Nou programa Més Nits! Cultura oriental als Centres Cívics de Vic

18 propostes als Centres Cívics de Vic i a altres espais de la ciutat de l'1 al 13 de juliol de 2024

Portada del programa Més NIts! 2024.
Portada del programa Més NIts! 2024

Arriba la novena edició de la programació Més Nits!, una col·laboració entre els Centres Cívics de l'Ajuntament de Vic i el Festival Nits de cinema oriental.

De l’1 al 13 de juliol, setmanes prèvies al festival (16-21 de juliol), es portaran a terme divuit activitats de temàtica oriental, acollides pels Centres Cívics de Vic i per altres equipaments de la ciutat, com el Museu de l'Art de la Pell o l’ETC i alguns espais a l’aire lliure.

El programa d’aquest any vol posar en valor les connexions i influències que transiten entre les diverses cultures orientals i les occidentals, i específicament amb la catalana. En aquesta línia van, per exemple, les propostes La influència de l’art japonès, una xerrada sobre arquitectura i art on destaca Gaudí; L’any de la rata: pòdcast en directe, on es parlarà de novel·les xineses que s’han adaptat al cinema i en sèries molt populars o Els secrets de les boles de drac, una xerrada a càrrec del conegut traductor i divulgador de cultura japonesa Marc Bernabé i Oriol Estrada, també divulgador i especialista en manga i anime. Aquesta última xerrada també està inclosa en les activitats del Pla d’Acció per la llengua, impulsat per la Regidoria de Cultura i Llengua.

El programa arrenca el primer de juliol amb una jornada d’Introducció a les cítares al CCVIC Santa Anna, un taller-concert per descobrir aquests meravellosos instruments. Com a proposta musical també destaca la projecció de Mongolian Rhapsody a l’ETC, organitzat conjuntament amb la UVIC-UCC, una pel·lícula que ens mostra el poètic i ric univers de la música tradicional mongolesa. Comptarà amb una actuació en directe de cants guturals a càrrec de Gerard Canals. L’altre film del programa l’acollirà el pati del Casal Cívic i Comunitari Mossèn Guiteras, amb la divertida i surrealista superproducció coreana Alienoid.

Per altra banda, el programa compta també amb les ja clàssiques jornades de taitxí a l’aire lliure i ball K-pop al CCVIC La Guixa, propostes per a tots els públics. També podrem gaudir de Karate col·lectiu i Iniciació al zen. Com a propostes artístiques, el CCVIC Plaça d’Osona acull el taller d’Introducció al suminagashi, tècnica japonesa de marbrejat de paper o el taller de Papiroflèxia coreana. El CCVIC Plaça d’Osona també ofereix un col·loqui a càrrec de Manu Kaur, on farem un viatge transversal entre les cultures sikh i catalana.

Com a activitats gastronòmiques, als fogons de l’aula de cuina del CCVIC El Montseny descobrirem la cuina nepalesa i els més petits també es podran iniciar a la gastronomia asiàtica amb el taller infantil Cuinem una bento kawaii.

Finalment, també cal destacar dues propostes expositives, Fem teatre d’ombres al Museu de l’Art de la Pell, una visita-taller familiar, i l’exposició Found in Translation, al claustre del CCVIC Joan Triadú, on es mostrarà la col·lecció de cartells originals japonesos de pel·lícules occidentals del cineclubista Jordi Batet, que la presentarà el dia 3 de juliol.

El programa el tanca un taller molt especial a càrrec de l’Asociación de Danza de León y Dragón Guanghui, on aprendrem una de les tradicions més importants de les celebracions xineses, fer ballar el lleó en grup.

Els participants tindran l’oportunitat de participar en l’actuació que farà el grup durant el festival.

La majoria d’activitats són amb inscripció prèvia, a partir del 25 de juny a les 16 h.

Es pot consultar tota la informació ampliada a l'apartat d'activitats.

Decarrega't el programa