Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La deixelleria mòbil la pots trobar cada quart dimarts de mes a la Plaça Mastrot i cada quart dimecres de mes al Parc Miquel Albó

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
13314 EL SUCRE 2021/01/25 2021/01/25 Agraeixo a la guàrdia urbana de Vic, que fa dos dies em va fer cas sobre un forat molt perillós en plena carretera, al mig d'un pas de vianants on es podia matar qualsevol ciclista o motorista, si perdia l'equilibri. Varen fer la foto i dos dies més tard, el forat ja està tapat, i feia mesos que no ho estava! Resposta
Gràcies. Estem al servei de la ciutat, i treballem perquè tot estigui el millor possible. Gràcies també per comunicar la incidència i haver-ho pogut reparar.
13313 MON RURAL 2021/01/24 Volia denunciar que ja fa molt de temps que la plataforma que travessa el riu  Meder , a l'alçada del pou de glaç està en unes condicions deplorables, essent un risc per les persones que passegen, però sobretot, per les que van en bicicleta (de totes les edats). És una plataforma sense baranes, en una entrada i una sortida de gairebé  90° . Però el més greu, és com s'ha anat deteriorant i a hores d'ara és gairebé impracticable i suposa un risc de caiguda important. Adjunto imatge feta avui dia 24 de gener, i demano que l'ajuntament arregli aquest tram, tal com hauria d'haver fet fa molt de temps, posant baranes i garantint una entrada i sortida segura a la plataforma.
13312 LA CALLA 2021/01/23 Sóc veïna de la Rambla Montcada, 28. Us hem enviat  diversos  comunicats sobre els contenidors del carrer Aluders. El més problemàtic és el de paper i  cartró . Ara mateix ha vingut la camioneta a recollir-lo i han de ser-hi 2 persones, perquè el carrer és estret i tenen problemes per carregar-lo, i.... si en ve només 1 de sol, és inaguantable. L'altre inconvenient és que cada vegada els contenidors van tirant més avall i ens obstaculitzen la sortida del pàrquing. L'altre inconvenient és que passen uns personatges per aquest carrer, que si se'ls hi acudeix fer-hi foc, ens enganxa de ple. Si us plau, doneu-li una solució, podeu passar-los a la Rbla. Montcada, al començament del doble carril, seria de recollida fàcil i no seria perillós.
13311 NORD 2021/01/23 Volia fer un suggeriment: Carril bici a la Ronda Camprodon: Encara hi ha ciclistes que passen per l'antic carril bici situat al boral de vianants. I és que encara està senyalitzat com a carril bici Potser convindria treure la senyalització vertical i fer algun senyal horitzontal que indiqués que ja no és carril bici.
13310 GENERAL 2021/01/22 Zones d'aparcament verdes: un sistema abusiu? Els veïns estem disposats a pagar per ocupar la via pública amb els nostres vehicles , però  s'ha de poder fer amb facilitat i sense traves. El sistema que oferiu a través de l'empresa que gestiona les zones verdes, és falsament respectuós amb els veïns. Vivim permanentment pendents de pagar el tiquet setmanal, amb avisos al mòbil i als calendaris. Però no és gens pràctic, i ens cauen multes de  25 €  per renovar tard el tiquet, encara que siguin deu minuts, perquè és la llei, naturalment, i fins i tot per oblidar-nos de tornar a posar el tiquet a la vista després d'agafar el cotxe. És clar, s'entén que no podem pas anar explicant sopars de duro als vigilants. Si veritablement voleu oferir que els veïns que no tenim pàrquing de propietat puguem aparcar per  1 €  a la setmana, per què no doneu la possibilitat de fer un pagament anual? O trimestral... Que la zona verda sigui útil de debò, i no un neguit permanent, que semblem en Sergi  Grapes!
13309 GENERAL 2021/01/22 Per tal de poder fer una valoració global del cas,  els hi   agrairia , que l'Ajuntament fes  pública  la seva versió respecte als fets publicats a la pàgina 10 del 9 Nou d'aquest divendres dia 22. El que explica la Sra. Pilar  Damian , ".. .que  l'ajuntament té una actitud molt passiva.", em sembla molt  decebedor  en un cas  tan  greu com el que explica aquesta Sra. Suposo que entenen, que el ciutadà quedi sorprès, quan un veí té problemes d'aquesta magnitud i es troba (presumptament), desemparat per l'Administració més propera.
13308 SANT LLÀTZER 2021/01/22 Les escombraries de Sant Llàtzer, especialment els contenidors de Sant Miquel dels Sants / Joan Oliver i  Sallarés , els caps de setmana estan plens i la gent deixa totes les escombraries a fora! O hi poseu més contenidors, o recolliu  cada dia ! També hi ha el c/Joan Oliver S. molt brut des de fa dies, per un terreny brut I enfangat d'on  entren i surten cotxes i on hi ha muntanyes de material i restes, que en el seu dia es feia servir per a una obra ja acabada!
13307 CENTRE HISTÒRIC 2021/01/22 Sóc propietària d'un pis on s' hi  estan efectuant unes obres. Se'ls pot donar la meva llicència d'obres a uns veïns, sense el meu consentiment?
13306 OSONA 2021/01/22 Fa molt de temps que els carrers; Botànic Micó, Camí antic de Taradell, Mare de Déu de la  Mercè  i Òmnium Cultural, estan plenes de caques de gos i brutícia, amb molt mal efecte, sense que ningú faci res, a part de la sortida de gent amb gossos de raça perillosa, que no porten morrió i surten davant de la canalla. Sembla que això està abandonat per part de l'administració. Crec que s'ha de fer alguna actuació per tal solucionar aquest problema.
13305 NORD 2021/01/22 Tot i la decepció després de veure que els carrils bici de la  ronda  Camprodon es queden de forma definitiva, encara em queda l'esperança  que  en un futur molt pròxim, es torni a replantejar aquest punt. Existeixen altres opcions per fer passar les bicicletes, com per davant del cementiri, i així evitar el col·lapse i la perillositat que es crea  diàriament  a la Ronda. Posar  carrils bicis  com a única solució de contaminació, no és vàlid per la majoria de ciutadans (feu enquestes i ho veureu). Els cotxes segueixen sent-hi i de bicicletes només en passen a dues hores puntes del dia, per anar a l'escola. La ciutat és de tots, i hi ha d'haver solucions bones per tothom. Pels que es mouen, pels que hi tenen comerços, per la gent més gran que va a l'hospital i escoles.....
13302 CAPUTXINS 2021/01/21 Notificar-vos el malestar dels veïns que residim al Carrer Sant Pau  ( jo visc el número 30 )  dels incompliments continuats que vivim entorn l'estacionament de vehicles. És una zona que s'ubica com a preferència de vianants i està prohibit l'estacionament a tot el carrer. L'estacionament es concentra a les botigues del petit comerç que regenten persones del  col·lectiu  Magrebí, especialment al bar del final del carrer  ( Biladi ) . L'incompliment  és  sistemàtic des de fa anys, tot i algunes intervencions realitzades: continuats avisos a la  Guàrdia  Urbana per no poder accedir en el domicili  ( adjunto fotografies d'aquesta setmana )  Agents de proximitat, agents cívics, ubicació  de  3 pilones al carrer... Els veïns que vivim al  carrer  estem cansats de viure aquesta situació i no en veiem solució. Us demanem que reviseu les intervencions realitzades fins ara en aquesta qüestió, per millorar-les.
13301 GENERAL 2021/01/21 2021/01/22 És  veritat que diumenge fan una manifestació a Vic ? Sincerament  espero que sigui mentida, perquè sé de gent de fora que volen venir aquest diumenge a manifestar-se a Vic. Resposta
El dret de manifestació, no està anul·lat ni per l'estat d'alarma ni pel Procicat, pel que no es pot evitar. Sí que és cert, que s'haurà de portar a terme complint amb les normes de seguretat de la Covid-19. Pel que fa a la gent que vulgui venir de fora de Vic, les forces de seguretat vetllaran pel  compliment  de les normatives, com és el confinament municipal, i multaran als que no el compleixin.
13299 REMEI 2021/01/20 En relació amb la possibilitat d'ubicar una part de la Guàrdia Urbana de Vic al Remei; com a veí del barri, animo al fet que es realitzi i com més aviat millor. Tenim un problema d'incivisme, inseguretat, tràfic de drogues, ocupacions d'habitatges, i  tercermundisme  en general, que és evident. Aquest personal no canviarà la seva manera de viure en societat, només pel fet que agents cívics o mediadors els demanin si us plau, que siguin bons minyons. Us parlo des de l'experiència. Crec que s'ha demostrat sobradament, que aquesta via és fallida amb certa gent. Alguns fa molts anys que advertim d'això, no puc entendre tanta ingenuïtat. Hi ha unes normes de convivència que regulen tant la vida al carrer, com a les comunitats de veïns. Augmenteu plantilla de Guàrdia Urbana i reduïu la d'elements enfocats a la pedagogia. A aquells que s'hi oposen, els convidaria a viure una  temporadeta  en comunitats de veïns conflictives del barri i a passejar pels seus carrers i places, fins a desgastar la sola de les sabates.
13298 POLÍGONS 2021/01/20 El motiu de la queixa és perquè com a usuària de la deixalleria de Vic, fa dos dies que m'he trobat amb la presència de lladregots, la qual cosa fa que et sentis intimidada i insegura. El primer cop era fosc, el segon i per seguretat meva, hi he anat a primera hora de la tarda i també me'ls hi he trobat. Crec que des de l'Ajuntament de Vic s'hi hauria de posar mà, amb la presència d'un guarda de seguretat tant pels ciutadans que hi anem com pels pobres treballadors que ho han d'aguantar.
13296 EL SUCRE 2021/01/20 No sé si seria possible, al pàrquing de sorra del Sucre (davant de Planes Bones), posar enllumenat que il·lumini cap a l'interior del pàrquing. Ja hi ha  faroles  que il·luminen les zones d'aparcament que l'envolten, però al centre, a dins a la sorra no. L'altre dia hi vaig aparcar i si aparques al centre de la sorra  queda  fosquíssim. Hi ha molts cotxes aparcats i et sents una mica insegur caminant per anar a localitzar el teu cotxe.  Agrairia que  ho  tinguin  en compte i si es pogués fer, seria una molt bona solució per evitar ensurts innecessaris.
13295 LA CALLA 2021/01/20 Sóc veí de l'avinguda Martí Genís i Aguilar i hi ha una empresa de repartiment que utilitza tot el carrer com si fos seu, cops, crits, clàxons,  etc… , fins i tot agafen tot el carrer de pàrquing, deixen els seus cotxes aparcats a davant i els van traient i posant per posar les furgonetes, així tota la setmana, al vespre tornen a aparcar les furgonetes i  l'endemà,  els treuen i aparquen el seu cotxe particular, quan han de carregar, treuen el cotxe, el posen al costat amb 4 intermitents, carreguen la furgoneta i el tornen a posar, i els veïns no tenim plaça i ja n'estem una mica cansats. A aquesta gent, ja se li ha quedat petit el local per estar pel centre de Vic, haurien d'anar mirant d'anar a algun polígon.
13294 CENTRE HISTÒRIC 2021/01/19 2021/01/20 Repetitius, sense mascareta i dos fumant, crec que les dues coses són imprudents, caldria més  consciència . Resposta
Pràcticament tothom segueix la normativa de portar la mascareta, però sempre hi haurà alguna que no la porti, per inconsciència, mala educació, o el que sigui, pel que els agents municipals ho continuen vetllant i multant.
13293 REMEI 2021/01/19 2021/01/19 Us informo que a la Pla Fra Joan, fa molts dies, que a la zona dels  xiprés , hi ha molts vidres trencats per terra, amb el  conseqüent  perill que suposen pels ciutadans, sobretot als nens. També al parterre dels  xiprés  està ple de caques grosses. Seria bo passar nota al servei de neteja que hi faci una passada, per netejar-ho, ja que fa molts dies que hi són. Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a Vialnet perquè ho netegi.
13292 REMEI 2021/01/18 2021/01/20 Vaig errada si crec que hi ha una normativa/llei que diu quins únics dies festius es poden obrir les botigues? Perquè aquí a Vic tinc la sensació que no es compleix i que els propietaris en queden impunes. El dia de Nadal, per la zona de la parròquia de Lourdes i barri del Remei, hi havia  diverses  botigues obertes i, no en parlem d'altres festius... També em pregunto, com és que hi ha negocis que poden vendre productes alimentaris, roba, calçat, parament de la llar..., i a vegades, fins i tot fan servei de perruqueria? Aquí els de sanitat no hi tenen res a dir ?, o  és que la normativa no és per tothom igual? Resposta
Efectivament, com vostè diu hi ha 10 festius d'obertura comercial que cada any es determinen conjuntament  a nivell de  Catalunya i per a cada municipi. En aquests dies establerts poden obrir els comerços de totes mides, però la resta de diumenge o festius, si l'establiment té menys de 150  m²  també té permesa l'obertura i llibertat d'horari. Això ho estableix la llei 18/2017 de comerç, serveis i fires, d'1 d'agost. Quant a la qüestió d'establiments que venen diversos productes i en algun cas ofereixen algun altre servei com el de perruqueria, dir-li que periòdicament es fan inspeccions des de l'Ajuntament per veure que la llicència correspongui amb el tipus de negoci i d'activitat i assegurar que es compleixin totes les normatives relatives a salut pública i, si en algun cas es detecta alguna irregularitat, s'interposa l'avís o la sanció corresponent com és degut.
13291 NORD 2021/01/18 2021/01/25 Voldria fer la meva queixa sobre la reducció de carrils per vehicles a la Ronda Camprodon, fet que comporta unes llargues cues de cotxes, que a vegades van des del Guillem de  Mont-rodon  a la Plaça Mil·lenari (no s'ha reduït el  trànsit , simplement es dificulta). Desitjo de tot cor que passat el temps que els de l'Ajuntament diuen de prova, rectifiquin i tornin a fer 2 carrils per cotxes, per banda. De carril bici ja n'hi ha un a la vorera ,  em sembla excessiu que actualment n' hi hagi  3. Regidor d'urbanisme i companyia, rectificar és de savis. Resposta
La reducció de carrils realitzada a la Ronda Camprodon, ha permès realitzar una redistribució dels usos de la via, disposant d'una infraestructura  ciclable  de qualitat en calçada (amb elements protectors i una amplada de carril bici adequada), permetent recuperar als vianants l'amplada de tota la vorera, garantint l'accessibilitat, les distàncies i evitant així les interferències que prèviament es donaven entre bicicleta i vianant. A més, aquesta reducció de carrils potencia la pacificació de la mateixa Ronda, millorant la seguretat viària i alhora reduint les emissions, per tal de garantir uns entorns saludables i segurs, tant per als veïns, infants i usuaris dels diversos equipaments. Actualment es disposa d'un carril bici per cada sentit en la Ronda Camprodon. El  carril bicicleta  sobre vorera, progressivament  traurem  la senyalització vertical present i no es mantindrà la pintura. A partir de les dades d'aforament recollides en els darrers mesos, s'està duent a terme un estudi per tal de valorar la progressió de l'adaptació a la nova configuració de la Ronda Camprodon i l'av. Bernat  Calbó . Alhora s'han estat recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient d'aquest eix viari.
13290 GENERAL 2021/01/18 L' Ada  Colau treu la parada de bus del carrer Casp de Barcelona (estació del Nord), lògic. Anna Erra, quan traureu les parades de bus de la Ctra. de Manlleu i Passeig Generalitat (estació d'autobusos)? El trànsit de sortida de Vic milloraria i molt, la fluïdesa. Tenen sentit aquestes parades tenint una estació d'autobusos?
13289 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/01/18 2021/01/20 Sóc el veí de Sentfores La Guixa: Avui una persona, a causa del desmanec, per poc no pren mal en els contenidors del final de carrer de la Marinada. Algun incívic hi va llençar runes,  gravilla  o ruquets, ja fa dies que hi són, mirin la foto,  per què  no es neteja?  Per què  els llocs dels contenidors no estan correctament nets i endreçats, amb suficient espai adequat i decent? En aquest lloc en especial sempre amb porqueria per terra, i a més amb poc espai de pas pels usuaris, al costat d'un marge, amb herbes i altres. Sembla que aquesta qüestió és molt difícil de voler controlar per alguns responsables o millor dit irresponsables amb la seva feina, la que els hi han encomanat. Molt lamentable. Resposta
L'incivisme i el mal ús dels contenidors per una petita part de la ciutadania, fa que es generin situacions com aquestes. Passarem incidència al servei de neteja.
13288 QUATRE ESTACIONS 2021/01/18 2021/01/20 Tema  contenidors : Aquest cotxe està aparcat en un prohibit estacionar amb línia groga i senyal. A part ho va fer per llençar escombraries als contenidors. És veí de Vic, o torna a ser un veí de Calldetenes? ,  que omplen els nostres contenidors. Resposta
En aquest cas es podria trucar a la Guàrdia Urbana, o passar avís i fotografia via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, i ho podrien gestionar al moment, quan detecteu que estan mal estacionats fent ús dels contenidors. Dit això, passem aquesta queixa a guàrdia urbana per poder-ho comprovar i gestionar.
13287 CAPUTXINS 2021/01/18 2021/01/18 Voldria deixar constància d'una queixa del servei de manteniment. Dijous 14 de gener de 2021 vaig trucar al telèfon 938890673, el de manteniment, avisant que s'havia esfondrat part de la vorera davant de casa. Vaig demanar si havia de fer alguna altra gestió i van dir que ells se n'ocupaven. Com que a les 4 no havien vingut, vaig intentar trucar de nou i no em van agafar el telèfon. Vaig trucar la guàrdia urbana, perquè  es  feia fosc i em feia por que algú es fes mal, i ho van venir a senyalitzar. Em van dir que avisarien a manteniment que se'n fes càrrec l'endemà divendres. Cap al migdia, com que no havia aparegut ningú vaig tornar a trucar la guàrdia urbana, van dir que ho tornarien a recordar. Som dilluns a les 9.34 i no ha vingut ningú. Em sembla irresponsable i negligent, no tan sols perquè no hem pogut treure el cotxe des de dijous al matí, cosa que provoca incomoditat, si no pel perill que representa pels vianants tenir aquest forat al mig de la vorera. Impresentable tot plegat Resposta
Hi ha hagut un error de comunicació amb el lloc que vau comentar que havia passat. Avui ens hem posat en contacte amb vosaltres, aclarit el tema, i aquest matí mateix ha vingut el servei de manteniment per  comprovar els danys  i reparar-ho. Ens sap greu el malentès. Perdoneu les  molèsties . Gràcies per avisar-nos.
13286 NORD 2021/01/17 Com a usuari de moto, em trobo que la zona d' aparcament  que hi ha situada al carrer del Pare Coll es troba ocupada parcialment totalment per cotxes i furgonetes particulars o de repartiment en moltes ocasions. Els demano que posin alguna pilona o el que considerin adient, per a impedir aquesta ocupació. També  sol·licito  l'ampliació del  número  de places que ha quedat francament reduït, des de l'últim canvi motivat per la supressió de places davant l'escola.
13285 CAPUTXINS 2021/01/17 2021/01/25 Al carrer Torelló, a l'alçada de la botiga  Euromat , les ratlles per aparcar els cotxes quasi arriben al carril bici. Podrien pintar la línia dels cotxes més enrere ?, perquè  si no, la gent no tenim lloc per passar, i ens hem de ficar en aquest carril per passar. Resposta
Recollim la petició i la considerarem i tractarem  pròximament .
13284 CENTRE HISTÒRIC 2021/01/17 2021/01/20 Avui us plantejo una cosa molt senzilla de fer i "sense" cost; Com és possible que l'Ajuntament, els dissabtes promogui les aglomeracions de persones, que no mantenen la distància de seguretat, a la part alta de la plaça, i al final del passeig, aglomerant les parades del mercat, i tenint tota la plaça, i tot el passeig, per distribuir les parades i que aleshores es distribuiria la gent. Distribuïu les parades amb tot l'espai disponible, és molt fàcil, si s'han de quedar tres parades al cantó de dalt de la plaça, es fa per sorteig i fora problema, primer és la salut, i l'Ajuntament ha de fer tot el que pugui i això és perfectament possible. No espero cap resposta (estalvieu-la), espero veure-ho el  proper dissabte . Resultarà positiva la conversa que teníem amb els amics. Resposta
El fet de mantenir la fruita i la verdura en la mateixa ubicació  es  déu a  diverses  circumstàncies: 1. No hem detectat problemes d'aforament, ja que amb el confinament municipal i les restriccions actuals, no hem detectat aquest problema. 2. En els espais a on estan ubicats, tenen la protecció de les voltes i, pel producte, això és positiu. En tot cas, en prenem nota i si pel tema dels aforaments veiem que és necessari fer aquesta modificació, no tingui cap dubte que ho farem.
13283 ESTADI 2021/01/17 2021/01/21 Agrairia més control, per part de la guàrdia urbana, sobretot ara a causa de la pandèmia, al bar ubicat al carrer Pare Huix núm. 15, concretament el "bar  Amiine ", no compleixen les normes d'horari, ni aforament, hi ha sempre més de 10 persones a la porta i dins el bar, sense mascareta, fumant i sense respectar la distància, Els veïns més propers avisem a la guàrdia urbana, sense èxit, no compleixen i jo personalment estic molt cansada. Això també em fa perdre la nostra confiança amb les nostres autoritats i polítics. Si amb una situació tan greu que estem vivint, són incapaços de posar ordre a un petit bar, ja podem plegar tots plegats. Resposta
Hem traslladat la seva queixa a la Guàrdia Urbana perquè faci seguiment d'aquest establiment. I també li recomanem, si ho creu oportú, que pugui trucar a la  guàrdia  urbana (938850000) o via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, en el moment en què s'estan produint els fets.
13282 SANT LLÀTZER 2021/01/16 Al projecte de millora al parc de sant  Llàtzer , es van adjudicar diverses actuacions. Una d'elles era la creació d'una barrera vegetal paral·lela a la Ctra. de Sant Hilari.  Per què  no s'ha realitzat el tram corresponent al C/ Mercè Font i Codina?
13281 GENERAL 2021/01/16 2021/01/21 La Guàrdia Urbana de Vic no val per a res!  Avui, 16 de gener a les  18.30 h , he acudit a la Guàrdia Urbana per a denunciar una reunió de més de 6 persones en un habitatge i... Molt amablement m'han convidat a tornar a casa meva, ni tan sols han volgut veure la foto que acredita els fets. Resposta
Lamentem que no se l'hagi atès correctament. Segurament hi havia altres serveis urgents, però en tot cas haurien d'haver recollit la seva queixa i quan fos possible enviar-hi una patrulla Ho treballem.
13280 NORD 2021/01/16 A la plaça  Mastrot , just davant el Pare Coll on hi ha el banc de fusta, faria falta una petita barana que tanqués un espai entre el banc i les escales i al costat una paperera. Ja n'hi ha una a l'altre costat de la plaça, però el banc sempre està ple de deixalles, potser si ho tinguessin al costat, tindrien cura de llençar-ho allà. No sé si hi ha caigut algú, ho desconec, però és un perill, potser quan hi havia l'arbre la gent passava més enfora, ara si no estàs al cas, hi vas directament. Doneu-hi una ullada i veureu el perill.
13279 REMEI 2021/01/15 2021/01/19 La imatge que us adjunto, home orinant al Prat, és des de fa molt temps massa habitual. També els he vist al mur enrajolat, a prop del parc Jaume Balmes, de dos en dos, fent la gran orinada. I ho fa des del nou vingut,  fins el que  ja  porta quaranta anys  a Vic. L'humà va on vol i s'instal·la on li va bé. Potser seria  competència  dels Ajuntaments o de qui pertoqui, ensinistrar-los per tal que s'adaptin als costums del lloc on van a viure. El Remei és un  gueto  permès per les autoritats de la ciutat. En  20  anys que fa que hi visc, ha passat de ser un barri de treballadors a ser la claveguera de Vic. Que sigui la claveguera de Vic, fa que l'habitatge s'hagi devaluat. Jo vull marxar del barri i em vaig fer taxar el meu. El taxador em va dir que en una altra zona de Vic, la valoració seria més alta. Tinc la sensació que pagaré jo la mala gestió de l'administració de la ciutat. Té l'ajuntament previst algun pla, que sigui efectiu, per recuperar el barri? Resposta
Actualment s'està elaborant un pla estratègic pel barri del Remei, el porten a terme una gent especialitzada. Si li interessa saber-ne més i poder-hi participar, li recomanem que es posi en contacte amb l'associació de veïns o bé vagi fins a l'oficina de l'ajuntament que hi ha al barri on s' hi  ubica l'equip de mediació, i des d'algun punt d'aquests el  posarem  en contacte amb l'equip que ho porta perquè vostè hi tingui veu.
13278 NORD 2021/01/15 Quina solució hi poseu que els autobusos ocupin el carril de sentit recte en l'encreuament del carrer Manlleu i Ronda Camprodon? Ja tenim suficients complicacions amb un sol carril pels cotxes i dos enormement grans per les bicis (inexistents a la gran majoria d'hores i més a l'hivern), que a sobre en el nostre carril hem d'esperar que l'autobús pugui girar! Increïble la gran mobilitat de Vic. El model no està ben pensat i sóc urbanista.
13277 NORD 2021/01/15 2021/01/25 S'ha tingut en compte com els hi afecta en el comerç de les botigues de la Ronda Camprodon, en el tram des del carrer Manlleu i carrer del Pare Coll, el fet del carril bici davant de les voreres i eliminant les zones de càrrega i descàrrega? Tan sols entren dos cotxes com es veu a la foto, per un eix de comerç com és la ronda Camprodon. La botiga de  Clean&Go  es veu greument perjudicada, perquè ningú amb una mica de seny va amb la bossa de roba bruta pel carrer o amb la bici, sent una família d'almenys 4 membres. No deixeu ús a les famílies que també som de Vic i tenim unes necessitats habituals. I tot per quatre iaies que no volen que la ronda Camprodon es converteixi en una meridiana. Hi ha molts models europeus per copiar i el què no fan, és reduir el comerç a dins la ciutat, sinó fomentar i fer que l'autònom no hagi de carregar a les espatlles les idees no pensades. Resposta
Les zones de càrrega i descàrrega són zones destinades únicament a la distribució de mercaderies, i no està permès l'estacionament a vehicles que no facin aquest ús. La zona de càrrega i descàrrega que es troba en aquest tram de carrer no ha estat modificada. La reducció de carrils realitzada a la Ronda Camprodon, ha permès realitzar una redistribució dels usos de la via, disposant d'una infraestructura  ciclable  de qualitat en calçada, permetent recuperar als vianants l'amplada de tota la vorera, garantint l'accessibilitat, les distàncies i evitant així les interferències que prèviament es donaven entre bicicleta i vianant. A més, aquesta reducció de carrils potencia la pacificació de la  mateixa  Ronda, millorant la seguretat viària i alhora reduint les emissions, per tal de garantir uns entorns saludables i segurs, tant per als veïns, infants i usuaris dels diversos equipaments. A partir de les dades d'aforament recollides en els darrers mesos, s'està duent a terme un estudi per tal de valorar la progressió de l'adaptació a la nova configuració de la Ronda Camprodon i l'av. Bernat  Calbó . Alhora s'han estat recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient d'aquest eix viari.
13276 GENERAL 2021/01/15 2021/01/20 A Vic volta un noi amb els pantalons a mig fer, els porta just on li  acaba l' anorac , de tal manera que a simple vista seria tot normal, però en el moment en què mou els braços i fa algun gest, l' anorac  s'aixeca i deixa veure que aquest noi ensenya les seves parts, perquè els porta ben  bé  un pam per sota del cul. No sé si n'és conscient,  per què  les vegades que se l'ha vist, va sota els efectes d'alguna substància o més d'una... Els municipals ja en tenen constància i saben de sobres qui és, però perquè no es prenen mesures? El poden veure menors, i pels adults tampoc és agradable veure aquestes escenes pel carrer. Donat que ja tenen coneixença de qui és, seria bo que hi actuessin, si us plau. Resposta
S'hi està actuant, és un tema de Salut mental, ja que a part dels efectes de l'alcohol hi ha altres patologies i  trastorns , així que des de l'Ajuntament se li han ofert diferents recursos, però no està en disposició d'acceptar res. Policialment només podem controlar i actuar quan hi hagi perill tant per ell com per la resta de població. Amb això que estem  amatents  i agrairem que ens comuniqueu qualsevol situació de perill. En aquests moments ens hem de regir amb les ordenances municipals i no es contempla la provocació.
13275 GENERAL 2021/01/14 2021/01/15 A casa estem tots confinats, som positius de Covid. Tenim la facilitat de fer la compra dels subministraments necessaris via  online , però no podem sortir a llençar les escombraries, i s'estan acumulant i, a més, hi ha bolquers que fan pudor. M'agradaria saber si en un cas d'aquests, és possible la recollida. Espero la vostra resposta,  el més aviat possible . Resposta
Ens posarem en contacte amb vosaltres.
13274 HORTA VERMELLA 2021/01/14 2021/01/25 Al carrer  Narcís  Monturiol a l'alçada del número 42 més o menys, hi ha un parell de forats a l'asfalt que  a poc a poc,  es van fent més grans, i ara ja tenen una mida considerable. Seria convenient que es poguessin arreglar. Resposta
Hem fet ordre de treball per a la seva reparació  tan aviat com es pugui . Valorarem també si el carrer està, en general, molt malament, si fos així el programaríem com a refermat total en projecte de  refermats ciutat  (2023 )
13273 MON RURAL 2021/01/14 Al camí per a vianants i ciclistes que uneix Vic i Sentfores-La Guixa, al llarg del recorregut que hi ha entre l'accés a  la N-152a  (Google Maps:  41.923957 ,  2.244323 ) i sota el pont de la C-17 (Google Maps:  41.923043 ,  2.235608 ), hi vaig veure ahir mateix aquest pou de la imatge que us adjunto, que com veieu,  es troba situat  als terrenys annexos al camí, sense cap mena de protecció , fins  i tot manca de part de l'estructura superficial i, bona part de l'element, com veieu, és únicament un forat  a terra . Això és molt perillós per als animals i les persones que hi poden caure, no entenc com es pot deixar així. Una mica més amunt, al mateix recorregut esmentat, direcció pont de la C17, em va semblar veure un altre pou en un estat una mica dubtós. Sembla que n'hi ha més d'un de pou o  col·lector  d'aigües a la zona. Feu-hi  si us plau  quelcom per solucionar-ho  el més aviat possible,  abans que pugui causar danys o més danys.
13272 SANT LLÀTZER 2021/01/14 2021/01/20 Ja sabem que l'ajuntament es cuida sempre de retirar tota la pila de deixalles que constantment ens trobem a l'Avinguda  Salarich  del barri de Sant Llàtzer  i  en  altres  zones. Els veïns ja estem molt farts de veure dia si i dia també aquestes actuacions de veïns de la zona o de fora. El que crec que caldria, seria que es pogués posar cartells que fossin  dissuasius  de fer aquestes descàrregues de brossa. El cartell hi hauria de posar que els veïns, si identifiquen la persona o el vehicle, ho podran denunciar a les autoritats per fer les actuacions que calguin. Realment veiem que no anem endavant, sinó endarrere amb fets com aquests. En aquest cas, puc dir que els causants d'això, han sigut els nous propietaris de la casa del carrer Francesc de Borja Moll núm. xx. No sé si serveix de res dir qui són! Si fos  així  seria bo de fer-ho saber a tots els  ciutadans  de Vic, per almenys veure que queixar-se té resultats. Resposta
És cert que el servei de recollida s'encarrega de retirar els residus i desbordaments que es generen a les àrees de contenidors del barri, i som  coneixedors  que hi ha punts en què es desborden els contenidors per la mala pràctica que se'n fa. La informació que ens feu arribar sempre ens és útil per millorar i fins i tot, gràcies als informadors ambientals es poden gestionar les incidències d'aquest tipus, amb un objectiu comú de millorar el reciclatge i la imatge i l'estat dels contenidors al barri.
13271 GENERAL 2021/01/13 2021/01/20 M' agradaria saber com és que s'han talat tants arbres de l'entorn del  Gurri , Hi ha una zona, abans d'arribar al Pont del Bruguer, a la part dreta, que és privada, però abans d'arribar a aquest lloc, s'han talat molts. És una pena, podem saber quin és el motiu? Era necessari? Aprofito també per comentar que al Parc  Viñas , sota del pont, el que està més a prop de les barres, hi ha acumulada molta brossa  des de  fa setmanes. Ja sabem que la culpa és de les persones incíviques i maleducades, però crec que hauria de passar a netejar el grup de manteniment de l'Ajuntament, si us plau. Està ple de llaunes buides, molt a prop de l'aigua del riu. Resposta
Es tracta d'una tala de pollancres autoritzada per l'Agència Catalana de l'Aigua als propietaris dels terrenys. La mateixa autorització obliga a la replantació d'arbres propis de riber, per recuperar l'ecosistema. Els pollancres que es tallen, són clons forestals, plantats al seu moment per la producció de fusta i amb una vida útil d'uns  20  anys, moment en el qual s'ha de talar. Per tant, no són arbres propis de la ribera, i tard o d'hora haurien de ser eliminats. En aquest cas és una bona oportunitat perquè  se  substituiran per verns, freixes i salzes, que faran millorar el bosc de ribera autòcton, i permetran reduir l'impacte visual produït per la tala. Pel que fa al tema de la retirada de deixalles, ho traslladem al servei de neteja.
13270 GENERAL 2021/01/12 He vist que a partir del 02/01/21, els patinets elèctrics no poden passar per voreres i zones de vianants, per tant, es dedueix que han de passar per la calçada o bé pel carril bici. Això inclou que vagin en sentit contrari a la circulació? Avui 12/01/21, anant amb cotxe, m'he creuat amb dos usuaris de patinet elèctric en sentit contrari. M'agradaria saber com han de circular ells.
13269 LA CALLA 2021/01/12 2021/01/14 Des de bastant abans de festes que estan treballant en un local del carrer molí d'en Saborit, just davant de la Creu Roja amb un generador elèctric posat al carrer. Els operaris van comentar que no se'ls va donar permís d'obra per tenir llum en interior del local, per la qual cosa tenen aquest generador 8 hores o més en continu, fent un soroll insuportable per als veïns. Crec que s'hauria d'inspeccionar aquesta situació, per saber si és permissible fer aquest soroll contínuament, tenir un aparell elèctric a l'exterior sense cap senyalització, ni aïllat, ni protegit a la banda d'un parc infantil i que qualsevol nen podria manipular. Simplement lligat a un arbre perquè no el robin. Esperem que a part del que molesta, no hi hagi cap accident al respecte. Moltes gràcies per l'atenció, convençut que inspeccionareu i estudiareu aquest cas. Resposta
Vam passar l'avís a l'inspector urbanístic, que ha pogut visitar l'obra i ha fet parar el generador, que no tornaran a engegar.
13268 GENERAL 2021/01/12 2021/01/13 Quan retorneu la part d'impostos de l'ajuntament a les persones beneficiàries per atur o jubilades? L'any passat cap problema, però aquest any encara ho esperem. Resposta
Ens posarem en contacte amb vostè.
13267 ESTADI 2021/01/12 Al carrer Joan Maragall, al tram a on hi ha el pàrquing de sorra (element que ha fet augmentar molt el trànsit al carrer), hi passen els cotxes a molta velocitat i sense respectar l'aturada quan un altre vehicle ha d'estacionar, fent  avançaments  perillosos, i transformant el carrer que és d'un vial, en dos. Ja fa temps, tinc constància, es van demanar mesures per  reduir  la velocitat, com poden ser  passos  elevats o  reduir  amplada del vial amb una cosa tan senzilla com modificar l'aparcament i fer que sigui en bateria (com al tram de la plaça de Santa Anna). M'agradaria saber si hi ha previsió de fer-hi alguna acció de millora en aquest sentit, i per quina data està prevista la intervenció.
13266 CARRER SANT PERE 2021/01/12 2021/01/18 Des que han començat les obres a rambla Hospital 16 i l'ajuntament ha donat entrada a les màquines per la part posterior del seu jardí ,  hem  detectat la presència de rates al nostre jardí. Demanem si us plau, una intervenció per l'eliminació de les rates que surten del jardí propietat de l'ajuntament. Agrairíem una intervenció ràpida i urgent per part de l'ajuntament. Resposta
Hem passat avís a l'empresa de control de plagues  perquè  hi  intervingui . Ens posarem en contacte amb vosaltres.
13265 NORD 2021/01/11 2021/01/13 A la ronda Camprodon, davant el  núm.  18 i a tocar dels contenidors de recollida, hi ha una illeta de forma triangular  fins  la vorera, on  hi  aparca sempre el mateix cotxe (els adjunto foto). En el lloc és evident que no es pot aparcar, però "l'eixerit" de torn hi ha trobat la seva illa d'impunitat, una reserva permanent d'aparcament on ningú, menys ell, hi aparca. Sortosament la gran majoria ho respecta i no hi aparca. El que sorprèn, és que en les dotzenes de vegades diàries que hi passa la  Guàrdia  Urbana no li hagin posat una sola multa, ni hagin retirat el vehicle amb la grua. És poc coherent que quan es para qualsevol cotxe al carril bici, un petit moment, per descarregar o carregar una persona sempre apareix, al moment, la  Guàrdia Urbana  per cridar-li l'atenció, i que el vehicle en qüestió porti, mínim  15  dies, aparcat i no l'hagin ni vist. Si us plau, o ho habiliten com a plaça d'aparcament, on tothom tingui les mateixes oportunitats legals d'aparcar, o el multen i l'enretiren d'una vegada. Resposta
Hem passat l'avís a guàrdia urbana, que ho gestiona.
13264 SERRA-DE-SENFERM 2021/01/11 2021/01/25 El Bus Urbà que passa per la Serra de  Senferm , passa a les 16:54 de la tarda i per  tant , els nens/nenes que surten a les 17: 00 h  de l'escola  Salarich  no hi  són  a temps d'agafar-lo. El següent Bus passa a les 17:24 h, si va puntual. Llavors: seria possible que passes a les 17:05  aproximadament  i no haver d'esperar mitja hora? Fa molt Fred! Resposta
La modificació de l'horari actualment no és una alternativa possible, ja que condiciona la coordinació dels transbordaments amb la resta de línies de la ciutat. Atès que amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vic s'està duent a terme una anàlisi i una proposta entregada de la mobilitat a la ciutat (on s'inclou el servei de bus), es tindrà en compte aquesta petició.
13263 QUATRE ESTACIONS 2021/01/10 2021/01/12 Neteja urgent i més regular! Els contenidors que estan davant al carrer primavera núm. 2-4 no absorbeixen totes les deixalles que es produeixen a la zona, ja que a part dels veïns que ens pertoca, que estem farts de veure com es paren cotxes i evoquen les seves deixalles, igual que altres ciutadans de Calldetenes (servei porta a porta). És setmana sí i altre també. Si feu un recull de les queixes d'aquest tipus  l'any 2020 , en trobareu vàries més. Les reunions que s'han fet amb la regidora, no veiem que hagi millorat. Demanem més freqüència o més contenidors, ja que no es pot passar per la vorera!! Sempre hi ha bosses pel mig. Resposta
Som coneixedors d'aquesta incidència i sumat  a què  dissabte, a causa de la neu, que no  es  no es van poder buidar els contenidors de  multiproducte,  el desbordament va quedar tot el cap de setmana .  Tenint en compte les incidències i queixes rebudes durant el 2020, i amb la possibilitat que es generin aportacions de residus d'altres municipis, treballarem al barri per la millora i estat dels contenidors fent controls a peu de l'àrea. Si disposa d'alguna informació que ens pogués ser útil us agrairíem que ens la féssiu arribar.
13262 CAPUTXINS 2021/01/10 2021/01/13 Sóc veïna del parc Josep Maria  Sert . El parc està bé si no fos perquè s'està convertint en un recinte per gossos, amos dels quals els porten a passejar i fer les seves necessitats a totes hores (des de bon matí i fins molt tard del vespre), que a més d'embrutar amb excrements la gespa, els seus crits trenquen el repòs i descans dels veïns de l'indret,  com també  els partits de futbol, de tenis, etc. que grups de joves i no tant jover practiquen sovint i quan fa més bo, fins altes hores de la nit. No seria bo posar-hi algun tipus de regulació? Tenia entès que els parcs eren per passejar. Resposta
Els espais públics de la ciutat no tots tenen una regulació específica. Esperem que, amb l'aprovació de la nova ordenança de civisme d'aquí a uns mesos, puguem fer un treball d'homogeneïtzació dels usos i gaudi de l'espai públic. A l'espera d'aquesta acció, passem als agents cívics l'encàrrec d'intensificar la presència en aquesta zona.
13261 SANT LLÀTZER 2021/01/10 2021/01/12 Escombraries, mobles, roba, plantes , etc...,  ocupant  la vorera .  Això   és  al carrer Miquel dels sants  Salarich,  a la zona de sant  Llàtzer . Resposta
El dissabte passat no es va poder fer el servei de recollida de  multiproducte  ni el servei de recollida dels desbordaments dels contenidors  a causa de  la nevada, i per aquest motiu els contenidors de la ciutat van quedar plens. Els ciutadans i ciutadanes van continuar deixant les bosses de residus a terra que, sumat a l'abandonament de trastos, es van veure imatges com la que s'adjunta a diferents punts de la ciutat. Dilluns va quedar resolt, tot i que som coneixedors que en aquest punt es genera aquest tipus de desbordament sovint. Ens posarem a fer seguiments i controls de l'àrea per tal de millorar-ne l'estat.
13260 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/01/09 2021/01/11 Gràcies per netejar tan ràpid  les voreres de Sentfores La Guixa. Resposta
De res. Contents de poder treballar i ajudar a la millora del poble.
13259 GENERAL 2021/01/09 2021/01/12 Podria l'ajuntament tenir la capacitat, la sensibilitat, les ganes de netejar tot el riu  Méder  al seu pas per la ciutat? Hi ha una canalització d'obra que en molts casos ni es veu per les herbes i per l'alçada que ja tenen, sobretot posar-hi esforços quan s ' arriba al pont de Queralt, entre els centenars de coloms que ja hi viuen i la brutícia i la deixadesa del mateix lloc, tot plegat fa realment fàstic! Per cert, una neteja de cara i intervenció del mateix pont, no aniria gens malament, ja que fa pena! Moltes gràcies per si es decideixen posar-hi solució! Resposta
A la llera del riu, un espai competència de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament hi fa treballs de manetniemnt periòdic, i també de neteja de deixalles, residus i altres. Malgrat això, l'incivisme i els cops de riu ens porten noves deixalles que anem retirant. No sabem si us refereiu a la vegetació. En aquest cas, heu de saber que el canyís que trobem al riu és d'un alt valor ecològic, perquè fa una funió filtradora i depuradora de l'aigua que hi circula a més de ser refugi de moltes espècies. Avui mateix un ciutadà ens ha fet arribar aquesta informació sobre el valor d'aquest canyís: 'Al pas del Mèder pel sucre ja fa anys que hi està creixent un preciós canyissar. Resulta ser d'un notable valor ecològic per la ciutat. S'hi ha observat espècies relativament poc comunes a Osona lligades fortament amb aquest hàbitat. Com a dada rellevant es podria destacar la presència regular en migració del Boscaler Comú (Locustella Luscinioides), una espècie de presència escassa a Osona però regular gràcies a aquest canyissar. També s'hi poden observar altres espècies d'ocells migrants com la Boscarla de Canyar, la Boscarla dels Joncs, el Balquer, la Cotxa Blava entre altre ocells residents també força interessants. Aquest darrer any hi ha criat dues parelles de Boscarla de Canyar (Acrocephalus Scirpaceus). També una molt bona dada! És l'únic lloc d'Osona on actualment s'hi reprodueix.Trobaria molt interessant poder donar a conèixer aquesta joia bruta i tan poc valorada que tenim la sort de tenir a Vic!'
13258 SANTA ANNA 2021/01/08 En aquesta claveguera del carrer Botànic Micó, cantonada Ramon Llull, hi estan abocant a més d'escombraries, un oli o similar ,  que està deixant tot cremat i negre com es veu a la foto i també les voreres. Hi ha algun veí incívic, que potser no sap on hem de desar les diferents deixalles. Agrairia, que els agents cívics, hi donessin una ullada i a veure  què  es pot fer.
13257 CAPUTXINS 2021/01/08 2021/01/19 A la carretera de Roda, en un espai destinat a aparcament de cotxes, hi ha un cotxe que fa de  vivenda  a un indigent. Si us plau, doneu-li un lloc digne per viure i netegeu el que es veu en aquesta imatge. Sembla una situació  il·legal,  tant per part de la persona que ho fa, com també per part de les institucions. Resposta
La situació d'aquesta persona la coneixem i s'hi està treballant, tant des de Salut mental com des de Serveis Socials. De totes maneres agraïm la seva observació i repassarem que tots els departaments compleixin amb les seves tasques.
13256 MON RURAL 2021/01/08 2021/01/12 El camí que passa per sota Mas Regàs està molt brut de deixalles. És un camí ral que travessa des del carrer de la Mare de Déu dels Munts cap al carrer Vicenç Foix. L'inici d'aquest camí, entrant pel carrer Mare de Déu dels Munts, fa llàstima la porqueria que hi ha acumulada. Ara que hem de passejar per aquests entorns, mireu de mantenir-ho net. Resposta
Agraïm que ens féu arribar aquesta incidència i ho farem arribar al servei de netejar perquè hi passin a recollir els papers i deixalles que hi ha escampades pel marge.
13255 REMEI 2021/01/08 2021/01/25 S'agrairia i convindria que al pas de vianants de  la N-152 , per passar dels Habitatges Montseny al camí de Matacà, s'hi afegís algun tipus de senyalització vertical o en calçada que especifiqui als vehicles cedir el pas als ciclistes (com ja hi ha en molts altres punts de la ciutat). En aquest lloc ja he tingut diverses discussions amb conductors que no veuen la necessitat de frenar el seu vehicle d'una  tona , per deixar passar una bicicleta. És un punt molt concorregut per ciclistes: per anar o tornar de Malla, també creua en aquest punt l'anella verda de la ciutat i t'hi condueix el carril bici dels Habitatges Montseny que t'aboca a la vorera de la Peugeot. Resposta
En aquest tram (des del final del carril bici a Rafael  Gay  de Montellà, fins a l'inici del camí de Matacà), no es disposa  d' infraestructura específica per a bicicletes, de forma que els ciclistes han de circular per la calçada (entrant a la rotonda per av. Montseny), o en cas que vulguin fer-ho per vorera, han d'anar baixats de la bicicleta (actuant com a vianants).
13254 CAPUTXINS 2021/01/08 A l'avinguda de Bernat  Calvó , des del Carrer Manel Galadies i fins a la Ctra. de Roda, no hi ha cap pas de vianants. En aquesta zona hi ha un parc, una llar d'infants i diversos comerços. Habitualment les persones que travessen l'avinguda ho fan pel mig de la calçada perquè anar a buscar el pas de vianants, per creuar, és una llarga volta. Podeu estudiar la possibilitat de senyalitzar un pas a meitat d'aquesta zona?
13253 GENERAL 2021/01/08 2021/01/11 Estem molt agraïts per l'esforç que va fer l'ajuntament de Vic, a l'hora de muntar el Campament Real,  malgrat això , algun dels caps pensants té fills o il·lusió pels Reis? És una vergonya, que un Ajuntament com Vic, fes aquell muntatge tan poc "màgic" i amb tan poc sentit, tenint en compte que organitza una de les cavalcades més maques i amb més gent de la comarca. És una festa pels nens, i ha estat un any difícil per tots, però poso en dubte que algú s'hagi trencat el cap a buscar una mica de màgia i il·lusió. És trist veure com ajuntaments més petits, i segurament amb menys pressupost, han fet uns campaments meravellosos plens de màgia. Al final tots els ajuntaments han tingut el mateix temps de reacció, però ja veig que no la mateixa creativitat. Esperant poder gaudir de la gran cavalcada que fa Vic l'any vinent. Resposta
El passat 19 de desembre, el Procicat va emetre comunicat on en el seu article 19 evitava que es portessin a terme cavalcades presencials. A partir d'aquest dia, i en  7  dies, es va parlar amb Ses Majestats els Reis d'Orient perquè poguessin muntar el seu campament, abans d'arribar a Vic el dia 5, perquè els nens i nenes de la ciutat de Vic i de la comarca, poguessin portar les seves cartes i veure'ls. També se'ls hi va demanar que hi poguessin ser. Ens van comentar que estarien molt contents de poder deixar les carrosses i fer el campament al recinte firal , però que Ses Majestats, arribarien a Vic, com han fet tots els anys, la nit màgica del 5 de gener, i que tots els nens i nenes, i adults els podrien veure per la televisió del Canal Taronja, El 9 TV i el canal d'internet de www.vic.cat, a partir de les 7 de la tarda, arribant a la casa de la ciutat als voltants de dos quarts de nou. El campament reial que comenteu, recollim la vostra queixa, però s'ha fet un gran treball en preparar-lo en  7  dies, amb tota la  il·lusió  i treball de la gent que ho ha treballat, i que per molta gent,  també ha estat  màgic, i que ha agradat molt als infants de Vic i també de la comarca, que hi han passat, amb prop de 6.000 persones. Ens sap greu no haver-vos satisfet i així ho comunicarem a Ses Majestats. D'altres pobles o ciutats que dieu, alguns els fan cada any i ja el tenien treballat i preparat de fa mesos. Com comenteu, esperem poder rebre de nou a Ses Majestats el 5 de gener de 2022, amb la seva habitual cavalcada, i de segur, amb coses noves.
13252 CENTRE HISTÒRIC 2021/01/07 2021/01/08 Com és possible que dissabte hi hagi mercat i les botigues el primer dissabte de rebaixes, no  puguem  obrir? És  molt  fort, quina poca vergonya. Resposta
Gràcies pel seu missatge en el qual ens transmet la seva preocupació perquè les botigues no poden obrir els propers caps de setmana i, en canvi, es permet el mercat setmanal. Estem d'acord amb vostè que les restriccions poden semblar incongruents, però després de fer la consulta a l'autoritat competent, el Procicat, ens comuniquen que la diferència és que les botigues es troben en espais tancats i, en canvi, les parades dels mercats no sedentaris es troben a l'aire lliure. Ens sap greu no tenir capacitat de maniobra per revertir la situació des de la nostra competència municipal, i esperem que ben aviat les dades sanitàries millorin i la situació torni a la normalitat per a tots els comerciants de la ciutat. Gràcies de nou pel comentari i no dubteu a posar-vos en contacte amb l'àrea de comerç de l'Ajuntament a comerc@vic.cat per a qualsevol altra informació o comentari que tingueu de comerç.
13251 CAPUTXINS 2021/01/07 2021/01/08 Caldria netejar la vorera entre els números 11 i 13 del C/ Canigó (està ple de cagarades d'ocells que s'hi posen als baixants de tubs d'aigua). Resposta
Passem avís al servei de neteja viària. No obstant amb les baixes temperatures d'aquests dies, potser no es pot fer un servei amb aigua a pressió de forma  immediata  per risc de generar una pista de gel a la vorera.
13250 SANTA ANNA 2021/01/06 Al solar del darrere de casa, fa temps que diferents joves hi accedeixen des de l'aparcament que l'Ajuntament va habilitar al Carrer Joan Maragall. Hi hem vist de tot. Des de tràfic de droga, joves drogats, actes sexuals... . Aquests  joves hi han portat sofàs i algun moble vell. Ens hem adreçat a l'Ajuntament, a la Guàrdia Urbana, per denunciar-ho i no hem tingut èxit. Ens sentim ignorats i menystinguts. Aquest migdia han incendiat un dels sofàs, provocant l'alarma de diferents veïns. Hem trucat a la Guàrdia Urbana, però no ens han contestat. N'estem molt cansats. Demanem que l'Ajuntament prengui cartes en l'assumpte.
13249 GENERAL 2021/01/05 2021/01/07 L'autobús urbà amb matrícula 4230GHH fa uns dies que porta una tapa a la part del darrere  mig  oberta. Quan el vehicle frena, es veu com la tapa es mou. Resposta
Hem passat la incidència que ens comentes a l'empresa Sagalés, per a la seva comprovació i control.
13248 GENERAL 2021/01/05 2021/01/07 Voldria felicitar a l'Ajuntament per la Cavalcada de Reis que ens han ofert per aquest any, amb aquest coi de pandèmia. Tot i que en el primer moment em va saber molt de greu que no se celebrés (perquè tenim nens petits) tot i que és totalment comprensible i no es podia fer d'altra manera, he trobat que ha sigut molt enginyosa, divertida i distreta, on els nens han estat ben pendents de l'arribada dels Reis per la TV. Gràcies. Resposta
Contents que  us hagi agradat. Ha estat un any complicat, amb molts canvis a última hora, i que s'ha hagut de treballar a contratemps i amb idees, per poder aconseguir que els Reis, d'una manera o altra, poguessin ser vistos pels infants. Esperem i desitgem que ses Majestat puguin tornar amb la seva cavalcada habitual el 5 de gener de 2022.
13247 GENERAL 2021/01/05 2021/01/07 Escric aquesta queixa en relació amb la cavalcada dels reis 2021. Els nens i nenes han passat un any molt complicat I una de les poques il·lusions que tenien s'ha vist afectada i substituïda per un campament reial molt poc encertat, un recorregut curt I sense ni tan sols amb la presència dels Reis al campament. Penso que s'hi ha posat molt poques ganes I entusiasme per intentar fer feliços els nens de la ciutat, que en realitat són els únics que han fet bondat en tot aquest temps. N'estic segura que els únics nens que els han vist, són els fills dels de l'ajuntament. Molt indignada. Resposta
El passat 19 de desembre, el Procicat va emetre comunicat on en el  seu article  19 evitava que es portessin a terme cavalcades presencials. A partir d'aquest dia, i en  7  dies, es va parlar amb Ses Majestats els Reis d'Orient  perquè   poguessin  muntar el seu campament, abans d'arribar a Vic el dia 5, perquè els nens i nenes de la ciutat de Vic i de la comarca, poguessin portar les seves cartes i veure'ls. També se'ls hi va demanar que  hi   poguessin  ser. Ens van comentar que estarien molt  contents  de poder deixar les carrosses i fer el campament al recinte firal (mai ens van dir que farien un  super campament  com dieu), però que Ses Majestats, arribarien a Vic, com han fet tots els anys, la nit màgica del 5 de gener, i que tots els nens i nenes, i adults els podrien veure per la  televisió  del Canal Taronja, El 9 TV i el canal d'internet de www.vic.cat, a partir de les 7 de la tarda, arribant a la casa de la ciutat als voltants de dos quarts de nou. El campament reial que comenteu, recollim la vostra queixa, però s'ha fet un gran treball en preparar-lo en  7  dies, on ha estat també màgic, i que ha agradat molt als infants de Vic i també de la comarca, que hi han passat, amb prop de 7.000 persones. Ens sap greu no haver-vos satisfet i així ho comunicarem a Ses  Majestats. Pel que fa a la referència dels únics nens que els deuen haver vist, com he comentat, tots els nens i nenes els han pogut veure per la televisió. 
13246 NORD 2021/01/05 Podríeu  mirar l'embut de carrer que es produeix a la plaça M il·lenari , carrer Pare Gallissà, per anar a la ronda Camprodon? Sempre es pot rectificar
13245 GENERAL 2021/01/04 2021/01/05 Voldria agrair que per fi s'hagi restablert l'horari el bus urbà cada mitja hora,  gràcies! Resposta
Gràcies. Sabem que ha estat un temps complicat, pel que fa al transport per vostè i per molta gent. Des de l'Ajuntament hem treballat per recuperar el servei al 100%, i malgrat que hem tardat massa mesos  en  aconseguir-ho, contents de per fi, tenir-ho restablert.
13244 ESTADI 2021/01/04 2021/01/07 Han trencat i ha caigut el mirall per veure la circulació que hi ha a la cruïlla entre el carrer Josep M.  Folch  i Torres i el carrer Sastre Camps. Caldria posar-n'hi un de nou amb urgència, ja que la visibilitat pels cotxes que surten del carrer Sastre Camps és molt petita, cosa que provoca un perill evident. A més, estaria bé trobar una solució a la nul·la visibilitat que hi ha en aquest punt, quan hi ha aparcats cotxes alts (4x4 o furgonetes). No sé, potser prohibir que hi aparquin cotxes alts, posar el mirall més alt ,... Resposta
El mirall ja ha estat  substituït .  Passem  el vostre suggeriment a l'àrea de mobilitat, pel seu estudi.
13243 GENERAL 2021/01/04 El  vídeo,  si cal us l'envio , però  crec que ja l'haureu vist, fa molta  gràcia  a la gent, per  desgràcia . Bona tarda, avui per les xarxes corre un  vídeo  d'una persona anant de ventre a la plaça de l'estació, jo el puc entendre i no riure com fa tothom, perquè tinc colitis i em varen treure el colon. Realment una ciutat com Vic no ha de tenir  WC'S  públics. És molt penós per la gent que tenim aquestes necessitats.
13242 GENERAL 2021/01/04 2021/01/05 Per fi s'ha restablert l'horari de bus urbà a la ciutat! Ja era hora! L'ajuntament deia que era culpa de  Sagalés  i  Sagalés  que era culpa de l'ajuntament. Mentrestant, quasi  10  mesos on la població més vulnerable (persones grans, famílies amb pocs recursos) tenia més dificultats per desplaçar-se. El bus l'agafa  sobretot  la gent gran que no té cotxe ni condueix.  Espero que no es torni a repetir una situació semblant. Resposta
Com ja hem dit moltes vegades, hem estat treballant des del juny, per aconseguir restablir el 100% del servei. És lliure de pensar de qui és la culpa, malgrat que l'important és que s'hagi restablert, però quin benefici en trauria l'Ajuntament que no funcionés el servei d'autobús? Com hem dit moltes vegades, és un servei que depèn de la Generalitat,  concessionat  a l'empresa  Sagalés .  Des de l'Ajuntament continuem treballant per aconseguir una millora, ja no en el tema del 100 % del servei, que és com ha de ser, sinó en què aquest servei sigui millor, bo i de qualitat.
13241 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/01/04 2021/01/08 Sóc el veí de Sentfores La Guixa: Pregunto, és molt difícil o potser fa mandra o descuit, no buidar setmanalment les papereres? Aquesta de la fotografia almenys fa un mes que no es buida, igual que algunes altres del poble, però no ens descuidem dels incívics, als que també hem de denunciar. Però,  per què  en el camí  peatonal  no hi tenim papereres com a mínim al final en cada sentit? Els caminants cívics fan servir les papereres per deixar-hi el que calgui, però és clar, algú diu, és que si hi posem papereres després les  haurem  de buidar, resposta molt inadequada oi? Bé, espero que algú en prengui nota, ja que de segur la resposta a aquesta queixa serà: Passarem la nota al departament corresponent. Espero que existeixi aquest departament corresponent. Resposta
Com bé diu, passem a avís a  Vialnetvic  perquè faci el buidatge i verifiquin perquè no s'han buidat. Pel que fa al caminet, a l'inici a Vic a la carretera de La Guixa, hi ha papereres i quan s'arriba a Sentfores-La Guixa, també en el recorregut d'entrada al poble (al C/  St.  Martí (imatge que ens ha enviat), al camí de Planes Bones i a la plaça de la Creu, com a mínim), per tant, ja es presta l'oportunitat de fer les coses bé. No considerem adequat, de moment, instal·lar-ne just quan s'acaba el camí de sorra, però es podria valorar si calgués.
13240 ESTADI 2020/12/31 2021/01/13 Escric aquest missatge per denunciar que al carrer Sant Jaume, davant de fustes Sant Jaume, hi ha algun veí que deixa que el seu gos faci les seves necessitats a la zona de sorra de davant dels contenidors  d'escombraries . Això fa que hagis de vigilar de no trepitjar els excrements del gos quan  vas a llençar  els corresponents residus, al contenidor corresponent. Normalment  anem a llençar  les escombraries al vespre i la mala il·luminació de la zona, fa que no vegis gaire bé on trepitges, portant algun dia la femta a casa. Estaria bé que l'Ajuntament de Vic fes un cens i control  de l'ADN  dels gossos de Vic, així podrien localitzar els ciutadans que tenen aquests comportaments incívics, millorant així tant la salubritat, com l'aspecte de la nostra ciutat i els camins de l'anella verda, que tanta salut aporten. Estic segur que molts ciutadans que tenen gossos se'n cuiden molt bé d'ells i recullen els seus excrements del carrer. La poca gent que no ho fa, estan creant un greuge a la resta i malestar. Resposta
Hem derivat la incidència als agents cívics que ho gestionaran. També es posaran en contacte amb vosaltres per poder tenir més informació d'aquest gos i, si s'escau, recollir alguna mostra d'ADN.
13239 NORD 2021/01/03 2021/01/25 Quan es tornarà a deixar la ronda  Camprodon  en dos carrils per sentit de la circulació? L'invent actual desconec si aporta  avantatges  en algun col·lectiu , però  empitjora i molt el desplaçament en vehicle per la ronda, doblant o triplicant el temps (que ja de per si abans era llarg), en un temps actualment  excessiu. Resposta
La reducció de carrils realitzada a la Ronda Camprodon ha permès realitzar una redistribució dels usos de la via, disposant d'una infraestructura  ciclable  de qualitat en calçada (amb elements protectors i una amplada de carril bici adequada) permetent recuperar als vianants l'amplada de tota la vorera, garantint l'accessibilitat, les distàncies i evitant així les interferències que prèviament es donaven entre bicicleta i vianant. A més, aquesta reducció de carrils potencia la pacificació de la  mateixa  Ronda, millorant la seguretat viària i alhora reduint les emissions, per tal de garantir uns entorns saludables i segurs, tant per als veïns, infants i usuaris dels diversos equipaments. A partir de les dades d'aforament recollides en els darrers mesos, s'està duent a terme un estudi per tal de valorar la progressió de l'adaptació a la nova configuració de la Ronda Camprodon i l'avinguda Bernat  Calbó . Alhora s'han estat recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient d'aquest eix viari.
13238 GENERAL 2021/01/03 2021/01/08 Sóc el veí de Sentfores La Guixa: Ens han entregat el nou calendari del servei de la deixalleria mòbil, però en la llista dels Barris i Poble, la seva situació no figura en tots, per exemple Barri Horta Vermella, Barri Sant Llàtzer i 4 Estacions, Pobla de Sentfores La Guixa, a quin lloc està col·locada la Deixalleria?, a quin carrer o plaça? Al paperet de mà, suposo que per tots els Barris i Poble sí que ho diu, però en el programa general no. També he de comentar que a la capçalera del calendari diu deixalleria mòbil a Vic, no hauria de dir deixalleria mòbil a Vic i també al poble de Sentfores La Guixa? Crec que ja és hora que tot el personal de l'Ajuntament entengui que aquí som un pobla, o és que no ens visiten mai perquè ho entenguin? Pot ser que la Sra.  regidora  responsable d'aquest poble els hi expliqui que no som un barri, sinó que som un poble amb tot el nom, Sentfores La Guixa. Resposta
Certament, com diu, en algunes de les ubicacions no hi surt l'emplaçament exacte o adreça, si bé en el plànol de la part posterior del calendari veurà que està indicat el punt on s'emplaça la deixalleria mòbil. No hi ha cap canvi d'emplaçament respecte anys anteriors, i  malgrat que  considerem que amb el plànol és més fàcil trobar l'emplaçament, entenem la vostra queixa. Pel que fa a l'encapçalament , el  servei de deixalleria mòbil es presta a Vic i tots els emplaçaments estan situats al terme municipal de Vic oferint servei a tots els ciutadans, visquin on visquin. El poble de Sentfores La Guixa, com sap, forma part de la ciutat de Vic, i per això hi surt.
13237 GENERAL 2021/01/02 2021/01/04 Els nens i nenes han viscut un any complicat per la situació que hem tingut. Per tot això, també s'ha vist afectada la cavalcada de reis. I em sembla una vergonya i un poc esforç per part vostra, que els nens de la ciutat de Vic siguin els únics de la comarca que no hagin pogut veure els Reis personalment. Són nens. Pensem una mica amb ells. Només a Manlleu, per posar un exemple, un campament molt més treballat i amb els Reis! Com ha de ser! Que és la màgia més gran de l'any! El que descriviu com un  súper campament  i amb els recursos que teniu,  deixa molt que desitjar . Una opinió compartida per moltíssima gent! Resposta
El passat 19 de desembre, el Procicat va emetre comunicat on en el  seu article  19 evitava que es portessin a terme cavalcades presencials. A partir d'aquest dia, i en  7  dies, es va parlar amb Ses Majestats els Reis d'Orient  perquè   poguessin  muntar el seu campament, abans d'arribar a Vic el dia 5, perquè els nens i nenes de la ciutat de Vic i de la comarca, poguessin portar les seves cartes i veure'ls. També se'ls hi va demanar que  hi   poguessin  ser. Ens van comentar que estarien molt  contents  de poder deixar les carrosses i fer el campament al recinte firal (mai ens van dir que farien un  super campament  com dieu), però que Ses Majestats, arribarien a Vic, com han fet tots els anys, la nit màgica del 5 de gener, i que els nens i nenes, i adults els podrien veure per la  televisió  del Canal Taronja, El 9 TV i el canal d'internet de www.vic.cat, a partir de les 7 de la tarda, arribant a la casa de la ciutat als voltants de dos quarts de nou. El campament reial que comenteu, recollim la vostra queixa, però s'ha fet un gran treball en preparar-lo en  7  dies, on ha estat també màgic, i que ha agradat molt als infants de Vic i també de la comarca, que hi han passat, amb prop de 6.000 persones. Ens sap greu no haver-vos satisfet i així ho comunicarem a Ses  Majestats .
13236 CARRER SANT PERE 2021/01/02 2021/01/11 Ja fa  3  anys que hi ha el parc de Can  Forcada  partit en dues parts,  per culpa d' un vial "provisional" que es fa servir per passar-hi vehicles de les obres d'un edifici de la rambla Hospital. Fa pocs dies , però , ha aparegut una bifurcació d'aquest vial i sembla que es vol deixar com a definitiu. M'agradaria saber si això es quedarà així (pel benefici de 2 entrades de veïns particulars) o recuperarem un parc com abans, pulmó verd del centre de la ciutat. Resposta
No es quedarà així. Són dos vials de dues obres que s'estan portant a terme a la Rambla Hospital. La primera, que ja comenteu, i la segona per les obres d'enderroc i reforma de l'edifici de la Rambla Hospital 16. Són vials de servei construïts per executar unes obres determinades per evitar malmetre el parc i que es restituiran quan finalitzin les obres.
13235 NORD 2021/01/01 2021/01/04 A l'entrada del  carrer  de Gurb al costat de l'església del Carme hi ha unes pilones. La del mig està treta, amb la qual cosa queda un forat fondo i  ple  d'aigua al mig de l'entrada del carrer. És perillós! Quan camines no ho veus i l'altre dia el meu fill hi va ficar el peu, se'l va torçar i va quedar amb tota la sabata molla perquè està  ple  d'aigua. O poseu la pilona al seu lloc o tapeu el forat, ja que  si no,  algú s'hi farà mal de debò. Resposta
La pilona ja ha estat posada de nou al seu lloc. Gràcies.
13234 EL SUCRE 2020/12/30 2020/12/31 Els veïns del C/ Perot Rocaguinarda, 23 ens trobem en una situació que ens indigna i esperem que l'àrea de neteja de l'ajuntament hi posi solució. Tenim el carrer amb uns grans arbres til·lers que deixen caure les fulles i ara també els seus fruits, i resulta que amb el vent d'aquests dies tenim tota l'entrada i davant de l'edifici ple de fulles acumulades. Van passar els senyors escombriaires per davant i els vam demanar que  ens   treguessin  les fulles. La resposta va ser que no ho podien fer perquè el metre de la vorera al nostre edifici és zona particular i ells no podien escombrar més enllà de la vorera. Nosaltres ens preguntem si les fulles dels arbres del carrer són de la nostra propietat o són responsabilitat de l'ajuntament. Estem parlant d'un o dos metres entre la vorera i l'edifici. Creiem que pagant els nostres impostos tenim dret a què es netegi la zona que les fulles dels arbres del carrer ens han cobert la zona de l'entrada. Us agrairíem aquesta actuació. Gràcies. Resposta
Hem informat de la incidència a Vialnet, per gestionar i vetllar perquè es mantingui la zona en bon estat de neteja.
13233 ESTADI 2020/12/30 2021/01/03 He formulat una queixa a l'APP de la Guàrdia Urbana per advertir que el bar  Pica Pica  incompleix els horaris d'obertura. Obre i atent al públic tot el matí, saltant-se les normes de  protecció, ja que  també hi ha consum al carrer i em diuen que els bars poden estar oberts per  emportar .  Em sap greu , però  la normativa només ho permet per a sopars "Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per  emportar  fins a les 22 h i el repartiment a domicili fins a les  23 h. ". Són normes per controlar una pandèmia i si les persones responsables que l'han de fer complir no ho fan, doncs és normal i molt greu que pugi el risc de contagis. També em consta que hi ha més bars. Espero que rectifiquin. Gràcies. Resposta
Els bars poden servir per  emportar .  Tanmateix , si veu algun incompliment, la convidem que quan vegi qualsevol establiment incomplint les normes, truqui a la Guàrdia Urbana (938850000) o via l'app, com ha fet. La Guàrdia Urbana va rebre la seva comunicació i ho va poder gestionar.
13232 NORD 2020/12/28 No sé si és competència de l'ajuntament o no, però l'andana de l'estació d'autobusos és molt fosca, no hi ha quasi llum, els pocs focus que hi han encesos no fan llum, i els altres tots apagats. Seria d'agrair que es posés l'enllumenat com cal, com tenen les altres ciutats. Gràcies.
13231 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/12/28 2020/12/31 Els veïns del carrer  Marinada  fa  4  dies que tenim els contenidors de deixalles plens, amb bosses  per terra  rebentades. Amb el vent que està fent es van escampant  totes les deixalles per tot el carrer i gairebé tot el barri. Demanem que s'augmenti la freqüència de recollida de residus d'aquests contenidors i la seva neteja,  el més aviat possible.  Gràcies Resposta
Segurament  aquests dies   es van   produir  desbordament de residus  a causa de  coincidir dies festius durant les festes  de Nadal . S'està fent seguiment d'aquestes àrees de contenidors de Sentfores La Guixa i continuarem per minimitzar el mal ús que es fa dels contenidors de la zona. També si disposeu de més informació per identificar possibles infractors que ens pugui ser útil, ens la podeu fer arribar a mediambient@vic.cat.
13230 NORD 2020/12/28 2020/12/30 El meu escrit seria una queixa que podria ser una denúncia. Resulta que tot passejant amb el meu marit i la meva filla de  4  anys en braços pel carrer portal de la rambla, mirant l'ambientació nadalenca de l'entorn, de cop i volta jo amb la meva filla amb braços vam caure de morros a terra, per haver posat el peu dins d'un forat d'arbre, sense arbre i amb uns 30/40 cm de fons. La meva filla es queixava d'un fort cop al nas i jo una mica de tot arreu (ma, turmell, peu...). Vaig trucar a la policia local, em van dir si necessitava una ambulància, per sort els hi vaig dir que no, i que feien anar-hi una patrulla per senyalitzar-ho, no em vaig poder esperar (eren les 8 del vespre). El més fort és que uns metres més endavant em trobava un altre forat amb les mateixes condicions. Una persona gran s'hi pot fer molt mal i una mala caiguda pot ser mortal. De seguida vaig pensar que el primer seria fer una  denúncia , però era tard, la meva filla volia sopar i no tenia ganes d'estar el dia 23 esperant la policia. Resposta
Gràcies per avisar-nos i lamentem la caiguda. Programem nova reparació dels forats que comenta i comprovarem què va passar amb l'anterior.
13229 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/12/28 2020/12/31 Sóc  el veí de Sentfores La Guixa. Contínuament els llocs dels contenidors estan plens de bosses per terra, i els contenidors quasi buits, de segur per alguns incívics, però també per la mala col·locació dels contenidors. Em vaig queixar a la bústia amb número de referència 12921, i ara hi torno. Els contenidors estan posats de mala manera, els pedals per apujar la tapa estan situats per sota del nivell de la vorera, si vols  apretar  amb el peu de segur que caus i et pots fer mal, o  si no  t'aguantes amb el contenidor, cosa poc saludable. És inútil de comentar i de queixar-te, ja que als Srs. Responsables no els interessa escoltar, ells a la seva, és igual que les coses no es facin correctament i no siguin pràctiques de fer servir, ells no són capaços de corregir les pifiades, i com aquesta, moltes d'altres, els és igual, tan sols hi tinguem uns contenidors, ells ja han complert, siguin o no pràctics i fàcil de fer servir, sense exposar-te a trencar-te el cap, i el més fàcil per molts, bossa a terra. Molt lamentable, però als responsables tant els hi fa. Resposta
Segurament  aquesta dies   es van   produir  desbordament de residus  a causa de  coincidir dies festius durant  el Nadal . Sobre les afectacions dels pedals  a nivell de  la vorera pels contenidors de m ultiproducte,  hem informat al servei de recollida d'aquesta incidència. Aquests dies fem seguiment de les àrees de contenidors de Sentfores La Guixa. Gràcies pels comentaris.
13228 HORTA VERMELLA 2020/12/28 2021/01/12 L'altre dia el meu fill petit que encara no camina (gateja), jugava a la sorrera d'un parc del barri de l'Horta Vermella, i va quedar ben brut de caca de gos. I no és la 1a vegada. Com que la sorrera estava plena de fulles, va ser impossible localitzar la caca. Crec que els parcs infantils haurien de tenir algun tipus de tanca per evitar que puguin entrar els gossos,  a part  de senyalitzar-ho amb un cartell. No estaria malament sancionar fort econòmicament incompliments d'aquest tipus. Resposta
Es fa el  cribatge  i reposició de la sorra de les sorreres 2 cops a l'any, a més dels manteniments periòdics d'aquestes zones quan es fa neteja viària. A la majoria de parcs hi ha cartells indicadors genèrics de les normes d'utilització d'aquests. Sap greu aquests actes incívics d'alguns. Ho hem informat als Agents Cívics per tal que en puguin fer el seguiment.
13227 GENERAL 2020/12/28 2020/12/31 Entenc que  és  una situació complicada, però amb ganes i imaginació, tal i.com havíeu dit en un començament, es pot fer la cavalcada de Reis. No hi veig el risc en el tipus de cavalcada que havíeu anunciat unes setmanes enrera. La proposta crec que és segura i imaginativa. També es podria haver fet per barris, just amb els tres reis, patges i poca cosa més. Estic decebuda perquè els meus fills, com molts d'altres, no tornaran a ser petits, i en canvi d'àpats amb la família en podem fer molts, de cavalcades il·lusionants no, i em fa la sensació que s'ha triat l'opció fàcil i més econòmica. Resposta
Entenem el que comentes i ens sap greu. L'Ajuntament de Vic, com bé dius, tenia preparada la  cavalcada  per tots els barris de la ciutat per evitar aglomeracions i ser més esponjosa i que ses majestats  poguessin  saludar als infants, però a causa de  la pandèmia, el Procicat en data 19 de desembre (Art.19) va prohibir les  cavalcades , per evitar més possibilitats de contagi. Només es podien fer campaments reials, a l'aire lliure i amb restriccions, cosa que va comportar a parlar amb ses Majestats i que instal·lessin el seu campament uns dies abans, cosa que s'ha fet fora el recinte firal del Sucre.  Ses Majestat arribaran  com sempre han fet la nit de 5 de gener, i es podran veure per les televisions  de El  9  Tv , Canal Taronja i el canal d'internet de www.vic.cat. També serà una nit màgica, diferent, però emotiva.
13226 EL SUCRE 2020/12/28 2020/12/31 Carrer Ramon de Terrades - Contenidors.  Agrairia que   valorin  afegir contenidors,  tant  de paper com de rebuig, atès que cada cop més queden plens, i tot i que n'hi ha a altres zones properes, molta gent opta per deixar-ho  a terra . Això en dies com aquests darrers que fa vent, fa que el carrer i el parc del davant faci realment llàstima i, a banda, sigui un paradís per les rates (a la nit). Resposta
La dotació de contenidors en aquesta àrea és alta, i en cas que un contenidor estigui ple, cal dirigir-se al més proper, en aquest cas al C/ Dr. Junyent o al C/ de les Flors. Segurament  aquesta dies   es van   produir  desbordament de residus  a causa de  coincidir festius. Posar més contenidors no sempre és possible, per afectacions als veïns/comerços, i buscar nous emplaçaments és complex. Farem seguiment d'aquestes àrees de contenidors.
13225 CAPUTXINS 2020/12/27 2020/12/29 El carrer Salvador Espriu, a l'alçada del número 32, fa molts dies que la bombeta del llum no funciona correctament, es va encenent i apagant freqüentment. Resposta
Avui ha estat reparat.
13224 LA CALLA 2020/12/27 2021/01/12 Volia  informar que el terra de la Plaça Josep Márquez està en molt mal estat, i salten les "rajoles". Per si podeu treballar en aquest tema. Resposta
Hem passat la incidència a l'àrea de manteniment, que ja ho ha programat per a la seva reparació.
13223 GENERAL 2020/12/27 2021/01/12 El  parc de la bassa dels  hermanos  està  super deixat , però  a més, és perillós. Les peces del terra s'aixequen, les fustes s'estellen, surten els  cargols , hi ha forats i sol està ple de porqueria,  burilles  de porros, llaunes... La porqueria ja entenc que és pels grups d'adolescents que en fan mal ús, però tota la resta hem d'esperar que es faci mal algú per arreglar-ho? Tinc més fotos , però  no deixa adjuntar-les. Hi ha previst arreglar-ho urgentment? Jo personalment o si algú de la meva família s'hi fa mal,  posaré  una denúncia a l'ajuntament perquè penso que l'estat  amb què  està, és indecent. El mateix pel parc del carrer  Morgades . Resposta
S'ha reposat la fusta que s' havia  o havien arrancat. Aquesta primavera/estiu està prevista una reforma important de tota aquesta àrea de joc.
13222 NORD 2020/12/27 2020/12/30 Podríeu  netejar això?, és la part de sota  del parc del cementiri.  Aquests  dies amb el vent s'ha arrossegat dels containers propers.  Moltes  gràcies. Resposta
Hem passat avís a l'empresa del servei de neteja viària en aquest punt. Gràcies per la informació.
13221 GENERAL 2020/12/26 2020/12/31 Jo voldria fer una queixa, sobre la cavalcada dels Reis. No trobo gens correcte que es deixi als nens sense  la il·lusió  de veure els Reis en directe. Jo pensava que seria tal com vàreu planejar al començament, que farien una cavalcada més llarga perquè tothom ho veiés del seu barri, però no, això no es pot fer, en canvi vas a molts supermercats i botigues grans que hi ha moltíssima gent i no hi ha ni un control, ni ningú diu res de res, i ara preparem unes eleccions que tothom podrà anar a votar sense que passi res. Penseu que per molts nens és l'últim any de la seva innocència i molts el primer i que mai més serà igual per ells. Demano una mica de consciència pels infants. Moltes gràcies. Resposta
Entenem el que comentes i ens sap greu. L'Ajuntament de Vic, com bé dius, tenia preparada la  cavalcada  per tots els barris de la ciutat per evitar aglomeracions i ser més esponjosa i que ses majestats  poguessin  saludar als infants, però a causa de  la pandèmia, el Procicat en data 19 de desembre (Art.19) va prohibir les  cavalcades , per evitar més possibilitats de contagi. Només es podien fer campaments reials, a l'aire lliure i amb restriccions, cosa que va comportar a parlar amb ses Majestats i que instal·lessin el seu campament uns dies abans, cosa que s'ha fet fora el recinte firal del Sucre.  Ses Majestat arribaran  com sempre han fet la nit de 5 de gener, i es podran veure per les televisions  de El  9  Tv , Canal Taronja i el canal d'internet de www.vic.cat. També serà una nit màgica, diferent, però emotiva. Vam intentar contactar amb vosaltres, sense éxit.
13220 ESTADI 2020/12/26 2020/12/28 M'agradaria saber a qui  he de  trucar per retirar unes bicicletes de  l'avinguda  Estadi 15, estan podrides i fan  pena (ja  que dieu que passen els agents cívics i no fan res ). Resposta
L'Ajuntament mensualment fan retirada de bicicletes abandonades, previ avís. Ens apuntem el que comentes, i ho gestionem. També ens posarem en contacte amb tu, per més informació.
13219 QUATRE ESTACIONS 2020/12/25 2020/12/31 Aquest és el barri on tot Calldetenes llença la seva brutícia, això és el carrer Primavera, no podem ni passar per la vorera. Fins quan hem d'aguantar aquesta situació? Resposta
És cert que es troben desbordaments de residus entorn d'aquests contenidors, i especialment durant les festes de Nadal. Durant  l'any  s'han fet controls a peu de contenidor i continuarem repetint els controls al barri de Sant Llàtzer i 4 estacions, per minimitzar el mal ús que es fa dels contenidors de la zona. També si disposeu de més informació per identificar possibles infractors que ens pugui ser útil, ens la podeu fer arribar a mediambient@vic.cat.
13218 SANTA ANNA 2020/12/25 2020/12/31 Aquesta setmana han podat arbres dels carrers de l'entorn, aquest de la foto cruïlla Josep M  Pallàs  amb Providència no l'han tocat, això que és un arbre que ocasiona perjudicis als veïns, amb la seva alçada i entre la llavor, flors i fulles, deixen les canaleres embossades. Caldria una acció dràstica pels perjudicis. Resposta
Gràcies per la informació. Es valorarà  a nivell tècnic  el cas concret d'aquest arbre i en cas que convingués la poda, ho comentaríem al servei de jardineria.
13217 LA CALLA 2020/12/25 2020/12/31 Amb motiu de les obres de la nova biblioteca, el carrer Andreu Febrer es troba tallat. Des del tancament, ningú no fa la neteja del carrer. Si passeu, veureu la quantitat de brutícia acumulada: mascaretes, embolcalls, escopits, tetrabrics, llaunes... És un carrer molt transitat, ja que hi han botigues d'alimentació obertes de dilluns a diumenge, i fins i tot avui dia de Nadal (també la peixateria!) Resposta
Hem passat avís a  Vialnet  per tenir en compte en la neteja viària d'aquest carrer.
13216 REMEI 2020/12/24 2020/12/31 Dia 24, passo pel carrer Raimon d'Abadal, a la vorera 5 o 6 joves sense mascareta o posada al coll. Carrer Virrei Aviles a cada cantó de les voreres gent amb la mascareta al coll o sota el nas, m'indigno, jo estaré totes les festes sense la meva família. Truco a la guàrdia Urbana perquè facin més vigilància, ja que no hi ha autoritat ni vigilància. Resposta, els hi falta personal, han tingut moltes trucades i no poden ser a tot arreu. Sra. alcaldessa, si falten professionals per vigilar més, la seva obligació és posar-n'hi. Els que complim, n'estem farts de fer sacrificis per res. Resposta
Lamentem no haver pogut atendre la seva demanda amb la rapidesa necessària, però a vegades s'acumulen els incidents i n'hem de prioritzar. Al barri del Remei s'estan fent controls d'ús de mascaretes i es continuaran fent per intentar garantir la seguretat necessària per evitar el  Covid19 .
13215 ESTADI 2020/12/24 S'hauria de tornar a controlar la velocitat dels vehicles que passen per l'avinguda de l'Estadi, des del semàfor de Lourdes i fins al de Sant Jaume, sembla una autèntica pista de carreres. També estaria bé fer controls al pas de camions de més de 12  t  per l'avinguda de l'Estadi (per exemple: 24/12/2020 a les 9:10 h, ha passat un camió, molt probablement amb càrrega superior a les 12  t  i matrícula 9630-JLT).
13214 LA CALLA 2020/12/24 2020/12/30 Pont per als vianants a les Adoberies Ja fa dies es van trencar 2 baranes de vidres i es varen posar unes balles de plàstic que fàcilment es poden apartar amb la mà. Avui al matí hi havia un altre vidre trencat (fa de barana) i cap protecció. Per aquest pont hi passa molta gent a peu i quan és fosc, està  mal  Il·luminat. Podríeu buscar una solució definitiva i segura a aquest tema? Resposta
Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment. Ho hem tornat a protegir. Els vidres ja estan encarregats, per la seva reparació. Guàrdia urbana ho controlarà.
13213 ESTADI 2020/12/24 2020/12/24 Els del bar Pirineu es prenen això del tancament horari  de broma . Resposta
Hem passat el vostre avís a guàrdia urbana, per a la seva gestió.
13212 GENERAL 2020/12/23 2020/12/31 Per què  no treuen d'una vegada per totes, tots els contenidors soterrats (i són molts), que ja ni serveixen ni funcionen per a res? Una idea seria posar-hi jardineres, no? Encara recordo la idea de l ' Ajuntament, per arbrar tota la rambla del Passeig. Mai més  se   n ' ha parlat d'aquest tema! Resposta
Els contenidors soterrats tindran una renovació d'equips en profunditat, ja que alguns estan molt envellits i avariats. Mentre no es pugui realitzar, a la  Rambla  del Passeig hi ha d'haver els contenidors en superfície en el punt on estan situats, per permetre continuar donant servei als ciutadans.
13211 REMEI 2020/12/23 2021/01/19 Truco a la guàrdia urbana per advertir que hi ha un bar al Remei que incompleix sistemàticament els horaris d'obertura. Obre al matí i ja no torna a tancar fins al vespre. Truco a la guàrdia urbana a 2/4 de 5 de la tarda per comentar-los el fet i, la meva sorpresa, és que em diuen que els bars poden estar oberts per coses per  emportar ..... No senyors, no. >Hi ha uns horaris que no poden estar oberts.... Així quin sentit té els horaris que han publicat al  DOCG ?, de 7,30 a 9, 30 de 13, a 15,30 i de 19 a 22? Hi ha algú que sàpiga què està fent? Hi ha molta gent fent un esforç i hi ha gent que sembla no importar-li. Fareu alguna cosa o com que és al Remei, ho tolerareu? Resposta
D' acord amb la darrera Resolució del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, l' hostaleria  pot lliurar menjar per  emportar  entre les 6 i les 22 hores, i prolongar fins a les 23 h, si és l'establiment qui ho porta al domicili.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...