Projecció documental 'Bidasoa 2018-2023'

Projecció organitzada per les Jornades antifeixistes de Vic. Un documental dirigit per Fermín Muguruza amb presentació a càrrec de Joni D. Abans de la projecció es projectarà el curt Perder, de Rubén Guindo Nova.

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/projeccio-documental-bidasoa-2018-2023>>.

Bidasoa 2018-2023. Sinopsi

El control policial i el tancament d'alguns passos de la frontera pirinenc-atlàntica natural del Bidasoa que va imposar França l'estiu del 2018 per evitar l'entrada d'immigrants  cap a la resta de països europeus, va provocar 10 morts en un any.

Set persones van morir des de l'abril del 2021 ofegades a les aigües del riu Bidasoa entre Irun i Hendaia, i tres més van perdre la vida l'octubre del 2021, atropellades per un tren a Ziburu.

Aquest documental, a més de donar veu i posar cara a diverses de les activistes a banda i banda del riu, com a representants de les associacions Harrera Sarea (Xarxa d'acollida) i Bidasoa Etorkinekin (El Bidasoa amb els migrants), també recorda aquells que van perdre la seva vida, posant nom, edat, travessia i somnis, coneixent la història i les persones que s'amaguen darrere de les fredes xifres de morts, humanitzant així la tragèdia.

Més informació - https://jornadesantifeixistes.blogspot.com

Crèdits fotos

Jone Unanua
Talka Records & Films
www.muguruzafm.eus
www.blackisbeltza.eus

Cinema
  • 02 de febrer 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 02/02/2024 de 19:30 a 21:15
  • Què? Audiovisual
  • Organitzador Jornades Antifeixistes d'Osona
  • Preu 5 €