Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
El 40% del total de residu es recull satisfactòriament de manera selectiva i el 60% restant no es separa selectivament i va tot a rebuig a l'abocador

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
11647 REMEI 2019/12/11 Esperem que retirareu els contenidors de plàstic que vàreu posar al carrer del Remei, dient que havíeu de reparar els soterrats, que per cert funcionaven molt bé i  gairebé  tothom els usava correctament. Aquests contenidors de plàstic no serveixen per reciclar, sinó tot el contrari, la gent hi aboca tot el que pot i queda el carrer que sembla una deixalleria... Sapigueu d'una vegada que la gent d'aquest carrer no volem aquests contenidors suplents, i a veure si d'una vegada, repareu els que ens funcionaven perfectament, que per cert tothom n'estava content. Esperem que actuareu ja!!
11646 CAPUTXINS 2019/12/11 2019/12/11 Els escric per a comunicar-los-hi, que en el carrer Dr.  Fleming  (davant l'entrada de l'institut de Vic) va caure el cartell de la mobilitat sostenible . Vam  guardar-lo a consergeria.  Agrairem que  vinguin a recollir-lo.  Moltes  gràcies Resposta
Gràcies per recollir-lo, guardar-lo i avisar-nos. Passem a buscar-lo.
11645 CAPUTXINS 2019/12/11 Quant de temps haurem de veure i suportar aquests entrebancs al carrer St., Antoni/St., Sebastià? Si no teniu la intenció d'arreglar-ho, com a mínim feu desaparèixer el sac de runa i poseu-hi planxes metàl·liques, per tal de poder facilitar la circulació de vianants i vehicles, sobretot els camions de repartiment. És una pena amb tot el que paguem (no pagueu), que per una desídia de la companyia elèctrica quedi el bunyol dels carrers sense acabar. Per cert, on han anat a parar les papereres? Ni una en tota l'obra nova! Quan es posaran a to els senyals de circulació? Com sempre deixeu les coses empantanegades i a mig fer!! Com és que no hi ha l'Eixample  Morató  a la persiana de barris? No ens considerem Caputxins ni Centre... tenim nissaga pròpia!
11644 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/12/09 Sóc  veïna del poble de Sentfores-La Guixa i vull fer una referència sobre l'aparcament que hi ha al Carrer Major, perquè hi ha un estat d'abandonament total per part dels serveis de neteja de l'Ajuntament de Vic. Està tot ple de males herbes i a la paret del final de tot, les herbes ja se l'han apoderat. Espero que es pugui resoldre ben aviat. Moltes gràcies.
11643 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/12/09 2019/12/11 Sóc  veïna del poble de Sentfores-La Guixa. La meva pregunta és perquè no tenim un Tió com els que  hi ha  a la ciutat de Vic?? Com és que no ens tenen en compte i en canvi  pels  impostos municipals si?? Per cert tampoc tenim bicicletes penjades..... . Moltes   gràcies  per aquesta pàgina,  és  una manera de poder-nos  expressar . Resposta
Al parc del pla del Maset, ja fa uns anys que hi ha el Tió. Està situat Just davant les escales del centre cívic. Pel que fa a les bicis, va ser una campanya  concreta , però ens ho apuntem, per properes campanyes.
11642 REMEI 2019/12/09 Sóc usuària de targeta de minusvàlids i és molt freqüent que davant del cap del Remei sempre hi hagi cotxes aparcats a les zones per a minusvàlids sense autorització. Si hi ha algú a dins, tot i l'incivisme, marxen, però avui he anat al metge, i tant jo com un altre senyor que havíem d'aparcar allà, no hem pogut fer-ho  pel fet que  el cotxe que adjunto a la foto estava aparcat.  Hem   pitat , el senyor surt del bar, dient que era seu i no el treia que ja podíem aparcar a un altre lloc. Jo més amunt, i aquell senyor ha pogut després de donar una volta a una zona blava. Amb males paraules ha marxat sense treure el cotxe i ha tornat a entrar al bar que hi ha al davant. Si truquem a  l'urbana , al moment que venen el cotxe ja ha marxat. Doncs hem fet la foto al cotxe i per això agrairíem que tramitessin alguna sanció pels incívics-maleducats a veure si no hi tornen. Ens veiem impotents pel que ens hem de sentir quan la impossibilitat és nostre. Agrairia controls davant del cap del Remei pel mas ús que es fa dels aparcaments
11641 CENTRE HISTÒRIC 2019/12/08 Sóc veí de Sentfores-La Guixa. Avui passejant per la Plaça Major de Vic, he vist un desmanec, i molta falta de manteniment en els desaigües de la part baixa de l'espai central, el de sorra , desaigües  totalment tapats per la sorra, quasi tots trencats. Qui és el responsable del manteniment? És la brigada Municipal? És una empresa subcontractada? El projecte contemplava tapes de formigó o bé reixes de ferro? De segur que no ho sabrem, però és igual, el que si és segur, és que els responsables de tenir aquest espai net i en condicions, no se'n cuiden en absolut, bé si és que hi tenim responsables.
11640 REMEI 2019/12/07 Som veïns del carrer del Remei, i ja fa uns quants dies o setmanes que hi han els contenidors espatllats i varen posar aquests de plàstic. Cada dia estan a  revessar , no sabem si els buiden o no, a part treuen les bosses ho remenen tot i allà  a terra  ho deixen. I avui per acabar ens hi hem trobat una rentadora.  Agrairíem  que  s' hi posés  solució, ja que  és molest i no hi caben les deixalles. Gràcies.
11639 CENTRE HISTÒRIC 2019/12/07 Avui, dissabte 07 de desembre de 2019, he anat a donar un volt pel Mercat Medieval i a Plaça Màrtirs, m'he trobat amb una escena que avui en dia trobo que és molt decebedora. Els burros estaven amb una cara d'estat molt trista, es podia veure en la seva mirada el seu patiment d'estar tot el dia lligats, passejant per l'asfalt donant cop rere cop, la mateixa volta per la Plaça. Crec que es podrien trobar altres opcions per tal que els nens s'ho passin bé, sense haver d'utilitzar un animal (un exemple ràpid podria ser uns tricicles amb caps de burros fets a mà, i preparar un circuit per la canalla). Gràcies per la seva atenció i espero que aquesta petició es tingui en compte.
11638 GENERAL 2019/12/07 2019/12/09 Apliqueu bonificacions en l'IBI per habitatges que facin instal·lacions d'autoconsum? Resposta
A les ordenances fiscals 2020 hi ha  una bonificació de l'IBI d'un 50% en aquells immobles urbans i rústics que tinguin instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Aquesta bonificació s'aplicarà amb caràcter retroactiu de 3 anys enrere: 2017, 2018, 2019. Es podrà acollir a les bonificacions a partir de l'1 de gener 2020. El mes de gener, tota la informació estarà penjada al web de l'ajuntament, www.vic.cat
11637 CENTRE HISTÒRIC 2019/12/06 Vicontaminació : Algú s'ha plantejat quins índexs de contaminació provoca el Mercat Medieval a la ciutat de Vic? No tenim prou contaminació,  com per  haver d'aguantar crematoris de botifarres i carns a la brasa sota els blocs dels pisos del centre de la ciutat durant 3, 4 o 5 dies depenent de l'any? Segur que direu que això  és  un benefici per la ciutat, però malauradament, el que  és  un benefici per la ciutat, no pot ser un perjudici per als ciutadans i menys pels que no gaudeixen de bona salut.
11636 CAPUTXINS 2019/12/06 Com és que el carrer Nou, en el tram entre el carrer  Misericòrdia  i el  carrer  Sant Sebastià, aquest any no té  il·luminació  de Nadal, tot i que es van posar els cables de suport i  elèctrics  de façana a façana?
11635 CENTRE HISTÒRIC 2019/12/05 Felicitats!! A tots els que hi han ajudat.Al final, la  plaça Estació està  sense els materials sobrants per fer les obres del carrer Verdaguer. Ha quedat sense resoldre els pals que adornen al final de l'Arquebisbe Alemany amb Gallissà. Espero que no calgui un altre Mercat Medieval per resoldre-ho.
11634 EL SUCRE 2019/12/05 Al principi del carrer Pau Picasso (Nou Pamplona) cada dia tenim problemes els  veïns  que hi vivim per cotxes mal aparcats,  fins i tot  a sobre del pas de vianants, grups de gent xerrant al  mig  del carrer i altres imprudències perilloses. Fa temps que ho veig i només  es  soluciona el dia que alguna patrulla de la  Guàrdia  Urbana va a dinar al restaurant.  Són  gent que va a fer el menú i no viu al carrer. Agrairia senyalitzar millor i sancionar a qui no respecti les places d ' aparcament  habilitades . La meva iaia no pot passar amb la cadira de rodes i  ha  d ' anar pel carrer. Tinc tot un arxiu de fotos per si les necessiteu. Gràcies.
11633 NORD 2019/12/04 M'adreço a vostès en representació d'una part del veïnat c/ Manlleu, / Mil·lenari. En passejar pel parc de l'Era d'en Sallés i concretament darrere del cementiri, ens hem adonat que uns "senyors", cada dia munten el seu campament base. Són unes persones molt incíviques i molt porques, si permet l'expressió, i estan omplint tot el que és el marge i també les parets de darrere el cementiri, de merda (literal), no he pogut adjuntar més fotos, però comença a tenir forma d'antic abocador. Ja no només per imatge, sinó per la salut dels veïns, s'hauria de mirar!!! Moltíssimes gràcies!
11632 HORTA VERMELLA 2019/12/04 Jo pràcticament cada dia passo per davant d'on hi havia can Genís. A mi em fa molta pena veure-ho així. Allà estaria bé fer una zona verda amb un estany. Seria molt bonic. És que aquí a Vic, zones verdes maques, no n'hi ha gaires. Mercès.
11631 POLÍGONS 2019/12/04 Els que passem pels carrers Ripoll, Terrassa i Olot, ens trobem que els passos de vianants davant del Restaurant Toni Petit i els Pernils,cada dia és més difícil creuar-los i perillós, perquè els cotxes a part d'anar molt de pressa, tampoc els respecten,el que els fa més perillosos.  Són  els vehicles mal aparcats que treuen visibilitat. El carrer Terrassa el que hauria de ser la vorera per vianants, està quasi totaenvaïda per cotxes mal aparcats. Vosaltres ja ho teniu ben senyalitzat, ara només falta que ho feu complir Fareu alguna cosa o esperem que passi  algun  accident? Gràcies.
11630 EL SUCRE 2019/12/04 Ve sent freqüent trobar al carrer Sagrada Família vehicles estacionats a sobre de la vorera, no quedant per on passar, a excepció del carril bici. Això no passa els caps de setmana ni festius, així que entenc que és tema universitari. Haurien d'aplicar sancions.
11629 GENERAL 2019/12/04 Em veig obligada a mostrar-vos la meva gran preocupació que hi ha en aquests moments tant a Vic com a altres ciutats. Sóc administrativa en un comerç de la ciutat, per on, en aquell carrer, passen molts patinets per la vorera a una velocitat penso, ineducada, i on hem vist gent que s'ha hagut d'apartar per poc a ser atropellats, la meva preocupació ja s'ha fet real, quan ahir dia 03/12/19 tornava al migdia a casa amb el cotxe i a una rotonda, on tampoc es pot anar a molta velocitat em va sortir un patinet, noi jove i sense casc, per la calçada a alta velocitat, trobant-me'l de cop i volta sobre el capó, i amb l'única acció que podia fer en aquell moment, frenar. Vaig reaccionar a temps, per això no va ser més greu, ell era el mal parat perquè no portava carcassa com jo al cotxe, però jo fent la conducció correcta, tenint en compte que estic embarassada i l'espant que vaig tenir, demanaria que s'estudiés el cas dels patinets i no  hàgim de  patir per les nostres vides. Gràcies.
11628 LA CALLA 2019/12/03 2019/12/04 Caminant pel carrer de la  Soledat , sortint del carrer sant Francesc, he observat una teula que sobresurt de la teulada d'un edifici. Si  fa tempesta de vent, pot  ser perillós, i més ara, que tindrem les parades del Mercat Medieval.  Espero que  us sigui  d'ajuda . Resposta
Gràcies per l'avís. Ho estem gestionant.
11627 NORD 2019/12/03 2019/12/04 Diumenge, un grupet de gent vam fer una neteja de plàstics al voltant del  Roc34  i quan netejàvem a la zona més propera a la paret del columbari, hi vàrem trobar molta porqueria i, unes xeringues perilloses, ja que és una zona transitada per gent. És per avisar. Resposta
Ho passem a l'àrea de medi ambient, pel seu control. Gràcies per la feina que feu.
11626 NORD 2019/12/03 Al parc de la Bassa dels  Hermanos , una de les baranes circulars d'acer d'un baixador, està trencada per la part inferior,  tal com  es veu a la imatge adjunta.
11625 LA CALLA 2019/12/03 Entre el carrer Molí d'en Saborit i el carrer Pellaire  Dulcet , hi ha un passatge interior on han tombat una pilona, just al principi del passatge al costat de les entrades de garatge. Pregaria al servei de manteniment municipal que fes el seu corresponent manteniment, i demanaria que la guàrdia urbana sancionés els vehicles que aparquen entre les pilones i que no respecten les zones de vianants. Moltes gràcies.
11624 GENERAL 2019/12/03 Perquè  no es publica l'ordre del dia de les reunions de l'equip de  govern?
11623 CARRER SANT PERE 2019/12/03 Al C. De les Flors, 4, he comprovat que a la reixa del clavegueram que hi ha just davant d'un dels locals, hi falta una peça de panot o quelcom, perquè hi ha un forat al costat, que podria ocasionar algun accident, tant pels vianants com pels vehicles que hi estacionen. Agrairíem que ho  poguéssiu  reparar.
11622 SERRA-DE-SENFERM 2019/12/02 2019/12/02 Avui dia 2 de Desembre hem trobat el parc del davant del  Salarich , ple d'ampolles , gots  i ampolles de vidre. Una vergonya!! Resposta
Malauradament, hi ha gent incívica que no té en compte el benestar de tothom, i tira les coses a qualsevol lloc. Passem avís al servei de neteja.
11621 NORD 2019/12/03 Al C/ Pare Coll la vorera ha quedat estreta. Hi ha molt trànsit de vianants i caldria un bon eixamplament de la vorera, que  passaria per  treure les places d'aparcament dels cotxes. Aquesta és la via per potenciar una ciutat amb menys emissions. Per altra banda, és perillós l'encreuament del carrer Pare Coll amb el C/ Pla de Balenyà, els cotxes passen  de pressa  i fan el revolt envaint la vorera. Jo ja he tingut un parell d'ensurts amb els meus fills.
11620 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/12/02 Al carrer de les Escoles - Sentfores, a la banda dels números senats des del número 11 al número 1 (plaça de la Creu), existeix un senyal de prohibit aparcar les 24 hores. El fet que no es respecti la prohibició d'aparcar i que els habitatges dels veïns tinguin gual, genera un problema a l'hora d'entrar i sortir; i quan hi ha cotxes aparcats a banda i banda del carrer, doble direcció, aleshores problemes de circulació. A l'agost es va presentar queixa al Síndic de Greuges de la ciutat, el qual ho va transmetre al responsable de l'ajuntament, a hores d'ara sense cap acció. Agrairem si poden o bé senyalitzar les zones dels guals amb bandes  blanc  i vermell, per poder disposar de visibilitat i assegurant visibilitat (cosa més fàcil sense perjudicar a ningú) o bé fer respectar la prohibició. Moltes gràcies.
11619 REMEI 2019/11/30 2019/12/03 Tenim rates a les terrasses que donen a l'exterior. Passeig Generalitat, 53 i 55.  Darrere  la botiga de mobles la fàbrica, hi ha 4 terrasses que donen a la nova zona d'aparcament. Des de fa 3 mesos (setembre, octubre i novembre 2019) els veïns hem detectat el pas de rates els vespres.  Sembla que  hi ha gallines soltes a l'antiga " Casajuana " i això podria ser un reclam de menjar per a elles. També hem vist rates al parc situat davant l'edifici  VIC2 . Agrairíem que ens informéssiu si l'Ajuntament està portant alguna campanya de  desratificació Resposta
Hi estem treballant tant des de l'empresa especialitzada com des de l'àrea de  manteniment.
11618 HORTA VERMELLA 2019/11/30 Sóc  el pare d'un nen aficionat a l' skate . Tinc entès que està previst fer un nou parc i m'agradaria saber quan estarà a punt, ja que junt amb altres pares, perquè els nostres fills puguin practicar aquest esport, ens hem de desplaçar a altres poblacions de la comarca on les  instal·lacions  són molt millors i més segures.
11617 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/29 Un cop acabada la reforma de la plaça Gaudí o de la Vella, és habitual veure diversos vehicles estacionats a la nova zona pavimentada (costat del carrer de la Ramada), tot i la presència d'un senyal perfectament visible de prohibició de parar i estacionar. Potser caldria col·locar algun tipus d'element, com unes petites jardineres, per evitar aquest comportament en una zona on el vianant té prioritat. No és l'únic punt del  Casc Antic  on succeeix, plaça Pietat per exemple, i és que sembla que l'Ajuntament fa els ulls grossos en aquest tema.
11616 SANTA ANNA 2019/11/29 Demanaríem  que es pogués esporgar (capolat) més l'arbre de la cruïlla Josep M  Pallàs  i  Providencia , ja que hi ha problemes amb les canaleres.
11615 CAPUTXINS 2019/11/29 2019/11/29 Com a veïna del C. Ramon Sala i  Saçala , 17 de Vic, ens poguessin venir a tancar la porta i/o reparar-la, del caixetí que tenim just davant de la porta d'entrada de la finca. Adjuntem fotografia. Seria bo que  pogués  ser  el més aviat possible , ja que en aquesta zona hi ha molts nens i vianants. Resposta
Ho hem passat a mirar i el quadre ja estava tancat. Hem detectat però, una arqueta de reg trencada. Aquesta tarda hi posaran una planxa provisional i dilluns procedirem a la seva reparació definitiva.
11614 GENERAL 2019/11/28 2019/11/29 Volia fer una observació a un aspecte ocorregut avui. Com tots sabeu avui se celebrava a Vic la 3a Jornada de Salut Comunitària de Vic. Hi havia molt d'aforament de gent i sobretot moltes persones importants amb premis reconeguts. Ens ha impactat veure com no ha assistit l'alcaldessa de la ciutat. No és motiu de queixa sinó d'observació, ja que ens ha preguntat diverses persones per ella. Potser ha vingut i no l'hem vista. Moltes gràcies. Resposta
La 3a Jornada de Salut comunitària estava presidida per la regidora de Salut i Igualtat, Núria  Vergés , qui com a regidora representa l'Ajuntament. Vic és una ciutat molt viva, amb pluralitat d'actes, i és voluntat de l'alcaldessa poder assistir a la majoria d'actes que hi tenen lloc però no sempre és possible. Podeu consultar l'agenda pública de l'alcaldessa a www.vic.cat. Gràcies.
11613 GENERAL 2019/11/28 2019/11/29 En la pàgina . Web Vic.cat, en l'apartat de "la ciutat" / "transport públic" el  link  als horaris de  l'E -12, no funciona correctament. Vas a parar a una pàgina antiga de  Sagalés , que no et porta als horaris de  l'E -12 . Resposta
Ja ha estat corregit.
11612 GENERAL 2019/11/28 Dues coses que van lligades. Llegeixo avui en els mitjans informatius que l'alcaldessa de Vic i altres alcaldes de la comarca han anat a fer-se una foto, a l'estació de trens de Vic. Un lloc que potser fa anys que no visitaven.... . Demanen  millores. Ja era hora. Però no n'hi ha prou amb millores. Es necessiten moltes millores i desdoblar la línia. I la segona cosa que va de  bracet  amb la primera és una pregunta: Està previst substituir els autobusos urbans i no urbans per cotxe elèctrics o menys contaminants?  Es  terrible el fum que deixen anar certs autobusos urbans.  Es  lamentable que no es faci res en els dos temes esmentats. De vegades no sembla que estiguem al segle XXI.
11611 CAPUTXINS 2019/11/27 Bona tarda. La remodelació del carrer Montserrat ja està gairebé acabada, però queden uns quants pals de la llum de fusta amb cables penjant i apuntalats de qualsevol manera. M'agradaria saber quan està previst treure'ls i soterrar la línia. Gràcies.
11610 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/27 Acabo de llegir que ja tenim l'arbre de Nadal a la plaça de Vic. La meva pregunta és...  Perquè  el feu només de color blau?? Ah!! Per cert... I el carrer  Verdaguer,   perquè  només té bombetes blanques??  Estaria bé fer-ho multicolor.
11609 GENERAL 2019/11/26 Hola bona tarda. Vic és un centre, on ja no s' hi  pot ni treballar. Treballo en una agència de transports i des dels 18 anys, he fet tota la comarca d'Osona, però aquest últim any he estat per Vic. Els municipals no t'ajuden, no estan per vetllar pel ciutadà, sinó per fotre'l. Les  cargues  i  descargues  sempre estan ocupades per cotxes que van a fer el cafè. Cada dia em trobo corrents amb la  carretilla , per no aparcar on em facilitaria la feina i els municipals en lloc de fer la feina de multar-los, venen cap als repartidors. Som tota la colla de repartidors que estem cansats d'aquestes injustícies. Cobrem 1000 euros al mes per pagar el lloguer i totes despeses, i multes de 200 € i més. No em sobren. Els pagaria si fessin la seva feina bé. Em trobo en el punt de deixar la feina. Cada dia surto a treballar amb por. No pot ser això , no  tenen en compte que si no fos per nosaltres, les botiges on van a comprar estarien buides. Els paquets pesen, urgències, estres i a sobre, haver d'anar amb la por que et multin. No és vida, de veritat.
11608 NORD 2019/11/26 2019/11/29 Ahir vaig caure en un punt de Vic, el qual des dels 13 anys que fa que hi passo, sempre em deia que era perillós i  sorpresa   del fet que  mai s'hagi reparat. El punt indicat és al carrer  Mossèn  Josep  Gudiol , molt a la vora de l'estació de tren, just entre la zona  enjardinada  i la barana  metàl·lica . És una zona mal pavimentada, en la que hi ha una mena de junta de pocs centímetres i no es veu. Vaig ensopegar i sortir literalment volant. Per sort, no vaig patir danys greus, però per una persona gran pot ser fatal. Casualment, em van socórrer dues dones i una d'elles havia patit la mateixa caiguda en el mateix punt. No puc concretar el lloc amb més precisió.  Prego que  es repari urgentment aquest error. Resposta
Hem estat mirant el que ens diu i hi ha alguns desnivells, que possiblement és el que comenta.  S'ha programat repassar aquestes juntes.
11607 GENERAL 2019/11/26 2019/12/02 S'obren molts comerços de tipus  pakistanès  o magrebí ,  crec que masses i sovint uns molt al costat d'altres, que distorsionen la imatge de la  ciutat, ja que  guarden una estètica que no es correspon amb el que els vigatans volem. Rètols senzills, de molt baixa qualitat,  voreres  plenes de caixes amb productes, oberts a totes hores, vitralls plens d' enganxines  de qualsevol classe , els dins atapeïts  de  gènere que col·lapsen els passadissos..... Crec que la corporació que governa l'Ajuntament, s'hauria de replantejar en quines condicions s'han de donar llicències i que els negocis que s'obrin guardin l'estètica que la ciutat tenia i que s'ha perdut en poc temps. Resposta
Des de l'Ajuntament, i concretament des de l'àrea de Comerç, estem portant a terme unes accions d'informació i pedagogia perquè les persones que regenten aquests negocis, siguin conscients que la imatge de l'aparador i la botiga en general s'ha de cuidar i, sobretot, ha de complir la legislació vigent. En aquest sentit, estem treballant també en una ordenança que pugui establir regulació en aquesta matèria i, si escau, poder obrir algun expedient sancionador.
11606 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/26 2019/11/27 Sóc  veí  de Sentfores La Guixa, Al costat dels contenidors d' escombraries  que tenim a la Placa de La Creu del Poble, fa uns 15  dies  que hi tenim  a terra  un vidre pla,  bé  el que queda  del vidre , ja que  per culpa de  l'estret pas que hi ha ,  passant -hi , ja  està  molt trencat , ningú del servei de neteja el treu, ja que tot està escampat i  trossos  al camp  del costat .  També  hi tenim un pilot de fulles d'arbre, tampoc es cullen a cops d'escombra , arrambades i al camp.  Perquè   es  treballa  tan  malament ?, amb   tan  poca professionalitat. Qui  són   els responsables ,  o millor dit, els irresponsables? Aquí al poble només es venen a fer feines mal fetes, i les que fan, les deixen a mitges. En el cas d'alguna obra o projecte, un desastre, només  ' ha de veure el camí per vianants i bicicletes, al costat de la  BV  4216 un desastre, un engany i un  incompliment  del projecte. Jo li preguntaria a l'alcaldessa, perquè d'aquests incompliments en les feines quotidianes i en els projectes? Li sembla correcte? Resposta
Avisem a  VialnetVic  per a la seva neteja.
11605 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/26 2019/11/27 Visc al C/ Verdaguer, i un cop acabades les obres encara queden algunes qüestions importants per resoldre i que mostren un grau de deixadesa de l'espai públic: - Restes de material , lloses , etc. amb un tancat la plaça de l'Estació - Al final del c/ Arquebisbe Alemany, tocant a l'avinguda on hi ha l'Estació del tren, s'hi van instal·lar unes caixes grogues i uns pals llargs que havien de fer la funció de semàfors per les obres i encara hi són. - Al principi del carrer Verdaguer, al costat de l'entrada al pàrquing, hi ha un esborranc molt gran (pendent d'unes obres elèctriques) i que està tapat amb uns taulons en molt males condicions i que representa un perill pels vianants, sobretot pels invidents, gent gran , etc . És una zona amb molta circulació de gent i més encara  d'aquí a  uns dies, quan es faci el Mercat Medieval. Resposta
Les restes de material són per poder deixar acabat el tram de vorera afectat per les variants de subministrament elèctric per anul·lar les travesses aèries. Per tal de poder deixar les feines acabades s'han d'efectuar unes connexions a la instal·lació existent de subministrament elèctric. Els dies de fer les connexions els indica l'empresa subministradora, tot i que des de l'Ajuntament s'hi està insistint, perquè es realitzin el més aviat millor, a fi de deixar l'obra acabada, poder treure el magatzem de la plaça de l'estació, i deixar l'obra acabada. Si arribés a les dates del mercat medieval i encara no s'hagués fet la connexió, es col·locaran unes planxes per tal que la gent hi pugui passar. Els pals que s'havien col·locat pel subministrament elèctric dels semàfors provisionals, s'haurien d'haver retirat. Es tornarà a insistir a la constructora perquè els retiri.
11604 NORD 2019/11/25 2019/11/30 Al carrer Pare Gallissà tenim, entre d'altres, dos problemes importants. El primer dels quals i el més greu, que en cosa d'uns mesos han entrat a robar a tres pisos diferents de la zona (que en tinguem constància). Agrairíem que milloressin la seguretat de la  zona, ja que  és preocupant que hi hagi robatoris a ple centre de Vic. Per altra banda, les nits de dijous són un sense viure, a altes hores de la matinada no es paren de sentir persones cantant i cridant quan tornen de festa de la zona dels polígons. Agrairíem també que hi busquin solució Resposta
Pel que fa als robatoris ja s'hi fa vigilància, i la guàrdia urbana hi és a sobre, però aquesta no pot ser permanent de cada  habitatge  o botiga. Caldria que també des de les comunitats de propietaris  s' extremin  les mesures de  seguretat , com posar clau a l'ascensor i a la porta d'accés a l'escala comunitària, instal·lar portes de seguretat a l'entrada dels domicilis, o alarmes a l'interior d'aquests.  Pel que fa a les molèsties d'alguns veïns a la nit, li recomanem trucar a la Guàrdia Urbana ( 938850000 ), en el moment dels fets, per poder comprovar-los i actuar en conseqüència.
11603 ESTADI 2019/11/24 2019/11/25 Veïna del Passeig de la Generalitat cantonada Joan Maragall. Aquest cap de setmana ens han visitat les rates dins la terrassa de casa. I no rates petites. Comentant amb els veïns del bloc del costat, sembla que ja fa dies que hi són i que fins i tot els han entrat a casa. Imagino que o bé el camp ara habilitat com aparcament o bé la bassa que hi ha més enrera d'una antiga fàbrica o no sé si dels camps de més enllà, poden ser el focus, però cal fer alguna cosa urgent! Espero que  contacteu amb nosaltres  el més aviat possible,  per trobar una solució. Gràcies. Resposta
Hi estem treballant des de l'empresa especialitzada i avui l'àrea de  manteniment  també hi actuarà.
11602 SANT LLÀTZER 2019/11/23 2019/11/23 Hola. Us comunico que la font del parc infantil de Sant Llàtzer, a on hi ha el circuit de bicis, està rajant sense parar i no hi ha manera de tancar-la. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de manteniment de guàrdia per a la seva reparació.
11601 CARRER SANT PERE 2019/11/23 2019/11/26 L'aparcament de bicicletes del carrer de les Flors torna a estar destrossat. Resposta
Programem per fer la reparació.
11600 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/22 2019/12/02 Sóc veí de Sentfores La Guixa. M''agradaria preguntar al Sr. responsable d'aquesta feina ¿perquè no es buiden i netegen cada setmana correctament , decentment  i amb netedat, les papereres del poble? Quan passen amb el camió escombra , aprofiten  per buidar-les , tomben  el contingut de la paperera ,a  les que hi ha de tot, bosses amb deixalles , llaunes  de begudes, ampolles de vidre i molt més, però no netegen el fons, que està ple de tota classe de porqueries enganxades.  Després  quan passa el camió escombra, ho aspira, escolteu les batzegades que dóna, el ventilador aspirador, és clar, ha d'aspirar-ho tot , llaunes , ampolles, bosses de deixalles , restes  de fruites, etc.  Molt bon reciclatge, sembla  que si es  destrossa, és  igual , no  passa res , si  es xafa, ja en comprarem un de nou pagant el ciutadà. Sr. Responsable ¿tan difícil és fer les feines correctament , decentment ,i amb professionalitat? Ara que potser l'empresa concessionària, sí que la cobra la feina de buidar només les papereres, i potser també la de posar-hi bossa, oi? Resposta
L'operativa  de buidar les papereres i que després la màquina escombradora reculli les deixalles, és el sistema habitual de treball i que funciona amb èxit a tota la ciutat. Certament en determinats moments, segons el contingut de la paperera, la feina és més complexa. Ho traslladem a l'empresa de neteja, perquè ho tingui en compte.
11599 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/22 2019/11/27 En referència al meu comentari ref. 11.547 I la seva resposta que agraeixo, permeti'm que els digui la situació actual: la brigada municipal ha fet totes les reparacions a les destrosses produïdes a la plaça, jardins ha fet tot el treball de jardineria a temps, els tècnics han posat les il·luminacions als arbres. Doncs bé, el contenidor ple de deixalles i el campament de la constructora son al mateix lloc. Espero que vostès agilitzin la constructora per no haver de passar les festes de Nadal amb aquestes andròmines. Ja en tenim prou amb el desastre de l' estació  de Renfe que fa anys que dura. Resposta
Hem requerit a la constructora perquè tregui el contenidor.
11598 CAPUTXINS 2019/11/22 Sóc una veïna de l'avinguda Bernat  Calbó , cada dia passen per davant de casa meva entre bombers i ambulàncies un mínim de 5 o 6 vegades, per no dir més, amb el caos descomunal que generen si a més a més, és en hora punta. Voldria donar una idea si és possible que crec que podria millorar,  Perquè  no passen pel carrer de dalt, crec que es diu Julià Fàbregues accedint des de la carretera de Roda, passant per darrera escola Guillem, ja que el transit és molt més  fluid ? Només és un suggeriment, perquè puja ambulàncies i bombers i es troben amb els cotxes que estan aturats al semàfor, i no sempre poden apartar-se i es forma un  embolic  molt gran.
11597 CAPUTXINS 2019/11/21 2019/11/22 Bona tarda. Al carrer Torelló, 21 al costat de la porta d'entrada del magatzem de l'empresa de materials de construcció,  hi ha  unes pilones per impedir l' accés  als vehicles. Des de fa  més  d'una  setmana , que com es pot observar a la foto, hi ha una pilona caiguda, no puc dir qui l'ha fet caure, el que si es pot veure  és  qui en treu profit. No sabem a qui  correspon  arreglar aquest desperfecte, però seria convenient fer-ho per tornar a la normalitat. Resposta
Avui ha estat reparat i la pilona posada al seu lloc. 
11596 CAPUTXINS 2019/11/21 2019/11/26 Hola, sóc del barri Caputxins. La meva  suggerència  és que  darrera  el supermercat del Consum, tenim un parc maco per mi, però la meitat del parc no  té   papereres , i al voltant dels bancs per seure, sempre tenen deixalles. Resposta
N'hi ha una just a la porta d'entrada al parc, davant els dos bancs.
11595 GENERAL 2019/11/21 Tema  patinets i bicicletes elèctriques. Crec que haurien de tenir una assegurança  obligatòria , de fet són  elèctriques  com una moto o cotxe.A la velocitat que van  es  complicat i molt fàcil alhora, que et tirin a terra sobretot en una cantonada que no hi ha visibilitat. Es podria regular això. Hem estat  uns quants  cops  degut al  lloc on vivim, a punt de ser envestits per patinets  elèctrics , o t'esquiven amb el cotxe, .... si el ratllen qui cobreix tot això. S'hauria de mirar que es tragués una llicència i una assegurança. Poseu-hi mà a l'incivisme d'aquests.  Gràcies
11594 GENERAL 2019/11/21 Hem canviat uns tancaments que donen a la façana on millora totalment la imatge que dóna a fora el carrer. La pregunta és: Es considera rehabilitació de la façana o no?, ja que es troba a la part de carrer i enganxada a ella. Gràcies
11593 CAPUTXINS 2019/11/21 2019/11/26 A l'edifici del c. Bernat  Calbó  46/48, just al voltant de l'edifici on vas al parc Pascual Blanca on hi ha la guarderia, tenim com un parterre que l'Ajuntament hi va sembrar unes plantes, que ningú mai més se n'ha cuidat, i han crescut desmesuradament i la gent aprofita per deixar que els gossos hi facin les seves necessitats. Són molt lletges i els veïns no ens han agradat mai. Voldríem que les  poguéssiu  treure i posar roses de piti mini com a l'avinguda. Primer, perquè són més bonics i segon perquè així no ens hi vindran els gossos, perquè està molt brut i a l'estiu pugen les sargantanes per l'edifici.  Agrairiem  que hi poseu  solucio .Moltes   gracies . Resposta
Aquest  parterre  ja es va enjardinar, a petició dels  veïns , amb arbustives i escorça. Farem un seguiment més intensiu del manteniment,  degut a  l'incivisme d'algunes persones.
11592 CAPUTXINS 2019/11/21 2019/11/22 Al carrer can Pau Raba, en un dels laterals del parc per a infants, fa unes quantes setmanes que hi ha aquesta pilona a terra. Gràcies. Resposta
Ja ha estat reparat.
11591 CAPUTXINS 2019/11/21 2019/12/02 Bon dia, sóc una veïna del barri dels Caputxins. Els contenidors de les escombraries situats al carrer Raval Cortines, concretament el de plàstics,  papers, etc ., no donen més de si. Malauradament quasi cada dia hi ha un munt de bosses fora del contenidor en condicions pèssimes. Per un cantó està bé, perquè deu voler dir que les campanyes que es fan pel reciclatge funcionen. En aquest sentit, i per ser coherent amb les campanyes, demano que es posi un altre contenidor perquè els residus no estiguin escampats a terra o s'acabi desistint del reciclatge, cosa que em preocuparia molt pel bé del nostre planeta. Gràcies. Resposta
En som coneixedors i estem valorant l'opció de posar un altre contenidor de  multiproducte  (paper i envasos), així com treballem amb alguns establiments i amb  veïnatge  per vetllar per fer les coses correctament, a través dels nostres informadors ambientals. Malauradament hem tingut alguns actes vandàlics que ens  han   destruït  molts contenidors de la ciutat i fins  d'aquí a  unes setmanes no disposarem de més contenidors per poder reforçar aquest punt. Quan ens arribin nous contenidors, ho reforçarem.
11590 HORTA VERMELLA 2019/11/20 2019/11/26 Visc al C/ Jaume  Munmany  27. Al davant hi ha unes escombraries i el contenidor blau i groc no funciona bé, o al matí a les 7.00 no està ben col·locat i la gent deixa les deixalles a fora i es van acumulant. Es podria arreglar, si us plau? Resposta
Aquest contenidor, és  un soterrat que per buidar-lo cal fer-lo amb un vehicle satèl·lit que s'emporta cada dia el contenidor durant uns 30 minuts, per buidar-lo i deixa temporalment fora de servei. Els usuaris, durant aquests 30 minuts han d'anar a una altra àrea més propera, sense contenidor. Aquesta operació es fa des de fa molts anys i el contenidor soterrat funciona correctament.
11589 EL SUCRE 2019/11/20 2019/11/21 Fa molt temps que al carrer Salvador  Allende  davant de l'escala número 10 hi ha un bloc de pisos que per davant dóna al carrer Bisbe Font Andreu i, concretament, el primer pis que té una terrassa té un gos molt gran, sense lligar que està de vigilant i en qualsevol moment podria saltar al carrer.  Borda  molt. Si us plau  podríeu passar a veure'l i posar-vos en contacte amb els propietaris? Tenir un gos és molt respectable però no en aquestes condicions . Gràcies. Resposta
Ho hem passat als agents cívics per a  la seva  gestió.
11588 LA CALLA 2019/11/20 Som veïns del Carrer Mestree Garriga i cada vegada ens és més difícil treure o tancar el cotxe en el garatge. Hi ha furgonetes aparcades que no deixen veure res i no permeten maniobrar, sobretot si és cap de setmana que s'aparquen fins dilluns. Demanaríem si es pot pintar bé  a terra  les places d'aparcament i que tinguin en compte la visibilitat. Si no, més d'un veí ens veiem obligats a anar contra direcció, per poder sortir de casa direcció Sagrat Cor. Mercès
11587 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/20 2019/11/29 Bona tarda. Al carrer de la Ramada, just a la vorera del davant de la Pizzeria L' Artigiano  (més o menys un cop passat el número 21), hi ha una tapa d'arqueta gran (de 60 x 60) enfonsada d'un lateral que ja ha provocat la caiguda d'un senyor gran i la torçada de  turmell  d'un jove. Us adjunto dues fotografies a on es pot veure el problema. Agrairia que  li   posessin  remei  el més aviat possible . Gràcies. Resposta
S'ha reparat, substituint l'arqueta malmesa. Gràcies per l'avís.
11586 GENERAL 2019/11/20 Un parell de preguntes força irrellevants: Els semàfors a Vic segueixen  algun  criteri lògic de sincronització o van a l'atzar? Preveieu restriccions severes  algun  any a la circulació de vehicles a  Vic, ja que  és una ciutat del tot irrespirable?
11585 SANTA ANNA 2019/11/20 Avui he tornat a veure l'entrega de joguines per infants, al Centre Cívic de Santa Anna de Vic. Podríeu dir quins requisits es necessiten, per  poder  tenir  joguines?
11584 GENERAL 2019/11/20 Voldria  saber  si hi ha cap normativa  pels  patinets  elèctrics   perquè  van i fan el que volen
11583 EL SUCRE 2019/11/19 El carrer Puigmal és zona 30 i els cotxes no ho respecten, és zona de pas i van molt ràpids.  Agrairíem  hi posessin remei.
11581 EL SUCRE 2019/11/19 2019/11/26 Al carrer Puigmal de Vic, davant el núm.18, hi ha una reixa que  travessa  el carrer que s'ha tornat a desenganxar. Fa molt soroll quan passen  els cotxes . Resposta
Hem programat la seva reparació.
11580 EL SUCRE 2019/11/19 2019/11/22 Al carrer Puigmal de Vic, no passa el cotxe de neteja de les voreres o quan passa està  ple  de cotxes. L' únic  moment  en què  no hi ha cotxes és el dilluns de 6 a 2/4 de  8 h . Hi han abocat molt fang, tot en un pilot, de fa dies. Les reixes de les clavegueres estan mig taponades, al cantó dels números imparells. Resposta
S'ha fet l'actuació i ja està net.
11579 SANTA ANNA 2019/11/19 Hola, per culpa del canvi de circulació de la Serra-de- Senferm , al carrer Santa Anna, s'ha incrementat molt el transit. A la cruïlla del carrer Tagamanent amb el carrer Santa Anna, la visibilitat  és  nul·la o perillosa pels cotxes aparcats i fins i tot pels camions. Una solució seria posar un mirall o aparcar a l'altra banda.
11578 OSONA 2019/11/19 2019/11/26 M'agradaria saber si hi ha previst algun tipus d'actuació en el teòric parc, per dir-ho d'alguna manera, del passatge font dels frares? Resposta
Està previst millorar-ho. Agruparem una sola àrea de joc, en la zona que ja està consolidada. Es farà el manteniment del parc.
11577 EL SUCRE 2019/11/19 Bon dia; avui al migdia, quan he anat a buscar el cotxe de la feina per continuar treballant, m'he trobat que no podia sortir perquè un altre cotxe estava mal aparcat.  Això  ha passat al  pàrquing  de sorra del sucre. La gent no vigila res de res i no respecta com estan posats els cotxes. He perdut una hora de la meva feina fins que no he pogut treure el cotxe.  S'hi pot fer alguna cosa?  Gràcies .
11576 POLÍGONS 2019/11/19 2019/11/29 Al c/Lleida núm. 8 del polígon d'activitats econòmiques, hi ha l'empresa de furgonetes  camperitzades , el nom és  Catalunyavan , que fa més de deu dies que té aparcades en la mateixa zona pública 6 furgonetes, perquè no tenen lloc en les seves instal·lacions, privant a l'altra gent de poder fer ús dels aparcaments que són de tots i no per fer servir-lo com d'exposició. Agrairia que poguéssiu donar un toc d'atenció a aquesta empresa. Moltes gràcies. Resposta
Hem passat la incidència a la guàrdia urbana, que ja n'està seguiment.
11575 CARRER SANT PERE 2019/11/16 2019/11/27 Quan quedarà enllestida l 'obra de la cantonada carrer Morgades amb carrer Verdaguer? Ja comença a ser hora, ja que dues persones no hi passen. Resposta
Aquest tram està afectat per la nova escomesa de Fecsa Endesa a un nou quadre d'enllumenat públic, Quan estigui feta l'escomesa, podrem deixar-ho acabat.Hi estem treballant.
11574 CAPUTXINS 2019/11/15 2019/11/29 Bon dia,Un cotxe bolcat. Dos cotxes bolcats. Tres cotxes bolcats. Tres, són el número de vegades que  han  bolcat cotxes en el tram final del carrer nou. Volem un carrer sense accidents, sense velocitats, sense sorolls a la nit, sense furgonetes aparcades a la vorera, sense voreres on no  hi  passen dues persones. Potser algun dia, algú s'adonarà que convertir en zona de vianants aquest carrer, fer un barri per les persones i no pels cotxes, és l'ideal. Però de moment, només ens queda enviar suggeriments, perquè la resta de veïns ho puguin llegir. Salutacions.   Resposta
S'està treballant per a reurbanitzar els dos trams que queden del carrer Nou.
11573 CAPUTXINS 2019/11/15 2019/11/29 Agrairia  posessin papereres al C/ Manel Galadies. No n'hi ha ni una en tot el carrer. Anys enrera n'hi havia hagut. Crec que és una cosa bàsica que no pot faltar als carrers, oi? Resposta
Al carrer Manel Galadies n'hi ha una just a l'entrada cantonada Bernat  Calbó , i  dues al carrer mateix, cantonada dels edificis. El que farem, és canviar-ne una de les cantonades dels edificis, i la posarem a l'altre cantó, ja que de pujada no es veuen, i així quedarà més visible,  pels  dos sentits. Al mateix temps, i com ens comentava, posarem una altra paperera a la cantonada Manel Galadies/carretera de Roda.
11572 REMEI 2019/11/15 2019/11/19 Al pont que enllaça el C. Sant Pere amb el C. del Remei, tot i que hi ha un  lletreret que ho prohibeix, algú continua alimentant els coloms amb trossos de pa i d'altres restes d'aliments. És un autèntic problema intentar creuar el pont, sense que algun colom et fregui en la seva guerra pel menjar. I és una mica fastigós... Ja sé que hi ha el cartellet que ho prohibeix, però molt em temo que pràcticament no es veu i que la/les persona/ es  que tiren el pa, ni l'han vist. Seria possible posar un indicador més gran o prendre alguna altra mesura? Cada dia passa igual i menys al vespre, hi són a totes hores. Demanaria, si us plau, una solució. Gràcies! Resposta
Coneixem aquesta problemàtica i hi hem actuat en reiterades ocasions. Però, com dieu, hi ha diverses persones que  donen menjar  als coloms i, tot i que n'hem sancionat algunes, és molt difícil trobar-les totes. Aquests dies hem començat una prova pilot nova en un punt de Vic que té molts coloms per tal de reduir la colònia d'animals. Si ens funciona, ho farem també aquí al pont. I sol·licitarem una neteja addicional per reduir la problemàtica de les femtes de les aus.
11571 POLÍGONS 2019/11/15 2019/11/15 Hola.  Porto molts dies  veient que les  faroles  del Polígon Malloles estan enceses a plena llum de dia, i òbviament no seria necessari. Concretament les que estan a prop de l'empresa  Elausa  i l'illa  càrnica . Crec que s'hauria d'optimitzar la gestió de l'energia per tal de no malgastar-la. Resposta
L'avaria ja ha estat reparada.
11570 SANT LLÀTZER 2019/11/14 2019/12/02 Bon dia, Soc un nou veí del barri de Sant Llàtzer, i el primer que he vist són els contenidors de les escombraries, situades a prop del c/ Mercè Font i Codina núm. 37, en condicions pèssimes.  Almenys s'hauria d'augmentar el núm. de contenidors, perquè els residus no estiguessin escampats a terra. Gràcies Resposta
Som coneixedors del problema, que ve  produït  per les aportacions de residus d'alguns ciutadans incívics de  municipis  veïns, que no tenen permès portar deixalles a Vic. La dotació de contenidors és l'adequada per als veïns de la zona, però quan en alguns moments es produeixen aportacions extres, es donen desbordaments que mirem de  solucionar  amb celeritat. Per altra banda estem fent controls combinats amb guàrdia urbana i agents cívics en aquesta zona, i s'han posat diverses multes a usuaris d'altres municipis per mal ús dels contenidors. Els  propers mesos,  continuaran els controls i sancions. També estem en contacte amb els ajuntaments dels municipis veïns perquè controlin als seus usuaris. Per altra banda, sempre que detecti algun vehicle actuant malament, pot fer denúncia voluntària a la Guàrdia Urbana, fet que ajudarà a multar als infractors.
11569 CARRER SANT PERE 2019/11/14 2019/11/29 A la zona d'aparcament que hi ha al Passeig Pep Ventura, entre el carrer St. Pere i Av.  Països Catalans, seria possible posar una o dues pilones de ferro, just davant d'on hi ha aquesta suposada entrada??, ja que, com es veu a la fotografia que adjuntem, sempre hi han cotxes aparcats en aquest espai i no es pot passar. Resposta
Està previst  col·locar -hi  un element de material urbà, jardinera, per tal d'evitar l'aparcament de vehicles que obstaculitzaven el pas de vianants.
11568 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/12 2019/11/15 Sóc veí de Sentfores La Guixa. Avui, d'una reparació o millor dit, d'una falsa reparació, en el sortidor que ningú del Poble va demanar i que per ser alguna cosa, és un incordi, i que tenim a la plaça de la Creu, hi vàrem tenir una fuita en els conductes enterrats de l'aigua , per  això varen aixecar el terra per trobar la fuita. Mentre es varen posar uns tubs, deien provisionals exteriors (veieu la foto), el terra aixecat li van tenir quasi un any, i un dia uns Srs., de la brigada de manteniment, sense més ni menys, taparan el forat del terra, sense gens d'interès a trobar la fuita i solucionar-ho i com poden veure a la foto, aquells tubs que havien de ser interins, mentre es buscava la fuita del tub soterrat , perquè  amb els dies que hi tingueren el forat, podien prou trobar-la, però és igual , encara  els hi tenim, vergonyós, oi que si? , doncs  aquí en aquest Poble de Sentfores La Guixa, sempre estem igual. Resposta
La reparació està programada per fer-la, dins l'aturada de l'aigua en època hivernal.
11567 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/12 2019/11/25 Sóc  veí de Sentfores La Guixa, com a continuació de la queixa 11564 també d'un veí d'aquest Poble, jo la seva queixa la vull corroborar , i  denunciar també el grandiós desmanec que tenim als exteriors , branques  pel terra de fa dies , els  parterres del davant bruts i desmanegats  sense  cap atenció. Bé, si només fos aquest espai, però és que tot el poble, pe l que fa a la part de jardineria , és  un desmanec, els parterres, tot l'espai del riu en especial, tot el que són els arbres, mal arreglats , mal  esporgats , i  molt més , ¿ perquè  aquest desmanec? Ara que si sols fos això? Resposta
S'ha avisat al servei de manteniment  perquè  ho netegin. Comentar , n o obstant , que els exteriors es fan periòdicament.
11566 CAPUTXINS 2019/11/12 El 16 de setembre de 2019, vaig escriure  això:  Tornar a la rutina amb el cotxe, quan la canalla va a l'escola, crec que es força pesat, sobretot si és en hores punta. Per tant, agrairia que a les 3 de la tarda, davant de l'Escorial, hi hagués un guàrdia urbà per tal de poder controlar el trànsit. Al pas de vianants que hi ha, davant mateix de l'escola (al carrer Sant Segimon) entre gent que passa, cotxes i motos, és un desastre. Gràcies. Vàreu  comentar que  avisàveu  la guàrdia urbana. Hi passo cada dia, i només hi han sigut 2 dies. No sé  què   penseu? ??
11565 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/12 2019/11/29 Bona tarda, Us vaig escriure el passat 29/8/19 això: "La setmana passada 4  ó  5 de juliol, vàreu posar grava al camí del Blanch, però només en vàreu posar fins al trencant del Verdaguer. Quan acabareu de fer la resta del camí? I per cert, també falta netejar els vorals, ja que hi ha moltes herbes i matolls i no  es  circula bé. Gràcies." La vostra contesta va ser que  ho   teníeu  programat, però estem a finals de novembre, i la feina està per fer.... . Esperem  resposta  verídica . Resposta
Aquesta setmana s'han fet els treballs d'adequació del camí, del tros que faltava. Pel que fa als vorals, no pertoca a l'Ajuntament, ja que l'Ajuntament fa la conservació i manteniment del camí, però no els marges i vorals.
11564 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/11 2019/11/25 Hola, sóc veïna del poble de Sentfores-La Guixa i faig aquest escrit per denunciar l'estat d'abandonament en què es troben les antigues escoles del poble, plenes d'herbes, el mal estat de manteniment en què es troba tot l'edifici,  etc. . Prego als responsables del departament que correspongui, perquè facin les valoracions oportunes de l'abandonament, que és molt deplorable, i facin les reparacions oportunes. Moltes gràcies. Resposta
S'ha netejat tota la part interior i exterior.
11563 CAPUTXINS 2019/11/11 2019/11/13 Us informo que la  farola  davant el  núm.  13 de la  carretera  de Roda, fa uns quants dies que no funciona. Resposta
Aquest dimarts  12 de novembre , ha estat reparada. Gràcies per avisar-nos.
11562 CAPUTXINS 2019/11/11 2019/11/20 Al  carrer  Guilleries, entre els núm. 37 i 39, al final del carrer tancat, no passen mai a netejar el carrer. Netegen part del carrer i després baixen pel passatge St. Jordi i no entren al final del carrer. Poden  informar al  servei de neteja? Gràcies. Resposta
Ho traslladem a l'empresa de neteja viària,  perquè  ho tinguin en compte.
11561 REMEI 2019/11/11 2019/11/24 Problemes de pudor de  claveguera  a L'edifici C/ Candi Bayes,52 de Vic. Srs. Ajuntament de Vic. Fa mesos que  se  senten unes olors molt ofensives al nostre edifici.  Vam  contractar un paleta que fes una reparació a les canonades i s'hi va  conèixer  una mica, però les olors no han marxat del tot.  Ara  ja no sabem d'on venen, però sospitem que  vénen  del carrer. Si us plau  demanem una inspecció el  més  aviat possible. Moltes  gràcies . Resposta
S'ha passat a les àrees de manteniment i territori, que hi estan treballant.  Aquesta setmana  fan reunió per trobar-hi solució.
11560 GENERAL 2019/11/11 2019/11/20 Hola bon dia. Vull comunicar-vos que sovint faig caminant l ' anella verda i crec que seria convenint que es fes un repàs d el que   són  els  rètols, ja que  la majoria ja no es llegeix res.  Moltes  gràcies . Resposta
Estem realitzant tasques de neteja i manteniment d' alguns  dels cartells i cap a inicis d'any es reposaran alguns senyals malmesos.
11559 GENERAL 2019/11/11 2019/11/25 Col·legis electorals: està permesa l'entrada als gossos el dia d'eleccions? Ahir vaig anar a votar a una escola pública de Vic, i vaig quedar  sorpresa, ja que  a dins els patis de l'escola la gent fumava i fins i tot vaig haver de cridar l'atenció a una senyora que portava un gos lligat, el qual es va pixar a la sorrera d'on juguen els nens i les nenes. Em sembla lamentable, segueixen sent escoles dels nostres fills i filles. Resposta
Dins els  col·legis   electorals  no es pot fumar. El que vostè comenta dels gossos orinant a les sorreres, ja no és de prohibició o no, és de sentit comú i civisme que ni es pot ni s'ha de fer. Hem passat la queixa a la junta  electoral , per poder-ho treballar i tenir-ho en compte en futures eleccions.
11558 CAPUTXINS 2019/11/10 2019/11/25 Tinc un pàrquing a la plaça Lluís Companys i cada diumenge al migdia tinc problemes per incorporar-me al carrer Montserrat, ja que des que s'han fet les obres al carrer Montserrat, l'entrada a la plaça permet parar un, dos i fins a tres cotxes per fer els seus encàrrecs, ja que la vorera ha desaparegut i la plaça és a l' altura  del carrer. Agrairia que es prengués la mesura adequada per tal que els cotxes puguem circular amb normalitat i sense mancança de visibilitat, fet que pot provocar accidents  en incorporar -te a la via. Resposta
La normativa legal vigent  prohibeix  la parada i l'estacionament de vehicles a les voreres. Passem la seva observació a la guàrdia urbana per tal que resolgui aquest problema d' indisciplina .
11557 CAPUTXINS 2019/11/10 2019/11/20 Contenidors d'escombraries situats al Passeig n. 51.  A part  de ls contenidors  soterrats, hi ha, fa mesos, els contenidors de sobre les voreres. És un verdader desastre. Els soterrats estan aixafats i els de sobre, sobretot els d'orgànics, molts bruts. A més de contenidors d'orgànics hi ha el de particulars (restaurants, fruiteries , etc .) que els hi deixen sempre. Tant costa arranjar tot aquest desori ?  Si s'ha de treure  els soterrats  que es treguin i es deixin només els  altres! !! A què s'espera? Resposta
Aquests contenidors estan avariats i estan pendents d'un procés de contractació per la seva reparació, que està essent més lent del que voldríem.
11556 CAPUTXINS 2019/11/09 2019/11/22 Al parc de la plaça Manel Anglada  Bayés , el primer graó de fusta del parc infantil s'ha trencat totalment. Es troba en un dels laterals. N'hi ha d'altres que també s'haurien de substituir perquè estan podrits. Mercès.
11555 ESTADI 2019/11/08 2019/11/13 És impressionant el que heu abandonat el barri de l'Estadi. Entre drogues, veïns que es barallen i el jovent que puja, tela! Si l' Alcaldessa  visqués  aquí , no passaria. Vergonyós!!!! Espectacular!!! M'estic queixant i  una altra  dona fent espectacle. Resposta
A l'Estadi hi fan vigilància els policies de proximitat de la zona i també les patrulles de reacció. Li agrairíem que ens concreti els problemes per fer-ne seguiment.
11554 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/08 2019/11/27 El tema  és  referent a les obres del carrer Verdaguer. Ja que es comenta que les obres no estan acabades, voldria comentar que realment les lloses que ha posat  són  verdaderament un desastre, escantonades i mal col·locades, coneixem tres persones que han caigut. La pregunta seria: Quan es fa una obra, no hi ha un control de la qualitat de l' obra, ja que  si això ho  haguessin  fet a casa meva, o els hi feia arrencar tot, o no els hi pagava ni un euro; a  més,  falta veure si  són   poroses, ja que  ara mateix fa una mica de pena moltes de tacades per culpa de l'arbrat! També m'agradaria saber quan s'arreglarà del tot  la nostra plaça  de l'Estació ? Recollir  trastos, tirar sorra, tallar gespa, etc. P ortem un any  i  crec  que ja seria hora d'acabar-ho. Resposta
Es va donar ordres a la constructora per retirar el contenidor de runa, s'ha tornat a insistir. El magatzem de material és per la col·locació de la part de vorera afectada per la variant de línies elèctriques de Fecsa Endesa, al costat del  núm.  7 del c/Jacint Verdaguer. Aquí estem a l'espera del descàrrec, per poder fer la connexió amb la instal·lació existent i poder deixar el tram de vorera acabada.
11553 CAPUTXINS 2019/11/08 2019/11/25 No sóc ciutadana de Vic, però sí que hi treballo i el que m'he adonat és que a la plaça dels Màrtirs, hi ha una mala visió de la senyalització del carrer Sant Pau. La gent no veu que des de la plaça no es pot baixar i van  contra direcció , com tampoc es veu bé, que han de sortir pel carrer Misericòrdia. Resposta
Estudiarem la seva  aportació  i actuarem segons criteris tècnics de seguretat viària i normativa de circulació.
11552 CAPUTXINS 2019/11/07 2019/11/08 A l'edifici del carrer Sant Segimon, 14, hi ha una teulada d'uralita És un edifici que és relativament nou i per darrere, crec que és la teulada del pàrquing, que està feta amb "Uralita". Si no ho tinc mal entès, aquest material és tòxic i "cancerigen" Resposta
La perillositat de l'amiant (que contenia el fibrociment fa anys) es basa principalment en l'exposició a les seves fibres, que es desprenen quan es manipulen els productes que el contenen, és a dir en enderrocs, obres de rehabilitació i en feines de manteniment. D'acord amb la normativa actual, no està comprovat que hi hagi risc per a la seguretat de les persones dels elements que contenen amiant si no hi ha manipulació.
11551 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/06 2019/11/07 Sóc veí de Sentfores La Guixa. Aquí al poble ens porten l'anomenada Deixalleria Mòbil i la instal·len en el Pla del Maset , el  Parc del Poble, sense ningú que la vigili. A Vic sembla que sí que algú la controla. En el Parc també hi tenim un lloc de jocs infantils, com també en el mateix lloc, el col·legi del poble. En el Parc hi juguen els nens, nenes, que també entren a la deixalleria i remenen les deixalles. Perquè no hi tenim vigilant? Sembla que  els veïns  del Poble som diferents, que no mereixem atencions ,  però de segur que no sols per aquesta qüestió, sinó per moltes altres més. Perquè és tan difícil que els Srs. /  Sres.  Mandataris de l'ajuntament de Vic tinguin les mateixes atencions al Poble de Sentfores La Guixa com "tenen" per Vic? Molt llastimós. Resposta
El servei de deixalleria mòbil pretén acostar el servei de deixalleria als ciutadans de tot Vic, i en aquest cas, també a la Sentfores-La Guixa, per poder-hi dipositar residus especials que no generem habitualment, i evitar el desplaçament a la deixalleria fixa. Aquest servei pot ser amb informador o sense, i està subjecte al nombre d'usuaris que la utilitzen i al nombre d'aportacions que s'hi fan el dia que hi és present. Quan el nombre d'usuaris és baix, com a Sentfores-La Guixa, i com passa en molts altres pobles de la comarca, el servei es pot prestar sense problemes de forma lliure, sense informador, ja que està pensada perquè funcioni de forma autònoma. Quan el nombre d'usuaris és molt elevat, és necessari disposar d'un informador que gestioni les aportacions, i ajudi a optimitzar la capacitat de dipòsit que aquesta té. Creiem que el més important és poder garantir la prestació i continuïtat del servei, com és el cas, que des de bon inici, fa més de 10 anys ja va tenir en compte acostar aquest servei al poble de Sentfores-La Guixa.
11550 GENERAL 2019/11/07 2019/11/25 Bona tarda, No sóc  vilatana  de Vic, però hi vinc sovint perquè m'agrada molt. Malgrat això, he observat que a les places d'aparcament per a  PMR  poseu la paraula "Minusvàlid". Em sembla una etiqueta molt retrògrada. Minusvàlid= una persona menys vàlida que una altra. Crec que a l'època on estem, podríem substituir-ho per paraules com: persona amb mobilitat reduïda.... però en cap cas, minusvàlid. Espero i demano que, encara que sigui de mica en mica, es vagin substituint aquestes paraules. El gran canvi comença des de petites coses.... i aquesta n'és una! No sabria dir el nom del carrer.... aparcament prop d'una xemeneia molt a la carretera..... però ben segur que la ciutat n'és plena. També aprofito per fer la queixa de la concessió que heu donat a les zones de càrrega i descàrrega. Nomésens permeten aparcar 30 minuts, quan la legislació ens permet aparcar-hi sense aquesta limitació. Gràcies per atendre'm. Resposta
Actualment ja no es fa servir aquesta senyalització per la ubicació de les places d'aparcament reservades per a persones de mobilitat reduïda. Aquestes que hi ha ubicades al carrer Historiador  Raimon  d'Abadal, atès que segurament no s'hi ha  produït  mai cap dany, no s'han canviat.  Actualment   es  senyalitzen amb el  senyal  vertical (S-27) consistent amb un quadrat blau, amb una lletra " P " d'aparcament, acompanyat d'un pictograma d'una cadira de rodes. Mirarem de fer el canvi. Pel que fa  a  limitació del temps d'estacionament de les Z-DUMA, aquest es va posar atès a la necessitat de  disposar  de places per a operacions de càrrega i descàrrega al centre de la ciutat, atès que hi ha una elevada concentració d'activitats que necessiten rebre i enviar material. Per tal  d'oferir  una bona oferta d'estacionament a persones amb mobilitat reduïda, es va dotar d'una oferta molt més elevada a l'obligatòria o  recomanada , de places reservades exclusivament per a persones de mobilitat reduïda, a tota la zona adjacent a la Z-DUMA.
11549 CARRER SANT PERE 2019/11/07 2019/11/20 Davant  de l'hospital  de la Santa  Creu,  hi ha un munt de contenidors que impedeix parar per poder baixar les persones. Cal tenir en compte que ara hi baixen persones amb mobilitat disminuïda, com són els que van a rehabilitació  de l'Hospital Universitari de Vic. El trànsit i densitat de vehicles en aquella zona ha augmentat. És difícil trobar aparcament. I dins el  pàrquing,  quan fas un tractament que dura mesos, a les persones els hi suposa una despesa gran (pagar 60  €  aproximats, per estacionar  1 h ) Cada mes. Per tant, moltes persones venen acompanyades i es queden dins el cotxe, esperant aparcats a la zona blava. Demano que  es tingui en consideració: - Nova ubicació de contenidors i deixar una zona àmplia per poder parar i baixar. - Tarifes especials per tractaments. -  Parquímetres  per Aplicació mòbil. Agraeixo la vostra atenció per endavant i quedo a  la vostra disposició  per qualsevol dubte o aclariment. Resposta
El projecte de l'entorn de l'Hospital Santa Creu ja definia la situació de les àrees de contenidors i de les zones d'aparcament i és el que s'ha executat. En aquest punt és necessari dotar d'una àrea de contenidors accessible als usuaris i als vehicles de recollida (que necessiten que els contenidors estiguin al costat dret en el sentit de la circulació) per donar servei als ciutadans que hi viuen.  Al carrer del Dr. Junyent, a la vorera situada al costat de l'Hospital de la Santa Creu, hi ha habilitada una parada per a encotxar i  desencotxar  persones que accedeixen als serveis d'aquest centre Sanitari, i una plaça reservada per a persones de mobilitat reduïda.  que ofereix el servei que comenta, pactada amb l'hospital. Per tant ja es compatibilitzen les dues necessitats.  Pel que fa als preus de l'aparcament, passarem el seu suggeriment a l'Hospital. Per altra banda, les persones amb acreditació de mobilitat reduïda poden aparcar 30 minuts a la zona de càrrega i descàrrega i un temps  il·limitat  i gratuït a les places blaves, verdes i taronges de la ciutat. En el mateix carrer Dr.  Junyent   es   disposa  de places de càrrega i descàrrega i de zona blava. Pel que fa a l'aplicació de pagament mitjançant aplicació mòbil a les zones d'aparcament de pagament, ja s'està treballant la seva implantació una vegada finalitzi la concessió amb l'actual empresa explotadora.
11548 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/06 2019/11/22 Ara que ja fa dies que sembla que les obres del carrer Verdaguer  estan ja totalment acabades, que s'han col·locat bancs i lletrerets.a les faroles, potser toca el torn a la marquesina de l'autobús. Li falten vidres.... La van col·locar bruta i plena d'enganxines i encara hi són. Volen la ciutat neta, però ..... deixen molt que desitjar. Resposta
Els vidres ja hanestat posats i la marquesina de l'autobús ja està  col·locada  i en bon estat.
11547 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/06 2019/11/08 Restes d'obres del carrer Verdaguer, a la Plaça Estació. Han tingut temps per acabar en tots els detalls les obres al carrer Verdaguer, però no per deixar-la tal com la varen trobar.   Espero  que no quedin com a deixalla permanent.  Att . Resposta
Les obres del carrer Verdaguer encara no estan acabades del tot, encara no s'ha recepcionat. La plaça de l'Estació quedarà absolutament restituïda.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...