Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La dotació d'aigua del Ter és de més de 6300 milions de litres/any

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
12888 EL SUCRE 2020/09/25 Visc al carrer Eix onze de setembre 39 de Vic. Avui, com tants altres cops, he discutit amb ciclistes per fer servir un passatge per vianants com a carril bici just aquí davant de casa. I com altres vegades, el ciclista no entén que no té la raó. Us escric doncs perquè trobo que hi hauria la necessitat de posar un cartell que expliqui clarament que no es tracta d'un carril bici i per tant, en aquell tram, les bicis hauran de passar per la carretera. És una zona amb moltes famílies amb nens petits i trobo que és bastant perillós deixar la zona sense l'adequada senyalització.
12886 GENERAL 2020/09/25 Escric per conscienciar de la contaminació acústica que patim i que fan les motos amb els tubs d'escapament modificats il·legalment. Seria recomanable que la guàrdia urbana fes controls de soroll de motos periòdicament. Per un cantó l'Ajuntament promou campanyes per fer de Vic una ciutat lliure de contaminacions de fums, a veure si hi afegeix també la de sorolls i més ara que hem de viure més ventilats amb les finestres obertes.
12885 CAPUTXINS 2020/09/24 Amb els nous carrils de circulació de la ronda  Camprodon , cada dia  a les hores  puntes de les escoles, hi ha  embussos  considerables. En el nostre cas sortim del petit Miquel i tardem 25 minuts cada dia. Fem extraescolars i arribem sempre tard. No tothom pot anar a peu o amb bici, hi ha molta gent que necessita sí o sí el vehicle  degut a  la ubicació de la seva feina / casa. Demanem si es pot plantejar una sortida alternativa per la part de  darrere  del Seminari, que agilitzaria molt la  mobilitat .
12884 LA CALLA 2020/09/24 Per què la guàrdia urbana no pot intervenir davant això? Un dia passarà una desgràcia. Més de 7 cotxes aparcats a la rotonda. Després et passa 5 minuts el tiquet de la zona blava i et multen..... vergonyós tot plegat.
12883 OSONA 2020/09/24 M'agradaria saber com està el tema del parc (per anomenar-lo d'alguna manera) que hi ha el passatge Font dels Frares? A part del lamentable estat, no funciona l'enllumenat! A veure si  d'una  vegada es pot fer alguna actuació.
12882 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/09/24 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. El dia 14 d'aquest mes de Setembre varen canviar els horaris de la línia dels busos,  podríem  dir urbans, però que no ho són. Fins al d'avui, dia 24 del mateix mes, no hem vist penjats en els llocs adequats les fulles de ls nous  horaris. A més a més d'haver de suportar un servei del tot deficient, també hem de suportar una informació del tot incorrecta i insuficient, molt lamentable la falta d'interès i una total incompetència per l'empresa concessionària  Segalés . També molt de lamentar la falta d'interès per la Sra. Regidora responsable de la Mobilitat i també per la Sra. Regidora responsable del Poble de Sentfores La Guixa. Patim un desinterès total per part de l'Ajuntament de Vic per necessitats del Poble, per feines mal fetes i inacabades, feines fetes a disgust del Poble, feines fetes al revés del que cal, i el que es necessita no es fa, en fi, la llista seria molt llarga. Però hem d'aguantar les incompetències de l'administració. Molt lamentable, però és així.
12881 EL SUCRE 2020/09/24 Al parc de Santi  Ylla , les fustes del pont tornen a estar aixecades. A grairem que  les pugueu revisar.
12880 HORTA VERMELLA 2020/09/24 Us comunico que vaig caure per culpa del mal estat de la vorera del carrer del Prat d'en Galliners a l'alçada de la residència,  cantonada Països  Catalans. Demano que s'arrangi.
12879 CAPUTXINS 2020/09/24 2020/09/24 Tenim un problema i és que hi ha un niu de vespes a sota la  repisa  d'una finestra i dins la façana. No podem obrir les finestres, ja que n'hi ha moltes i entren. Hem intentat tapar-ho, però és de difícil accés, perquè la finestra té vidre fins a mig cos  fixe , i és impossible accedir-hi sense posar-nos en perill amb risc de caure. Es tracta d'un  3er  pis del carrer Canigó, i a més a més, la finestra no dóna al carrer, dóna a un espai obert però tancat, l' accés  amb porta de reixa propietat de l'Ajuntament. Necessito saber què hem de fer o trucar per solucionar-ho. Resposta
Ens posarem en contacte amb vosaltres.
12878 GENERAL 2020/09/24 Escric aquest missatge per expressar el meu  descontentament  amb la situació que estem vivint les persones a les quals ens agrada fer esport i  anem  a l' àrea  del Puig dels Jueus a córrer. Ja fa un temps que és impossible, pels gossos que ens ataquen. No vull allargar-me gaire, però ja està bé. A mi personalment, m'han atacat  almenys  10 vegades i no sóc l'únic. Si us plau, feu alguna cosa.
12877 ESTADI 2020/09/23 Al carrer Providència hi ha un bar que fa cantonada on sempre hi ha gent sense mascareta que no estan a la terrassa sinó pel voltant del bar, a l'esgraó,  fins  i tot l'amo del bar i el fill. Els que hi hem de passar a prop per anar a casa, estem en perill per culpa seva. És un constant de gent allà dreta, parlant, sense mascareta i no estan pas a la terrassa.
12876 CAPUTXINS 2020/09/23 2020/09/24 El dia 25/7/2020, dissabte, el senyal de desviament de trànsit del passeig situat a l'entrada del carrer Torres i Bages estava retirat. A l' alçada  del carrer Sant Antoni, al bell mig del passeig, hi havia un senyal que desviava el trànsit per aquest carrer, senyal que vaig obeir i en conseqüència he rebut una sanció per infracció de trànsit per penetrar en una zona prohibida a la circulació. Si aquest senyal va ser posat per la policia municipal, aquesta sanció és improcedent. Si va ser manipulat, també és responsabilitat de la P.M. També manifesto la dificultat per interposar una al·legació a través dels serveis telemàtics de l'Ajuntament. Resposta
Ens posarem en contacte amb tu, per a poder-ho gestionar..
12875 NORD 2020/09/23 La modificació, que en dieu  pacificació , de la Ronda Camprodon és un desastre. Cues monumentals, carrils massa estrets, en una zona de pas imprescindible per anar a molts llocs importants. Tot perquè 4 gats mal comptats vagin en bici o patinet? Si ni tan sols els pocs que utilitzen aquests mitjans ho respecten! He d'anar cada dia del polígon a la zona de l' Escorial , quina alternativa heu pensat? Us heu carregat una zona de pas imprescindible sense plantejar-ne cap. Estaria molt bé pacificar el centre si hi hagués vies alternatives per rodejar la ciutat. Passar pel polígon Malloles i els bombers, és una exageració i igualment poc preparada per assumir tot el trànsit que  se n'hauria  de derivar. Encara sou a temps de rectificar. Sembla que governin els Comuns amb tanta tonteria.
12874 CAPUTXINS 2020/09/23 Actualment a la plaça Santa Eulàlia de Vic hi ha una de les sortides de l'escola Escorial. Ja fa uns dies que la circulació per davant de la sortida de cotxes  és  molt perillosa, i en 2 ocasions he vist un cotxe estar  a punt  d'atropellar nens. Segons informes, aquest carrer no seria transitable per cotxes tant a l'entrada com la sortida dels nens de l'escola. La setmana  passada   2  dies estava tallat, però des de dijous de la setmana  passada  que no paren de passar cotxes amb el perill que comporta. Espero que agafin nota i no  haguem  de lamentar cap incident.
12873 OSONA 2020/09/23 De la com. font dels Frares, 5 en el seu passatge, s'han trobat motos aparcades a dins del passatge on està prohibit entrar amb vehicles, a més es recolzen les motos tal com es pot veure a les fotografies en una paret dels quals dóna en un habitatge i la persona que hi viu té por que entrin, ja que és de molt fàcil accés, si hi col·loquem una moto a sota.  Sol·licitem  vigilància i sancions possibles per tal d'evitar més enfrontaments i incidents amb els veïns.
12872 OSONA 2020/09/23 En el Passatge Font dels Frares, 5 estem cansats que pe rsones deixin les bicicletes lligades, tal com es mostra en la fotografia, i a la plaça osona hi ha aparcaments de bicicletes, cosa que no s'utilitza. Es demana si us plau que hi posin mesures o sancions, per evitar que es deixin les bicicletes en llocs que no correspon.
12871 LA CALLA 2020/09/23 Al carrer Sant Francesc 1, ens trobem que ens entren abelles o vespes a dintre dels diferents pisos durant la matinada, fins ara no havia passat mai.  Agrairem que  ens  informeu que  es pot fer per evitar aquesta incidència.
12870 CAPUTXINS 2020/09/22 Sóc  usuari del  pàrquing  del Seminari de Vic, i cada tarda hi he d'entrar per tal de recollir els meus fills en sortir de l'escola.  Des que està en funcionament el carril bici a la Ronda  Camprodon,  triguem entre 20 i 25 minuts per sortir del  pàrquing , i quan arribem a la sortida ens trobem que els policies locals que regulen el trànsit a la sortida i a la  cruïlla  de Ronda  Camprodon  amb el  carrer  de Manlleu, ja no hi  són . Ja que s'ha posat en servei el carril bici restringint els carrils  aptes  per a vehicles  a  motor, iniciativa que trobo molt encertada, generant congestions en la  circulació  dels  vehicles  a motor, considero que almenys des de l'Ajuntament s'hauria de garantir aquesta assistència de la Policia Local fins que la congestió de trànsit hagi desaparegut. També  afavoriria la  fluïdesa  del trànsit, que en la sortida del  pàrquing  s'impedís el gir a l'esquerra, ja que per a poder fer-lo, s'ha de creuar un carril de  circulació , amb els consegüents entrebancs en el trànsit.
12869 NORD 2020/09/22 Enhorabona per la proposta de mobilitat de la ronda Camprodon, molt encertada per a canviar cap a un futur més sostenible, ètic i responsable. Opino però, que caldria gestionar el trànsit per fora i oferir una alternativa viable als usuaris  diaris  de la ronda.
12868 NORD 2020/09/22 Em moc per Vic i  rodalies  amb bicicleta. Cada dia agafo la carretera de Gurb que uneix Vic i Gurb pel pavelló del Castell d'en Planes, moltes vegades a primera i  última  hora, quan tot és fosc. Cada dia temo per la meva seguretat: L'espai no  està  habilitat per poder anar amb bicicleta de forma segura, ni el tram que  correspon  a Vic, ni el tram que  correspon  a Gurb. No hi ha carril bici (només el petit tram del pavelló), i ni tan sols llum que il·lumini la carretera. Voleu canviar la ciutat i  rodalies ? Voleu que la gent agafi més la bicicleta i menys el cotxe? Opino que el què esteu fent és publicitat enganyosa,  ja que  heu gastat pressupost en campanyes de  màrqueting  amb bicicletes que decorin les rotondes, i amb cartells que n'incentivin el seu ús, però a l'hora de la veritat els usuaris no compten amb les infraestructures adequades per a circular amb seguretat. Primer les infraestructures i després la publicitat.
12867 NORD 2020/09/21 Cada dia  vaig a aparcar  el cotxe a l'antic  Roc34 , i camino fins al centre. Però cada dia veig que a la cruïlla dels carrers Puigsacalm i Baró de  Savassona  (Can Maurici), hi ha 5-6 cotxes aparcats en zona prohibida, i aparquen gratuïtament al centre, sense rebre cap multa. La Guàrdia Urbana ja ho sap, segur. Només cal que hi passin i els multin. Em queda la cara de  tonto  anar cada dia fins al  Roc34 . Això passa també a la vorera del Bingo (davant de La Central), on un espavilat aparca cada dia a la zona marcada com a prohibit.
12866 GENERAL 2020/09/21 Estarem d'acord que les motos que porten el tub d'escapament "modificat" fan molt soroll, i és molt molest. Ha passat sempre. Personalment havia demanat en diverses ocasions si es podien fer controls de contaminació sonora i multar aquests motoristes (o donar-los l'oportunitat de reduir el soroll a canvi de la multa). No entenc que un Ajuntament com el de Vic no faci res al respecte. Mirem pel medi ambient, potenciem les bicicletes i anar a peu, i després permetem que aquestes motos circulin lliurement i impunement per la ciutat. I mira que és fàcil de solucionar. Mitja hora abans que passi la moto ja la sents!!! Només cal esperar-la! A més, aneu a les escoles a la sortida de classes, i espereu que les engeguin!!! Aquest curs, que les escoles hem de tenir les finestres obertes per poder ventilar correctament les aules, i anem amb mascareta (se sent menys la persona que parla), quan passen les motos (o altres vehicles molt sorollosos), la veritat és que has de parar les explicacions i esperar que passin.
12865 NORD 2020/09/21 Estem molt descontents amb el nou traçat vial de la ronda Camprodon de Vic. Quan vas de la plaça Mil·lenari direcció Pare Coll, a la corba del semàfor si baixa un autobús de cara, com que a la dreta hi ha uns pals que no et deixen arrencar, té a la dreta... Si no esperes el bus no gira i quasi xoques amb ell. O sigui que és un perill aquesta corba ara pels cotxes. I no vull dir res si en aquell moment  hi haguessin  ciclistes pel carril bici. Un altre perill perquè els cotxes tirant a la dreta i si vingués una bici, ull.
12864 MON RURAL 2020/09/21 Extracte de: Les caminades i la bicicletada pedagògiques  protagonitzen  la Setmana Europea de la Mobilitat a Vic ( link : https://bit.ly/2ZSit7h) Diumenge, 15 persones van prendre part a la caminada guiada que es va fer a partir de dos quarts d'11 del matí per l'entorn natural del Puig dels Jueus. L'itinerari, que va comptar amb parades a diversos punts on es van comentar aspectes urbanístics i ambientals de l'entorn, va començar a l'ermita de Sant Miquel Xic i va acabar al Seminari passant per la Bassa, el Molí i alguns dels miradors que hi ha en aquesta zona natural. Les explicacions van anar a càrrec de tècnics municipals dels departaments de Mobilitat, Medi Ambient i Urbanisme. Almenys podrien haver recollit la brutícia  en acabar  la "caminada pedagògica",  no? La foto és del dilluns a les 8 del matí.
12863 NORD 2020/09/21 La gent treballadora esperem que us feu enrere del tall de carrils de la ronda Camprodon. Nosaltres necessitem circular amb cotxe per tenir temps de portar els nens a l'escola i poder arribar a la feina, ja que no tothom la té al costat de casa i no hi pot anar caminant ni en bicicleta. A més som a Vic, no a Barcelona! Per 4 bicis que hi ha i quatre  vianants,  no cal gastar-se tants diners ni crear problemes a la gent que hem d'anar a treballar, i sobretot els que es veuen obligats a venir de fora cap aquí. Podeu ser més racionals i coherents amb la situació que ens ocupa?
12862 NORD 2020/09/21 Volia expressar una idea. A causa de la polèmica de la ronda Camprodon, exposo realitzar 3 carrils pels vehicles  a  motor, sobretot els tres carrils més  a prop  de l'escola, i el carril més a prop del cementiri fer un carril bici, de doble sentit.
12861 SANT LLÀTZER 2020/09/21 2020/09/23 Hi ha un pal caigut davant de l'empresa  Divic . Resposta
Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ja ho ha programat per a la seva reparació. Gràcies.
12860 CAPUTXINS 2020/09/21 Des de l'inici escolar i les noves indicacions per fer entrades escalonades, a l'escola Escorial veig la necessitat de posar una persona de la guàrdia urbana per tal de descongestionar/ordenar l'embús que es fa a la rotonda del Carrer Torres i Bages. Si algú necessita anar per aquest carrer o cap  al carrer  de Montserrat, per exemple, és impossible a les hores d'entrada, sobretot al matí. A altres escoles ja es feia abans de la situació de la pandèmia.
12858 EL SUCRE 2020/09/20 Només dir que per dues bicicletes, heu col·lapsat l'accés més important de Vic cap a l'Hospital General, i no parlem de col·legis, instituts,  etc , crec que no s'ha mesurat bé. És la meva opinió, però tots els meus veïns opinen el mateix.
12857 EL SUCRE 2020/09/20 És  bastant incomprensible que amb els centenars d'alumnes de l'institut Jaume Callís que surten a partir de les 14: 30 h , no hi hagi cap bus fins a les 15:21 h. Animen i convidem a l'empresa a revisar els horaris, perquè aquests joves no hagin de dinar a les 16 h de la tarda. Aprofitem que estem a la setmana de la mobilitat sostenible, per animar a l'ús del bus urbà, però amb horaris sostenibles.
12856 REMEI 2020/09/20 Barri del Remei; contenidors del carrer  Dr.  Candi  Bayés , cantonada amb Bisbe  Strauch . Aquesta imatge que us adjunto és d'avui mateix, però cada dos per tres tenim les escombraries d'aquest carrer en aquest estat.
12855 NORD 2020/09/20 Com es pot veure a la foto, la part superior del tobogan està força trencada. En general és tot el parc conegut  com a  "parc dels pirates", prop de la comissaria dels mossos d'esquadra, que té estructures en mal estat.
12854 CAPUTXINS 2020/09/20 2020/09/21 Des de fa un parell de setmanes hem pogut veure rates de considerable  tamany,  a la zona on es creua el Carrer Nou i el Carrer Misericòrdia.  Podríeu fer una revisada si us plau? Resposta
Hem passat avís a l'empresa de control de plagues, per tal que hi facin una acció.
12853 CAPUTXINS 2020/09/20 Voldria saber quin és el projecte urbanístic del carrer Jaume I amb c/ Pedraforca, darrere el supermercat Consum. On em  puc  adreçar per poder-lo conèixer?
12852 SANT LLÀTZER 2020/09/20 2020/09/25 Al Carrer Mercè Rodoreda, núm. 3 i 7, tenim una  farola  que no funciona i les altres fan molt poca llum, zona molt fosca. A sota de l'empresa  Divic , tenim una porxada totalment fosca, molts dies es converteix en un niu de fumetes i petit tràfic. És un lloc que per la gent que hi  hem  que transitar, no és gens agradable passar-hi. Ni tan sols per anar a llançar les escombraries al C/ Francesca Bonnemaison. És una mica intimidatori. Tot el voltant de  l'empresa   Divic  és molt fosc i és el lloc per on entrem molta gent Recomano millorar la  il·luminació . Resposta
Respecte a la  farola  que no funciona, és particular i es va tancar perquè molestava, no és municipal. El tram que està fosc, s'han canviat algunes làmpades de mercuri per sodi, que fan més llum.
12851 NORD 2020/09/19   En relació amb la ronda Camprodon, la meva queixa és pels carrils bici. Estic d'acord que hi han de ser, però amb un hagués sigut suficient. Els veïns tenim problema per sortir dels garatges en hora punta, donat que hi ha el mateix trànsit de sempre, però amb menys carrils. A l'hora d'entrar el cotxe, em trobo amb algú que corre i he de parar el cotxe sobre la vorera, mentre algú que va amb bicicleta ha de frenar perquè no el deixo passar. Les pilones que et trobes en girar de la carretera de Manlleu per entrar a la ronda o el que et trobes sortint de l'Assemblea de Catalunya, estan posades de tal manera que has d'obrir-te molt per incorporar-te a la ronda Camprodon i creieu-me si us dic que fa angúnia trobar un bus de cara. Ens hem quedat amb menys carrils i és caòtic. A les hores de les sortides de les escoles, sols se senten  pitades . Ens heu complicat la vida als que necessitem el cotxe per anar a treballar. Agradi o no, som molts que no podem moure'ns sense el cotxe. No ens traieu dos carrils.
12850 MON RURAL 2020/09/19 El camí vora riu, darrere la nau de l' àrea  de manteniment de l'ajuntament de Vic. Si s'hi  posa una taula, s'han  d'augmentar contenidors de deixalles o netejar més sovint. I sempre fomentar la urbanitat dels usuaris. Tal com està, millor no posar-hi taula, així no s hi trobaran.
12849 REMEI 2020/09/19 Com s'ha de fer amb les bicicletes i patinets elèctrics que passen per les voreres de la ciutat? Els patinets elèctrics pitjor, per la velocitat que van. No cal dir que és un gran perill, perquè a més a més, si els hi dius alguna cosa, et contesten malament.
12848 SANTA ANNA 2020/09/19 No tenia canvi perquè la màquina del parquímetre no accepta bitllets de la zona blava. Abans et deixaven un marge de temps per poder retirar el tiquet, ara ni això, ni per respecte. Afegir també que és la primera vegada que em trobo fent cua dues persones per pagar la multa al parquímetre. Vic s'emporta la palma a l'hora de treure multes on tot sigui per recaptar. A la llarga, perjudica la ciutat, ja que s'acaba preferint no entrar al centre per fer tràmits o comprar, ja que la multa et toca si o si, sembla ser. Em sortirà més a compte anar-me'n al poble del costat, si tinc alguna necessitat.
12847 NORD 2020/09/19 Les modificacions de la ronda Camprodon ens dificulten molt sortir dels nostres pàrquings, en hores d'alta afluència de cotxes, especialment els que vivim entre la ronda Camprodon i el parc del cementiri. Agrairia a l'Ajuntament: - Fer un altre estudi Mediambiental a la ronda Camprodon per valorar l'efectivitat de les modificacions i que aquest sigui condicionant, abans de fer-les definitives - Valorar opcions per facilitar la sortida dels pàrquings particulars, als que tenim residència entre la ronda Camprodon i el parc del cementiri (semàfor al C/Assemblea de Catalunya) - Ajustar semàfor que baixa del cementiri i que puja del C/ Pare Coll (baixant del cementiri, quan el semàfor es posa verd, només pot passar un o dos cotxes en hora punta). - Augmentar considerablement les opcions de transport urbà, sigui mitjançant carrilet, autobús o altres, augmentant freqüència i parades, i valorant reduir més les tarifes. Si cada 10 minuts passa un autobús, potser s'utilitzaran menys vehicles.
12846 NORD 2020/09/18 Suposo que ja heu rebut més queixes, però penso que el que heu fet a la ronda Camprodon no té nom. No sé quin cervell superdotat ha fet l'estudi (si és que l'heu fet) dels avantatges que suposaria l'obra, però el resultat de moment és caòtic. Espero que ho estudiareu i ho tindreu en compte.
12845 EL SUCRE 2020/09/18 2020/09/21 Al final del carrer de la Sagrada Família, just al pont sobre l'antiga nacional, hi ha una  farola  que té la pantalla penjant, no sé si amb risc de caure. Està al costat dret, si anem direcció al  Tenis , tocant a la rotonda. Resposta
Gràcies per l'avís. Hem passat avís a  Minsvic ,  perquè  ho pugui reparar.
12844 NORD 2020/09/18 Ronda Camprodon. Moltes dificultats per circular i tot el dia amb cotxes parats, per tant,  més  contaminació. Els usuaris del carril bici no respecten les normes de circulació  ( he estat  a punt  de ser atropellada creuant a peu amb el semàfor en verd ) . Dificultats màximes per les ambulàncies, policia i bombers. Les maniobres de gir són impossibles en certs punts i, quan hi circula un camió  i/o   autobús,  el perill de xoc incrementa. Per cert, els  veïns  no hem demanat aquests canvis.
12843 GENERAL 2020/09/18 Tema  bicicletes:  Estaria bé disposar d'un mapa de carrils bici per saber per on es pot anar i per on no. Hi ha trossos on s'acaba de cop el carril bici, hi ha voreres amples per on passen ciclistes, llocs on multen ciclistes i no se sap  ben   bé  el perquè. Des de les reformes a la ronda Camprodon, els altres carrers estan més transitats, la qual cosa empitjora la seguretat dels ciclistes.
12842 REMEI 2020/09/18 Avui 18/09/20, a les 7.30 del matí, hem hagut de trucar a la guàrdia urbana perquè  algun   descerebrat  ha fet cremar el container de paper del C. Joan XXIII, cantonada Candi Bayés. Lògicament ha fet foc de seguida, i just al costat, el cotxe i l'arbre han fet el mateix amb el corresponent perill d'explosió. Sort d'un veí que ha tret l'extintor i ha fet el que ha pogut. I al  passeig  Generalitat, a l'alçada de l'antiga  Letel , una persona estirada  a terra , que no sabia ni qui era o per alcohol o altres coses.I això a les 8 del matí! Què passa al nostre barri? Per sort en ambdós casos, la policia ha actuat ràpidament, però el nostre barri és un desastre ! Si  això passa de bon matí, què no passarà a ple dia?  Si  us plau, ara més que mai, prenguin mesures. O entre tots hem de provocar una gentrificació del barri per posar-lo a lloc altra vegada ? No  ens deixin de banda, cada cop és un barri més deixat, on pot arribar a passar de tot, pel que es veu.
12841 REMEI 2020/09/18 2020/09/18 Les darreres setmanes  estic veient, tot sovint, rates  com conills per carrers del Remei. Virrei Aviles /Raimon d'Abadal/Candi  Bayés. Resposta
Hem passat l'avís a  l'empresa  de control de plagues per tal que faci un repàs i intervingui en aquests carrers i zones afectades.
12840 SANT LLÀTZER 2020/09/17 2020/09/21 Fa dies que la porta d'entrada i sortida de l'espai de lleure de gossos de St. Llàtzer està xafada per la part de baix, no sé quin nom té l'element en qüestió. Avui hi ha anat la meva filla i ha necessitat ajuda d'una altra persona que hi havia, per poder tancar i obrir la porta. Resposta
Ja ha estat reparat.
12839 CAPUTXINS 2020/09/17 2020/09/23 Aquesta tarda estant al parc de davant del col·legi del Guillem de Mont-rodon on van a escola les meves filles, he trobat que està en un estat li faltaria una pintada al parc, una tallada de gespa, vaja, una mica de  rentat  de cara . Gràcies . Ja sé que existeix un projecte de remodelació, però potser caldria una mica de neteja de manera urgent. Moltes gràcies! Resposta
Tenim programat fer un repàs  general  de tot el parc, així com pintar-lo, aquesta tardor, si no surt cap imprevist. El projecte que comenta, no és de remodelació  sinó  una nova àrea, en principi, a tocar de l'existent per infants menors de  5  anys.
12837 CAPUTXINS 2020/09/17 2020/09/22 Ha sigut una agradable sorpresa l'ampliació de la vorera del tram final del carrer Nou.  Com  a veïna del carrer, us dono les gràcies!  Voldria saber dues coses: primer, si és definitiu, i segon, si hi ha projecte de deixar-ho més arreglat. Ara mateix sembla  inacabat, ja que  s'ha afegit un tros de ciment a la vorera . Gràcies  d'avançada. Resposta
L'ampliació del tram final de la vorera al carrer Nou s'ha executat com a mesura provisional derivada de la Covid, per tal de garantir un espai adequat i segur entre els vianants. Es preveu l'adequació de tot el carrer Nou en un  futur pròxim . Actualment ja s'ha sol·licitat aquesta obra al Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya ( PUOSC ) i s'està treballant en el projecte. Es preveu realitzar aquesta obra cap al 2021-2022.
12836 REMEI 2020/09/17 Us envio una imatge del camió que aquest matí hi ha aparcat entre el carrer Candi  Bayés  i Raimon d'Abadal. Com podeu veure és un perill, tant pels cotxes, com per les persones que circulen per la via en plena hora del matí, quan els nens van a l'escola. Crec que hi hauria d'haver més guàrdia urbana al nostre barri, ja que últimament no en veiem gaire.
12835 SANT LLÀTZER 2020/09/16 2020/09/17 Em dirigeixo a vosaltres per comunicar que avui  al  tornar a casa meva, m'he trobat que la  farola  de llum publica ha estat tocada per algun veí. Us demanem si us plau que ens envieu algú per arreglar-la, està força torta i tinc por que caigui. El carrer és el Mossèn Antoni M. Alcover 5, Sant Llàtzer Vic. Agrairem molt la vostra resposta. Resposta
Gràcies per l'avís. Ho hem passat a  Minsvic   perquè  ho pugui reparar.
12834 NORD 2020/09/16 2020/09/17 La ronda Camprodon,  després  de la reducció de carrils, el pitjor carrer de Vic amb  col·lapses   innecessaris . Total, no hi passa cap bici! A Vic no tenim l'Ada, però tenim l'Anna! Resposta
Passem el vostre comentari a l'àrea de mobilitat.
12833 LA CALLA 2020/09/16 Necessitaria un aclariment, els carrers El Pellaire i el Pellaire Dolcet els vianants (les persones que anem a peu) per on hem de passar ?, on  són les voreres?
12832 CAPUTXINS 2020/09/16 2020/09/17 A la cantonada de la plaça dels Màrtirs amb el carrer Sant Pau, hi ha el bar Nou Ideal en el qual hi ha una taula a fora del bar que queda dins del recinte i un tamboret que envaeix la vorera. Agrairia que es fes treure aquest tamboret, ja que s'hi asseuen fumadors i amics dels fumadors, tots sense mascareta. Quan hi passes, has de baixar de la vorera, vigilant abans que no passi cap cotxe, amb el perill que tot això representa. Resposta
Hem passat l'avís a la guàrdia urbana, i ho gestionen els guàrdies de proximitat.
12831 CENTRE HISTÒRIC 2020/09/16 2020/09/22 En relació amb la velocitat dels vehicles a la rambla dels Montcada i de pacificació del trànsit en aquest carrer en un curt termini, m'agradaria saber si el curt termini és abans d'aquest any ó 2021? Resposta
Actualment ja s'ha sol·licitat aquesta obra al Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya ( PUOSC ) i s'està treballant en el projecte, el qual inclou la Rambla Montcada. Es preveu realitzar aquesta obra cap al 2021-2022.
12830 REMEI 2020/09/16 Ja hi tornem a ser i n'estem ben tips. El Magrebí instal·lat a la porta de l'Església del Remei amb el seu matalàs, mantes, porqueria i sense careta. Els ciutadans del Remei ja n'estem ben tips, això és un  escàndol , ja que hem trucat diverses vegades a la policia local però res de res, ens diuen que és cosa de l'Ajuntament i que si el treuen avui, demà hi tornarà a ser. Quina vergonya i quin poc respecte que teniu envers el Remei i com sempre no us cuideu de res. De totes maneres penseu que aquest Ajuntament majoritari que predica la mesura humana tant a boca plena, els del Remei us tindrem molt presents en les nostres votacions. Moltes gràcies per l'atenció.
12829 GENERAL 2020/09/16 Estem buscant opcions per inscriure el nostre fill a un curs de natació i ens trobem que l'oferta pública està molt saturada. No hi ha lliure cap opció entre setmana, i tampoc és viable fer-ho amb monitor particular, ja que la piscina està ocupada. Durant l'època d'estiu també es nota la saturació de la piscina pública. Acabem fent ús d'altres equipaments públics de pobles veïns, que sovint tenen unes dimensions més grans que la de la piscina municipal de Vic i,  pel que fa  als cursets, un preu molt més econòmic (una reducció de més del 50%). Creiem que com a ciutat és important oferir i vetllar per opcions d'educació en l'esport publiques, accessibles i de qualitat, i que en aquests moments l'oferta de piscines a Vic és molt limitada.
12828 NORD 2020/09/16 2020/09/18 Em sembla correcte el que s'ha fet al carrer Pare Coll, però la zona de càrrega i descàrrega està sempre o quasi sempre plena de cotxes i furgonetes i aleshores els camions que han de descarregar al súper, ho han de fer al mig del carrer amb el risc que això comporta.  Sí  que un marge de cortesia per fer les gestions s'ha de tenir, però no tot el dia. Espero que hi poseu remei. Resposta
Efectivament, hi ha gent que no respecta les reserves de càrrega i descàrrega i això va en perjudici dels professionals del sector. Estem intensificant la vigilància, per mirar de posar-hi solució.
12827 CAPUTXINS 2020/09/16 Al carrer Francesc Pla el Vigatà, en el tram que va de l'Hotel Balmes fins al Bar Ca la  Nuri , constantment ens trobem cotxes aparcats com es veu a la foto. A vegades és difícil sortir de casa i si a sobre,  surts amb un cotxet, resulta  pràcticament impossible. Aquest tram de carrer és ample. Poden aparcar cotxes a totes dues bandes, es pot aparcar en doble fila i l'autobús,  tot i això , passa de sobres. Penso que l'ajuntament de Vic s'hauria de plantejar seriosament  eixamplar  les voreres. D'aquesta manera els veïns podríem circular tranquil·lament i sortir de casa sense problemes, i els cotxes,  continuarien  tenint espai suficient per aparcar.
12826 REMEI 2020/09/16 2020/09/22 Aquest agost heu marcat el tram de carrer Bisbe  Strauch  entre el Candi  Bayés  i el carrer del Remei com a doble sentit per a bicicletes. Resulta molt útil per agafar el carril bici des del Candi  Bayés  direcció al Pius XII. Ara bé, a la resta de carrers de plataforma única, les bicicletes podem circular en ambdós sentits o tan sols en el sentit en què circulen els cotxes? Ho he buscat a l'apartat de circulació amb bicicleta de la web i no ho he sabut trobar pel cas específic dels carrers amb prioritat invertida.  Resposta
Tal i com  indica l'Ordenança de Mobilitat i Seguretat Viària de l' Ajuntament , es permet la circulació de les bicicletes, cicles de més de dues rodes, bicicletes amb pedaleig assistit, bicicletes elèctriques i vehicles de mobilitat personal per les illes de vianants i en carrers residencials (senyalitzats amb senyal S-28) i en aquestes últimes podran circular en ambdós sentits de la marxa amb una velocitat màxima de 20 km/h, excepte quan hi hagi senyalització específica que ho prohibeixi.  En breu,  es preveu la instal·lació de nova senyalització que facilitarà el reconeixement dels carrers on es permet el pas de bicicletes en els diversos sentits de circulació per a tots els usuaris de la via.
12825 NORD 2020/09/15 2020/09/22 Quina gran bestiesa heu fet a la ronda Camprodon.  La ronda és un eix vertebral de Vic, per on  hi  té  accés gent  que va al Guillem de Mont-rodon, les ambulàncies d'urgències  HGV , els alumnes de Sant Miquel Petit, la gent que va al Seminari, els usuaris de la Clínica de Vic i per si no n'hi hagués prou, també té a veure amb el Pare Coll, quina obra modèlica!!! Farem una cosa, gravaré els embussos de cotxes, l'enuig dels conductors, el caos total i brutal perquè TV3 ho faci públic per exemple a l' APM , o als Informatius, o on ells vulguin i de pas amb el Sr. Arús a la Sexta, on és motiu de rialles les ineptituds com la vostra. Resposta
La voluntat de reduir carrils respon a una necessitat de millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit i alhora reduir les emissions, per tal de garantir uns entorns escolars saludables i segurs. Aquesta actuació ha estat sol·licitada per les  pròpies  escoles i famílies dels centres escolars; i conjuntament amb aquestes, s'està fent un treball pedagògic per al foment i promoció de la mobilitat activa (a peu i en bicicleta), per anar i tornar de l'escola. Els vehicles en servei d'emergència (ambulàncies, policia, bombers...) poden utilitzar tota la calçada (inclús el carril bici) per tal de trobar la forma més ràpida i factible per a creuar o travessar un carrer. Les bicicletes, donat que també són considerades com a vehicles, tractaran de fer el possible per facilitar el pas de l'ambulància (per exemple pujant a la vorera i esperant que l'ambulància passi).
12824 CAPUTXINS 2020/09/15 Agrairia que es posin els vidres a la marquesina de la parada de bus urbà de l'Hospital general de Vic,  ja que no hi són.
12823 NORD 2020/09/15 2020/09/22 Per accedir al Camp de futbol municipal de Vic passo per la rotonda de l'Esperança, i cap a la dreta trencant davant de Frigorífics Ferrer, C / Mas de  Bigas  (si no vaig equivocada). La meva  suggerència  seria que hi hagués algun panell indicatiu,  ja  que hi vaig molt de tant en tant, i m equivoco trencant abans en un camí sense sortida. Tot això ho dic sense saber si és municipi de Vic o de Gurb. Resposta
El vial sense sortida que descriu pertany a Gurb. Una vegada passat aquest vial, i ja dins del terme municipal de Vic, es disposa una senyalètica vertical, on s'indica la direcció a la dreta de la Zona Esportiva.
12822 EL SUCRE 2020/09/15 2020/09/23 Estic indignada, enfada i us dic que no teniu paraula en res del que vàrem parlar referent a la vorera del carrer Miquel Martí i Pol, núm. 5. Vaig parlar amb el cap d'urbanisme, d'obres que em va assegurar i donar  paraula  (si és que la teniu), que per a després de Mercat del Ram la vorera que vàreu arranjar a la  UVIC  continuaria fins al final del mateix carrer i el privilegi que dispenseu a l' UVIC  seria per a tots els veïns igual. Vàreu venir a fer dos metres de vorera, al noi encarregat dels dos paletes que hi havia i se'ls emportava li vaig demanar "Tornareu a acabar-ho si us plau? Si, si i tant, no patiu, acabarem la vorera fins al final." Si algú vol venir a veure com tenim la vorera, la pitjor de tot Vic. Jo ja vaig adjuntar fotografies que em va demanar el Sr. d'obres, no ho tornaré a fer, però sí que us dic que m'heu pres el pèl, no sou de fiar pel que demostreu, estem a setembre i això és impresentable. Jo faré el possible perquè quan hagi una caiguda... Resposta
Li vam comentar que estava prevista fer-la i esperàvem poder-ho tenir acabat a finals d'abril, passat el Mercat del Ram, és cert. Com sap, el mes de març vam tenir un confinament d'un parell de mesos, que va parar i  retardar  moltes coses, també les obres, també  el Mercat del Ram. La vorera l'acabarem (la tenim programada) i si podem estarà feta abans no s'acabi l'any, sinó a principis del 21. Aquesta obra la vam començar pel carrer Sagrada Família, no només davant la  UVIC  (on s'hi ha fet una gran millora per tots els usuaris de la zona). Hi estem a sobre i es farà, però malauradament més tard, i no per no voler-la fer.
12821 REMEI 2020/09/15 2020/09/16 El motiu d'aquest correu és per informar i perquè quedi constància de tots els incidents que es troben els meus pares a la Rambla Tarradellas núm. 9. Ja fa temps que es troben amb el mateix problema, el qual han comunicat moltes vegades als agents cívics i guàrdia urbana, on un grup de nens es dediquen a jugar a futbol a sota de casa seva (zona on circulen els vianants), amb els incidents que això comporta. Per una banda, la pilota cada vegada els hi pica al vidre del balcó, que a part del que molesta i no poder estar tranquils, hem de pensar amb el perill que això pot suposar el dia que es trenqui, i per altra banda, cada vegada que surten els veïns del bloc de pisos, es troben amb un xut a la cara o a la cama, com li va passar l'altre dia a la meva mare de  69  anys. L'últim incident d'aquests va passar el dijous 10 de  setembre'20 , on els meus pares van trucar a la guàrdia urbana i aquests no van aparèixer.  Agrairia que  es pugui resoldre  el més aviat possible , i no acabi prenent mal algú. Resposta
Hem passat el vostre comentaria als agents cívics que ho gestionaran, juntament amb els guàrdies de proximitat.
12820 NORD 2020/09/15 2020/09/22 Estic totalment d'acord amb els escrits que hi ha a la bústia ciutadana, sobre el desastre, amb majúscula, que s'ha fet en treure carrils per a cotxes de la ronda Camprodon (embussos monumentals) i posar carrils bici, que com a la majoria de la ciutat no hi passa ningú. Les poques bicicletes que hi circulen, igual que els patinets, passen per les voreres  i/o  carril de cotxes. L'equip de govern, us heu proposat fer la vida impossible als conductors i, de forma obligatòria, aneu impedint que es pugui circular d'una forma més o menys fluida i sense garantir aparcaments gratuïts, ni transport urbà eficaç. Resposta
La voluntat de reduir carrils respon a una necessitat de millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit i alhora reduir les emissions, per tal de garantir uns entorns escolars saludables i segurs. Aquesta actuació ha estat sol·licitada per les  mateixes  escoles i famílies dels centres escolars; i conjuntament amb aquestes, s'està fent un treball pedagògic per al foment i promoció de la mobilitat activa (a peu i en bicicleta), per anar i tornar de l'escola.
12819 GENERAL 2020/09/15 2020/09/22 És per la circulació de la ronda Camprodon. El projecte que heu fet, espero que ara mireu els col·lapses que hi ha i hi haurà, i quantes bicis o patinets que hi passen, i si val la pena, crec que no. Per cert, les bicis i patinets circulen per tot arreu., les voreres direcció contrària ...no poden passar, no queda clar si els carrils són només de pujada i si es poden baixar, el mateix carril no queda clar, per exemple a les rambles cap a l'Hospital de la Santa Creu,  per  on es pot pujar o baixar, fan de tot. El que queda clar, és que els que van en patinet elèctric s'hauria de legalitzar com les motos, i que sàpiguen una mica de senyalitzacions i per quins llocs poden passar. Resposta
La voluntat de reduir carrils respon a una necessitat de millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit i alhora reduir les emissions, per tal de garantir uns entorns escolars saludables i segurs. Aquesta actuació ha estat sol·licitada per les  pròpies  escoles i famílies dels centres escolars; i conjuntament amb aquestes s'està fent un treball pedagògic per al foment i promoció de la mobilitat activa (a peu i en bicicleta) per anar i tornar de l'escola. Als carrils bici es disposa d'elements de senyalització horitzontals orientats per al reconeixement del sentit del carril. En el cas que comenta, a la  Rambla  de l'Hospital, els ciclistes disposen d'un carril bici segregat per anar en direcció a la Plaça Major, el qual es reconeix també per les fletxes direccionals; mentre que les bicicletes que van direcció Hospital de la Santa Creu, han de circular pel  propi  carril de circulació (el qual disposa de diversos logotips de bicicleta al centre del carril amb fletxes de direcció, indicant que es tracta d'un carril bici inscrit al carril de circulació).  En breu,  es preveu la instal·lació de nova senyalització que facilitarà el reconeixement dels carrers on es permet el pas de bicicletes, en els diversos sentits de circulació per a tots els usuaris de la via. També es preveu la instal·lació de nova senyalització de 30, per pacificar la ciutat, en consonància amb la normativa estatal prevista de pacificació de zones urbanes. La normativa de circulació per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal (on s' hi  inclouen els patinets) queda recollida a l'Ordenança de Mobilitat i Seguretat Viària.
12818 CAPUTXINS 2020/09/15 2020/09/23 El contenidor de vidre que hi ha a la plaça de Santa Teresa, carrer  Torras  i Bages, està tant ple que no hi pots posar res més, de tal manera que a terra està ple d'ampolles i envasos de vidre buits. Resposta
Vam avisar al servei de recollida per al seu buidatge.
12817 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/09/15 2020/09/16 Agrairia  que passeu a tapar forats i posar en condicions, el tros de carrer Frederic Mompou sense asfaltar, a la Guixa. Fa temps que està molt malament. Resposta
Ho hem passat a l'àrea de manteniment, que ja ho ha programat per a la seva millora.
12816 ESTADI 2020/09/15 2020/09/22 Seria possible fer arribar el carril bici que ve del carrer sant Jaume fins al col·legi sagrat Cor? No hi ha cap carril bici que arribi fins a aquest col·legi. Resposta
Progressivament anem ampliant la xarxa  ciclable  a la ciutat. Recollim la petició per a tenir-ho en compte per a properes mesures a implementar.
12815 REMEI 2020/09/15 2020/09/23 Us adjunto aquesta foto que està al passeig Generalitat  núm.  67, ben bé davant l'entrada del pàrquing, i estan totes les rajoles soltes, es mouen, d'altres enfonsades, amb el perill que algú s'entrebanqui i més ara que passen molts nens de l'escola.  Agrairem que   es  solucioni. Resposta
Ho programem per a la seva reparació. Mirarem de fer-ho  en breu .
12814 NORD 2020/09/14 2020/09/22 Com a veí de la ronda Francesc Camprodon, estic indignat per les "reformes" que s'han fet en aquesta via. Sóc conscient del problema de nivells excessius de pol·lució a la zona i naturalment, cal posar-hi remei.  No obstant , he presenciat tres moments on gairebé es produeixen atropellaments tant a vianants com a ciclistes. A més a més, es generen unes cues enormes i entrar o treure el cotxe del pàrquing és una odissea. De veritat que heu fet malbé la ronda. Si es volia reduir la contaminació, haver restringit el pas als veïns i haver creat altres accessos per entrar a la ciutat. És absurd limitar la circulació a un carril, perquè la gent segueix passant per la ronda, per no dir que el carril és d'allò més estret i perillós. Cada dia hi ha una cua amb cotxes parats, però funcionant. Això encara augmentarà més la contaminació. A vegades penso que en aquest ajuntament les coses es fan sense pensar, assessorar-se ni preguntar a la gent que hi vivim. Només diré que rectificar és de savis. Resposta
Actualment estem recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient de la Ronda Camprodon i Av. Bernat  Calbó .  .  A més, a curt termini s'obrirà el procés de participació de la fase de propostes del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible ( PMUS ) on es convida a tota la ciutadania a participar-hi.
12813 REMEI 2020/09/14 2020/09/24 Les fonts del carrer Tona amb carrer Rafael  Gay  de Montellà i la de la carretera de La Guixa amb avinguda Països Catalans, no funcionen. Resposta
Les fonts que comenteu, ja estan obertes.
12812 HORTA VERMELLA 2020/09/14 2020/09/23 Els veïns de l'Horta Vermella fa més de mig any que tenim els contenidors espatllats (carrer Països Catalans). Què hem de fer perquè els canviïn? No paguem 146 € l'any d'escombraries, per tenir-los amb aquestes condicions. És lamentable. Resposta
Els contenidors s'han de tenir en bones condicions perquè se'n pugui fer un bon ús per part de la ciutadania. Ens encarreguem d'avisar al servei de manteniment perquè revisi la zona i, per aquest contenidor en concret, situat a l'àrea de davant de l'Institut la Plana, ja s'ha passat incidència i  en breu  quedarà resolt.
12811 MON RURAL 2020/09/14 2020/09/21 M'agradaria que  em   poguéssiu  informar de com tenir Wifi (fibra òptica) a masies situades entre La Guixa i Malla. En concret  és  municipi de La Guixa, per tant Vic. Dies enrere vam parlar amb  Goufone  i ens van dir que de cara l'estiu es faria una reunió amb l'ajuntament de Vic,  Goufone  i els veïns interessats, per poder intentar gestionar aquest tema. No en sabem res. Fa gràcia l'anunci que surt a TV3, sobre que la fibra òptica, arriba a tot Catalunya. Doncs sap greu, però no és el nostre cas. Ja ens direu alguna cosa, espero que aviat. Gràcies. Resposta
El desplegament de fibra òptica a la ciutat no depèn directament de l'Ajuntament sinó de les operadores de Telecomunicacions, Movistar, Vodafone, Orange,  Goufone ,  Adamo ,  etc...  aquestes empreses privades són les que escullen on i quan es realitza el desplegament segons els seus criteris. Val a dir però, que l'Ajuntament de Vic sempre ha insistit i parlat molt amb les operadores de telecomunicacions perquè les noves tecnologies arribin al 100% de la població, inclosos els disseminats, dit això aquest consistori es posarà en contacte amb varis d'aquests operadors per saber si tenen pensat fer desplegament en aquesta zona.
12810 CENTRE HISTÒRIC 2020/09/14 2020/09/17 Com a ciutadana resident a Vic, voldria poder gaudir de la Plaça Major sense haver d'asseure'm en un bar a consumir. Sol·licitaria que es posessin bancs a la plaça, atès que en el context actual de pandèmia, el  gaudir  de l'espai públic (gratuït) s'hauria de promocionar en tots els sentits. En altres ciutats grans - on també es fan mercats i activitats a la plaça major- els bancs formen part indiscutible del paisatge urbà. Em sorprèn molt que a Vic no  es pugui seure  a la plaça o a les voltes, en bancs públics. Moltes gràcies. Resposta
La plaça Major és  un element catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local i per tant, ha de complir els requeriments exigibles per a la intervenció sobre elements o àmbits de protecció i la seva tramitació. És per això, que qualsevol proposta d'intervenció haurà de presentar la documentació tècnica requerida i realitzar els tràmits oportuns. El 20 de juny de 2014 el Patronat de la Ciutat Antiga es va pronunciar sobre la possibilitat d'instal·lar bancs a la Plaça Major, i l'informe deia, que  " Una de les característiques principals de la plaça Major de la ciutat, és la seva polivalència, que permet l'ús temporal de l'espai i una màxima flexibilitat en tots els seus actes. És per això, que qualsevol element que es plantegi, s'ha de projectar des de la flexibilitat. Per tant,  els possibles  bancs, han de respondre a aquestes premisses i han de ser elements mòbils lligats a una gestió".
12809 NORD 2020/09/13 2020/09/22 Segons ens vau comunicar als veïns dels carrers adjacents a la ronda Camprodon, l'actuació que heu fet a l'esmentada ronda és experimental i temporal. Per això confio que tindreu presents els problemes de circulació pels qui no podem sortir de casa per cap altre lloc. Heu de tenir present que som cap de comarca i els qui ens visiten des dels pobles de l'est de la ciutat, han d'entrar per aquesta zona per gaudir dels nostres serveis. També és un punt de pas cap a la zona sanitària i al parc de bombers amb el corresponent trànsit d'ambulàncies i camions de bombers. A part, tampoc està ben resolt el tema dels carrils, ja que mentre pel carril bici hi poden passar bicicletes amb sidecar, els autobusos tenen problemes  a l'entrar -hi des del Mil·lenari, i gairebé han d'envair el carril contrari. Espero que podreu rectificar a temps pel bé de la ciutat. Resposta
Actualment estem recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix, per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient de la Ronda Camprodon i Av. Bernat  Calbó . S'estan estudiant mesures per facilitar l'accés a la ronda des dels carrers adjacents. Per als visitants que venen a la ciutat, Vic disposa de diverses àrees d'estacionament públic i gratuït situades al límit del nucli urbà, les quals permeten un accés a peu proper; evitant el trànsit de pas dins la zona urbana. El nou planejament del POUM, inclou la disposició de nous aparcaments paisatgístics (pels quals s'està treballant per a l'adquisició dels terrenys) així com la disposició d'una nova estació intermodal que faciliti l'accés a la ciutat, evitant el trànsit de pas. Els vehicles en servei d'emergència (ambulàncies, policia, bombers...) poden utilitzar tota la calçada (inclús el carril bici) per tal de trobar la forma més ràpida i factible per a creuar o travessar un carrer. Les bicicletes, donat que també  són considerades  com a vehicles, tractaran de fer el possible per facilitar el pas de l'ambulància (per exemple pujant a la vorera i  esperant que  l'ambulància passi).
12808 GENERAL 2020/09/13 2020/09/22 Veig bé la voluntat de millorar la zona de la ronda Camprodon i Bernat  Calbó , amb actuacions en la circulació. Caldrà veure'n els resultats amb escoles obertes i en dies de pluja. Però són mesures experimentals i es poden corregir. Però les bicicletes són el que m'empeny a fer el correu. Malgrat carrils i senyalitzacions, hi veig molt perill. Començant al Guillem de Mont-rodon, lloc on la incorporació a Bernat  Calbó  implica travessar de la banda dreta a l'esquerra del carril, a través d'una franja, això sí, ben marcada amb vermell. Després, a l' alçada  de Comtat d'Osona, hi ha el perill dels cotxes que poden girar a l'esquerre i, més amunt, a can Maurici, cal travessar una nova franja vermella per situar-se altre cop a la dreta. M'imagino un pare o mare, amb una criatura al darrere, havent de fer-ho just al capdamunt d'una pujada! Un perill darrere un altre! Resposta
Els  passos bicicleta  amb catifa vermella són zones d'interacció entre bicicletes i vehicles, on tots els usuaris han de circular amb precaució. En aquests passos, les bicicletes tenen prioritat de pas i els vehicles han de cedir el pas. Es tracta d'una mesura molt emprada en diverses ciutats de referència ciclista.
12807 SANT LLÀTZER 2020/09/13 2020/09/16 Foto denúncia de com estan les voreres de molts carrers. Aquesta és el C/ de Miquel dels Sants i  Salarich . Si us plau, que fa l'Ajuntament? Resposta
Ho hem programat per a la seva reparació. Estem substituint  progressivament  l'arbrat d'aquest carrer,  perquè  ens comporta molts problemes d'aixecaments.
12806 SANT LLÀTZER 2020/09/13 2020/09/23 Perquè no es recull l'herba tallada de la zona verda de Sant Llàtzer? Entenc que és un sobrecost, però la feina es realitza a mitges i no tal com tocaria fer-la. A més queda molt lleig. Gràcies. Resposta
Les zones de praderia no es recull mai la gespa tallada i així suposa un retorn i aportació de nutrients al sòl, que es perdria si es retira. És cert que quan està molt alta i es talla, hi ha un impacte visual en veure la gespa tallada seca. Malauradament això ens passa en determinants moments de l'any, quan hi ha hagut pluges, que fan créixer totes les gespes i praderes de Vic de cop, i els mitjans humans per fer la sega no donen l'abast. Normalment intentem fer una nova passada per triturar de nou la gespa seca, i així reduir l'impacte visual
12805 CARRER SANT PERE 2020/09/13 Estació de la Renfe a Vic. Deplorable i problemàtica la situació. Hi ha dues escales mecàniques per pujar des de les vies i un ascensor. Una escala mecànica està espatllada des de fa  4  mesos. L'altra també espatllada des de fa un mes. La setmana passada va estar l'ascensor espatllat. Va arribar una persona amb cadira de rodes i van haver d'avisar a la guàrdia urbana. Gairebé sempre com a mínim hi ha una escala mecànica espatllada i actualment totes dues. Per tant, només hi ha l'opció de l'ascensor per les persones amb maletes, els cotxes, les persones amb cadires de rodes ...... Un bon problema per pujar des de les vies . Prego  que sigui l'Ajuntament que ho verifiqui i urgeixi a la Renfe una solució.
12804 SANTA ANNA 2020/09/13 2020/09/18 El dimecres passat dia 9 de setembre de 2020 al matí em vaig trobar la finestra del cotxe de l'acompanyant trencada i un altre veí també. Vam trucar a la Guàrdia Urbana i van venir i van fer fotos i ens van demanar les nostres dades, etc. (això em va suposar arribar una hora tard a la feina), l'agent em va comentar que havia d'anar a posar denúncia a les oficines de la Guàrdia Urbana. A la tarda-vespre quan vaig tenir un moment (havia col·locat les meves filles) i no disposava de massa temps, però vaig decidir anar a posar la denúncia. Un cop a l'oficina em van fer esperar gairebé una hora i ningú em va poder atendre per la denúncia, imagineu la meva frustració i pèrdua de temps. Resposta
Lamentem que s'hagi hagut d'esperar tant de temps. En absolut és una situació habitual. Ho lamentem i també l'informem que de vegades l'agent que rep les denúncies està ocupat en rebre alguna altra denúncia o es troba al carrer fent la investigació d'algun accident de trànsit o lliurament de documentació als jutjats i triga una estona a tornar. Igualment, l'informem que pot interposar la denúncia a la comissaria de mossos d'esquadra de Vic, en cas que l'informin que s'ha d'esperar una estona per les causes ja esmentades.
12803 GENERAL 2020/09/13 Perquè Vic no fomenta el consum d'energia solar fotovoltaica, bonificant el 50% de l'IBI, durant  5  anys, com ja fan altres ajuntaments? Seríem més sostenibles.
12802 NORD 2020/09/11 2020/09/22 S'ha reduït l'espai per circular per la ronda Camprodon ampliant el carril bici. Els arguments són: sol·licituds veïnals, centres escolars, concertats, famílies amb nens, etc …  Sóc veí i no he tingut cap opció a les reunions que dieu que s'han fet, ni cap possibilitat a consensuar una actuació de tant retrocés. Em podeu dir com portar 4 nens a l'escola amb bicicleta? I el dia de pluja, boira i fred? La contaminació ara és més evident! Vehicles al ralentí de continu, cues a totes hores per circular a Pare Coll o trencar per carretera Manlleu, sirenes d'ambulàncies que fan por per on han de passar... i esperem el dia 14 per comprovar que la "prova" que diuen els agents cívics, es materialitzi en un caos. De veritat que no es podia consensuar amb tots els veïns i no en una tan reduïda mostra- col·lectiu ronda, que per altra banda, és excloent perquè no han convocat mai reunions on podíem manifestar els desacords? Demano que com a veí també se'ns escolti i que es replantegi el caos! Resposta
La decisió de la implementació del carril bici ha estat impulsada des del  propi  Ajuntament, ja que es va considerar abordar les diverses sol·licituds del veïnat i centres educatius. L'adaptació a la nova configuració de la Ronda Camprodon implica un canvi d'hàbits, el qual comporta un cert temps de marge. Actualment estem recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix, per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient de la Ronda Camprodon i Av. Bernat  Calbó . A més, a curt termini s'obrirà el procés de participació de la fase de propostes del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible ( PMUS ), on es convida a tota la ciutadania a participar-hi.
12801 NORD 2020/09/11 2020/09/14 Fa uns dies que al parc de la bassa dels  hermanos  es va "trencar"  una fusta . El forat és prou gran perquè un infant s'hi pugui colar. Seria bo que se'n fes el manteniment pertinent, per evitar accidents. Resposta
S'ha reparat i posat les fustes adients. L'aparell es va reparar el passat reparar el passat 8 de setembre, i algú n'ha tret de nou. Gràcies per avisar-nos. 
12800 MON RURAL 2020/09/10 2020/09/23 Al carrer Vicenç Foix, sense número, Finca Can  Sellas . Hi  ha un pal de color groc trencat  a terra , al peu del panell indicador de Masies de Vic. Creiem que és una "fita" que ha caigut. Demanem que es retiri o es reemplaci al lloc corresponent. Moltes gràcies. Resposta
Aquesta senyalització és de la canalització de Gas natural. Avisem  per tal que  la restitueixin al seu lloc.
12799 SANT LLÀTZER 2020/09/10 2020/09/23 A l'entrada del carrer Mercè Font i Codina, una vegada passada la rotonda, hi ha uns contenidors d'escombraries. Sempre estan tan plens que trobes tot el voltant ple de deixalles, a vegades no pots ni apropar-te al contenidor, però el motiu no és perquè no passin a recollir-la. El motiu és l'incivisme de la gent. Cada dia veig com paren cotxes provinents de la rotonda que deixen de tot, i quan dic tot, és tot. Moltes coses són per portar a la deixalleria. Després tornen a marxar por on han vingut, això vol dir que no són de la zona de Sant Llàtzer (¿pot ser Calldetenes, que tenen la recollida porta a porta?). Si us plau, ¿no hi ha manera de vigilar una mica això? De veritat, sembla una deixalleria i està tot el voltant molt brut. Resposta
És cert que es troben desbordaments de residus entorn d'aquests contenidors i hi hem fet controls sancionant a peu de contenidor. Tot i això no és suficient, perquè es continua repetint i per aquest motiu, aquest mes tornarem a iniciar els controls al barri de Sant Llàtzer i 4 estacions per minimitzar el mal ús que es fa dels contenidors de la zona. També si disposeu de més informació per identificar possibles infractors que ens pugui ser útil, ens la podeu fer arribar.
12798 CENTRE HISTÒRIC 2020/09/10 2020/09/16 Amb tot el que heu fet a la plaça de l'estació per les bicicletes i patinets, continuen passant per sobre la vorera de l'estació de tren, és normal això? Resposta
Tant aquí com a la ronda Camprodon ens hem trobat que hi ha ciclistes que encara no tenen controlats els canvis de circulació i utilitzen les vies que feien servir fins ara per passar amb bici, com la vorera que comenteu. Des de la setmana passada estem  informant els  ciclistes dels canvis de direcció. Intensificarem la zona de l'estació.
12797 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/09/09 2020/09/10 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. En el lateral del camí per als vianants a l'enllaç amb el tros de camí aprofitat, fa força dies hi ha una grandiosa  caixa  de cartó. De segur que el camió que ve a recollir la brossa escampada en els laterals dels contenidors de deixalles hi ha passat infinitat de vegades pel costat. Tan difícil és parar (que hi ha un bon espai)? Ara és clar, potser no n'està autoritzat, perquè sembla que els empleats no poden tenir iniciatives per resoldre feines, sinó només allò que els han manat, molt lamentable. La iniciativa de les persones és important perquè tot funcioni correctament, sembla que aquesta virtut a l'Ajuntament en tots els apartats està prohibida, sols es fa el que l'encarregat els mana per decret, encara que això representi allargar les feines, més desplaçaments i d'altres qüestions. Lamentable del tot. Segur que per això els serveis no funcionen com caldria  per  tot arreu. Resposta
 La caixa ja ha estat retirada.
12796 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/09/09 2020/09/23 Sóc el veí de  Senfores  La Guixa. En el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, davant del núm. 24 des de fa temps, hi ha un arbre que es va trencar o algú el va trencar. La naturalesa no para i l'arbre està traient unes branques fantàstiques. On és el Sr. professional que se n'hauria de preocupar? Perquè si s'agafessin les noves branques, s'alcessin i es protegissin amb un pal o alguns pals, d'aquí a un temps tindríem el mateix arbra recuperat, deixant sols una d'aquestes branques, però de segur que no es farà així, segur es muntarà un gran espectacle amb excavadora, un grup de treballadors, es trencarà el terra, s'arrencarà l'arbre, i se'n plantarà un de nou. Pregunto, on és la professionalitat? Un bon professional intentaria recuperar l'arbre trencat, però a Vic aquesta dedicació no existeix, arbre que està amb algun problema o defecte, ningú se'n cuida o preocupa, i al final, com sempre, treballa el.  xarrac . Estem farts de veure arbres mal cuidats o mal tractats. Molt  lamentable senyors /es encarregats/ des . Resposta
Aquest arbre trencat serà retirat i  se'n  plantarà un de nou a la propera campanya de plantació d'arbrat. Certament el que comenta és possible, ja que es pot reformar un rebrot de l'arbre. En un jardí particular o un espai on no hi hagi trànsit de persones o sigui via pública,  aquesta intervenció  es pot plantejar, però en un arbrat de carrer no és massa viable, per  diverses  raons: es tractaria d'un rebrot molt petit en comparació al tronc existent, que formaria certa lateralitat, amb un nus i inserció molt dèbil (els rebrots de tronc no són brots autèntics i estan inserits molt superficialment al tronc, de manera que esdevenen una unió feble amb el pas dels anys, i per tan insegura i perillosa), i durant massa temps seria un tronc massa petit per prosperar amb garanties a la via pública. Normalment plantem arbres d'un mínim de 14/16 cm de perímetre perquè no ens els trenquin. Més petits suposa més risc de trencament. En aquest cas, ni tan sols ens van respectar un arbre d'aquest  tamany .
12795 NORD 2020/09/09 2020/09/22 Els carrils bici de la ronda Camprodon i Bernat  Calbó ,  són  de doble direcció o bé una direcció per banda ? No  està senyalitzat i esporàdicament te'n surt alguna per allà on no l'esperes! Resposta
Els carrils són unidireccionals, i discorren en el sentit del trànsit. La disposició i orientació de la senyalització horitzontal present al carril bici (logotip de bicicleta, avís de passos de vianants...) permeten indicar el sentit de cada carril.
12794 HORTA VERMELLA 2020/09/09 Fa uns mesos que ens hem mudat als pisos de Països Catalans 174, cruïlla amb c/ Prat d'en Galliners. Hem detectat que el tram entre la rotonda de la cruïlla esmentada i la rotonda que va cap a Santa Eugènia és un niu de carreres " improvitzades" . És a dir, que  sigui en una direcció o  altra, els cotxes es "piquen" entre si, per veure qui arriba primer. Aquest fet genera molt soroll de motors revolucionant-se al màxim just al costat de casa, o de frenades brusques dels que arriben a la rotonda. Seria possible col·locar algun obstacle a la calçada més o menys a l'alçada de la pista? D'aquesta forma s'aconseguiria que els que tenen ganes d' apretar  l'accelerador ho fessin a partir d'allà, i els que venen a gran velocitat, hagin de frenar abans. Seria una molt bona mesura per reduir l'impacte acústic als nostres domicilis, sobretot de nit, que és quan més se senten els sorolls, i així ajudar a millorar la qualitat del nostre descans. Gràcies!
12793 POLÍGONS 2020/09/09 2020/09/23 Dissabte passat vaig anar a la deixalleria municipal. Mentre estava descarregant vaig sentir una veu darrera meu, i en girar-me em vaig topar amb la mirada d'un home que estava amagat entre un arbust i la tanca perimetral. En veure que el mirava, em va dir alguna cosa desafiant (no el vaig entendre) i vaig decidir afanyar-me a descarregar i  marxar, ja que  no tenia cara de gaires bons amics. Dies més tard, i a través d'uns coneguts, m'he assabentat que es tracta de gent que es dedica a robar i que tenen amenaçats als treballadors de la deixalleria si aquests els hi diuen alguna cosa. Seria possible, si us plau, buscar una solució a aquest problema? M'està molt bé que visquin  del que  poden, però no és normal que els treballadors estiguin amenaçats, ni que els ciutadans ens sentim intimidats. Podríeu intentar posar tanques més altes o posar personal de seguretat? Gràcies! Resposta
Fa molt temps que estem lluitant contra aquest problema. S'han instal·lat molts sistemes de seguretat i vigilància passius (tanques reforçades, càmeres de videovigilància, denúncies a Guàrdia Urbana i Mossos...) però tenen un efecte limitat. S'ha arribat en algun cas als jutjats, però amb resultats poc satisfactoris... S'han estudiat altres opcions com les que comenta, però no sempre són viables ni suficients. Malgrat tot hi continuem treballant.
12792 CAPUTXINS 2020/09/09 Sóc veí del barri dels Caputxins, C. Torre Caputxins. La meva pregunta és quan teniu projectat solucionar el problema de trànsit i aparcament de tot el barri? El carrer Guilleries, aparcament a banda i banda, tothom aparca com vol, si  ha de pujar el cotxe dels bombers, no podran  passar, no tant el carrer Cabrera, el carrer de la Torre dels Caputxins és el més perjudicat, té 4 metres d'amplada, no té sortida, el mateix responsable del trànsit ha marcat una fletxa a terra (doble sentit de circulació) o bé pas provisional, crec que en cap dels casos es podria aparcar tal com indica el Codi de circulació i les mateixes Ordenances Municipals, Ahir vaig discutir-me amb cinc propietaris de vehicles que van estacionar-se davant la porta del meu garatge, el mateix responsable municipal ja fa temps que em va dir que tenia raó, en aquest carrer no podria aparcar ningú. Pregunto, fins quan haurem de barallar-nos? Si voleu deixar aparcar, almenys feu respectar les entrades de vehicles. Gràcies.
12791 HORTA VERMELLA 2020/09/09 2020/09/23 Cada cop que plou, a la rotonda Av. Països Catalans/ Cr . Prat  d'en  Galliners queda embussat i ple d'aigua. Resposta
Comprovarem els embornals de la zona.
12790 CAPUTXINS 2020/09/09 2020/09/23 A l'escultura situada al c. Bernat  Calbó , davant Osona Salut Mental, li cauen les peces de  travertí   aplacades . Ara acabo de veure com un  brètol  en  trencava  una que era  a terra . Resposta
Malauradament, com dieu, no cauen sinó que són  incívics . Ho reparem des de l'àrea de manteniment i també ho passem a guàrdia urbana, pel seu control.  Gràcies .
12789 GENERAL 2020/09/08 2020/09/15 Persones que malviuen dintre un cotxe. I la  guàrdia  urbana els intimida perquè marxin. El noi ens ha explicat que no pot marxar per res, perquè se li emportaran el cotxe. Una vergonya l'ajuntament de Vic, en lloc d'ajudar-los. Amb una petita part del que els polítics malgasten, seria molt per aquesta gent. Resposta
És una situació força més  complexe  del que comenteu. Es tracta de persones amb trastorns que no els permet portar una vida  digne  com es mereixen. Desestimen qualsevol ajuda (se li ha ofert dormir a l'alberg que té l'ajuntament per a persones sense sostre, poder disposar del menjador social...), però res que sigui semblant a responsabilitat i compromís en volen sentir a parlar. Des de les administracions i entitats hi ha molts recursos, però tots ells requereixen un compromís per part de l'usuari que en alguns casos (com el que teniu identificat) no volen fer-ne ús. La Guàrdia Urbana simplement de manera periòdica, fa identificacions i planteja incansablement l'ajuda per part de l'administració local.
12788 CAPUTXINS 2020/09/07 2020/09/15 Caldria valorar la pilona que heu col·locat just a la sortida del pàrquing del Seminari, perquè impedeix fer la maniobra a la dreta d'accés cap a la ronda Camprodon (adjunto imatge). Gràcies. Resposta
Gràcies, teniu raó. Es modificarà la seva ubicació.
12787 POLÍGONS 2020/09/07 A l carrer de la Ribera, 14, hi ha un forat considerable a l'asfalt.
12786 GENERAL 2020/09/07 2020/09/22 Sóc veí de Vic i estic preocupat amb la dèria que té aquest ajuntament en eliminar cotxes. La idea és molt bona, sempre que hi hagi alternatives bones al cotxe particular. Els autobusos estan limitats en horari i la circulació va  camí de  ser caòtic. Us penseu que l'hivern amb el fred la gent anirà amb bicicleta? Us penseu que els avis i gent amb problemes de mobilitat anirà amb bicicleta? Us penseu que la gent que viu fora de Vic i deixen el nen a l'escola i se'n van a treballar, vindran amb bicicleta? De veritat us ho penseu? Al final entre falta d'aparcament gratuït, càmeres  multadores  i transit caòtic, el dia que es facin unes galeries comercials fora de Vic, el comerç estarà tocat de mort. Què tal si abans de fer-la grossa, munteu uns bons transports públics. Barcelona els té, Vic no. Resposta
La voluntat de reduir carrils respon a una necessitat de millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit i alhora reduir les emissions, per tal de garantir uns entorns que siguin saludables i segurs. Des de l'Ajuntament s'està treballant per tal d'assolir el restabliment del 100% del servei. Des del 14 de setembre, el servei ha augmentat fins al 60% potenciant i augmentant les expedicions coincidents amb els horaris amb major mobilitat, on s'inclouen les entrades escolars. Vic disposa de diverses àrees d'estacionament públic i gratuït situades al límit del nucli urbà, les quals permeten un accés a les escoles a menys de 15 minuts a peu. El nou planejament del POUM, inclou la disposició de nous aparcaments paisatgístics (pels quals s'està treballant per a l'adquisició dels terrenys), així com la disposició d'una nova estació intermodal que faciliti l'accés a la ciutat, evitant el trànsit de pas.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...