Claustre Alt (Catedral)

Nogen

Horaris

Divendres 18.30 h / 19.30 h / 20.30 h
Dissabte 18.30 h / 19.30 h / 20.30 h
Diumenge 11.30 h / 12.30 h / 13.30 h

Claustre Alt (Catedral)

El claustre, gòtic, fou construït a partir del 1318 sobre un claustre anterior, romànic. L’element més característic n’és el pis superior, compost de grans finestrals amb claraboies calades en pedra, suportades per tres fines columnes. Els calats geomètrics calats en pedra presenten setze models diferents. Els capitells i les impostes són decorats amb escenes figuratives.

Aquest claustre fou desmuntat en ampliar-se la catedral, i muntat de nou a partir del 1802 amb un traçat més reduït. Els quatre arcs sobrants foren muntats a manera de galeria a l’ala meridional, que mira al riu.

Amb les obres realitzades els últims 2 anys s’ha adequat l’espai per una fàcil i atractiva visita, recuperant la formalització i cromatisme dels seus elements, eliminant barreres arquitectòniques per fer accessible tot el conjunt, recuperar el nivell de circulació romànic del claustre baix que el relacioni amb l’àmbit interior de la canònica romànica.

Nøgen

NOGEN.ABENDUA.BTS.jpg
Banda provinent de Donostia ens oferirà un concert especial en format acústic. Amb una proposta folk-rock, la banda creada al 2017 ja compta amb tres treballs publicats. L’últim “Åben Cirkel”, suposa un canvi dels anteriors discos incorporant sons més avantguardistes.