Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
S'han gastat més de 450 hores per reparar i reposar els més de 350 aspersors de reg aixefats per incivisme

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
11794 GENERAL 2020/01/23 Bon dia. M'he apuntat al projecte de Som Energia "Planter Solar" i Sud-renovables inicia el procediment d'instal·lació de plaques  fotovoltaiques  a la teulada de casa, carrer Canigó, 14 (unifamiliar). La mateixa empresa us sol·licitarà la llicència d'obres. La meva pregunta és si l'ajuntament afavoreix l'energia renovable per mitjà de subvencions, bonificacions,  etc, etc  .  I si sabeu el mateix de la Diputació, la Generalitat,.. . Moltes  gràcies!
11793 ESTADI 2020/01/23 La vorera del C/ Pius XII, davant del número 11, es queda plena d'aigua cada vegada que plou. Fa temps que ho dic i deu fer un parell d'anys que es va venir a "arreglar". De la manera que es va fer, vaig avisar al noi que ho feia que el que estava fent era una " xapussa ". El sr.  em  va contestar que li havien dit que ho arreglés de manera provisional i que més endavant ja ho vindrien a fer ben fet. Doncs bé, ningú ha vingut a fer la feina ben feta i cada vegada que plou  he  de  treure  l'aigua de la vorera perquè em queda ben bé davant la botiga.  Podeu venir a arreglar-ho bé, si us plau ? Gràcies .
11792 CAPUTXINS 2020/01/23 Al carrer Raval Cortines, aquests senyors s'han apoderat de la vorera,  pels  seus vehicles.  El que han de fer,  és  no sortir tan  de pressa .
11791 ESTADI 2020/01/23 Visc a l'Estadi. Passo cada dia per davant de l' OAR ,  excepte  quan plou, que he de passar pel carril bici o la vorera del davant,  si no  vull acabar amb els peus xops. És un desmanec, les canals vessen, els baixos de la canal van a parar a la vorera ,  i tota l'aigua als peus dels  vianants . No es podrien  prendre  mesures  perquè   això  no passi?
11790 LA CALLA 2020/01/23 2020/01/24 Algú em podria dir perquè al carrer Soledat  portem tota la setmana,  amb el carrer a les fosques tota la  nit? Resposta
Aquest enllumenat havia saltat i es va intentar remuntar, però continuava saltant. S'ha revisat en profunditat i malauradament, havien robat una part de la  instal·lació . En aquests moments, té una reparació provisional sense la il·luminació d'una part del pont. Estem a l'espera  de que  ens arribi el material que hi falta,  perquè  quedi enllestit del tot, a  l'espera que ens arribi el material per  reinstal·lar .
11789 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/22 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, Fins quan haurem de suportar la inundació de la riera, en la seva part superior de la Resclosa? Fa anys que reclamem una solució però res. Quan netegen, o millor dit, quan ho fan veure, no retiren la brossa, la deixen en un racó. S'havia de fer una  escolleta  fa anys, però l'únic que van fer va ser abocar les pedres i ja està. Perquè posar-les adequadament? La porqueria ja tapa l'herba. Per això la llera del riu ha quedat estret, i l'aigua no pot circular, i emboteix provocant  la inundació , molt lamentable, però pel que fa a la gent de l'Ajuntament de Vic com als Srs. de la junta d'Aigües de la Generalitat departament de Girona, no els importa res, i dic Girona perquè aquesta, riera, com que desemboca al riu Ter pertany a Girona, molt lamentable. Però com sempre el poble de Sentfores La Guixa, no li importa a ningú.
11788 GENERAL 2020/01/22 2020/01/24 Ha plogut molt i continua plovent.... però no els 538 l/m² que ens diu la gràfica de la pàgina web: vic.cat/temps/pluja, com a litres acumulats el que va d'any. Crec que no vàreu posar el comprador a zero… Resposta
Les dades que marca són de l'aigua caiguda l'últim dia, l'últim mes i l' anual  es refereix als últims  12  mesos.  Estem  treballant per millorar tota la web, i en aquesta també. Si voleu més dades concretes i exhaustives també podeu  connectar  a: http://www.meteosona.com/estacio/Vic
11787 ESTADI 2020/01/22 Al carrer Llucià Costa la farola  està apagada.
11786 EL SUCRE 2020/01/22 2020/01/22 Des d'ahir a la nit que a l'av. Olímpia estem sense llum al carrer. És habitual les errades en aquest carrer.  Quan  es fa de nit no es veu res de res i és perillós.  Preguem que  atenguin la petició. Resposta
Hem passat l'averia a Minsvic, per a la seva gestió.
11785 CARRER SANT PERE 2020/01/22 A qui correspongui: a l'Avinguda Països Catalans, 3,  just  a l'entrada del súper 24 hores, entre la vorera i l'esglaó d'entrada a l'establiment, hi ha un forat d'uns 10 cm de llarg per uns  3 cm  d'ample, que pot ser perillós. Bàsicament perquè a algú se li pot enganxar el peu i entrebancar-se fent-se mal. Seria possible arreglar-ho ? Ja  es veu un  rejuntament  anterior de ciment, però pel que sembla no està aguantant prou bé.
11784 REMEI 2020/01/21 2020/01/24 A la ciutat de Vic, amb l'eslògan de Ciutat de Mesura Humana. Com podeu posar un eslògan així quan teniu un barri completament marginat. El barri del Remei està deixat de la mà de Déu: robatoris, droga, brutícia, caques de gos, escopinades, portalades de botigues molt brutes... I per acabar de rematar la qüestió, l'única plaça que teníem i que tothom valorava molt bé, ara hi volen fer pisos. Ja sabem que els senyors de l'excel·lentíssim Ajuntament de Vic us voleu cobrir les espatlles dient que aquest terreny és una zona particular i que els propietaris ho han venut a un senyor molt important i no s'hi pot fer res. I el poble es pregunta: com pot ser que aquest ajuntament tan humanitari no pensi amb la gent del barri i no tinguin manera de comprar-ho d'una manera o altra. Prou que en teniu pel que us interessa: comprar les adoberies... Espero que no us surti bé aquesta jugada fosca. Si ho permeteu, tindreu la gent del Remei en contra. Vic, Ciutat dels Sants...   Resposta
Primer de tot, com bé comenta la plaça de la Noguera està ubicada en un terreny privat. En aquest sentit, gràcies a les negociacions de l'equip de govern amb les diverses persones propietàries del solar, se n'ha pogut gaudir com a espai públic durant molts anys, mentre el solar estigués buit i sense edificar. Cal remarcar que gràcies a les negociacions amb les persones propietàries, durant la redacció del nou POUM s'ha pogut garantir que una part de la plaça estigui disponible per ús públic a la cantonada, un ús que en l'anterior POUM no es garantia, ja que permetia edificar-hi arran de vorera. És per això que l'Ajuntament adquirirà una part d'aquest solar a les diverses persones propietàries d'aquest solar privat, que acull la plaça de la Noguera.
11783 LA CALLA 2020/01/21 Voldria saber si hi ha algun motiu que justifiqui que els llums del pati del casal  Mn.  Josep  Guiteras  hagin d'estar oberts tota la nit. Crec que és una despesa important  innecessària .  Una altra qüestió, us volia demanar que es posi una marquesina completa a la parada del bus de davant del Casal  Guiteras , per protegir a les persones que esperen per agafar el bus, que acostumen a ser usuaris del Casal. I cal que us puguin protegir del fred i de la pluja . Moltes  gràcies.
11782 QUATRE ESTACIONS 2020/01/21 Al carrer Primavera, a l'alçada del número 2, tenim una rajola en un estat perillós, no puc ficar-la bé. Podeu enviar a algú a arreglar-ho, si us plau? Gràcies.
11781 QUATRE ESTACIONS 2020/01/21 A la carretera Sant Hilari va haver-hi una cursa des de Calldetenes fa mesos i els  organitzadors  van pintar la vorera des del portal 25 al 31. Va quedar permanent. Ho podeu netejar si us plau, i sancionar a aquesta gent? Gràcies
11780 REMEI 2020/01/21 2020/01/24 Al passeig Pep Ventura, direcció Manresa passant per sota el pont de la via del tren, just al costat de la rotonda i quasi a tocar del parc, que hi ha en direcció als multicines sucre, hi ha una claveguera ben embussada que no  empassa  gens d'aigua i, donat que estem tenint dies de pluja continua, potser convindria desembussar-la perquè faci la feina per la qual està destinada. Gràcies! Resposta
Aquest matí es procedeix a la seva neteja.
11779 EL SUCRE 2020/01/21 A la cruïlla c/  Miramarges  amb c/ Perot Rocaguinarda, on hi ha l'edifici "Còdol", hi ha un pas de zebra que creua el c/ Perot Rocaguinarda, però no hi ha les rampes per baixar i pujar quan vas amb el cotxet del nen, cadira de rodes, carro de la compra... Només ho dic perquè ja fa anys que està així i fóra bo que ho tinguin en coneixement i quan fos possible, realitzar aquesta obra. Gràcies.
11778 CARRER SANT PERE 2020/01/21 Em dirigeixo a vostès per  sol·licitar  unes pilones  antiaparcament  al lloc situat sota la rampa d'accés al mercat municipal  ( concretament just abans de la vorera de la via de servei ). Resulta que ja fa anys ens resulta difícil  pels  vianants, passar del carrer dels  Morató  cap a la Farinera per aquest lloc,  ja que  els vehicles que a més aparquen sobre la vorera ho impedeixen, i mai he vist que hagin estat sancionats.  Gràcies.
11777 CENTRE HISTÒRIC 2020/01/20 A la cantonada de la plaça estació núm. 1 i carrer Verdaguer, amb la remodelació del carrer, hi han posat una plaça per minusvàlids, amb un marge perquè abans dels canvis al carrer molta gent estacionava a l'entrada del pàrquing del núm. 1 de plaça de  l'estació  i ara, hi han deixat una zona lliure per evitar aquest fet. Doncs cada dia (si, cada dia) ens hem d'esperar quan porto a la meva iaia ( 93  anys i cadira de rodes) a casa seva perquè hi ha furgonetes, camions, particulars sense permís estacionats a la plaça per gent amb  minusvalidesa , quan 5 metres més endavant de la mateixa vorera hi ha una àmplia zona groga per ells, que a vegades està buida, però segueixen aparcant malament. Truquem a la grua/ Guàrdia Urbana i com és lògic, tenen coses més importants a fer i tarden a  venir  i, mentrestant, a fer voltes. O sóc jo el que he d'aparcar malament?
11776 LA CALLA 2020/01/19 Des de les obres d' acondicionament  del carrer Sant Francesc i la plaça, davant de l' ACVic  Centre d'Arts Contemporànies, la cantonada entre l' ACVic  i el C/ Sant Francesc suposa un cert risc pels vianants. Els cotxes que circulen per davant l' ACVic  i trenquen a l'esquerra cap al C/ Sant Francesc, no tenen cap mena de visibilitat per veure si hi ha vianants. El mateix passa pels vianants. Caldria una millora en la senyalització, un mirall, o potser una pilona per evitar que els cotxes agafin el gir tan tancat, passant per damunt la vorera.
11775 REMEI 2020/01/19 Vull expressar el meu malestar cada cop que  vaig a travessar  per un pas de vianants a l'avinguda Països Catalans al costat del riu. La majoria de cotxes circulen massa ràpid, gairebé has de sortir tu perquè parin. No respecten el pas de vianants. Podeu proposar alguna mida que sigui efectiva?
11774 HORTA VERMELLA 2020/01/19 2020/01/20 Bona tarda, em dirigeixo de nou a vosaltres per tal que pugueu informar, suggerir, demanar, exigir, .   a  l'empresa responsable, que no es pot tenir d'aquesta manera la caixa on els usuaris fan ús de linina telefònica o altres serveis. Alguna vegada ha passat alguna bretolada, i ens hem quedat sense internet, telèfon... Resposta
  Hem passat la incidència a l'empresa, per a la seva reparació.
11773 POLÍGONS 2020/01/18 A la carretera de Manlleu, entre el  Decathlon  i  Girbau , hi ha un pas de vianants on ningú para, i a més gairebé ningú no  respecte  la velocitat màxima, que és de 50 en aquell tram. No es pot posar algun sistema de radar  fixe , o canvis de nivell a l'asfalt, per obligar a frenar als cotxes?
11772 CARRER SANT PERE 2020/01/18 2020/01/21 Crec que el mercat municipal de Vic pot tenir aluminosis. Hi ha molts punts a tota l'estructura,  com el de la foto,   on el formigó cau com si fos tou. Resposta
El formigó armat del mercat municipal no es va fer amb ciment aluminós, es va fer amb ciment Portland, de manera que no presenta aquesta patologia. El formigó que es realitzava els anys  70  tenia molt menys ciment que el formigó actual, i el gruix de formigó que tapa les armadures d'acer era molt menor als recobriments mínims que són exigibles actualment. Això ha comportat que l'armadura més superficial s'oxidés i trenqués el recobriment superficial del formigó. Ja estem en contacte amb l'empresa concessionària del mercat municipal, per tal que prengui les mesures oportunes per tal d'evitar caigudes de petits fragments de formigó, com de reparar les parts amb les armadures rovellades.
11771 GENERAL 2020/01/18 A la ciutat de Vic malauradament hi viuen un gran nombre d'incívics, gent que no recull els excrements dels seus gossos, gent que deixa pixar el seu gos a la façana/porta del veí, gent que circula amb contra direcció amb bicicleta, gent que va amb bicicleta i que no es para als passos de zebra, gent que deixa les bosses d'escombraries a terra, gent que llença mobles al primer lloc on li ve de gust, gent que es pixa al mig del carrer, gent que escup a terra, gent que deixa les bosses d'escombraries a les papereres, gent que ho tira tot a terra malgrat tenir una paperera al costat... i que hi hagi gent incívica, no és culpa de l'Ajuntament. El que si crec que és culpa de l'Ajuntament, és que gràcies al seu bonisme, aquests incívics continuen actuant impunement. L'educació o les campanyes sensibilitzadores, sense més, haurien de tenir un límit. Ja fora hora que l'Ajuntament comences a aplicar sancions, com a eina necessària i també educadora. Vic fa pena!
11770 CAPUTXINS 2020/01/18 2020/01/19 Algun dia, algú podria arreglar aquesta capelleta, Sant Miquel Xic? Fa anys que està així i em fa molta pena veure-la quan passo, és al meu barri. També és un monument de Vic, encara que estigui  als afores .. . Gràcies Resposta
Hi estem treballant. El departament de patrimoni de la Diputació, està fent un estudi econòmic per la restauració de la capella. 
11769 EL SUCRE 2020/01/17 A l'entrada de la nacional 152 antiga pels multicines el Sucre, l'asfalt està en mal estat, hi ha forats fa molt temps. Però actualment és un greu problema, ja que realment és molt greu el seu mal estat. Dies enrera vaig trucar a la policia municipal, ja que era un dia que plovia i la moto que anava davant meu varen caure els dos ocupants, i ells em varen dir que passarien avís a l'ajuntament perquè ho arreglés. Demano que hi prengueu mesures. Agraeixo la vostra atenció per endavant.
11768 CAPUTXINS 2020/01/16 2020/01/17 Dilluns a la tarda vaig portar a la meva filla de  4  anys d'urgències a l'ambulatori de la plaça de la Divina Pastora. Per aparcar, només vaig trobar lloc al c. Jaume I en zona blava. Vaig posar tiquet. Però quan vaig tornar a recollir el cotxe em vaig trobar la multa posada per excedir del temps. Li vaig comentar a un noi del parquímetre que estava a l'ambulatori d'urgències i que no havia pogut sortir a posar un nou tiquet. Tenia un justificant de l'ambulatori que deia l'hora d'entrada 16:15 de la tarda i hora de sortida 19:30. Evidentment no podia deixar una nena petita de  4  anys sola a l'ambulatori per anar a posar tiquet. El noi del parquímetre em va comentar que no em podia treure la multa tot i disposar de justificant. Que si volia, posés reclamació a la seva empresa, però que no em serviria de res. Crec que en aquests casos caldria valorar alguna opció pels que estem a l'ambulatori i tenim justificació. Poder pagar a posteriori per l'estona que s'hi ha estat.... Resposta
Ens hem posat en contacte amb l'empresa concessionària, i es posaran en contacte amb vostè per gestionar-ho.
11767 NORD 2020/01/16 Sóc veïna i comerciant del barri nord. En poc temps han obert molts establiments 24 hores a la ciutat i ara últimament una  Condis   express , on obren 365 dies l'any de 8 del matí a 11 del vespre. Tinc entès que els establiments de més de 150 m² s'han de regir per la llei comercial, on no es pot obrir més de 75 h a la setmana i tampoc els festius no permesos. La meva pregunta és: perquè es permeten aquests horaris, si molts d'aquests establiments fan més de 150 m². O és que les lleis només les hem de complir alguns?
11766 OSONA 2020/01/16 Sóc veïna del camí antic a Taradell, carrer de sentit únic direcció nord. Cada dia hem d'intentar no atropellar ciclistes sense casc que van o tornen de treballar de les  càrniques  de Santa  Eugènia  (en els 2 sentits de la marxa, tot i que jo pensava que els ciclistes havien de respectar les normes de circulació). Es va fer un carril bici a l'avinguda Rafael de Casanova que està a 2 carrers en paral·lel, però no l'utilitzen.  Però  la meva major sorpresa va ser ahir quan portava la meva filla a Santa Eugènia pel camí ral. Vaig trobar uns senyals indicant qui té prioritat en un camí de menys de 3 metres, i que s'ha de deixar 1,5 m als ciclistes!! Si és de doble sentit i ens hem de cedir el pas i hem de deixar 1,5 m als ciclistes... Com ho fem??? Aquest camí és compartit per vehicles, tractors, ciclistes i vianants, que van al voltant del riu  Gurri . No sé de qui és la gestió d'aquest camí, però potser n'heu de parlar.  Espero que  pugueu tenir en compte una humil opinió.
11765 SANTA ANNA 2020/01/16 Hola, el carril de cotxes central del carrer sant  Jaume , just al pas de vianants de davant del Mercadona, hi ha aquest arbust que si vas en cotxe, tapa als nens, cotxets i a alguns avis. Tot i anar a la velocitat que toca, és molt perillós perquè no veus a ningú creuant i de cop te'ls trobes enmig de la carretera, i és perquè l'arbust els tapa i fa de punt mort. Molt perillós. Si podeu considerar tallar-lo per tenir millor visibilitat i evitar atropellaments. Gràcies.
11764 SERRA-DE-SENFERM 2020/01/16 2020/01/24 Donat el greu accident que s'ha produït aquests dies a Tarragona. Us volia fer esmena del Magatzem de Butà, que tenim a l'avinguda Rafael Casanova, a tocar de l'Escola  Salarich  i de tres barris, en concret el barri Santa Anna, barri Osona i barri de  Sanferm . Estem parlant de distàncies de 20 metres de l'Escola  Salarich  i 50 metres dels barris abans esmentats. Penso que fins que no passen coses, no ens adonem de l'abast que pot tenir no haver pres decisions quan tocava. La veritat no entenc com pot continuar aquest magatzem en aquesta ubicació. Voldria que d'una vegada, algú donés explicacions de per què un magatzem  tan  fàcil de traslladar a una altra ubicació, no s'ha fet. Estem parlant de carregar unes botelles a uns camions i traslladar-les, no parlem d'una indústria amb instal·lacions i màquines que puguin complicar el trasllat. En fi, preneu nota que estem parlant d'una quantitat molt important de producte inflamable a tocar d'una Escola i de barris habitats. Salut. Resposta
Gràcies per la teva aportació. T'informem que el trasllat del punt de venda de gas butà de la Serra-de-S enferm  és una acció que està prevista en el Pla d'Actuació Municipal que es donarà a conèixer  properament .
11763 REMEI 2020/01/16 Voldria expressar la queixa general del barri del Remei, que té un parc amb jocs nous i ben conservat, i que es veurà anul·lat per construir-hi un bloc de pisos. Aquesta és una zona verda magnífica i alegre,  si us plau  no la perdem tapada de ciment. Gràcies. Resposta
La plaça de la Noguera està ubicada en un terreny privat. En aquest sentit, gràcies a les negociacions de l'equip de govern amb les diverses persones propietàries del solar, se n'ha pogut gaudir com a espai públic durant molts anys, mentre el solar estigués buit i sense edificar. Cal remarcar que gràcies a les negociacions amb les persones propietàries, durant la redacció del nou POUM s'ha pogut garantir que una part de la plaça estigui disponible per ús públic a la cantonada, un ús que en l'anterior POUM no es garantia, ja que permetia edificar-hi arran de vorera. És per això que l'Ajuntament adquirirà una part d'aquest solar a les diverses persones propietàries d'aquest solar privat, que acull la plaça de la Noguera.
11762 NORD 2020/01/16 Volia informar-vos que en funció de l'agent de policia local que hi ha a davant del seminari de Vic, entre  8.45 h.  i 9 h, es produeixen unes retencions i cues molt excessives. Avui i ahir, s'han produït unes cues enormes, per anar cap a l'avinguda Bernat  Calvó  i des del Bingo Vic. Les cues han estat sobretot avui dijous, ahir dimecres, i el dilluns. Al dimarts hi va haver un agent que va aconseguir un trànsit molt fluid de vehicles. Gràcies per endavant.
11761 HORTA VERMELLA 2020/01/16 Al Parc de l'horta vermella hi falten bancs i enllumenat. La zona de la font, que sol estar buida està, ben il·luminada, mentre que la zona del parc plena de nens a les 6 h tarda, queda totalment a les fosques, no hi ha cap llum. Tampoc hi ha massa bancs al parc, mentre que a la zona de la font estan sempre buits o a l'altra banda del carrer, els de la pista de bàsquet i petanca, n'està ple. Calen més bancs a la zona central del parc infantil; i a més l'únic que hi havia fins ara; va aparèixer un dia girat mirant de cara els cotxes del carrer i no de cara la sorrera; amb el que els pares ja no el fem servir. El podeu tornar a girar i a posar-ne més en aquesta zona central,  si us  plau? Gràcies.
11760 CAPUTXINS 2020/01/15 2020/01/17 Al carrer Ramon Sala i  Saçala ,7.  a l parc Josep M Anglada d'Abadal, just al  camí  d'entrada al  vestíbul  de l'edifici , hi  ha dues pedres caigudes de ja fa molts dies . Preguem  que s'arreglin per evitar possibles danys i  més  desperfectes . Moltes   gràcies . Resposta
Hem passat l'avis a l'àrea de manteniment, que ja ha retirat les pedres i està gestionant la reparació.
11759 GENERAL 2020/01/15 2020/01/20 Fa dies que veig un dels autobusos urbans, que passa pel barri de Remei, que emet fums molt negres pel tub d'escapament. La matrícula comença per F i crec que és  FYH . Es pot reconèixer fàcilment perquè la part  del darrera  està negre dels fums. Crec que no és bo per la qualitat de l'aire que tots respirem, que aquest bus doni voltes per la ciutat i s'hauria de revisar per veure què li passa, o retirar de la circulació. Salutacions. Resposta
Estem gestionant el tema. Hem avisat a l'empresa concessionària per a la seva reparació i/o substitució.
11758 CAPUTXINS 2020/01/15 El  gronxador  del parc  Pascual  Blanca està trencat fa mesos. Gràcies.
11757 SANTA ANNA 2020/01/15 Això és al carrer Sant Jaume  núm.  82. És una vergonya que tingui casa meva així. Demano que es retiri d'aquí. Les altres cases no tenen papereres. A la carretera ja hi ha els contenidors.  A part , jo dormo en aquesta part i, els dimecres a les 7 del matí, em desperten quan la  venen  a buidar, perquè donen cops a la paret. Com a ciutadana de Vic, nascuda a Vic, demano els meus drets de viure tranquil·la a casa meva. Moltes gràcies.
11756 EL SUCRE 2020/01/15 Us comunico, per si encara no us n'heu assabentat, que l'aparcament de davant del sucre, sembla les muntanyes  russes , pel mal estat  en què   es   troba . Penso que ja seria hora que s'hi donés una solució definitiva, ja que cada  vegada  que plou, queda en aquest estat lamentable. Salutacions.
11755 EL SUCRE 2020/01/15 Recentment han repintat els passos de vianants dels voltants del Nadal. Ha quedat pendent el pas que hi ha al c/ Esbart de Vic, a tocar de la carretera de Prats, de la vorera a la continuïtat de la carretera per on  hi  passen molts caminants. Fa tant temps que no s'ha pintat, que pràcticament no es veuen les ratlles antigues i els cotxes hi passen bastant  de pressa .
11754 GENERAL 2020/01/14 2020/01/19 Voldria fer arribar un suggeriment a la comissió que organitza la Cavalcada  dels Reis  de Vic. "On són les reines d'Orient" és un conte molt recomanable de la Marta Campolier i la  Gaelle   Bordas  (editorial  Excellence ) que explica quin paper  tan  important tenen les parelles de cada rei d'Orient. Potser aquest conte podria ser una font d'inspiració per fer tres noves carrosses per la cavalcada de Vic: una per cada reina d'Orient! Resposta
Gràcies pel teu suggeriment. Ho traslladem als serveis corresponents.
11753 CAPUTXINS 2020/01/14 2020/01/16 Aparcaments al costat del supermercat Consum (a la part on es carreguen els cotxes elèctrics). Al mes de desembre, ja us vaig fer saber que hi ha una sèrie de cotxes que posen cada dia el paperet "la màquina no funciona". Curiosament han començat les classes després de les festes de Nadal, i la màquina ja no torna a funcionar. Resposta
Com ja li vam dir, vam passar la incidència a l'empresa concessionària, i com ja remarca vostè, es va arreglar. Passem la nova incidència a l'empresa que ho gestiona.
11752 CENTRE HISTÒRIC 2020/01/14 Estic totalment d'acord amb la persona de la publicació amb referència 11739. Els contenidors soterrats des de la plaça Santa Teresa fins al semàfor a l'alçada de quiosc, sempre són a dalt perquè estan avariats. Això suposa el doble de contenidors a la vorera, fins i tot, no sé si un niu de rates. Estem farts de veure gent d'altres pobles portar la seva brutícia als nostres contenidors, El millor seria fer el porta a porta i qui no recicli bé, se li deixarà la bossa a la seva porta i no escampada  per terra , com passa ara, perquè encara que els contenidors siguin buits, hi ha gent que ho deixa a terra.
11751 CAPUTXINS 2020/01/14 El parc d'en Patufet de la Divina Pastora" al costat del  supermercat  consum", està molt abandonat i brut. Sovint no es poden utilitzar els  gronxadors,  perquè hi ha fang en l'entorn i bassals de la pluja. Ja sabem que la "filosofia" dels regidors és que els parcs han de ser "naturals", però també haurien de ser útils i agradables. D'altres parcs, tenen aquestes zones amb pedretes o terres especials. Demanem que us ho mireu amb atenció i  es  solucioni aquest problema, ja que per aquesta zona, és l'únic parc que hi ha. Cal més neteja i més manteniment. Gràcies.
11750 POLÍGONS 2020/01/14 Avui he anat a la deixalleria mòbil del parc d'Esteve Orriols a les 13:05 i estava tancat. L'horari és de 8:45 a 13:30, segons el calendari que m'han donat allà mateix quan hi he anat a la tarda. De què serveix l'horari si no es compleix ? I  no és un dia puntual, ja ha passat altres vegades. Si a la persona encarregada de la deixalleria li va més bé fer fins a la una, canvieu l'horari. Si es fa un horari, és per complir-lo .
11749 CAPUTXINS 2020/01/14 Sóc la titular d'un establiment comercial al Carrer Sant Sebastià. El carrer, després de les obres de remodelació del barri, que han durat molt temps provocant multitud de molèsties, continua donant problemes als veïns. Hi ha molta falta de neteja, grans cagarades diàries de gos, molt poca il·luminació (ja no cal dir per Nadal, on no es va il·luminar per festes aquest carrer), multitud d'envasaments d'aigua quan plou. Per acabar d'espatllar la situació, i com que no han acabat la pavimentació a la cruïlla dels carrers Sant Sebastià amb el carrer Sant Antoni, es veuen rates que surten per aquest lloc i passejant pel carrer, per davant dels portals de les cases i establiments comercials (adjunto fotografia). Demanem que acabin ja les obres eternitzades i molta més neteja i atenció al carrer i al barri. Carrers i barri que, amb les accions portades per aquest ajuntament, ja quasi no hi queden comerços i si no es cuida, més en tancaran.
11748 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/14 Fa dies que a la bústia hi posem queixes pel desmanec que tenim a l'edifici de les escoles velles tant el dins, com els entorns. Avui el comentari és per un pilot de branques d'algun arbre, que és difícil d'entendre, com ha arribat allà. On són? Estan al costat de la porta principal, al costat d'una tanca metàl·lica o barana. Hi són almenys fa 5/6 mesos. Qui neteja? O millor dit, qui no neteja?
11747 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/14 2020/01/19 Abans de les festes de Nadal, vaig trucar per telèfon com molts altres cops, al telèfon 938864300 perquè es vingués a buidar el fastigós contenidor que tenim al Pla del Maset, la plaça del Poble, però avui al cap de  23  dies, encara està ple , i  a més  tots el costats  estan plens de brossa, sembla que no cal escombrar. Els responsables d'aquesta feina, sembla que no estan capacitats per portar a terme el seu càrrec correctament, molt lamentable. No els sembla que ja haurien de tenir un calendari establert de feines i saber quan han de buidar-lo periòdicament? No són capaços de veure que si està ple, és difícil buidar-hi altres sacs, ja que el contenidor és massa alt? Sembla que a algú li falta molta professionalitat en les seves feines. Resposta
Aquest dijous 16, ha estat buidat.
11746 GENERAL 2020/01/14 2020/01/15 La informació i dades que consta a la Web d'aquest Ajuntament, li cal una acció de millora i posada al dia. Tot està desfasat o sense contingut. Resposta
Gràcies per la teva aportació. T'informem que des del departament de comunicació s'està treballant transversalment per actualitzar aquest web i que  la informació  sigui  accessible  des dels diversos dispositius digitals.
11745 EL SUCRE 2020/01/14 2020/01/20 A grairíem que passés algun servei de neteja pel carrer de Miquel  LLor , concretament al tros on hi ha un aparcament que hi ha davant d'un solar buit. El terra entre la reixa del solar i l'aparcament està ple de brutícia des de fa molt de temps, mesos. L'altre dia passaven dos operaris netejant pel carrer Perot Rocaguinarda, però no es van acostar a aquest tros, que fa cantonada. Així mateix, en el parc que hi ha al costat de la Torre dels frares, dedicat a en Segimon Serrallonga, hi ha , des  de fa molts dies, molts trossos de vidre trencats (diria que és el parabrisa d'un cotxe) i tampoc ha passat ningú a netejar-ho. Abans el barri no estava tan deixat com ara. Ens agradaria que tornessin a fer manteniment més sovint i no es deixés d'aquesta manera. Gràcies i salutacions. Resposta
Es va passar la incidència a  Vialnet,  que ens ha comunicat que ho ha gestionat i es vetllarà perquè es mantingui la zona en bon estat de neteja.
11744 GENERAL 2020/01/13 2020/01/20 Sóc veïna de Vic. El passat mes de juny vaig trametre  un suggeriment  sobre el riu  Gurri . Avui adjunto fotografia. Tot i que em van contestar que es guardava l'ecosistema del riu, al meu entendre no ho veig així. No es veuen éssers vius com abans. ¿Realment no es pot millorar? Atentament. Resposta
Estem en període hivernal. La vegetació que es veu a la fotografia, canyís i boga, ambdues espècies autòctones típiques de ribera, resten en aturada vegetativa cada any a l'hivern i perden i  d'asseca  la seva part  aèria , restant actiu el sistema d'arrels (igual que l'arbrat de fulla caduca). La vegetació es veu ajaguda perquè ha estat tombada per les avingudes del riu, fet molt positiu perquè evita l'erosió i no suposa un obstacle pel pas de l'aigua. Tota aquesta vegetació tornarà a brotar  la propera primavera . Aquesta vegetació seca té una gran importància per l'aportació de matèria orgànica i nutrients i per ser refugi de la fauna, que també resta amagada en període hivernal i algunes fins  i  tot han migrat. Destacar també que el passat estiu, vam tenir un episodi de botulisme aviar que va suposar la mort de prop del 90% de la població d'ànecs i altres aus. Per això ara no se'n veuen, i caldrà esperar a la  primavera  per veure si en àpoca de cria, s'incrementa la població.
11743 GENERAL 2020/01/13 2020/01/13 Em podríeu informar dels passos a seguir per a poder bonificar amb IBI, per disposar de plaques fotovoltaiques? He buscat a la pàgina web i no hi he trobat res. Gràcies Resposta
Estem treballant en la informació a la web. Esperem que aviat hi pugui ser. La Bonificació 50% IBI per instal·lació d'energia fotovoltaica. L'import bonificat està condicionat a la potència instal·lada d'autoconsum. Si són habitatges plurifamiliars, la bonificació serà repartida proporcionalment per cadascun dels habitatges vinculats. La durada bonificació  5  anys, amb efectes retroactius a instal·lacions que es van fer el 2017.
11742 CAPUTXINS 2020/01/12 2020/01/20 Trobo que des de fa un parell de mesos ençà, o els veïns hem canviat i llencem més brossa o els camions que la recullen no passen amb prou freqüència. Els contenidors són plens a vessar, molt sovint amb bosses al voltant del contenidor. Penso que s'ha de fer un estudi real de les necessitats del barri. No és només un contenidor que veig ple. Són uns quants del barri, quan passejo. Gràcies Resposta
El dimensionat dels contenidors i de la seva ubicació es fa en funció de molts paràmetres. Sabem que hi ha punts en què es desborda sovint i som coneixedors que el  multiproducte  ha augmentat en els darrers anys, però en alguns punts és difícil plantejar-se ampliacions de més contenidors, però ho estudiarem.
11741 ESTADI 2020/01/12 2020/01/13 El pàrquing del C/ Joan Maragall està ple de sots plens d'aigua. Haurien de fer-ho mirar i  arreglar! !!  Gràcies. Resposta
Està programat fer repàs de graves, en pocs dies.
11740 CAPUTXINS 2020/01/12 2020/01/17 En el C/Torelló, entre el  pàrquing  de  Supeco , hi ha aquesta caixa oberta i els cables sense protecció.  Ho podeu mirar i posar-la, si us plau? Resposta
Això és un armari de telefonia. Ho passem a l'empresa concessionària.
11739 CAPUTXINS 2020/01/12 2020/01/20 La imatge adjunta és del dimarts a les 12 del migdia a la Plaça Europa. Veure els contenidors d'envasos plens i amb bosses per terra és habitual als carrers de la ciutat de Vic. Hi ha certes preguntes a respondre: 1- Com pot ser que sempre hi hagi 1 contenidor o 2 de rebuig per cada un d'envasos, quan sempre es fan més deixalles reciclables a les cases, exceptuant els que tenen infants que porten bolquers? S'hauria d'incrementar el nombre de contenidors. 2- Quin sobrecost té el manteniment dels contenidors subterranis de Vic, en particular de la rambla del Passeig, que sempre estan avariats? 3- Quan es posarà en marxa el servei de recollida porta a porta necessari perquè d'una vegada per totes, es realitzi bé la recollida de residus? Resposta
1.-  Els contenidors de  multiproducte  ( MP ) tenen 3200 litres de capacitat, mentre que els de Resta són de 1000 litres. Per  tant  un sol contenidor de  MP  té el triple de capacitat que un de Resta. Les  àrees  es dimensionen per la capacitat que tenen, no pel nombre de contenidors. Així doncs, en aquest cas concret, ja hi ha més capacitat de  MP  que de RESTA. Caldria veure si aquesta  capacitat  és suficient.  2.-  Els contenidors soterrats tenen uns costos de manteniment molt més elevat que els de superfície.  Des  de fa anys no se n'instal·len a Vic, i només es mantenen operatius aquells que per qüestions estètiques a la via pública, és necessari. Actualment, els equips i mecanismes estan molt envellits i s'ha de renovar. Estem en procés de contractar-ho i fer  posada  a punt, però el procés és lent.  3.-  La recollida de residus porta a porta no es va aprovar portar-la a terme la passada legislatura per manca de consens polític, i es va decidir continuar amb el model actual i canviar contenidors i renovar vehicles de recollida. Ara cal treballar per millorar el sistema actual, i treure'n tot el potencial, amortitzar aquesta inversió i més endavant es podrà tornar a  plantejar.
11738 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/11 2020/01/20 Fa temps que estic fent queixes, una la 11.703 i d'altres, per denunciar el desmanec i la porqueria que sempre tenim en els llocs que ocupen els contenidors de deixalles, del vidre, de l'orgànic, dels envasos, etc.? Les queixes es publiquen a la Bustia, i entenc que es passen a la persona responsable del departament que li correspon fer la feina, per resoldre el motiu de la queixa, però sembla que aquesta persona, no en fa ni cas perquè en els contenidors de la plaça de la Creu del Poble i d'altres, tenim pilots de porqueria, i de terres, que al final tot això acaba al camp proper. Les terres aportades per obres fetes a la carretera ja fa molt de temps , el  Sr. responsable de les obres públiques també ho sap, però es fa l'orni , i  no ha fet res per fer complir a l'empresa incomplidora. Totes aquestes qüestions són molt lamentables, per la falta d'interès de les persones que els hi escauen aquestes feines. Resposta
Les accions incíviques dels ciutadans fent mal ús de les àrees de contenidors i abandonant bosses a terra, fa que es generin moments de desmanec i possiblement  quedin  restes de porqueria  al voltant de ls contenidors. Per aquest motiu, s'ha passat incidència al servei de neteja que ha actuat en aquest punt, tot recollint restes de residus que es trobaven a la zona pavimentada i al marge i repassant tota la zona. Amb aquesta acció l'àrea ha quedat neta i en bones condicions.
11737 GENERAL 2020/01/11 2020/01/19 Tema reis-caramels: La meva filla n'ha estat repartidora tant ella com amigues seves i s'ha de dir que han quedat negativament sorpreses de la mala educació de la gent. Nens, no  tan nens  i pares. Els estibaven perquè els hi donessin un caramel, els insultaven i els deien racistes i garrepes, depenent a qui els donaven, vergonyós.  Algun bon pare, els va   haver  de donar un cop de mà per treure's algun impertinent de sobre. Vergonyós. Al final s'acabarà tirant confeti i prou. Hi podria  haver  algun vigilant de camuflatge amb la mainada  voluntària  a la  cavalcada?  Només és un suggeriment.  Gràcies. Resposta
Lamentablement situacions com les que explica vostè es donen a la Cavalcada. Patges que reparteixen caramels són víctimes de l'incivisme d'algunes persones que poden arribar a actituds agressives per un grapat de caramels. Des de l'organització de la Cavalcada, intentem minimitzar al màxim aquestes situacions. Vetllant per la seguretat de la Cavalcada, comptem amb la presència de la Guàrdia Urbana, de Protecció Civil i també de personal de l'organització que segueix tota la comitiva des de la vorera, però mai tindrem prou efectius per evitar alguna actitud incívica, davant la gran quantitat de persones que presencien la Cavalcada. Esperem no haver de tirar confeti i poder seguir obsequiant als nostres nens i nenes amb uns caramels, que en definitiva són per a ells. Demanen disculpes a la vostra filla per la situació que va viure, i la convidem a seguir participant en la nostra Cavalcada.
11736 HORTA VERMELLA 2020/01/11 2020/01/20 Últimament  tenim molts problemes amb la fibra òptica d'internet a causa de les rates, aquests cables passen per la vorera . Estem  davant de l'institut la Plana. Per altra banda, per travessar la carretera hi ha pas de zebra. Ja m'han atropellat el meu gos. A  les 8 del matí, quan els alumnes del centre creuen amb la boira no hi ha gaire visibilitat. Resposta
Hem passat avís a l'empresa de control de plagues perquè faci un repàs a la zona. Per altra banda, en condicions meteorològiques normals, aquest pas de vianants té una bona visibilitat, i amés a més, compta amb una illeta- refugi central, que n'augmenta la seguretat viària. En casos de boira, no hi podem fer res. Els usuaris de la via, en aquestes condicions, han d'extremar les precaucions.
11735 NORD 2020/01/10 2020/01/13 Vull informar del mal estat del  pipi  can situat a la banda del cementiri, especialment quan plou és impossible passar. Caldria posar-hi una mica de grava o alguna cosa i també la porta està en molt mal estat i costa molt tancar, per la qual cosa de vegades, no es tanca bé arribant a escapar-se els gossos. Gràcies Resposta
Afegirem grava a l'entrada. La porta ara tanca però es farà repàs de les fixacions.
11734 CARRER SANT PERE 2020/01/10 2020/01/10 Us  faig  saber  que al C/Morgades, just davant de la fruiteria  Blas  Jiménez, hi ha una paperera que  està  fora del seu suport. Salutacions. Resposta
L'hem retirat per la seva reparació.
11733 GENERAL 2020/01/09 2020/01/19 Aquest any he viscut 2 cavalcades a Vic: La primera, al barri del Remei-Estadi, on no s' hi  sentia cap música, on no s'encenien  bengales , on els patges repartidors de caramels gairebé els hi havies de demanar suplicant, perquè et donessin un caramel i on els llums del carrer no s'apagaven per lluir els llums de Nadal. La segona, al carrer Verdaguer, on sí que sonava la música, on sí que s'encenien  bengales , on sí que donaven caramels els patges i on sí que s'apagaven els llums del carrer, per lluir els de Nadal. Des de l'Ajuntament és així com potencieu la igualtat entre barris? És així com ens hem de sentir una vegada més ciutadans de segona per viure al barri on vivim ?  Si és així, ho esteu fent molt bé.  Si no  ja m'explicareu per què ho feu? Resposta
Des de l'Ajuntament sols s'organitza una Cavalcada de Reis, que és la que té lloc el dia 5 de gener per a tota la ciutat. Cada any, la Cavalcada recorre diferents carrers fins a arribar a la Plaça Major que és on hi ha l'Ajuntament i per tant la seu que representa a tota la ciutadania. Aquesta ha estat la 76a Cavalcada, i des de la seva entrada per la Torre d'en  Franch , va sortir amb tots els seus elements al 100 per cent actius. Des de fa molts anys, durant el recorregut es reparteixen 1.200 kg de caramels amb la mateixa proporció des del principi fins al final. Sovint a la Plaça Major, la carrossa dels caramels ja entra buida. Distribuïts al llarg de tota la Cavalcada, hi ha 7 grups de música que toquen des de la rotonda de la Sínia fins just abans d'entrar a la Plaça Major, i també hi ha 4 carrosses i 3 vehicles amb equips de música, per no deixar cap espai buit de so, que sonen des del principi fins al final del recorregut. Per altra banda, és només al carrer Verdaguer i a la Plaça Major on s'apaguen els llums i s'encenen bengales, amb l'únic objectiu de crear un final de festa previ al parlament del Rei Melcior. Lamentem que des del barri del Remei-Estadi, on la Cavalcada fa la seva entrada a la ciutat pel passeig de la Generalitat, i on des de l'organització s'ha apreciat que és un dels llocs on cada any  hi  surt més gent a rebre els Reis, esmenti unes diferències que no s'ajusten a la realitat.
11732 SANTA ANNA 2020/01/09 Agrairia control de trànsit de camions pels carrers prohibits. Han augmentat els no permesos. (Carrer Josep M.  Pallàs  de Vic)
11731 QUATRE ESTACIONS 2020/01/09 2020/01/19 Al carrer  Primavera  hi ha unes escombraries que sempre estan plenes amb tota la brossa per terra. Creiem que s'haurien de canviar de  posició , ja que és un pas pels veïns de Calldetenes i la gent ve a tirar tota la brossa aquí. Hauríem de buscar una solució, posar més escombraries o canviar-les de lloc, ja que al carrer falta pàrquing, ja que som molts veïns i, a part, cada dia surts de casa i veus això. És horrible. I a l'estiu pitjor. Gràcies. Resposta
Som  coneixedors  del problema i el mal ús dels contenidors per part dels ciutadans, sumat a l'augment de generació de residus de les festes, fa que es generin desbordaments a les àrees de contenidors. Durant el 2019, s'han portat a terme controls al barri identificant i sancionant veïns d'altres poblacions, que utilitzen els contenidors. Durant el 2020 es mantindran les inspeccions i accions de control a peu de contenidor al barri, per identificar que els ciutadans que fan aportacions als contenidors siguin del municipi i si no és així, s'obrirà un expedient sancionador amb la finalitat de millorar l'estat de les àrees.
11730 REMEI 2020/01/09 2020/01/20 Agrairia tan bon punt els sigui possible, que a la cruïlla del candi  Bayés  amb enric prat de la riba, on hi ha els containers, situats al candi  Bayés  a la dreta de la cruïlla, hi facin passar la unitat de neteja. Passar per davant d'aquests containers fa una mica de cosa, donat que quan no hi ha muntanyes d'escombraries a terra, hi ha les restes i quan no, hi ha la vorera lamentablement massa bruta i la sensació és de deixadesa total. La gent no acaba de ser conscient del que significa tenir containers i del seu ús i per aquest motiu, ho deixen allà on els  hi  ve bé i llestos. Seria possible una neteja/desinfecció d'aquesta part del carrer? Gràcies! Resposta
S'ha passat la incidència a  Vialnet  que ens ha comunicat que ho ha netejat a fons i que ho tindran en compte per continuar fent neteges amb la  cuba  amb aigua i sabó, tot i que aquests dies és complicat, ja que les temperatures són baixes i poden provocar problemes de glaçades a terra.
11729 REMEI 2020/01/09 2020/01/21 A la Rambla Josep Terradelles, davant el portal núm. 7 i sortida del pàrquing, tenim unes quantes lloses del terra del carrer que es mouen molt i representen un perill per les persones, per poder entrebancar-se. Si us plau, si podeu arranjar-ho com més aviat possible millor. Gràcies. Resposta
Ho hem programat per a la seva reparació.
11728 CARRER SANT PERE 2020/01/09 Al C/ Pep Ventura s'ha modificat, amb bon criteri, el tipus de terra de les 3 zones de contenidors: abans era quadriculat amb panels i ara és llis (més fàcil neteja). Tanmateix, la base té estranyament una forma de "L". En canvi, els contenidors ocupen una zona quadrada (superior a la L) (com es pot veure a la foto). S'hauria de modificar i fer-la quadrada, perquè  agafés  tota la zona ocupada per containers. Gràcies.
11727 HORTA VERMELLA 2020/01/08 2020/01/16 El Carrer Joana Jugant i Avinguda Països Catalans, a la mateixa altura, és zona de pàrquing gratuït. Penso que no s'hauria de permetre que l'empresa  FredVic  (empresa amb afany de lucre) utilitzi tota la zona, com si fos el seu pàrquing privat i obstaculitzant el carrer com a zona de càrrega i descàrrega, ocupant tota la zona tant entre setmana com els caps de setmana, tenint en compte que any rere any, amplia la seva flota de vehicles. Aviat no hi haurà lloc ni pels veïns, visitants i tota la gent que vingui a visitar la ciutat i aparqui aquí o simplement, que vulgui anar a jugar al parc o caminar per l'entorn del  Gurri . Des de l'Ajuntament s'haurien de vetllar aquestes coses... Per alguna cosa hi ha polígons industrials! Resposta
No hi ha cap normativa que impedeixi la utilització de l'aparcament privat segons els usuaris en aquesta zona. En els carrers adjacents es disposa d'aparcaments lliures i gratuïts. No obstant agraïm la seva aportació i la tindrem en consideració.
11726 NORD 2020/01/08 2020/01/13 Us envio aquest correu per informar-vos de l'estat en què es troben els contenidors de deixalles del davant de l'Alberg Canonge Collell de Vic . No  sé si n'esteu al corrent o no, però és una imatge bastant desagradable. Dona la sensació de deixadesa, alhora que de mala gestió dels residus. És una zona on  hi  acudeix molta gent i turistes: ja sigui al mateix alberg, com a la zona esportiva, com a la zona d'autocaravanes, o el mateix veïnatge. Espero que aquest escrit serveixi per millorar la gestió de les deixalles i per a la preservació d'un entorn més sa, net, i lliure de residus. Moltes gràcies. Resposta
Hem de millorar la coordinació entre el servei de neteja viària i el servei de recollida del desbordament, per evitar aquestes situacions. Treballarem per millorar-ho.  No obstant , en aquest punt, sabem que hi ha veïns d'altres poblacions com Gurb que la utilitzen i no poden fer-ho. Hem fet alguns controls i sancionat alguns veïns que no ho feien correctament. HI continuarem treballant.
11725 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/08 2020/01/13 Just a la sortida del CEIP Sentfores hi ha un arbre totalment tallat, però que les seves arrels aixequen el que en podríem dir una vorera. Avui el meu fill de  4  anys ha caigut. Recordo que és una vorera, i que és al costat d'una escola. A Vic ja estaria arreglada de fa temps. El seu estat és lamentable. Resposta
Avui hem tret la soca i s'ha  reparant  la vorera. 
11724 GENERAL 2020/01/08 2020/01/19 Volia fer una petita reflexió relacionada amb la cavalcada. És un gest bonic que els patges entreguin una bosseta de caramels als infants que els lliuren la pipa, però en canvi és una  frustració  per ells que no se'n poden menjar cap de durs que són, i amb el risc que pot comportar d'ennuegar-se. Uns caramels tous serien una possible solució. Gràcies! Resposta
Molt agraït per la seva proposta. Des de l'organització de la Cavalcada de Reis, intentarem tenir-la en compte per la pròxima edició. Farem la consulta a metges pediatres i si opinen que és millor que els patges obsequiïn els nens i nenes que entreguen la pipa amb caramels tous, així ho farem, vetllant alhora per a qualsevol al·lèrgia o intolerància.
11723 GENERAL 2020/01/07 2020/01/08 Que  bonica la campanya "sumat al zero" i veure els carrers i el riu ple de papers de plàstic, dels caramels de la cavalcada de reis... Resposta
Lamentem l'incivisme de la gent. L'Ajuntament de Vic treballa per ser un exemple en la prevenció de residus, amb l'objectiu de reduir al màxim els productes d'un sol ús i promoure els objectes reutilitzables i perdurables en totes les dependències municipals, Serveis públics i esdeveniments organitzats per l'Ajuntament o en què col·labora. Una campanya que només serà possible amb la corresponsabilitat de la gent i que esperem que se sumi al zero.  Aprofitem per recordar que els papers de la cavalcada de Reis, són compostables.
11722 SANT LLÀTZER 2020/01/07 2020/01/13 Com sempre els contenidors de l'Avinguda M S  Salarich  i Torrents, al començament de Sant Llàtzer, és evident que passa el camió de les escombraries, però quan l'altre dia li vaig ensenyar el panorama de la merda acumulada de fa molts dies al treballador del camió, em va comentar que això era feina de Vic Verd, i com es pot veure a la foto, i en  altres  fotos que faig diàriament, per aquí no passa ningú escombrant. La quantitat de merda és al·lucinant i torno a insistir en el fet que tinc un  book  de fotos acumulades des de fa anys, on es pot veure que això és un continu, igual que és un continu la gent que aparca el cotxe i deixa la seva merda en aquests contenidors, per estalviar-se el fet de reciclar. Per cert també agraeixo la tasca que fan els agents cívics per intentar ajudar a solucionar aquests problemes. Resposta
Hem de millorar la coordinació entre el servei de neteja viària i el servei de recollida del desbordament, per evitar aquestes situacions. Treballarem per millorar-ho
11721 SANTA ANNA 2020/01/07 2020/01/13 Torno a fer una queixa per tercera vegada de la paperera que hi ha al carrer Ramon Llull,  cantonada Botànic  Micó. Hi ha gent incívica que la utilitza com a contenidor, abocant escombraries grosses i deixant el terra brut i  ple  de deixalles.  Com a veïna de la casa més propera, em veig obligada a netejar o veure la brutícia cada dia. Voldria que la retiressin o ubicar-la en un altre lloc. Resposta
Aquesta cantonada es neteja els dilluns, dimecres i dijous amb escombrat manual i els dijous també amb escombrat mixt. Cada vegada que hi passem a netejar deixem la paperera buida i l'entorn net. Amb els agents  cívics  farem alguna acció per mirar d'informar i detectar qui no ho està fent bé.
11720 NORD 2020/01/07 2020/01/13 Al carrer Pare Gallissà, just davant del número 21, la vorera està malmesa des de fa molts dies.  L' Altre dia el meu veí hi va ensopegar, i per sort no es va fer res, però no és el primer a caure. Si us plau arregleu-ho aviat. Resposta
S'ha reparat la vorera malmesa.
11719 SANTA ANNA 2020/01/06 2020/01/14 Fa potser més de cinc mesos que aquestes barres de ferro estan a punt de caure, al parc de Santa Anna.... Crec que ja és hora que els serveis de manteniment hi facin alguna cosa ... Abans que algun nen es faci mal ... Gràcies. Resposta
Ja han estat reparats . Es  fa un servei de manteniment periòdic de la  instal·lació . Això no treu, que  degut a  la gran activitat que s'hi fa, s'hagin arrancat, amb els cops de pilota. Gràcies per avisar-nos.
11718 GENERAL 2020/01/06 2020/01/08 Serveixi també la bústia per felicitar l'organització de l'arribada dels Reis d'Orient a Vic. Trobo molt encertat haver reduït quantitat de caramels i no llençar-los tan enlaire i donar-los a la mà dels nens pels patges i que fossin compostables els  envoltoris . Es poden fer coses boniques i al mateix temps respectuoses ambientalment. Resposta
Moltes gràcies. L'Ajuntament de Vic treballa per ser un exemple en la prevenció de residus, amb l'objectiu de reduir al màxim els productes d'un sol ús i promoure els objectes reutilitzables i perdurables en totes les dependències municipals, Serveis públics i esdeveniments organitzats per l'Ajuntament o en què col·labora. Us animem a sumar-vos al zero.
11717 CAPUTXINS 2020/01/05 2020/01/07 Fa molt temps que aquest cotxe està aparcat al mateix lloc de la carretera de Roda, al número 24, just davant dels contenidors. Pot ser que estigui abandonat? Resposta
Ho hem passat a la guàrdia urbana per a la seva gestió.
11716 NORD 2020/01/05 2020/01/09 Al parc que hi ha prop dels mossos, al circuit dels més grans prop de la  pista , hi ha un ferro clavat a terra i que sobresurt. És perillós. Resposta
Gràcies per l'avís. Ja l'hem pogut treure o deixar-ho en bones condicions.
11715 CENTRE HISTÒRIC 2020/01/05 2020/01/09 Crec que amb la imatge es diu tot. És un  monument . Cuidem la ciutat, cuidem els monuments i.. . cuidem  el llegat de Pompeu Fabra.  Gràcies . Això també va pel monument a  Lluís  Companys que sovint  al matí  hi ha llaunes i gots, suposo de gent del bar de davant, pel  que  he observat. Crec que els agents cívics  podrien  estar al cas .  No tinc cap foto d'aquest lloc però en faré si ho torno a veure. Resposta
A la plaça Pompeu Fabra hi ha una àrea de contenidors soterrats i a part els establiments de restauració de la zona disposen d'un contenidor  d'orgànica  d'ús exclusiu, dins el seu establiment, que han de treure i deixar al costat de l'àrea quan volen que es buidi. Un cop buidat se'ls hi retorna al davant del restaurant perquè no quedi allà. En aquest cas està clar que el punt on els restaurants el deixen no és l'adequat i per això passarem a fer-los un avís de quin és el lloc més correcte.
11714 NORD 2020/01/04 2020/01/08 Us adjunto una foto de l'estat  en què  es troba el sota de la rampa de pujada al pavelló de l' Ausoneta . Jo diria que ja no hi dorm ningú i l'estat és lamentable. Si no es fa una neteja  aviat , jo crec que fins i tot rates hi poden anar a viure. Resposta
Ja ha estat netejat. 
11713 CENTRE HISTÒRIC 2020/01/04 2020/01/09 Agrairia que  es netegés bé la plaça Santa Teresa de Vic, la part que hi ha les escombraries. En aquest cantó de plaça, sempre que plou baixa terra de la façana de Can  Vilarrubia . Ara ja hi ha terra acumulada de tres plogudes.  És  una part de la plaça que s'embruta força en haver-hi, a més a més, les escombraries i quan passen a netejar-la,  ho   fan  molt per sobre. Resposta
Passem avís a  VIALNETVIC  per a la seva neteja.
11712 CAPUTXINS 2020/01/04 2020/01/16 A l'inici del carrer Girona, que fa cantonada amb el carrer Montserrat, abans de les obres estava pintat amb groc i no es podia aparcar just a la cantonada  passat  el pas de  vianants ,  per tal que  entressin bé els  cotxes, ja que  és estret i difícil de maniobrar. L'altre dia no podia ni passar el camió de bombers que havia d'actuar al mateix carrer. La policia intentava  empènyer  el cotxe  aparcat, ja que  no hi havia manera de poder accedir. Caldria revisar i tornar a pintar urgent  per tal que  no s'hi aparqui. Gràcies. Resposta
Prenem nota de la seva aportació i ho avaluarem  a  la següent reunió mensual del Pla Local de seguretat  viària.
11711 POLÍGONS 2020/01/04 2020/01/13 Sóc el veí Sentfores La Guixa, però també una mica de Vic. Fa bastants dies, vaig passar pel polígon Mas  Bauló a  la cruïlla del carrer Granollers amb el Parc dels Tortosins, darrere de la botiga  Maxi  Casa. Com que els Srs. propietaris d'aquesta botiga, entenc que varen tallar arbres per ampliar la zona de pàrquing, en el carrer hi varen quedar restes de branques. Jo en aquell moment com que era dissabte, vaig trucar a la Guàrdia Municipal, perquè donés l'avís al departament corresponent perquè retiressin les branques. Em vaig donar conte que no m'entenia, però bé, suposo que va donar l'avís. La qüestió és que avui, dia 4 de gener de 2020, les branques encara hi són, i no sols això, sinó que tota, la vorera està plena d'herbes i brossa. Molt lamentable, Tenim persones professionals i amb interès per fer la feina correctament a l'Ajuntament? Crec que en falta molta. Una llàstima. Resposta
El passat 7 de gener es van retirar les branques i es va netejar.
11710 GENERAL 2020/01/04 2020/01/06 Tots podeu observar que no hi ha respostes des del 24/12, fa ja gairebé dues setmanes. És indignant que ningú s'estigui ocupant dels problemes de la ciutat de Vic durant tants de dies, alguns d'ells urgents. Els problemes no fan vacances de dues setmanes. Els ciutadans de Vic reclamem els serveis que paguem amb els nostres impostos. Gràcies Resposta
Com ja li vam dir via e-mail el mateix dia,  que no hi hagi respostes, no vol dir que no es treballi. Sempre hi ha personal actiu a l'Ajuntament, en la majoria de les àrees. Es treballa, i es fa la feina, sobretot, la que és urgent, ja que és cert, que com a totes les empreses, hi ha gent que està de vacances, però no que la gent no treballi i s'actuï.
11709 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/03 2020/01/09 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Sempre la mateixa cançó, desmanec i brutícia. Avui dia 3-01-2020 han vingut a escombrar els carrers , però  sembla que no , la  tifa que poden veure a la foto fa dies que li tenim, per aquest carrer el de les Escoles, va passar-hi una persona incívica i porca ,  amb el seu gos , o  potser el gos anava al seu aire , perquè  alguns engeguen el gos i ja tornarà , d' altres que són visitants , fan  el mateix, arriben, l'engeguen i ja està i la merda que la culli el veí , i  els Srs., de la neteja, quan hi passen no en fan cas , per  netejar-ho potser els fa fàstic i, com sempre, ¿els Srs. responsables o millor dit irresponsables fan el que han de fer? Sincerament no, ni els de dalt , ni  els del mig , com  tampoc els de baix , i  així anem. Ara que és clar, un poble sense alcalde ni Ajuntament , què  podem demanar. Resposta
Passem avís a  VIALNETVIC  per la seva retirada.
11708 HORTA VERMELLA 2020/01/03 2020/01/13 La taula de tenis-taula de l'horta vermella està en un estat lamentable. Està plena de forats i ens va ser impossible de jugar-hi amb el meu fill. La  podríeu  arreglar?  Gràcies. Resposta
Hem passat la incidència a l'àrea que manteniment per la seva reparació o substitució.
11707 LA CALLA 2020/01/03 2020/01/19 A l'Atlàntida, allà on entren els alumnes de música, hi ha  una  caiguda enorme i la tanca és només de vidre i baixa. Ara, a més, hi ha una bona esquerda en un dels vidres. Acabarà passant una desgràcia. Al meu entendre, s'hauria de fer una tanca d'un altre material i força més alta. Resposta
El vidre esquerdat està pendent de canviar-lo. Ja està encarregat. Pel que fa a la barana que hi ha, compleix la normativa. Malgrat tot, passem el seu suggeriment a l'àrea corresponent pel seu estudi.
11706 EL SUCRE 2020/01/02 2020/01/09 Som  veïns  del C/Joan Miró de Vic. El nostre escrit fa referència al volum que tenen 4 Plàtans (arbres) que estan al final del C/Passeig d'en Pep Ventura, a tocar de la rotonda de la Ctra. de Prats. No s' han   esporgat  mai, les branques estan molt baixes ,  també agafen molta alçada i  amplitud .  Són  un perill quan fa vent, en moltes ocasions hem vist branques per terra i els  veïns  les hem apartat. En molts espais es fan actuacions per mantenir en bon estat i que no hi hagi perill. No sabem les ordenances què diuen, però per la situació d'aquests plàtans, al costat de la carretera o Passeig d'en Pep Ventura,  pel  qual  hi  circulen una gran quantitat de vehicles, creiem que seria una bona feina fer-hi una actuació.  Esperem que  considereu aquesta nota. Agraint  a la bústia  ciutadana  poder  contactar amb l' Ajuntament , rebeu una cordial salutació. Resposta
Certament aquests arbres està previst realitzar-los un treball d'esporga, sobretot per eliminar branques baixes i branques seques o mortes. En general, els criteris d'esporga que s'apliquen a la ciutat des de fa més de  20  anys, busquen trobar l'equilibri entre els beneficis que ens aporten els arbres i els condicionants de la ciutat, vetllant també per la seguretat de l'arbrat i respectant el seu port natural.
11705 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/01/01 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, i com sempre em torno a queixar pel desmanec i la, brutícia. ¿qui és o són els Responsables del manteniment o neteja del Cementiri del Poble?, el Bisbat?, l'Ajuntament? Les  Funeràries ? Perquè sembla que  ningú  des de Tots Sants, ningú s'ha preocupat de fer-hi res? Els contenidors plens , els  terres plens de restes de Rams i flors, un desmanec total. Manteniment quasi nul. Quan plou , tenim  o tenen dificultats per accedir-hi , un  camí fangós, a l'entrada es forma un bassal d'aigua impressionant. L'aparcament del davant de la porta, cada any està  més  encongit , com  poden apreciar, i tenim un desmanec impressionant. I a la resta del Poble no cal parlar-ne, però no podem fer-hi res, som un Poble, sense alcalde ni Ajuntament.
11704 GENERAL 2020/01/01 2020/01/04 Voldria fer-vos uns suggeriments relacionats amb els reis de Vic. El dia 29 vam anar a portar la carta dels reis als patges de la casa  Masferrer,  i aquest any ens hem trobat amb canvis respecte a anys anteriors. Calia agafar número de tanda,  però  ningú  informava que  s'hagués d'agafar. No es va fer una cua correcta, no se sabia per quin número passaven els patges i no se sentia els números que cridaven. Convindria posar un número com a les botigues per veure en quina tanda passaven i posar un  micròfon  o un altaveu. Per altra banda, considero discriminatori que hi hagi un patge i una  patgesa  recollint les cartes dels nens i  després,  a la cavalcada, només hi vagi el patge. Els nens que han donat la carta a la  patgesa  no la veuen després a la cavalcada, com els altres nens que  sí.  Crec que ho hauríeu de tenir en consideració. Resposta
El que ens comenta que va passar al campament reial, ho vàrem detectar i es va solucionar. Pel que fa a la  patgesa , a la  cavalcada  hi ha molts patges i  patgeses . Pel que fa a la  patgesa  Dolça, agafem el seu suggeriment, i ho treballarem  de cara a   la següent   cavalcada .
11703 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/12/31 2020/01/17 Sóc  veí de Sentfores La Guixa. Com molts altres cops , em  pregunto: Perquè sempre tenim els voltants dels contenidors de deixalles , bruts ,desmanegats? Perquè no es netegen correctament? Qui és la persona responsable o millor dit la persona irresponsable de fer que l'espai estigui net i endreçat? Pilots de restes d'asfalt , n' hi tenim un, ja fa molt de temps , ara  ja en tenim dos, ¿qui els hi porta? Els Srs.de l'Ajuntament ? Alguna  empresa d'obres Publiques?  També  restes de pilots de terra, encara de quan varen fer les obres de dur la fibra òptica els Srs.de la Diputació , que  ja fa molt de temps. La qüestió és que ningú es preocupa de fer-ho netejar i reparar, perquè l'espai estigui en condicions per passar-hi amb comoditat. Els Srs. De l'Ajuntament, ja ho saben però es fan l'orni , com  sempre. És molt lamentable. No són capaços de fer les feines que els pertoquen ben fetes? Resposta
Els dies Nadal es generen gran quantitat de residus a la ciutat, sobretot vidre, paper i envasos, i en moments molt concrets. Hi ha  2  dies sense recollida (Nadal i cap d'any per descans dels treballadors), però es reforça molt el servei els dies anteriors i posteriors per tal de poder fer front a la quantitat de residus. Malgrat això, hi ha moments i punts  en què  es produeixen desbordaments, molt complexos d'evitar, i que triguen més d'un dia a quedar al 100%  resolts . En aquest cas, revisarem l'estat de l'entorn i hi fem passar el servei de neteja.
11702 GENERAL 2019/12/31 2020/01/16 Voldria saber si les persones que van amb bicicletes, patins  i altres  estris amb rodes per les voreres, tenen permís i el mateix dret que els  vianants . Si el tenen, hauria d'estar indicat, suposo, i si no el tenen, no he vist cap  guàrdia  que els multi o avisi. Per contra està ple de guardians dels  pàrquings . S'ha implantat una ciutat que no podem anar per les zones  de vianants  tranquils, l'incivisme dels que hi van amb rodes, cada cop va en augment i en velocitat. On són els urbans per controlar-ho? Resposta
Aquest passat 2019 es va modificar l'ordenança municipal de mobilitat i seguretat viària per tal d'incorporar normativa referent a l'ús de patinets i altres vehicles de mobilitat personal. Aquesta ordenança també estipula la normativa per a la circulació en bicicleta. Es van fent campanyes de vigilància de l'ús d'aquests vehicles. També es té previst fer alguna campanya per a conscienciar del seu bon ús. Tant en un cas com en l'altra, els vianants sempre tenen prioritat de pas per a les voreres i carrers de vianants o de prioritat invertida.
11701 GENERAL 2019/12/31 2020/01/09 Els carrers de les ciutats i Vic, estan plens de burilles i cigarretes, són molt contaminants quan arriben als rius i als mars, a més que molt desagradables de trobar-les contínuament. És de mal educat tirar coses a terra, i les burilles també, tot i que tothom ho fa amb una naturalitat que sorprèn. Si  hi haguessin  contenidors de burilles, aquesta gent que les tira a terra, les tirarien als contenidors especials? Llavors si no ho fessin, sí que es podrien multar. Si us plau, fem alguna cosa més per tenir carrers més nets i cívics. Resposta
Gràcies pel suggeriment. Des dels agents cívics es treballa en la millora del civisme en general de la població i avaluarem si cal fer incidència en aquesta qüestió.
11700 HORTA VERMELLA 2019/12/30 He anat a una farmàcia d'urgència. Dos minuts. Si, he aparcat malament, cosa que mai faig. Dos minuts i 200  e .de multa. Quin abús! Són molts diners que l'agent 1093, educat però intransigent m'ha posat. M'ha fet saber que són les instruccions de la regidoria. Tenen ordres de ser durs i intransigents. La indignació per la multa i la quantia és immensa, però més veure aquest afany recaptatori i persecutori que s'ha instaurat a la ciutat.  Són ordres, diuen . La policia de proximitat, la que coneixia als veïns. Això ja no hi té cabuda. Paraules textuals: van a sac. Ni un consell, ni una recomanació. Espero que aquesta actitud la tingueu a les  9.00h .i a les  17.00h  quan els cotxes envaeixen impunement les voreres del Pare Coll, de l'Escorial. Estaré amatent a l'actitud que tingueu. Recomano que feu pedagogia als pares dels nens.O és que tenen dispensa papal? Feu pedagogia abans de multar,  dóna  més bons resultats i la ciutat és més agradable. Si una cosa tenia bona Vic, era aquesta proximitat. Quina pena.
11699 LA CALLA 2019/12/30 2020/01/13 El passat dia 13 de Desembre vaig escriure el missatge  núm. 11625 . Adjunto fotografia d'avui, no s'ha fet res, i  a dia d'avui  aparca tothom que vol .  Pregaria el seu corresponent manteniment i a la guàrdia urbana que sancionés aquestes conductes  incíviques . Resposta
S'ha reparat la pilona
11698 GENERAL 2019/12/30 2020/01/16 Ara que es fan obres de millora a l'estació d'autobusos de la ciutat, heu pensat a renovar i restaurar les parades de bus urbà? A la L-2 del Passeig de la Generalitat, on també para l' e12 , fa pena el grau de degradació de la senyalització. No es veu L-2, els horaris van per terra, tot rovellat. En fi, un desastre! I n'hi ha d'altres que estan igual o  pitjor , de L-2 i d'altres línies. No es fa un manteniment per evitar que les coses públiques es degradin tant? Espero que hi poseu remei. Resposta
El manteniment d'aquests elements va a càrrec de l'empresa concessionària del servei de bus urbà. Des de l'Ajuntament ja anem indicant de la necessitat de manteniment de certs elements. Hi estarem a sobre.
11697 GENERAL 2019/12/30 2020/01/04 Heu vist el fum negre que treu algun bus urbà cada cop que arrenca? Aixà no és normal. Ja haurien de ser amb gas  elèctrics  o híbrids. Resposta
Hem passat avís i hi estem treballant per la millora de tot el servei. Pel que fa a l'autobús concret, s'hi ha parlat per la seva gestió i reparació. Hi estem a sobre.
11696 NORD 2019/12/29 2020/01/10 Avui al vespre 29/12/2019, es constata que han tirat sofre al número 75 del carrer Manlleu. Prohibit per la seva toxicitat greu, perill per a infants i gossos. Preguem neteja immediata i sanció a qui ho hagi fet. Gràcies. Resposta
Vam passar avís a Vialnet per a la seva neteja i als agents cívics per a la seva gestió.
11695 NORD 2019/12/29 2020/01/09 Al carrer sant Bartomeu del Grau de Vic hi ha contenidors d'escombraries, propers al pavelló, per un cantó n'hi ha algun espatllat i algun altre ple, el que fa que hi hagi escombraries pel carrer. Agrairíem que ho reviseu. Gràcies Resposta
Gràcies per l'avís. Passarem a revisar els contenidors
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...