Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no es publicaran bústies anònimes. Ens reservem el dret a no publicar missatges o parts de missatges que tinguin insults, faltes de respecte, etc...

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Som 211 vigatans entre 90 i 100 anys (0,6% de la població)

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
15563 SANT LLÀTZER 2022/09/29 Al Carrer Mercè Rodoreda de (Barri Sant Llàtzer) només  es  pot entrar venint de Calldetenes,  però  molta gent entre en direcció prohibida a  l'altura  de "Can  Fonseca " saltant dues ratlles  contínues  i entrant a tota pastilla, amb un risc evident  d'atropellar  a vianants o topar amb cotxes què intenten sortir. Preguem feu vigilància per evitar sinistres Gràcies.
15562 SANT LLÀTZER 2022/09/29 En relació a  la comunicació rebuda al carrer Mercè Rodoreda sobre la prohibició de l'estacionament de vehicles a la vorera, els preguem que: Si està prohibit aparcar a la vorera  posin  la senyalització corresponent al llarg del  carrer, ja que  no entenem que a tots els carrers de la ciutat hi hagi senyalització vertical o marcatge amb pintura a terra i que en aquest carrer sigui inexistent. La senyalització farà visible la prohibició d'aparcar, ja no només pels veïns i veïnes sinó per tots aquells vehicles que accedeixen al carrer.  Tanmateix,  s'afavorirà que el vehicle de neteja pugui netejar la vorera, pas segur de vianants... Al paper rebut s'estableix que hi ha zones expressament determinades i senyalitzades per aparcar els vehicles i no és cert. Sabem de viva veu que a la vorera sense asfaltar i al final del carrer s'hi pot aparcar, però  agrairíem  senyalització pertinent per facilitar la informació a tots els usuaris. Moltes gràcies per la vostra tasca.
15561 SANTA ANNA 2022/09/28 2022/09/29 Davant de la casa número 6 del Carrer Matagalls una persona  ( si és que es pot dir així) s'hi ha cagat. Els veïns agrairíem que algú retirés el regal de manera urgent. Gràcies. Resposta
Hem fet avís al servei de neteja, que ho netejarà.
15560 GENERAL 2022/09/28 És lamentable veure com el nostre ajuntament malgasta els nostres diners una vegada darrere l'altra en coses inútils i banals com ara els rètols col·locats als parcs de la ciutat (si no n' hi havia prou amb  els primers, han posat més i molt més grossos) on la canalla s'enfila i juga trencant-los una i una altra vegada, pàrquings de bicis en els que mai s'hi ha aparcat una bicicleta, però que és una bona distracció per jugar els nens i fins i tot els adults, o el nefast carril bici que ningú respecta i en fan un mal ús. Sé que és un problema d'incivisme, però malauradament no és nou en la nostra ciutat, per tant, trobo que ja n'hi ha prou de despeses inútils quan manquen tantes coses per reparar a la nostra ciutat i que ens afecten de forma directa a tots nosaltres, com ara: voreres en mal estat, llombardes trencades, reixes de desaigües fora de lloc, senyals de trànsit i una llarga llista més.
15559 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/27 Envio foto de l'acabament d'una rasa oberta i després tancada al carrer de la Riera  núm.  24-26. Deixo al criteri del responsable municipal de l'estat de l'obra.
15558 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/27 2022/09/27 Vaig aparcar a zona blava i em van posar la corresponent multa, però he perdut el paper i no sé on m'he de dirigir per pagar-la, em podríeu orientar una mica si us plau? Gràcies. Resposta
Ens posarem en contacte amb vosaltres.
15557 CAPUTXINS 2022/09/26 2022/09/27 Al Parc de davant l'escola Guillem de  Montrodon  hi ha dos taulons del sostre de la caseta que cauen. També un banc de sota la porxada té un llistó mal trencat. Resposta
Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
15556 LA CALLA 2022/09/25 No és gaire afortunat que en un equipament cultural com la nova biblioteca hi hagi els senyals de perill del transformador elèctric (només) en castellà.
15555 ESTADI 2022/09/25 La  foto està feta al carrer  Dr .  Salarich  tocant al passeig de la Generalitat. El lloc és un espai on no es pot aparcar (senyal de prohibit + línia groga) però habitualment hi ha cotxes aparcats que dificulten l'entrada a un  pàrquing . El cotxe de neteja viària és un habitual poc abans de les 8 del matí. Agrairia que  expliquéssiu  a aquests treballadors què significa el senyal de prohibit aparcar. També que la guàrdia urbana es deixés veure més pel barri per evitar situacions com aquesta i d'altres força pitjors i perilloses,  sobretot  als vespres / nits. La veritat és que ens trobem força  desemparats  els que vivim a aquesta part del riu, no és el que esperem d'un Ajuntament que  a l'acostar -se les eleccions, segur que ens dirà que tots els barris som iguals.
15554 CAPUTXINS 2022/09/24 Escric  per informar que hi ha algunes voreres en molt mal estat. Us  adjunto foto de la vorera del carrer  indústria , 52 davant del  restaurant que estan fatal. L'altre dia una senyora va caure i es va fer mal. Es va fer un  esquinç  al dit ,  genolls tots pelats, la cara colpejada amb esgarrinxades ,  ulleres clavades a la cara, etc ... Si us plau ,  agrairíem  que  doneu  una ullada i veureu com està tota aquella part.  Si  pot ser, abans no torni a passar. Moltes gràcies.
15553 CAPUTXINS 2022/09/24 2022/09/27 Ja  fa uns dies que han arrencat  el senyal  de prohibit aparcar del carrer  passatge  Horta de sant Josep. Quan teniu previst tornar-la a posar? Resposta
Gràcies. Aquest dilluns ja ha estat  reinstal·lada .
15552 CARRER SANT PERE 2022/09/23 2022/09/27 Aquest any tampoc s'ha esporgat els arbres que toquen el pont del Remei ( C /sant Pere) del parc Horta d'en Pau. La situació actual dificulta el pas dels ciutadans amb normalitat i en tota l'amplada de la zona de vianant. Dins del parc es pot circular bé, però no en les voreres dels vianants. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de manteniment,  que  hi passaran a  realitzar  una actuació de refaldat de branques  en breu .
15551 NORD 2022/09/23 Visc a la Ronda Camprodon, he observat que hi ha molts dels que utilitzen el carril bici, que quan estan arribant al semàfor si el troben de color  àmbar  o vermell, llavors s'enfilen a la vorera i  creuen  el carrer. Concretament a la cruïlla carrer Pare Coll, carretera Manlleu-carrer Manlleu. S'hauria de poder controlar i avisar-los, ja que no són mainada els que ho fan. Moltes gràcies.
15550 NORD 2022/09/22 Les escales que hi ha al C/ Pare Coll que donen accés a les finques del C/ Pare Coll 2 i 4, estan molt malmeses. Les papereres que hi ha tampoc es buiden mai. Caldria fer una repassada a tota la zona. Moltes gràcies.
15549 CAPUTXINS 2022/09/22 2022/09/23 Vull informar que al carrer Ramon Sala i  Saçala  núm. 1, hi ha part de la vorera en mal estat. Al mateix temps, demano en nom dels  veïns  de la finca si seria possible fer que aquesta vorera ara malmesa, es pugui fer de manera recta, seguint la sortida natural del  pàrquing , i no pas en forma de b iaix  com és ara. Això facilitaria l'entrada i sortida del  pàrquing . Gràcies. Resposta
Hem passat la incidència a l'àrea de manteniment. Mirarem de fer-ho amb una corba que serà millor l'entrada i sortida dels vehicles. 
15548 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/22 2022/09/28 Soc  veïna de la  plaça  del Pes. Aquesta és la imatge que tenim sempre dels contenidors de davant de casa nostra, el costat de l'oficina de Turisme i a la Plaça on hi ha  tants  bars i restaurants. A part que cada dos per tres s'espatllen, el terra està brut contínuament i amb molta pudor,  sí  que ho netegen cada setmana , però  no és suficient. No podem obrir ni la finestra de casa perquè fa molta pudor sempre. L'Ajuntament de Vic té pensat posar una solució a aquest problema que fa temps que tenim? Gràcies. Resposta
Cert que el mecanisme d'aquests contenidors a vegades falla, tot i que s'intenta que quedi resolt  el més aviat possible , durant aquest temps d'impàs, i per no deixar sense servei de recollida de residus a la ciutadania,  se  situen els contenidors a la superfície. A part d'aquests contenidors també hi ha els contenidors d'orgànica dels bars i restaurants de la zona que els deixen a l'àrea per tal que es buiden i l'endemà el propietari del contenidor l'ha de retirar de la plaça i guardar-lo a dins del seu establiment i això fa que hi hagi més contenidors en superfície.  No obstant , el tema de les olors i la taca a terra, ho traslladem al servei de recollida i neteja viària perquè es minimitzin aquest tipus d'incidències.
15547 SANTA ANNA 2022/09/22 La delinqüència a Vic està a  l'altura  de València, una població  d'uns  800.000 habitants, Vic 46.000 habitants. De delinqüència. Per exemple  a Vic  dia 20 de setembre 2022, al carrer Ramon Casanova i Mur  cruïlla, carrer  Josep M  Pallàs 7 , a  ple  dia a quarts de cinc de la tarda, obren fent palanca el garatge i directament una bicicleta elèctrica mig amagada la roben i amb la persiana oberta per ells uns 80  CMS  surten amb ella i  tan  tranquils. Un robatori més, que per manca de personal de vigilància de ciutat, fan el que ja tenen segur que tindran un benefici en aquest cas més de 4000  €
15546 SANT LLÀTZER 2022/09/22 Fa un temps em vaig queixar de l'estat de les voreres a tota la zona de Sant Llàtzer sobretot per les rajoles que s'aixecaven. Això es va arreglar més o menys ràpid.(després de dues queixes) Se'm va comunicar que aquest estiu teníeu previst fer una actuació a tota la zona, però ha passat tot l'estiu i no he vist cap millora. A la fotografia es pot veure justament la falta de manteniment de les voreres en tema de males herbes! No sembla pas que tinguin dos dies, portem tot l'estiu així! Aquesta és davant de casa, Avinguda  Salarich  amb Francesc de Borja Moll, però n'hi ha moltes!
15545 CAPUTXINS 2022/09/21 2022/09/22 Al parc infantil del  darrere  del Consum (Parc d'en Patufet), hi ha la tanca amb mal estat amb el perill que algun nen es faci mal. Resposta
Gràcies. Hem fet l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
15544 GENERAL 2022/09/21 2022/09/22 En  el cas de trobar un gat sense marca de pertànyer a una colònia controlada i que no és reclamat per ningú, qui se'n fa càrrec? L'ajuntament pot pagar esterilització i ajudar a trobar ubicació a aquest gat (adopció responsable). Hi ha alguna o algunes associacions que l'ajuntament delegui aquesta tasca? En podeu dir, si hi ha més d'una opció, quines hi ha? Quina seria la protectora oficial de Vic i dades de contacte? Gràcies. Resposta
A Vic només tenim una colònia autoritzada, situada al Puig dels Jueus. La resta de colònies de la ciutat són provisionals, tot i que s'operen els gats i gates per evitar la criança. En les colònies provisionals de la ciutat només hi ha gats salvatges, no hi ha gats que puguin ser adoptats, a no ser que siguin gatons. Si el gat és adult i és manyac, ha de ser un gat domèstic abandonat (no un gat de colònia urbana). En aquest cas, poseu-vos en contacte amb les entitats animalistes de la ciutat.
15543 NORD 2022/09/21 2022/09/27 Cada dia camino diverses vegades pel carrer Manlleu (tram entre Ronda Camprodon i Jaume I) i voldria explicar que no hi ha dia que no m'hagi d'apartar tres o quatre vegades per evitar que m'atropellin els patinets i bicicletes que circulen per sobre la vorera. Hi ha moments, inclús, que he hagut de caminar pel voral de la via perquè em sentia més segura al costat dels cotxes que al mig de les curses de patinets. Entenc que ja heu fet campanyes de sensibilització (n'he vist alguna al mateix carrer), però ja em disculpareu: els usuaris de patinet i bici ja saben que ho fan malament, però ho  segueixen  fent perquè ningú els multa. Aquests usuaris quan veuen l'uniforme de policia i l'armilla vermella dels agents cívics ja baixen sols de la bici i patinet i fan com si res. Potser va sent hora, a tot Vic, que us comenceu a posar seriosos amb aquest tema. Resposta
La Guàrdia Urbana ha engegat una nova campanya conjunta amb les agents cíviques a partir de mitjans del mes de setembre, per detectar i denunciar aquestes infraccions. Tindrem present aquest carrer. S'han posat unes 30 multes.
15542 LA CALLA 2022/09/21 En primer  lloc  vull donar les gràcies a la Guàrdia Urbana perquè, per fi, està disposada a multar els cotxes que s'aparquen sobre  els jardins  del parc Jaume Portell (Carrer Pellaires). Però també m'agradaria demanar a l'ajuntament que, per favor, posi alguna mena de mobiliari urbà a l'inici del parc per evitar físicament que els cotxes hi estacionin. Els veïns estem farts de fer de patrulla ciutadana per vetllar pel bon estat dels nostres parcs. La solució més fàcil per tots és posar-hi alguna cosa per evitar l'estacionament (pilones, papereres, fanals, bancs, una estatueta d'un Crist sagnant, m'és absolutament igual), i alhora alliberar la Guàrdia Urbana per a altres tasques.
15541 HORTA VERMELLA 2022/09/20 2022/09/28 Lamentable la deixadesa que tenen els terrenys de l'antiga  fàbrica de can Codina. Fa temps que fa feredat caminar pels voltants. Es pot fer alguna cosa per millorar-ho? Els xiprers fan d'amagatall i és un espai molt i molt brut. Poso coordenades del lloc on em refereixo: ( 41.9195133 ,  2.2613161 ). Gràcies Resposta
Malgrat  no ser un espai públic s'han portat a terme diverses actuacions de neteja a la zona. És un punt de  botellots  i abandonament de deixalles. Per aquest motiu els agents cívics conjuntament amb la guàrdia urbana estan controlant la zona.
15540 CAPUTXINS 2022/09/20 2022/09/26 Voldria saber el motiu pel qual a la plaça dels Màrtirs el primer dissabte de cada mes han deixat d' haver-hi les parades de: antiguitats, monedes, segells, etc. Gràcies. Resposta
El mercat s'ha regulat per complir amb les normatives. I també per millorar les condicions de l'oferta del mercat. Els últims anys s'havia degradat molt el producte que es portava i estava passant a ser un mercat de 2a mà. Durant aquest any s'ha fet contactes amb associacions de brocanters, mercats d'antiguitats, i altres agrupacions per tal d'oferir aquest espai i que poguéssim augmentar l'oferta comercial. Però no hem tingut respostes positives. Les persones interessades a venir, o bé no tenien la documentació correcta o bé el producte que venia no era de brocanters ni antiguitats, sinó que era producte de 2a mà. En aquests moments, hi ha dues botigues, i esperem poder anar augmentant.
15539 NORD 2022/09/20 2022/09/23 Amb  la remodelació dels carrils de circulació de la ronda  Camprodon , s'ha posat un seguit d'elements de goma a terra al llarg de tota la ronda, fins i tot davant dels guals que complica l'entrada i la sortida dels vehicles.  A  més, en el cas del garatge dels números 24-26-28-30, s'ha col·locat una pilona a banda i banda del gual que comporta que els cotxes, quan surten del garatge, hagin d' envair  el carril contrari per poder entrar a la via, suposant un greu perill per a totes les persones que es troben a la via. Resposta
A les entrades de garatges hi posem separadors més baixos que a la resta de trams. Aquests separadors els poden sobrepassar bé amb els vehicles i no hi ha perill que els vehicles es malmetin. La separació que es deixa entre les peces  s'entén  que és suficient per a passar amb motocicleta sense tocar-los. Considerem que cal mantenir la tira de separadors del carril de circulació de vehicles motoritzats del de bicicletes i vehicles de mobilitat personal per tal de poder continuar mantenint la separació física entre ambdós carrils i alhora, que el  creuament  del carril bici per part dels vehicles es faci de forma prudent i segura. Les pilones, ja s'han modificat i desplaçat.
15538 NORD 2022/09/20 Us envio aquest correu com a usuària, juntament amb altres persones, de la parada de l'autobús a la Ronda  Camprodon  de Vic per anar i tornar a l'escola Andersen. Després de la pandèmia, i amb les obres de nova circulació en aquesta via d'aquest estiu 2022, s'ha recuperat l'ús de l'original ubicació de la parada de l'Andersen en aquest punt per anar a l'escola. El curs 2019-2020 vam demanar que es posés una marquesina en aquesta parada. No vam tenir resposta. Amb la recuperació d'aquesta parada us demanem que gestioneu la incorporació d'una marquesina en aquesta parada. Aquesta parada està totalment a la intempèrie i no té una marquesina com sí la resta de parades d'arreu de la ciutat de Vic de pujada i baixada d'infants per anar a aquesta escola. Infants, avis, àvies, mares i pares que esperem en aquesta parada volem, demanem, tenim dret a tenir un aixopluc. I, sobretot, una resposta al respecte. A l'espera d'aquesta resposta, salutacions. Gràcies.
15537 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/20 2022/09/21 Aquest cap de setmana,  degut al  Mercat de Música Viva, no es podia entrar amb cotxe a casa nostra. A la plaça del Carbó hi havia gent tocant i davant del temple Romà també. Això ocasionava que hi hagués molta gent i no es pogués entrar. El mateix problema per la plaça Major. Només es podia entrar al centre,  contra direcció  pel carrer de la Ramada. No pot ser que es deixi els  veïns , sense la possibilitat de poder arribar a casa seva. Si  l'única  opció d'entrada és pel carrer de la Ramada, contra direcció, s'hauria d'avisar als veïns i als municipals i posar una persona a aquesta ubicació que gestionés l'entrada amb cotxe. Resposta
Lamentem les molèsties ocasionades, i no haver avisat dels talls que  hi hauria . Ho anotem i entomem per tenir-ho en compte per  properes edicions .
15536 LA CALLA 2022/09/19 2022/09/20 Els aparcaments de bicis de la imatge, a l'altura del c. Soledat, 9, estan torts i arrencats del terra. Caldria arreglar-los. Resposta
Gràcies. Passem l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
15535 NORD 2022/09/19 2022/09/22 Pràcticament  cada dia es reuneixen un grup de noies i nois a la plaça  Mastrot  (Pare Coll / Jaume I), fet que està molt bé, per això  són  els espais públics, però sempre deixen els bancs i el terra ple de deixalles, llaunes de begudes, envasos de menjar,  etc... Se'ls podria avisar,  gràcies . Resposta
Hem comentat el fet a les Agents Cíviques, que ho controlaran i gestionaran.
15534 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/18 2022/09/21 Vergonya de l'ajuntament per no avisar als veïns del Centre Històric que no  podríem  entrar a casa pel Mercat de Música Viva. Resposta
Lamentem les molèsties ocasionades, i no haver avisat dels talls que  hi hauria de circulació . Ho anotem i entomem per tenir-ho en compte per  properes edicions .
15533 SERRA-DE-SENFERM 2022/09/18 Parc de la Serra de  Senferm . Sobresurt aquest ferro del terra. Hi ha perill que algú s'hi entrebanqui  i/o  se'l clavi. Deu ser d'un antic senyal o paperera que es va tallar. Està prop de la paperera del sorral.
15532 EL SUCRE 2022/09/17 2022/09/23 Exposo: ● Que visc a Vic per raons d'estudis i faig ús de les vies públiques de la ciutat. ● Que em desplaço amb cadira de rodes i motor elèctric (batec) pels carrils bici proporcionats i en cas d'absència o mal estat d'aquests, per les voreres. Demano: • Que es faci revisió dels diferents accessos per als quals passo i faig ús diàriament  esmentats  a continuació: - Pas zebra del carrer del Pirineu, en el que hi ha un impediment a l'hora de creuar  degut a  l'aixecament, per una arrel d'arbre, de l'asfalt del carril bici i la vorera. -Tram carril bici, situat al carrer de la Sagrada Família a la vorera contrària de la universitat. Resposta
Hem comunicat els dos punts a l'àrea de manteniment, que ho gestionen i reparen,  el més aviat possible .
15531 NORD 2022/09/17 Hi ha persones que constantment deixen pa a terra pels coloms al carrer Jaume, primer  cantonada carrer  Manlleu, al costat dels contenidors d'escombraries. També hi ha un indigent que obra les bosses d'escombraries ho remena i deixa a terra el que no li convé. Si  posessiu  càmera potser s'evitaria. També  dir  que el canvi de circulació de la ronda Camprodon ha fet que el problema que hi havia s'hagi traslladat al carrer Jaume I,  tram carrer  Pare Coll carrer Manlleu amb col·lapse de circulació i soroll excessiu. Algú ho controla?
15530 MON RURAL 2022/09/16 Al camí que va al costat del riu hi ha un pont que té alguna fusta trencada, ja ha passat una altra vegada, es pot arreglar? Gràcies.
15529 LA CALLA 2022/09/16 A la passarel·la que va a parar al teatre Atlàntida hi ha una fusta trencada, les podreu reparar? Gràcies.
15528 POLÍGONS 2022/09/16 2022/09/27 Al  carrer  de l'Esperança, al costat de la carretera de Gurb, hi ha el club G imnàstic  Osona. Per sortir en cotxe del club hi ha uns matolls que tapen la visibilitat i poden causar un accident. Si us plau, podríeu venir a podar-los? Moltes gràcies. Resposta
Ho revisem i realitzem actuació si es veu necessària.
15527 CAPUTXINS 2022/09/16 Soc veí del passatge Germana Carme Mascaró. Fa  10  dies aproximadament van instal·lar una paperera la qual està plena i ningú passa per aquest carrer a fer neteja de cap mena. Prego si us plau passin a fer neteja regularment, doncs davant de l'edifici n'hi ha un col·legi. D'altra  banda,  tenim a tot el passatge el paviment o lloses que es mouen, tan sols  al  passar caminant, patinet, bicicletes, cotxes, etc. Amb el soroll que produeixen. Prego també solucionar aquest tema i sobretot no ens oblideu de tot plegat i serveis de l'ajuntament. Salutacions. Moltes gràcies per endavant.
15526 GENERAL 2022/09/16 Ja  fa  temps   vaig  fer algunes observacions sobre els pisos turístics i les cases reconvertides .  Qui ho controla a Vic ?  Qui sap  quantes  persones hi encabeixen ? Es  poden fer servir els garatges de les cases  unifamiliars ?  Hi ha un límit d'ocupació? S'identifiquen els ocupants ? De  moment cap resposta ni  cap  modificació. Espero de tot cor que els responsables a Vic siguin diferents que els de ciutat Vella a Barcelona . Aprofito   perquè  s'indiqui als propietaris que  informin els  ocupants que les papereres  són  per tirar papers. Per les deixalles i la brossa per sort tenim prou  contenidors , caminar uns quants metres no fa mal. Ostres, ja he fet tard, els dels purins m'han passat a l davant .
15525 CARRER SANT PERE 2022/09/16 En el passatge Orfeó no es pot aparcar, està ple de senyals que ho indiquen i està sempre ple de cotxes a totes hores i els veïns estem tips de recollir escombraries de tota mena que deixen els cotxes. A més, accedeixen contra direcció des del carrer de les Flors, I a gran velocitat! Els veïns hem trucat a la guàrdia urbana molts cops, però es continua aparcant cada dia. És un passatge que tampoc passen a netejar molt sovint. També ens trobem que passen molt poc a netejar en aquesta zona i tant el carrer de les Flors, com el parc i el passatge de l'Orfeó, estan  super bruts !
15524 CAPUTXINS 2022/09/16 2022/09/19 Agrairíem que l'equip de manteniment passés pel parc del davant del Guillem de Mont-rodon a arreglar la teulada de la caseta per evitar que caigui al cap d'algun nen o nena. Gràcies. Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararan.
15523 NORD 2022/09/16 2022/09/16 Després de les obres de la Ronda Camprodon hi ha una tapa que queda solta i que produeix un important soroll amb la molèstia corresponent cada cop que hi passa un vehicle per sobre. Arriba a despertar a la nit als qui vivim a prop. Està situada  a l'alçada del núm. 15/17 del carrer pràcticament just davant de la fleca Camprodon. Prego arreglar-ho l'abans possible i fins i tot poder aprofitar de fer-ho si encara hi treballen les brigades de la reforma feta. Gràcies. Resposta
En sóm coneixedors. Ens han comentat que avui quedarà reparat. Lamentem les molèsties que us ha ocasionat.
15522 CAPUTXINS 2022/09/15 Soc veïna del carrer Salvador Espriu. Voldria fer una observació: a la carretera de Roda (alçada Escola Guillem de Mont-rodon) fins al trencant del Pont del Bruguer, sovint passen els cotxes a molta velocitat, comportant un risc al pas de vianants i molèsties als veïns pel soroll que fan. Hi hauria alguna mesura per part de l'Ajuntament, tipus bandes rugoses, limitar la velocitat, etc.?
15521 OSONA 2022/09/15 2022/09/16 Aquest cotxe, situat al  carrer  de l'Òmnium cultural  núm. 4 , fa que està aparcat aquí  des de  l'última setmana de juliol. La Guàrdia Urbana pot fer quelcom al respecte si us plau? Gràcies. Resposta
Els vehicles han de poder estacionar en algun lloc, sempre que no hagin estat abandonats pel seu titular, disposin d'assegurança i no facin nosa. Per altra banda, és una època de vacances i això podria justificar l'absència del seu titular. No obstant això, la Guàrdia Urbana en farà seguiment.
15520 NORD 2022/09/15 2022/09/23 Aparcar per a deixar els nens a  Kids   and   Us  ( Plaça  del Mil·lenari) cada vegada és més difícil, ja es perd molt de temps a arribar-hi  degut al  carril bici de la Ronda Camprodon, la qual està sempre embussada, però amb l'innecessari doble carril a mitges que s'ha muntat als carrers adjacents i que ha eliminat moltes places d'aparcament encara ho heu espatllat més. Si no voleu treure el carril bici, com a mínim deixeu els aparcaments o no multeu si ens veiem obligats a deixar el cotxe en doble fila un moment per a recollir la mainada. Resposta
Actualment  no es preveu augmentar el nombre d'aparcaments de zona verda a la zona del Mil·lenari.  No obstant , el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, aprovat el passat juliol, preveu poder  seguir  regulant els aparcaments que  actualment  no tenen cap gestió de regulació horària,  així com també  es preveu a la nova licitació per a la gestió i vigilància d'aquestes zones que s'està fent en aquests moments. Tampoc es preveu habilitar places de "petó adeu", ja que a les  immediacions  d'aquesta activitat privada, existeixen aparcaments gratuïts (una al Tanatori, i una altra al costat dels Mossos, que es troben a 200 metres de la plaça del Mil·lenari), així com altres aparcaments de rotació.
15519 REMEI 2022/09/15 2022/09/16 Estic molt preocupada pels patinets del carrer del Remei perquè circulen molt  ràpid  i no hi ha carril bici en aquell tram. Qualsevol persona que surti de casa té el perill de ser atropellat pels patinets. S'agrairia  més senyalització, control i sancions per tal d'evitar situacions tràgiques. Resposta
La Guàrdia Urbana farà una nova campanya conjunta amb les agents cíviques a partir de mitjans del mes de setembre, per detectar i denunciar aquestes infraccions.​
15518 NORD 2022/09/15 Llegint alguns comentaris m'agradaria  rompre  una llança a favor del carril bici de la ronda Camprodon i del replanteig que es va fent a la ciutat per deixar de banda el cotxe i moure'ns per mitjans més nets. No és un drama que la gent hagin d'aparcar i caminar 100 metres, els seus fills sobreviuran a tot això, inclús podran respirar un aire molt millor. Òbviament, s'han de donar facilitats i opcions  específiques  a la gent amb mobilitat reduïda, però aquests, que  són  minoria, no solen queixar-se massa. Bona feina i  seguiu  així!
15517 OSONA 2022/09/14 Al Carrer Òmnium Cultural, els primers contenidors que hi ha tot baixant a mà dreta, el de  Multiproducte , la palanca per aixecar la tapa porta espatllada un mes. Hi ha molta gent que per no tocar la tapa ho tira al rebuig o, directament, a fora. Per  higiene , millor amb palanca. Moltes gràcies.
15516 REMEI 2022/09/14 2022/09/16 Hi ha intenció de desplegar alguna ordenança municipal que reguli l'ús dels patinets  elèctrics  o potser cal  esperar a que  algú prengui mal de veritat. És escandalós el desgavell que hi ha al respecte. Hi ha patinets que  arriben  velocitats  increïbles , que  se  salten els  semàfors  en vermell, que van  contra direcció,  que juguen a esquivar als  vianants  per les voreres, que van sense casc ,  ni assegurança , que  van a tota velocitat per les voreres i que tenen impunitat total... fins que  algun  dia algú  predrà  mal de veritat i no serà perquè no hi hagi hagut multitud de  queixes  per no desplegar una normativa al respecte i deixar que només hi hagi un decret d'alcaldia. Poseu - vos  les piles ,   perquè  al ritme que anem, no falta gaire  perquè  algú prengui mal. Llavors, com sempre, tot seran excuses i planys! Resposta
La Guàrdia Urbana ha fet diferents campanyes conjuntament amb les agents cíviques i se n'ha tornat a planificar  una altra  a partir de mitjans del mes de setembre per detectar i sancionar aquestes infraccions. Certament, es tracta d'usuaris que són una novetat a les vies públiques i es necessita un cert temps perquè interioritzin que han de ser més prudents en la conducció i respectar escrupolosament la senyalització i la preferència dels vianants als espais compartits. ​ Hi treballem.
15515 CAPUTXINS 2022/09/14 2022/09/27 Han canviat els contenidors de lloc del carrer  Canigó ,  fantàstic ,  però  els podien  posar  una mica  més  avall i no  davant  dels  gronxadors  de la canalla? Resposta
Cert que s'ha desplaçat l'àrea de contenidors al carrer Canigó i que  es troben situats  a davant del parc, però això no suposa cap impediment ni incompatibilitat perquè la ciutadania pugui fer ús dels contenidors i la canalla pugui gaudir de l'espai.
15514 CARRER SANT PERE 2022/09/14 Us voldria comentar un petit ensurt que he tingut. Visca aquí Vic concretament, al c. Bisbe Morgades, però el que m'ha passat, podria haver estat en qualsevol lloc. M'han caigut els "pinxos" que es posen pels coloms i aus diverses a les teulades,  tendals   etc...  (tot el que sigui susceptible perquè hi facin la becaina) al damunt meu, només m'ha fet una rascada (res important). Però ara penso jo, i si cau damunt d'una persona (gran, petita o bebè) i es clava i toca amb més força ( per culpa del  vent) algun lloc del cos més delicat? Llavors, què farem? Gràcies per la lectura.
15513 CARRER SANT PERE 2022/09/14 2022/09/16 És vergonyós que aquest vehicle "visqui permanentment" al pàrquing de Països Catalans, 5-7-9, amb total impunitat, mentre els que treballem i necessitem aparcar el cotxe,  haguem  de fer voltes i voltes intentant trobar una plaça lliure. Ja és prou complicat en dates normals,  doncs  encara més quan hi ha alguna fira al recinte del Sucre, ja que el pàrquing de sorra queda totalment inhabilitat i lògicament la gent que hi aparca, ha de buscar altres llocs per poder aparcar i, per tant, tot queda concentrat en altres zones. No es pot actuar d'alguna manera contra la passivitat de l'esmentat vehicle? La zona blava tampoc és una opció,  ja que  a part d'haver de canviar el tiquet cada 2 hores  ( i no tenim la feina al costat per anar sortint), el preu total a 8 hores de jornada de treball és caríssim... Com ho hem de fer, doncs, els que venim a treballar a Vic cada dia i necessitem poder aparcar el cotxe? Agrairem actuacions al respecte si us plau, per als que sí que actuem amb civisme. Resposta
Des de la Guàrdia Urbana ho controlaran, malgrat que és un pàrquing públic, on  s'hi  pot aparcar lliurement, si no està immòbil molt de temps. Dit això, aquest matí el camió ja no hi era estacionat.
15512 NORD 2022/09/14 2022/09/27 Ahir dimarts dia 13/09 vaig presenciar una batalla campal de cops de puny,  cosses , espentes... entre dues bandes rivals a la deixalleria de Vic. Després vaig parlar amb els treballadors i expressar la seva por, diuen que  a diari  són víctimes d'insults i amenaces i que tant l'Ajuntament com l'empresa són coneixedors d'aquest greu problema que porta arrossegant-se uns anys. Com ajuntament no creieu que heu de posar-hi solució? No  creieu  que la seguretat dels treballadors s'hauria de garantir? Aquesta pràctica que es permet a diferents grups que volten per la deixalleria, no deixa de ser uns robatoris amb intimidació als treballadors permesos per l'Ajuntament de Vic. Realment aquesta és la gestió que els ciutadans de Vic volem per la nostra ciutat? Estic pensant  a  trucar a diversos mitjans de comunicació a veure si podem fer-ne difusió i aquesta pràctica permesa es pot radicar i  tanmateix  els treballadors poden anar a treballar tranquils. Resposta
És un fet inadmissible que s'ha traslladat a la deixalleria de Vic, i que és un problema concurrent a moltes deixalleries, sobretot quan els productes valoritzables i reutilitzables pugen en el mercat. En aquests moments estem treballant des de les àrees de Medi Ambient i Guàrdia Urbana per aplicar mesures i solucionar el  problema .
15511 REMEI 2022/09/13 2022/09/14 La llum de la  farola  que està en el Carrer Candi  Bayés , prop de la cantonada amb Carrer Manel Serra i Moret, està fosa. Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a Minsvic, que ho repararà.
15510 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2022/09/13 2022/09/14 A  La  Guixa ja fa molts dies varen canviar unes pilones al carrer Major,  i una els va quedar a terra tirada. He vist que passaven a netejar el carrer, però la pilona segueix al mateix lloc. No sé si forma part del mobiliari urbà. Resposta
Al carrer Major, és una pilona que algun vehicle ha tocat i xafat, i està enganxada a terra. Vam fer avís a la Diputació de Barcelona, responsable del seu manteniment. Ho tornem a reclamar i insistir.
15509 NORD 2022/09/13 2022/09/23 Abans de l'estiu ja era evident que faltaven zones d'aparcament, tant verdes com blaves a la Zona del Mil·lenari, especialment als carrers Assemblea de Catalunya i Ató Bisbe. Amb les darreres modificacions dels carrils, aquest problema ha incrementat considerablement. Recentment, la Guàrdia Urbana no deixa parar ni un moment per descarregar als infants que fan extraescolars a les diferents escoles de la zona. És per aquest motiu, que considero que s'hauria de trobar una solució per tal d'alleugerar aquesta problemàtica. A molts municipis s'ha instaurat la pràctica de 'Petó i Adeu' i està funcionant perfectament. D'aquesta manera, es mantindrien les places d'aparcament actuals, però en les hores on hi ha més afluència de trànsit, les famílies tindríem l'oportunitat de poder descarregar als nostres infants de manera ordenada i tranquil·la i això milloraria segur aquesta dificultat. Resposta
Actualment  no es preveu augmentar el nombre d'aparcaments de zona verda a la zona del Mil·lenari.  No obstant , el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, aprovat el passat juliol, preveu poder  seguir  regulant els aparcaments que  actualment  no tenen cap gestió de regulació horària,  així com també  es preveu a la nova licitació per a la gestió i vigilància d'aquestes zones que s'està fent en aquests moments. Tampoc es preveu habilitar places de "petó adeu", ja que a les  immediacions  d'aquesta activitat privada, existeixen aparcaments gratuïts (una al Tanatori, i una altra al costat dels Mossos, que es troben a 200 metres de la plaça del Mil·lenari), així com altres aparcaments de rotació.
15508 NORD 2022/09/13 2022/09/23 Per culpa de les redireccions del trànsit a la zona del carrer  Assemblea  Catalunya i Ronda Camprodon, i les modificacions fetes, cada cop costa més trobar lloc per estacionar i poder portar els nostres fills i filles a les activitats extraescolars ubicades a la plaça del Mil·lenari. A més a més, des de fa uns dies, la guàrdia urbana no deixa ni parar uns segons per a poder deixar els nens. M'agradaria proposar fer aquesta zona "Un petó i adeu". Molts municipis han implementat aquest projecte per poder facilitar la bona convivència de veïns i usuaris de zones molt concorregudes a certes hores del dia. Agrairia que es valorés aquesta opció. Resposta
Actualment  no es preveu augmentar el nombre d'aparcaments de zona verda a la zona del Mil·lenari.  No obstant , el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, aprovat el passat juliol, preveu poder  seguir  regulant els aparcaments que  actualment  no tenen cap gestió de regulació horària,  així com també  es preveu a la nova licitació per a la gestió i vigilància d'aquestes zones que s'està fent en aquests moments. Tampoc es preveu habilitar places de "petó adeu", ja que a les  immediacions  d'aquesta activitat privada, existeixen aparcaments gratuïts (una al Tanatori, i una altra al costat dels Mossos, que es troben a 200 metres de la plaça del Mil·lenari), així com altres aparcaments de rotació.
15507 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/13 2022/09/15 Voldria saber  per què  en un dimarts 13 de setembre ha d'haver-hi música  super alta  (no es pot treballar) a la tarima de fusta del Passeig. Que els altres veïns del Passeig no tenim dret a una convivència normal? És un escàndol el volum d'aquesta música. Resposta
Era una activitat pre- Mercat de Música Viva de Vic, que va començar a les 6 de la tarda i finalitzar a dos quarts de vuit. Lamentem les molèsties que us haguem donat.
15506 NORD 2022/09/13 2022/09/23 Els problemes d'aparcament a la Zona del Mil·lenari són molt evidents. Ja faltaven places de zona blava i de zona verda abans de l'estiu, però amb la instauració de doble carril als dos trams del carrer  Assemblea  de Catalunya, s'han perdut moltes places que eren molt necessàries. A més a més, la Guàrdia Urbana ve aquí cada tarda i no permet ni tan sols parar els cotxes per descarregar (durant pocs segons) nens i nenes que fan extraescolars aquí; entenem que això no es deixi fer en plena plaça del Mil·lenari, però al carrer  Assemblea  de Catalunya i Bisbe Ató, on s'han tret tantes places d'aparcament, és molt necessari. És important instaurar un comportament cívic, però alhora cal ser coherents amb les necessitats de la ciutadania. Resposta
Actualment  no es preveu augmentar el nombre d'aparcaments de zona verda a la zona del Mil·lenari.  No obstant , el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, aprovat el passat juliol, preveu poder  seguir  regulant els aparcaments que  actualment  no tenen cap gestió de regulació horària,  així com també  es preveu a la nova licitació per a la gestió i vigilància d'aquestes zones que s'està fent en aquests moments. Tampoc es preveu habilitar places de "petó adeu", ja que a les  immediacions  d'aquesta activitat privada, existeixen aparcaments gratuïts (una al Tanatori, i una altra al costat dels Mossos, que es troben a 200 metres de la plaça del Mil·lenari), així com altres aparcaments de rotació.
15505 NORD 2022/09/13 2022/09/23 Treballo en una empresa ubicada a la  plaça  del Mil·lenari. Tenim disponibles targetes de zona verda per poder aparcar, però resulta que no hi ha gaires places disponibles i, per tant, resulta molt complicat aparcar diàriament per anar a treballar. Amb les últimes remodelacions dels carrers de la zona del Mil·lenari encara és més difícil aparcar, ja que s'han eliminat moltes zones d'aparcaments. Està previst augmentar el nombre de places d'aparcament per a residents? Pel que fa a la parada per deixar infants a les escoles que imparteixen extraescolars a la zona Nord, és possible habilitar una zona per permetre'ns a les famílies deixar a les nostres criatures sense rebre sancions per part de la Guàrdia Urbana? En d' altres  ciutats funcionen molt bé les zones "petó i adeu" que permeten la parada ràpida per descarregar i carregar els infants als vehicles sense necessitat d'aparcar. Resposta
Actualment  no es preveu augmentar el nombre d'aparcaments de zona verda a la zona del Mil·lenari.  No obstant , el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, aprovat el passat juliol, preveu poder  seguir  regulant els aparcaments que  actualment  no tenen cap gestió de regulació horària,  així com també  es preveu a la nova licitació per a la gestió i vigilància d'aquestes zones que s'està fent en aquests moments. Tampoc es preveu habilitar places de "petó adeu", ja que  a les  immediacions  d'aquesta activitat privada, existeixen aparcaments gratuïts (una al Tanatori, i una altra al costat dels Mossos, que es troben a 200 metres de la plaça del Mil·lenari), així com altres aparcaments de rotació.
15504 NORD 2022/09/13 2022/09/23 Som  una família de Manlleu que portem la nena al  Kids&Us . Ahir un guàrdia  urbana  em va aturar per informar-me que no podíem parar 2 segons al carrer per deixar la nena. Cada vegada hi ha menys aparcament per poder aparcar i que baixi la nena, tal com em va dir aquest agent que havíem de fer. Agrairia que poguéssiu buscar alguna  altra solució,   perquè  si no, ens serà impossible venir a Vic a fer qualsevol extraescolar. Resposta
En el cas que ens comenteu, entenc a la plaça del Mil·lenari, hi ha dues zones d'aparcament gratuït, una al Tanatori que trobareu a mà dreta venint de Manlleu, i una altra al costat dels Mossos, que es troben a 200 metres del lloc que comenteu.
15503 SERRA-DE-SENFERM 2022/09/13 2022/09/13 Incivisme a  Senferm. C om sempre hi ha gent (que no persones) que destrossen el què no els interessa, parc Miquel Coll i Alentorn. No he tingut temps de llegir. Això devia passar a la nit. Resposta
Gràcies per l'avís. Realment sap greu aquests tipus de persones que fan aquests actes. Ho reparem. 
15502 REMEI 2022/09/12 2022/09/27 M'agradaria saber per quin motiu, no puc fer soroll a partir de les 22:00 a casa meva, i, en canvi, a les terrasses dels bars es permet que fins a altes hores de la matinada hi hagi, crits, xivarri..., pertorbant clarament el descans dels veïns  ...  i llavors quin sentit té la campanya "Activa el silenci"? Resposta
A les terrasses dels bars no estan permesos els sorolls a altes hores de la matinada.  Sí  que és cert, que quan hi ha silenci, els tons de veu alt, provoquen un soroll més fort. Si viviu algun cas d' excés  de volum, podeu avisar a Guàrdia Urbana (des de l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana o trucant al 938850000) que hi actuaran. La campanya "Activa al silenci" és per recordar a la gent, que els tons de veu alt molesten als  veïns , però sempre hi ha persones que no vetllen pels altres.
15501 NORD 2022/09/12 2022/09/27 Després de les reformes de la Ronda Camprodon, hi hauria possibilitat d'actualitzar els contenidors (sobretot del paper )? Fa  30  anys que visc al barri i els pedals estan espatllats. No hi ha pedal que funcioni i és un fàstic tocar-los.  Són  davant  Clarel . Gràcies. Resposta
Ho traslladem al servei de recollida perquè es resolgui  en breu .
15500 NORD 2022/09/12 2022/09/15 Jo visc a Ronda  Camprodon  15 B i la tapa del  clavegueram  del mig de la via  ( en desdoblament) quan els cotxes passen  ràpid , és  insuportable . Hi ha manera d' apasiguar  l'impacte? Gràcies. Resposta
Hem passat la incidència als operaris, que entre avui i demà ho deixaran en bon estat.
15499 CAPUTXINS 2022/09/12 Volia fer un parell de reclamacions (sempre  són  les mateixes...) La primera és el tema aparcament, el  carrer passatge  Horta de sant Josep han arrencat el senyal de prohibit aparcar, i si abans ja els cotxes i motos aparcaven sobre la vorera i de qualsevol manera, us podeu imaginar ara. I truques els municipals i et donen llargues... hi podeu posar mà, si us plau ?, gràcies . La segona queixa, són els orins de gos, la iniciativa de penjar cartells penso que no és eficient i fins que no comenceu a posar multes no  arreglarem  el tema, ja fa temps que fa bastant fàstic quan veus els pixats per tot arreu i de 1000, un porta una ampolla d'aigua i ho neteja…
15498 OSONA 2022/09/11 2022/09/16 En el parc que hi ha dins la plaça d' Osona, hi ha un aparell que e stà desclavat de la part de baix i de dalt i és perillós, ja que els nens hi pugen. Cal reparació urgent. Resposta
 Hem passat avís a l'àrea de manteniment, que ja ho ha reparat.
15497 HORTA VERMELLA 2022/09/10 2022/09/12 Soc  veïna de l'Horta Vermella. El parc que hi ha al carrer Josep Pratdesaba hi ha l'aranya que els suports de les cordes per pujar s'han espatllat i en surten  uns ferros  que tallen. Moltes gràcies. Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararan.
15496 ESTADI 2022/09/10 2022/09/27 La vorera del Passeig de la Generalitat, el tram corresponent a la benzinera, és intransitable, plena de cagarades de colom. La podeu netejar si us  plau? Moltes gràcies! Resposta
 V am traslladar la incidència al servei de neteja viària i ja ha quedat resolt.
15495 EL SUCRE 2022/09/10 Molts arbres (freixes) del voltant de la residència  el Nadal  estan malalts. Només cal mirar el tronc per la banda sud. Tenen  solució ?  Gràcies.
15494 REMEI 2022/09/10 2022/09/16 Fa temps que ens sentim amenaçats i coaccionats per temes de drogues a casa nostra. Tot i alertar a tots els agents socials: policia, benestar social, sanitat,  cads , etc., no hi ha manera de trobar una solució que ens permeti estar tranquils. Ens han dit que fins que no hi hagi sang no s'hi pot fer res. Una de les funcions de la guàrdia urbana és segons el web la prevenció de delictes, és per això que recorro a ells cada vegada que rebo un atac encara que sigui indirecte.  Tot i així , en comptes de prevenir, sembla que els delictes es vagin precipitant, potser s'hauria de replantejar aquest punt de prevenció quan hi ha senyals continuats i inequívocs d'atac i coacció. Gràcies per tenir en compte la meva petició. Resposta
La Guàrdia Urbana fa tasques de prevenció a tota la ciutat.  Tot i així , resulta impossible poder evitar que es produeixin tots els actes incívics o de vegades algun delicte. Es continuarà insistint amb la tasca preventiva dels agents. Ens posarem en contacte amb vosaltres.
15493 EL SUCRE 2022/09/10 2022/09/15 Jo visc el carrer Pare Rambla i  d'ençà que  passen tants cotxes, segur els blocs de pisos que han fet nous, i els que es fan aquelles peces de terra del carrer (lloc de pas de cotxes) estan totes trencades. Abans hi passàvem molt pocs, però ara és un pas de més fluència. Crec que seria millor per una bona conservació i més barat per la ciutadania, que es fes  escalation  com és el carrer Miquel Martí i Pol que just fa cantonada amb Pare  Rambla. Tal  com estan les coses, hem de mirar molt els manteniments. Gràcies. Crec que és una manera que els veïns podem col laborar i ajudar-vos a la millora de la nostra ciutat. Informant de les coses que passen als barris. Moltes gràcies per endavant. Resposta
És cert el que comenteu que actualment amb els nous pisos hi ha més circulació de la que hi havia inicialment. Dit això, aquesta setmana s'han començat les obres de reemplaçament de les lloses malmeses, per tornar a deixar el carrer en bon estat. Estarem  amatents  al seu estat futur, i  seguiment .
15492 CAPUTXINS 2022/09/10 2022/09/26 He observat que els primers dissabtes de cada mes, a la plaça dels Màrtirs, no hi han les parades de sempre. Agrairia resposta. Gràcies. Resposta
El mercat s'ha regulat per complir amb les normatives. I també per millorar les condicions de l'oferta del mercat. Els últims anys s'havia degradat molt el producte que es portava i estava passant a ser un mercat de 2a mà. Durant aquest any s'ha fet contactes amb associacions de brocanters, mercats d'antiguitats, i altres agrupacions per tal d'oferir aquest espai i que poguéssim augmentar l'oferta comercial. Però no hem tingut respostes positives. Les persones interessades a venir, o bé no tenien la documentació correcta o bé el producte que venia no era de brocanters ni antiguitats, sinó que era producte de 2a mà. En aquests moments, hi ha dues botigues, i esperem poder anar augmentant.
15491 NORD 2022/09/10 2022/09/12 Després  de les obres de millora de la Rda. Camprodon, a l'altura del  número  36,  persisteix  després de 3 intervencions per part dels operaris un soroll constant al pas dels vehicles sobre la tapa de clavegueram. Aparentment,  pot semblar poca cosa,  però   és  molt molest. Resposta
En som coneixedors. Hi estan treballant, i esperem que aquesta setmana quedarà sol·lucionat. Perdoneu les molèsties.
15490 SANTA ANNA 2022/09/10 El passat dimarts 6 de setembre van atropellar una noia a la tarda el carrer Josep Maria  Pallàs  just en el pas de vianants de davant de  Fussimanya . En aquest carrer els cotxes passen molt  ràpid  i sovint no respecten  els passos  de vianants que hi ha a la zona. En aquest carrer hi ha el  club natació  Vic, espai molt utilitzat per infants i famílies. Atenent el perill que suposa la velocitat dels vehicles, estaria bé des de l'ajuntament contemplar alguna solució per evitar més atropellaments.
15489 EL SUCRE 2022/09/10 Un dels contenidors de  l'Avinguda  Olímpia, a l'altura del núm. 5 té la barra elevadora trencada i l'altre sembla estar cremat per dins i no s'obre Gràcies.
15488 GENERAL 2022/09/09 El " pollo " monumental muntat perquè puguin passar 10 bicis ...? Ronda Camprodon/Ctra. de Manlleu …  El " Ziga   zaga " que hem de fer a sota les voltes a la plaça del Pes per taules de bars .... , si us plau, deixeu de posar través.
15487 ESTADI 2022/09/09 2022/09/27 Ens preocupa la proximitat de les deixalles a casa nostra Av. Pius XII,8. Tenim l'habitació propera i en planta baixa. Amb la calor hem d'obrir la finestra i ens entra molta mala olor. A l'altre extrem dels contenidors el proper edifici queda lluny i no té planta baixa. Demanem que es ressituïn els contenidors. Gràcies. Resposta
Hi ha una neteja periòdica  dels contenidors  de la ciutat i si s'escau se'n pot programar alguna d'extra per minimitzar la mala olor, no obstant és difícil de moure l'àrea de contenidors. La situació dels contenidors de la ciutat respon a criteris estrictament tècnics que es tenen en compte a l'hora de determinar quina és la seva millor ubicació. Aquests criteris es basen en la proximitat de la població, la quantitat de població servida,  l'equidistància  entre les diferents àrees, l'accessibilitat per les persones, l'espai disponible a la via pública, així com l'accés pels vehicles de recollida, entre molts d'altres.
15486 NORD 2022/09/09 Petició d'un pas de  vianants  al C/Morgades davant del carreró que va al Bon Preu.  Tothom  travessa per allà quan es va  carregat  i és un perill. I així també es facilitaria l'entrada de camions, que per entrar tenen dificultats. També es podria posar nom al carreró.
15485 NORD 2022/09/09 2022/09/23 La vorera del C/Morgades ,  tram C/  Arquebisbe  Alemany -  Mil·lenari , està malament. No és plana i quan plou els bassals semblen piscines.  Seria molt convenient mirar de solucionar-ho. Gràcies. Resposta
Hem fet avís a l'àrea de manteniment. És una vorera antiga amb escocells petits on hi ha l'arbrat i provoca aquests desnivells. Valorem treballs i mirem la millor manera de poder-ho  solucionar .
15484 GENERAL 2022/09/09 Com ha de tramitar els bitllets d'autobús bonificat una persona anciana que no té targeta bancària?
15483 CARRER SANT PERE 2022/09/09 2022/09/27 Al parc del carrer Morgades hi ha una vomitada al tobogan. Sé que és l'incivisme de la gent, però crec que hi hauria d'haver la figura de parc amb vigilant, perquè els de Vic  estan  tots bruts. Resposta
Cert que l'incivisme de la gent és el responsable  que  hi hagi punts en què es trobin en mal estat,  no obstant , ho vam traslladar al servei de neteja perquè  ho pogués  gestionar.
15482 CAPUTXINS 2022/09/09 Al carrer Santa Joaquima, davant la porta  de l' església josefines, hi ha una teulada que sembla que estigui a punt de caure.  Podríeu  revisar-ho ?, per  allà passa molta gent, en especial menors d'edat que van a l'Escorial. Sabria molt de greu que  caigués  al cap d' algú .  Gràcies .
15481 CAPUTXINS 2022/09/08 2022/09/16 Al capdamunt de la pujada del carrer Misericòrdia hi ha unes pilones verdes perquè no es pugui trencar a l'esquerre, he estat moltes vegades a punt de topar amb cotxes, furgonetes i camions que no  van a girar  a la rotonda, encara que estigui prohibit. Seria interessant que hi hagués més control policial per multar als infractors, algun dia en passarà una de grossa. Gràcies. Resposta
Ho hem comunicat a Guàrdia Urbana, que en farà control i seguiment. 
15480 NORD 2022/09/08 2022/09/09 Amb la remodelació definitiva dels carrils de circulació de la Ronda Camprodon, s'ha posat tot un seguit d'elements dissuasius a terra, per tal de separar el carril bici del de cotxes. Algun de tant en tant ja estaria bé, però se n'ha posat, fins i tot, al davant dels guals. Aquests, a part d'incomodar l'entrada i sortida, també us puc dir que són perillosos (la meva dona, en entrar, gairebé cau en moto en agafar-ne un d'esquitllada). Si us plau, rectifiqueu i feu enretirar els del davant dels guals, fan més mal que bé. Gràcies. Resposta
A les entrades de garatges hi posem separadors més baixos que a la resta de trams.  Aquests separadors  els poden sobrepassar bé amb els vehicles i no hi ha perill  que  els vehicles es malmetin. La separació que es deixa entre les peces s'entèn que és suficient per a passar amb motocicleta sense tocar-los. Considerem que cal mantenir la tira de separadors del carril de circulació de vehicles motoritzats del de bicicletes i vehicles de mobilitat personal per tal de poder continuar mantenint la separació física entre ambdós carrils i alhora, que el  creuament  del carril bici per part dels vehicles es faci de forma prudent i segura.
15479 ESTADI 2022/09/08 2022/09/16 Al carrer  Folch  i Torres 21 davant de la façana principal del meu habitatge hi ha una jardinera. La jardinera que està construïda  a nivell de  la vorera, hi ha plantat un arbre, herbes, a més hi ha  instal·lat  un fanal. La base del fanal és de formigó i tela  metàl·lica , a dreta i a l'esquerra del fanal no es pot plantar res, ja que les arrels de les plantes no agafen, s'assequen i moren. Un altre inconvenient que hi ha és que quan un vehicle aparca davant de la jardinera, com que no hi ha prou espai, el conductor quan surt del seu vehicle trepitja dins de la jardinera . Per solucionar el problema de la jardinera, ja que és impossible plantar flors, és deixar l'arbre que hi ha tal com està i la resta de la jardinera suprimir-la,  col·locant  peces de panot (25x25 cm.) a la vorera similars a les existents. Se  sol·licita  a l'Ajuntament que enviï la brigada d'obres municipal per  realitzar  les obres de la vorera pertinents. Resposta
Hem passat la incidència a l'àrea de manteniment i la de Medi Ambient perquè ho puguin  comprovar  i estudiar. Aquesta zona  té  uns parterres molt característics i des de  medi ambient  es volen mantenir, a ser possible. Revisarem quina és la millor opció per poder mantenir els parterres amb garanties i la supervivència dels arbres.
15478 SANT LLÀTZER 2022/09/08 Visc al carrer Mercè Rodoreda i cuido d'una germana que té una Gran  minusvalidesa. C ada cop que volem sortir de casa, hem d'anar per la carretera, ja que les voreres estan ocupades pels cotxes. Això passa  diàriament , a tots dos costats del carrer i amb el perill de caminar i no veure si ve un cotxe, a més de no poder apartar-se un cap a la vorera,  ja que  no hi ha espai pels cotxes. També és un perill pels nens que surten de casa,  ja que  la visibilitat és nul·la per culpa de l'ocupació de les voreres i un dia hi haurà una desgràcia,  ja que  més d'un cotxe, moto, furgoneta passen a més velocitat del que hauria de ser. No estic disposada a viure amb la sensació  que  una persona  minusvàlida  tingui a la via pública aquest problema. Exigeixo resposta  immediata  per part del departament responsable.
15477 NORD 2022/09/08 2022/09/09 Som els administradors de la comunitat de la Rda. Camprodon 14-16, esteu fent canvis a la Ronda on nosaltres tenim la sortida de garatge. Ahir vau marcar el carril bici i l'heu delimitat amb unes línies, però també hi heu posat uns topes que cada cop que se surt del garatge s'hi ha de passar per sobre. Volem saber quina finalitat tenen aquests topes davant la sortida del nostre pàrquing i demanem que es treguin, ja que si no s'hi ha de passar per sobre, i podria provocar algun desperfecte en els vehicles. Resposta
A les entrades de garatges hi posem separadors més baixos que a la resta de trams.  Aquests separadors  els poden sobrepassar bé amb els vehicles i no hi ha perill  que  els vehicles es malmetin. Considerem que cal mantenir la tira de separadors del carril de circulació de vehicles motoritzats del de bicicletes i vehicles de mobilitat personal per tal de poder continuar mantenint la separació física entre ambdós carrils i alhora, que el  creuament  del carril bici per part dels vehicles es faci de forma prudent i segura.
15476 QUATRE ESTACIONS 2022/09/07 2022/09/08 Hi ha un cotxe abandonat a la via pública, aviat farà  7  setmanes. És un Ford (color vermell) empresa  BELMAD . Matrícula 1261HGV. Roda rebentada i molt ratllat. Resposta
Hem passat l'avís a Guàrdia Urbana, que ho controlarà i gestionarà.
15475 SANTA ANNA 2022/09/07 La línia d'autobusos passa abans de l'hora marcada, en algunes ocasions, 5 minuts abans (parada Botànic Micó, 14:55 07/09/22). Demanem que es compleixin  horaris, ja que , de forma habitual, no es pot usar el servei per aquest motiu (extraescolars nens, horaris metges  … ).
15474 CAPUTXINS 2022/09/07 2022/09/12 Hi ha un vesper cada dia més gran, en un carrer transitat a les hores d'entrada i sortida d'escola. Després de la rotonda al final del carrer Sant Jordi a l'altre  cantó  de  Roncato . Resposta
Hem passat la incidència a l'empresa de control de ploagues, perquè hi pugui actuar.
15473 CAPUTXINS 2022/09/06 2022/09/16 Al carrer Ramon Sala i  Saçala  (on , per cert,  ara no hi ha ni placa del nom del carrer), a l'alçada dels núm. 22 al 26 aprox. tenim el carrer en mal estat, esquerdes, pendent desigual, contenidors davant que  agrairíem que  els traslladessin doncs fa anys que en patim els inconvenients com deixalles que rodolen, quan netegen el contenidor cau el suc fins davant les portes dels garatges, etc. He observat molts carrers del barri recentment enquitranats, fins i tot els de les torres de la zona de "Can Maurici" on el trànsit és menor, però clar hi ha cases ... En fi, crec que  degut al  trànsit que hi ha al nostre carrer, en part per l'hospital, etc. caldrien solucions i no tenir-nos així abandonats. Gràcies. Resposta
Mirarem el tema que ens comenteu de la placa del carrer, i reposarem si és el cas. Farem revisió de la calçada per comprovar  el seu  estat (els pendents que hi ha del carrer, no les podem modificar). La situació dels contenidors de la ciutat respon a criteris estrictament tècnics que es tenen en compte a l'hora de determinar quina és la seva millor ubicació. Aquests criteris es basen en la proximitat de la població, la quantitat de població servida, l'equidistància entre les diferents àrees, l'accessibilitat per les persones, l'espai disponible a la via pública, així com l'accés pels vehicles de recollida, entre molts d'altres. Per aquests motius l'àrea de contenidors no es pot traslladar.
15472 REMEI 2022/09/06 2022/09/09 Vic està molt brut. Zona Parc Balmes (bancs sense arreglar, bruts dels ocells i mal cuidats, no es cuida la gespa, la font apagada tot l'estiu, suposo que deu ser per la falta d'aigua) però està d'una manera que en  15  anys mai ho havia vist així. Terres bruts, la gent incívica també hi té a veure, però és que dient-ho malament, fa fastig com està tot a partir del parc Balmes i tot el barri del Remei. Si us plau, som moltes famílies que vivim aquí i ens agradaria saber que està passant, perquè això no s'aguanta. Resposta
Des de l'àrea de manteniment faran repàs de l'estat dels bancs, pels que no estiguin  enbon  estat (es va fer un manteniment regulat, però a vegades, no s'arriba a poder-ho fer tan sovint com es voldria). Pel tema neteja, hem avisat  VialnetVic  perquè hi pugui fer actuació. El parc Balmes i la seva gespa, sí que és cert que les diferents activitats de fires que s'hi fan no ajuden a tenir un bon estat  de la mateixa , i tampoc la sequera que vivim i que no s'ha pogut regar com es voldria. Dit això, està previst a l'inici de l'any vinent fer una  ressembra  de tot el parc.  Compartim que els serveis municipals sempre són millorables, però presten un servei molt bo en tots els àmbits. Heu de saber que des del dia 23 de juliol estem en estat d'ALERTA per sequera, per la manca de disponibilitat d'aigua i de  precipitacions . Per  tant,  des d'aquell moment, s'han hagut d'aplicar  tot una  sèrie de restriccions en l'ús de l'aigua que afecten a tot el que comenteu: S'ha restringit el reg de zones verdes i s'ha hagut de deixar de regar la gespa del parc Balmes; s'han tancat totes les fonts ornamentals, inclòs el  sortidor  del parc; s'ha  reduït  i limitat la neteja amb aigua a pressió en la via pública i els parcs a situacions puntuals. No obstant realitzarem una neteja puntual dels bancs bruts d'ocells, però el reg del parc i la font no es poden activar.
15471 NORD 2022/09/06 2022/09/19 Soc un  veí  del carrer Pare Gallissà i des  de  mitjans de juliol que per culpa d'una avaria està la vorera per arreglar. Se sap si s'estarà molt temps  així ? Resposta
Vam parlar amb l'empresa que està poortant a terme les obres, i vam fer arraconar més les tanques per poder tenir millor accès. Al mateix temps, comentar-vos que aquesta part de carrer, hi ha previst acabar les obres a finals d'aquesta setmana.
15470 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/06 2022/09/08 Un soroll persistent tipus alarma està sonant tot el dia a la cruïlla del carrer Verdaguer amb  Rambla  de l'Hospital des de fa dies.  És  el tipus contaminació acústica que fa impossible viure tranquil a casa. Com s'ha de fer perquè el responsable se'n faci càrrec i ho solucioni? Resposta
Hem fet avís a Guàrdia Urbana que ho buscarà i gestionarà. Ens posarem en contacte amb vosaltres.
15469 CENTRE HISTÒRIC 2022/09/06 2022/09/08 Des de fa dies, el soroll d'una alarma o similar sona durant tot el dia als voltants de la cruïlla del carrer Jacint Verdaguer /  Rambla  de l'Hospital /  Rambla  de les  Devallades  / Entrada a la  Plaça  de Vic. Aquest so es fa insuportable i se sent fins i tot, amb les finestres de casa tancades. He intentat esbrinar d'on prové, però no ho he aconseguit. Agrairíem tots els veïns si l'Ajuntament pogués fer-hi alguna cosa. Gràcies. Resposta
Hem fet avís a Guàrdia Urbana que ho buscarà i gestionarà. Ens posarem en contacte amb vosaltres.
15468 EL SUCRE 2022/09/06 2022/09/07 Us escric per informar-vos del mal estat del mur del davant de la Xemeneia  del  Sucre, és  una zona  de pas i algú hi podria prendre mal. Us adjunto una foto. Gràcies. Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
15467 SANT LLÀTZER 2022/09/06 2022/09/22 M' agradaria rebre informació sobre l'immoble situat al carrer M. Aurèlia Capmany  Farnés  número 16 de Vic (en concret situada al barri de Sant Llàtzer). És una  vivenda  que porta un llarg període de temps amb la construcció parada, només disposa dels fonaments i l'estructura de la  vivenda . Estic interessada en aquest immoble i m'agradaria conèixer si l'Ajuntament té alguna informació al respecte, si és propietat  d'una  persona física o jurídica, o si està en venda o en quin punt es troba l'immoble en qüestió. Moltes gràcies per la seva ajuda. Resposta
Malauradaament  no us podem donar aquesta informació.  Podeu  anar al Registre de la Propietat núm. 1 de Vic, i a partir  de que  tinguin les dades de qui sigui titular de la finca, podreu contactar.
15466 NORD 2022/09/05 Voldria  posar en consideració el funcionament de la cruïlla de la ronda  Camprodon  amb el carrer Manlleu. Quan hi ha embussada, que és molt sovint,  si vens del M il·lenari  i vols anar cap a  l'esquerra  tens  nul·les  opcions de passar a una sola volta de  semàfor , només  és  possible si hi ha una ànima caritativa que et cedeix el torn. Suposo que ja no reconsiderareu el funcionament de la ronda  Camprodon , que per mi és un desastre, però almenys els tempos  d'aquests  semàfors perquè puguin tenir prioritat els que van amb el sentit que us he explicat.  Moltes  gràcies !
15465 POLÍGONS 2022/09/05 2022/09/14 És la segona ocasió que escric per mostrar la meva disconformitat amb el personal de la deixalleria, en concret amb la persona de la bàscula. En la primera ocasió va ser al torn de  matí , en aquesta ocasió vinc a la tarda per no veure'l i el torno a trobar. Mai hauria imaginat que un treballador jove com ell pogués tenir tan poques ganes de treballar, no entenc com es pot tenir tan poques ganes, no surt mai de l'oficina, no ajuda en res, si en algun moment demanes alguna cosa et  diu  que no pot sortir (quan veus que no està fent ben res), et respon malament i et mira pitjor. Amb tota sinceritat, no creieu que a l'atur es podria trobar algú altre amb més ganes? Amb la de gent que necessita treballar i hem d'aguantar aquest personatge. Ajuntament de Vic, mireu molt bé a qui contracteu i qui teniu de cara al públic, gent així no ens cal i no ens farà cap ve. Resposta
Hem parlat amb l'empresa que gestiona la deixalleria i se'ls ha posat en coneixement d'aquesta queixa que formuleu. Ho hem revisat i més enllà d'algun fet puntual que pot generar alguna discrepància, l'atenció  a l'usuari  per part del personal de la deixalleria és correcte, si bé sempre és millorable. El fet de sortir o no de  l'oficina  depèn molt del nombre d'usuaris que hi hagi en aquell moment i que calgui atendre. En qualsevol cas, també hem rebut diversos comentaris d'altres usuaris de la deixalleria amb valoracions molt positives de l'atenció rebuda. És per això que en aquest cas concret i per altres de futur, creiem que també seria oportú que quan creieu que el tracte no ha estat adequat, en aquell mateix moment, us dirigiu a les oficines i parleu amb els responsables del personal de la mateixa per aclarir allò que considereu.
15464 EL SUCRE 2022/09/05 Un any més el veïnat del Sucre haurem d'aguantar  fins a  les 4 de la matinada la disbauxa i volum exagerat pels concerts programats del Mercat de Música Viva del divendres 16 i dissabte 17, quan a tots els escenaris de tot Vic s'acaben a les 11 o a les 12 de la nit. Si us plau, com molt bé heu fet aquesta primavera, d'ubicar més a fora de Vic concerts a l'esplanada de la pista dels atletes, a veure si feu certs els eslògans que feu servir a la web d'aquest ajuntament, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, la seva convivència i harmonia...
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...