Més Nits! 2024

Crònica: Introducció a les cítares

Més Nits! 2024.

Així hem obert la programació de "Més Nits 2024" amb molt d'èxit, ahir dilluns 1 de juliol. La xerrada de cítares amb l'expert Robert Santamaria ha estat especialment destacada.

Robert va oferir una visió profunda i informativa sobre aquest instrument musical, des de les seves antigues arrels fins a les seves diverses evolucions al llarg del temps.

Va començar explicant els orígens de la cítara, un instrument que té les seves primeres mencions en les civilitzacions antigues de Mesopotàmia i Egipte. Al llarg dels segles, la cítara ha evolucionat i s'ha adaptat a diferents cultures i estils musicals, convertint-se en una peça clau en la música clàssica, popular i folklòrica de diverses regions.

Després de la xerrada, vam tenir el plaer d'escoltar l'execució de diverses peces musicals interpretades amb diferents tipus de cítares. Cada instrument va ser introduït per Santamaría, qui va destacar les seves característiques úniques i el seu ús específic en diferents contextos musicals.

Aquesta combinació de coneixement teòric i demostració pràctica va permetre als assistents apreciar no només la riquesa històrica de la cítara, sinó també la seva bellesa sonora i versatilitat com a instrument musical. Va ser una nit memorable per a tots els amants de la música i els interessats en la història dels instruments.

Els convidem a visitar les nostres xarxes socials per conèixer tota la programació que tenim fins al 13 de juliol a Més Nits! 2024. Aquí podran trobar informació detallada sobre les activitats, xerrades, etc., que estem oferint durant aquest emocionant més. No us ho perdeu!

CCVic