Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Gaudim de més de 83.000 m2 de zona amb terra i sauló

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
13150 GENERAL 2020/11/27 2020/11/27 Per què no funciona la gràfica de la pluja? Resposta
Sí  que funciona. Possiblement és un problema de navegador. Amb  Explorer ,  Mozilla , Firefox funciona correctament. Podria ser que el navegador que feu servir (potser Chrome), talli aquest tipus de gràfiques, en les darreres versions. Si ho mireu amb qualsevol dels que us diem, podreu veure-ho correctament.
13149 CAPUTXINS 2020/11/26 Podríeu  encendre les  faroles  abans de les 18:00 hores? Ahir al carrer Torelló, a les 17:35 estaven totes apagades, era molt fosc i no es podien veure bé la gent que creua pels passos de vianants de davant  Supeco  i altres supermercats de la  zona.
13148 CAPUTXINS 2020/11/25 2020/11/25 Els  meus pares viuen a la Plaça Europa i em comenten que no van els llums en tota la plaça i ho tenen tot molt fosc. Han trucat a la guàrdia urbana , però  no han pogut contactar amb ells. Els hi  agrairia que  passin nota a qui correspongui. Gràcies. Resposta
Hem passat l'avís a Minsvic que ho ha pogut reparar.
13146 NORD 2020/11/25 A la Ronda Francesc Camprodon, entre carretera de Manlleu i plaça del Mil·lenari, actualment hi ha 2 carrils bici senyalitzats, un per la calçada i l'altre pel damunt de la voravia. Passen patinets i bicicletes tant per un cantó com per l'altre. Suggereixo que l'Ajuntament tregui la senyalització del  carril  que hi ha pel damunt de la voravia i despinti també les marques del terra, deixant com a únic carril bici el nou que s'ha instal·lat per la calçada.
13145 CARRER SANT PERE 2020/11/24 A vui, a l'avinguda dels Països Catalans, entre el pont del sucre i l'escultura de més avall, hem collit una persona gran de terra que s'ha entrebancat per culpa del mal estat de la vorera. S'ha fet força mal a la cara. I em sap greu dir-ho, però, és una vergonya l'estat en què es troben la majoria de voreres de Vic. Si no passen més coses, és de miracle.
13144 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/24 Bar  Barmutet : reobertura el dia 23 de novembre: - Terrassa amb 7 taules i 28 cadires i, 4 "bolets": Ocupació intensiva de la via pública. - Música permanent audible des de la via pública amb porta oberta del local. - Sorteig en directe amb ús de micròfon d'una ampolla entre la clientela de la terrassa. Des de fa molt i molt i molt de temps... .soroll  constant, incompliments en la llicència de terrassa, etc. Començo a dubtar si l'Ajuntament té intenció d'actuar d'una manera contundent, que permeti al veïnatge no haver de patir el descontrol d'aquest bar...
13143 CAPUTXINS 2020/11/23 Visc  al carrer de la indústria 15. Fa molts dies que hi ha 2 cotxes aparcats, ocupant llocs que els veïns podríem fer servir. No sé si és aquí on denunciar això, o s'ha de fer d'una altra manera. Des de ja, moltes gràcies.
13142 NORD 2020/11/23 D'ençà que  la Ronda Camprodon  és  d'un sol carril, avui per segona vegada he coincidit circulant quan venia una ambulància. Les dues vegades que m'hi he trobat, hi ha hagut un caos important. Crec que l'experiment que heu fet, ha fracassat i  és  de savis rectificar. Entre els  veïns  sols ho aproven els que no tenen carnet de conduir, la resta hi veiem més inconvenients que  avantatges . Escoltar els afectats i fer-ne cas, forma part de la participació ciutadana.
13141 SANTA ANNA 2020/11/23 Al final del C/Sta. Eugènia, hi han abocat tot de calaixos de congelador (10 o 12) que malmeten molt el paisatge, i s'hi estan acumulant moltes deixalles. Si segueixes a mà esquerra, el camí al costat del camp, hi ha una pista que també hi ha una quantitat important de deixalles, moltes ampolles de vidre i molta brutícia. El medi ambient i els que gaudim d'aquests camins, agrairíem la neteja d'aquests llocs.
13140 REMEI 2020/11/23 2020/11/23 Voldria  fer una queixa referent a l'oficina de l'Ajuntament al barri del Remei, ja que quasi sempre que hi he anat, és tancada. Em sembla una discriminació cap al nostre barri. Una més. Resposta
Ens comenta que l'oficina de l' OAC  del Remei  gairebé  sempre està tancada. Aquesta oficina només tanca el mes d'agost, les festes de Nadal i alguns festius molt puntuals, que són èpoques de menys assistències, i on es pot derivar a l' OAC  central  (aquests dies que estaria tancat, ja es va anunciar en la seva obertura). En aquests moments de pandèmia, que és totalment excepcional i el fet de donar prioritat al teletreball i a aplicar mesures per evitar les "aglomeracions" i els llocs on es pugui acumular personal, s'ha hagut de tancar uns dies, per restriccions, i que és una política que apliquen tots els Ajuntaments  a nivell de  tot Catalunya. Vic és una ciutat petita, pel que fa a les seves dimensions, que permet fer aquests ajustos per a una bona gestió dels recursos públics. També s'està invertit molt esforç  en  potenciar altres eines, com tota la tramitació virtual (oferint tots els tràmits per la seu electrònica, un telèfon d'ajuda per la tramitació com l' OAC360º -  930267225- , entre d'altres). Esperem poder tornar a la normalitat  el més aviat possible , en  tots els  temes.
13139 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/23 2020/11/23 Gràcies per  instal·lar  l' arbre  de  Nadal Resposta
Contents que us agradi. Gràcies per compartir-ho.
13138 POLÍGONS 2020/11/23 El pont que s'ha ampliat al polígon Malloles, que per cert, porta com tres anys en obres, doncs bé encara no està acabat, a part que hi ha  tanques i altres materials d'obra per allà, i falta posar-hi les  faroles   etc...  Està previst acabar-ho?
13137 SANTA ANNA 2020/11/23 2020/11/24 A la rotonda que hi ha el Mercadona de santa Anna, hi ha tres o quatre punts de llum fosos, de fa almenys un mes! Agrairia que es reparés. Gràcies. Resposta
Si, s'està gestionant. Aquesta setmana quedarà reparat.
13136 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/22 2020/11/23 Sóc  un veí del Carrer Verdaguer, a l'altura de la  perfumeria   Druni. A  la vorera hi ha una trapa de ferro (crec de 40x40) que el marc no està ferrat. Avui diumenge tarda (22/11/20), una noia l'ha trepitjat i ha caigut, per sort no s'ha fet mal.  Crec que és necessari fer-hi  una actuació  urgent i arreglar-ho. Resposta
Gràcies per l'avís. És una tapa de  telefònica . Ho hem senyalitzat i procedim a reparar-ho.
13135 REMEI 2020/11/21 2020/11/23 En vistes del fet que no feu res pel barri de l'Estadi i el Remei, ja no posaré cap més queixa . Campi  qui  pugui! Resposta
La Guàrdia Urbana controla per tots els barris. Al Remei i Estadi, hi ha guàrdies de proximitat, matí i tarda, que controlen i gestionen. Malgrat tot, no poden estar a totes les dimensions dels barris, al 100% dels moments. Si ho creieu oportú, si detecteu conductes incíviques, podeu telefonar a la Guàrdia Urbana (938850000), o via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, que podrà actuar i procedir d'acord amb la llei.
13134 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/21 Avui he anat a la plaça a mercat i he sentit una parella cantant i, m'ha agradat. Ja que Vic és coneguda per la música, vull demanar que els dies de mercat, a diferents punts de la ciutat: passeig, plaça rambles  hi hagués  músics tocant i alegrant a la gent. La música és molt important en la vida i en aquests moments, molt més per aquests professionals que estan vivint moments  molt  difícils per la pandèmia, axis se'ls ajudaria una mica.i tots contents. Vindria més gent als mercats.  Tant de bo  ho fessin.
13132 NORD 2020/11/20 2020/11/25 Fa setmanes ja vaig passar aquest avís. A la carretera de Manlleu, davant de l'entrada de La Central, cada dia hi ha algun espavilat que aparca en una zona prohibida. Tinc fotos de cada dia. Pot ser el mateix cotxe uns dies, però pot anar canviant. Mentrestant, els  tontos  (o legals),  anem a aparcar  a l'Era d'en Sallés. Passa el mateix a la zona de Can Maurici, a la cruïlla entre Baró  Savassona  i Puigsacalm. Cada dia hi ha 5 o 6 cotxes aparcats en zona marcada com a prohibida. Jo treballo al costat. Si m'ho autoritzeu, hi  aparcaré, ja que  fa rabia anar a aparcar a 10 minuts a peu, mentre uns espavilats hi aparquen cada dia sense cap multa. És que la policia no hi passa mai? O no miren quan hi passen? O fan veure que no ho veuen? Als dos llocs,  per què  no poseu pilones verdes? Resposta
Hem passat la incidència a la Guàrdia Urbana que ho gestionarà. A vegades, la Guàrdia Urbana no dóna l'abast per detectar i denunciar totes les infraccions de trànsit que diàriament es produeixen a Vic. Intentarem fer  un major seguiment  de les zones que comenteu.
13131 GENERAL 2020/11/20 Voldria fer denúncia del sistema de pagament de les àrees verdes i blaves. Com pot ser que amb la quantitat  d'App  que existeixen actualment ( smou ,  apparkB ...) i la quantitat d'ajuntaments de Catalunya els quals ofereixen aquests serveis als seus ciutadans, seguim aguantant pagar amb màquines, sovint espatllades, situades a llargues distàncies, poc àgils i que, encara que no ens agradi, en un món on tot va ràpid i trepidant, no és el sistema més adequat  perquè  tots els usuaris acabem pagant. M'atreviria a dir que molt segurament, molts més usuaris complirien amb la seva obligació. És possible invertir  en un sistema nou i actualitzat i així no anar cobrant de multes, i fer més fàcil la vida dinàmica dels ciutadans? Ens estem preparant  per  una ciutat verda, amb moltes bicicletes, però aparcar amb el cotxe segueix sent necessari.
13130 NORD 2020/11/19 La meva petició respon al fet que la cruïlla entre els carrers Pla de Balenyà, Pare Coll i Portal de la Rambla, a causa de la supressió de barreres arquitectòniques, s'ha convertit en un espai que considero perillós perquè,  en no estar  clar els límits de vorera i calçada, els cotxes aparquen, giren, es paren a qualsevol espai, sense tenir en compte els espais dels vianants. Per allà hi ha molt pas i trànsit a peu, per la proximitat a l'escola  Fedac  Vic i potser es podria resoldre si s'hi indica bé la prioritat dels vianants, posant elements  dissuasius  pels cotxes per a envair voreres, o bé fer reduir velocitat. Gràcies.
13129 SERRA-DE-SENFERM 2020/11/19 Voldria fer esment de l'entorn de l'Avinguda Països Catalans, entre la rotonda de la Carretera Barcelona i la rotonda de l'Avinguda Rafael Casanova. És d'agrair que es va fer una petita actuació de pavimentar la vorera dreta, ara queda la vorera esquerra que dóna a la riera de Sant Jaume. Repetidament m'heu contestat que aquesta zona està pendent d'un pla urbanístic. Estem parlant d'aquest espai des de fa quinze anys, repeteixo quinze anys, crec que seria bo de fer una actuació provisional, esperant aquest famós pla urbanístic, Si us plau, intenteu substituir les  faroles  de fusta pròpies d'un país subdesenvolupat, i fer alguna actuació de vorera i espai verd. Per altra banda, a l'Avinguda Rafael Casanova seguim patint la presència del Magatzem de Butà, arribarà el dia del trasllat d'un magatzem de matèries perilloses a 20 metres d'una Escola i d'un Barri, afegeixo, la perillositat de l'entrada i sortida d'aquest magatzem ara que hi ha un carril bici just a la porta?
13128 SERRA-DE-SENFERM 2020/11/19 Sóc àvia de dues alumnes de l'escola  Salarich . Quan necessito el bus per recollir-les a la tarda, resulta que aquest passa a les  16.55 h  i no som a temps a agafar-lo. Ja que la freqüència de bus és escassa, almenys no podria passar quan els infants ja hagin sortit d'escola?
13127 GENERAL 2020/11/18 Vergonyós ! És  sorprenent com una ciutat com Vic permeti les empastifades que repetidament fan alguns repartidors de publicitat llençant els catàlegs per terra... a vegades obrint la porta de les escaletes i quan ningú els obre, anant a parar directament al llindar de les portalades per la part del carrer... ( tant  si plou com no) Quin malbaratament de recursos ecològics i econòmics... (fer paper per imprimir coses que pagarem, perquè algú les llenci i que altres, que pagarem també, les recullin per acabar a les escombraries...).
13126 REMEI 2020/11/18 Arran de l'incendi al contenidor de paper del carrer Candi  Bayés  cantonada amb Joan XXIII, la vorada de la vorera va quedar malmesa i s'està desfent a trossos, de tal manera que al final de la vorera hi ha uns "queixals", que on en el moment de llençar les  escombraries  algú mateix s'hi pot fer mal. Avui mateix, jo n'he patit les conseqüències i m'he torçat el peu. Seria possible fer passar la brigada responsable per arreglar-ho, per tal que quedi una vorera recta i en condicions com abans de l'incendi? Gràcies!
13125 NORD 2020/11/18 Envio escrit en nom de veïns del barri. Després dels carrils bici de la Ronda Camprodon, segueixen passant per la vorera  forces bicicletes  i patinets elèctrics amb el perill que això comporta, fins no sé si és veritat que els patinets elèctrics  haurien  d'anar  pel  lloc dels cotxes ?  En especial el tros de  ctra .  de  Manlleu que no hi ha carril bici, em diuen que van  de pressa  per la vorera, amb el perill que la gent surt de l'escala i ... Ja sé que és difícil, però algú hauria de controlar-ho  almenys  uns dies, ja que segurament sempre són  els mateixos . I faran més cas a uns agents que no als vianants que ja els avisem.i passen de nosaltres, de vegades amb males maneres.
13124 GENERAL 2020/11/18 Volia fer-vos arribar una "queixa" , pe ls  creuaments  de bicicletes als pas de vianants. Com a usuària de vehicle a Vic , he  notat l'augment de bicicletes , cosa  que em sembla perfecte . Sóc  ciclista de carretera i muntanya fa anys, i gestiono un Club Ciclista. Crec que l'usuari de la bicicleta, també desconeix el codi de circulació, i a causa de l'augment de l'ús d'aquesta trobem contínuament bicicletes creuant el pas de vianants . Les  bicicletes en moviment es consideren un vehicle, per tant per creuar pas de vianants ho haurien de fer a peu, baixant de la bicicleta, segons el codi de circulació. Avui mateix he tingut un ensurt amb un estudiant, la velocitat que passen és major que la d'un vianant, incloent-hi el perill de lesionar als vianants que passen a peu. Simplement, potser caldria més informació a aquest col·lectiu o bé indicar als pas de vianants que cal passar baixat de la bicicleta. Si volem fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport, ens queda molt per tenir una cultura ciclista de  respecte amb  la bici i amb els altres mitjans, que tenen altres països europeus.
13123 SANT LLÀTZER 2020/11/17 A la zona de St. Llàtzer, entrant pel camí  peatonal  del carrer Francesca Bonnemaison, hi ha una adequada il·luminació, però en manca just davant de l'entrada de mercaderia de l'empresa  Divic  per tal d'anar al carrer Mercè Rodoreda.  Agrairia  que es valori la posada d'enllumenat públic, ja que queda molt fosc.
13122 CARRER SANT PERE 2020/11/17 2020/11/20 Sóc veïna del barri del Remei. Últimament m'he adonat que pel barri hi ha moltes caques de gos que no es recullen Fa dos dies, que passant pel carrer de Sant Pere , per  la vorera, vaig patinar a causa d'una caca de gos, vaig caure de genolls i, per cert, em vaig fer bastant mal.  Sol·licito  més control en aquest cas. Aprofitant l' avinentesa , la pintura blanca que marca el pas de vianants rellisca quan és moll o hi ha humitat Gràcies per la vostra atenció. Resposta
Ho  passem als agents cívics. Es posaran en contacte amb vosaltres per si es poden fer analítiques d'ADN.
13121 ESTADI 2020/11/17 2020/11/25 Quantes  denúncies  a l'Ajuntament, queixes a l'APP de la Guàrdia Urbana,  també  trucades a aquesta i al 112 són necessàries  perquè  prengueu  mesures  més dràstiques contra el Bar  Pica Pica , que fa  4  setmanes que  se salten  les normes Covid i totes les normes cíviques? Reunions a partir de les 7 del matí amb constant cridòria. Ja n'hi ha prou! Resposta
Hem passat l'avís a guàrdia urbana, que ho gestionarà i controlarà.
13120 POLÍGONS 2020/11/16 A les voreres de la Ctra. St. Hipòlit i Ctra. Manlleu on hi ha plantats lledoners, en aquesta època s'hi acumulen una gran quantitat de fulles que dificulten el trànsit i a on s' hi  barregen també altres deixalles. Per aquest motiu agrairíem que puntualment, es reforcés la neteja als espais indicats, en benefici també de la imatge que es dóna a dues de les entrades principals a la nostra ciutat.
13119 ESTADI 2020/11/16 2020/11/17 Al carrer Pius XII, abans hi havia una bústia de correus . Fa uns mesos que no hi és. Voldria saber si la tornaran a posar. Resposta
No.  Correus, a causa de la falta de volum de correspondència, han eliminat algunes bústies, entre elles, la que comenteu. Com a més properes a la que hi havia fins ara, en podeu trobar, al Passeig Generalitat  ,  davant el número 42, pràcticament als semàfors, i a la cantonada del carrer Soledat amb Anselm  Clavé , darrere el casal del  Mossèn   Guiteras.
13118 HORTA VERMELLA 2020/11/16 2020/11/23 A l'aparcament públic que hi ha davant de l'Atlàntida, proper a la rotonda entre Escorial i carrer Montserrat, fa mesos que hi ha un cotxe verd aparcat, matrícula de Madrid, i amb cartells indicant que està en venda. No s'hauria de retirar si fa mesos que no es mou d'allà? Gràcies. Resposta
Hem passat avís a la guàrdia urbana de proximitat, que en farà seguiment.
13117 ESTADI 2020/11/15 2020/11/23 No podeu posar càmeres a l'avinguda estadi? És vergonyós l'espectacle, dia si, dia no! Resposta
Les càmeres de seguretat ciutadana tenen la finalitat de  dissuadir  delinqüents o bé  propiciar -ne  la identificació i detenció.  A hores d'ara, n o disposem de dades que ens acreditin que aquesta zona és especialment problemàtica, des del punt de vista delinqüencial.
13116 EL SUCRE 2020/11/15 2020/11/18 Dissabte 14/11  vam   veure  un possible niu de vespes als arbres que hi ha al costat del pont de l' Avda . Olímpia  que passa per sobre l' Avda.  Onze de Setembre. Adjunto foto. Gràcies. Resposta
És un niu de vespa asiàtica i ja ha estat inactivat. Gràcies.
13115 GENERAL 2020/11/15 Podríeu gestionar que desaparegui " Vich "  d'Internet ?
13114 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/15 Aquest matí hem sortit a passejar amb la meva mare fins a la Plaça Major. Mentre descansàvem asseguts a l'estàtua del  Merma , he vist com ha caigut un trosset petit del balcó del segon pis de l'edifici  situat  sobre la botiga Vesta Home, que dóna a la Plaça. També m'he fixat, mentre feia la fotografia, que el balcó del tercer pis també està malmès.
13113 CAPUTXINS 2020/11/14 2020/11/16 Fa dies que algú va tirar per terra  aquesta  pilona  de la plaça Lluís Companys. Resposta
Gràcies per l'avís. Ho hem passat a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
13112 REMEI 2020/11/14 2020/11/25 Voldria comunicar una queixa, avui dia 14 de Novembre en tornar cap a casa als Habitatges Montseny, he vist passar una patrulla de la guàrdia urbana pel costat d'uns nois magrebins que no portaven les mascaretes obligatòries i no els hi han dit res, ni els han mirat. Jo crec que les lleis estan fetes per tothom igual, però veig que al Remei no és així, al Remei només els immigrants tenen tots els avantatges i els que som d'aquí, tot són traves i negativitat. Quan se'n  donaran compte  els vigatans, que tota la delinqüència, drogues i prostitució la tenim nosaltres al Remei. Al centre no hi ha res d'això i la guàrdia urbana sí que hi és tot el dia i no en passen ni una. A veure quan l'ajuntament decideix posar-hi mà, que ja n'estem farts. Resposta
La  Guàrdia  Urbana planifica patrulles per igual a tot Vic, amb excepcions puntuals si hi ha intensificació de la delinqüència. No es fan distincions per cultures, ni per cap motiu, sinó per fets delictius.
13111 CAPUTXINS 2020/11/13 Bloc de pisos en construcció al c/ Canigó.  Com es pot veure a la fotografia, el material ocupa gran part del carrer i està sense senyalitzar ni ben posat. Durant l'horari laboral tenen  una grua  mòbil que s'enfila a la vorera  contrària  fent-la malbé. Els contenidors són gairebé inaccessibles i amb perillositat, hi ha dies que estan totalment ocupats per camions o materials de construcció.
13110 LA CALLA 2020/11/13 2020/11/23 Zones verdes ja! Carrers  Martí  Genis i  Aguilar , Andreu Febrer, Pere II El Gran, els veïns ja no sabem  què  fer, cada vegada menys zones de  pàrquing , ampliació de voreres, construcció de la nova biblioteca (antiga caserna guàrdia civil), carrers sense marcar com l'Avinguda  Martí  Genis, això sembla terra de ningú. Sra. regidora de barri, que en dius sobre aquest tema? Jo crec que els veïns d'aquest sector ens mereixem que ens  mimin  una miqueta, com ho fan amb els del Remei. Ho porto demanant fa molt de temps i fins ara, sense resposta per part vostra, o vendre el nostre cotxe, perquè la gent vingui a aparcar al nostre barri i els hi surti de franc. Resposta
Hem passat la vostra queixa a la regidora del barri, Fabiana  Palmero , que es posarà en contacte amb vosaltres.
13109 QUATRE ESTACIONS 2020/11/13 Hi ha una  valla  al carrer Primavera, al costat del portal número 6, que està amb mal estat. S' hauria  de  canviar , ja que és un perill, perquè surten uns ferros oxidats que et poden fer mal. Adjunto fotografia.
13108 CAPUTXINS 2020/11/13 He vist que per l'any 2021,  està  previst reurbanitzar el Carrer Nou. Voldria saber a quins trams afecta o si  és  la totalitat del carrer
13107 CAPUTXINS 2020/11/13 En el carrer sant Jordi  núm.  31, just davant, hi ha un senyal per a minusvàlids que impedeix que la gent pugui passar correctament per la vorera. Hi podrien fer quelcom per a solucionar-ho.
13106 GENERAL 2020/11/13 M'agradaria, a poder ser, que asfaltessin tot el carrer Lleida del polígon industrial on hi ha el  pae -parc d'activitats econòmiques de Vic.- (està en molt mal estat). Tanmateix aprofito l'ocasió per poder fer una apreciació. En diferents carres cèntrics de la ciutat.- no podria ser treure tots els  bunquers  i containers per la brossa i posar-los en llocs amagats o semi amagats per exemple, una idea seria posar-los en carrers adjacents (que mai en els carrers principals), reurbanitzar i tornar a replantejar-se, un altre més bonic i molt més eficient passeig i rambla del passeig?
13105 CAPUTXINS 2020/11/12 Des que s'ha remodelat el carrer Sant Antoni, ja es va eliminar un arbre que va caure pel temporal  Gloria  i que després vau justificar dient que era adient pel gir dels cotxes (cosa que poso en  dubte, ja que  al gir l'espai és molt generós). D'altra banda, n'ha desaparegut un altre, poc més avall del Bonpreu, i el del final del carrer (gairebé a tocar del passeig) està agonitzant, crec que per un incendi que hi va haver. Estaria molt bé que es retornés l'arbrat a la seva presència planificada i es cuidés.
13104 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/12 2020/11/23 De tant en tant hi ha un cotxe de matrícula 4325LHF que passa pels carrers del centre amb la música a un volum que l'escolta tot el veïnat. No es pot fer res, en aquests casos, per respectar el descans dels veïns? Gràcies Resposta
La  Guàrdia  Urbana hi contactarà, perquè aquest conductor no molesti els veïns.
13103 REMEI 2020/11/11 Seguim amb el tema arbusts que pretenen tapar el mur que cobreix la via del tren a l'avinguda Països Catalans en el tram entre les escales d'accés als Hab. Montseny i acostant-se cap al Blanqueig. Seguiré insistint per totes les vies possibles en la inutilitat de tenir uns arbusts el doble d'alts de la funció que  dieu  que han de fer. Ja que no hi feu res de  bo , els podeu retallar d'una vegada a l'alçada pertinent i tenir-ne cura sovint, així d'aquesta manera sí que  faran  la funció de pantalla visual que dieu que han de fer? Ah! Si us plau, aneu amb compte amb la resposta que estic molt farta de llegir-ne  de totalment   inútils  que demostren clarament el poc coneixement que teniu del barri i que es veu de tres hores lluny que són un "copiar i enganxar" per treure-se'ns del davant. Ah!,  us   agrairé  que passeu per la zona i veureu que hi ha un animaló que fa molts forats  a terra , ben visibles entre les escales i els arbusts. És la nova decoració d'hivern dels jardins de Centre Vic?
13102 SERRA-DE-SENFERM 2020/11/11 No sé quants escrits i trucades telefòniques he fet, pel mal funcionament del transport urbà de Vic, sense resposta i el que és pitjor, sense solucions. És caríssim, sovint no segueix horari, ara la targeta de 10 viatges és unipersonal,  per què ?, i  el que més m'afecta actualment, és que la línia 1 (barri Serra de  Senferm ) no fa servei cada mitja hora,  per què ? Equip de govern, és així com faciliteu la utilització del transport públic?
13101 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/10 2020/11/16 Sóc  el  veí  de Sentfores La Guixa. Com sempre un manteniment que no es fa,  perquè  no  es  fa un manteniment constant del mobiliari urbà ? Si  no  és  suficient el personal per fer-ho, o potser no és prou competent, o com diu  algun   regidor,  que no tenen  prou  diners per  poder  fer les feines o obres ben fetes, perquè cada dia omplen la ciutat de més estris, molts d'ells del  tot només  propagandístics,  que no serveixen per gran cosa i que de segur costen un dineral, i que representa haver de fer més manteniment i que de segur, tampoc  es  farà correctament, només obres o complements de caprici i el verdaderament  necessari  no  es  fa. Mirin la  fotografia , uns bancs trencats, les fustes podrides i que a més són en un lloc que per poc serveixen, ja ho hem dit, en  canvi  en altres llocs del poble en fan falta,  aquest/s són en el carrer Camí de Planes Bones del Poble, tot molt  lamentable , Però com diuen, si ja aguanta i serveix, ja n'hi ha prou. Resposta
El banc que comenteu va ser reparat el dilluns passat dia 09, juntament amb els altres dos del  cami  de Planes Bones. Entenc que potser la  fotografia  era anterior a aquesta data. Però l'important, és que ja han estat reparats. Gràcies.
13100 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/10 2020/11/13 En resposta a la referència 12971 (És cert que aquests arbres no permeten garantir l'accessibilitat de la vorera i caldria eliminar-los per poder donar compliment a la normativa, així com allunyar-los de les façanes dels habitatges. Ens consta que s'ha plantejat en algunes ocasions al veïnat i no hi ha hagut consens per  dur a terme  l'actuació. -resposta 15/10/2020-) L'Ajuntament no hauria de fer el manteniment dels arbres d'igual forma com es fa en altres parcs i carrers de la ciutat? Resposta
Evidentment que es fa el manteniment dels arbres de La Guixa com a tot Vic, amb el mateix seguiment i cura.
13099 EL SUCRE 2020/11/10 2020/11/12 Probablement que la foto que els adjunto, vostès ja la tenen localitzada, però per si de cas no fos així ,  els diré que és just al començament de l'Eix 11 de Setembre, on abans hi havia el Mercadona. Ahir tot passejant per aquells indrets i el fet d'estar els arbres despullats de fulles, em va impactar veure aquell niu tan gran i que està habitat per una espècia d'insectes que entraven i sortien continuadament. M'agradaria que vostès em diguessin quina espècie d'insecte pot viure allà. Moltes gràcies. Resposta
Gràcies. En tenim coneixement. Ahir es va precintar el perímetre de l'arbre on està ubicat. És un niu de vespa asiàtica i ja n'estem gestionant la seva inactivació.
13098 EL SUCRE 2020/11/10 2020/11/11 De la mateixa forma que fem servir aquesta bústia per queixar-nos o posar en coneixement aspectes que no ens agraden de la nostra ciutat, també el faig servir per dir Gràcies! Per fi tenim la vorera del C/Miquel  Martí  i Pol (costat  UVIC ) arreglada. Ha calgut molt d'esforç i fins i tot enfadar-nos, però al final ha valgut la pena. Ara es pot caminar i llueix el carrer! Resposta
Gràcies. Com us vam comentar, estava programat, però el confinament ens va  ajornar  moltes reparacions i millores que estaven programades o s'estaven fent, i finalment s'ha pogut fer. Contents que estigueu satisfets.
13097 GENERAL 2020/11/10 2020/11/11 Aquest   matí  la meva  néta  necessitava un certificat de delictes sexuals per anar a treballar a un lloc, ha trucat per demanar  cita prèvia , i li han dit que  havia de  ser pel 24/11/20 o bé que anés a l'Ajuntament de Gurb. Si això considereu que és ajuda al  jovent,  és per engegar tot l'Ajuntament de Vic a un lloc. Resposta
Pel  que  fa a la cita prèvia, estem en una situació que funcionem amb cita prèvia, no només l'Ajuntament de Vic, sinó totes les administracions. Ara  hem augmentat la concurrència de cita prèvia i hi ha  més cites Ens posarem en contacte amb vostè. - Pel  que  fa  al fet que  li hem dit que vagi a Gurb: El certificat de delictes sexuals se l'ha de treure per internet perquè no depèn de nosaltres, sinó de la Generalitat. El que ha de fer primer és tenir un certificat digital.  Com que no hihavia  hores  fins el  dia que li van dir, per tenir el certificat digital li deuen haver dit que també pot anar a altres administracions per obtenir un certificat digital, al Consell Comarcal i altres ajuntaments. Li van donar una alternativa que fos més ràpida, per intentar ajudar-lo.
13096 REMEI 2020/11/10 2020/11/11 Demanem altra vegada als Srs. de l'Ajuntament que per favor solucionin aquest problema tan vergonyós i perillós per la salut i degradació del nostre barri. Resulta que ja tornem a tenir a la portalada de l'església els mateixos Africans a dormir amb matalassos i mantes, i sense mascareta i ja s'hi queden tot el dia, defecant a les cantonades del costat. És que no teniu autoritat i no hi podeu posar ma ? Perquè  no deixeu que s ' instal·lin a sota les voltes de plaça o al Bisbat, que també hi ha molt lloc?. . És  legal això ? L' Ajuntament no us cuideu de res, ens teniu abandonats i no teniu ni el  més  mínim respecte per als ciutadans del Remei i ja no podem aguantar més. Si això passes a qualsevol església del centre, segur que no ho permetríeu, però és clar, Vic és la ciutat del Sants i de la misèria humana, de totes maneres us demanem ara que actueu amb autoritat i rapidesa. Gràcies per la vostra poca atenció i delicadesa envers el Remei! Resposta
Som conscients dels problemes que està causant al barri del Remei, aquesta situació. A aquestes persones se'ls hi han anat proposant altres espais per a establir-se, però no ho han acceptat. El personal de l'Ajuntament retira quasi diàriament el material que hi tenen, però hi ha veïns que els n'hi tornen a donar, els renten la roba, els hi porten menjar, els abriguen, els hi porten matalassos. Ells es troben molt còmodes al porxo, sobretot ara que comença a fer més fred a la nit. La comunitat  Ganhesa , fins  i  tot, ha buscat famílies perquè els acullin a les seves llars, però aquests senyors tampoc ho han acceptat. De totes maneres, li avanço que estem en negociacions amb el Bisbat, per fer algun tipus de tancament que impedeixi entrar quan no hi ha activitats dins l'església (això seria a curt termini), per tal de trobar una solució definitiva, i també amb el departament de Salut mental de la Generalitat perquè ens ajudi amb aquestes persones, i se'ls tracti adequadament (només aquest departament ho pot fer legalment). També estem estudiant iniciatives judicials per si la proposta anterior no acaba de funcionar.
13095 SANT LLÀTZER 2020/11/10 Seria molt necessari que poséssiu un cartell a la sortida del Carrer Mercè Rodoreda pels ciclistes, indicant que és sortida de vehicles. Passen  de pressa , sense frenar i hem tingut més d'un ensurt. Alguns atropellaments i d'altres que, per sort, han quedat amb això.
13094 CAPUTXINS 2020/11/09 Tal com he denunciat en diverses ocasions perquè fa anys ho patim, quan plou queda un toll d'aigua ensotat entre l'escala 46 i 48 del carrer Jaume I el Conqueridor de Vic. La resposta al comunicat previ va ser que ja s'havia informat l'equip de manteniment i que  properament  passarien a arreglar-ho.
13093 SANT LLÀTZER 2020/11/09 2020/11/23 A l'avinguda Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents 86, hi ha una bicicleta abandonada i feta pols, encadenada a un fanal. Se sol·licita que efectuïn retirada, si us plau. Resposta
Hem passat avís a la guàrdia urbana de proximitat, que en farà seguiment.
13092 HORTA VERMELLA 2020/11/09 La normativa urbanística de Vic no permet una tanca de més de  180 cm  i que aquesta no sigui opaca. Avui, uns lladres han vist la bicicleta elèctrica de  3.490 € . Se l'han endut i també es volien endur el cotxe. No tenim un entorn  tan  segur per aplicar aquestes normes. He vist molta gent voltant i observant per llocs que no  són  de pas. I s' acosten temps durs, agradi  o no.
13091 ESTADI 2020/11/09 2020/11/23 Després ens preguntem  per què  Vic és la ciutat on hi ha més contagis, foto d'aquest matí, hi ha poca gent, ocupen davant la porta del bar i la propietat privada de la farmàcia S'usa. Veïns cansats i decebuts del poc cas que ens fan. Resposta
Hem passat l'avís a  guàrdia  urbana. Per part de la Guàrdia Urbana es fan controls d'aquestes infraccions, tot i que no és possible detectar-les totes. Si ho creieu oportú, si detecta aquestes conductes, pot telefonar a la guàrdia urbana (938850000) o avisar-la via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, que podrà actuar i procedir d'acord amb la llei.
13090 MON RURAL 2020/11/09 2020/11/10 El caminet que va a La Guixa per l'altra banda del riu està molt brut, sobretot la part més propera al  Lidl.  Destaca també que just després del túnel que hi ha xeringues, i això ens té especialment preocupats, ja que som moltes les famílies que anem amb nens a passejar per allà. Cal vigilància en aquesta zona, perquè que hi hagi ionquis per allà fa por , fins  i tot si un  va a caminar  sol. Resposta
Es fa arribar la incidència al servei de neteja perquè estigui al cas d'aquest punt i pugui recollir els residus i xeringues que hi ha escampades per aquest punt. També ho hem passat a guàrdia urbana, perquè en puguin fer seguiment.
13089 HORTA VERMELLA 2020/11/08 2020/11/23 A causa de l'alt nombre d' ocupes  que hi ha al barri, aquest s'està tornant insegur tant als carrers com en els portals dels edificis.  Pensa fer alguna cosa l'Ajuntament al respecte? Resposta
L'ajuntament té poques eines per lluitar contra l'ocupació, perquè caldria canviar lleis que no estan al seu abast.  A hores d'ara,  quan els ocupes ja  s'hi han   instal·lat , les desocupacions només es poden produir via denúncia del propietari i a  través  del jutge. No obstant això, la  Guàrdia  Urbana està alerta i el que caldria és que si algun veí en detecta alguna, ho comuniqui immediatament al Cos policial, el qual farà tot el que estigui al seu abast, en el moment que es produeix.
13088 CAPUTXINS 2020/11/08 Visc al carrer can Pau  Raba  de Vic, aparco el cotxe en un pàrquing comunitari que hi aparquen molts cotxes i està situat al carrer Mossèn Manel Serinanell que dóna a la plaça de can Pau  Raba . La meva sol·licitud seria si és possible eliminar una plaça d'aparcament de minusvàlids, o un arbre que hi ha al davant de l'entrada del pàrquing per poder sortir més bé. Si hi ha un cotxe de minusvàlids aparcat, és complicat de sortir, ja que pots ratllar el cotxe aparcat o el teu amb l'arbre. Ho he comentat amb diversos veïns que hi aparquen i també ho veuen com jo. Hi podeu buscar una solució? Gràcies. Aquí deixo l'enllaç de Google  maps  perquè veieu l'arbre i l'entrada del garatge a l'esquerra, i la plaça de minusvàlids a la dreta. https://goo.gl/maps/U3fLMoQRJMwRB2x68
13087 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/08 2020/11/10 Sóc una veïna de la Rambla Montcada  núm.  28. Els habitants del núm. 28 hem constatat que el contenidor del  multiproducte  del carrer dels Aluders no es buida amb la freqüència que cal, i hem de netejar els residus que hi ha a terra. Per altra banda la comunitat de veïns d'acord amb l'administradora, hem demanat formalment a l'Ajuntament que es traslladin els contenidors més avall de la seva ubicació actual i no tenim resposta. Necessitem que el canvi es faci aviat per salut i perillositat, davant els actes vandàlics que pateixen actualment els contenidors. Gràcies. Resposta
És cert que durant uns dies el contenidor de  multiproducte  no s'ha pogut buidar amb la freqüència establerta perquè es va espatllar el camió que fa aquest servei i el buidatge s'havia de fer a mà pels mateixos operaris. S'ha valorat el fet de traslladar l'àrea més avall ,,  però no és viable perquè els camions de recollida no arriben a buidar els contenidors i haver de traslladar-los fins a la Rambla quan aquests són plens i pesen molt, no és possible pels treballadors de recollida. Es farà el seguiment d'aquest punt per valorar si la freqüència de buidatge del contenidor de  multiproducte  és la suficient, o s'ha d'augmentar.
13086 CAPUTXINS 2020/11/08 2020/11/10 Al carrer Torres i Bages, la persona que neteja les voreres, només escombra el cantó de l'escola de música, i mai l' altra vorera . Agrairia que quan escombrin ho facin a les dues voreres. Gràcies. Resposta
S'ha comunicat a  Vialnet  que presta el servei de neteja viària perquè estigui al cas d' aquesta incidència .
13085 GENERAL 2020/11/08 2020/11/09 Com és que els ciutadans de Vic hem de pagar religiosament l'IBI dels nostres immobles i en canvi l'Església no el paga dels seus edificis? No aniríem més bé tots plegats si se'ls hi fes pagar, i així podríem millorar les condicions socials, econòmiques i estructurals de la nostra ciutat. L'Ajuntament ha calculat mai quins ingressos per a les arques municipals, representaria el compliment d'aquesta norma ciutadana? Resposta
L'Ajuntament no pot exigir el pagament de l'IBI pels immobles propietat de  l'Església , perquè així ho determina l'article 62.1 del Reial decret 2/2004 de 5 de març que aprova el text refós de la Llei d'hisendes locals, on diu que l'Església Catòlica estan exempta de pagament d'aquest impost. En  ser una Llei de rang superior, les entitats locals han de regular l'exempció a les ordenances fiscals, conforme al que estableix la Llei estatal, hi estiguin o no d'acord.
13084 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/07 2020/11/10 Propaganda comercial als balcons de la Plaça Major. Trobo que és una bona idea que la gent pugui penjar propaganda als balcons de la Plaça Major, ara mateix n'estic veient una en un tercer pis de la banda nord que deu fer uns 8 x 1,5 metres en què et volen vendre telèfons mòbils, de color verd, llampant, fa molt de goig. Trobo que l'ajuntament hauria de promocionar-ho, seria una bona idea per recollir diners ...  perquè  suposo que posar propaganda. Resposta
Hem passat  avís a l'inspector urbanístic, per a la seva gestió.
13083 CAPUTXINS 2020/11/07 2020/11/13 Aquesta nit els treballadors que estaven  asfaltant  la carretera de Roda, s'han dedicat a posar llaunes per tot arreu. N'he contades 134. Espero que tinguin el què es mereixen! Resposta
Aquesta carretera és titularitat de la Diputació de Barcelona. Hem avisat als responsables  de la mateixa ,  per tal que  ho retirin. Ho faran el dia 16/11/2020. També es va avisar a l'empresa que va executar les obres de la conducta inapropiada dels seus treballadors.
13082 CAPUTXINS 2020/11/07 2020/11/09 Entrepà de separació del carril bici i  carril cotxes , estava arrencat. Davant parada bus, després del Guillem de Mont-rodon, a l'avinguda Bernat  Calbó , sentit pujada. L'he retirat i posat al parterre que fa de mitjanera entre calçades. Resposta
Gràcies per l'avís i la gestió. Ho hem passat a l'àrea de manteniment, per a la seva reparació.
13081 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/07 2020/11/18 Estació de tren de Vic, dijous 5/11/20, entre les 20 i 20:15 hores. Vehicle estacionat entre dues places. Quan vaig dir-li si el podia posar en una d'elles per tal de poder aparcar jo, anava a cercar una persona que venia en el tren, l'individu em va "engegar a passeig" i que "em quedés dins del meu cotxe". Ell va seguir en el lloc, tal com es veu en la fotografia. Dir que jo tinc més de  60  anys i ell entre els 30 i 40 anys. Un subjecte covard, miserable i abusador. Resposta
Malauradament , l'educació i  col·laboració  no sempre és present en les persones.  És  difícil evitar-ho, però si  es dóna  el cas, i hi ha agents presents, mirarem que no passi.
13080 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/06 2020/11/11 Sóc el veí de Sentfores La Guixa: A més a més de la deixalleria Mòbil, la que agraïm, però que fa mesos ens arriba bruta i fastigosa, aquí en el Poble hi tenim una altra sembla deixalleria, però aquesta hi està  fixe , us parlo del fastigós contenidor que des de fa anys suportem en el Parc del Maset, lloc que podríem dir és la plaça Major del poble, un contenidor del tot no pràctic, ja que és molt complicat buidar-hi els sacs quan és mix ple, i quasi sempre està ple del tot, dic deixalleria perquè contínuament els grandíssims incívics del Poble o de pobles i de ciutat veïns/ na , ens hi porten de tot, mobles, restes d'obres, etc. El buiden quan hi pensen o hi telefonem. Però als Srs. Mandataris com que aquest lloc no és la Plaça Major de Vic, no ens solucionen el fastigós problema, no és important, sempre des de fa anys ens ho solucionen amb excuses, i tinguem també en compte que aquest  fastigós  contenidor està col·locat al davant del Col·legi i el Centre Cívic, molt lamentable, una imatge del tot desagradable. Resposta
El contenidor a què feu referència, i que es va buidar l'endemà, ja que es fa cada període de temps, es traurà del lloc on és en aquests moments, màxim la  setmana vinent , si no hi ha cap problema que ho eviti.
13079 SANTA ANNA 2020/11/06 2020/11/09 Recentment s'ha dit que ciutats del  tamany  de Vic ja tenen la fibra òptica desplegada. M'agradaria saber què passa al barri de Santa Anna, on carrers com el Sant Jaume,  Jesús  Obrer i Manel Brunet entre d'altres tenen trams sense fibra òptica. En alguns casos hi ha fibra a un cantó de carrer i no a la banda contrària, i en altres hi ha fibra fins a cert punt de carrer i no continua a la resta. Resposta
El desplegament de fibra òptica a la ciutat no depèn directament de l'Ajuntament sinó de les operadores de Telecomunicacions com Movistar, Vodafone, Orange,  Goufone ,  Adamo ,  etc...  Aquestes empreses privades són les que escullen on i quan es realitza el desplegament segons els seus criteris. Val a dir, però, que l'Ajuntament de Vic sempre ha insistit i parlat molt amb les operadores de telecomunicacions, perquè les noves tecnologies arribin al 100% de la població. Dit això, el consistori el màxim que pot fer és posar-se en contacte amb varis d'aquests operadors per saber si tenen pensat fer desplegament en aquesta zona o per quin motiu no s'ha acabat el desplegament, però en cap cas pot obligar al fet que les operadores realitzin el desplegament. Hi contactarem.
13078 SERRA-DE-SENFERM 2020/11/06 El  servei de bus urbà que arriba a l'escola  Salarich,  és insuficient. A l'hora de la sortida la majoria de dies passa per la parada de l'escola a les  16.55 h , de manera que si els infants surten a les  17.00 h,  ja no tenen temps d'agafar-lo. Ja que no hi ha servei de bus escolar, almenys el bus urbà crec que hauria de ser una opció per a les famílies que ho necessitin.
13077 REMEI 2020/11/06 2020/11/20 En el barri dels habitatges Montseny, han tret lloc del pàrquing on la gent podia aparcar, per posar la pista de futbol, ​​amb  llums, etc  ... Resulta que com que no van  els llums , els nois juguen en el que era el pati de l'antic col·legi i no paren de donar cops de pilota en els cotxes, fent saltar alarmes i arruïnant la propietat privada, devaluant-la. Resposta
Fa uns quants dies que els agents cívics estan passant per la zona per parlar amb la mainada que no jugui a futbol. Quan es comenci la desescalada, s'obriran les pistes de nou i ja podran anar a jugar-hi.
13076 GENERAL 2020/11/06 2020/11/09 A la bústia ciutadana hi ha queixes sobre l'incompliment de les Normes de Covid 19 d'alguns propietaris de bars i dels seus clients, i també alguna queixa repetida. En el moment que la Guàrdia Urbana detecta aquestes infraccions, quin és el protocol que se segueix per posar fi a aquestes?, ja que continuen amb la mateixa dinàmica i al final els ciutadans ens cansem de perdre el temps i tenim la sensació que a l'Ajuntament tant li fa la nostra salut. Segons la Resolució  SLT /25 de 15 d'octubre, en la qual s'adopten mesures de contenció del brot al territori de Catalunya, disposa a l'Apartat 14 que "correspon als Ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta resolució". I a l'apart 15, que les Policies Locals han de remetre diàriament un informe sobre les persones identificades, actes de denúncia, locals tancats, etc. Gràcies. Resposta
La Guàrdia Urbana ja està donant compliment a la normativa que esmenta, però si vostè detecta alguna infracció in fraganti, li agrairíem que ho comuniqui a la policia -mossos d'esquadra o Guàrdia Urbana- just en el moment que s'està produint. Si ho veieu bé, teniu l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, i hi podran actuar de seguida.
13075 ESTADI 2020/11/05 El rètol del nom  del carrer   Joan Maragall,  és com de  cartó  i s'està desfullant. Hi ha molts sots a l'aparcament i al costat del bosquet, s'hi acumula molta  aigua!
13074 CAPUTXINS 2020/11/05 2020/11/09 Camió abandonat al carrer de Josep Pla? Fa ja diversos dies que hi ha un camió blanc, de mida mitjana, aparcat al carrer de Josep Pla, prop de l'escola Guillem de  Montrodon . És estrany,  és  aparcat en una zona on no  hi  aparquen camions -tot i no estar expressament prohibit, que  sí  que ho hauria de ser- i pot dificultar el trànsit. Agrairé que ho tingueu present. Gràcies. Resposta
La Guàrdia Urbana en va fer inspecció, dissabte tarda, i ja no hi era
13073 CAPUTXINS 2020/11/05 2020/11/23 Comentar uns fets que es repeteixen cada dia en passar davant de dos establiments del barri. El primer d'ell és el  Muntena , situat al carrer Montserrat i l'altre el Kebab que han obert fa poc on hi havia el bar Embut, al final del carrer indústria. En fases de desconfinament  Muntena  ja anava moltes fases avançades  respecte a  la resta de la població. Actualment la gent entra i surt de la botiga sense mascareta o s'usa per tapar la papada del coll. A banda de sempre estar reunits en grup  habituals  de la botiga a la plaça Lluís Companys, en grup sense cap mesura. El restaurant nou del carrer Indústria és un espectacle anti mesures  antiCovid . Allà, cap d'ells porta mascareta, o bé s'usa per tapar papada també. Els clients que hi entren, molts d'ells joves tampoc n'usa. A banda, ells fan servei a domicili del menjar, repartint (si algun és  asimptomàtic ) el virus viatja per diferents domicilis de la població. Seria molt demanar que algú ho controli o algun "mediador" hi passi? Resposta
Hem passat l'avís a la guàrdia urbana pel seu control. No obstant això, si ho observeu i ho creieu oportú, pot avisar a la guàrdia urbana via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, que podrà actuar i procedir d'acord amb la llei, en el mateix moment.
13072 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/05 2020/11/10 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Avui com cada primer dimecres de mes, ens han portat la deixalleria mòbil, molt d'agrair, però com cada mes des de fa quatre mesos, bruta, Avui serà la quarta queixa que faig per aquest motiu, les altres pel seu coneixement els números. 12446-12768-12956. Pregunto, serveix per a alguna cosa la Bustia Ciutadana? Sembla que no, que només serveix per fer-ho veure, i per presumir d'un servei que com poden apreciar, no es desenvolupa correctament, perquè haver fet tres queixes pel mateix desmanec, i ara una altra, ja és excessiu. El Sr. Regidor de Serveis i la Sra. Regidora responsable del Poble, no s'haurien de preocupar que les feines i els serveis estiguessin correctament fets?, i que hi pot dir el Sr. Encarregat d'aquesta feina? Sembla que no és capaç de complir amb la responsabilitat que se li ha encomanat, ja que com poden veure, mes darrere mes, la porqueria encara l'hi tenim. És molt de lamentar la falta de professionalitat. Resposta
Des de l'empresa que presta el servei de la deixalleria mòbil ens van comunicar que abans d'anar a Sentfores la Guixa es va fer una neteja d'aquesta instal·lació. Som conscients que no es tracta d'una deixalleria mòbil nova i per tant, fa que hi hagi dificultat alhora de netejar-la i que no es vegi neta; tot això, sumat a que no hi ha una persona responsable en les hores d'aportació de residus i al mal ús que se'n fa, a vegades, per part de la ciutadania, és possible que quan s'hi vagi no es trobi en bon estat. S'estan estudiant diferents possibilitats per millorar aquest servei de cara a l'any vinent.
13071 SANT LLÀTZER 2020/11/04 Sol·licito que a la part posterior del carrer  Mercè  Font i Codina 37, just al parc de sant Llàtzer, s'asfalti el camí de terra i es col·loquin fanals. Gràcies.
13070 GENERAL 2020/11/03 2020/11/10 Vic fa pena! És una ciutat cada dia més bruta i cada dia hi ha més incivisme! Només cal observar la foto! A banda de les defecacions dels gossos i les pixades, ara s'hi suma la brossa davant dels portals com si fóssim a un país del tercer món! Calen solucions. I mentrestant, més neteja! Resposta
A la foto es poden observar unes bosses abandonades al carrer, i és cert que és un acte incívic, que només el podem corregir si identifiquem els possibles infractors. En cas de tenir més informació que ens ajudés a identificar els responsables d'aquest tipus d'actes, ens seria de molta utilitat . Hi  treballarem per intentar que no torni a passar.
13069 SERRA-DE-SENFERM 2020/11/02 Crec que s'hauria de tornar a fer el canvi de circulacio davant de l'escola Salarich al carrer Rafael Casanova de pujada i baixada, ja que de bicicletes hi passen en comptades ocasions. Esperem que les sol.licituts es tinguin en compte, ja que per pujar nomes tenim una sola possibilitat.
13068 CENTRE HISTÒRIC 2020/11/02 2020/11/02 He perdut un frontal de les olleres de sol, el dissabte dia 31 mati, a mercat. Voldria saber si algú les ha trobat, a on haig d'anar de l'ajuntament per saber-ho.  Resposta
Si es troba algun objecte perdut, es porta a la comissaria de Guàrdia Urbana. Ho hem parlat amb Guàrdia Urbana i no s'ha trobat el que ens comentes. No obstant això, hauries de passar-hi d' aquí  un parell de dies, per si els hi ha arribat.
13067 ESTADI 2020/11/02 2020/11/03 Al bar  Pica Pica  del carrer Providència amb cantonada Pius XII, cada matí, des que obren fins al migdia, hi ha gent a fora consumint les begudes del bar, com si la vorera fos una terrassa. Cada dia, i més de 6 i 7 persones. Resposta
Hem passat l'avís a la guàrdia urbana que ho gestionarà i controlarà. Dit això, si ho torneu a veure i vols, tens l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, per a avisar.
13066 NORD 2020/11/02 2020/11/03 El dia del temporal va caure un llamp pel barri, alguns ordinadors espatllats i el semàfor de davant el Pare Coll va quedar parat d'un costat, no sé si ja està arreglat, a finals setmana encara no. Potser ningú us va avisar. Ja hi donareu una ullada. Gràcies. Resposta
Ahir dilluns es va reparar.
13065 HORTA VERMELLA 2020/11/01 2020/11/03 Els contenidors del carrer Alguer, cada cap de  setmana   estan  igual de desbordats. Hi podeu fer alguna cosa? Resposta
És cert que aquesta àrea de contenidors treballa molt i possiblement, quedin bosses a terra. Estem fent seguiment perquè ens va arribar la mateixa queixa fa una setmana. Estem valorant la possibilitat d'instal·lar un altre contenidor de  multiproducte,  tot i que en aquests moments no es disposa d'estoc de contenidors perquè darrerament se n'han cremat uns quants a causa de diferents actes vandàlics.  Tan  aviat com sigui possible, es resoldrà.
13064 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/01 2020/11/02 Som els  veïns  del c/Major  núm.  49 de Sentfores-La Guixa. Exposem que fa aproximadament més d'un mes, quan es van posar els polèmics semàfors del carrer Major, que tenim aquest sac de runa davant la porta de casa nostra. Sol·licitem que es retiri aquest  sac, ja que  ens impedeix circular amb normalitat per la vorera de davant de casa nostra i a la vegada, crea una mala imatge d' aquest tram  del carrer, i de casa nostra. Resposta
Hem passat l'avís a la Diputació de Barcelona, gestors de l'obra, perquè retirin el sac de forma inmediata.
13063 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/11/01 2020/11/03 Des del poble de La Guixa, agrairem que es pintin les línies del camp de futbol sala (i cistelles de bàsquet).  El dia d'avui,  no es veu res. Resposta
Ho hem derivat a l'àrea de manteniment, que ho ha programat, per a pintar-ho. 
13062 GENERAL 2020/11/01 2020/11/05 Com és possible que els autobusos que circulen per Vic tinguin tanta mala combustió? Aquest tema ja ha sortit diverses vegades a la bústia i la resposta és sempre la mateixa: "s'ha portat a reparar". Però la qüestió, és que no se soluciona el problema. Si no vaig mal fixat, principalment és  el  102, que contamina per allà on passa. Crec que és una vergonya que faci tant temps que dura i no s'hi posi remei. No és l'Ajuntament qui hauria de donar exemple? Molts carrils bici, però si et passa l'autobús pel teu costat quedes ben arreglat!  Si  us plau, solucioneu-ho d'una vegada per totes ! Resposta
Actualment  estem treballant per a la renovació de la flota dels busos de transport urbà.  Aviat , s'incorporarà un nou  ecobus  (bus híbrid) per al servei de transport urbà (actualment ja es troba en fase de retolació), per tal de reduir les emissions dels busos, així com el consum de carburants. Es començarà fent la reposició pels busos més antics i més contaminants.
13061 CAPUTXINS 2020/11/01 2020/11/02 No és la primera vegada que escric per dir que al carrer Sant Fidel hi ha un restaurant que incompleix unes quantes normes, cotxe aparcat tot el dia, motos seves a sobre la vorera, i ara  venen  menjar que la gent consumeix davant el seu establiment i tancant cada dia molt més tard que 2/4 d'onze del vespre. Em pensava que les lleis eren per a tothom,  però  veig que aquests tenen immunitat, com fa temps que dic. Consti que no tinc res contra ells, però les lleis les hem de respectar tots. A veure si d'una vegada feu alguna cosa. Resposta
Hem passat la incidència a guàrdia urbana que  controlarà l'horari de tancament. Pel que fa als estacionaments i menjar a la porta que comenteu, se'n farà control pels guàrdies de proximitat. 
13060 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/31 2020/11/02 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Sembla que, a més de suportar veure que ens estan muntant uns semàfors, que possiblement serà una incomoditat i un desastre, i que l'Ajuntament de Vic es gasta els diners amb obres del tot incòmodes, en lloc de fer una obra  correcta , i beneficiosa per tothom, a  més  de tot això, hem de suportar la brutícia en els nostres carrers. Fa dies que hi tenim una saca plena de runes i porqueries a la cantonada del Carrer Major i Marinada, perquè no es preocupen, els Srs. Mandataris que les feines es portin de manera  correcta , amb netedat, amb ordre i tot el correcte, però necessari, ara que no sols aquí hi tenim desmanec, desordre i porqueries, també el patim en altres llocs, en molts llocs ja fa anys, i que per complir amb tot, duien que no tenen diners, però segons per quins capricis, sembla que sí que en tenen, pel que és molt necessari. Resposta
Hem avisat als responsables de l'obra, Diputació de Barcelona, perquè retirin el sac que comenteu. Aquesta obra, és una prova pilot per millorar l'accessibilitat dels veïns del carrer Major, i  està finançada,   en la seva totalitat , per la Diputació de Barcelona.
13059 POLÍGONS 2020/10/31 2020/11/09 Avui dissabte, he portat a la deixalleria un televisor que ja no funcionava. He donat la volta amb el cotxe i m'he esperat al semàfor per poder sortir. La meva sorpresa ha estat veure com una persona sortia carregat amb el televisor que havia acabat de deixar i se l'enduia cap a  darrere  la deixalleria. Li he comentat al vigilant quan estava amb el cotxe a la bàscula i m'ha dit que era habitual, que ells estan sols, no disposen de vigilància i les tanques de  darrere  la deixalleria estan malmeses i es cola gent que agafa objectes de dins el magatzem. Fa temps que això passa sense ningú posar-hi remei. No cal ser un geni per saber que aquell televisor que no funciona acabarà en un marge de qualsevol camí o camp o, si hi ha sort, entre contenidors d'algun carrer embrutant i no reciclant-se com hauria de ser. Resposta
Fa molt temps que estem lluitant contra aquest problema. S'han instal·lat molts sistemes de seguretat i vigilància passius (tanques reforçades, càmeres de videovigilància, denúncies a Guàrdia Urbana i Mossos...), però tenen un efecte limitat. S'ha arribat en algun cas als jutjats, però amb resultats poc satisfactoris. S'han estudiat altres opcions, però no sempre són viables ni suficients. Ho estem treballant i buscant  solucions .
13058 GENERAL 2020/10/31 2020/11/02 Per mi dissabte d'indignació i emprenyament. Entenc que a causa de les mesures de la Covid el mercat es vegi limitat a l'aforament i a certes parades. El que no puc comprendre és com elimineu la possibilitat de posar la parada a gent de la comarca o la ciutat, que ven productes bàsics d'alimentació i que són petits productors. Tenim prou espai a la ciutat dels mercats per a poder encabir-hi les parades necessàries d'aliments bàsics, sense afectar a cap de les mesures de seguretat. Amb gestos com aquests, mateu el consum local i dirigiu el consum a les grans superfícies. Tanmateix dir-vos que com a usuària del mercat municipal de Vic, crec que la gestió de l'Ajuntament envers aquest espai és penosa i miserable. Us ompliu la boca parlant de la ciutat de fires i mercats i doneu sempre més importància a les persones que vindran que no les que hi habiten. Com a Vigatana, sento vergonya de tenir un mercat municipal en decadència i veure'l morir setmana  rere  setmana. Resposta
Estem treballant perquè els petits productors, amb llicència fixa al mercat, no tinguin limitació de participació  al  mercat setmanal, i esperem tenir-ho solucionat  el més aviat possible .
13057 CAPUTXINS 2020/10/30 2020/11/23 Alguns diaris es pregunten que ha passat a Vic per ser una de les ciutats amb major incidència de Covid, jo crec que tenim molta falta de civisme. En un tram de 500 metres, del carrer Montserrat fins al Passeig, en 5 minuts he vist a 6 persones sense mascareta, avui 30 d'octubre, tenint l'hospital i la sanitat al límit. I així cada dia, i no només jovent, també gent més gran. El passeig està ple de grupets sense mascareta o la zona de l'Institut de Vic. Crec que s'hauria de valorar si es necessita més presencia policial a peu de carrer, i imposar més sancions, ja que  fa  molta sensació d'inseguretat. Resposta
La majoria de la gent, compleix amb les normes i és cívica, malgrat que això no treu, que sempre  en  queda d'incívica, irrespectuosa pels  altres . Per part de la Guàrdia Urbana es fan controls d'aquestes infraccions, tot i que no és possible detectar-les totes. Si ho creieu oportú, si detecta aquestes conductes, pot avisar a la guàrdia urbana via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, que podrà actuar i procedir d'acord amb la llei.
13056 ESTADI 2020/10/30 2020/10/30 La  farola  que està davant del número 27 del Passeig de la Generalitat de Vic (on està la botiga  Galaxy   Stars ) cantonada plaça Francesc Macià, fa dies que no funciona. No s'encenen els llums ni de baix ni de dalt. Com que en aquest bloc hi  ha  un pis ocupat al primer pis (just on il·lumina aquesta  farola ), i on es ven droga,  agrairíem que  reparessin la mateixa, com més aviat millor per seguretat. Moltes gràcies. Resposta
Hem passat l'avís a Minsvic, que l'ha reparat.
13055 SERRA-DE-SENFERM 2020/10/30 2020/11/03 Passejant per a Vic, el Carrer Riera Major, està tot el voral ple de deixalles de " botellons ", no és gens agradable de veure-ho. Resposta
Ho comuniquem al servei de neteja i s'hi passarà dijous dins de la ruta de neteja habitual del barri.
13054 POLÍGONS 2020/10/30 2020/11/03 Acabo d ' estar a la benzinera del Bon  Àrea,  hi havia molt fum blanc i molta pudor en tot el polígon (sota la  guàrdia  urbana). He mirat, i a la deixalleria estaven cremant  escombraries . Ho poden fer? No ho han de portar a un  abocador  i cremar-ho  allà ? Resposta
Des de  Vialnet  ens han comunicat que van cremar unes fulles que s'havien recollit amb la neteja viària i ja els hem comunicat que aquesta pràctica no és  encertada  i no s'aprova des de l'Ajuntament. S'ha transmès als responsables, perquè aquest fet no torni a succeir.
13053 CAPUTXINS 2020/10/02 2020/11/01 La meva filla sortint de l'escola Guillem de Mont-rodon i anant patinant pel carril bici ha tingut un accident i s'ha fet bastant mal caient de morros per culpa d'aquest forat en ple carril. Això és inadmissible i demano que es repari urgentment, perquè cap altre alumne li passi el mateix. Resposta
Ens sap greu la caiguda i la ferida de la seva filla. Espero que es recuperi ràpidament. Vam passar la incidència del carril bici que ens comenteu a l'àrea de manteniment, que ja s'ho ha mirat i aquest dilluns esperem que pugui quedar reparat. Gràcies per avisar-nos.
13052 SERRA-DE-SENFERM 2020/10/30 2020/11/05 V oldria donar suport al veí del barri de la Serra de  Senferm , que es queixa del mal plantejament urbanístic i circulatori que s'ha fet per anar al barri. No es pot pujar pel carrer principal, perquè hi ha un carril bici que no hi passa ningú (aclareixo, sí que hi passa algú els dies de festa), de mentre, cada dia, els veïns ens veiem obligats a fer una volta absurda i alhora perillosa. Si us plau, rectifiqueu (és de savis) i torneu a la lliure circulació de pujada i baixada pel carrer principal. Gràcies! Resposta
La disposició de carrils bici a la ciutat respon a la necessitat de disposar d'una xarxa  ciclable  estructurada i completa que permeti a tots els vigatans disposar d'una infraestructura segura i de qualitat, i faciliti arribar als diferents barris de la ciutat en un mode actiu i sostenible com és la bicicleta, afavorint la salut i el medi ambient. En els darrers anys, s'ha fet una aposta per aconseguir interconnectar els diversos equipaments municipals, acompanyat de campanyes educatives i activitats de foment dels desplaçaments en modes actius en la mobilitat escolar (a peu i bicicleta). És per tant necessari disposar d'un carril bici com el que es disposa a l'av. Rafael Casanova que garanteixi al veïnat i usuaris dels diversos equipaments, la possibilitat de poder arribar al barri de la Serra-de- Senferm  en aquest mode, sobretot en un moment actual de pandèmia, on les dades preveuen un augment dels modes individualitzats (i cal evitar en mesura del possible un augment de desplaçaments en modes motoritzats que es podrien realitzar en modes actius). 
13051 EL SUCRE 2020/10/29 2020/11/03 Al carrer Miquel Martí i Pol número 30- casa (zona universitària) davant de casa, la  vorera  no està del tot bé. Quan plou, es formen uns bassals a la mateixa  vorera,   degut al  mal estat d'aquesta. Demanaria si poguessin venir els operaris de l'ajuntament a arreglar-ho. Moltes gràcies. Resposta
Hem comunicat la incidència a l'àrea de manteniment, que ja ha programat la feina per a la seva reparació.
13050 POLÍGONS 2020/10/29 2020/10/30 Al Polígon  Ind . Sot dels Pradals, carrer Mataró, les  faroles  no funcionen i està molt fosc el carrer.  Agrairíem  que s'ho vinguessin a revisar. Gràcies. Resposta
Hem passat l'avís a Minsvic, que ha reparat el punt de llum que ho provocava i ja funcionen.
13049 REMEI 2020/10/29 2020/10/30 Des del passat dissabte, al Passatge Pla del Remei, tenim senyals de prohibit aparcar. Aquestes places estan davant del Cap del Remei i veient que no es fa cap acció de cap mena, voldria saber què és el que passa per no poder aparcar, ja que els senyals no posen res. Agrairia una resposta, Gràcies. Resposta
S'ha deixat aquesta zona d'aparcaments, reservat pel personal sanitari de la Covid-19. És  cert  que no estava senyalitzat, i avui ja s'hi ha posat el motiu de la prohibició.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...