Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Amb 329 contenidors per la matèria orgànica es recullen més de 2,4 milions de Kg/any

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
11166 2019/07/08 De debò pensen que amb un sol cartell itinerant (en tot l'Eixample  Morató  només n'he vist un que es va canviant de lloc), de la mida d'un  DinA2  (que gairebé no veu ningú) col·locat a un pal i bastant més amunt de l'altura dels ulls, n'hi ha prou per conscienciar a la gent i fer-los entendre que no poden deixar que el seu gos es pixi a les portes, façanes dels habitatges? Perdoneu, però crec que la mesura és de les més penoses que he vist mai. No hi podrien destinar més pressupost amb aquestes accions de conscienciació i col·locar més cartells, més grans i més visibles? Continuo havent de netejar cada dia els pixats dels gossos que no són meus. Tampoc he vist encara, ningú que surti a passejar el seu gos amb l'ampolleta per netejar els pixats. Llastimós,  penós !
11165 2019/07/08 2019/07/15 Tenia una pregunta: Tots els carrers que s'han asfaltat  a correcuita , penseu  també  asfaltar els llocs d'aparcament i fer-ho ben fet o es quedarà així, un tros ben arreglat i l'altre no? Resposta
S'han prioritzat les calçades on hi ha el transit rodat per fer el màxim possible.
11164 2019/07/07 2019/07/15 Tinguem cura del català! He vist per Vic un bon nombre de rètols on  hi  diu: "Vaig amb Bici". La forma correcta hauria de ser "Vaig amb Bici". "Vaig en bici" vol dir que porto una bici carregada a l'espatlla. Crec que els cartells o notificacions provinents de l'Ajuntament, s'haurien d'escriure amb correcció. Espero veure corregits els esmentats rètols  el més aviat possible . Moltes gràcies. Resposta
Qualsevol text que surt de l'ajuntament en forma de campanya o publicació ha passat abans pel servei de correcció lingüística del Consorci. El personal tècnic d'aquest ens públic va considerar que el text de la campanya s'adequava a la normativa i per això vam tirar endavant la campanya Jo Vaig amb Bici. En tot cas, consultarem si hi ha matisos lingüístics en l'ús d'una o altra preposició per tenir-ho present en el futur, si és el cas.
11163 2019/07/07 A  41°  i condemnada a viure entre garrins: A part d'altres greus problemes denunciats a l'Ajuntament de Vic, dels quals espero resposta, jutgeu vosaltres mateixos si es pot viure amb un WC de coloms al primer pis i sabates i brosses  pudents  al tercer, des de la meva desesperació, demano que algú hi faci quelcom, visc al segon pis i amb la calor el problema de falta  d'higiene   és  insuportable.
11162 2019/07/07 2019/07/15   Cada dia igual!!!! Raval cortines , cotxes  mal aparcats!!! Resposta
 Ho comuniquem a guardia urbana, per millorar la situació.
11161 2019/07/07 Sr . Regidor  de serveis: Els contenidors de la Rotonda de la  plaça  de la Creu estan sempre plens a vessar i moltes deixalles a terra, a més a la vorera  de la rotonda no hi ha prou espai  pels  contenidors i per accedir-hi el terra no  és  pla, les tapes  són  de cara al camp, i ple de restes a terra i la gent tothom es queixa amb raó. Aplaneu una mica la cuneta i els  accessos , feu espai per més contenidors i manteniu-ho net i ben delimitat com feu al centre de Vic. Això no  és  car.  És  voler-ho fer i prou. La imatge que  es dóna   és  molt visible i ens fa vergonya que el poble doni aquesta imatge de  deixadesa  als visitants i  veïns .  Gràcies  per l'atenció.
11160 2019/07/06 Des de fa mesos (i no és una exageració) les escombraries d'aquests contenidors del Prat d'en Galliners s'acumulen sense que ningú passi a recollir-la.
11159 2019/07/06 2019/07/15 Potser ja n'esteu al cas però hi ha un arbre caigut al camí vora el  Gurri . Us adjunto un mapa. Agafant el camí just després del magatzem de la brigada i direcció al pont  metàl·lic  del  Canterell  pel costat  esquerre . L'arbre caigut talla el pas gairebé totalment, hi ha un pas entre branques. Resposta
 Gràcies per l'avís. Ja ha estat retirat.
11158 2019/07/06 Bon dia. Ahir amb la família vam passar per davant del claustre de la Catedral. Feia  molts dies  que no  hi   passàvem  i ens va estranyar molt el mal estat de conservació en què es troba el jardí interior. És una llàstima que un espai  tan  visible per la ciutat de Vic i amb  tant  valor històric i de gran bellesa estigui tan descuidat i més quan va formar part inicialment d'un projecte amb benefici social i d'ocupació social com és paisatges amb ànima. Com a ciutadans que estimem la nostra ciutat  ens agradaria  molt que es pogués planificar alguna iniciativa de conservació d' aquests jardins  des de l'ajuntament per millorar l'espai. Moltes gràcies.
11157 2019/07/06 Sóc  veïna del carrer de  l' Escola. Parlant amb diferents persones de la meva família ens adonem que per arribar amb cotxe al garatge que el tenim també al carrer de l'Escola hem de fer molta volta, ja que només podem entrar pel carrer Dues Soles. Això comporta més estona circulant amb cotxe per la ciutat i per tant més contaminació. Abans  podíem  entrar pels Dolors i també per la plaça de la Catedral.  Demanaríem  que  es   traguessin  les torratxes  col·locades  a la  plaça  de la Catedral i es deixés entrar/sortir als veïns en cotxe per la  plaça  de la Catedral.
11156 2019/07/04 2019/07/15 Benvolguts , Sóc  veïna de la plaça del Pes, número 2. Davant la porta de l'entrada (espai públic) hi ha una tapa de clavegueram totalment malmesa que en qualsevol moment es pot ensorrar. És un perill. Agrairem que us pugui canviar per una de nova. Resposta
 Ja es va retirar i està en procés de reparació. Aquesta setmana quedarà arreglat. Gràcies per l'avís
11155 2019/07/04 2019/07/15 Bona tarda, de la comunitat de Sant Just  núm . 9 s'han trobat un contenidor d' escombraries  dels nous ben bé al pas d ' accés cap a la comunitat i també el pas de  vianants , cosa que normalment estan  instal·lats  al cantó del darrere del call nou. Resposta
Estan moguts pel correfoc del dia 5 (Festa Major)  i evitar riscos. Dissabte 6 tornen al seu lloc  
11154 2019/07/03 Respecte  0 per la gent treballadora de la Nova Ribera, veïns de l'Atlàntida... Ja la setmana passada vam patir ( patir, no gaudir) concerts fins a altes hores de la matinada. Gent que s'aixeca a quarts de 5 per anar a treballar no pot dormir perquè clar, és nit de concert. Prioritat que no compartim, festa, soroll i borratxeres abans que descans. No tothom està de vacances. No teniu  més  espais on no patim els vostres interessos econòmics? Teniu un gran espai al polígon davant del  Vikku 's per exemple....i tots contents. Els que volen festa  tindran  festa, i els que han de continuar amb la seva vida de treballadors  ho   podran  fer.. .però  descansats!!! Resposta
Respecte  zero per la gent treballadora de la Nova Ribera, veïns de l'Atlàntida... Ja la setmana passada vam  patir (patir , no gaudir) concerts fins a altes hores de la matinada. Gent que s'aixeca a quarts de 5 per anar a treballar no pot dormir perquè clar, és nit de concert. Prioritat que no compartim, festa, soroll i borratxeres abans que descans. No tothom està de vacances. No teniu més espais on no patim els vostres interessos econòmics? Teniu un gran espai al polígon davant del  Vikku 's per exemple....i tots contents. Els que volen festa tindran festa, i els que han de continuar amb la seva vida de treballadors ho podran fer.. .però  descansats!!!
11153 2019/07/03 A la font d'en Bruguer  ( també coneguda com a  " Font del  Canterell "  hi ha unes taules i bancs. El manteniment que hi fa l'Ajuntament és mínim. El més preocupant, però, és la quantitat de deixalles que s'hi troben sovint: restes de dinars i berenars (ampolles , llaunes , garrafes,  embolcalls  i altres deixalles, a vegades en bosses d'escombraries que s'acumulen als racons). Ara que sembla que s'actuarà sobre la via verda, creiem que s'hi hauria de posar algun contenidor o paperera, amb el respectiu servei de neteja i recollida, que fins ara anem fent amb paciència els veïns de la zona. Mentrestant, com a mínim, estaria bé que hi hagués algun cartell que avisés de la responsabilitat de mantenir net l'espai. Esperem que així sigui. En nom dels veïns, 
11152 2019/07/03 Sóc veí del carrer Canigó número 49. A la sortida del pàrquing del nostre bloc es va suprimir amb un zebrat blanc part d'estacionament per tal de tenir més visibilitat a l'hora de sortir del pàrquing. Doncs bé, ningú  respecte  aquest zebrat i sempre hi tenim algun vehicle aparcat. Dia i nit. Si us plau, agrairíem una mica més de vigilància i sanció  per tal que  la gent respecti això. Cada setmana estic  a punt  de veure com dos cotxes estan  a punt  de topar per la manca de visió.
11151 2019/07/03 Hola, com a veí de Vic, visc a la rambla del  Meder  i  us faig saber que la font del carrer Alguer a prop de l'espai de lleure de gossos, fa molt temps que no funciona i hem de carregar aigua pels gossos.  Hi  ha molts veïns que la utilitzen i a més amb la calor que fa, fa molta falta que funcioni. Agrairia  que es pugui arreglar com més aviat millor. Gràcies.
11150 2019/07/03 Avui ens han perseguit, literalment, 3 agents cívics. Feien corregudes per atrapar als que passejàvem amb gos, ni fer bé les coses era suficient, necessitaven (per enèsima vegada) explicar-nos la nova normativa... Era una situació dantesca. No discuteixo que han de fer la seva feina, però no són maneres. Al barri hi ha moltes problemàtiques greus, com: soroll nocturn, zones verdes sense manteniment, voreres aixecades, passos de vianants que són una trampa mortal, gent que defeca i orina als carrers, olors de  Proquímia , rates, passatges sense asfaltar, pisos de prostitutes, manca total de comerç de primera necessitat... i sí, també algunes persones incíviques que no recullen les caques dels gossos o es despreocupen del seu comportament. Aquests últims són a qui heu de perseguir (literalment). I també, començar a treballar els altres problemes del barri, que ens afecten a tots. Assetjar així als qui intentem fer-ho bé i no oferir espais apropiats, és incoherent. També som veïns i n'estem farts.
11149 2019/07/02 Bona tarda.  Visc al C/Guilleries, davant l'església de la Divina Pastora. Des de fa uns dies que sonen les campanes cada mitja hora i molesten molt. No puc fer migdiada i estic  contínuament  sentint que passen 30 minuts. No cal tant! Podeu fer-hi alguna cosa si us plau? Els diumenges comencen a sonar a les  8:50  per la missa i sona 60 cops! Al cap de 10 minuts per les 9:00 i ara a les  9:30 . Ho trobo exagerat tenint en compte que també se senten les campanades de la Catedral i crec que les de la Pietat. Entre poc i massa. Agrairia que s'hi trobés solució. Des que hi ha aquest capellà que sonen. Abans no sonaven mai, però ell hi va fer posar una caixa que fa la funció de campana. A casa vull  tranquil·litat  i despreocupar-me de l'hora que és.
11148 2019/07/02 Hola, per a tots els serveis de  Google  hi ha el nom de  Vich  i no de Vic. Crec que seria bo que  es   poguessin  fer els tràmits per canviar-lo i que surti escrit correctament. Gràcies
11147 2019/07/02 2019/07/12 Només volia demanar, si la Bustia ciutadana està en funcionament o no  . Ho  dic perquè des del dia 14 de Juny no surt res . ¿ que pot ser? Resposta
Hem tingut canvis interns a la Bústia, i hem estat quasi tres setmanes, sense tenir-la activa en publicació de preguntes i respostes, malgrat que hem treballat internament els suggeriments. Ara ja la tenim activa de nou, i posant-la al dia. 
11146 2019/07/01 Visc a l'avinguda Pius XII, 3. L'altre dia vaig veure que sortien dues rates de les clavegueres que hi ha davant del  número  7/9, com també de la finca  núm.  8 on  hi ha  els contenidors.  Sol·licito  que si poden fer una campanya del cas, en seria la solució per erradicar-ho.
11145 2019/07/01 Els escric del carrer Dr. Candi  Bayés  per denunciar la brutícia i falta d'higiene que hi ha per tot el barri del Remei. Els voltants dels contenidors  estan  sempre plens de deixalles i mobles trencats, les voreres plenes d'escopits, xiclets enganxats a terra, restes de vòmits, ..... per no parlar  dels pipís  i caques de gossos. Tot això comporta que les gavines i les rates hagin trobat, en aquest barri, un lloc ideal per viure. Els hi adjunto una foto com a petit exemple del que és un dia qualsevol al Remei.
11144 2019/07/01 Manteniment parc Horta de la Sínia: caldria fer un manteniment dels parterres del parc de l'Horta de la Sínia, si us plau. Des que algú es va dedicar a arrancar els regs automàtics, allà on hi havia gespa, ara hi ha matolls ben secs i amb aspecte de deixat. Entenc que amb la gent incívica que es mou per allà, l'opció de posar-hi gespa una altra vegada no serà la més idònia, ja que tornaran a treure el sistema de regadiu, però s'hi podria fer alguna cosa? Hi ha tots els murs de ciment on abans hi havia verd, que ara fan molta llàstima. No sé quina solució es podria adoptar, però almenys, que no sembli un camp de patates. Gràcies per la vostra col·laboració.
11143 2019/07/01 Aquest matí al carrer Sant Fidel nun. 5 Tot ple de vomitades brut. Fa molt fàstic. No sé com  s'ha de solucionar aquest problema, però ara mateix és molt greu. Estic fart de netejar pixarades i recollir  defecacions  de gos. Per això demano un servei de neteja aquest  matí  sens falta, ja que la gent ho trepitja i embruten la botiga amb la corresponent pudor que fa tot plegat. Aprofitant el missatge, també un diré que aquest carrer és un aparcament de motos. Tothom deixa la moto a qualsevol lloc.  Demanem solucions ja.
11142 2019/07/01 Crec que ja és hora  que  l'ajuntament prengui mesures (posar  càmera  i multar) en el carrer Primavera. No  es  pot ni passar per la vorera i se'ns menjaran les rates. Per no parlar del tema  okupes . Portem ja en un any 4 denúncies i unes 30 trucades als mossos per baralles, sorolls, maltractament animal, destrosses i sobretot un greu risc d'incendi per les punxades de llum als pisos  okupats .
11141 2019/06/30 Respecte a   l'onada  de calor... Com a soci de  CPVic  sóc partidari de deixar entrar aquests  col·lectius , no a tothom... I cal sempre que es pagui quelcom, encara que sigui  simbòlic . Tinc dubtes que  sanitàriament  les piscines del  CPV  compleixin amb la normativa. Espero que es faci seguiment abans, durant i després. Ajudarà  l'ajuntament ?
11140 2019/06/29 2019/07/12 A veure... Tothom pot aparcar davant de gual de l'església de Lourdes? O només les amistats del capellà?, perquè als altres els multen!!!! Quina vergonya!!! Resposta
 No es pot aparcar davant d'un gual. Ho passem a guardia urbana.
11139 2019/06/30 2019/07/12 Sóc veí de Sentfores La Guixa. La Sra. Erra ens ha fet arribar , els  currículums i també les dades de comunicació de cada un dels regidors del nou Consistori de l'Ajuntament. He enviat correus al Sr. Albert Castells i no em respon ¿ Per què ? No em sembla gens correcte. Podria ser que encara no estigués al corrent de la  situació?  Jo crec que la millor manera  és  consultar al poble. Bé, esperarem la seva resposta , i  si no,  tornarem a insistir , per  aquest mitjà  o per qualsevol altre.  Que tingui un bon dia Resposta
El regidor Sr. Albert Castells tenia l'e-mail, però encara no el tenia actiu. A partir del seu escrit, vàrem poder contactar amb vostè. 
11138 2019/06/30 2019/07/12 Sóc Veí de Sentfores La Guixa , fa  uns dies després de molt demanar, varen venir a posar un Banc dels que diuen romàntic en el parterre que tenim al final del carrer de Sant Martí, "molt  agrait" , però hauria sigut molt difícil deixar el terra correctament aplanat, net i decent? Doncs no, feina mal feta, amb presses, amb males ganes, i ja està, perquè sempre igual? Tan difícil és deixar les feines ben acabades? Una llàstima que tinguem personal amb poca professionalitat , i  amb molt poques ganes de treballar correctament Que tinguin un bon  dia Resposta
 Hem passat la seva queixa a l'àrea de manteniment, i vindrem a fer un repàs per millorar-ho. Gràcies pel seu avís.
11137 2019/06/30 Hola, sóc un veí del barri de Sant  Llàtzer  i volia posar en coneixement que el nou enllumenat del parc de Sant  Llàtzer  no funciona. Crec que va funcionar una setmana, però ara fa un temps que no funciona. És una  llàstima, ja que  era un enllumenat molt demandat pel barri i feia molt temps que es volia i ara que s' ha  fet resulta que no funciona. Esperem que es pugui solucionar  com més aviat millor . Moltes gràcies.
11136 2019/06/29 Ahir dia 28-06-2019 es va donar l'inici de la festa major amb la festa dels joves al carrer prat d'en Galliners. És indignant la música tan exageradament alta i fins  gairebé  les 4 de la matinada!! No és normal que no es tingui en compte el descans dels veïns , de ls  bebès , de ls avis , de  les persones malaltes!!! És indignant que no es pugui descansar per aquests concerts fins a les tantes de la matinada. Hi ha  professionals que treballem els caps de setmana desenvolupant tasques importants i no podem anar a treballar sense dormir , per  un concert!  S' entén   que  es faci soroll  fins a  les  00.00 h  o la  01 h . . però   fins a  les 04.00- 05.00 h ! I dir que cada any  és  pitjor!!!
11135 2019/06/29 Faig referència al carril bici del Carrer Sant Jaume. Aquest Carrer és de sentit únic de circulació, però les bicicletes no ho tenen clar, crec que no està ben senyalitzat. Això pot comportar algun greu accident, principalment a la cruïlla de l'Avinguda Pius XII. Com a conductor de vehicle venint de la plaça de l' Amusic , no comptes que et poden sortir bicicletes pel sentit contrari del carrer Sant Jaume (no té visibilitat) Ho dic per experiència i donat que en més d'una ocasió he tingut  algun  espant .
11134 2019/06/29 Bon dia,  Tinc  joguets  de segona  mà  en bon estat. Hi ha alguna organització on els pugui donar?  Gràcies Resposta
Et pots posar en contacte amb Joguines sense fronteres. El seu correu electrònic és: joguinessensefronteres@hotmail.com i els telèfons de contacte: 618 097 669 i 630 432 529. Tenen delegació a Vic.
11133 2019/06/29 Tornem a vendre droga al barri de l'estadi?  Déu ni do del control que en feu!
11132 2019/06/29 Llegint la resposta que  donen  a la ref. 11086, de 12/06/19 en què es diu: "Donem les instruccions escaients als responsables de l'obra perquè procedeixin a senyalitzar de manera correcta la prioritat a aquest accés" i veient la nova senyalització, em fa pensar que: O no s'han donat les instruccions escaients, o els responsables de l'obra no han entès les instruccions o no n'han fet gaire cas ... El cas és que els senyals tenen una posició molt concreta i que ells no han respectat. Adjunto imatge d'un llibre que potser els serà d'utilitat. Només cal que es fixin en els colors i les direccions de cada una de les fletxes dels senyals. Espero que l'obra estigui  més  ben feta que la senyalització.
11131 2019/06/28 Des de novembre que tenim les obres al carrer Verdaguer. Indignant, és un carrer comercial. Començar les obres en plena campanya de Nadal ja va ser espectacular, i més quan des de l'ajuntament ens diuen que això és el que hi ha. Ara estem amb plena calor i no passeu ni a mullar el carrer cada 2 hores, que seria el correcte. 8 mesos d'obres i encara no s han acabat. Quina resposta ens doneu? És vergonyós
11130 2019/06/28 La nostra filla va a l'escola de ball que hi ha al final del carrer del camp, i la pregunta  és : d'on surt la insuportable pudor de marihuana que fa  a tota hora  aquest carrer?? Potser a la facultat de medicina tenen una plantació per fer recerca? On podem adreçar-nos els pares perquè la salut dels nostres fills no perilli ?
11129 2019/06/28 Hola.  Seria possible que els  adornaments  de la festa major no fossin de plàstic?  Podríem  ser més sostenibles. Així com la propaganda electoral.  A nosaltres ens cobren les bosses i reciclem, penso que l'Ajuntament hauria de donar exemple.
11128 2019/06/28 Com ho he de fer per reclamar els 7,00 € que hem pagat per anul·lar una multa de zona blava. Crec que hi ha 1,5 hores per anul·lar la multa. Nosaltres vàrem anul·lar la multa a la màquina expenedora de tiquets, però fora de temps. Crec que és just que ens tornin els 7,00 € que hem pagat i que no ha servit per res, perquè ens ha arribat la multa igualment sense l ´ abonament dels 7,00 €.  Crec que tenim dret a reclamar-ho.  Com ho hem de fer?  Gràcies.
11127 2019/06/27 Benvolguts, El mes de juliol del 2018 després de sol·licitar el desbrossament de la vegetació que hi havia a la paret del davant del Núm. 2 del Castell d'en Planes,  al  venir a fer l'actuació, van tallar el cable de connexió elèctrica entre les dues  faroles  que hi ha. Es va resoldre de manera provisional i van dir que seria per dos dies. El mes d'agost de 2018 arran d'un altre problema en el carrer Forat Micó i aprofitant la presència del regidor es va tornar a comentar i la resposta va ser que en un parell de dies estaria resolt. Avui 27 de juny de 2019 seguim amb el cable penjant i aprofito per comentar que no hi ha manteniment del desbrossament de la vegetació i la  farola  torna a estar coberta. El centre de la ciutat fa molt de goig però aquest barri del Castell d'en Planes ens sentim ignorats. També formem part de la ciutat encara que no siguem visibles als ulls dels visitants. Adjunto fotografia. Moltes gràcies
11126 2019/07/27 Benvolguts, El bosc del Castell d'en Planes (la part que queda davant del carrer Castell d'en Planes) està amb unes condicions deplorables, sense netejar i amb el perill que hi ha d'incendi. Amb data 7 de juliol de 2017 vaig escriure un altre comunicat (ref. 8765) on es reclamava l'actuació en aquest mateix bosc, ja que els bombers van haver d'intervenir dues vegades. La resposta va ser que es passava al departament de disciplina urbanística per comunicar-ho al propietari. Posteriorment es va fer una neteja a la pujada cap al castell (després de la reixa d'aigües Vic) però la resta va quedar sense fer-hi cap actuació. La distància que separa el bosc dels nostres habitatges és just de l'asfalt del carrer. Agrairem actuació abans que no hàgim de lamentar mals majors. Moltes gràcies.
11125 2019/06/27 Bon dia. Avui el carrer Raimon D'Abadal, davant d'hisenda, els  contenidors  de les  escombraries  fan molta  pudor ,  i em temo que amb les  previsions  de temperatures altes cada cop  serà  pitjor. Si us plau, feu-hi alguna cosa de manera urgent.
11124 2019/06/27 2019/07/11 Les gavines. Què n'hem de fer? A les nits és impossible dormir amb les finestres obertes. És sortir el sol i que comenci el concert. Al capvespre també tenim la segona entrega del concert. Sembla que visquem a la selva. No sé si s'hi troba més gent, però aquest any és realment horrorós.  Què hi podem fer? Resposta
Cada any portem a terme a la ciutat de Vic una campanya de control de població de gavians, que s'inicia quan comença l'època de cria d'aquestes aus (aproximadament entre març i abril) i s'allarga fins que ja han nascut els polls (entre maig i juny). És durant aquesta època que podem realitzar accions de prevenció. Tenint en compte l'època que estem, ja no som a temps de poder fer cap acció de control. És per això que agrairem que quan comenci l'època de cria de l'any que ve, aproximadament a finals de març, si detecteu que comença a haver-hi activitat o localitzeu un niu, aviseu al Servei Municipal de Salut de l'Ajuntament de Vic i valorarem la millor manera de gestionar la problemàtica.
11123 2019/06/26 Aquests dies de tanta calor ens adonem encara més de la mancança que hi ha a Vic d'una piscina municipal. La demografia que  abasta  els barris de Vic sud és massa per la quantitat de gent que hi ha a les instal·lacions municipals del Vic- ETB . Lluny d'estar preparada com a piscina municipal, hi ha massa gent per l'espai que té... fins al  dia que hi hagi un accident greu! Penseu fer-hi alguna cosa? Cada any  és  igual i va a més! Convido a la regidora del barri que hi vingui a donar un cop d'ull...
11122 2019/06/26 2019/07/10 Bon  dia , a principis del mes de Maig els hi vaig  demanar , a  qui  correspon la reparació del carrer o carretera, que va  des de  la  Poncella  ( Bar i Restaurant)  cantonada Passeig  Generalitat, fins a la Rbla.  Terradelles . Em van dir que era cosa de l'Ajuntament i que  les obres  començarien  el mateix mes de Maig, cosa que no ha passat. Han passat dos mesos I tot  està  igual.  Si us plau  em sembla que  val la pena la seva  reparació . Aquest tros  està  fet un nyap. Gràcies. Resposta
 La reparació i asfaltat d'aquest carrer, es faran del 15 al 19 de juliol., 
11121 2019/06/22 Sóc veïna de Vic des de fa uns set anys. M ’ estranya que no hi hagi un manteniment correcte del riu  Gurri . És una de les coses més boniques de la natura de la ciutat de Vic. Aquesta manca de manteniment adient fa que hi hagi força insectes, etc. Solament he observat que es passa a tallar la gespa de les vores, però a l ’ interior del riu hi ha tanta herba que en certs llocs no es veu l ’ aigua. Si es tingués tot el riu net d ’ herbes, seria encantador. Si no hi ha pressupost suficient, crec que caldria plantejar-se demanar ajuts a la Generalitat. Des del meu punt de vista, guanyaria molt la ciutat.
11120 2019/06/22 2019/07/10   A on m'hauria d'adreçar per fer-me parella de fet? Resposta
  T'hauries d'adreçar en un notari.
11119 2019/06/22 Sóc veí de Sentfores La Guixa. El passat divendres 21/6/2019 , varen venir a fer un tros de paviment en els terres de l'allotjament, dels contenidors que tenim al final del carrer de la Marinada, que van deixar en un acabat bast, mal deixat, desastrós, ¿no podien fer-hi un remolinat més fi que permetés millor la mateixa, i que la porqueria no s'hi agafés? I no podien també netejar l'entorn que està ple de brutícia i d'herba seca arrancada? Doncs no!, "acabem que ja està i ja està bé". Perquè tenim personatges en el sector de manteniment de l'Ajuntament de Vic que són tan barroers?, lamentable. Espero que el Sr. Albert Castells, posi solucions a aquestes mancances Com també comprovi el perquè el camí de vianants, mal fet, el lateral de la Carretera  BV  4316 amb un pressupost de 259.000 € només n'han gastat 20 000 d'euros? ¿perquè? La barrera de protecció és un pressupost a part, de 117.000 €. Voldria una explicació
11118 2019/06/22 Sóc  veí de Sentfores La Guixa. Sempre em queixo pel gran desmanec que tenim per tot el poble  , però avui em queixo pel desastrós manteniment que tenim en els arbres del poble, els peus estan plens d'herbes, les voreres, parterres mal cuidats, etc, etc. El sector de jardineria del manteniment del poble és un desastre. Pregunto al Sr. Albert Castells si amb tants càrrecs que la Sra. Erra li ha encomanat, serà capaç de fer rutllar el medi ambient i Manteniment i Serveis que fins al dia d'avui, ha estat abandonat i deixat de la mà de Déu. Esperem veure resultats.
11117 2019/06/21 Al C . Julià   Fàbregas , davant Mútua Intercomarcal, les branques dels arbres arriben a molestar el pas d'una persona i fins i tot queden sobre els vehicles. També impedeixen la visió dels senyals de trànsit i del pas de vianants. Caldria una "retallada". Gràcies
11116 2019/06/21 2019/07/10 Faig una petició. Es pot evitar, amb la presència dels guàrdies municipals, que durant l'arribada i cerimònia de la Flama es deixi de tirar petards? L'any passat va ser patètic. Impossible sentir res  dels discursos. Es va fer evident la falta de respecte per les nostres tradicions. Resposta
Els petards  i el foc de Sant Joan, són tradicions conjuntes. El fet de prohibir els petards seria també  anul·lar  una de les tradicions de la  berbena  de Sant Joan, Malgrat tot, aquest any es va millorar la megafonia dels discursos.
11115 2019/06/20 2019/07/10 Des d'avui al matí jau  a terra un pi que ha caigut pel seu propi pes, ja que estava molt inclinat. Era un arbre molt bonic i per cert semblava ben cuidat, però també pel que sembla no era així i dic això per dues raons: no l'haurien d'haver apuntalat per evitar-li el pes que suportava? No fan un seguiment dels arbres que tenim a la ciutat considerant que estan en parcs on la gent passeja i els nens juguen? Avui, per sort, tot ha quedat en un ensurt. Resposta
 Gràcies per l'avís. Ja es va retirar l'arbre. Com molt bé comenta, si que es fa un seguiment de l'arbrat, però a vegades pot passar.
11114 2019/06/19 Jo sempre he pensat que les voreres eren per als vianants però ara veig que no és així. Si a qui correspon la vigilància  per als vianants,  passa pel carrer de la Sagrada Família a la tarda (ara que encara hi ha estudiants) i en concret al número 13, veuran que un vianant pràcticament no hi pot passar, i per tant, un cotxet i no parlem d'un vehicle amb mobilitat reduïda, ja és totalment impossible, si les cadires i les taules no els hi fan pas. Lamentable.  
11113 2019/06/19 Bona nit, Crec que tenim un problema important al barri de l'Estadi. Cada vespre hi ha baralles. Els veïns se senten insegurs i gairebé els fa por sortir al carrer segons a quina hora. Crec que falta posar ordre i vetllar per la seguretat de tot el veïnat. S'avisa a la policia, però l'endemà ja hi som una altra vegada...
11112 2019/06/19 Aquest mes de juliol farà 50 anys que  varen  portar l'aigua al poble de la Guixa. M'agradaria saber si per part de l'Ajuntament de Vic tenen previst fer algun tipus de celebració. Moltes gràcies.
11111 2019/06/19 Més d'un absurd en aquesta cruïlla del carrer Sant Francesc anant a peu. Els cotxes només miren a la dreta, i això comporta perill pels vianants que anem per la vorera.
11110 2019/06/19 Encara no ha començat l'estiu i l'incivisme ja està present, banyar repetidament el gos al llac, no és correcte.
11109 2019/06/19 Sóc molt amant de les tradicions i la catedral de Vic m'agrada molt. Però les campanes sonen molt fort i doble. No és normal que quan són les 12 de la nit el campanar toqui 24 vegades.. . Cal  que repeteixi ?, i  vaig més enllà.. . És  necessari que toqui a la nit? Sé que és tema del bisbat però m'agradaria saber si sóc l'única persona del centre de Vic que pensa això.  Gràcies !
11108 2019/06/19 Bon dia! És cert que demà dia 20 de juny de 2019 es talla el c/  Indústria  per  col·locar  una antena? A pocs metres d'una escola amb  més  de 1200 alumnes, la  clínica  Sant  Josep , el Cap Nord ,  la residència per gent gran Les Josefines ....
11107 2019/06/18 2019/07/08 Des de la Rambla  Terradelles   fins al  Passeig de la Generalitat, el carrer  està  molt ondulat, i el cotxe es posa a oscil·lar i es retroalimenta. Al final sembla una barca. Crec que algun tècnic s'ho hauria de mirar. Resposta
Està previst que la reparació i asfaltat d'aquest carrer, es porti a terme entre el 15 i el 19 de juliol.
11106 2019/06/18 Veig que fa bastant temps que no cuideu aquest caminet de la zona del Sucre, ara és impossible passar-hi per les herbes que estan molt altes. El curiós és que abans  es  segava i ara no, desconec qui ho feia, seria possible cuidar-lo? Coordenades  41º 55,506' N   002º   14,710E ' Gràcies.
11105 2019/06/17 El 4 de març de 2019 (referència 10717) vaig presentar una sol·licitud perquè es reparés la reixa de la pista de bàsquet i futbol infantil que hi ha al carrer Canonge Ramis del barri de la Guixa (just al darrera del Centre Cívic), ja que té tot el reixat que l'envolta estripat i en molt mal estat, fet que provoca que constantment els nens i joves que juguen a la pista hagin de perseguir les pilotes carrer avall o que en xutar-les piquin contra els vidres dels cotxes que hi ha aparcats. El 8 de març vau respondre que encarregàveu les xarxes laterals i les col·locaríeu de nou però tot continua exactament igual. Que hi ha algun problema per substituir-les? Ara a l'estiu és quan més es fa servir aquesta instal·lació i seria important que es pogués arreglar. Gràcies
11104 2019/06/17 2019/07/08 És molt interessant la nota 11.100 en la que s'acomiada l'anterior responsable d'aquest departament. Seria molt correcte el que diu, si la bústia servís perquè les queixes es resolguessin, però un número molt alt d'elles no se solucionen, i per aquest motiu, les queixes es repeteixen diverses vegades. Esperem que el nou responsable, que de segur serà el nou Regidor de Serveis ,  estigui més a l'altura en aquesta responsabilitat que el seu antecessor, i sigui capaç que aquesta Bústia Sí que sigui efectiva, i que serveixi per al que és. Aprofito per demanar, que es facin algunes correccions en el programa, perquè aquest sigui més àgil. Desitjaria conèixer el nou responsable i dialogar amb ell per posar-li exemples de que no es fa el que es demana. Resposta
Treballarem per millorar i ajudar en tot allò que sigui possible, comptant amb la seva col.laboració. Ens posarem en contacte amb vostè per poder concretar hora.
11103 2019/06/16 La sorra del parc infantil que hi ha al costat de l'escola bressol dels Caputxins surt dels seus límits envaint la zona "enrajolada" d'accés a l'escola bressol. Aquesta situació presenta risc de caiguda per infants i acompanyants, podent generar accidents lamentables. En el mateix parc hi veig sovint excrements de gos. Moltes gràcies per la seva atenció, Aprofito l'ocasió per sol·licitar un aparcament de bicicletes proper a l'escola bressol. Agraïda.
11102 2019/06/15 2019/07/08 Bon vespre, fa setmanes que la vorera del carrer de la Marinada del nostre poble Sentfores - La Guixa està en aquest estat. Abans les herbes no facin sostre agrairem que les talleu. Agrairem també que feu la planificació a jardineria perquè cada primavera/estiu i cada tardor passa el mateix. Resposta
 Gràcies per comentar-nos-ho. Com veurà, ja s'ha netejat i ens ho apuntem per la seva futura planificació
11101 2019/06/15 Quina vergonya fa el barri del remei, sobretot el carrer de  Raimon  d'Abadal, amb aquell bar del  Vic2  que deixen que estigui tapat i a les fosques tot el dia. Cada cap de setmana  hi ha  problemes amb aquest bar, on va  tota mena  de gent que  després   munten  uns  follons  i uns crits que fan por.  Diversos  veïns ens estem queixant constantment per l'abandonament del barri i  perquè  deixen que un local així estigui obert amb les  conseqüències  que suposa pel centre del  Vic2  i la inseguretat  veïnal . Si sou  veïns  del Remei i us sembla que s'ha de protestar, hi ha la bústia del ciutadà on ara mateix penso posar una queixa pel xivarri que van muntar ahir nit.  És  un dret tindre un barri on  ens   puguem  moure amb seguretat i no  haguem  d'aguantar un local que sembla un puticlub  a l'estar  a les fosques tot el dia i amb els vidres empaperats que no se sap que es mou allà dins, amb la gent que  hi  ronda mig borratxa sempre i d'altres persones que no fan bona pinta. Vergonyós!
11100 2019/06/14 2019/06/14 Avui tanquem aquesta primera etapa de la Bústia Ciutadana. Hauran sigut 12 anys ininterromputs de rebre els vostres missatges i buscar-ne la millor solució i resposta, sempre que ens ha sigut possible. Gràcies per la vostra col·laboració i per l'estima a la ciutat. Demà s'inicia una nova etapa, la Sessió Constitutiva de la nova Corporació Municipal, sorgida de les eleccions del passat 26 de maig. El 20 de juny hi haurà el Ple Municipal del cartipàs i el 25 de juny es reprendran totes les delegacions als regidors i amb elles el nou responsable de la Bústia Ciutadana.  Tots els missatges que es vagin rebent fins al dia 08 de juliol seran tractats internament i a partir del 08 de juliol seran publicats i se'n donarà resposta. Gràcies per la vostra participació en fer-nos veure les mancances i necessitats de la ciutat. Resposta
Gràcies pels 12 anys de complicitat amb la Bústia Ciutadana. Agraïts per la vostra participació.
11099 2019/06/14 2019/06/14 Voldria saber si, des de la bústia ciutadana, censureu els missatges que no són del vostre grat.   Resposta
No. Des de la Bústia Ciutadana no censurem cap missatge, però tampoc pretenem ser un "fòrum" d'opinió ni fer debats i no volem repetir la publicació de missatges sobre el mateix assumpte, si ja s'han publicat anteriorment i menys quan són anònims, com és el cas. En aquest cas és el cinquè missatge anònim que rebem sobre el mateix assumpte, que ja el vàrem traslladar a la Guàrdia Urbana i a la regidoria de Seguretat i Convivència. Faciliteu-nos el vostre contacte i en parlarem, per separat, amb més detall. Gràcies.
11098 2019/06/14 2019/06/14 A la Rambla Josep  Tarradellas  l'altre dia tirant les escombraries vaig començar a levitar perquè els escombriaires varen decidir apujar les plataformes molt abans d'arribar als contenidors. El que en el meu cas pot ser una anècdota graciosa, en un nen petit o una persona gran pot ser perillós. Ho fan sempre; pressionen el comandament molt abans per guanyar temps, però potser cal que els informeu que estiguin al cas de no fer mal a ningú i que cal que vigilin. Resposta
Gràcies per fer-nos-ho saber. Ens assegurarem que es parli a les reunions de coordinació entre Ajuntament i empresa responsable del servei.
11097 2019/06/14 2019/06/14 Volia felicitar l'ajuntament per la campanya de promoció de la bicicleta i per posar la parada de venda de petards del començament de l'avinguda dels Països Catalans al mig del carril bici.   Resposta
Gràcies d'una banda i lamentem les molèsties per l'altra, però, l'espai públic, a vegades i per curts períodes de temps, és ocupat per altres activitats. Per exemple les castanyeres, les fires, mercat del Ram,  MMVV ,  Mediaval ,. .. són coses puntuals. No obstant això fem verificar el que fa el cas.
11096 2019/06/14 2019/06/14 Fa poc van obrir una peixateria al carrer Candi  Bayes  núm. 77. La qüestió és que surt una forta pudor a peix podrit que es pot sentir des de les dues cantonades del carrer. Es podria comprovar si compleixen amb la normativa sanitària i que el local està equipat per dur a terme les funcions. No trobo normal la forta olor que fa, comparat amb les peixateries de la ciutat.   Resposta
Gràcies per l'avís. Hem planificat una visita a les instal·lacions dels tècnics municipals de salut pública i activitats. Se'n farà el seguiment.  
11095 2019/06/13 2019/06/14 Avui 13 de juny, el carrer Raval Cortines sense cap fanal encesa. Tot fosc. Resposta
Gràcies per l'avís. Ahir mateix vàrem poder remuntar el diferencial.
11094 2019/06/13 2019/06/14 És lamentable que les zones verdes del Nadal s'hagin convertit en punt de trobada de persones amb gossos, que deixen corre sense portar-los lligats i alguns d'ells ni recullen els excrements. No pots passar per les zones verdes ni els nens/es jugar en elles per què és fàcil trepitjar algun excrement. En alguna ocasió No pots passar en bicicleta ni patinets per què alguns gossos que no van lligats se't tiren a sobre. I avui dia 13 juny 2019 cap a les 20.30 h del vespre, s'ha repetit precisament aquest fet davant la presència de 2 agents cívics de l'Ajuntament i els gossos han continuat deslligats. Agrairíem que es fes complir l'ordenança pel bé de tots els veïns i respecte per l'entorn.   Resposta
Els agents cívics estan duent a terme aquests dies campanya informativa de tinença responsable d'animals. Es busca i es parla amb les persones que tenen gos i se'ls explica quina és la normativa, i se'ls lliura un bidó per poder diluir orins que deixa el seu animal. Si es troben amb gent que deixa l'excrement, avisa a la G.U. i se sanciona amb 750 €. En aquest indret de la ciutat, hi ha uns quants veïns que voldrien un espai lúdic pels animals (pipi- can ) i tot un altre grup que s'hi oposen. És un assumpte doncs pendent de trobar-hi consens de com procedir. El regidor de barri en fa el seguiment. 
11093 2019/06/13 2019/06/14 Resposta referència 11069. "Tots els parcs infantils compleixen la normativa vigent". Em podeu dir on es pot consultar la normativa vigent? "En tenim cura en el seu manteniment" És conya oi? Veient la foto del terra del parc infantil de la plaça Lluís Companys (per cert fa mesos. Potser algun any i tot). Trinxat és poc. El formigó que sobresurt per tot arreu és molt bonic. Si us plau almenys feu el favor de fer uns "petits" manteniments als parcs infantils i si no els feu clausureu-los fins que siguin segurs pels infants.   Resposta
Procurem mantenir els parcs infantils en condicions i anualment, normalment per la primavera, es fa un manteniment en detall. En aquest parc en concret, ja està en tràmit el canvi del terra per un de cautxú en continu. Esperem que el puguem veure canviat ben aviat. Lamentem les molèsties.  
11092 2019/06/13 2019/06/14 Per la seguretat de tots: demanaria que donessin un cop d'ull al local que queda a la dreta mirant el portal número 97 del c/Candi  Bayes  de Vic. És el penúltim local a la banda esquerra, direcció al parc de l'Horta de la Sínia. Allà hi cuinen!, i no és un local habilitat per a això, són locals comercials! El cas és que van amb la cassola amunt i avall del 97 al local de just davant, crec que és el 72 del mateix carrer. No sé què fan servir per cuinar, però com que entenc que és un "apanyo" perquè no hi ha cuines ni res als locals, agrairia que fessin passar algú i que vetllin per la salut dels veïns propers. Si passés quelcom, volaríem tots com colomets. Prenguin mesures si us plau, és qüestió de civisme i convivència. Resposta
Gràcies per l'avís. Hem planificat una visita a les instal·lacions dels tècnics municipals de salut pública i activitats. Se'n farà el seguiment.
11091 2019/06/13 2019/06/14 Sant Llàtzer. Seria convenient posar obstacles per impedir el pas de vehicles cap a la zona enjardinada, tal com hi ha a altres llocs. Passen sovint amb cotxe i moto amb el risc d'atropellament, i a la nit s'hi amaguen cotxes i furgonetes donant sensació d'inseguretat. Resposta
Ho mirarem, no és fàcil. Ja hi vàrem col·locar uns bancs de formigó al darrere de  DIVIC  per estrènyer el pas, però ens trobem que poden passar per sobre la gespa també. Potser s'haurà d'estudiar una opció per limitar l'accés des dels vials Francesca  Bonemaison , Miquel dels Sants i Mercè Font i Codina.  
11090 2019/06/13 2019/06/14 Caldria arreglar la terra al voltant de la nova pista de basquet del parc de Sant Llàtzer. S'ha fet malbé amb la pluja, i molts nens petits ensopeguen fent-se mal. Resposta
Avui ho repassarem amb personal propi de l'àrea de serveis. Gràcies per l'avís.
11089 2019/06/13 2019/06/13 En resposta a la ref. 11073, vaig enviar al correu tal com em van indicar, en 5 correus diferents perquè es veiés ben clar tot plegat. Però ningú me n'ha donat resposta. Casualment, després d'enviar els correus, dels cotxes motiu de la queixa, no en quedava ni rastre. Entenc doncs, que malgrat que jo no hagi rebut resposta efectivament, s'ha actuat?   Resposta
Efectivament s'ha actuat. Vàrem posar-ho en coneixement de la Guàrdia Urbana i ells han actuat en conseqüència. Ara caldrà veure com evoluciona tot plegat.
11088 2019/06/13 2019/06/14 Al Raval Cortines, números 32-34 hi ha una part de la vorera que sobresurt bastants centímetres, de manera que diverses persones ja s'hi han entrebancat passejant. Ho vaig dir fa uns mesos a un de l'ajuntament i em va dir que ja ho arreglarien, però després de molt de temps tot segueix igual. Ho podreu arreglar si us plau?   Resposta
Ho hem programat per reparar-ho la setmana que ve, no teníem constància que ens haguessin avisat a l'Àrea de Serveis.
11087 2019/06/13 2019/06/14 A la intersecció entre el carrer santa Anna i el carrer Botànic Micó hi ha molt mala visibilitat a l'stop a causa de la vegetació. S'hauria de netejar.   Resposta
Avui ho hem anat a observar i els marges de les vores semblen correctament esbrossats permetent una visibilitat correcta, no obstant això farem esbrossar una mica més el de sentit de pujada cap a la pl. Osona.
11086 2019/06/12 2019/06/13 Al parc  Somoto , amb motiu de les obres del carrer Montserrat s'ha instal·lat un senyal per donar prioritat a vehicles circulant amb determinat sentit. Si el giren 180 graus, és un senyal informatiu, però tal com està és un senyal inexistent al codi de circulació. Aquest senyal ha d'anar acompanyat d'un altre d'obligatorietat en el sentit contrari. Seria interessant que els responsables de posar aquests indicadors fossin responsables de veritat. Posar un senyal no és només penjar-lo. Pot tenir implicacions molt greus quan les prioritats no queden clares i poden ocasionar malentesos i accidents. Esperem que quedi solucionat abans d'haver de lamentar cap incident / accident. Resposta
Agraïm que ens faci veure l'error en la instal·lació de la senyalització d'accés a la Plaça Lluís Companys pel parc de  Somoto  com a conseqüència de les obres de millora del carrer Montserrat. Donem les instruccions escaients als responsables de l'obra perquè procedeixin a senyalitzar de manera correcta la prioritat a aquest accés.
11085 2019/06/12 2019/06/12 La meva consulta fa referència al canvi de dia festiu del dilluns de segona pasqua pel dijous sant. Sempre s'havia fet aquest dilluns i aquest any s'ha canviat. Voldria saber a què és degut el canvi i si es mantindrà. Personalment, i parlant amb altres persones, era molt millor poder tenir tres dies festius quan es fa el dilluns de 2a pasqua que el dijous sant que ja tenim 4 dies. A més molts municipis catalans fan aquesta festivitat.   Resposta
La determinació dels dies festius locals de lliure elecció, sempre es du a terme, prèvia consulta a les escoles, comerços i entitats de la ciutat i són aprovades pel Ple Municipal. Podeu consultar-los a www.vic.cat icona "Ajuntament" i en el submenú l'opció de calendari de festius.
11084 2019/06/12 2019/06/13 En referència la resposta de la bústia al ciutadà 11.036, discrepem de la resposta, perquè únicament hi ha un cable per transcórrer pel suport de ferro. Aquest és d'enllumenat públic segons van indicar pels mateixos operaris de  Minsvic , i la solució per a retirar-lo és l'exposada en la resposta 9.831. Els mateixos operaris de  Minsvic  van indicar la idoneïtat de retirar-ho per a deixar-ho tot més en ordre. En coherència amb la intervenció realitzada a tot el carrer de substitució de l'enllumenat, correspondria retirar també aquest suport, a l'igual es van retirar la resta.   Resposta
Si us fixeu en la foto que hem annexat, veure dos suports metàl·lics, un d'ells (el del c/M. Brunet) només dóna servei a un cablejat elèctric d'enllumenat, però l'altre (del c/R. de Casanova i Mir) dóna suport a més d'un cablejat i no el podem retirar. Farem una prova de tirada del cablejat d'enllumenat del suport de R. de Casanova i Mir, directe al punt de llum a què dóna servei. Si la fletxa i la tensió del cable és correcte, anul·larem el suport metàl·lic del c/M. Brunet, en cas contrari no. Voldríem poder retirar els dos suports, però no serà possible, ara com ara.
11083 2019/06/11 2019/06/13 Aparco al call Moltó, el qual està molt concorregut (probablement perquè no hi ha càmera de control de l'illa de vianants al carrer de la Ramada), la qüestió és que una gran majoria de vehicles el fan contra direcció. Potser seria necessari revisar la direcció d'aquest call, fent-la bidireccional o bé de pujada. També hi ha el costum d'aparcar tallant el carrer o bé a la plaça de la vella tallant el pas. Potser unes quantes multes ajudarien que la gent sigui més cívica.   Resposta
Com molt bé dieu el principal problema és de manca de civisme per part d'alguns conductors, no de la direcció del carrer Call Moltó. Li donem trasllat a la guàrdia urbana perquè en la mesura del possible es realitzi un control sobre l'estacionament a la zona per denunciar el comportament incívic d'algun d'aquests conductors i per altra banda des de mobilitat analitzaran la idoneïtat del sentit del call.
11081 2019/06/11 2019/06/13 Al c/ Josep Vicenç Foix de Vic, hi ha un problema greu amb la velocitat que passen els cotxes, camions, motos, etc. D'ençà que té accés a l'avinguda del Bruguer (accés al polígon). Seria convenient que es prengués alguna mesura per regular la velocitat, ja que és perillós, sobretot pels nens. Resposta
Des del departament de mobilitat es realitzen estudis de velocitat i intensitats de trànsit en diferents carrers de la ciutat. Dins d'aquests estudis, l'abril de l'any passat es va realitzar un estudi del carrer Josep Vicenç Foix, durant 15 dies es van fer 16.743 mesures de velocitat i del resultat de l'estudi es desprenia que la velocitat mitjana dels vehicles que hi circulaven és de 25 km/h, el 85% dels vehicles que hi passen ho fan a una velocitat inferior a 37 km/h i només un 1.8% dels vehicles que hi circulen ho fan per sobre del límit de velocitat dels 50 km/h. Amb el resultat de l'estudi es conclou que amb el límit de velocitat existent no existeix un percentatge d'excessos de velocitat important que justifiqui la instal·lació d'elements reductors de velocitat més enllà de controls de velocitat amb radar esporàdics que hi pugui realitzar la guàrdia urbana.
11080 2019/06/11 2019/06/11 En resposta a la ref. 11068. Que no sabeu ni el que passa al Remei i a més mentiu. Em dieu que no sabeu que la setmana passada va haver-hi una actuació a la gasolinera del passeig de la Generalitat amb la intervenció de fins a 3 cotxes de la urbana? Que no va haver-hi una agressió el dissabte a la tarda amb sang i intervenció d'ambulància i mossos? Que el dia anterior va haver-hi una baralla que va haver d'acudir-hi la urbana? Que no sabeu que hi ha traficants i qui són? Que heu d'entregar a adolescents als seus pares amb el cotxe patrulla perquè no els podeu detenir? Que fa 3 o 4 dissabtes teníeu a adolescents retinguts al passeig de la Generalitat. ? O mentiu o no sabeu el que passa però cap de les dues opcions no parlen gaire bé de vosaltres. I ara torneu a dir que no és veritat el que diem.   Resposta
Llàstima de ser un missatge anònim sense dades de contacte, ens hauríem volgut explicar directament. Ni mentim, ni diem que no sigui veritat. Consultada la G.U. ens manifestaven que no en tenien constància, per això els hi hem tornat a enviar el vostre missatge perquè ho verifiquin i actuïn en conseqüència. Lamentem el malentès.
11079 2019/06/11 2019/06/11 En referència a la resposta a la ref. 11078. Missatge 1 de 3 Ocupació de la zona verda no supera el 30%. Foto Pare Huix. 1 sol aparcament lliure. Amb aquest carrer seria el 99% d'ocupació, no? Missatge 2 de 3 Ocupació de la zona verda no supera el 30%. Foto Doctor  Salarich . Cap aparcament. 100% ocupació no?? Missatge 3 de 3 Ocupació de la zona verda no supera el 30%. Foto Plaça Francesc Moragues. Cap aparcament. 100% ocupació no?? Resposta
No pretenem pas entrar en polèmica, però, l'ocupació de l'estacionament no es mesura pas en un moment puntual del dia. Es mesura amb el total de temps disponibles i el temps total ocupat que sabem pels tiquets. Ja us dèiem en la ref. 11078 que en previsió a les obres, s'està adequant un espai a l'Horta de La Sínia i estem en converses amb la propietat de l'espai de l'antiga  Letel . Lamentem les molèsties que les obres de la nova biblioteca poden comportar, però al final serà un equipament molt enriquidor pel barri i la ciutat.
11078 2019/06/10 2019/06/10 Des de divendres que no s'hi pot aparcar al terreny on faran la nova biblioteca. Sóc veïna del barri, i usuària de la zona verda d'aparcament. A partir de divendres és del tot impossible aparcar al barri del Remei. Serà així fins que acabin les obres que ni tan sols han començat? És possible que hagin donat més distintius de zona verda per cotxes que places hi ha? Hi ha alguna solució prevista per què la setantena de cotxes que hi aparcaven? Resposta
La zona verda del Remei està tenint unes dades d'ocupació del 24% i la de l'Estadi del 29% i la zona blava del 23% i 12% respectivament. Són xifres baixes d'ocupació que fan pensar que no pot ser gaire difícil de trobar lloc d'estacionament. Ja en previsió, de la nova biblioteca, es va arribar a un acord amb els propietaris del solar del c/Joan Maragall per habilitar-ho com a pàrquing lliure. Ara estem preparant l'accés a un espai al costat del parc de La Sínia i a més estem buscant acord d'utilització d'almenys una part del solar de l'antiga  Letel .
11077 2019/06/10 2019/06/11 Seria bo revisar el desgavell de senyalització que hi ha al polígon de Malloles. Senyals que eren tapades amb bosses de plàstic han estat destapades pel vent i tothom pren les direccions com vol. Algun dia lamentarem algun incident.   Resposta
Agraïm que ens faci veure la situació de la senyalització que s'havia tapat fins a la finalització del projecte. Aquest projecte de modificació de la senyalització del polígon de Malloles i del Bruguer és un projecte que s'ha portat a terme amb el consens de la mateixa associació d'empresaris del polígon i per millorar la mobilitat del polígon atenent a la diversitat d'empreses instal·lades. És per aquest treball gairebé individual que les obres de substitució de la senyalització antiga s'han retardat més del que ens agradaria. Farem la revisió de tota la senyalització i n'acabarem de completar el projecte el més ràpid possible.
11076 2019/06/10 2019/06/10 En resposta a la ref. 11029 i 11048 gràcies per arreglar-ho, avui tot passant he vist que el ciment era ben fresc i la barana completament recta i sense perill pels vianants. Resposta
Gràcies pel vostre reconeixement i interès per la millora de la ciutat.  
11075 2019/06/10 2019/06/10 Tenint en compte la conscienciació que cada vegada es té més sobre el reciclatge, i la voluntat de la gent en el reciclatge selectiu, volem demanar-vos si s'ha valorat la possibilitat de canviar les papereres de la ciutat per aquelles amb diferents compartiments, com ja hi ha en alguns centres i establiments.   Resposta
No. No està contemplat de canviar les dels carrers. De moment es van canviant als equipaments públics. Hem de tenir en compte que als carrers de la ciutat hi ha més de 1.300 papereres col·locades i estem, encara, en fase de desplegar els nous contenidors, faltant-nos encara la modificació o canvi de les ubicacions de contenidors soterrats. No obstant això, traslladem el suggeriment als responsables de la recollida. Gràcies pel vostre interès.
11074 2019/06/10 2019/06/10 Com a veïns del barri del Sucre, en concret del Carrer Bisbe Font Andreu, voldríem demanar de repassar i millorar l'asfaltat de la carretera. Cada km hi ha un sot i sembla més un camí de carro que una via asfaltada. Agrairem si podeu resoldre-ho.   Resposta
Aquest carrer i la  crta .  de  Prats, està previst en el proper lot d'asfaltats que ja està adjudicat i previst començar just passada la Festa Major de Vic. El tram de la  crta .  de  la Guixa, es durà a terme per l'agost, donada la gran l'afluència de trànsit que té i que no només serà un re asfaltat sinó que també una millora del mateix ferm i que haurà d'estar una setmana sencera tancada a la circulació.
11073 2019/06/10 2019/06/10 En resposta a l'11047, molt em temo que no són vehicles abandonats, ja que malgrat que s'hi estan força dies, llavors hi ha una rotació i se'n treu un i en el seu lloc se n'hi posa un altre. Per tant i per sort nostra, crec que el tràmit burocràtic hauria de ser més curt donat que són vehicles "en circulació" i en actiu. Tot i que no són nous, el seu estat no evidencia abandonament per la raó que comento, ja que es van canviant. Gràcies per la resposta al respecte però agrairé, si us plau accions contra aquestes persones. Resposta
Ens permetem demanar-vos una mica més d'ajuda, ja que no hi ha prou recursos humans per ser per tots els racons de la ciutat i a totes hores, i és que, quan torneu a trobar-vos aquests vehicles, ens faciliteu les matrícules dels mateixos i les feu arribar a l'e-mail gurbana@vic.cat, fent referència a aquesta bústia ciutadana 11073. Gràcies.
11072 2019/06/10 2019/06/12 Al parc de Sant Llàtzer, el parc infantil, algú s'ha dedicat a treure les baranes que hi ha per pujar al tobogan, és molt perillós, ja que els petits poden caure pel forat que algú amb poca feina ha creat. Aprofitant la incidència, cal dir que aquest parc de per si està molt malmès i seria molt recomanable renovar-lo tot sencer. Resposta
(vegeu també la ref. 11070) En vàrem treure el perill i ara l'hem reparat novament.
11071 2019/06/10 2019/06/10 Torno a adreçar-me a vostès pel magatzem que tenim a la plaça Estació per les obres al carrer Verdaguer. Els veïns no tenim plaça ni jardí amb les flors que cada estació s'actualitzaven. Tot i que vostès van indicar que al final de les obres l'havien de deixar com estava, crec que la constructora ha abusat d'aquesta autorització.   Resposta
Malauradament les obres no estan acabades i per tant no podem exigir cap restitució encara. Traslladem el vostre neguit als responsables tècnics municipals que en segueixen l'evolució, perquè ho observin i actuïn en conseqüència.
11070 2019/06/10 2019/06/12 El parc infantil de sant Llàtzer, el carrer Mercè Font i Codina. Dissabte a la nit algun  capu .... que s'avorria es va dedicar a xafar totes les baranes del castell infantil. Ara mateix és molt perillós per la canalla, que poden caure des d'una altura considerable. A més a més aquest castell infantil està en força mal estat, fustes podrides, la pintura cau a trossos, li falta una corda per pujar per la rampa, i el tobogan és metàl·lic, i com dieu vosaltres, "pot provocar cremades". Aconsello un canvi per un de nou.   Resposta
  (vegeu també la ref. 11072) En vàrem treure el perill i ara l'hem reparat novament.
11069 2019/06/09 2019/06/09 Molts pares creuen d'urgència una actuació immediata als parcs infantils a causa del seu mal estat i perillositat. Comparant amb parcs infantils de moltes poblacions de la comarca i altres poblacions catalanes, Vic es troba a anys llum. Adjuntem foto de parc infantil de Palafrugell on el terra continu de goma es manté inalterable durant anys (no com els de Vic) i no suposa cap perill pels infants, tampoc hi ha elements de formigó al terra que sobresurten ni fustes en mal estat.   Resposta
Respectem la vostra opinió i traslladem la inquietud a l'Àrea de Serveis. No obstant això us volem manifestar que tots els parcs infantils de la ciutat compleixen la normativa vigent i que en tenim cura en el seu manteniment. Si sabeu d'algun desperfecte, us preguem que ens ho feu saber i emprendrem la seva reparació. Us volem fer notar que el parc de la foto adjunta té el tobogan metàl·lic i això no és gens recomanable, ja que el sol escalfa el metall i els més petits tenen risc de cremades per la temperatura i la fricció.
11068 2019/06/09 2019/06/10 El passat dimecres va haver-hi un atracament a la gasolinera de l'estadi davant l'ETC., el divendres una baralla prop de l'antiga  Letel  que va haver d'intervenir-hi la policia (amb els mateixos de sempre de protagonistes). Els teniu al vídeo que va publicar el 9 nou fa poc. El dissabte apunyalen a la noia del vídeo del 9 nou al passeig de la Generalitat al costat de l'ETC. Traficants a cada cantonada. Retencions d'adolescents, ... Penseu fer alguna cosa?   Resposta
La Guàrdia Urbana ens manifesta que no tenen constància dels fets que esmenten. I que, atès que són fets greus, fóra bo que ho denunciï davant de la Guàrdia Urbana per així poder actuar en conseqüència.
11067 2019/06/08 2019/06/10 És lamentable l'ús que fan els propietaris de gossos dels parcs i jardins en general per exemple al carrer Mossèn Josep  Gudiol , és a ser incívic d'aquest mal hàbit de deixar-los fer les seves necessitats a l'herba i no parlem si els porten deslligats, després ja ni ho cullen, el normal seria com altres ciutats d'Europa en poguessin gaudir les persones i la canalla de les zones enjardinades sense por a empastifar-se d'excrements, amb el perill d'agafar alguna infecció, de res serveix els senyals que s'hi va posar fa temps, la majoria estan o bé guixats o fets malbé, seria bo que els agents cívics ho vetllessin, i no parlem de les voreres dels carrers, són molts els propietaris que permeten les miccions a les façanes dels pisos (llevat de la seva, és clar). Només una petita part de propietaris de gossos els hi fan fer a la sorra per després collir-ho. Caldria que l'ajuntament conjuntament amb els agents cívics fessin una nova campanya de conscienciació de drets i deures als propietaris de gossos. Resposta
Els agents cívics van començar una campanya de recordatori de drets i deures en matèria de tinença responsable amb els gossos. Al maig es van enviar 1900 cartes informatives a tota persona que té un gos censat a Vic. D'aleshores fins al dia d'avui, i amb previsió d'allargar fins a finals d'any, els agents cívics estan fent campanya a peu de carrer regalant un petit bidó, per diluir els orins, a la gent que tingui el gos censat. També estan fent controls en els punts on hi ha més queixes ciutadanes i s'aixequen actes de sanció si algú no recull la femta. Com veieu, es combina l'acció pedagògica i informativa amb la sancionadora.  
11066 2019/06/08 2019/06/10 Sembla que en el projecte de remodelació del carrer Sant Antoni hi havia un arbre davant del número 4 però de cop i volta el van suprimir quan l'escocell ja estava fet. La raó és que el supermercat Bon Preu no el volia? Resposta
Al carrer de Sant Antoni el projecte preveia plantar arbres a les zones on hi havia escocells amb teixos protegits per torratxes de fusta. Hi havia una planta constructiva del projecte que marcava un arbre a la zona de la porta de veïns del número 4 i un altre al mig de la façana del mateix edifici, i un cop instal·lat l'escocell els transportistes que utilitzen la zona de càrrega i descàrrega ens varen comentar que aquest arbre del mig de la façana no hi era abans de les obres, que hi havia una càrrega i descàrrega continua. Una vegada confirmat que efectivament no hi havia ni teix ni escocell que dividís la càrrega i descàrrega i que amb l'arbre s'inutilitzava la mateixa, vàrem donar ordre de desmuntar l'escocell.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...