.
11848 SANTA ANNA 2020/02/10 A  més  de ser un perill, les bicicletes per la vorera del carrer Josep M  Pallàs , resulta que si els avises, tens doble perill.
11847 GENERAL 2020/02/07 2020/02/21 L' autobús  de  la L1  treu molt fum de color negre. Resposta
 Ho hem avisat a l'empresa concessionària, que ho està treballant i reparant.
11846 SERRA-DE-SENFERM 2020/02/07 2020/02/26 Sóc pare de l'escola doctor  Salarich  i el tema que em preocupa, a mi i a altres famílies, és la circulació a l'entrada i sortida de l'escola. A principi de curs molt sovint teníem una parella de guàrdies urbans que controlaven l'estacionament i la circulació. Darrerament no hi són i hi ha famílies que no respecten la resta, aparcant sobre la vorera, en doble fila, i fins i tot, esperant amb els quatre intermitents,  que  surtin els seus infants de l'escola (a vegades més de cinc minuts). És per això que agrairíem la presència un altre cop de la guàrdia urbana, per recordar que el civisme és cosa de tots. Resposta
No hi ha prou  guàrdies  per a totes les escoles. I la mobilitat ha de funcionar sense la presència permanent dels agents.  No obstant , estudiarem  poder -hi fer més presència.
11845 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/02/07 2020/02/28 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, fa molt temps que em queixo de la porqueria que tenim en els costats dels contenidors de deixalles. Avui, després de molt temps denunciant, han tret aquest primer pilot, que poden veurà a la foto, però en queden més, i també pilots de terres, deixades d'antigues obres, però el pilot de porqueria dit, no l'han retirat. Si fos que a  manguerades  d'aigua l'han fet caure i escampar a baix del camp proper "Fantàstic", pregunto: qui  ha  set el Sr., que ha donat l'ordre ? Aquest  camp ja sembla l'abocador oficial dels incivils i també pel personal de l'Ajuntament, que quan escombren la  brutícia  al camp que està ple de tot, runes, plàstics, i d'altres, la llista seria molt llarga, molt fàcil netejar però la porqueria a casa del veí.  Bé , això de netejar queda molt en evidència, ja veuen com va la Bustia, plena de casos de neteja. Resposta
Som  coneixedors  que el mal ús de l'àrea de contenidors causat per les accions incíviques de les persones, fa que es puguin generar desbordaments. Aquest fet dificulta l'accés als contenidors i brutícia a l'entorn, tot i que periòdicament es neteja la zona i s'intenta deixar en bon estat. Passem altre cop la incidència a  Vialnet  perquè estiguin al cas i ho gestionin.
11844 CAPUTXINS 2020/02/06 2020/02/11 A l C/  Mossèn  Llorenç  Villacís,  els cotxes (no autoritzats) continuen entrant contra direcció a gran velocitat, i posant en perill les  ambulàncies , cotxes i vianants que circulem correctament. Agrairia una resposta i  solució  efectiva rapida, per respecte a les persones que seguim les normes de circulació. Gràcies. Resposta
Hem passat la incidència a guàrdia urbana pel seu control i a l'àrea de mobilitat, per intentar buscar una millora que ho pugui  solucionar . Se'n farà seguiment.
11843 EL SUCRE 2020/02/06 2020/02/11 Al parc de Segimon Serrallonga fa setmanes que hi ha vidres trencats i brossa just al costat dels "bancs" centrals de formigó. Aquella zona s'hauria de netejar sovint. Es troba a faltar una paperera just al costat del parc. Hi ha 2 papereres molt juntes a banda i banda del carrer a l'encreuament carrer Miquel Llor i carrer Eix Onze de Setembre, i fa molts dies que ha desaparegut la paperera que hi ha a la vorera de la banda dreta del carrer Miquel Llor en direcció al parc dels estudis. Gràcies Resposta
Passem incidència perquè es passi a netejar i es gestioni el tema de la paperera, gràcies.
11842 CENTRE HISTÒRIC 2020/02/06 2020/02/09 Visc al carrer Corretgers de Vic i  des de  fa dies hi ha 2 fanals  de l'enllumenat  públic de la baixada del carrer Sant Miquel  Arcàngel  que fan molt soroll. Potser la bombeta  està  en mal estat i cal canviar-la.  Gràcies Resposta
Aquest divendres 07 de febrer s'ha fet reparació, substituint equips i Substituïts equips i làmpades.
11841 NORD 2020/02/06 Per problemes al carrer Pare Coll, de gran moviment de nens, seria convenient fer una revisió de l'amplitud de les voreres, concretament entre l'entrada del  col·legi  I el carrer Arquebisbe Alemany, en hores punta, és perillós pels nens i acompanyants dels més petits.
11840 CAPUTXINS 2020/02/06 Sóc una veïna del carrer Sant Pau de Vic. Crec que s'hauria de plantejar de controlar els camions que entren direcció a la plaça dels sants Màrtirs. Els veïns entenem que els petits comerços que hi ha al barri, com ara la fruiteria, necessiten portar els seus productes. Això comporta, que els camions passin pel carrer Sant Pau. Un carrer ple de balcons baixos, en risc que toquin la façana dels edificis i caigui sobre un vianant. Resumint, l'Ajuntament va posar uns tests perquè no hi aparquessin els cotxes, però aquesta solució  ha  set perjudicial  per  les façanes i els vianants, tot i això els cotxes aparquen igualment i els camions han de desviar-se en risc d'atropellament.
11839 GENERAL 2020/02/06 2020/02/14 Celebro la iniciativa d'organitzar una jornada de voluntariat per recollir els residus al  Gurri  i al  Mèder , però crec que: 1. La tempesta Glòria, és una excusa, donat que aquesta zona fa molt temps que necessita una neteja. 2. La feina de netejar que demaneu que facin els voluntaris, l'hauríeu de fer vosaltres durant tot l'any. 3. S'hauria de sancionar a la gent incívica que embruta aquests i d'altres llocs de la ciutat. Resposta
Cada vegada que hi ha una crescuda important del riu es produeix un problema d'arrossegament de residus abandonats al medi natural i també de  sobreeixidors  dels col·lectors d' aigües  residuals, provinents tant de Vic com de municipis anteriors. El que s'hi troba, és el que llença la gent pels desaigües de casa, que en condicions normals arriben a la depuradora, però que en casos excepcionals de molt cabal  sobreeixien  als rius. No només a Vic,  sinó  a tot el país. Per aquest motiu des de l'Ajuntament es fan treballs de neteja periòdics, amb altres campanyes de voluntariat, i en alguns casos amb mitjans propis. De fet, cal remarcar que la titularitat dels rius correspon a l'Agència Catalana de l'Aigua ( ACA ) i a l'Ajuntament només li correspon el manteniment del riu en els trams urbans, com en el cas del riu  Mèder , que és netejat periòdicament pels serveis municipals. La col·laboració de tothom és necessària i més en situacions excepcionals com la viscuda amb el temporal Glòria. És per això, que tenint en compte que no és d'estricta competència municipal i que els recursos municipals són  escassos , s'agraeix l'esforç i la corresponsabilitat per mantenir l'Anella Verda en condicions. L'incivisme és un problema que s'ha de treballar plegats i és per aquest motiu que l'Ajuntament en fa diverses campanyes i n' informa  a peu de carrer mitjançant els agents cívics.
11838 REMEI 2020/02/06 2020/02/07 He llegit que l'espai comunitari del Passeig de la  Generalitat, acollirà sessions de gimnàstica per la gent gran. Volia demanar com apuntar-m'hi. Gràcies. Resposta
L'Ajuntament de Vic, ja fa més de  30  anys que fa cursos de  gimnàstica  per a la Gent Gran al Passeig Generalitat. Ara es passaran els grups que s'hi feien, al nou local. Si vol informar-se i apuntar-se, hauria de telefonar a l'àrea d'esports ( 938833030 ), a partir del dimarts 11 de febrer, matins, i  l'informaran   en  quins grups hi ha places lliures. Comentar-li que també n'hi ha al centre cívic Santa Anna, centre cívic Montseny i Mossèn  Guiteras .
11837 GENERAL 2020/02/06 2020/02/24 Us voldria comentar sobre els autobusos de la ciutat, els (L ) . El que us volia comentar, és que ens dieu que hem de fer servir el transport públic per tal de no contaminar tant, però si els autobusos deixen anar molt de fum negre, vol dir que encara contaminem més.  A veure  si podeu eliminar aquests autobusos i posar-ne de nous o fer-hi alguna cosa. Resposta
Estem treballant el que ens comentes i hem  requerit  a l'empresa concessionària la seva reparació, cosa que està fent.
11836 EL SUCRE 2020/02/06 2020/02/16 Tenim aquí un grafiti a una part de la nostra paret i volíem saber si l'Ajuntament ens el podien treure, si us plau. Està ubicat al carrer de la Laura amb cantonada amb Eix 11 de setembre. Resposta
Hauria de telefonar a la guàrdia urbana  i comunicar-los-hi la incidència. Vindran i aixecaran acta, i així hi podrem actuar.
11835 OSONA 2020/02/06 2020/02/06 Al carrer del  Gurri , al final de tot, hi ha unes reixes en mal estat. Avui un home gran ha trepitjat i ha caigut a terra quedant-li el peu atrapat dins. Si us plau, enviïn algú a solucionar-ho perquè és un perill. Resposta
Passem la incidència a l'àrea de manteniment, per a que ho reparinel més aviat possible. Gràcies per avisar-nos.
11834 CAPUTXINS 2020/02/06 2020/02/07 Ara que heu engegat aquest Pla d'identificació d'ADN en les caques de gos , voldria  que passéssiu pel carrer Camí de l'Escorial ,  entre la carretera de Roda i el Carrer Joan Travaria, hi ha moltes cagarades de gossos, no hi ha manera, que la recullin. Moltes gràcies. Resposta
S'anirà a tots els barris de la ciutat. Però passem el seu avís, als agents cívics per la seva gestió.
11833 EL SUCRE 2020/02/05 Des de fa anys sóc usuari dels aparells de fer exercici de la zona del Nadal. Des de sempre és un lloc on els gossos  hi  accedeixen amb total llibertat i l'omplen d'excrements, desanimant així a les persones d'accedir a aquest lloc. Estic fart de parlar amb els propietaris dels gossos perquè demostrin una mica de civisme i els portin a un altre lloc, sense resultat positiu. La qüestió és si aquest Ajuntament és capaç de mantenir adequat per a les persones, un lloc dissenyat inicialment per a les persones, dissuadint als amos dels gossos d'anar-hi amb el seu gos. No sé, si no teniu idees, potser una podria ser un cartell que els prohibís l'accés. Moltes gràcies.
11832 GENERAL 2020/02/05 2020/02/05 Voldria saber si és segur beure aigua de l'aixeta, tinc coneixement que en les escoles en beuen. Gràcies Resposta
És ben segur, potable al 100%. Jo mateix la bec des de fa temps!!
11831 EL SUCRE 2020/02/05 2020/02/16 El carrer d'en Perot Rocaguinarda està ple de sots. S'hi hauria de fer alguna cosa. Resposta
Ho programem per tapar els sots que ens comenta. Aquest carrer està inclòs en el projecte d'asfaltat de carrers, que es portarà a terme dins els propers asfaltats que es faran, dins l'any 2021.
11829 CAPUTXINS 2020/02/04 2020/02/04 Crec que s'hauria de plantejar una opció d'aparcament per les persones que van a l'ambulatori. Moltes vegades saps quan entres a l'ambulatori, però no saps quan sortiràs. Així que encara que aparquis correctament en zona blava i posis el tiquet corresponent, és molt probable que excedeixis de temps i et posin la multa. Si ets dins de l'ambulatori, en moltes ocasions no pots sortir a posar més temps de tiquet (acompanyant un nen, esperant a ser cridat pel metge, o per una  prova ...). Les multes en aquests casos s'haurien de poder retirar, presentant un justificant de l'ambulatori, tal com jo tenia. Si es vol que Vic sigui una " ciutat  a la mesura humana"  tal com  es vol vendre en l'eslògan,  potser  que es posi en pràctica i es pensi més en les necessitats de les persones i no en recaptar diners. Resposta
Entenem el que ens comenta, però  a  100 metres de l'ambulatori, hi ha una zona d'aparcament taronja (darrere el supermercat Consum), on hi ha 152 places, i agafa fins a 4 hores, amb un cost màxim  d'1,50  €. Crec que això és el que està proposant. 0.50 € = 30 minuts 0.60 € = 60 minuts 0.90 € = 120 minuts 1.20 € = 180 minuts 1.50 € = 240 minuts
11828 REMEI 2020/02/04 2020/02/04 Realment hi ha algú que és molt incívic. No fa gaires dies vaig fer una queixa,  respecte a  la gent que  dóna  menjar als coloms, i ara també a les gavines, al pont del carrer del Remei cap al carrer Sant Pere. Doncs no en tenen prou de donar pa als coloms, que ara també hi han afegit macarrons bullits! Si us plau, prenguin nota i adoptin les mesures necessàries per a evitar que els que hi passem cada dia  haguem  de fer ziga-zagues evitant excrements, animals voladors i menjar! Fa molt fàstic. Gràcies per la seva col·laboració. Resposta
Hi estem actuant des de fa temps. Com haureu comprovat, el pont està net i hi ha rètols informatius que expliquen que està prohibit alimentar. Les agents cíviques hi fan molts controls, i la  Guàrdia Urbana  els  dóna  suport. S'han sancionat diverses persones quan s'ha pogut comprovar que tiraven menjar. L'última persona s'ha sancionat  precisament  aquest matí. Recordem que la mesura no té ànim recaptatori, ja que les persones sancionades es poden acollir a fer treballs per a la comunitat. La voluntat final és que recondueixin hàbits que perjudiquen la salut pública col·lectiva.
11827 QUATRE ESTACIONS 2020/02/04 2020/02/11 El barri de les quatre estacions cada dia està més descuidat. Demanem que des de l'ajuntament hi poseu una solució. Tenim les escombraries del carrer Primavera desbordades cada dia. Es va demanar una solució el passat 09/01/2020 i des de l'ajuntament ningú ha buscat una alternativa per millorar-ho. És vergonyós tenir un barri tan abandonat entre altres problemes que ja teniu anotats des de l'ajuntament i ningú ens hi posa una solució. (Trànsit  d'ocupes , aldarulls, femtes de gos, baralles...). Agrairíem que ens donéssiu un cop de mà. Resposta
Som  coneixedors  de l'estat de les àrees de contenidors al barri, hi estem treballant fent controls amb guàrdia urbana i accions a peu de contenidor, però és difícil poder identificar les persones que fan mal ús d'aquests punts. És cert que a vegades, l' incivisme  el causen pocs i ens afecta a tots i per aquest motiu, si disposeu de més informació que ens pugui ser útil ens la podeu facilitar. Gràcies.
11826 ESTADI 2020/02/04 2020/02/04 Al bar xinès de l'Avinguda Pius XII, davant l'alçada de la Llar Juvenil, buiden els cendrers just al  parterre  de l'arbre que hi tenen a davant. Només cal passar-hi per davant per veure com n'està de ple. És fastigós i l'arbre està totalment cobert de tabac. Gràcies. Resposta
  Ho passem als agents civics per a la seva gestió.
11825 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/02/03 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, pregunto: perquè no es pot llegir aquest cartell? És el cartell indicador d'un carrer, el del Pla del Maset del Poble,   cantonada Carrer Canonge Ramis.  Seria molt correcte solucionar-ho.
11824 EL SUCRE 2020/02/03 2020/02/11 Volia demanar si podríeu posar més neteja als carrers del Bisbe Font Andreu, Avinguda Olímpia i al Carrer Salvador  Allende . Cada vegada més ens trobem amb escombraries repartides per tot el carrer, cagades de gossos, vòmits, material abandonat d'obres.... Resposta
Passem incidència al servei de neteja perquè tingui en compte aquest punt. Gràcies
11823 MON RURAL 2020/02/03 2020/02/11 Ahir vaig anar a caminar per l'anella verda de Vic (Eix  Mèder ), i quasi a 200 metres des de Vic, direcció a La Guixa,  hi ha  uns arbres caiguts al camí, entenc que  a causa de  la tempesta Glòria. Seria bo, que  anéssiu  a treure'ls per poder circular-hi millor. Moltes gràcies. Resposta
Els arbres ja han estat retirats. Gràcies
11822 CAPUTXINS 2020/02/02 2020/02/11 Preguem que es plantin tots els arbres que falten a l'Av. Sant Bernat  Calbó . En falten 4 en menys de 100 metres (adjuntem foto). Ara és el moment de l'any adequat, i no es pot esperar un altre any a fer-ho. Els dos arbres del capdamunt s'han tallat sense cap justificació, el primer era un arbre petit però sa i el segon estava una mica torçat, però ben falcat, com encara es pot comprovar amb la soca que en resta. En plena emergència climàtica no ens podem permetre el luxe de tenir escocells buits sense justificació. No cal trigar molt ni iniciar un procediment administratiu llarg.  És  un problema de fàcil resolució. Gràcies. Resposta
La contractació del subministrament de l'arbrat de reposició en carrers, places i parcs es fa anualment. Fins a l'octubre es detecten les baixes en tots els carrers i es fa llistat. Al novembre-desembre es fa el procediment de contractació dels arbres en els vivers. El subministrament es fa al febrer. Per tant, en les  properes setmanes  s'iniciaran  els treballs  de reposició i plantació. Cada any funciona de la mateixa manera. Hi ha una limitació de disponibilitat de pressupost que no permet fer efectives totes les baixes d'arbrat, algunes de fa  uns anys , i es prioritzen les baixes del mateix any, les renovacions per canvi d'espècies i les dels carrers amb arbrat d'alineació de la ciutat. Algunes zones del polígon les reposicions segueixen un ritme més lent. S'intenta plantar cada any el que es pot garantir que amb el manteniment es pot assegurar la seva supervivència. Enguany 193 arbres de 35 espècies diferents.A l'Av Sant Bernat  Calbó  està previst reposar-hi 2 arbres:  un Celtis   australis  (mitjana) i un  Prunus   serrulata   Royal   burgundy  (vorera ).
11821 NORD 2020/02/02 2020/02/05 Al xamfrà C. Gurb amb plaça A. Colomer, davant La Sirena, hi ha una placa de ferro de  Telefònica  que es mou i queda d'un costat aixecada, perill d'entrebancades.  Ho  podeu mirar o avisar  telefònica. G ràcies. Resposta
Hem enviat  la incidència  a Telefònica, per a la seva gestió.
11820 HORTA VERMELLA 2020/02/02 Sóc  veí de l'horta vermella. Heu pintat de groc una cantonada de la plaça Josep M .Pericas , potser caldria mirar els cotxes aparcats al carrer font de St . Pere  i Bac de Roda,  perquè  no tens visibilitat si vas amb cotxe, i com a vianant per  creuar  el carrer Bac de Roda  . des de  la plaça Josep M .Pericas ??? Els passos de vianants haurien de ser elevats,  evitaríem  accidents.
11819 QUATRE ESTACIONS 2020/02/01 He llegit que es comença una campanya per identificar els gossos que dipositen la femta al carrer i no és recollida per l'amo. El tram de vorera del carrer Hivern,  cantonada carrer  Primavera, és una constant d'excrement de gossos cada setmana. M'agradaria saber com s'ha de fer per poder portar a terme aquesta identificació.
11818 CAPUTXINS 2020/02/01 2020/02/16 Vull demanar si es pot arreglar el pàrquing de  darrere de salut mental, perquè hi ha molts sots i rierols d'aigua, i quan entres o surt toques a sota el cotxe. Faltaria aplanar-ho i posar-hi grava. Moltes gràcies. Resposta
Ho programem per a la seva millora i reparació.
11817 SANT LLÀTZER 2020/02/01 2020/02/01   La font del Parc  saludables  de Sant  Llàtzer  no para de perdre aigua. Resposta
Les fonts a l'hivern estan tancades, per evitar que es glaci l'aigua. Algú la deu haver manipulat i per això goteja. Hem passat avís a  Minsvic . Gràcies per avisar-nos.
11816 CENTRE HISTÒRIC 2020/01/31 Voldria posar en el vostre coneixement que la  farola  de davant el núm. 10 del carrer de Verdaguer, té un llum que no crema, des de fa molt de temps. Aprofito l'avinentesa per demanar perquè una gran quantitat dels llums encastats al terra de la renovada Rambla Hospital, no cremen. S'aniran arreglant, o es deixarà que s'apaguin tots?
11815 ESTADI 2020/01/31 2020/02/25 Fa una setmana un arbre de grans dimensions va caure  a  la comunitat de veïns de  Ronda  dels Ausetans, va anar d'un pèl d'haver-hi una desgràcia. Aquests dies s'han talat tots els arbres que hi ha dins la comunitat, però s'han deixat un arbre molt llarg i molt inclinat. Crec que també s'hauria de talar per evitar una desgràcia. Resposta
L'espai interior de la Rda Ausetans on hi ha els arbres és un espai privat, i pel que els hi correspon a ells fer les gestions i manteniment.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...