Església Santa Creu (Paranimf UVic)

Gemma Humet

Horaris

Divendres 18.30h/19.30h/20.30h
Dissabte 18.30h/19.30h/20.30h
Diumenge 11.30h/12.30h/13.30h

Església Santa Creu (Paranimf UVic)

La construcció de l’església es portà a terme entre el 1748 i el 1753, en posterioritat a la fundació de l’Hospital i de la capella, i abans que la Casa de Convalescència i el claustre. Obra de Josep Morató i Sellés, hi incorporà, per primera vegada, un dels elements més identificadors del seu estil: la portalada escultòrica, amb un arc rebaixat, flanquejada per columnes i pinacles i amb un coronament amb ondulacions de caràcter rococó i gerros flamejants. Integrada en el conjunt hi ha un baix relleu en forma de creu llatina, símbol de la Santa Creu, venerada a la capella des de mitjans del segle XV.

Gemma HumetGEMMA_11.jpg

Cantant i pianista, Gemma Humet és una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. És una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades.

Ja sigui com a solista, amb dos discs editats per Satélite K (Si canto enrere el 2015, produït per Pau Figueres i Encara, el 2017, produït per Carles “Campi” Campón) o acompanyant la mítica guitarra de Toti Soler amb un disc conjunt titulat Petita Festa (Satélite K, 2018), Gemma Humet ha demostrat ser una de les veus més compromeses i versàtils dels últims temps recollint premis com, per exemple, el Premi Enderrock del públic a millor disc de Cançó d’Autor de l’any 2015 (Si canto Enrere) i el de la crítica el 2020 (Màtria), col·laborant en més de 30 gravacions i discos i recorrent el país fent concerts arreu de la nostra geografia i diferents països d’Europa (França, Suïssa, Bèlgica…)

Ha cantat, a més a més, al costat i en col·laboració amb artistes de la talla de Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Kepa Junkera. S'ha endut més d'un cop un premi Enderrock, l'últim dels quals el premi Enderrock de la Crítica al millor disc de cançó d'autor del 2020, per Màtria (Satélite K, 2020).

RESERVA LA TEVA ENTRADA