Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no es publicaran bústies anònimes. Ens reservem el dret a no publicar missatges o parts de missatges que tinguin insults, faltes de respecte, etc...

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
En la trama urbana hi ha instal·lats aparcadors per a més de 800 bicicletes

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
14393 GENERAL 2021/10/20 Vic zona de baixes emissions Quan s'aplicarà a Vic zona de baixes emissions de cotxes com a Barcelona? Tots els cotxes que a Barcelona no poden entrar ni circular es venen de segona mà i van a parar a les ciutats que no tenen cap impediment per fer-ho, com Vic. Si es vol millorar la contaminació atmosfèrica, és absolutament necessari que es declari Vic zona de baixes emissions, per tal que deixin de circular molts dels cotxes altament contaminants.
14392 GENERAL 2021/10/20 El transport  urbà de  Vic  és molt deficient. El transport urbà no respon a les necessitats de la gent. La prova es manifesta que cada cop hi ha més trànsit de cotxes individuals . Les línies en funcionament són poc freqüents, els transbordaments no funcionen i per tant pots haver d'esperar més de 30 minuts al següent autobús, els autobusos no tenen carrils de prioritat de pas enlloc, ni en els carrers de 2 carrils per sentit i no arriben als polígons industrials ,  on hi ha moltíssims treballadors. Fins que no hi hagi més freqüència de pas, almenys cada 15 minuts que no hagis de mirar horaris, i que les línies responguin a la necessitat de la gent, no s'incrementarà el volum de passatgers ,  i per tant no disminuirà el trànsit de cotxes altíssim, amb les conseqüències de contaminació atmosfèrica i contaminació acústica. Un exemple: jo mateixa des del barri del Remei a l'hospital General, amb l'autobús i un transbordament inevitable, hi estic més temps que a peu .
14391 GENERAL 2021/10/20 Reial decret llei  11 maig 2021 - velocitat dels cotxes a les ciutats. Aquest decret llei d'Espanya de limitar la velocitat dels cotxes a les ciutats ja ha entrat en  vigor: -  "  20 km als carrers amb una calçada de plataforma única"; -  "  30 km/h. carrers d'un sol carril per  sentit"  ; - "50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit "  Afecta de ple a Vic. Tots els 30  km  de plataforma única han de passar a 20  km  i tots els carrers de 2 carrils o menys han de passar a 30 km. Pràcticament tot Vic han de passar a velocitat 20 i 30, excepte l'avinguda dels Països Catalans i poques més. La quantitat de cotxes, camions i autobusos circulant a Vic és infernal per la contaminació acústica i atmosfèrica . Quan està previst que apliqueu aquesta llei en vigor des del maig  2021? Si les limitacions de velocitat no van acompanyades de controls de velocitat semafòrics, no  serveixen  de  gairebé res . Els cotxes no en fan cas. Si no tenen ningú al davant  acceleren  a 80 km/h .
14390 GENERAL 2021/10/20 Patinets elèctrics. Per on han de circular els patinets elèctrics? S'ha autoritzat a circular uns estris per desplaçament, ràpids, sense haver previst abans per on haurien de circular. Estan circulant pels vorals d'anar a peu i a velocitat, encara més que les bicicletes. I cada cop n'hi ha més. Ara mateix me n'han passat per la vorera per on jo caminava 7 de seguits que et provoquen espants i inseguretat. O sigui per les voreres d'anar peu, patinets, bicicletes .....  Què hem de fer els que anem a peu? Se us ha escapat de les mans aquest tema. Si s'ha autoritzat la fabricació sense tenir previstos carrils per on puguin circular, s'han de prohibir fins que no tinguin l'espai adequat.
14389 SERRA-DE-SENFERM 2021/10/19 Volem posar llum a la foscor al barri de la Serra-de- Senferm ! Seria necessari posar algun punt d'il·luminació al carrer del Botànic Micó, entre el carrer Riera Major i el carrer Fluvià, ja que actualment no hi ha ni un fanal ni cap punt de llum. Faig aquesta petició sobretot ara, perquè d'aquí poc tornarem a començar la temporada que es farà fosc a mitja tarda i ja no es veurà res (s'ha d'anar literalment amb un frontal o lot per anar a tirar escombraries). A més a més, la zona sempre està molt plena de "mines" i gossos deslligats, i sense llum es fa complicat passar-hi. Moltes gràcies :)
14388 CARRER SANT PERE 2021/10/19 2021/10/20 Els escric des de la plaça Estació  núm.  1 de Vic. A l'arbre que hi ha just davant del celler d'en Miquel, hi ha un forat a la seva base que és un continu d'entrada i sortida de rates. Prego que ho vinguin a solucionar. Moltes gràcies. Resposta
Hem passat l'avís a l'empresa de gestió perquè hi faci actuació.
14387 MON RURAL 2021/10/19 Dia 16 d ' octubre ,  pel matí , tot caminat per un dels accessos al parc del Puig  del Jueus , que ara està de moda. Algú ens ha deixat uns tres o quatre sacs de deixalles de la construcció per tal que podem gaudir de la seva presència. Us deixo la seva localització per si teniu un servei de recollida que arribi a aquest lloc. Gràcies.
14386 CAPUTXINS 2021/10/19 Camió Abandonat. Al carrer Torelló, entre el  Carglass  i l' Aldi , hi ha des de fa uns dies un Camó abandonat amb un plàstic negre que voleia des de la finestra, que dificulta molt la visibilitat dels conductors. Crec que estaria bé retirar-li. La Matrícula és 4329-BCK
14385 HORTA VERMELLA 2021/10/19 Soc una veïna de Vic, de l'Avinguda Països Catalans, davant les  Hermanites  de Vic. Ja fa temps que vàrem demanar des d'aquí que es posés remei al tema dels contenidors d'aquest carrer,  ja que  sobretot el del paper sempre està ple, quedant tot el que no hi cap al terra de la vorera. Demano, en nom de gran part del veïnat, s'hi posi solució, bé fent una recollida més sovint o posant més contenidors. Passo una imatge del dia d'avui a quarts de 8 del matí, això és l'habitual i com es veu, no és gens higiènic ni saludable. Esperem resposta.
14384 EL SUCRE 2021/10/18 A la zona del carrer D'en Perot Rocaguinarda hi ha poca llum. Els arbres, que quasi no es poden, tapen els fanals. I, a més, a prop del número 40, el fanal no funciona.
14383 EL SUCRE 2021/10/18 Fa un mes, a la cantonada del campus de la Universitat de Vic, on hi ha els contenidors de deixalles, a l'altra vorera, van trencar els vidres d'un cotxe i encara estan per allà escampats. Trobem que en aquest barri hi falta neteja. Sovint hi ha caques de gos que poden passar molts dies sense que ningú les tregui.
14382 MON RURAL 2021/10/18 Adjunto foto per veure si es pot fer res amb un ferro que hi ha al mig del  camí  quan vols iniciar la ruta verda direcció Font  dels Frares,  davant les  Hermanites . Com es pot observar a la foto, qualsevol persona a peu ,  amb bici o corrent s'hi pot fer molt mal.
14381 GENERAL 2021/10/18 2021/10/20 Em podeu dir per quin motiu no es poden utilitzar encara les dutxes dels pavellons municipals? Moltes gràcies. Resposta
No es podia  a causa de  les restriccions per la Covid. En aquests moments, un cop publicat el  FAQs  de les restriccions al sector esportiu per contenir la Covid-19 us informem que, ja estem treballant al llarg d'aquesta setmana amb les entitats esportives per obrir a partir de la  setmana vinent  els vestidors en entrenaments. Hem de valorar a l'hora de fer la distribució que garantim les mesures. Intentarem ja que a partir d'aquest cap de setmana ja es puguin habilitar els vestidors (també les dutxes) per les competicions, i a partir de la  setmana vinent , pels entrenaments.
14380 CAPUTXINS 2021/10/18 2021/10/20 Visc al carrer de Joan Anglada i Vilardebò, no hi ha cap rètol o indicador amb el nom del carrer. No arriba el correu. Resposta
Gràcies. Ho hem observat. Hem passat la incidència a l'àrea corresponent, que ho ha anotat i planificat per senyalitzar tot el sector.
14379 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/10/17 2021/10/20 Soc el veí de Sentfores La Guixa. Vist el resultat de les votacions pels pressupostos participatius, demanaria que se'n publiqués les llistes de les persones votants per barris i pel Poble afectats, exposant les llistes a cada barri i Poble, no el que han votat. Les llistes de les persones votants no deuen pas ser secretes oi?, perquè en qualsevol votació es pren nota del que vota. Crec que seria un referent per saber qui ha votat de cada barri, oi que em comprenen? No crec que ningú dels votants hi pugui posar impediments, al contrari, és per saber si s'ha fet tot bé, oi que m'entenen? Resposta
Per protecció de dades no disposem directament del padró. Per verificar i comprovar que només voten les persones de més de  16  anys empadronades a la zona, introduïm a la plataforma de votacions, els DNI i la data de naixement que ens passen des d'Estadística. Disposem de dades generals, no desgranades per barris. La plataforma que utilitzem per fer les votacions es fa expressament cada any i només s'utilitza  per  aquest procés. Si hi ha alguna incidència, que a algú no pugui votar, ens avisa per correu electrònic, telèfon o presencialment i és Estadística qui comprova si la persona està empadronada o no.  
14378 GENERAL 2021/10/17 La majoria de les indicacions a l'interior del bus híbrid que fa l'L1 del bus urbà (sortida d'emergència, instruccions per a persones amb mobilitat reduïda, etc.) són únicament en castellà, i no en català.
14377 NORD 2021/10/17 Visc a davant de la Central. Aquest matí els castellers s'han ajuntat a la central per agafar un autobús. Escric aquesta bústia perquè la mitja hora (o més) que ha estat l'autobús (de l'empresa Serrat) esperant, ha estat engegat.  Tal i com  estem de contaminats, em sembla un retrocés que encara es facin aquestes coses. Podeu avisar als castellers per tal que mentre els autobusos esperin, estiguin aturats? Moltes gràcies.
14376 HORTA VERMELLA 2021/10/16 Horta Vermella. Un barri tranquil fins fa tres-quatre anys, on a poc a poc, els bars, la seva clientela de fora la zona, delinqüents que es pensen que tenen dret a agafar el que no és seu i la falta de respecte pels veïns, l'ha convertit en un lloc trist i perillós. Srs. de l'ajuntament, ja no som aquell barri tranquil que no necessitava policia, ara ens en cal molta, i ens cal mà dura amb els bars que no respecten horaris ni als veïns i amb els delinqüents que passen el dia voltant pels nostres carrers, amb tota impunitat.
14375 GENERAL 2021/10/16 Gràcies per tots els carregadors elèctrics pels cotxes, però seria interessant que n'hi hagués un a cada barri, perquè encara que no ho creieu, cada vegada hi ha més cotxes d'aquestes característiques. Gràcies.
14374 CENTRE HISTÒRIC 2021/10/16 La majoria d'aparcaments de bicicletes del carrer Verdaguer tornen a estar xafats (i en el cas d'un dels de la cruïlla amb el c. Bisbe Morgades, desaparegut), per culpa dels cotxes que hi topen. A banda de reparar-los, estaria bé prendre alguna mesura preventiva, per exemple posar-hi algun obstacle que impedís als cotxes d'acostar-s'hi, com ara jardineres.
14373 EL SUCRE 2021/10/16 La meva petició a l'Ajuntament fa referència al camp de Rugbi. Tot el recinte és un espai magnífic, on conflueixen diferents esports, és un lloc extens i ben cuidat. Malgrat això, al camp de rugbi els nanos no tenen vestuari i les grades es fan petites i sense cap protecció a les inclemències del temps. Aquest esport, gràcies a les seves característiques integradores i a la feina del club per oferir un entorn acollidor i familiar, arreplega a molta gent els caps de setmana. Gent que gaudeix de l'esport i de la companyia de familiars i amics. Per tant, demanaria que es valorés per part de l'Ajuntament la bona tasca social que fa el club i es poguessin destinar més recursos en les infraestructures. Moltes gràcies.
14372 CAPUTXINS 2021/10/16 Darrerament al parc de  Mossèn  Manel  Serinarell , al parc del carrer Bellmunt i plaça  Somoto , als vespres s'ajunten un grup de joves que utilitzen els parcs infantils com abocadors,  tant  d'envasos, burilles, etc. També moltes persones utilitzen el parc de  Somoto , l'espai de gespa per la quitxalla de  pipican , tot i el senyal de prohibició. De la mateixa manera fa servir en aquest mateix parc les jardineres de davant de l'Escorial un individu amb un husky per a les defecacions del seu gos, això si, no les recull. Podreu enviar més agents cíviques a donar cops d'ull, sovint per a poder fer alguna cosa amb aquestes persones tan incíviques?
14371 CAPUTXINS 2021/10/16 El dia que van fer la font només van netejar uns embornals, però els altres estan plens de fang i herba i alguns ni es veuen de l'herba que hi ha dels arbres, que porten almenys tres anys que no es poden, mentre altres parcs hi ha vigilància, però el del carrer indústria està abandonat i la terra on juguen els nens està plena d'orins de gos i ningú hi fa res, l'heu abandonat. A veure si hi veig una brigada que netegi aquest parc.
14370 MON RURAL 2021/10/15 Darrere  el parc del final del  Mossèn  Antoni Ma, Alcover, hi ha una finca que des de fa mesos sembla un abocador o similar, està  controlat ?  Merci .
14369 CAPUTXINS 2021/10/15 Ahir vam socórrer una dona caiguda al carrer davant la farmàcia de la divina pastora, canell trencat segur, la causa, el mal estat de la vorera, petits paranys que hi ha per a molts punts de la ciutat que fan que t'entrebanquis o et giris el peu i tinguis un  esquinç  en el millor dels casos. La vam portar al CAP després de trucar al 112. Bé, si podeu arreglar aquests, adjunto foto, i observar altres que hi ha a diferents voreres de la ciutat. I potser adreçar-vos a la ciutadana que va patir la caiguda, ja que en té per temps. Mil gràcies.
14368 LA CALLA 2021/10/14 Vaig sovint per feina a l'Atlàntida i si aparques al carrer Prat d'en Galliners o als voltants de l' Atlàntida , t'arrisques  que  et trenquin els vidres del cotxe. A mi ja m'ha passat una vegada i després de  15  dies continuen els vidres a terra i encara n'hi ha més per a tot el carrer. Demanaria que feu alguna acció per tal de resoldre el problema.
14367 CARRER SANT PERE 2021/10/14 Fa alguns mesos que els veïns del mercat municipal hem de sortir  contra direcció  per les obres. No prou amb això, tot i la prohibició, hi ha molts vehicles que hi aparquen cosa que fa que no  puguem  sortir els veïns. Agrairia que alguna hora passés la policia a multar  d'una  vegada.
14366 ESTADI 2021/10/14 2021/10/15 En el barri de l'estadi encara volten rates pel carrer. Agrairia que el control de plagues es fes més sovint i s'intensifiqués la neteja del barri. Moltes gràcies. Resposta
 Ens posarem en contacte amb vosaltres.
14364 NORD 2021/10/13 La meva proposta és referent al tancament del carrer Pla de Balenyà a les 13 i a les 17 h, quan surtin els  nen@s  de l'escola  Fedac  Vic. Fan la baixada corrent i a més hi ha molta gent.  S' hauria de plantejar tancar-lo una estona , fins  que surtin tots els alumnes.
14363 GENERAL 2021/10/13 Fa molt de temps que demano a través del telèfon que hi ha als parquímetres de Vic, que si us plau posin en funcionament  i/o  arreglin el tema de pagament amb la  tarja  bancària. Últimament m'he vist obligada a deixar el cotxe sense tiquet per falta d'efectiu. No em serveix l'excusa de, hauria de portar efectiu, que m'han donat moltes vegades i que no em sembla que sigui adient al segle XXI, avui en dia molta gent no anem amb efectiu, sinó amb  tarja  o directament amb el mòbil (on puc fer pagaments a tot arreu). A diferents poblacions de Catalunya, ja es pot pagar amb una app que et descarregues al mòbil a la ciutat o poble on ets, també amb targeta que gairebé sempre he trobat que funcionaven. Però a Vic no hi ha manera. De veritat és molt cansat haver de pagar multes per necessitat de deixar el cotxe i que no pugui fer el pagament, que per descomptat, vull fer, però no puc.  Si us plau,  no vull pagar més multes, faciliteu-nos als ciutadans la possibilitat de pagar als parquímetres.
14362 MON RURAL 2021/10/13 Esborranc ideal per trencar-se les cames o el cap, a peu o en bicicleta. Sobre la Font del  Cantarell ,  en el caminet del  Cantarell  a Roda. Lloc molt concorregut per caminaires i ciclistes.
14361 GENERAL 2021/10/13 2021/10/18 S'hauria de fer més manteniment als parcs infantils. Especialment al del carrer Joan de Serrallonga i el del carrer Puigmal. Aquests dos estan molt malament. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de manteniment, que hi actuarà.
14360 GENERAL 2021/10/12 2021/10/13 M'agradaria saber si aquest any els més petits podran  disfrutar  de la cavalcada de reis? Resposta
Esperem que si. Estem treballant amb la il.lusió de poder rebre a Ses Majestats la nit del 05 de gener, com tots els anys, a excepció del passat, queaaribaran pels carrers de la ciutat.
14359 REMEI 2021/10/12 A la plaça  Terradellas . Hi ha molts nens que només juguen a futbol perquè tampoc hi ha res més per ells, penso que tenim una plaça molt gran i mal aprofitada.  Agrairia  que es col·loquin una o dues taules de ping-pong com a altres barris i tancar la plaça amb fusta com al parc de nens petits, també estaria perfecte. Espero resposta, gràcies.
14358 CAPUTXINS 2021/10/11 2021/10/13 Al carrer Montserrat 19 hi ha aquest cable de l'enllumenat que penja al mig de la vorera i està a poc més de 2  m  del terra, es pot tocar fàcilment. Resposta
Aquest cablejat no és d'enllumenat, és de telefonia. Hem passat avís a Movistar, perquè ho pugui reparar.
14357 CARRER SANT PERE 2021/10/11 Des de fa un temps,  tant  la zona de davant del mercat municipal, com del costat de l'estació d'autobusos, ha desmillorat molt en termes, sobretot, de neteja. S'ha tornat habitual i constant trobar vomitats, gent orinant, deixalles a fora de lloc , etc.  Per no parlar que s'han convertit en zones de trobades per beure, fumar (i de dormir d'algunes persones habituals) i això, acaba repercutint també en la percepció de seguretat de la zona. Sobretot el Mercat Municipal, si no està previst fer-hi cap inversió, el que sí que estaria bé és, com a mínim, mantenir la zona neta i controlar les activitats que es desenvolupen al seu voltant.
14356 REMEI 2021/10/11 2021/10/15 Són exactament les 01:25 h de la matinada. El bar del carrer Raimon d'Abadal, gairebé amb cantonada Virrei Aviles encara és obert i amb gent al carrer rient, xerrant com si fóssim a les 12 del migdia. Jo em llevo cada dia a les 6 del matí. Quan se suposa que haig de descansar jo. Perquè això sí, els impostos me'ls cobreu puntualment. Hem trucat moltes vegades a la Guàrdia Urbana i ens hem queixat en diversos llocs diverses vegades i res no  es  soluciona. Fins quan tolerareu que segueixi passant això? Vull poder descansar i més a 2/4 de 2 de la matinada! Resposta
Lamentem les molèsties.  Seria bo que si us hi trobeu, poguéssiu avisar a la Guàrdia Urbana en el moment que estan  passant  els fets per poder actuar, trucant al 938850000 o via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, i hi podran actuar.
14355 NORD 2021/10/10 2021/10/13 La meva sol·licitud és per demanar que s'arregli el mirall de davant del número 33 del carrer Morgades, per facilitar la sortida del pàrquing, ja que no hi ha visibilitat, per la sortida dels cotxes, posant en perill la nostra seguretat. El mirall enfoca a la vorera perquè ha baixat més d'un pam i no es veuen els cotxes que venen del carrer Verdaguer. El mirall que hi ha més avall a la sortida del pàrquing del costat, fa la seva funció correcta perquè està més amunt. Alguna vegada l'han arreglat, però dura poc i torna a baixar. Espero que puguin trobar la solució, perquè quedi  fixe . Resposta
Hem passat avís a  Minsvic , perquè ho pugui reparar.
14354 REMEI 2021/10/10 Cada diumenge al c/ Candi Bayes els contenidors queden plens i amb mobles al costat dels contenidors. És una vergonya, això empitjora encara mes la imatge del barri. Caldria posar servei de neteja els caps de setmana.
14353 NORD 2021/10/10 2021/10/11 Està molt bé que feu parcs a Vic com el que heu fet ara de l'Horta de la Sínia i  quants   més millor ,  per  la quitxalla,  i si hi ha bancs encara millor per  la  gen gran, però la meva pregunta és:  Perquè  el parc de la bassa dels  Hermanos  el teniu tan descuidat? Un parc gran que hi ha cabuda per moltes coses, ja que s'hi fan moltes activitats i en canvi per la canalla no hi tenim res, el poc que hi havia ho vàreu desmuntar i només hi han quedat dos pèssims gronxadors. Al centre de Vic que podríem tenir aquest parc, res de res. Amb la canalla has d'anar  al Nadal  o ctra. de Roda o parc del cementiri. ¿Està previst fer-hi alguna cosa a la bassa dels  Hermanos ? Gràcies. Resposta
El parc de la bassa dels Germans Maristes es posa tot nou. Es va començar a desmuntar, preveient que es podria tenir tot el parc nou ja fet a finals d'agost, però malauradament per imprevistos no ha pogut ser així. Sí que és cert que potser es podia esperar a treure el vell, a tenir la seguretat de poder fer tota l'obra seguida, però per temes de desgast vari del que hi havia i per seguretat, es va treure, deixant 3 elements (un gronxador, una molla i la sorrera). D'aquí a pocs dies preveiem que es començarà a muntar el nou parc  Esperem que el nou parc  us   satisfaci .
14352 REMEI 2021/10/10 2021/10/15 Soc  una veïna del carrer Candi Bayes cantonada Raimon  d' Abadal. Estic desesperada del matí al vespre, tinc davant un noi amb problemes de salut mental i és un indigent fumant droga, bevent i ahir una senyora gran tirava les escombraries i també amb la meva neta ens va insultar i increpar. No sé com s'ha de solucionar perquè la policia ho sap, l'ajuntament també, i la cosa continua. Aquesta cantonada hi ha borratxos i tràfic de tot.  Esperó  que ho solucioneu. Resposta
La policia de proximitat es posarà en contacte amb vosaltres i farà seguiment i control del que ens comenteu.
14351 GENERAL 2021/10/09 Deixalleria mòbil.  Soc  usuària habitual de la deixalleria mòbil i trobo molt a faltar poder tornar a casa amb un justificant de l'entrega ja sigui en format paper (com passa amb la deixalleria  fixe ) o en format digital. S'hi està treballant o no està previst millorar aquest aspecte?
14350 GENERAL 2021/10/09 Falta de puntualitat del bus urbà. Des d'inici de curs la meva filla i algunes amigues utilitzen el bus urbà per tornar de l'escola a la tarda. Creiem en el transport públic i la reducció de cotxes al voltant de les escoles. Però amb les quatre setmanes que portem d'escola, la majoria de dies que han agafat el bus, aquest va amb un retard considerable. Fins i tot un dia van acabar agafant el bus següent que també anava amb retard (per tant uns 45 minuts més tard del que tocava). Tot això comporta preocupació pels familiars que esperem que arribin a casa, retard a les extraescolars o cites i compromisos que tenen en sortir de l'escola, etc. Com pot ser això? Si fos un dia puntual, no  escriuria  aquesta queixa. Es tracta d'una cosa habitual i si no millora, haurem de repensar la logística de la tornada de l'escola (cosa que no ens ve gens de gust). Creieu que pot millorar la situació? Hem de mantenir l'esperança o hem de començar a buscar alternatives? Gràcies.
14349 NORD 2021/10/09 El carrer Gallissà 15, 17 ....  ja fa un temps que tenim problemes per entrar i sortir del garatge, hi estacionen davant cotxes de persones que entren a la botiga 24 hores o bé els que esperen persones que venen de l'estació d'autobusos. També es troben vasos amb begudes davant la porta d'entrada que hi deixen les persones que consumeixen a qualsevol hora. Demanem més control i més neteja per evitar aquests problemes  en què  sovint ens trobem, ja que alguns poden afectar la nostra salut.
14348 HORTA VERMELLA 2021/10/08 2021/10/18 Pipican  c/Alguer. Ja fa un mes  aproximadament  que la font no funciona... hi ha un foli plastificat que diu  avaria  greu... Tant greu que no es pugui reparar durant un mes? I si utilitzem l'adjectiu greu, vol dir que hem de reparar-ho  el més aviat possible ... a veure si per Nadal ho tenim  solucionat ... i  com a molt tard,  de cara a la primavera 2020... No sé si la ironia es percep al missatge... però és una vergonya que no siguem capaços de reparar una font d'aigua en una setmana... sigui l' avaria  que sigui. Resposta
Ja ha estat reparat, i ja hi ha aigua a la font.  Hi havia una fuita molt important a l'escomesa principal i per això es va haver d'aturar el servei. S'ha hagut de fer una intervenció important  a nivell d' obra civil per poder restablir servei.  Gràcies.
14347 ESTADI 2021/10/08 2021/10/11 El parc de davant del  Vic2  està en mal estat en alguns punts. El més greu és que falta una fusta en el passadís central, com podeu observar a la foto. Resposta
Gràcies. Hem passat avís a l'àrea de  manteniment , que ho repararà.
14346 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/10/08 Soc el veí del Sentfores La Guixa. Com sempre hem de veure que per falta d'informació interna o externa a l'Ajuntament de Vic no es fan les coses correctament, o potser per falta d'interès o per males ganes de fer-ho correctament. He llegit el programa dels Pressupostos Participatius ,¿ per què ens apunten com un Barri? Srs./Sres. entendran d'una vegada que som un Pobla, que no som un barri de Vic, tenim tot l'Urgell de ser Poble, encara que a alguns sembla no agradar o entendre. Espero i esperem que ho tinguin en compte, i també per moltes més qüestions, perquè sempre som el cul del sac, per serveis, per interès pel Poble per part dels Srs. /Sres. mandataris de l'Ajuntament de Vic, dic de Vic, perquè aquí no en tenim d'ajuntament, si en tinguéssim seríem un Poble pròsper i tindríem, com tenen d'altres pobles, serveis fantàstics, transport públic perfecte les instal·lacions esportives necessàries i molt més, però ens hem de conformar amb no tenir quasi de res, i aguantar les imposicions  a  dit.
14345 REMEI 2021/10/08 El carrer sant Quirze de  Basora , als Habitatges  Montseny , ha quedat sense pas de vianants  , ni cap senyalització per donar prioritat pels vianants. Això corre perill, sobretot pels nens petits. Espero que els responsables de l'ajuntament de Vic ho mirin i solucionin. Salutació.
14344 GENERAL 2021/10/08 Fa uns dies em vaig queixar dels sorolls de la recollida d'escombraries i la màquina de  netejar  carrers. Ja que voleu que el centre circulin pocs cotxes i els pocs que ho fan han d'anar a velocitat molt reduïda,  per què  no es pot fer la recollida de dia? O uns horaris més acceptables com altres ciutats. Se'm va respondre que començaven a les 6 i no és veritat, moltes vegades és a partir de les 5. És el camió del rebuig, el del paper, el del vidre, el de  neteja  carrers...
14343 REMEI 2021/10/08 2021/10/08 Intentant fer la reserva d'entrades per la inauguració de l'espai  ETC , em trobo que la web que diu l'ajuntament (www.etcvic.cat) dona un error. Ho poden mirar i rectificar-ho al  WhatsApp  o Telegram. Gràcies. Resposta
Hem passat avís a l'àrea d'informàtica, que ja ho ha reparat..
14342 MON RURAL 2021/10/07 Vàrem tenir la satisfacció d'assistir aquest passat dimecres a la que diuen La Caminada per a la Gent Gran, vàrem gaudir d'una perfecta organització i atenció per part de tots els implicats en ella, Moltes Gràcies, Però, no va ser tan esplèndid els paisatges pels quals vàrem caminar, perquè quan es tallen herbes no les treuen en lloc de tirar-les al damunt d'altres herbes o a daltabaix del marge també hi vàrem poder veure algunes deixalles i residus de gos d'alguns incívics. Seria molt maco i agradable en aquests camins de trobar-hi alguns plans nets i amb l'herba  ben  tellada, alguns bancs amb taules per poder passar l'estona per fer-hi algun pícnic o simplement llegir un llibre o contemplar el paisatge. La Sra.  Alcaldessa  es vanagloria dels  10  anys d'aquesta via verda. Crec Sra.  Alcaldessa  que amb  10  anys ja hauríem d'haver deixat tots aquests indrets endreçats, nets i agradables, i per desgràcia en tenim forces de desmanegats bruts i alguns fets amb pressupost i complet. Molt lamentable.
14341 NORD 2021/10/08 2021/10/08 Quan surts amb cotxe del carrer de l'Esperança i vols anar en direcció al centre de Vic es fa molt perillós girar a l'esquerra, perquè hi ha un parterre molt descuidat que impedeix veure amb claredat els cotxes que s'acosten. Convindria que des de Parcs i Jardins hi anessin a fer una bona retallada. És un lloc amb molt moviment de cotxes que entren i surten per anar a recollir infants al club gimnàstic que hi ha allà. Gràcies! Resposta
És cert el que comenteu. Aquest espai és de titularitat de carreteres de la Diputació de Barcelona. Els hi hem passat avís al servei de manteniment de la Diputació.
14340 ESTADI 2021/10/07 2021/10/08 Us comunico que als parterres de la plaça Francesc Moragues cada vegada hi falta més barana de fusta. Ahir al primer ja no n'hi havia cap i avui ja comencen en el segon parterre. És una  llàstima  perquè estaven preciosos.  M' agradaria  veure que ho vigileu. Gràcies. Resposta
A l'espera d'executar el projecte de millora de tota la plaça, s'ha retirat la tanca de fusta perquè estava en molt mal estat i dificultava les tasques de manteniment de jardineria del parterre interior.
14339 EL SUCRE 2021/10/07 2021/10/07 A l carrer  Miramarges  no funciona l'enllumenat en tot el carrer. Resposta
Gràcies.Hem passat avís a Minsvic, que ho repararà.
14338 EL SUCRE 2021/10/06 2021/10/07 Voldria  comunicar que el carrer M iramarges  fa dies que estem sense  il·luminació  al carrer i realment  és  molt desavinent circular  pel  carrer, sobretot si vas sol o  els nens . Moltes  gràcies. Resposta
Gràcies.Hem passat avís a Minsvic, que ho repararà.
14337 CAPUTXINS 2021/10/06 Al carrer Torelló, els vehicles circulen molt  ràpid , massa . Quan  arriben a l'alçada de la cruïlla amb carrer Sant Jordi, si travessa un  vianant,  ha de vigilar que no l'atropellin. Prou velocitat!  Crec  que un semàfor ajudaria a  reduir  el perill que tenim els  vianants  quan travessem per aquest carrer.
14336 CAPUTXINS 2021/10/06 2021/10/08 Els contenidors de cartó que hi ha al carrer Jaume I, davant del núm. 7, n'hi ha un que té el pedal d'aixecar la tapa  malmès . L'altre, funciona molt bé, però de seguida queda col·lapsat i la gent deixa les bosses a terra. Podeu mirar d'arreglar-ho? Moltes gràcies. Resposta
Passem avís a Vialnet perquè es resolgui el més aviat possible.
14335 ESTADI 2021/10/06 2021/10/11 La setmana passada vaig escriure sobre la dificultat d'entrar en un pàrquing del C/Doctor  Salarich,  perquè cada dia hi ha cotxes mal aparcats, tot i que estava clarament senyalitzat, fet que dificulta moltíssim l'entrada i sortida de vehicles. El motiu, d'aquest nou escrit, és perquè fa uns dies que han fet malbé el senyal de prohibit aparcar, i encara serà pitjor que ho respectin. Estan al cas? El podran tornar a instal·lar? Podran a més posar alguna pilona? Gràcies Resposta
Gràcies. Vam passar avís a  Minsvic , que divendres dia 08 ja va deixar el senyal  instal·lat  correctament.
14334 NORD 2021/10/06 Us escric per demanar si podríeu revisar i omplir els forats de terra que hi ha al ' Pipican ' que es troba al costat del cementiri de Vic (al costat dels mossos d'esquadra). Hi ha bastants forats a terra i és perillós tant pels gossos com pels propietaris (alguns ja ens hi hem torçat el turmell). Moltes gràcies.
14333 REMEI 2021/10/05 2021/10/06 "Molt agraïts" que la Sra.  Alcaldessa , finalment i encara que només sigui per la inauguració de la nova comissaria i per fer el discurs i la foto de torn, s'hagi dignat a aparèixer pel barri del Remei. Quan s'hi tornarà a passejar per veure la realitat del nostre barri? Aquesta és una foto de dilluns 04/10/21, Passeig Generalitat davant la benzinera. De ben segur que quan ella va venir, tot estava net i polit, però Sra. Erra: aquesta és la nostra realitat diària, ens agradaria que hi prengués mesures i no només "ens visiti" en actes institucionals o d'inauguracions i per fer discursets. Prenguin nota i actuïn, perquè malauradament, aquest estat lamentable, a les fotos de premsa no hi surt. Solucions ja! Resposta
Traslladem la seva petició als serveis municipals corresponents. Recordem que el regidor de barri del Remei és en Josep-Ramon Soldevila, amb qui es treballa des de la proximitat en permanent contacte amb l'associació de veïns i veïnes i amb qui l'alcaldessa visita periòdicament el barri, com també es fa en la resta de barris de Vic i Sentfores-La Guixa.
14332 SANT LLÀTZER 2021/10/05 2021/10/15 Al pàrquing de sorra que hi ha al carrer de Mercè Rodoreda, que és privat però obert al públic per aparcar, només genera problemes.  Hi  ha cotxes que realitzen " trompos " i algun dia hi haurà una desgràcia per atropellament o impactaran contra algun vehicle aparcat. A les nits en aquest pàrquing es fan trobades, no precisament cíviques, tenim escridassades de matinada i ara ja de tardes també, altres venen a beure al pàrquing i tiren tota la brossa allà mateix. Els veïns hem demanat  vàries  vegades més enllumenat a la zona perquè està molt fosc i a la nit fa por. En el bloc de davant d'aquest pàrquing hi ha  ocupes  problemàtics  ( ja sabeu qui són),  si no  se'ls pot fer fora. Ens agradaria més vigilància policial, perquè els veïns ja comencem a estar una mica farts d'aquesta problemàtica. Aquest cap de setmana tant dissabte com diumenge, va haver de venir la policia local com mossos. Potser tancar el pàrquing seria una solució. Resposta
Des de Guàrdia Urbana s'hi fan vigilàncies preventives, però sol passar que quan hi ha la policia no passen aquestes coses, per això  us   demanaríem  que si ho detecteu, podeu avisar a Guàrdia Urbana via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, i hi podran actuar, en el moment precís que passen. La zona d'estacionament és privada, i l'ajuntament no pot obligar-lo a tancar. Respecte dels ocupes, si causen molèsties, també caldria trucar en el moment en què es produeixen les molèsties, perquè hi pugui actuar la Guàrdia Urbana. Dit tot això, la Guàrdia Urbana hi continuarà fent controls, però és d'ajuda la col.laboració ciutadana d'avís per poder-ho treballar millor. Gràcies.
14331 SANT LLÀTZER 2021/10/05 2021/10/06 Al carrer de Mercè Rodoreda a l'alçada del número 13-15 (al pàrquing de sorra) hi ha un fanal amb la bombeta fosa des de ja fa un quant temps.  Agrairíem  si es pogués canviar la bombeta, ja que la zona queda molt fosca. Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a Minsvic, que ho repararà.
14330 REMEI 2021/10/04 Trobo  molt fort el senyal que heu posat al camí ral de l'anella verda sud que travessa cap a l'escola La  Sínia . El curs passat us vaig comentar si podíeu posar una pas de vianants, ja que tant pels que caminen com els pares que deixem el cotxe allà per dur els nens era perillós. Em vàreu contestar que ho estàveu estudiant, i mira per on el més fàcil ha sigut posar el senyal que no es pot parar ni estacionar! "Moltes gràcies" per facilitar anar a l'escola.
14329 ESTADI 2021/10/04 A l'aparcament de cotxes Joan Maragall que està darrere de Mobles la Fabrica, entenem que el pàrquing té una sortida i una entrada, però ningú la respecta, tothom entra i surt com vol. Crec que s'han de posar més senyals . També  crec que a la sortida del pàrquing s'ha de posar un mirall a l'altra banda del carrer per facilitar la sortida dels cotxes i per tenir una visió clara dels cotxes que pugen pel carrer Joan Maragall. Gràcies.
14328 SANTA ANNA 2021/10/04 Al parc de Sant Jaume hi ha un gronxador circular que fa molt soroll quan els nens s'hi posen al damunt. Alguns veïns ja s'han queixat fins i tot a la bústia ciutadana, i dieu que ja  ho   arreglareu , però tot segueix igual. Si us plau, us demanem que eviteu que faci tant soroll, o traieu-lo. Gràcies.
14327 GENERAL 2021/10/04 Llum de les  faroles . Crec que seria millor que funcionin fins que es faci clar. Avui a les 7:45 h amb pluja,  faroles  apagades, mala visibilitat, separadors carrils bici que no es veuen... Sincerament anar amb cotxe ja costa, però a peu és un perill.
14326 MON RURAL 2021/10/03 2021/10/08 Nit del 2 al 3 d'octubre: " botellot " multitudinari al Puig dels Jueus, a la zona del molí de vent hi ha deixalles, plàstics, ampolles i "cagarades humanes" a tot el pla. Per la gran quantitat de porqueria, almenys devien haver-hi estat unes 100 o 200 persones (persones?)... i després la gent es queixa dels gossos? No anem pas bé. Resposta
El Puig dels Jueus és un espai natural de gran importància a la ciutat. El seu coneixement és bàsic per respectar-lo. Certament hi ha més concurrència darrerament de tots tipus d'usuaris. La majoria en són respectuosos, però malauradament hi ha uns pocs que s'han pensat que és un espai per fer-hi botellots. No hi hauria problema si les deixalles que generen, de la mateixa manera que s'han portat el menjar i la beguda per consumir-ho, se les emportessin, però no és així i això ens perjudica a tots. S'està treballant a fons amb els equips de civisme i de Guàrdia Urbana, però no és fàcil. Els equips de neteja s'han reforçat i hi passen 3 cops per setmana quan abans només calia anar-hi una vegada. És un tema complex de no fàcil solució, però hi continuarem treballant.
14325 CENTRE HISTÒRIC 2021/10/02 2021/10/08 Al carrer sant Just, fa dos dies que han posat els containers nous, però un problema que sempre tenim son els envasos, botelles, etc. de vidre , els  deixen en bosses o  solts , cada   dia , cada  dia , no diguem els caps de setmana. No en tenim prou que la gent deixa les escombraries  a terra, i el vidre que ?  No es pot posar un container petit com els dels bars,  pels   veïns ?, a veure si fem net? Pregunto.  Agraïda  com sempre. Resposta
S'ha fet una  posta  a punt de l'àrea de contenidors soterrats situada a la Plaça Pompeu Fabra i fa uns dies que ha entrat en funcionament; En aquest punt, no hi ha contenidor pels envasos de vidre perquè el vehicle encarregat de fer la recollida no hi pot accedir. És cert que hi ha persones incíviques que deixen bosses de vidre al costat dels contenidors perjudicant-nos a tots, i que a través dels informadors ambientals i agents cívics es treballa per minimitzar aquest tipus d'accions. Tal com comenta, existeix un servei de recollida porta a porta pels establiments generadors de vidre comercial. Aquest servei és d'ús exclusiu pels bars i restaurants de la zona que generen gran quantitat d'envasos de vidre adaptant-se a les necessitats específiques del sector.
14324 MON RURAL 2021/10/02 2021/10/08 Hem vist crancs al riu  Méder . Tenim cranc autòcton o és  espècia  invasora? En tal cas s'està fent  alguna cosa ? Resposta
Al riu  Méder  hi ha presència del cranc americà, una espècie invasora present a molts rius de Catalunya, i de molt difícil erradicació i que ha desplaçat al cranc autòcton. Actualment no s'ha detectat presència de crac autòcton als rius de Vic, ni  Méder  ni  Gurri . No  obstant  el  cranc americà  també està servint d'aliment a altres espècies autòctones com la llúdriga que,  de mica en mica,  va sent present en els nostres rius.
14323 ESTADI 2021/10/02 La cruïlla entre el carrer Sastre Camps i  Folch  i Torres té una visibilitat molt reduïda. Des del juliol hi ha hagut 3 topades de vehicles, la darrera el 30 de setembre força greu. Per resoldre-ho, hem parlat entre els veïns del carrer Sastre Camps  ( números. 1 a 4), i demanem un canvi de sentit de la circulació en aquest petit tram del carrer, per evitar haver de sortir per aquesta fatídica cruïlla. Ho sigui, es tracta de prohibir el pas al c/Sastre Camps des del c/Matagalls i obrir el pas des del c/ Folch  i Torres. En tenir els garatges al mig carrer no podem evitar de sortir cada dia per aquesta cruïlla sense pràcticament gens de visibilitat. Un petit canvi com aquest ens evitaria del perill d'haver de sortir per aquesta cruïlla, on hi ha un mirall, però no fa bé la seva funció. Esperem una solució com més aviat millor. Gràcies.
14322 CARRER SANT PERE 2021/10/01 Quin futur està previst pel Mercat Municipal ? Està en estat deplorable i el pocs paradistes que hi queden estan molt decebuts. Costa d'entendre que una ciutat com Vic no disposi d'un mercat municipal i que el que hi ha s'ha deixat deteriorar fins al punt de resultar perillós anar-hi en unes instal·lacions deixades. Reivindico el Mercat Municipal.
14321 CAPUTXINS 2021/10/01 Entenc  que aquest tros de sorra  és  part del parc del Josep Maria  Sert  i que no està permès aparcar. Ja fa dies que hi aparquen cotxes. S'hauria de senyalitzar correctament o posar obstacles perquè no entrin.
14320 SANT LLÀTZER 2021/10/01 A causa de l'equipament de la zona, els veïns ens veiem afectats negativament, perquè hi ha contaminació per soroll en hores de descans entre les 22:00 h i les 8:00 h del matí per culpa de les activitats que es duen a terme a l'espai de lleure dels gossos ( pipican ) i de les instal·lacions de bàsquet i el parc. Com que no es tanquen els llums i la zona està molt il·luminada es pot jugar a bàsquet i estar al parc infantil i al  pipican  fins a altes hores de la nit Demanem que es regulin les activitats i la durada de la llum de la zona perquè no es pugui jugar fins a altres hores, aquesta mesura reduiria el consum elèctric i la contaminació per soroll i per llum.
14319 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/09/30 Soc el veí de Sentfores La Guixa: Creiem que quan es fa una obra s'hauria d'acabar amb tots els detalls possibles i necessaris els que  degut als  impulsats semàfors en lloc d'una via de circulació  per les afores  del poble, els que porten retencions en un i l' altre extrem  del poble. Caldria que en la rodona de la plaça de la Creu, pintar la ratlla blanca en el centre de la via de circulació, la que separés les direccions, una a la dreta direcció a la via de retencions i l'altre a l'esquerra sentit lliure a altres carrers, amb les corresponents fletxes  indicatòries , com també un pas de vianants a l'entrada al carrer Camí de Planes Bones, al costat de la parada dels Busos, per evitar algun accident, ja que en hores d'afluència de trànsit és difícil transvasar, encara que el Carrer sigui semi  peatonal , Espero que entengui aquesta necessitat i solucionin aquesta mancança o oblit en el disseny.
14318 CAPUTXINS 2021/09/30 2021/10/08 Les papereres instal·lades al parc  davant  de l'institut  Vic ,  estan  a  rebossar  de restes de menjar, llaunes, embolcalls  etc... Des de  que ha començat el curs escolar,  ha  empitjorat l'aspecte i  la higiene  d-aquest parc públic Potser heu de plantejar-vos posar contenidors o buscar solució pel tema ,  ja que és un espai molt agradable per passejar . Gràcies. Resposta
És cert que amb l'inici del curs escolar hi ha més concurrència en aquest espai i la majoria d'usuaris fan un bon ús del parc i dipositen les deixalles que generen dins de les papereres. Els equips de neteja passen segons la programació establerta,  no obstant , farem arribar la incidència perquè es gestioni. Comentar que des de l'Institut conjuntament amb els equips de civisme, cada curs escolar es porten a terme accions de neteja amb els mateixos alumnes per prendre  consciència  de l'ús que es fa de l'espai públic i  aprendre  a respectar-lo.
14317 NORD 2021/09/30 2021/10/08 En el darrer canvi (fa força setmanes) del contenidor de paper i plàstic al carrer Arquebisbe Alemany 27 (davant del club Billar Vic), es va col·locar una unitat que té espatllat el mecanisme d'alçar la tapa amb el peu. No és greu, però sí que és molest i incòmode. Els agrairia que  se  substituís per un contenidor en bon funcionament. Moltes gràcies. Resposta
Passem avís a Vialnet perquè es resolgui el més aviat possible.
14316 GENERAL 2021/09/30 Patinets ,  bicis,  fins   quan  aquest  caos ? ,  estació  de tren ,  bastida  d'obres ,  persones caminant i ells tant com dona la  màquina , ha de  passar  quelcom per fer alguna cosa?
14315 MON RURAL 2021/09/30 2021/10/08 Ens agrada des de sempre d'anar a passejar al Puig dels jueus. Últimament havíem deixat d'anar-hi per la quantitat de cagarades de gos que no et deixaven caminar tranquil·lament. Després de la propaganda feta perquè la gent hi vagi hi hem tornat, ha sigut una decepció en veure que tot segueix igual o pitjor. Resposta
El Puig dels Jueus és un espai natural de gran importància a la ciutat. El seu coneixement és bàsic per respectar-lo. Certament hi ha més concurrència darrerament de tots tipus d'usuaris. La majoria en són respectuosos , però  malauradament hi ha uns pocs que s'han pensat que és un espai per fer-hi  botellots . No hi hauria problema si les deixalles que generen, de la mateixa manera que s'han portat el menjar i la beguda per consumir-ho,  se  les  emportessin,  però  no és així i això ens perjudica a tots. S'està treballant a fons amb els equips de civisme i de Guàrdia Urbana, però no és fàcil. Els equips de neteja s'han  reforçat  i hi passen 3 cops per setmana quan abans només calia anar-hi una vegada. És un tema  complex  de no  fàcil  solució, però  hi   continuarem  treballant.
14314 ESTADI 2021/09/30 Sempre hi ha vehicles mal aparcats al carrer Doctor  Salarich  davant la sortida/entrada d'un aparcament. La seva presència dificulta la visibilitat dels vehicles que surten amb el perill que això suposa i els que entren han de fer mil maniobres obstaculitzant el trànsit. Podrien posar algun tipus de pilona per evitar-ho? Gràcies.
14313 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/09/29 2021/10/08 Soc el veí de Sentfores La Guixa: Ens han plantat uns  lletreret  en els contenidors de deixalles que diu "contenidor d'ús exclusiu per a residents a Vic -  es  sancionaran altres usuaris", de conya, a on hem de llençar les nostres deixalles perquè aquí no és Vic, és el Municipi, i Poble de Sentfores La Guixa, que no se n'ha assabentat encara la Sra.  Alcaldessa , regidors i molts d'altres funcionaris i empleats de l'Ajuntament de Vic? O sigui, que si nosaltres en fem ús d'ells, clatellada, oi? No seria millor que posés d'ús exclusiu pels veïns del municipi de Sentfores i veïns del poble de Sentfores La Guixa?, crec que hauria de ser el correcte. Pregunto què hi diu amb això el Sr. regidor responsable de Serveis i la Sra. regidora responsable de "l' administració " del Poble de Sentfores La Guixa, Espero que es rectifiqui el redactat dels  lletreret  correctament, per serietat i respecte als veïns d'aquest Poble. Resposta
Administrativament  el terme "Vic" inclou la ciutat de Vic i el poble de Sentfores La Guixa, per tant, seguint les ordenances i contractes actuals, és correcte tal qual està grafiat. El que proposeu no seria correcte des d'un punt de vista administratiu. En el proper contracte de recollida de residus previst pel 2022-2023 esperem incorporar diverses millores al sistema de recollida tant a la ciutat de Vic com al poble de  Sentfores La Guixa  i com al Vic rural. Esperem seguir millorant els resultats de selectiva i reduint la generació de residus, com els darrers anys estem aconseguint entre tots, per fer front al canvi climàtic i poder aguantar els elevats costos de tractament de residus. Tota la informació a http://tutries.vic.cat/
14312 REMEI 2021/09/29 Just davant de la sortida de pàrquing al núm.31 del c/  Virrey  Avilés, està marcat com a zona blava i això suposa un greu problema en la sortida de vehicles (especialment de  tamany  mitjà i gran), ja que no sols tenim vehicles aparcats davant també just a la cantonada, on tot i no poder estacionar ho fan; això suposa haver de maniobrar i fàcilment refregar neumàtics amb la vorera i fer-los mal bé. Com a president de l'escala tinc entès que l'administrador va demanar fa temps anular aquesta plaça de zona blava per assegurar una correcta maniobra.  Igual que  s'anul·la en diferents punts del barri aparcaments de zona blava per ubicar terrasses de bars, crec que l'ajuntament hauria d'estudiar la demanda dels usuaris d'aquest pàrquing que també paguem els nostres impostos per poder tenir una sortida correcta sense haver de maniobrar i no continuar fent mal bé els vehicles. Espero que es faci un estudi adient abans de prendre una decisió negativa. Gràcies.
14311 CARRER SANT PERE 2021/09/29 2021/09/30 L'ancoratge de l'aparcament de bicicletes que es mostra a la  imatge , ubicat a l'altura del número 7 de l'avinguda dels Països Catalans, està malmès (hi té lligada una bicicleta a la qual li han sostret una part). Resposta
Gràcies. Hem passat avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
14310 SANT LLÀTZER 2021/09/29 A la zona del parc de  St.   Llàtzer  a les tardes i caps de setmana hi ha molts amos que porten els seus gossos sense lligar.  Agrairia  que  hi   haguessin  agents  cívics  per informar i en cas necessari multar. Moltes gràcies.
14309 EL SUCRE 2021/09/28 Seria possible que l'àrea d' autocaravanes no  fos limitada a 48 h per reservar? El meu fill és de fora i estudia a Vic i a part treballa unes hores també a Vic i entre feina i classes té 4 hores penjades sense res a fer ni on anar i no pot tornar a casa i fer 4 viatges, tenim auto i si pogués reservar de dilluns a divendres  crec  que hi ha  varis  estudiants amb situació i ara només amb 48 hores màxim, no sabem com fer-ho. Hi ha altres àrees fora que deixen més dies. Gràcies per contestar.
14308 GENERAL 2021/09/28 2021/10/01 Fa fàstic com estan els parcs de bruts. Cagades de gos, brossa varia... Ja sé que no podeu controlar la Gent porca, però no us heu plantejat posar algun vigilant als parcs? A part que el servei de neteja passés almenys 2 cops al dia? Si veieu la foto de les caques de gos acumulades, són de la zona de la Farinera i l'altre és el parc del carrer Morgades. Per cert, no s'està fent res encara al parc de la bassa dels  hermanos ? Octubre era el segon  deadline  no? Resposta
Intentarem millorar la  neteja , però és un tema molt complicat i a vegades incompatible amb l'incivisme de les persones. A la Bassa dels  Hermanos , estem treballant per poder començar la  instal·lació  del nou parc aquest mes d'octubre.
14307 CARRER SANT PERE 2021/09/27 2021/09/28 En el carrer Sant Pere al costat de la Rbla. Hospital Rbla. Sant Domènec, s'han fos com a mínim 2 focus... quedant massa fosc el carrer. Resposta
Gràcies. Hem passat avís a  Minsvic , que ho repararà.
14306 CAPUTXINS 2021/09/27 2021/10/01 Barri Caputxins- Parc Josep M.  Sert . Darrerament acostuma a estar molt brut i ple de deixalles. També  hi ha  molts grafitis que desmilloren la imatge d'aquest bonic parc. Resposta
S'ha avisat al servei de neteja perquè facin un reforç en aquesta zona. Informar-vos que la neteja programada habitual d'aquest barri, i concretament del Josep Ma.  Sert  es fan els dilluns, dimecres i divendres al matí. Pel que fa a les  pintades  programem per poder-les retirar. També informar que s'ha passat avís als agents cívics per tal de fer pedagogia, sobretot a les tardes a la zona del Parc Josep Ma  Sert .
14305 CENTRE HISTÒRIC 2021/09/27 2021/09/28 Teniu cap manera de reduir la població de coloms i  tórtores  de les teulades i terrasses del  casc antic ? Tinc una població exagerada a la teulada veïna i la brutícia  ( plomes, caques...) es fa problemàtica. A part que es mengen plantes, flors de les torratxes. Proposo que almenys aquesta feina de neteja i la recollida de fulles dels arbres del carrer que cauen a les terrasses ens servís per reduir l'impost municipal. Resposta
Ens posarem en contacte amb vosaltres.
14304 CENTRE HISTÒRIC 2021/09/27 2021/10/07 Carrer Cardona , 6.Botiga  d ' alimentació.  És lícit ocupar tota la vorera, ja per si molt minsa, cada dia amb una bicicleta vella i fer que els vianants, cotxets d ' infants i alguna cadira de rodes hagin de passar per sobre les llambordes boterudes? Les quals són de mal caminar i circular, sobretot per aquests mitjans de transport. Si tots els comerços fessin igual, que passaria? Resposta
Hem passat avís a l'àrea d'activitats, que ho gestionarà.
14303 SANT LLÀTZER 2021/09/27 2021/10/08 Darrere el carrer Mercè Rodoreda on hi ha la rampa de baixada de vianants la zona verda lateral està molt bruta. Agrairia  que es netegi. Moltes gràcies. Resposta
Ho traslladem a Vialnet
14302 REMEI 2021/09/27 2021/09/27 Com a veïna del Barri Remei,  sol·licito  i reclamo que es facin les gestions oportunes cap als propietaris del solar de l'antiga fàbrica  Letel  i es dugui a terme la neteja de brossa, males herbes i deixalles tirades dins, tot i estar  vallat ! Cada any, jo he reclamat que es dugui a terme aquesta gestió! I si no ho demano, aquí ningú ho fa! És lamentable el brut que es troba! Bé,  espero que  procedeixin a instar propietari/s ... a  què mantinguin netes les seves propietats! Rates i tot! Cada any estem igual! Bé, gràcies per endavant! Resposta
Hem passat avís a l'inspector urbanístic, que ho gestionarà.
14301 CARRER SANT PERE 2021/09/26 2021/09/27 Avui a la tarda, al parc que queda entre el carrer Sant Pere i el Passeig  de'n  Pep Ventura (al costat d'uns blocs de pisos de color groc), on habitualment hi ha molts gats, hem trobat un escorpí. Uns nens que jugaven al parc ens han comentat que n'hi ha bastants. He preferit avisar perquè podria ser perillós; tant pels nens i nenes que hi juguen, com pels gossos i gats. Resposta
Gràcies. Hem passat avís a l'empresa de control de plagues, perquè hi pugui actuar.
14300 REMEI 2021/09/26 2021/10/08 Dijous 23, agents cívics informaven al costat de contenidors del C/Candi  Bayés , al Remei, suposo de com es fa això tant estrany de llençar les escombraries on toca. Res, la imatge que us adjunto és d'aquest diumenge 26. Quan es deixarà  enrere  la fase eterna de la pedagogia? Gràcies! Resposta
A part de les estades a peu de contenidor, també es fan controls amb Guàrdia Urbana i si s'escau  es  sanciona. Com sempre hi ha molta gent que ho fa bé, però encara hi ha persones incíviques que abandonen les bosses a terra generant desbordaments i mal estar entre la ciutadania, com es pot veure en la foto adjunta. Hi continuem treballant.
14299 HORTA VERMELLA 2021/09/26 Voldria saber què hem de fer respecte a un cotxe suposadament abandonat, que fa dos mesos que ningú el toca, està aparcat en bateria davant del número 32 del carrer Menéndez i  Pelayo , marca Peugeot i matricula x17x xx M . Moltes gràcies. Resposta
Hem passat avís a Guàrdia Urbana, que ho comprovarà i gestionarà.
14298 MON RURAL 2021/09/26 2021/10/08 "Descobreix el Puig dels Jueus": fa uns dies que s'ha engegat aquesta campanya , però  no crec que als que s'hi apropin els agradi gaire en trobar-se les restes dels  botellots  dia si i dia també. Em consta que ho passeu a netejar tot sovint , però  amb la mala imatge que s'està donant, potser seria millor no fer-ne gaire propaganda. Resposta
El Puig dels Jueus és un espai natural de gran importància a la ciutat. El seu coneixement és bàsic per respectar-lo. Certament hi ha més concurrència darrerament de tots tipus d'usuaris. La majoria en són respectuosos , però  malauradament hi ha uns pocs que s'han pensat que és un espai per fer-hi  botellots . No hi hauria problema si les deixalles que generen, de la mateixa manera que s'han portat el menjar i la beguda per consumir-ho,  se  les  emportessin,  però  no és així i això ens perjudica a tots. S'està treballant a fons amb els equips de civisme i de Guàrdia Urbana, però no és fàcil. Els equips de neteja s'han  reforçat  i hi passen 3 cops per setmana quan abans només calia anar-hi una vegada. És un tema  complex  de no  fàcil  solució, però  hi   continuarem  treballant.
14297 EL SUCRE 2021/09/25 2021/09/27 M'agradaria saber perquè no permeteu als pares i mares entrar al camp de futbol de Vic (estadi) per poder veure els entrenaments dels seus fills i filles. Ja trobo  bé  que  haguem  de portar mascareta, agafar distància,  etc...  però no veig la  lògica  que no es permeti l'entrada als entrenaments dels nens/es i ,  en canvi, als partits  sí  que es pugui entrar.  És  totalment contradictori, no? Moltes gràcies! Resposta
Amb les mesures actuals, el Procicat encara obliga a fer registre del públic que entra a les instal·lacions esportives municipals, tant els dies de partit com en els entrenaments. És per aquest motiu que per permetre l'accés l'entitat s'havia de comprometre a tenir personal fent registre i control d'accés i els clubs de futbol van preferir que els entrenaments fossin a porta tancada. De totes maneres, en una reunió de la regidoria d'esports amb les entitats la setmana passada, els clubs de futbol van fer la sol·licitud d'obrir l'accés a les graderies per entrenaments amb el compromís de fer el control d'accés. Per tant, ara ja es pot accedir a la graderia també per entrenaments,  sempre que  hi hagi una persona de l'entitat que en controli l'accés.
14296 CENTRE HISTÒRIC 2021/09/25 2021/09/27 Al carrer de la Riera ja estem acostumats als sorolls constants, però últimament s'està fent més insuportable gràcies al comportament dels veïns del 1r pis del número x. Fa uns mesos que viuen aquí i escoltem la seva música i TV les 24 hores del dia. Diversos veïns i locals hem avisat en moltes ocasions a la Guàrdia Urbana, però diuen que no hi poden fer res perquè quan arriben al carrer ja han tancat les finestres i no s' escolta  el soroll. Us puc assegurar que des de casa nostra s'escolta, tinguin o no les finestres obertes. Estem farts que no ens deixin dormir o escoltar la seva música i crits des de les 7 del matí, quan són matiners. A banda, els veiem des del nostre balcó i tenen molt mal comportament i mirades desafiants. Sincerament, no desitjaria a ningú uns veïns així. Espero que hi feu alguna cosa al respecte, si us plau. Així no es pot viure. Volem estar tranquils a casa nostra, que bé paguem els nostres impostos igual que tothom. Resposta
Hem passat avís a la Guàrdia Urbana, que en farà control i seguiment.
14295 HORTA VERMELLA 2021/09/25 2021/09/27 Avui he anat al  pipi - can  del C/Alguer i m'he trobat  amb què  heu tallat l'aigua de la font. Voldria saber no només els motius, sinó també per què no hi ha cap cartellet o paper informatiu sobre aquesta situació. És un parc que no té cap ombra... Arribo a saber que no hi ha aigua i no hi entro. Ha sigut una sorpresa tan desagradable com la vostra gestió a la ciutat. Resposta
S'ha tancat la font degut a una avaria, que s'està treballant per poder reparar. Hem posat cartell avisant del fet. Gràcies.
14294 GENERAL 2021/09/24 2021/09/27 Els voldria parlar dels Pressupostos participatius que promou l'Ajuntament per Vic i pel Poble de Sentfores La Guixa, i pregunto al Consistori i també als Ciutadans i Veïns, en especial a les persones que organitzen tot aquest esdeveniment, no seria més correcte, democràtic, i legal que per la votació es fes una convocatòria i es votés amb urnes i paperetes amb un punt de votació a cada barri implicat amb el tema, com també ho seria per tota mena de votació que es convoquessin? Votar  online  és molt còmode pels administradors, però és del tot legal? Sols és un  aclariment . Resposta
Les votacions es fan  online  per donar la màxima facilitat a les persones que volen votar sense moure's de casa. Aquest sistema assegura la transparència del procés, ja que la plataforma de votacions no es pot manipular i és totalment confidencial.  Només  carreguem els DNI i data de naixement de les persones per poder validar que estan empadronades al barri. La majoria de municipis que fan pressupostos participatius també utilitzen aquesta modalitat Les persones que vulguin votar presencialment ho poden fer als dos centres cívics de la zona i a l'Oficina d'Educació.
14293 GENERAL 2021/09/24 2021/10/04 Sovint els parquímetres de la ciutat donen error en la lectura de targeta o no funcionen correctament. Amb l'afegit que ja som molts els que anem sempre sense efectiu a sobre. Altres ciutats i municipis han posat en marxa, ja des de fa temps, aplicacions mòbils per facilitar-ne la gestió de pagament (cosa molt d'agrair en època de Covid). Costa d'entendre que una ciutat com Vic no hagi implementat ja un sistema com aquest. Està previst o es farà quelcom per arreglar els parquímetres existents? Resposta
Properament  acaba la concessió del servei d'estacionament rotacional (àrea blava, verda i taronja) i això suposarà un canvi  en  els models dels parquímetres que es disposen a la ciutat. La nova concessió del servei també preveurà la necessitat de disposar una app per a la gestió i el cobrament del servei per a l'usuari.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...