Estols

Xavier Moreno Catalunya, 2022 Producció: Fromzerocinema, Piupardu CEA. Guió: Xavier Moreno. Fotografia: Xavi Macià, Xavier Moreno, Oriol Segon. Música: Helena Vilar Bofill. Muntatge: Xavier Moreno. Durada: 1 h 29 min. Idioma: VO en català. Intèrprets: Núria Batlle, Xevi Bosch, Daniel Casanovas, Papa Demba Cisse, Piròmana D'Arboç, Imma Pla, Xavi Romero, Mar Serinyà Gou, Elena Sixto, Emília Verger.

  • Estols
  • 2024-03-05T20:00:00+01:00
  • 2024-03-05T21:30:00+01:00
  • Xavier Moreno Catalunya, 2022 Producció: Fromzerocinema, Piupardu CEA. Guió: Xavier Moreno. Fotografia: Xavi Macià, Xavier Moreno, Oriol Segon. Música: Helena Vilar Bofill. Muntatge: Xavier Moreno. Durada: 1 h 29 min. Idioma: VO en català. Intèrprets: Núria Batlle, Xevi Bosch, Daniel Casanovas, Papa Demba Cisse, Piròmana D'Arboç, Imma Pla, Xavi Romero, Mar Serinyà Gou, Elena Sixto, Emília Verger.
<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/estols>>.

En un temps que intuïm proper a l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, una noia fuig de Barcelona amb la intenció de travessar la frontera cap a França. Durant el seu trajecte, que iniciarà amb la guia d’una misteriosa acompanyant, assistirem a imatges d’una sensibilitat aclaparadora que homenatgen tant els relleus del paisatge com els seus habitants.

El primer llargmetratge com a director de Xavier Moreno, estrenat al Festival Temporada Alta de Girona, ens presenta un exercici d'observació i resignificació de les petites narracions: on l'important no són les recreacions històriques fidels, sinó la seva capacitat de connectar amb la cosa testimonial, el fet quotidià - i inclús banal- que no per això és menys mereixedor de ser representat.

 

Xavier Moreno

Artista i realitzador audiovisual. Va estudiar Belles arts, Antropologia social i cultural i Cinema. Després d'escriure i dirigir diversos curts com Les arrels (2017) o Love (2021) estrena el seu primer llargmetratge, Estols. Ha treballat en els camps de les arts visuals i la fotografia, ha presentat diferents projectes artístics i ha exposat en centres d’art. Ha impartit cursos i ha escrit articles sobre arts plàstiques, fotografia i cinema en mitjans especialitzats.

 

La sessió comptarà amb la presència del seu director, qui presentarà la pel·lícula i participarà en un cinefòrum posterior.

Cinema
  • 05 de març 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 05/03/2024 de 20:00 a 21:30
  • Què? Audiovisual
  • Organitzador Cineclub Vic