La influència de l'art japonès

Quina relació hi ha entre el Japó i Catalunya? I entre l'art japonès i el tan estimat art modernista català i Gaudí?

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/ccvic/joan-triadu/agenda/la-influencia-de-lart-japones>>.

Data

12 de juliol de 2024

Horari

18:30

Descripció:

Quina relació hi ha entre el Japó i Catalunya? Entre l’art japonès i el tant estimat art modernista? Sabies que a Barcelona hi havia un Museu d’art japonès? O que Gaudí es va fer famós al Japó per un anunci publicitari sobre whisky? Vine a descobrir això i molt més, a la xerrada sobre la relació entre el Japó i l’art català; entre d’altres parlarem de Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Ramon Casas.

En aquest monogràfic esbrinarem aquestes curiositats i moltes més!

Tallerista

El portarà a terme la Diana Rossell Cigarrán. Doctora en història de l’art per la UAB; professora de llengua japonesa i divulgadora. És especialista en la figura d’Antoni García Llansó (1854-1914), historiador, crític d’art i divulgador de la cultura japonesa. Ha impartit cursos i tallers per Casa Àsia, Espai Daruma, Hotel Japonès Puigpinós, Sakura Matsuri de Sabadell; entre altres escoles, entitats i empreses

Ha escrit diversos articles acadèmics i divulgatius per diverses publicacions: Revista Sàpiens, Descubrir el Arte, Eikyô, influencias japonesas, Diccionari d’historiadors catalans, balears i valencians; Diccionari d’artistes de l’Institut d’Estudis Catalans amb col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Ha estat premiada amb la beca d’investigació Lluís Saumells del Museu d’Art Modern de Tarragona. També es col·laboradora del podcast dedicat a la divulgació de la cultura japonesa "Tanukis de Kyoto". La podeu trobar a xarxes com Instagram.

ACTIVITAT OBERTA I GRATUÏTA, NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Inclusivitat

En cas de diversitat funcional, demaneu informació ampliada al centre cívic.

Diana Rossell.jpg    DIANAROSSELL_logotip_versio02 (1).png

gratuït